Redning1

I dag dukket en tråd opp i min Facebook-strøm som gjorde meg fysisk kvalm. Jeg burde være herdet mot sånt som dette, jeg mener, jeg har et til tider ganske ubehagelig kommentarfelt i bloggen her selv, og jeg har da lest et og annet kommentarfelt på Nettavisen, men jeg slutter likevel ikke å la meg sjokkere av enkelte nordmenns ultraegoisme og nasjonal-narsissisme.

Bakgrunn

Redningsselskapet har klargjort en av sine redningsskøyter for å sendes til havet utenfor Hellas for å redde båtflyktninger. Det er et oppdrag med seks måneders varighet startet opp på Redningsselskapets eget initiativ:

Redningsselskapet dekker selv tre millioner kroner av utgiftene i forbindelse med oppdraget.

– Det gjør vi fordi vi har sett den forferdelige situasjonen som er der nede. Initiativet kom fra våre egne ansatte på redningsskøytene, sier Pedersen.

Han sier mannskapet er svært motiverte.

– De håper den kunnskapen og erfaringen de har med seg fra operasjoner her hjemme vil komme til nytte.

Oppdraget får økonomisk støtte fra Justis- og beredskapsdepartementet, og redningsskøyta bemannes med ekte helter:

– Mannskapet på redningsskøyta vil være tre sivile fra Redningsselskapet, en gresk liaison og to til tre politifolk. Redningsselskapet dekker blant annet selv lønnskostnadene for sitt mannskap, sier han til Maritime.no.

Fremmedfrykt og egoisme

Dette ble visst uspiselig for en del av trådstarterens venner, og i tråden kunne vi se slikt som dette:

Redning2

Dette er bare et lite utdrag fra en lang tråd, men dere skjønner tegninga.

Det er selvsagt legitimt å stille spørsmål ved hva penger man har donert til en organisasjon brukes til. Og man kan være uenig i at Redningsselskapets ressurser skal brukes til andre formål enn det man trodde de skulle brukes til da man valgte å støtte dem.

Dette er i utgangspunktet greie innvendinger, selv om jeg personlig ikke klarer å se problemet. Jeg vil anta at Redningsselskapet har gjort gode vurderinger som gjør at dette ikke går på bekostning av deres oppdrag rundt norskekysten. En vilje til å trå til der folk virkelig trenger det, også andre steder i verden, er etter mitt syn intet annet enn godt.

Så ja, saken kan selvsagt diskuteres, men jeg tror ikke jeg tar veldig hardt i når jeg påstår at en hel del av kommentarene fra de som nå sier de vil slutte å støtte Redningsselskapet bærer preg av helt andre motiver enn bare en drøfting av ressursbruk. Dette handler hos mange om ren og skjær egoisme og fremmedfiendtlighet.

Og som vanlig er fremmedfiendtligheten basert på mye kunnskapsløshet:

Redning5

Redning6

Redning7

Tråden er heller ikke fri fra innsiktsfulle politiske analyser som dette:

Redning8

I tillegg til sympatiske gullkorn som blant annet fra denne fyren:

Redning4

Flaggskipperen

Noen var også bekymret for Redningsselskapets fremste ambassadør, Erik Bye, sin tilstand i graven:

Redning3

Noe sier meg at Erik nok ligger der helt rolig, godt fornøyd med Redningsselskapets prioriteringer. Ja, kanskje hans ghanesiske navnebror også vil smile av dette initiativet. Du vet, det kan jo hende han sympatiserer med disse «velferds-turistene fra Ghana på selvmordsoppdrag».

ErikByeAfrika

Inspirert til handling

Som en liten protest mot slik egoisme, valgte jeg å gå inn på Redningsselskapets nettsider og gi dem en gave på tusen kroner for å veie litt opp for alle de som har sagt de vil avslutte sine medlemskap. Gaven ble gitt i navnet til alle egoistene som vil straffe Redningsselskapet for sin avgjørelse om å bruke av ressursene sine i et globalt perspektiv.

Skjermbilde 2015 07 15 00 29 46

Nå vil jeg oppfordre deg til å gjøre det samme. Vis Redningsselskapet at vi hyller og støtter deres innsats for å redde liv, også i farvann som ikke ligger like utenfor vår egen kyst.

Du kan gi en engangsgave her eller bli en fast giver.

Gjør det for folk i havsnød, enten det er i Nordsjøen eller i Middelhavet. Og gjør det også som et lite bidrag til å knuse nasjonal-narsissimen som får fremmedfiendtlige nordmenn til å ville straffe Redningsselskapet for sin innsats også for desperate mennesker fra andre nasjoner.

Takk!


Oppdatering:

Skjermbilde 2015 07 15 15 43 12

Takk til alle lesere for engasjementet! :-)

 • Nora Vetaas

  Godt initiativ fra Redningsselskapet. Det har ikke vært en av de faste organisasjonene jeg støtter, men nå vil jeg gi et bidrag.

 • Alf Haga

  Vil nødig ha på meg at jeg lar min adferd styres av slike kjipe vesener. Så at jeg endelig fikk fingen ut og registrerte meg for et månedlig trekk på 150,- får bloggeren ta delvis ansvar for.

  La meg også legge til at jeg gjetter at under 15% av de som nå hevder de skal kutte ut støtten, aldri har støttet RS med en eneste krone. Tomme tønner ramler mest.

 • Jan Arild Evensen

  Hvis organisasjoner ikke gikk utenfor sitt lands grenser, ville ingen bli reddet hverken på land eller til sjøs. Og når man driver og redder liv kan ikke personlig oppfattelse av hvorfor vedkommende er kommet i nød påvirke arbeidet. Liv skal reddes selv om vedkommende har vært dum eller har tatt unødvendige sjanser.
  Har man noe å kjefte på vedkommende for, så tar man slikt i etterkant, det skal ikke påvirke om man skal redde vedkommende eller ikke.

 • Tommy76

  For å være den upopulære her.

  Fra http://www.redningsselskapet.no/om-oss
  «Redningsselskapet er ryggraden i beredskapen langs den norske kyst»
  «Redningsselskapet er en humanitær, frivillig medlemsforening som arbeider for en trygg og god kyst.»

  Selv om jeg ikke akkurat er imponert av sitatene eller ordbruken som Tjomlid limer inn, og jeg også vil tippe på at mange av disse ikke har gitt penger til Redningsselskapet, så er det vel ganske tydelig at Redningsselskapet aktivt har promotert seg som en organisasjon som arbeider for en trygg og god NORSK kyst. Det er dette inntrykket Redningsselskapet har gitt og det er på den bakgrunnen folk har donert penger.

  Det er ikke bare svart-hvitt å sende båter for å redde båtflyktninger fra drukningsdøden (ref Australias holdning til båtflyktninger), men de fleste vil vel kunne være enige om at på kort sikt reddes ihvertfall folk i middelhavet fra å drukne, som jo er en god sak. Men det er jo ikke det som folk har donert penger til.
  Er det egoisme å mene at Rednignsselskapet burde bruke pengene til det de sier de samler inn penger til?

 • Tommy76

  «Hvis organisasjoner ikke gikk utenfor sitt lands grenser, ville ingen bli reddet hverken på land eller til sjøs.»

  Det finnes mange organisasjoner som har som formål å hjelpe folk utenfor Norge, Redningsselskapet er så vidt jeg kan se ikke en av disse.

 • JanJohansen

  Det som er litt pussig med båtflyktningene er at det i det hele tatt er nødvendig at de skal holde på å drukne før vi hjelper dem. Vi (dvs EU) kunne satt opp ferger som gikk i skytteltrafikk over Middelhavet og tok med seg dem som ville komme. Det ville vært mye tryggere og krevd mye mindre ressurser. Eller de kunne fått kjøpe seg en flybillett fra den flyplassen som er nærmest der de bor og inn til hjertet av Europa for en brøkdel av det de må betale menneskehandlerne. Trygt, effektivt og kostnadsbesparende.

  Med det mener jeg: hvis vi virkelig ønsket å hjelpe disse menneskene til Europa, så hadde vi ikke sendt båter for å plukke dem opp av havet, vi hadde hentet dem lenge før de lå i vannet. Når vi ikke gjør det, så er det en grunn til det: Europa vil ikke ha dem. Da blir det litt hult at vi skal leke barmhjertige og sende båter for å «hjelpe dem».

  For the record, og fordi jeg ser det jeg skriver kan misforstås: jeg mener _ikke_ at vi bare skal la dem drukne, eller at de gjør noe galt når de ønsker seg et bedre liv i Europa. Men vi kan godt ta inn over oss hvor hyklersk «vi» oppfører oss i denne saken.

 • Enkelte utsagn må man bare gå stille forbi. Takk for at du fortalte at Norsk Selskap for Skibrudnes Redning (NSSR) er med og tar vare på folk i havsnød også utenfor Norge. Det har alltid stått respekt av Redningsskøyta blant oss på kysten, og det er ingen grunn til at ikke Redningsskøyta ikke skal kunne ta oppdrag utenfor norskekysten, de er tross alt en humanitær organisajon, selv om vi har vært vant til at de bare har operert innaskjærs. Bidrag går også herfra.

 • Det er en grunn til at de ikke flyr. De kan ikke grunnet EUs regelverk.

  Hans Rosling forklarer :

  http://m.youtube.com/watch?v=YO0IRsfrPQ4

 • Bjørnar Tuftin

  Nei, det er ikke nødvendigvis egoisme å mene at dette ikke er Redningsselskapets sak. Men det _er_ egoisme å mene at det er en skandale og grunn til å avslutte støtten når Redningsselskapet velger å bruke en liten del av ressursene de har tilgjengelig på å bidra i et nasjonalt oppdrag i samarbeid med og stort sett dekket av norske myndigheter.

 • Tommy76

  Jeg skal være enig i at det er en veldig overreaksjon knyttet til dette, feks å kalle det en skandale, men satt på spissen er det ikke egoisme å ikke gi penger til Redningsselskapet. Man står fritt til å gi penger til de man ønsker og folk stemmer med bena.

 • Bjørnar Tuftin

  Noen ganger gjør det å sette ting på spissen et utsagn meningsløst.

 • Jan Arild Evensen

  Redningsselskapet strekker ut en hånd til folk som er i nød. Dette er ikke et fast oppdrag men et midlertidig oppdrag. Skuta kommer tilbake til norske farvann når krisen er løst slik at afrikanere ikke hiver seg ut på et hav i båter som kan kalles gummislanger.
  Med andre ord så tror jeg bestemt du ikke forstår situasjonen og hvorfor skuta sendes dit nå. De er der fordi det er dette de er flinkest til.

 • Tommy76

  OK, sagt på en annen måte da: det er ikke egoisme å ikke gi penger til Redningsselskapet, det er heller ikke egoisme å slutte å gi penger til Redningsselskapet selv om man har gitt penger til de før.

 • Tommy76

  Nå var poenget mitt å vise at premisset du startet med var feil, dvs «Hvis organisasjoner ikke gikk utenfor sitt lands grenser, ville ingen bli reddet hverken på land eller til sjøs», ikke at jeg hadde forstått situasjonen.

  Og ærlig talt: om skuta kommer tilbake når krisen er løst så kommer den aldri tilbake.

 • Jan Arild Evensen

  Lær deg å lese: krisen er løst slik at afrikanere ikke hiver seg ut på et hav.
  Jeg skrev aldri når krisen er løst. Det mange steg på veien til en endelig løsning.

 • Bjørnar Tuftin

  Egoismen ligger i motivasjonen, som for alle valg og handlinger. Jeg har vondt for å se for meg en motivasjon for å endre holdning til redningsselskapet her som ikke i bunn og grunn er egoistisk, inklusive det å prioritere et personlig prinsipp om absolutte grenser for veldedige organisasjoners valg over et tidligere ønske om å støtte sjøredning.

 • Tommy76

  Ok, da venter vi i spenning på dine tanker om når «krisen er løst slik at afrikanere ikke hiver seg ut på et hav» og hva stegene og den endelige løsningen er.

  Jeg tror uansett at hvis skuta kommer tilbake når dette er gjennomført at den aldri kommer tilbake, og ja – det finnes gode argumenter for et slikt synspunkt, feks befolkningsfremskriving for Afrika.

 • Tommy76

  Tankeeksperiment: hvis du slutter i gi til Redningsselskapet, men gir det samme beløpet til feks Kreftforeningen – fremdeles egoisme?

 • Steffen Sangolt

  Når jeg nå snart skal kjøpe med båt, hadde det vært greit å være medlem i Redningsselskapet. Min morfar jobbet for de. Men, finnes det en redningsorganisasjon som fokuserer på Norge og de som betaler for tjenesten? Jeg betaler allerede titusener via skatten min til u-hjelp, regnskogsbevaring i andre land, sosialstøtte til innvandrere som ikke jobber her i Norge, osv osv.

 • Tobb86

  Da betaler du i så fall voldsomme mengder skatt, hvis du betaler «titusener» til de formålene du nevner.

 • Tommy Kragseth Hansen

  Kanskje redningsselskapet blr slutte å redde di som ikke medlemmer da. La båtfolket som ikke brtaler få svi…
  Nei stolt av den vurderingen ade har gjort i denne saken. Stolt av NSSR ig andre aktører som bidrar

 • Jan Arild Evensen

  Hva har det med saken å gjøre? Du er bare ute etter å lage debatt av noe som er fullstendig uten betydning for om Redningsselskapet skal yte hjelp til trengende eller ikke.

 • Kristin B. Bruun

  – Jeg vil anta at Redningsselskapet har gjort gode vurderinger som gjør at dette ikke går på bekostning av deres oppdrag rundt norskekysten, skriver Gunnar Tjomlid i sin ensidige pg følelsesladde fremstilling av saken.

  Jeg er helt enig i at saken bør omtales med mer respekt, og det gjelder begge sider. Folk har forskjellige forutsetninger for å uttrykke seg, noen gjør det mer uelegant enn andre, hvilket gjelder begge sider.

  Skal man som Tjomlid rakke ned på kunnskapsløsheten (til nordmenn flest), bør man demonstrere sin egen overlegenhet på området. Det ser ut som om Tjomlid ikke kjenner til situasjonen eller operasjonene, og derfor omtaler saken ut fra følelser fremfor kunnskap. Redningsselskapet skal delta i noe som egentlig er ganske grusomt.

  Redningsselskapets skip settes inn i operasjonen Poseidon, som er en del av den Frontex-koordinerte operasjonen Triton. Som Tjomlid sikkert vet, eier ikke Frontex selv fly og båter.
  Vår statsminister redegjør etter beste hukommelse for på Redningsselskapets side: http://www.redningsselskapet.no/forsiden/redningsselskapet-sender-sk%C3%B8yte-til-flyktningekatastrofen-i-middelhavet
  (Hun har heller ikke oversikten. Dette er vel Norge i et nøtteskall: vi vil så gjerne være snille og hjelpe, men hva bidrar vi egentlig med – og til?)

  Frontex Triton etterfulgte (som i «medførte avvikling av») det italienske prosjektet Mare Nostrum («kommentert» på Nobelsenterets vegg ved Rådhusplassen i Oslo, bilde fra ferdigstillelsen).

  Mare Nostrum ble for kostbart for ett land alene: 9 millioner euro pr. måned i det året prosjektet pågikk. Til sammenligning vil Triton bare ha budsjett på 3 millioner euro pr. måned, altså en tredjedel.

  Triton skal kun operere innenfor femti kilometer fra kysten. Dette formodes å være årsak til at Frontex-prosjektet har ført til en økning i antall dødsfall på 1600 %. Et-tusen-seks-hundre prosent. Det er veldig mange liv.
  (Men jøss, Norge er kjempesnille som er med – eller er vi egentlig det? P…sser vi bare i buksa for et øyeblikks smertelindring? Bør vi gi den tusenlappen her eller der …?)

  Vi har en problematisk situasjon, og man kan ikke avslutte debatten slik Tjomlid forsøker. Vi er nødt til å stille krav til å våre politikere om at de bidrar til at antall tapte menneskeliv går NED, ikke øker. Skal vi hjelpe, så må vi også bruke vår stemme i EU (via EØS som vi har fått høre i mange år at gir oss muligheter vi ellers kun har via EU-medlemsskap) og si hva vi mener om denne formen for grensekontroll. Ikke delta ukritisk mens vi roper hipp hurra for oss selv som gode norske borgere som bare betaler oss ut av problemene.

  De kritiske røster har helt rett i at vi bidrar til å finansiere en ufattelig kynisk industri. En båtlast flyktninger (ganske spesielt å «måle» mennesker i båtlaster, Tjomlid?) antas å gi menneskehandlerne en fortjeneste på drøyt EN MILLION DOLLAR. Det er mye penger, og i den sammenheng blir menneskeliv ufattelig lite verdt.

  Skal Norge delta, skal vi bidra der det trengs. Det vi gjør nå, er uverdig. I ytterste instans bidrar vi til at flere menneskeliv går tapt, og at flere kan toe sine hender og si at vi gjorde jo alt vi kunne. Bare ikke det som trengtes.

  Gi gjerne tusenlappen din, Gunnar Tjomlid, men tenk grundig gjennom hva du oppfordrer og bidrar til finansiering av.
  Jeg vil ikke bidra til dette, men heller rope høyt at du og alle som liker å ytre dere offentlig, stille krav til politikerne om å redde liv, ikke bidra i menneskehandel og til at antall dødsfall øker.

  Beklager at jeg er surmaget. Noen ganger kan det være verdt det. Særlig når så mange liv står på spill. For ikke å si forspilles. Akkurat nå dør noen i Middelhavet. Akkurat nå sender noen mennesker i den sikre død, mens de håver inn fortjenesten. Håper den tusenlappen føles som vel anvendte penger.

 • Bjørnar Tuftin

  Det kommer fortsatt an på motivasjonen.

 • Øyvind Christoffersen

  De som Norske skip redder bør få komme til Norge. Mye av det som står oppover her fra ander er jo ikke bra. Vi har plass, vi har husrom og ja vi er rike så 3000 i år 3000 til neste år og ja eller 10000. Vi må huske at de kommer enten vi vil eller ikke Italia tar imot ca 200000 i år ( 30-40000 vil få sine søknader behandlet…RESTEN SLIPPES SLIK AT ITALIA IKKE ER ANSVARLIG FOR DE.DET SAMME SKJER I HELLAS. SÅ JA DE KOMMER UANSETT. SVERIGE FORVENTER CA 70000 og 15000 for opphold ca ..resten slipper de slik at vi får xxxxx på Norges dør. Husk det.Stå på Redningsselskapet Stå på. Hilsen Ø Christoffersen.

 • Jarle Tollefsen

  Vi andre blir kvalme av sånne idioter som skal forpeste europa med islam og flere sosialklienter…. Det bor en quisling i dere alle

 • Jarle Tollefsen

  Vi andre blir kvalme av sånne idioter som skal forpeste europa med islam og flere sosialklienter…. Det bor en quisling i dere alle

 • Jarle Tollefsen

  Havsnød er noe man skal reddes fra når havsnød ikke er utgangspunktet for reisen… Mennesket er ikke utrydningstruet og disse kakkerlakkene vil aldri bli en berikelse for europa

 • Jarle Tollefsen

  Havsnød er noe man skal reddes fra når havsnød ikke er utgangspunktet for reisen… Mennesket er ikke utrydningstruet og disse kakkerlakkene vil aldri bli en berikelse for europa

 • Zerboni

  Har du møtt noen av disse «kakerlakkene»? Om ikke, så uttaler du deg mot bedre vitende, og av god gammeldags rasisme.

  Gud bedre som jeg skulle ønske en del av norges befolkning hadde havnet i et slikt uføre, og fått gleden av å bli kalt «kakkerlakker» av amøber på internett.

 • Erlend Strømsvik

  Jeg vil fokuserer på en av teoriene Gunnar har i teksten sin. Gunnar skriver: » Jeg vil anta at Redningsselskapet har gjort gode vurderinger som gjør at dette ikke går på bekostning av deres oppdrag rundt norskekysten.»

  For at din teori skal være sann, så må situasjonen i dag være at Redningsselskapet har for mange båter langs norskekysten, med det resultat at enkelte båter blir stående ubrukt. Det kan nok både Redningsselskapet selv og den/de som havner i nød langs norskekysten raskt avkrefte. Jeg mener det undergraver noe av grunnlaget for din artikkel. Teksten din er ment å få frem hvor «egoistiske» folk kan være, samtidlig som du bagateliserer grunnlaget for innvendinger folk eventuelt måtte ha.

  Selv har jeg kommet i havsnød utenfor norskekysten, hvor ingen båt fra Redningsselskapet var innenfor rekkevidde. Heldigvis var det en norsk fiskebåt som kom oss til unnsetning etter en del timer – det var flaks! Da var vi 15-30 minutter unna nærmeste grunner og båt ville garantert gått tapt. Hva resultatet for mannskapet ville vært, kan vi bare spekulere i.
  Det ville gitt en noe bitter ettersmak, om xx-antall år som medlem i Redningsselskapet, samt ekstra gaver gitt i tillegg, alt for å ytterligere styrke beredskapet langs norskekysten, likevel resulterer i at man ligger i sjøen, vel vitende om at Redningsselskapet har flere båter, de er bare ikke å finne langs norskekysten.

  Jeg har selv mottatt 5-6 brev fra Redningsselskapet bare i år, hvor de ber om ekstra støtte (fra meg). Det i tillegg til at jeg er medlem av Redningsselskapet. Jeg kommer nok ikke til å melde meg ut av Redningsselskapet, men jeg kommer heller ikke til å støtte Redningsselskapet utover den årlige medlemsavgiften mer. Organisasjonen har så mye midler og ressurser til rådighet at den nå ser bortenfor norskekysten etter utfordringer.

  Vi får krysse fingrene for at alle de som nå harselerer med de som er noe kritiske til Redningsselskapet, fortsetter å støtte Redningsselskapet fremover, og at det ikke bare er tomme ord (som det jo som oftest er på nettet).

 • salmonsalar

  Hvis du hadde satt deg inn i statsbudsjettet så hadde du ikke kommentert på denne måten.
  Bare i bistand så bruker Norge 33.-mrd i 2015 budsjettet.
  Hvor mye blir det på hver nordmann? 6600.-
  Hvis vi så regner over hvor mange som jobber og betaler skatt så har allerede Steffen Sangolt dekning for sin påstand.
  Hvor mye Norge bruker på innvandring, flyktinger osv vet ingen. Stortinget ga rett og slett SSB ordre om ikke å regne ut hvor mye dette koster det norske samfunnet. Og hvorfor mon tro?
  Kanskje fordi stortingspolitikerne vet at det vil bli politisk bråk om tallene kommer fram.
  At dette dreier seg om enorme summer er hevet over enhver tvil. Bare justisdepartementet bruker mye over 10 mrd alene på dette før kriminakbekjempelsen er innregnet.
  Så Steffen Sangolt har nok dekning for sin påstand. Om man er enig eller ikke om hva man støtter eller ikke er en helt annen sak.
  Men etisk burde disse tallene være offentelige. Alle andre tall blir jo rammet av offentelighetsloven, bare ikke disse opplysningene om innvandring og flykningskostnadene.
  Og det burde bekymre de aller fleste her til lands siden det er fellesskapets penger som brukes til disse formålene.

 • Mye Rahr Røre

  Du vet de supergode, de liker å fremstå som om de elsker alle. Men det rare er at ingen av mine venner i hylekoret på venstresiden omgås muslimer eller andre innvandrere. De driter rett og slett i dem. Men de vil gjerne sole seg i glansen og klappe seg på brystet.

  TENK OM VENSTRESIDEN KUNNE BRY SEG LIKE MYE OM VÅRE NARKOMANE OG ALKOHOLLIKERE SOM LIGGER STRØDD RUNDT I NORGE.

  Men det gir liksom ikke det samme som å hjelpe muslimer. Snakk om å feie sine egne problemer under teppe. Men, men, bare buksa passer.

 • Tom Hansen

  Det er ikke en skandale, men det er kriminelt å tilegne seg midler til et konkret oppdrag for så å benytte de samme midlene til noe annet.

  Styret og den daglige ledelse i Redningsselskapet burde kanskje rettsforfølges.

 • Nicolai Nilsen

  Det er ikke fremmedfrykt Tjomlid. Vi vet så altfor godt. Derav den økende motstanden over hele Europa. Langt ute på venstresiden blir det øst ut navn som nettroll, rasister og fremmedfiendtlighet mot alle som ikke deler deres meninger. I nettavisen I dag leste jeg en blogg jeg ble fysisk kvalm av. Den tilhører deg Tjomlid.

 • Charles STØENG

  Ettragisk eksempel på norsk naivitet og nærmest psykotiske behov for å kjøpe seg
  god samvittighet.
  Nå skal til og med Redningsselskapet bidra med å finansiere en økende flyktningetrafikk
  og øke omsetningen til kyniske menneskesmuglere.

  Vanligvis skarpe og oppegående Tjomlid lider tydeligvis også av den nasjonale psykosen og går dessverre i den samme fellen mens han bruker sin «berømmelse» som brekkjern for å prate om et problem han ikke har den minste peiling på.

  Etter kvalmen, så føler han seg bedre når han har kunnet rakket ned på mennesker med andre meninger, og mener at han er på en rettskaffen plass når han sitter på
  sin virtuelle trone, øverst på en virtuell og nettbasert barrikade som nok en gang dessverre befinner seg langt fra den virkelige verden.

 • Jarle Tollefsen

  tar du deg en tur igjennom karl johan en fredagskveld vil hver eneste neger tilby deg deg black pussy, cocaine og hasj.. de har egne bydeler og skoler så joda de er kakkerlakker… Rinkeby i sverige består nå av så mye kakkerlakker at Schenker ikke lenger kan levere varer der for sjåførene blir angrepet av kakkerlakker… De som reiste ned med den forrige båten som skulle redde kakkerlakker ble spyttet på av de som ble «reddet»

 • Martin

  Godt initiativ fra Redningsselskapet. Forøvrig unødvendig å sensurere navnene på disse folka (eller bør de kanskje beskyttes mot seg selv?).

 • Rino Pedersen

  Ser ikke poenget i det hele tatt.. Det er de som er «rikest» og sterkest av de som drar på disse lykketurene på havet.. Hvorfor skal vi bruke penger på de?.. Det er vel rundt 8 milliarder fattige i verden og disse formerer seg med snaut 80 millioner nye fattige hvert år.. Poengløst å redde de med asyl.. Null kroner fra meg

 • napoleon89

  Det er ikke redningsselskapets primær oppgave å «redde» lykkejegere fra Afrika. Jeg betaler for å få hjelp i hjemlige farvann, IKKE å støtte slike naive aksjoner,….

 • jostein Bjoerkmo

  Redningsselskapet driver altså en svertekampanje med desinformasjon for å få mer penger?

 • Root

  Sagt på litt enklere norsk, Gunnar var egentlig den samme idioten som de idiotene han har brukt flere år på å kritisere, en som uttaler seg om ting han ikke har peiling på, basert på følelser og egen fortreffelighet.

 • Mye Rahr Røre

  Norge har aldri vært mer full av narkotika som etter innvandringeN, og Eirik Jensen. Spesielt fra muslimske land. JEG SPØR MEG OG DERE; HVORFOR ER DET INGEN ØNSKE OM Å HJELPE DISSE NARKOMANE PÅ GATEN I OSLO? SOM FORØVRIG BLIR FORET AV VÅRE NYE LANDSMENN.
  HADDE VENSTRESIDEN GIDDET Å ENGASJERE SEG LITT, KUNNE MANGE MENNESKE SKJEBNER VÆRT REDDET.

 • Brunosten

  Er du paranoid? Hva er ditt bidrag til denne verden som gjør at du kan kalle folk som vil hjelpe andre for quislinger? Du må ha et veldig opphøyd selvbilde, du..:-)

 • Leo Osvald Eide

  Redningsselskapet drives vel av humanisme og det å redde mennesker i nød sine liv, jmf REDNINGS-selskapet.

  Å snakke om at det er kriminelt å redde menneskers liv fordi at det også gjøres utenfor andres kyst, er vel så dumt som vel mulig og jeg synes du slik har valgt en dekkende avatar; en stinkende kuruke. Hadde en IS’er skrevet lignende, ville jeg tenkt at ‘typisk tankeløst og kristeliøst vås’, men du står knapt tilbake for noen tankeløse personer!

 • Bjørnar Tuftin

  Jeg ser det som noe søkt å kalle dette kriminelt og finner det ennå mer underlig å mene at det er kriminelt, men ikke en skandale.

 • Leo Osvald Eide

  Ja dette var ‘My Rahr Røre’ ja!

 • Chris Jensen

  Da forutsetter du at alle inntektene i statsbudsjettet kommer fra skatter og avgifter betalt av privatpersoner. Slik er det selvfølgelig ikke.

 • Jarle Tollefsen

  «å hjelpe» religiøse idioter fra u-land med å komme seg til europa skader europa.. så når du bidrar med å ødelegge ditt eget land for å hjelpe andre blir du en quisling

 • Mye Rahr Røre

  Eller, er det vi andre som bør beskyttes mot slike som deg? Bare spør, du vet jo alt Martin.
  Kanskje du burde bruke ditt fulle navn du også, ikke bare kritisere andre.

 • Brunosten

  Ok, takk til deg

 • Leo Osvald Eide

  Jeg har ofte sett nordmenn skrive at – man kan ikke la menneskelige hensyn bestemme sine lover og regler – og jeg må nok skuffe alle disse; For fordi vi er MENNESKER – så gjennomsyrer nettopp menneskelige hensyn våre lover, regler og praksis.

 • laysee

  Bloggere ser seg i speilet. Noen skriver om hvordan de ser ut.

  Andre om hva de ser.

  Å bli minnet på våre grunnleggende verdier har blitt en nødvendighet som er nærmest pinlig.

  Takk for at folk som Tjomlid holder fanen høyt.

 • Leo Osvald Eide

  Angående å bruke sitt eget navn ja…….

 • Mye Rahr Røre

  Jeg har faktisk løsningen på problemet…. Vi bevilger en drøss med penger, og sender alle på venstresiden ned for å ordne opp. På den måten får vi alle som vi vil. Norge fri for muslimer, og venstresiden får holde på med det de helst vil; hjelpe muslimer.

 • Kjetil

  Jeg gir ikke fem flate øre til støtte for import av muslimske terrorister til Europa, men det er greit at naive sosialistiske skrullinger kaster sine hardt tjente penger ned i dragsuget, så slipper staten å bruke så mange av mine skattekroner på galskapen.

 • Mye Rahr Røre

  Jeg har da ikke kritisert noen for å bruke nick, les.

 • Tom Hansen

  Ikke alle kriminelle handlinger har direkte skandaløse konsekvenser.

 • Utrolig hvor mye hat skapende kommentarer som kom nedenfor.

 • Martin

  Jeg har da ikke påstått at jeg vet alt, les. Jeg kritiserte forøvrig kun artikkelforfatteren (for å sensurere fb-brukernes navn).

 • Sondre Vindel

  Å gi penger til redningsselskapet er altså det samme som å bidra til den europeiske velferdsstatens undergang.

 • Martin

  Såvidt jeg vet er det høyresiden som sitter ved roret, både lokalt i Oslo og i Norge. Så du får rette pipa i riktig retning.

 • Kenneth Lien

  Det som var litt artig for meg med dette innlegget er å se at jeg faktisk blitt en (håper jeg) bedre person selv.

  Jeg var nok også mer kynisk før i tiden og en slik sak ville resultert i en krampetrekning og sinte kommentarer lik de du viser til. Det er helt klart legitime problemstillinger rundt massiv innvandring til Europa og det er gyldig å diskutere om RS bruker pengene til det de selv påstår.

  Så husker jeg på Joshua Lymans sitat fra en episode av The West Wing: «When your neighbors house is on fire, you don’t haggle over the price of the fire hose».

  Personer som rømmer fra død og helvete i land med krig kan vi hjelpe. Problemene får vi ta etterpå. De som synes det er slik en tung bør å bære har kanskje hatt det litt for greit etter en oppvekst i Norge. Jeg personlig er glad for at jeg ikke har slikt et kynisk syn på andre mennesker.

  Skulle det vise seg av de paranoide har rett og dette bare er billig skytteltrafikk for ulovlige innvandrere får jeg heller leve med å ha blitt litt mer naiv.

 • Annemor Schønhaug

  Nå har jeg ferdes på Karl Johan til alle døgnets tider også på fedagskvelder.. Ikke har noen tilbudt meg Black pussy, heller ikke hasj eller kokain. Men jeg har møtt mange hyggelige mennesker av ulik herkomst og med ulik «farge».
  Kakerlakker er insekter, men det visste du kanskje?

 • Tom Hansen

  Redningsselskapet handler om å gjøre det tryggere å ferdes i norsk farvann, basert på humanisme. Dersom man som bidragsyter ønsker at det skal bli tryggere og ferdes i norsk farvann bør det være mulig å være trygg på at ens bidrag går til dette og ikke til alle andre ikke relevante operasjoner.

  Min stinkende rød-grønne miks er rettet mot deg og dine meningsfeller.

 • Steffan13

  Jeg holder meg til det argumentet at det ville vært egoistisk å kun redde noen og derfor velge å redde noen over andre. Hvis man skal spille god samaritan skal man redde alle ellers bør man ikke redde noen.

 • Mye Rahr Røre

  Så du tror artikkelforfatteren sensurerer andre facebook navn? Herregud og allah.

 • Thomas Våge

  Nei, folk har nok donert penger til at skip skal reddes langs den norske kyst, og jeg tror faktisk fremdeles de redder båter og skip langs den norske kyst. De som er totalmedlemmer slipper fremdeles å betale for å bli tauet i land tipper jeg. Hvis folk mener at det er ufornuftig bruk av ressurser, så håper jeg for dem sin skyld at de aldri havner i en slik situasjon som menneskene der nede.

 • BurreBarsk

  Av disse som kommer er 2 av 10 reelle flykninger. De 8 er økonomisk motiverte folk som innvanderer europeiske grenser. Redningsselskapet bør holde seg unna politikk og heller gjøre det norske medlemmer og skattebetalere betaler de for

 • Mye Rahr Røre

  Da må du være lite teknisk begavet om du tror det. Skulle han «hacke» seg inn da eller?

 • Mye Rahr Røre

  Mann kan jo redde alle, for så å sende de tilbake.

 • R Nilsen

  Du lager altså en artikkel basert på facebookinnlegg.
  Hva er verst, at en voksen mann holder på slik, eller at det blir publisert på nettavisen?

  Og du skriver: «Og som vanlig er fremmedfiendtligheten basert på mye kunnskapsløshet:»
  Og siterer et par innlegg fra «Svein».
  Hva har disse to kommentarene til svein med «kunnskapsløshet» å gjøre?
  Det første han sier, at en enorm prosentandel av «flyktningene» ikke er flyktninger men lykkejegere, er jo sant. Altså stikk motsatt av kunnskapløst.

  At det går an å bli «kvalm» over at noen er imot at en norsk redningsskøyte som bør holde seg her og redde de som faktisk betaler for de, (i tillegg til skattepengene som de får støtte av) kan jeg ikke fatte.

 • Leo Osvald Eide

  De som ikke søker velstand og lykke for seg og sine, bør vel mentalundersøkes; SELVSAGT søker mennesker lykke og velstand og SELVSAGT skal vi yte hjelp til mennesker i nød. Ja det siste er sågar en PLIKT etter våre lover og det skulle jaggu bare mangle; Vi ER jo mennesker!

 • Leo Osvald Eide

  Å påstå at mennesker som de facto FLYKTER ikke er FLYKTNINGER, vitner om en smartness på nivå med hvilken grønnsak som helst.

 • Thomas Våge

  Mulig du er spesielt utsatt da, jeg har aldri blitt tilbudt noe av det. ;) Du sier også at de ble spyttet på, og ja det stod følgende: «På den første turen ble vi møtt av folk som både viste fingeren og spyttet når vi gikk forbi. Jeg tror det var det mest uventede jeg opplevde, siden jeg trodde de ville være mer glade for å bli reddet. Men jeg ser ikke bort i fra at mange av disse kan ha hatt dårlige forhold til myndighetspersoner, noe som vi jo er på skipsdekket, sier Barstad.»

  Dette gjelder enkeltpersoner, det gjelder ikke alle menneskene. Problemet ditt er ikke at du er rasist, men at du putter alle i en bås og snakker nedverdigene om dem. Når det er sagt så blir jo politiet spyttet på av fulle mennesker. Der snakker vi ofte hvite fulle menn, eller kvinner. Kakkerlakker det også da?

 • Mye Rahr Røre

  Ja, du er helt klart naiv. Veldig naiv. Får du ikke med deg hva som skjer i sverige og danmark ? Det er forøvrig ett norsk ordtak; sag ikke av greinen du sitter på. Og det er det vi gjør. Du sager, og jeg sitter her.

 • Martin

  Hvis du ser skjermdumpene av facebook-tråden som blir referert til i artikkelen, ser du at både brukernavn og bilde er sensurert. Trenger ikke være teknisk begavet for å se dét. Nå har dette forøvrig sporet av, så takk for meg.

 • MrAnonymous

  Økonomiske flyktninger.

 • Leo Osvald Eide

  Jeg forstår så inderlig vel hvorfor du ikke bruker ditt eget nick jeg!

 • R Nilsen

  Hehehehe så du mener at 100% av alle «flyktningene» faktisk flykter fra krig?
  Er det krig i Gambia?
  Er det krig i Nigeria?
  Har du SETT bildene fra de såkalte «syriaflyktningene» som har kommet over middelhavet?
  At syrerne ser ut som afrikanere var jeg virkelig ikke klar over.
  Hva med den båten der over 20 kristne ble hevet over bord av muslimer, utelukkende fordi de var kristne. Mener du at et norsk-skattefinansiert skip skal redde disse?

 • amobe

  EU’s regelverk har ingen sam helst betydning dersom en drar østover til f. eks sine trosfrender i Pakistan.

  Merkverdig argumentasjon fra din side.

 • Leo Osvald Eide

  De menneskene som ikke søker velstand og lykke for seg og sine, bør vel, som skrevet annetsteds her, mentalundersøkes!

 • R Nilsen

  Woodstock og hippietiden endte i 1969…

 • Mye Rahr Røre

  Oppfordre alle til å trekke sine bidrag med øyeblikklig virkning.

 • hjdfyjd

  Alt du skriver her er synsing og føleri, det samme som du med rette kritiserer vaksinemotstanderene for. Det virker som du mister helt gangsynet så fort saken handler om noe som kan knyttes til innvandring og kaster alt av metodisk tenkning på havet. Jeg tror til og med du snakker mot bedre vitende når du avfeier all kritikk i denne sammenhengen som egoisme. så dum er du ikke.

 • Leo Osvald Eide

  FLYKTER de eller FLYKTER de ikke? Er det krig i Nord-Korea? Flykter de? Var det krig i Sovjet og i Østblokkstatene; Flyktet de eller flyktet de ikke?

  Hvorvidt det er krig eller ei for hvorvidt du vil yte hjelp hjelp til flyktnede mennesker, det vedder jeg halve skinken min på, er nettopp deg helt uvesentlig – okke som!

 • Thor Alexander Michelsen

  Her tar du feil. Uansett blir alt betalt av skatt/avgift fra privatpersoner. For hadde vi ikke hatt disse utgiftene hadde skattene vært lavere og avgiftene likedann. Selv om det blir betalt av midler fra andres steder enn skatt, blir alt uansett betalt av skatt.

 • Wolfenstein

  Det snakkes her om egoisme, men hva er det egentlig man mener et egoisme ved at enkelte mener redningsselakapet fører folk bak lyset i måten de reklamerer for hva pengene man gir dem skal benyttes til?

  Jeg oppfordrer alle til å boikotte redningsselskapet

 • Mye Rahr Røre

  Les en gang til; jeg bruker mitt eget nick. Ser du det nå… Det er mitt nick. Vanskelig å forstå for deg.

 • Lars Holm

  Ja men kjære, det regelverket kan jo endres over natten. Vi skal jo være så snille?

 • BurreBarsk

  Jeg vil ikke at mine skattepenger skal gå til denne løgn/svindel industrien

 • Mye Rahr Røre

  Vel bekomme.

 • Tom Hansen

  Totalmedlemmene betaler for en forsikring. Ingen andre forsikringsselskap bryr seg nevneverdig om naturkatastrofer i andre land. Det er ikke noe man ønsker. Dersom man ønsker å hjelpe til i en konkret konflikt kan uavhengige organisasjoner etableres for dette. Eller man kan som individ gi sitt bidrag til dette.

 • R Nilsen

  Nei de «FLYKTER» ikke.
  Du er jo helt på jordet stakkars.

 • Leo Osvald Eide

  Når man kaller et REDNINGSSELSKAP som redder mennesker i nød for å føre folk bak lyset – da innrømmer man vel nærmest at lyset har gått.

 • Jonny Johnsen

  Da får du anmelde redningsselskapet,da,siden du mener det burde rettsforfølges. Jeg er også spent på begrunnelsen for å rettssforfølge dem ? Du kan umulig ha lest artikkelen. For det første er dette forankret blant de ansatte i redningsselskapet. For det andre går dette ikke ut over deres beredskap og andre gjøremål langs kysten. Det tredje og ikke minst det viktigste : Dette er oppdraget er støttet av justis – og beredskapsdepartementet. Kanskje du skulle rettsforfølge dem også,når du først var i gang ?

 • R Nilsen

  PS: Nei.
  Nord Koreanerne er sperret inne..
  Russerne og østblokklandene ble igjen. De utvandret da krigen var ferdig.

 • Thor Alexander Michelsen

  Lykkejegere flykter ikke fra noe som helst. De emigrerer og later som de er flyktninger.

 • Leo Osvald Eide

  Å redde mennesker og å vise menneskelighet for nettopp medlemmer av arten MENNESKER, det er vel helt naturlig. Ja for å sikre at vi faktisk gjør det, redder mennesker i nød, så er dette en PLIKT man har i Norge og det er sågar straffbart ikke å yte hjelp til mennesker i nød.

  Jeg vil ikke kritisere deg for ikke å stå frem med fullt navn! Tvertimot forstår jeg veldig godt jeg, hvorfor du ikke gjør det!

 • Thor Alexander Michelsen

  Vi har ingen plikt til å hjelpe noen i nød som ikke er i Norge. Resten kan vi gi blaffen i uten noen som helst form for plikt eller lov om det. Så nå snakker du bare tull.

 • Leo Osvald Eide

  Ja dere som faktisk ER det, lykkejegere som ikke lider nød og som på alle måter har det bra og som likevel ligger andre til byrde, dere VET hva dere skriver om! Men, vær så snill og ikke uttale dere på vegne av andre, for dere tilhører et bittelite&valmt mindretall!

 • Leo Osvald Eide

  Jo, som MENNESKER har vi plikt til å hjelpe andre M#ENNESKER, men du og Ubaydullah Hussain, Bhatti, IS og lignende personer&grupperinger – synes å mene annet!

 • R Nilsen

  DET NORSKE REDNINGSSELSKAP

 • Thor Alexander Michelsen

  Som mennesker har vi heller ingen plikt til å hjelpe andre mennesker. Hva du ser på som en plikt, gjør det ikke til en universal plikt. Hva som er en plikt, som ikke er nedfelt i lov er 100% subjektivt.

 • Leo Osvald Eide

  Så, du har aldri hørt om folk som flyktet over Berlinmuren o.l.?

  Hør, Geni! – fordi om du er så aldeles uvitende om den virkeligheten som omgir deg og om din egen nære historie, så forsøk ikke å innlemme oss alle i mørket ditt!

 • Root

  Dersom man samler inn penger under forutsetningen av at disse midlene skal gå til å redde folk i nød langs norskekysten, og så snur seg rundt og bruker pengene i Middelhavet i stedet, så kan det i aller høyeste grad kalles å føre folk bak lyset.

 • R Nilsen

  Men berlinmuren var jo i TYSKLAND (du liker store bokstaver har jeg sett) og ikke i NORD KOREA ELLER RUSSLAND.

 • Leo Osvald Eide

  DU, Ubaydullah Hussain, Bhatti, Profeten Umma, IS og lignende personer&grupper – dere mener dere ikke har plikt til å hjelpe mennesker i nød. Mens resten av menneskeheten gjør det og som også GJENNOMSYRER våre lover og regler og avtaler.

 • Thor Alexander Michelsen

  De trenger ikke å ha det bra, for å ikke gå under flyktning. De må enten bli: forfulgt eller landet er i krig. Det vil si livet deres i fare- Om du er fattig har du ikke noe grunnlag for å kalle deg flyktning. Du er en emigrant, og det er det eneste du er.

 • Leo Osvald Eide

  Dersom man samler inn penger for kun&utelukkende å redde mennesker i nød langs norskekysten, så fremstår man etter min mening som så begrenset – at man trygt kan si at man færdes i mørket.

  Kanskje vil du kjefte på NORSKE leger&helsevesen også – fordi de redder andre enn nordmenn?

 • Jonny Johnsen

  Nåja, med dine uttalelser her,så demonstrerer du at du ikke akkurat kan kalles noen berikelse hverken for Norge eller resten av Europa. Og hvem som er kakkerlakk her, kan vel diskuteres.

 • R Nilsen

  Du er klar over at alle land kan ha slike redningsselskap?
  Sverige har sitt, danmark har sitt, etc.
  Her handler det kun om god norsk arbeiderparti-solidaritet.
  Og AP-Solidaritet er det mangfoldige hundretusener som er imot.
  Fordi de er helt på jordet og «soliderer» seg med feil folk.

 • Root

  Det er faktisk reelle krav til flyktninger, det holder ikke bare å flykte fordi man ikke liker seg i Afrika og ønsker et bedre liv.

  Det må være fare for eget liv og helse grunnet religiøs tro, etnisk tilhørighet, politiske meninger eller lignende.

  Å flykte for å få bedre økonomi i et europisk land, kvalifiserer ikke flyktningestatus, og de aller fleste som kommer over Middelhavet er derfor ikke reelle flyktninger, og har heller ikke krav på asyl.

 • Mye Rahr Røre

  Så du mener dette er høyresidens problem ? Snakk om å fraskrive seg ansvar, det er jo ikke ulikt venstresiden. Alt dere ikke klarer selv, er høyresiden problem.

  Jeg skylder på venstresiden tafatthet og unnasluntring. Dine argumenter bærer preg av hjernevask,

 • Henrik Christiansen

  Det er fint at redingsselskapet redder folk i havsnød. Disse folkene var opprinnelig ikke i havsnød, men en nød som oppstod i det landet de kom fra. Det gir ganske mye mening at man prøver å rømme fra noe som er forferdelig hvis det er lettere enn å samle seg og bekjempe problemet der man er.

  Jeg tror egentlig de fleste, selv de mest iherdige kritikerne, mener at det gir mening å redde en kar fra drukningsdøden, eller fra å bli smadret i fillebiter langs en røff kyst. De som kritiserer redningsselskapet mest denne gangen tror jeg ser på problemet mer som ei bøtte som er lekk, og redningsselskapets måte å fikse det på er ved å holde et øsekar under der man samler vann og i blandt hiver tilbake i bøtta. Ulempen med denne metoden er jo at man for alltid må øse, og hullet fikser ikke seg selv.

  jeg skulle ønske dette innlegget handlet om alle disse tingene. Normalt er jo innleggene dine veldig gode og detaljerte. Det er vel ikke så rart å forstå at folk ikke har lyst til å investere pengene sine i noe som føles helt håpløst? Jeg tror folk ville følt det bedre om det ikke føltes håpløst, eller om det ble forklart bedre.

  Jeg fortsetter å betale penger til redningsselskapet bare så det er sagt, men jeg skulle nok ønske at de skilte ut utenlandsbedriften i et eget selskap og så kan folk betale penger der hvis de ønsker det.

 • Leo Osvald Eide

  RØDE Kors betyr ikke at de bare yter hjelp til RØDE korsfarere.

 • Thor Alexander Michelsen

  Også? Det er ingen plikt fordetom. Om du mener det er det moralsk riktige så er det jo helt greit for meg. Men det er slettes ikke en plikt.

 • Pål Fosheim

  For å opplyse: Det finnes idag omtrent 7,3 milliarder mennesker totalt på Tellus (planeten vår) Tar man utgangspunkt i FNs kriterier, så lever 1,2 milliarder av disse i ekstrem fattigdom. Det bør også nevnes at det i all hovedsak IKKE er noen av de 1,2 milliarder fattigste som prøver å komme seg inn til Europa.

 • Leo Osvald Eide

  Du er klar over at om du kommer i havsnød utenfor andre land, så vil du bli reddet – selv om du ikke er fra dette landet? Nei, bare ikke svar – for du virker rett&slett ikke helt klar.

 • Mye Rahr Røre

  Ja, mye rahr røre med Jonas Gahr Støre.

 • Root

  Det er jo en gang slik det er, Redd Barna samler inn penger kun til barna, og Redningsselskapet samler inn penger kun til Norskekysten, i det minste inntil nå.

  De fleste veldedige organisasjoner har sin nisje.

  Poenget er hva forutsetningen for donasjonen var, og dersom den veldige organisasjonen som mottar pengene plutselig endrer hvem som er mottaker av den støtten som er gitt, så er det selvfølgelig et svik mot de som gir penger.

 • Tom Hansen

  De har samlet midler til ett konkret flagget formål. Disse midlene kan ikke uten videre benyttes til andre formål. De ansatte har ingen rolle i dette. Det er deres bidragsytere som vernes gjennom vårt rettsvesen. Det er en uting at organisasjoner til stadighet skal gjøre ting de i utgangspunktet ikke har mandat til å gjøre med deres ressurser. Dersom dette eskalerer vil ikke privatpersoner kunne gi av egen lomme til de konkrete sakene de faktisk ønsker å støtte. I siste ende kan det fort motivere færre til å støtte opp om lignende organisasjoner. Da det eneste som er sikkert er at organisasjonene svinser rundt etter ulike tilfeldige gode formål deres ansatte og ikke nødvendigvis deres bidragsytere ønsker å støtte. Disse ansatte burde forøvrig gå foran med et saftig lønnskutt i solidaritet med alle fattige i verden…

 • Geir Rune

  Om det er det private redningsselskapet jobb å hjelpe migranter over til Europa, er selvsagt et betimelig spørsmål.

  Når man i tillegg vet at store deler av de som trenger hjelpen i middelhavet nettopp drar ut på havet i brekklige fartøyer fordi de vet at de blir reddet av solide båter og deretter blir ført til ønsket endemål av disse burde stille andre spørsmål enn nordmenns attityd til denne politisk korrekte gjerning.

  Personlig er jeg meget i mot denne linjen Eu har lagt seg mht. å redde migranter og føre dem over til Europa, da dette bare øker tilstrømmingen. Det man bør se på er hvordan Australia fikk slutt på et ligende fenomen som holdt på å vokse dem over hodet..

  For Eu og ikke minst Hellas og Italia er det i ferd å vokse dem langt over hodet. Redningselskapet er i så måte med å øke dette problemet med sin sikkert oppriktige hjelp.

 • Mye Rahr Røre

  Det er nicket mitt du har problemer med, ikke hva jeg skriver.stakkars deg.

 • hjdfyjd

  Ingen som sier at vi ikke skal hjelpe. En diskuterer om hvor en skal sette grensen. Regner med at heller ikke du vil bruke 100% av statsbudsjettet og din egen lønn på hjelp? Er jeg da berettiget til å kalle deg egoist hvis du velger å plassere grensen lenger ned enn meg? Kan det kanskje være andre grunner til at en mener det er galt å sende et skip ned? Feks at det virker mot sin hensikt og lurer enda flere ut på sjøen? En annen ting er at Redningsselskapet sikkert ikke besitter et fullstendig overflødig skip. En kan ikke bruke skipet to steder samtidlig. Velger en å spå tankene til andre, som du og Tjomlid gjør her, er det dessverre ikke noe annet en hjerneløs gauling uten forankring i noe som ligner på fakta. Akkurat som føleriet til vaksinemotstanderne.

 • Root

  Selvfølgelig, akkurat som det norske Redningsselskapet redder alle i havsnød langs norskekysten, uansett nasjonalitet.

  Det er dog ikke en gang i nærheten av det samme som å sende materiell og personell til Middelhavet.

 • R Nilsen

  Havsnød ja, ER DU VIRKELIG SÅ FJERN AT DU SAMMENLIGNER «HAVSNØD» MED FOLK SOM FYLLER EN SNEKKE MED 300 MANN FOR Å KOMME SEG TIL LYKKELIGE EUROPA!?!??!

 • R Nilsen

  RØDE KORS får ikke lov til å redde muslimer, fordi de er vantro.
  DERFOR OPPRETTET DE RØDE HAVLMÅNE.
  Kanskje du bør slutte å trolle nå?

 • Root

  Men lobotomert er fremdeles ensbytende med at heisen ikke går helt opp til toppetasjen, slik at enkle sammenligninger blir litt vanskelige.

 • Leo Osvald Eide

  Hvorfor snur du saken på hodet; Er du tommelomsk eller? Han hevdet de ikke var flyktninger fordi de søkte øket velstand og jeg forteller at de som ikke søker og ønsker gode materielle vilkår for seg og sine, de bør mentalundersøkes.

  Selvsagt tar man ikke med seg sine barn og slektninger og risikerer sine liv, om man har det bra! Ja om man ikke er faresøkende nordmann med overskudd av testosteron på egotripp da. Men jeg tviler på at du finner mange av dem blant båtFLYKTNINGENE!

 • Mye Rahr Røre

  Så vidt jeg vet, ble quisling straffet for nazi sympatier, noe allah det som skjer i dag

 • Leo Osvald Eide

  Blir økonomien din knekket av at REDNINGS-selskapet redder liv der det er et skrikende behov og menensker har druknet i tusentalls? Skriv ned ditt fulle navn og adresse, så kan folk sende mat&hjelp til deg, du arme mennneske i nød!

 • Leo Osvald Eide

  Flyktet de noe mindre i Nord-Korea fordi om de også flyktet over berlinmuren? Mensa har virkelig lidt et tap om du ikke er medlem!

 • Mye Rahr Røre

  Svar på R. Nilsens kommentar er du snill. Eller kom du tilkort ?t

 • Thor Alexander Michelsen

  Om du søker økt velstand er du ikke en flyktning. Om du søker trygghet fra krig, forfølgelse, tortur er du en flyktning. Søker du økt velstand er du en emigrant, og det er det eneste du er, og du bør øyeblikkelig bortvises og faktureres kostnadene du påførte andre mennesker med sin falskhet av bla å kalle seg flyktning, og forsøke å ta flyktningeveien, når de allerede vet; a) de er ikke flyktninger, b) de hadde fått avslag uansett.

 • hgdfadfgsgfsasdfsdfga

  Det er ikke de fattige afrikanerne som kommer hit med båt. Det har ikke de fattige råd til. Det er hele stammer som går sammen om å sponse turen, når han kommer fram til Norge så betaler han NAV-penger tilbake med renter og renters rente.

  Bare en annen form for «scam mails».

 • Leo Osvald Eide

  Ja, skriv mer så klarer du helt greit å fjærne den tvil noen måtte ha om deg.

 • Leo Osvald Eide

  HaVlmåne meg her&der du.

 • Pål Fosheim

  Helt enig! EU har valgt en strategi som ikke er bærekraftig på noen måte. Dette løser ingen problemer,men skaper definitivt mange nye.

 • sigbjoern Johansen

  Det er etpar ti-år siden jeg slutta 100% å støtte store organisasjoner utover eget nærmiljø. Det skjedde etter at jeg jobba som frivillig en stund, og etter at jeg fikk innsikt hvordan dette fungerer, da kan man snakke råtten solidaritet innad, de på toppen hever kjempelønninger og goder, mens de på bakkenivået skal brukes for alt de er verdt til innsamlinger og gratisarbeid.
  Det er disse topplederne som alltid reiser verden rundt, som forteller andre hva vi skal gjøre, som er blitt problemet. De er med å skaper et sammensurium av internasjonal politikk, korrupsjon og personlige interesser. Det er disse personene som bidrar til å slette ut grensene mellom land og folk, det har de gjort i mange, mange tiår. Infiltrering kan dette kanskje kalles, og de kjenner ingen grenser. De fleste er vel ikke motstandere av å hjelpe, men etthevert som menneskene nå vokser fra kloden i form av store menneskeforflytninger så vil det bli alvorlige problemer, noe disse «hjelpegeneralene» har bidratt mer enn noen andre til.
  Jeg forstår godt at enkelte blir kraftig provosert av at Redningsskøytene også er i ferd med å bli internasjonale, og med det viser oss at de har for stor kapasitet her i landet.
  Personlig hjelper jeg folk som ikke har fått samme mulighetene som oss her i landet, men dette går direkte til behovet, altså uten fordyrende ukontrollerbare mellomledd.

 • Leo Osvald Eide

  Når de drukner i tusentalls, hva tror du de har død av da; At de har drukket seg ihjæl?

 • Deuz O’Neill

  Du virker å være ganske så oppegående i dine kommentarer på konspirasjonsteorier hr Tjomlid, men her er du like ute og sykler som dine vanlige meningsmotstandere..

 • Espen Braathen

  Det hevdes at flertallet av «båtflyktningene» ikke er fra Syria, men fra Gambia etc? Det hevdes at de absolutt ikke vil reddes av kystvakten på Malta, men heller vil til det Europeiske fastlandet?

 • Root

  Sammenligningen mellom Redningsselskapet og Røde Kors er jo helt virkelighetsfjern.

  RS samler inn penger for å redde liv, berge verdier, verne kystmiljøet og drive opplysnings- og ulykkesforebyggende arbeid for å bedre sikkerheten til de som ferdes langs norskekysten, det har ikke vært opplyst at pengene skal gå til å drive humanitært arbeid i Middelhavet.

 • Leo Osvald Eide

  Redd Barna samler bare inn penger til NORSKE barn og de bruker kriminelt umoralskt de innsamlede pengene – til å hjelpe barn i andre land og jeg har hørt at de også har hjulpet andre enn barn og dette vil jeg saksøke Redd Barna for!

 • hjdfyjd

  Spørsmålet er om folk får lov til å kritisere bruken av skipet uten å bli kalt for egoister? Mener du på ramme alvor at du, som Tjomlid, ikke evner å sette deg bedre inn i argumentasjonsrekken til kritikerne enn at du avfeier alt som egoisme? Det er jo som å diskutere i klasseromet i niende klasse.

 • Pål Fosheim

  Du har så avgjort rett! Er enkelte her som sliter kraftig med å skille flyktninghjelp fra Redningsselskapets faktiske misjon.

 • Leo Osvald Eide

  HVEM hevder dette, for de oppga på TV at rundt tre fjærdedeler av båtflyktningene var syrere.

 • Leo Osvald Eide

  Duz meg både her&der og forsøk å skrive noe med innhold, tincan!

 • Root

  Gikk du tom for fornuftige argumenter (ikke at du i det hele tatt hadde noen) ?

 • Mye Rahr Røre

  Seriøs du. Kom til kort. Tom for argumenter.

 • Leo Osvald Eide

  Å redde mennesker i nød, skaper bare problemer. Vel, om man ikke tenker på de som reddes da. Men, hvem i huleste gjør dét, lissom – tenker på mennesker i nød!

 • Leo Osvald Eide

  Hadde jeg skrevet like intelligent som deg, Root, så ville jeg helt klart skrevet under mitt fulle navn!

 • Leo Osvald Eide

  He-he, enten ER du et barn og skulle du gudforby! selv ha barn – kan man bare håpe de ikke må vokse opp hos deg, dakkars.

 • Leo Osvald Eide

  Mye Rar Røre – ja.

 • Pål Fosheim

  Det reageres i hovedssak på at Redningsselskapet har gått utover sitt erklærte mandat . Og det er det mandatet folk har støttet med penger. Uavhengig om man mener dette nye intiativet i Middelhavet er riktig eller ei, så må du da evne å se at folk fører seg lurt? Hadde de bedt om penger til oppdrag i utlandet hadde saken vært en helt annen. Å påstå at «lyset har gått» for de som reagerer på dette blir en smule for dumt.

 • Espen Braathen

  På statskanalen?http://www.rights.no/2015/05/flyktninger-hva-er-korrekte-tall/ » i løpet av årets tre første måneder i 2015 kom flest fra Gambia sjøveien til Italia. Syrerne utgjorde bare om lag 10 prosent. I tillegg var det svært få kvinner og barn i forhold til menn.»

 • Leo Osvald Eide

  DU kan da for F-en ikke bestemme hva det UTELUKKENDES reageres mot og uansett så er dine argumenter så tomme i innhold at det knapt er mulig;SELVSAGT oppfylller et REDNINGSSELSKAP sine forpliktelser når de redder liv!

 • Root

  Det er jeg enig med deg i, men jeg er dessverre litt redd for å bli plaget av slike som deg.

  Enkelte har problemer med grenser, og synes det er greit å oppsøke folk hjemme, på arbeidsplassen også videre, og det ser ut til at mediene også nå driver med slikt, og prøver å gjøre det legitimt å plage mennesker som ikke har de rette meningene.

 • Pål Fosheim

  Wow! Finn frem ordboken! Du har åpenbare problemer med å tolke informasjon :-) Lykke til videre Osvald

 • Leo Osvald Eide

  Du bør ikke vise til opplsyninger fra organisasjonen Inhuman Unjustice Services om du vil kreve å bli tatt seriøst; Lederen der innrømmet nettopp å med viten&vilje å ha forsøkt å skremme det norske folk til å vegre seg mot å hjelpe syrere på flykt fra krig&helvetesskap
  http://www.nettavisen.no/nyheter/politisk-analytiker—misvisende-av-storhaug/3422798185.html

 • Leo Osvald Eide

  Du har knapt injurierende kraft, Pål.

 • Inger Johanne Falk Vanvik

  Jeg synes dette er en vanskelig sak å sette seg inn i. Hvordan hjelper en flyktningene på best mulig måte?

 • Pål Fosheim

  Haha :-) Jeg er glad i gode og faktabaserte diskusjoner med oppgående folk. Ergo bruker jeg ikke mer tid på deg Osvald

 • Leo Osvald Eide

  Om du er glad i gode&faktabaserte diskusjoner Pål, så burde du så langt jeg kan se – kun være tilskuer;for du har helt tydselig ike noe å bidra med. NOK!

 • Pål Fosheim

  Fantastisk :-))

 • Leo Osvald Eide

  Om du ikke skriver så mye vrøvl&sjikane, får du heller ikke besøk av noen som skal konfrontere deg med denne.

 • hgdfadfgsgfsasdfsdfga

  Hvor skal vi egentlig sette grensen ? I Sverige tar de inn 50.000 flyktninger i året. Jeg hører snakk om 500.000 over en 5års periode. I Sverige er det vel ganske garantert at den svenske versjonen av Tjomlid (hvis han finnes) / Aftonbladet osv hadde gått amok om noen hadde foreslått å gå ned til norsk nivå på innvandring. Her snakker vi altså om å krangle som bare det over å ta inn 6500 eller 10.000 syriske flyktninger…

  Hva mener Tjomlid om dette ? Er den Svenske modellen noe å trakte etter og mindre egoistisk ?

  Hva med Australia / USA sin løsning på båtflyktning-problemet ? De har allerede vært igjennom dette problemet og kommet med SIN løsning…. (som fungerer også)

 • Pål Fosheim

  Det har «tydselig» «ike» du heller :-))))

 • Espen Braathen

  Som en god sosialistpropagandist: hva er ditt forslag til tilltak for å stanse strømmen av Gambiere mot Italia?

 • Leo Osvald Eide

  Drukner de der eller drukner de ikke der? Når det helt tydelig er nød, så må de som kan bidra med hjelp og sånn er det.

 • hgdfadfgsgfsasdfsdfga

  Jeg er faktisk veldig nysgjerrig på hva Tjomlid og hans tilhengere mener om den Svenske innvandringsmodellen. Som regel går dere heller løs på FrP sine utspill om saken, men hva om vi går motsatt vei og ser til Sverige ? Er dette idealet synes dere ?

 • Adrian Jacobsen

  Så mange nordmenn så er så navlebeskuende og egoistiske at det er helt kvalmt. Du er faktisk menneske før du er nordmann. Det er en Norsk kjerneverdi at vi skal hjelpe de svake, som er hva hele vårt samfunn er bygd opp rundt. Hvis det er noe vi skal bruke ressurser på, så er det dette! Hvis du ikke liker å redde andre enn deg selv, trenger du ikke kalle deg nordmann. Fy f jeg skammer meg på deres vegne. Det er helt kvalm at dere er vokst opp med madrasser under armene på en diett av sukkersøt marengs, dere har aldri sett lidelse og dere vet ikke hva smerte er. Dere har ikke den fjerneste anelse! Bare det å kalle dem «velferdsturister» viser hvor fjerne dere er fra virkeligheten. ÆSJ!

  «Alt som trengs for at ondskap vinner er at gode menn ikke gjør noe»

 • Leo Osvald Eide

  Her har du noe å bale med på ditt nivå, Pål – jai likker og gå på skollen og jai kann ike sykkle.

  Det blir knapt noe l(e)ngre fra dine ‘gode&faktabaserte interesser – uansett!

 • salmonsalar

  Nå er det faktisk sånn at de som er i arbeid skaper kapitalbasen som brukes for all inntekt til det offentelige.
  Uten arbeid ingen skatter og avgifter inn til staten hvis man ikke kan leve på oppsparte midler og avkastningen av denne.
  Og der er ikke Norge.

 • Leo Osvald Eide

  Som er intelligent kneipbrød – hva har du selv av synspunkter her da?

 • Pål Fosheim

  Du er helt unik :-) Tusen takk for god stemning og mye latter

 • Root

  Det har nok heller noe med sinnstilstanden til enkelte av de som kommenterer slike saker.

 • AWD9

  Jeg sluttet å støtte redningsselskapet den dagen den første telefonselgeren ringte meg….

 • Root

  Og i henhold til sitatet fra Edmund, så er du vel selv på neste fly nedover ?

 • LOL

  Prioritering, jeg støtter hvem jeg vil.

 • Trond Meier

  Han Ole som det vises til her oppe er en FRP nestleder i et fylke, og de fleste som svarer på statusen hans er nok i samme område sånn politisk.
  Trist at det finnes slike mennesker som Ole og vennene hans.
  Er ikke medlem av Redningsselskapet lengre da jeg ikke har båt, men en donasjon vurderes herved sendt.

 • hgdfadfgsgfsasdfsdfga

  Forøvrig prater folk rundt hverandre i denne debatten. Det er ikke snakk om å ikke ønske å hjelpe folk i nød. Det er snakk om sinne rettet mot tiltak som vil sikre at aktiviteten med velferdsflyktninger vil fortsette. Det kommer bare flere og flere. Når det har gått for langt så får vi se hva Tjomlid skriver i bloggen sin, når vi må velge mellom en velferdsstat eller dagens innvandrings/flyktningspolitikk. Vil Tjomlid da være en egoist å velge «velferdsstaten» eller vil gå for dagens politikk på ikke-vestlige innvandrere ?

 • Hup70

  Alle nordmenn er så navlebeskuende og egoistiske at det er helt kvalmt. Bortsett fra de som selger alt de har og tar pengene med seg ned til Middelhavet og kjøper reddningsvester til alle «båtflyktninger.» Og i tillegg kanskje sponser endel av reisen over også….

 • tenke sjæl

  Jeg synes Skiforeningen, Norges Automobilforbund og Astma og Allergiforbundet bør hjelpe til i Middelhavet. De som mener noe annet er nettroll og ultraegoister. De bør forøvrig også bidra i Rwanda, Kongo og Syria.

 • AI00

  Det stemmer ikke at flertallet kommer fra Gambia. Storhaug fikk endel reaksjoner på hennes første artikkel hvor hun hevdet dette, så bra du linket til hennes andre artikkel hvor hun korrigerer sitt eget syn noe.
  Tallene Storhaug brukte sa at 14% kom fra Gambia – altså langt unna din påstand om at flertallet er derfra.
  Hvis du ser på 2014 samlet sett så er Syria og Eritrea de to dominerende landene: http://www.bbc.com/news/world-europe-32387224

 • Root

  Ikke ødelegg debatten med faktaene dine, de faller ikke i god jord her.

 • AI00

  Den «fakta» han snakker om er jo allerede vist som falsk – du bør nesten heller be han slutte med å ødelegge debatten med villedende tall.
  Det «flertallet» han snakker om er i realiteten bare 14% (målt over kun 3mnd). Og ser du 2014 samlet sett så kom det nesten 5 ganger flere fra Syria enn fra Gambia (http://www.bbc.com/news/world-europe-32387224)

 • Root

  I følge UNHCR var 1 av 4 båtflykninger som kom til Italia fra Eritrea, rundt 10% var fra Nigeria, og kun 7% var fra Syria, tett etterfulgt av 6% fra Ghana.

  Av de som kom til Hellas var derimot over halvparten fra Syria, mens 22% var fra Afghanistan.

  Espen har altså ikke helt rett når han hevder at syrerne utgjorde kun 10%, det reelle tallet er faktisk at bare 7% av flyktningene til Italia var syrere.

  Totalt sett kommer de fleste fra Syria, ettersom de dominerer blant flyktninger til Hellas, men de afrikanske landene ligger tett etter.

  http://www.unhcr.org/5592bd059.html

 • Veldig Lei.

  Å kalle det egoisme å ikke vil ha lykkejegere til Europa er bare meningsløst pjatt. At Gunnar mener at vi kan ta imot alle som vil hit, sier sitt om has naive syn på tilværelsen.
  Jeg mener at vi ikke skal ta imot en eneste av dem, ikke en. Man må gå til problemets kjerne og det er menneskeskapte problem i de landene de kommer fra, ukontrollert befolkningsvekst og fanatiske religiøse tullinger.
  Spar sivilisert Europa fra de usivilisert tullingene, de kan ordne opp i sine egne land og ikke komme dragende med sine problem hit. Jeg ønsker dem ikke velkomne. Andre gjør muligens det og det er beklagelig.

 • Traktormannen

  Er ikkje ueinig i att Redningsselskapet skal hjelpe til , men dei skolde lansert ein rask innsamlingsaksjon for å finansert eit ekstra skip som dei kan sende nedover. Monge nordmenn har støtta Redningsselskapet for å netopp få betre beredskap longs norskekysten , mogle dei føle seg litt snytt no når pengane fær sørover. So tykkjar Redningsselskapet konde øremerka pengar for det formål.

 • Thomas Hansen

  Fjomplid: Kan du ikke bare legge ned denne ubrukelige rosabloggen din? Dette er det mest patetiske jeg har lest på lang tid. Det handler ikke om å ikke ha medmenneskelighet, men å vite hva man gir penger til. Jeg vil ikke gi penger til en organisasjon som i praksis er med på å øke flyktningestrømmen over Middelhavet. Det ødelegger ikke bare for oss i Europa, men også for de som drukner på tross av at skinnhellige idioter som deg selv tror det handler om å «trolle» når vi motsier oss denne praksisen.

 • Magnus Holm

  – Beredskapen er akkurat som før. Det kommer en erstatningsbåt til
  Egersund om få dager. Takket være en ny redningsskøyte som nettopp er
  levert og en gammel som ikke blir faset ut slik vi hadde planlagt, har
  Redningsselskapet akkurat som før 25 skøyter i beredskap langs hele
  Norskekysten, sier Rikke Lind, Redningsselskapets generalsekretær, til VG: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flyktningkatastrofen-i-middelhavet/truet-redningsselskapet-med-utmeldelse/a/23489411/

 • Trygve Gundersen

  Fantastisk (på en svært sørgelig måte); her påpekes det en ufattelig selvsentrisme i svært stygg språkdrakt, og inn seiler det ytterligere med grums i kjølvannet av grumset artikkelen belyser… akk o ve… :’-( …

 • Bjørnar Tuftin

  Temaet er ikke «å ville ha lykkejegere til Europa» det er å «ville bidra til at desperate mennesker ikke drukner i Middelhavet». Det er heller ikke umulig å jobbe med problemene der folk kommer fra samtidig som man redder desperate mennesker fra å drukne i Middelhavet.

 • Kjartan Kronstad

  Jeg er nok enig i ditt innlegg. Det rare er at vi får opprop når vi påpeker galskapen i å bistå menneskesmuglere som tjener enorme summer på båtflyktninget. Hadde alle reddet de som var i båtene ved å slepe de tilbake til utgangspunktet ville disse det blitt endringer i mengde. Det som nå pågår er svært kynisk menneske smugling hvor båtflyktninget i 96% av tilfelle unge menn.

 • LOL

  Hvorfor ikke heller skrive om at båtflyktningene krevde egne lugarer om bord, griset ned toaletter og spyttet ut maten for di den ikke var god nok.

 • GorgonVaktmester

  Med Tjomlid-logikk (les følerier), burde ikke redningsselskapet legge ned i Norge og flytte all virksomhet til middel-havet? Det har jo tross alt druknet flere der hittil i år enn i Norge de siste 10 årene. Eller hva med Filippinene eller Indonesia? Går ned ferger der hver uke, riktignok uten samme mediadekning.

 • jostein Bjoerkmo

  Vi kan ikke ta ansvar for 80 mill flykninger hvert år. Grow up, snørrunge. Dette destabiliserer europas økonomi slik at det blir verre for alle, også flykningene dine.

 • Christian Steen

  Den saksynte har begynt med føleri. Dermed faller hele bloggen sammen..

 • Kristin B. Bruun

  Godt spørsmål. Jeg tror noe av det aller viktigste vi gjør, er å tillate en åpen debatt, slik at vi kan få frem flere syn, og dermed flere alternative løsninger.
  Frontex gjør forsåvidt det som disse Tjomlid omtaler som narsissister sier, altså forsøker å sikre at flyktningene forblir på opprinnelig side av vannet.
  Myndighetene i de aktuelle landene er pålagt av EU å tilrettelegge eller noe sånt, jeg er litt usikker på hva dette betyr i praksis og hvordan hjelpen gis.
  For meg virker det ganske grusomt, men jeg ser på det som bedre enn at folk risikerer livet i den grad de gjør nå.

 • Trygve Gundersen

  Det var dette med MÅTEN kritikken fremmes på som indikerer at egoisme og fremmedfientlighet ligger i bunn… eller mener du på ramme alvor at du ikke evner å sette deg bedre inn i dette, og således se grumset som argumentasjonsrekken, på en utmerket måte, dokumenterer?… De fortoner jo seg som presentert av syvendeklassinger…

 • AI00

  Ja, men hovedpåstanden om at flertallet kom fra Gambia stemmer jo ikke, og det er den jeg reagerte på. Storhaug visste godt at hun feilinformerte når hun la frem påstanden, for tallene viste at 14% kom derfra og at selv om de fra Gambia var den største enkeltgruppen, så utgjorde de altså langt fra flertallet. Poenget med å fokusere på Gambia er jo å skape illusjonen om at flyktningene kommer fra et relativt «rikt» land og ikke er reelle flyktninger fra Syria eller fattige og lukkede land som Eritrea.

  Som du sier så kommer de fleste fra Syria, tett fulgt opp av de fattige afrikanske landene. Og ser man på Italia spesifikt, så stemmer det at de fra Syria er i et mindretall. Men også her ser man at det er de fattige landene som dominerer, slik som Eritrea og Somalia. Konklusjonen er altså, uansett hvordan man snur og vender på tallene, at de som kommer fra Gambia er i mindretall og at flertallet kommer fra fattige og ofte veldig lukkede land. Tanken om at de som kommer er «rike» personer fra Gambia, er en illusjon som med vilje ble forsøkt skapt av Storhaug&co.

 • Magnus Holm

  Såvidt jeg har skjønt, har Redningsselskapet sendt ei – 1 – redninsskøyte til Middelhavet, mens det fortsatt er 25 skøyter i beredskap langs Norskekysten.

  Jeg trur altså trygt du kan stole på at Redningsselskapet fokuserer på Norge og de som trenger deres tjenester langs vår langstrakte kystlinje, selv om de også har valgt å sende et lite bidrag til fjernere strøk.

 • GorgonVaktmester

  «norske myndigheter» finansieres av de samme som redningsselskapet, nemlig oss.

 • Trygve Gundersen

  eh… «båtflyktningene»?… alle sammen?, eller noen? eller egentlig ingen? eller et helt annet sted?… eller hva, sånn egentlig? Referanse?

 • LOL

  Det var på TV i går, finn det selv om du vil vite mer.

 • Magnus Holm

  Du er naturligvis i din fulle rett til å mene at båtflyktninger fra mer eller mindre fjerne himmelstrøk aldri vil bli noen berikelse fra Europa, men å kalle mennesker for kakkerlakker hører ingensteds hjemme.

 • Kalle

  Hva synes du Skiforeningen skal hjelpe med?Lurer også på hva Astma og allergiforbundet skal gjøre,vil du utdype det litt?

 • Kalle

  Jeg så en artikkel på nettet som sa at det innslaget du snakker om bare var tull.Men du må finne det selv…

 • ola

  Bare nok en emo populist som gråter sine krokodille tårer uten noe å tilføre annet enn emosjonellt hyperbole vrøvl… nothing to see here.

 • Trygve Gundersen

  Ja, det var jo et relativt enkelt, men intetsigende, svar… «på TV i går» og «finn det selv»… beklager, et øyeblikk tenkte jeg at du faktisk var en person på kanskje 15 år eller mer, men så feil kan man altså ta på dette internettet… sukk…

 • Kalle

  Kan ikke forvente for mye av folk som er redde for folk med en annen hudfarge eller som ønsker at folk skal dø på havet så vi slipper å se de her hjemme…Sånne folk er litt enkle vet du ;)

 • Trygve Gundersen

  Nei, beklager, jeg går stadig i den fellen… my bad…

 • Mye Rahr Røre

  Bare å gi opp Leo. Du henger ikke med, og du har alt for liten kunnskapkunnskap om sakens anlednng til å utale deg.

 • Runar Andersen

  At du kaller andre mennesker for «kakkerlakker» synes jeg er respektløst, inhumant og kunndkapsløst!

  Dette er mennesker som rømmer fra krig, elendighet, tortur for enkelte, i håp om å få et bedre liv.
  Glem ikke at nordmenn har vært fattige, rømt fra krig og utvandret de og en gang.

 • GorgonVaktmester

  Maltesisk kystvakt sliter med å plukke opp «flyktninger». Noen hevder at det skyldes at Malta ikke er medlem i Schengen. Hvem vet, det kan være andre grunner. Kanskje de ikke har bra nok Halal-kjøkken om bord?

 • Trygve Gundersen

  vel, nå er nå noe av problemet også at han er rasist, da…

 • Mye Rahr Røre

  Litt som Jonas gahr støre

 • Root

  Fattigdom er dog ikke gyldig grunnlag for asyl, ei heller for å klassifiserer som flyktning.

 • Mye Rahr Røre

  Mye får du pr. Kommentar Leo ? Sper du på pensjonen ? Lykke til,, håper du klarer deg økonomisk nå.

 • Gunnar Hermansen

  Det Klondyke stemning i flykningindustrien! All time high, og alle vil være med og forsyne seg fra pengesekken. Derfor er RS i Middelhavet. De tre millionene de selv skyter inn, vil nok forente seg godt.

 • sobroc

  Sukk. Det er simpelthen bare tillatt med EN politisk mening om (båt)flyktninger her til lands. Alle andre skal man «bli kvalme av». Jeg mener fortsatt at disse båtflyktningene ikke er skipbrudne i ordets rette forstand, og det må da være lov å mene det. Hadde man i det minste sørget for en massiv returtransport (store fraktfly?) innen 12-18 timer dit de kom fra, hadde jeg kanskje skjønt poenget, men dette? Nei det skjønner jeg ikke. Dette bare øker strømmen.

 • hjdfyjd

  Neida, dette du og Tjomlid kommer med er etikettplassering på meningsmotstandere fordi dere ikke har gode nok argumenter selv, noe som du tydelig demonstrerer her.

  Det meste innenfor politikken har sine kostnader og ofre. Innvandringspolitikken har en kostnad som bæres dels av norske tenåringsjenter som har fått sine underliv «beriket». Men disse ofrene passer ikke inn i Tjomlid og venstresidens ide om hvem som skal være offer. Derfor hagler etikkettene om en snakker om disse ofrene. Det er først når ofrene oppfyller kravet til rett hudfarge og rett religion(ref. flesteparten av båtflyktningene) at Tjomlid, du og venstresiden kan plassere deres godkjent- og godhetsstempel på det. Og tilsvarende rabiate motstand om noen skulle opponere. Ikke tro et øyeblikk at dere er «the good guys», i naturen er dere nærmest å sammenligne med isbjørnmoren som spiser ungene sine.

 • Runar Andersen

  Dette vet du godt og det er dokumentert? Eller er det kun noe du tror?

  Skal vi uansett la være å redde de fra å drukne fordi pga dine antatte tall? Hvis det er politikk å redde folk fra å drukne – vel da Redningsselskapet være politisk. At 1 av 25 skip brukes til et sånt formål gjør at sjansene øker for at jeg gir.

  Med sanne logikk burde vi jo la være å redde folk som kjører båt i fylla. Det synes jeg er verre enn å redde flyktninger fra krig…

 • Mogens Kristiansen

  Her viser FrPs nestleder i Drammen ansikt:

  «Ole Hovengen

  i går kl. 17:35 ·

  Min familie og jeg har ved en rekke anledninger støttet Redningsselskapet. Dette er ikke hva jeg hadde forestilt meg at de skulle holde på med. Her har nok noen ubetenksomme personer påført Redningsselskapet stor skade.»

  Slik er altså holdningen til å hjelpe nødlidende hos tillitsvalgte i regjeringspartiet FrP.
  FYSJ

 • Lars Pedersen

  Alltid interessant å lese hva Tjomlid mener om saker og ting. Men hvor kommer denne enorme trangen til å hylle deg selv som solidarisk og snill fra egentlig? Jeg mener, bortsett fra at du tjener på det både økonomisk og sosialt?

  Det blir jo ganske hyklerisk all den tid du vel lever et ganske så vanlig liv i Norge og dermed kunne reddet livet til mange mennesker hver eneste dag hvis du virkelig var interessert i å gjøre det. Men deg om det. Du prioriterer det du vil akkurat som oss andre. Men kan du vær så snill å slutte å hylle deg selv hele tiden? Det blir ganske så hyklerisk.

 • AI00

  Det er selvsagt oppe til diskusjon hvorvidt alle fortjener flyktningestatus. Storhaug hadde invitert til en langt mer ryddig diskusjon dersom hun hadde snakket om situasjonen i de land som flertallet av flyktningene faktisk kommer fra (Syria, Eritrea, Somalia osv) – og ikke forsøkt å villede med å hevde at Gambia produserer flest flyktninger.

 • Lars Pedersen

  Jeg antar at du lever et ganske normalt liv i Norge. Det vil si at dersom du vil kan du redde livet til en person hvert eneste år resten av livet ditt. Det skal ikke engang mye til. Du kan for eksempel droppe ferien din. Det er alt som skal til. Bruk så pengene du sparer på å hjelpe de som trenger det.

  Men det gjør du altså ikke. Hvorfor det? Hvilke holdninger er det egentlig du har?

 • Trond Liadal

  Bra du har gitt 1000 Kr. Da vil du få minimum 20 til 30 henvendelser via post, E-post og telefon de neste månedene hvor de forteller deg om hvor lite penger de har til å gjøre sin jobb i Norge, og at de derfor må be deg støtte de enda mer. Vi burde vel også tatt en lang prat om betydningen av ordet «narsissisme» siden du åpenbart lider av det.

 • BurreBarsk

  Nesten alle skjønner at vi blir lurt. Australia gir folk som virkelig er på flukt ett alternativ til å redde livet. Når man skjønner at man ikke får ta del i Australias NAV kasse velger de å bli hjemme. Det står 1 million som venter på båtskyss ut i Middelhavet. Vi må innse at man må sette foten ned. http://www.nrk.no/verden/australia-skremmer-flyktninger-med-drukningsdod-1.12005639

 • Haaplos

  Ja, hvis verden var like enkel som Tjomlid mener, så virker kommentarene kalde og kyniske.

 • Harald Henning Nilsen

  Aldri fem flate øre til redningsseskapet mer

 • Kjartan Kronstad

  Her antar du noe og svarer som om antagelsen er riktig. Sjekk ut hva statuttene til redningsselskspet er og hva selskapet har som retningslinjer. Spennende å se hva man finner der? Jeg er derimot ikke av de som roper skandale – men jeg er usikker på om de har noe ved Afrikas kyst å gjøre.

 • Viking1en

  Disse pent kledde og velfriserte flyktningene bør sendes tilbake der de kommer fra så de kan ta opp kampen mot sitt eget regime.
  Det vil aldri bli fred før de tar opp denne kampen selv.
  Jeg hadde vært skamfull om jeg var etterkommer av en flyktning familie som ikke hadde stått opp og tatt kampen for sitt eget fedreland.

 • tenke sjæl

  Dette dreier seg om penger. Hvis Redningsselskapet mener de ikke trenger båten og mannskapet de sender til Middelhavet i Norge, kan de heller redusere kontingenten.

  Hvorfor skal ikke Skiforeningen eller Astma og Allergiforbundet bidra med penger til arbeidet i Middelhavet?

 • Trygve Gundersen

  …sukk…
  Jeg forventet meg selvsagt ikke at du skulle plutselig respondere med «ja, nå ble det krystallklart, nå forstår jeg hva empati og sympati og medmenneskelighet innebærer og jeg forstår selvsagt nå at dere har helt rett»… selvsagt forventet jeg ikke det… men det hadde likevel gjort verden til et litt bedre sted… men altså;… sukk … :’-( …

 • Kalle

  Tror du kontigenten dekker alle utgifter de har?

  «Hvorfor skal ikke Skiforeningen eller Astma og Allergiforbundet bidra med penger til arbeidet i Middelhavet?» Har ikke sagt de ikke skal gjøre det jeg :)

 • Root

  Hele denne bloggen er jo en eneste lang tirade med hyllester til Gunnar Tjomlid og hans fortreffelighet.

  Det er jo tross alt hans blogg, og hans meninger som er ansett som fasiten i denne bloggen.

  Her rakkes det ned på leger, snåsamenn, prinsesser og andre som har meninger Gunnar er uenig i, mens Gunnar er selve fasiten i alle emner, uansett om det er engler, vaksiner eller båtflyktninger i Middelhavet.

  Dersom du ikke ønsker å lese hylling av Tjomlid og hans argumenter, så bør du nok finne en annen blogg, for dette er Gunnars verden, og dersom Gunnar sier at Redningsselskapet bør være i Hellas, så er det slik, i det minste på denne nettsiden.

 • Trygve Gundersen

  Ja, enkelt å være «tøff i trynet» sittende på rævva i et land som har hatt fred i 70 år og snakke om hvor skamfull du hadde vært… trangsynt og historieløst… sukk… :’-( …

 • Root

  Så fordi denne Ove, som helt frivillig har gitt sin støtte til en veldedig organisasjon, nå opplever at denne organisasjon ikke er det han forestilte seg, så er han en «fysjomfyr» og ekling, og hele partiet han er medlem av må boikottes.

  Snakk om å være desillusjonert, det er kanskje på tide du krever bedre medisinering.

 • Ørjan Larsen

  Er veldokumentert at trafikken øker i takt med eskalerende redning. Er også veldokumentert at de fleste som er i båtene er mannlige velferdsflyktninger. Er vel da på sin plass å hevde at redningsselskapet burde latt være å delta i Middelhavet.

 • Mogens Kristiansen

  Konklusjonene må være klare:

  Alle som støtter Redningsselskapet må slutte å stemme FrP.

  «Her viser FrPs nestleder i Drammen ansikt:

  «Ole Hovengen

  i går kl. 17:35 ·

  Min familie og jeg har ved en rekke anledninger støttet Redningsselskapet. Dette er ikke hva jeg hadde forestilt meg at de skulle holde på med. Her har nok noen ubetenksomme personer påført Redningsselskapet stor skade.»

  Slik er altså holdningen til å hjelpe nødlidende hos tillitsvalgte i regjeringspartiet FrP.
  FYSJ

 • Thom Hansen

  Å redde båtasylsøkerne (ikke flyktninger!) for så å sette de i land i Europa, er en pull-faktor som kun vil øke strømmen av migranter til Europa. Av de 170.000 som ble satt i land i Italia, er kun ca. 5000 tvangsreturnert. Resten er i Europa.

  Det tjomlid og andre emosjonelle liberale mennesker ikke ser ut til å forstå, er at flyktninger havner utenfor arbeid som følge av manglende utdanning og språkkunnskap. De blir derfor store utgiftsposter for velferdsstatene i Europa. En stor strøm av lavproduktive migranter fra Afrika og Asia vil på sikt knekke velferdsstatene. Min antagelse er at Tjomlid og co er store tilhengere av velferdsstaten. Da er det svært merkelig at den samme gjengen ikke evner å ekstrapolere hva konsekvensen vil bli på sikt…

 • Erlend Strømsvik

  Men vi gir vel ikke kun midler til Redningsselskapet for at alt skal være som før, og samtidlig skal nye/andre ressurser utenlands, Magnus?
  Vi ønsker høyere/bedre beredskap og dekning. Det du skriver underbygger jo bare det jeg mener, 25 skøyter i beredskap, men vi kunne hatt 26! Helst burde vi hatt 30?
  Vi kan vel aldri ha nok skøyter her og høy nok beredskap, da det alltid vil være et økonomisk spørsmål. Det som ikke kan benektes, er at å flytte ressurser utenlands, svekker den potensielle beredskapen vi -kunne- hatt her til lands.

  Det blir et ømtåelig tema, da dette dreier seg om i verste fall liv og død for den/de som forliser i Norge. Spesielt følsomt blir det fordi vi ofte er ute i båt, selv betaler for mye av beredskapen.

 • Mogens Kristiansen

  Får håpe at Redningselskapets støttespillere slutter å stemme FrP etter dette!

 • Mogens Kristiansen

  «Denne Ove» er nestleder i FrP Drammen ikke noen hvemsomhelst ifølge han selv!

 • Mogens Kristiansen

  Du aner son vanlig intet om det du skriver om.

 • Louise Mossige

  Tjomlid, for dette kunne jeg tjysset deg, din tjernekar du er <3

 • Erlend Strømsvik

  Tjomlid er akkurat like ille som de han angriper. Å dra rasisme-kortet i denne sammenheng, viser bare et desperat behov for å skaffe litt ekstra (fanatisk) gehør for sin tekst.

 • Marie_Eriksen

  Hvilken mann er det som kan redde alle?

 • Louise Mossige

  Så…da bør vi ikke redde dem? Da bør vi la dem drukne? Er det det du mener?

 • Viking1en

  Fred i 70 år argumentet er brukt opp. Du er sikkert et avkom av folk som rømte landet for 70 år siden og lot kampene bli kjempet av folk som hadde litt ryggrad.

 • Thom Hansen

  Asylsøkerne bør settes i land i Afrika, om så med makt. Båter bør tvinges tilbake til Afrika. Båter langs kysten i Libya bør ødelegges.

  Alternativet er fri innvandring og fullstendig avvikling av velferdsstaten.

 • thov

  t

 • Pål Pletten

  Står ingenting på redningsselskapet sine sider at de har mandat til redningsaksjoner i fjerne farvann. Der står det at redningsselskapet skal sikre sjøfarere ‘langs vår kyst’. At medlemmenes penger går til aksjoner i eksotiske farvann, noe som sikkert er fett nok for mannskapet, burde i så fall stått i statuttene til nssr, slik at støttespillerne har oversikt over hva pengene deres går til. Synes ledelsen også bør se på flåtestørrelsens omfang da de tydeligvis har anledning til å sende vekk fartøy i andre oppdrag. At det her er rom for effektivisering og rasjonalisering og dermed bruke medlemmenes penger mer fornuftig er overtydelig. Synes ellers artikkelen til Gunnar Tjomlid er smakløs og spekulativ.

 • Lars Pedersen

  Hva med hykleriet?

 • Louise Mossige

  Glad du mener man bør plukke menneskene opp :) Det er vel den delen av oppgaven Redningsskøyta skal bidra til også.

 • Leo Osvald Eide

  Jeg kan fortelle deg hva de gjør i Middelhavet; De plukker opp mennesker i nød, akkurat slik de gjør i Norge.

 • Louise Mossige

  Kom igjen. Så dum er du ikke. Det at Tjomlid offentliggjorde sin hjelp, SAMMEN med en oppfordring om å gjøre det samme, fikk en masse andre til å hjelpe også. Du ser da Redningselskapets takkeinnlegg, svart på hvitt? Snakk om å ta ting ut av sammenheng.

 • Magnus Holm

  Nei, man gir naturligvis ikke penger til Redningsselskapet kun for at ting skal være som før.

  De aller fleste som gir, ønsker naturligvis høyere/bedre beredskap og dekning langs Norskekysten. Mange ønsker nok imidlertid også å kunne sette inn ressurser for å hjelpe også utenfor landets grenser – slik Redningsselskapet nå faktisk har gjort.

  Ja, vi kunne potensielt hatt 26 skøyter i beredskap langs norskekysten. Og, ja, det å flytte ressurser ut av landet vil svekke den potensielle beredskapen vi kunne hatt her i landet. Det svekker imidlertid ikke den aktuelle beredskapen.

  For å si det på en annen måte: Det å sende ei av skøytene til Middelhavet gir litt svakere beredskap her til lands enn vi kunne hatt. Det gir imidlertid ikke svakere beredskap enn vi faktisk har hatt. Merk forøvrig at det forrige innlegget ikke var mine ord, men et direkte sitat av Redningsselskapets generalsekretær.

  Jeg er forøvrig fullstendig enig i at dette er et ømtålig tema. Som du skriver, dreier det seg i verste fall om liv og død. Både for de som forliser her i Norge, og for de som setter livet på spill i Middelhavet.

 • ManiacMule

  «Når en tror alle andre er gal, er en trolig….»

 • Bjarte Larsen

  Hvis alternativet er at den 26 skøyten hadde blitt faset ut som planlagt så hadde vi jo aldri hatt den i beredskap langs kysten vår. At en båt som egentlig skulle faset ut sendes til middelhavet for å hjelpe synes jeg er bare bra, men er også enig at de som reddes skulle blitt fraktet tilbake til landet deres opprinnelige båt gikk fra. Europa sliter med å ta vare på alle flyktningene som allerede har kommet, man burde hjelpe mer der hvor leirene har blitt satt opp i området. Landene som driver flyktningeleirene har jo ikke midler til å ta imot mer folk, ei heller ta vare skikkelig på de som er der. Mer hjelp til nærområdet tror jeg er eneste løsningen på problemene i afrika.

 • Pål Fosheim

  Utopia-gutten :-)

 • tenke sjæl

  … vi er uenige. Vel, vel… ha en god kveld.

 • hjdfyjd

  Jeg vil at du skal sette deg ned i en god stol og prøve å sparre litt med deg selv, prøv på et rollespill der du inntar forskjellige politiske posisjoner og prøve å utfordre de tankene du har i dag. Kanskje det mot formodning kommer noe godt ut av det? For husk at stort sett så er den du debatterer med akkurat like hellig overbevist om at den også besitter den beste moralen, empatien og sympatien, jeg er intet unntak.

  Men jeg prøver (ikke alltid med hell) å tenke at:

  1. Debattmotstanderen min er ikke slem eller ond (eller egoist) selv om det føles så iderlig sterkt slik, fordi jeg er hellig overbevist om at om meningene hans hadde blitt satt ut i live så hadde det gått ordentlig galt.

  2. Ikke bruk for sterke ord eller sett etiketter fordi det eneste jeg oppnår er å støte vedkommende lengre fra meg og umuliggjøre sjansen for at vi kan finne noe å være enig om.

  Det siste punktet er spesielt vanskelig for meg i dag når etikettene hagler fra den ene siden. Og det var denne etikettesettingen jeg ville til livs i denne posten.

 • Chris Hansen

  Man kan si hva man vil om disse afrikanerne som forsøker å ta seg over Middelhavet til Europa, enten de er reelle flyktninger eller lykkejegere. Men når de havner i sjøen så er det snakk om å redde liv, og mange av dem er barn. Det er vel ingen med hånden på hjertet som kan si at vi bare skal la dem drukne..

 • Pål Fosheim

  Han har vel strengt tatt ikke skrevet et eneste fornuftig argument…men er fryktelig sinna :-)

 • Pål Fosheim

  Staves «fjerne» med e! Ikke æ!

 • Mary Poppins

  Hei! For en gangs skyld, er jeg enig med deg. Hvem er disse folka egentlig, som ikke ønsker å bidra til å hjelpe andre i havsnød, selv om det er utenfor norsk farvann? Er det de samme som dumper kjæledyrene sine, før de reiser ned for å slikke sol ved Middelhavet, og håper at ingen flyter i land? Er støtte til disse menneskene basert på synsing og føleri, som om det er en gal ting. Når ble det vitenskapelig feil å vise litt medmenneskelighet … Den syriske sivilbefolkningen har åpenbart trengt hjelp lenge nå, uten at verden har foretatt seg noe særlig, og Norge var nettopp med på å bombe Libya. Det kan vel kalles fakta, som kan ha foranlediget sitasjonen.

 • Veldig Lei.

  Jo, det er umulig å jobbe med problemene der folk kommer fra. I femti år har Norge og andre naive tullinger prøvd å løse problemene for folk der nede og hva er resultatet? Absolutt ingen forbedring å spore.
  Av og til må en bare innse at noen rett og slett ikke vil ta ansvar for sin elendighet, og det takket være slike naive fjotter som overmoralske godhetsmennesker fra Europa som skal redde verden. Glem det – verden klarer seg bedre uten den hjelpen.
  Skal det bli forbedring må vi handle med landene og der igjennom skape bedre forhold, ikke gjennom såkalt hjelp.
  Er du klar over at seks av de ti landene med sterkest økonomisk vekst i verden ligger i Afrika og det har de klart uten såkalt hjelp fra politikere fra Norge som skal hjelpe. Drit og dra de vil kun betale for stemmer til en eller annen topp jobb ute. La landene ordne opp selv og ikke bland inn norske forstå seg påere. De gjøre bare onde verre.
  nei. om noen drukner på ferden over vil de hindre andre å legge ut på ferden og en vil spare fremtidige liv. Kynisk? ikke mer kynisk enn at du driter i ofrene i Syria -Irak og andre plasser. Hva har du bidratt med for å forbedre verden? støttet redningsselskapet? De er kun ute etter å sole seg i lyset fra godhetsgjengen.

 • Veldig Lei.

  Nyskapende. men det vet du ikke vel ikke hva er. Du er nok støpt i den røde likehetsformen.

 • Bjørnar Tuftin

  Først skriver du:
  «Jo, det er umulig å jobbe med problemene der folk kommer fra.»

  så skriver du:
  «Skal det bli forbedring må vi handle med landene og der igjennom skape bedre forhold, ikke gjennom såkalt hjelp.»

  Hva er sistnevnte annet enn en måte å jobbe med problemene der folk kommer fra?

 • enrico2

  Her er du helt på bærtur Gunnar Tjomlid ! Redningselskapet samler inn penger for å drive organisasjonen så de kan redde folk i havsnød ved norskekysten. Det har ikke noe å gjøre i Middelhavet, den er ikke noen del av nevnte kyst. At du blir fysisk syk ler jeg bare av. Du er bare opptatt av å skåre ‘politisk korrekt’ poenger.

 • Kalle

  Stiller spørsmål,ikke dermed sagt at vi er uenig. :)

 • Veldig Lei.

  Å du har bidratt med handel med landene som skaper problem for Europa? Tipper svaret er nei.
  Handel er ikke å jobbe med problemene, men ren forretning.

 • Lars Pedersen

  Det er jo rimelig opplagt hva Tjomlid er ute etter. Han tjener naturligvis på å ha de meningene han har. Mest sosialt overfor andre med samme mening, men også økonomisk. Så lenge han tjener på å ha disse meningen så vil han naturligvis fortsette med det.

 • Brian Cohen

  Så flott, da kan vel Redningsselskapet sende en båt ned til Israel for å hjelpe israelere i nød også da? Eller er ikke det like viktig, kanskje? :-)

 • Bjørnar Tuftin

  Deler ikke det verdenssynet. Handel og handelspolitikk er viktige virkemidler for å påvirke verdens framtid. «Ren forretning» gjør ikke annet enn å samle makten mer og mer i et fåtall multinasjonale selskaper.

 • Brian Cohen

  Herregud menneske, ro deg ned.

 • Veldig Lei.

  Så du handler bare på små lokal eide butikker? Å nei, du gå nok etter det billigste tilbudet åkke som. Skikkelig egoist med andre ord.

 • Brian Cohen

  Vurdert å forsøke å skrive noe med innhold selv?

 • Brian Cohen

  Vi skal redde dem med militære båter, senke menneskesmuglernes båter og sette folk som har benyttet seg av menneskesmuglerne og vært med på menneskehandel i land igjen i Afrika.
  Verre er det ikke.

 • Brian Cohen

  Dette har du faktisk ikke peiling på. Nå bør du holde kjeft.

 • Arne Just Lund

  Redningsselskapet slutter seg til innvandringsindustrien. Her er det mange penger å hente.

 • Adrian Jacobsen

  Du trenger ikke selge noen ting, heller ikke å ofre noe. Du er ego hvis du kun bryr deg om egen ræv og er imot å dele. Det er smålig og skammelig.

 • Adrian Jacobsen

  Jeg bidrar i ånd og engasjement, slik Nordahl Grieg sa det til ungdommen. At jeg tar et fly dit hjelper ikke, hadde jeg hatt masse penger hadde jeg kjøpt en båt og tatt den nedover. Så hadde jeg reddet noen som med livet som innsats flykter fra bomber og granater, slik som vi nordmenn gjorde under 2 verdenskrig. Men da skulle vel svenskene og danskene sagt nei og sendt oss tilbake? Det hadde vært bedre om vi bare hadde dødd? Dere kan jo stå frem som de dere er og ikke alias. Vis hva dere står for, det er vår kjerneverdi.

 • Adrian Jacobsen

  Det betyr vel ikke at man trenger være motstander av hva andre vil støtte?

 • Nicolai Nilsen

  Det er jo ikke det som er problemet! Bare en promille mener at de ikke Bør reddes, men svært mange mener at de skal reddes å kjøres tilbake igjen dit de kom fra. Er det så forbasket vanskelig å skjønne? Enten er du en kverulant, eller så er du litt enkel.

 • Roy Arne Moen

  Skal man bidra med hjelp så må dette isåfall begrenses til å sende lykkejegerne i retur uten at de setter sine ben på europeisk jord. Disse personene har ingen rett til beskyttelse og opphold i Europa http://hegestorhaug.blogg.no/1430901593_flest_flyktninger_fra.html

 • pakkus

  Hvem har reddet flest menneskeliv, Austarlia, med sin restriktive innvandrerpolitikk, eller Europa med sin liberale sådanne? Bare svar, uten å komme med kynisme eller annet svada om hvor gjerrige nordmenn er. Jeg har selv reist til «sjøss» og vet at en skal redde menesker i nød, men er dette riktige måten å gjøre det på. OG. Tjomlid – du er en nøye kar. Kan du vise til et eneste u-landsprosjekt som Norge har engasjert seg i som kan sies å være vellykket. For ordens skyld så er jeg så gammel at jeg husker Kerelaprosjektet. Sjekk dette. Ingenting er forandret i forhold til å gi u-hjelp.

 • Hjellis

  Er så forbanna lei av alle som skal påberope seg retten til å være bedre enn andre fordi man er fra Norge. Du er den personen du er fordi du var så heldig at du ble født i dette landet. Du ble født inn i rikdom og fred på samme måten som de ble født inn i fattigdom og krig. Og så skal du sitter her og trolle på nettet om hvordan disse menneskene må ta ansvar for sitt eget land. Forstår ikke at man distansere seg sånn at vi snakket om oss og de fordi vi er fra forskjellige land. Vi er alle mennesker og vi burde alle hatt like muligheter. Skulle likt å se hvordan du hadde handlet om du hadde vært i en lignende situasjon.

 • Veldig Lei.

  Hva vi burde er totalt uten betydning.
  Verden er ikke oppdelt i rettferdig eller urettferdig.

 • Hjellis

  Så det gjør det greit å ha et elendig menneskesyn der du mener at du er verdt mer enn andre?

 • Tobb86

  Tjomlid: Det hjelper lite å anonymisere navnene når bildet øverst er en klikkbar link til tråden på facebook..

 • Jarle Tollefsen

  Igjen så er ikke mennesket utrydningstruet så det er ingen vits å kaste bort ressurser på å redde disse her. De vil aldri være takknemlige eller gjøre noen form for nytte for samfunnet. Redd ulven istedenfor :)

 • Tobb86

  «Smålig» er vel det rette ordet.

 • Know2Much

  Husk at halvparten av skøytene driftes av mannskaper som ikke tar noe betalt + alle andre som bidrar på land. De gjør det fordi de har et genuint ønske om å være med å gjøre en forskjell og hjelpe andre. I tillegg har vi alle de fast bemannede skøytene . Selvfølgelig vil en slik organisasjon være med å bidra når en får en sånn katastrofe i «bakgården»

 • Tobb86

  Når noen uttaler seg åpenbart rasistisk kan vel ikke det å påpeke det sies å være å «dra rasismekortet»? Det å beskylde andre for å «dra rasismekortet» er jo omtrent det samme som å kale noen rasist.

 • Veldig Lei.

  Mener ikke at jeg er mer verdt enn andre. Men jeg kjenner tilfeldigvis flere som har såkalt flyktet. Kun en av dem er flyktning, de andre er lykkejegere. Så i realitetens verden er nok de fleste av dem ute etter dine og mine penger. Ikke noe gale i det. Slik er verden. Men jeg vil ikke ha dem her.

 • Tobb86

  Vi har kanskje ingen plikt, men vi velger å gjøre det for det. Noe annet ville vært smålig, men ikke like smålig som det er å kritisere noen for å hjelpe.

 • Charles STØENG

  Heldigvis så er ikke alle i vårt lille kongerike inkludert i galskapen, og skulle man ha noen tvil, så er det bare å lese kommentarfeltet. Folk våkner og begynner å forstå, mens de som har drevet med hjernevaskingen er redusert til å hakke på de som står for det de sier.

  Kyniske, smålige, bak latterlige «nick» hakker de som forskremte høns mens realitetene velter inn over dem.

 • Tobb86

  Du ser intet problematisk med de kommentarene som er postet på facebook rundt dette? Kunne de som postet disse tingene fremmet poenget sitt på en bedre måte i dine øyne?

 • Know2Much

  Men du kan ikke mene det er riktig å la mennesker drukne i Middelhavet bare fordi du ikke vil ha dem til Norge?

 • Jørn

  Har støttet RS tidligere med loddkjøp. Merkelig nok dukket det opp et brev fra RS nylig hvor de ønsket videre støtte (etter denne saken kom opp). Brevet gikk rett i gjenvinningsposen.

 • Know2Much

  og mens du bedriver tankeeksperimentet ditt så er skøytene ute og redder liv….

 • Know2Much

  Medlemmene er med på å opprettholde beredskapen langst kysten, sammen med alle andre donatorer, staten, frivillige og ansatte i RS.

 • Veldig Lei.

  Poenget er å hindre dem i å komme hit.ikke gi den forhåpninger om et liv utenom i et lukket område og send dem tilbake. Da vil færre drukne. Slik det er nå vil strømme n av lykkejegere og terrorister bare øke. Når mener du vi skal si at nok er nok. Ved ti millioner av dem eller er der ingen grense for din godhet?

 • Limbeck

  Her ser man hva terrorisme har gjort med folk

 • Alf Haga

  Du må slutte med den gjenvinningen! Vet du ikke at det er bare selvgode og politisk korrekte sosialister som driver med slikt?

 • Terje Christiansen

  Jeg har ikke lest hele kommentarfeltet, men det er ikke så enkelt at så lenge det går til en god sak så,er alt ok.

  Det er vel mange av oss som støtter dette initiativet til RS, men de må forholde seg til sine egne statutter.

  Å bruke 3 mill på noe som ikke er innafor deres mandat kan man stille spørsmål ved, uansett hvor god saken er.

  Nå er dette en relativt «liten» sum som nok kan disponeres innenfor ledelsens handlingsrom, men det hadde kanskje vært smart å forankre det i medlemsmassen?

  Ikke fordi det er en kontroversiell sak som støttes, men at det brukes penger utenfor mandatet til organisasjonen. Det er et prinsippielt sprørsmål, ikke et moralsk spørsmål.
  Det mener jeg innleggstarter burde drøfte, ikke reaksjonene fra kommentarsøpla.

  TC

 • Veldig Lei.

  Jo det kan jeg mene men det er slett moral. Men hva er alternativet. Fri innvandring ?

 • Know2Much

  Halvparten av skøytene driftes 100% av frivillige som ikke tar noe betalt. Folk skal engasjere seg mye før de er villige til å legge ned et halvt årsverk i gratisvakter. Hele RS er med andre ord en fin balansegang mellom engasjerte ansatte og frivillige. I mange av tilfellene kan en derfor ikke bare beslutte å ha en båt. Først må en finne 50-60 engasjerte mennesker fra nærmiljøet som er villige til å bruke mye av fritiden sin på å drifte den.

 • Jørn

  Nei, føler at jeg er rimelig politisk ukorrekt, men har et godt forhold til miljø osv. Har ingen problemer med å gjøre mitt for å sørge for et godt lokalmiljø.

 • Know2Much

  For meg som sjømann så er det ikke noe alternativ, om noen trenger hjelp på sjøen. Da hjelper vi!
  Hvor vedkommende skal gå i land er en helt annen debatt. Hårreisende å lese slike holdninger men et lite lyspunkt er jo at du innser det selv.

 • Freddy Kvisler

  Hva har det å gjøre med en organisasjon som skal hjelpe folk utenfor norskekysten, alt kan ikke dreie seg om det er mere synd på andre syndromet.

 • Know2Much

  Jo men i alle dager, vi har jo forskjellige oppgaver i samfunnet. Du kan da ikke be Redningsselskapet la være å plukke opp mennesker i nød fordi «det kan sende gale signaler». Skal du be ambulansepersonell slutte å gi livreddende hjelp til en som har kjørt for fort også, «fordi det kan gi gale signaler»??

 • Veldig Lei.

  Er ikke verre enn at vi sitter å ser på kristne blir slaktet i Syria. Dør man er det vel like ille å bli drept som å drukne.

 • Know2Much

  Den ene tafattheten rettferdigjør jo ikke en annen!! Her har du jo en organisasjon som faktisk gjør noe og så sitter du i sofakrogen og disser de? hva slags tafatthet er det?

 • Freddy Kvisler

  Så du mener at land og grenser er noe tull og at alle skal kunne bevege seg fritt som sigøynere?

 • Veldig Lei.

  Ja.

 • Støtter deg I det du sier.

 • Jeg gav penger til Redningsselskapet ettersom jeg er tidligere sjømann så jeg føler jeg har lov til å si hva jeg mener. Jeg havner egentlig litt i midten. Redningsselskapet bør få lov til å hjelpe der de mener de bør men KUN så lenge dette ikke reduserer beredskapen i Norge men folk skal ha lov til å si hva de føler. Venstresiden og hyklere skriker hele tiden om Ytringsfrihet? Gjelder ikke den friheten for alle?

 • Know2Much

  De går til å redde liv på sjøen

 • Freddy Kvisler

  Kan du fortelle en vanlig idiot hva som er grunnen til at folk tar vare på seg og sine fremfor andre?

 • Know2Much

  Håper du får den hjelpen du trenger en dag, uten at det sender feil signaler.

 • Veldig Lei.

  Det håper jeg også.

 • Charles STØENG

  Helt sikkert. Men jeg mener også at vi må la mennesker uttale seg som de vil og enhver får da stå for det han sier. Det fra den brune gammel nazien til den nyeste islamisten (de mener jo ofte akkurat det samme) og så lenge det ikke oppfordres til vold så er det helt OK.

 • Jørn

  Har en mistanke om at du må få noen år til «på ræva» før du fatter hva som skjer. Det holder ikke at mamma og pappa sitter godt i det for øyeblikket.

 • Know2Much

  Enig i det du skriver, men de kommentarene som kommer frem i artikkelen handler ikke om saklige meningsytringer. De handler om hets, rassisme og total mangel på empati. Og så må jo Venstresiden få lov til å ytre seg tilbake da uten at de blir kalt hyklere.

 • Adrian Jacobsen

  Jeg tror det er du som trenger noen år til for å modnes. Hvis du tror vi blir blakk av å sende en båt eller å ta imot flyktninger har du ikke perspektiv. Vi er en del av verden og har et ansvar å handle.

 • Jørn

  Har ingenting med å «tro jeg blir blakk» å gjøre. Hvis vi påtar oss utgifter i uoverskuelig fremtid, blir vi alle blakke. Da er problemet for stort til å løses. Du kan tro hva du vil, men jeg ønsker ikke den dagen for mine barn.

 • Kalle

  Mandatet deres er å hjelpe alle som er i nød på havet.Det står til og med på hjemmesiden deres….

 • Kalle

  De skal hjelpe folk i nød på havet,det er ikke begrenset til norskekysten.Det står på hjemmesiden deres hvis du ikke tror på meg…

 • Kalle

  Det står på hjemmesidene deres at de skal hjelpe folk i nød på havet,ingenting som tilsier at det gjelder kun langs norskekysten…

 • Kalle

  «Det er jo tross alt hans blogg, og hans meninger som er ansett som fasiten i denne bloggen.» Har lest mye av det han har skrevet det siste året,har ikke sett noe av det du beskriver…Kan du sende meg en link?Liker ikke sånt…

 • Kalle

  Hvilket hykleri?

 • Kalle

  Hvordan tjener RS penger på å hjelpe mennesker i nød?

 • Adrian Jacobsen

  Dine barn ville vært stolte av at du var moden nok til å vise integritet og stille deg bak det som er rett.

 • Kalle

  Så du fyller ikke bensin eller diesel?Siden oljeselskaper øker flyktningestrømmen over Middelhavet på samme måte som RS gjør så kan du jo ikke det…Da støtter du jo en » organisasjon som i praksis er med på å øke flyktningestrømmen over Middelhavet»…Du kan heller ikke kjøpe båt,mat,drikke eller andre ting som hjelper til å øke flyktningestrømmen…

 • Kalle

  «Hvis vi påtar oss utgifter i uoverskuelig fremtid, blir vi alle blakke.»

  Så siden vi har gjort dette for lenge siden,er vi da blakke?Vi har jo påtatt oss utgifter i uoverskuelig fremtid omtrent siden vi ble ett sivilisert land…

 • Jørn

  Skjønner nå at det er umulig å fortsette denne diskusjonen. Vil tro du hverken har barn eller andre økonomiske forpliktelser.

 • Kalle

  Det hevdes også at det finnes synske mennesker,avskyelige snømenn og sjøormer.Noen hevder til og med at det finnes øgler kamuflert som mennesker og at USA kan styre tankene våre…Man skal ikke tro på alt man hører :)

 • Kalle

  http://www.nettavisen.no/nyheter/politisk-analytiker—misvisende-av-storhaug/3422798185.html

  Du linker til en veldig usikker kilde her.En av toppene der sier helt ærlig at hun juger for å få ting til å stemme med hennes versjon av virkeligheten…Sånne folk bør du ikke bruke som kilder ;)

 • Kalle

  De sier selv at de juger,så alt som kommer fra den kanten må man ta med en stor pakke salt…

 • enckel

  Jeg er støttemedlem i Luftambulansen. Den redder også livet til sånne kyniske , selvopptatte slasker om nødvendig. Skal jeg droppe bidraget pga at jeg muligens ikke synes de skal redde sånne?
  Jeg ønsker heller ikke landet «oversvømt av flyktninger» ( neppe noen fare for at poliikerne tillater det enten det er AP eller blåsiden som styrer), men å stå og se på at tusener drukner,….hvordan kan noen synes det er ok? Å omtale dem som velferdsflyktninger med forakt i stemmen gjør jeg heller ikke. Hvorfor se ned på dem? Det er helt normalt å lete etter bedre forhold for seg og sine. Derfor emigrerte » halve landet» til USA en gang i tiden. De søkte lykken.
  En annen sak er det at det slipper neppe så mange inn i Norge, og ellers regner jeg med EU vil prøve å returnere flest mulig…..ihvertfall de som ikke er reelle flyktninger.
  Men å mene at det er ok at folk drukner..nei, vet dere hva! Det kommer tidsnok harde tider igjen her også, kanskje vi trenger hjelp fra andre land. Mat f.eks. Med ny mini-istid varslet av enkelte forskere, er det lite som vil gro i landet. Norge har hatt sånt vær før, nemlig. Det er ikke veldig lenge siden.

 • Derullandei

  Dette er den beste sofismen jeg har sett på en stund. Jeg skulle gjerne sagt gratulerer eller godt jobbet eller noe sånt, men det blir jo helt feil det også.

 • Derullandei

  Men du har problemer med å gjøre ditt for å bidra til et godt globalt miljø?

 • Derullandei

  «Om du søker økt velstand er du ikke en flyktning.»

  Hvis denne setningen er korrekt, finnes det ikke flyktninger. Alle oppegående mennesker søker økt velstand.

 • Derullandei

  Og det er det nok enkelte som er glade for: Velferdsstaten gir jo av og til hjelp til andre enn dem selv, og det skal man jo ikke ha noe av.

 • Nils Polden

  Jo..men.. Det er veldig mye synsing her. Fra alle parter.
  Redningsselkapet må da vel ha et formål og en formålsparagraf. Og statutter å forholde seg til.
  Hva er det egentlig folk gir penger til? La oss først få greie på det.
  Så får lurhetsgraden i dette prosjektet komme i neste omgang.

 • Nils Polden

  For en del år siden hadde avisene noen skriverier om feite middager for ledelsen i Redningssselskapet. Det ble forklart med at det var «vanlig».
  Og stort sett der stoppet den saken. I alle fall i avisene.

 • mtwicked

  Så du vil altså at alle disse lykkejegerne (i følge deg selv) heller skal dø enn å komme til Hellas? Sympatisk type, mor er nok stolt av deg.

 • D-bird

  Paragraf 1 Fra RS sine egne statutter.
  Det er kanskje behov for en revisjon/presisering av disse da medlemmene blir forledet til å tro at middelhavet/Hellas er tilstøtende norske farvann..
  Følger man kystlinjen fra Norge til Hellas ligger det ca 19 land i mellom.

  § 1–1 Formål
  Norsk Selskab til Skibbrudnes Redning (Redningsselskapet) er en landsdekkende, humanitær
  forening.
  Redningsselskapet har som sine fremste formål å redde liv og berge verdier på sjøen, samt å
  opprettholde og utføre søks-, rednings- og hjelpetjeneste langs den norske kyst og i tilstøtende
  havområder hvor det måtte oppstå behov for Redningsselskapets tjenester, og å verne
  kystmiljøet.
  Redningsselskapet skal også drive opplysningsarbeid og forebyggende virksomhet for å bedre
  sikkerheten for sjøfarende

 • Thor Alexander Michelsen

  Klart det er. Om du søker trygghet fra krig, forfølgelse, tortur e.l, altså trygghet fra en sikker død/urettmessig stor lidelse er du en flyktning.

  Er grunnen til at du drar til ett annet land at du er fattig, og vil ha høyere velstand er du en emigrant. Ikke en flyktning.

  Søker du velstand = emigrant. Søker du sikkerhet/trygghet = flyktning.

 • Nils Polden

  Det er ikke et spørsmål om hva noen finner søkt eller underlig.
  Det er et spørsmål om hva som står i formålsparagrafen og statuttene til Redningsselskapet.

 • Nils Polden

  Tror nok at de har fått nok «hjelp» der de kommer fra. Vi har holdt på i 500 år. Vi var akkurat blitt «siviliserte» nok til å overta landene og ressursene deres lett. Flytte på landegrenser, opprette nye land og blande sammen og splitte opp befolkninger. Det er vel vanskelig å kalle de lokale for slaver siden de ofte hadde lønn, men når lønnen er 1/30 av lønnen til en hvit, er det i praksis det samme.
  Til de som ikke begriper dette, se litt på årsaken til andre verdenskrig. Eller Nord Irland i dag.
  For øvrig så mener jeg at de problemene som de ikke kan løse selv ikke kan løses. Hvis vi gir dem fred til å holde på, vil det ta mellom 50 og 200 år. Med en evig «hjelp» vil problemene aldri ta slutt.
  En fornuftig kar over her sier det enkelt: «Jo flere som blir reddet, jo flere blir det å redde».
  Kolonitiden kan dessverre ikke reverseres. Vi har skapt et enormt problem som må løses og overvinnes lokalt.

 • Itsenough

  Tjomlid du er dyktig i det du kan og leser bloggen din med stor entusiasme. Men her faller du rett igjennom. Jeg liker ikke at du driver med «shaming» av folk som ikke deler samme mening som deg. Forventer mer av deg.

  Misliker sterkt avisartikler og blogginnlegg som kun har til hensikt å deles av folk i sosiale medier for å vise forakt og forhøye sin egen moralske fortreffelighet. I dette tilfelle er det sikker bare en liten andel av hylekoret som noen gang har støttet redningselskapet og egentlig gir en damn shit i asylsøkerne 2 sekunder etter at blogginnlegget er delt.

 • LasseRon

  Det er sant. Men salmonsalars beregning er pr nordmann(5 millioner), ikke pr arbeidende nordmann(2,6 millioner INKLUDERT uføre). Noe som gjør at dette beløpet for en skattebetaler er mye høyere. Steffen Sagnholts utsagn om at han bidrar med tusenvis over skatteseddelen er altså ikke feil.

 • Nils Polden

  Det med forhandlinger reagerte jeg på også. Vi skal ikke forhandle om annet enn prisen på «kaffe».
  Det blir ikke lett det heller når Friele får kjeft for å kjøpe kaffe fra Kenya til internasjonale priser. Noe norske snillister sitter hjemme i stuen og mener at arbeiderne på plantasjene har for dårlige vilkår. Og så er vi i gang igjen med toskeskapen vår.

 • Tobb86

  Joda, men på samme måte er det vel også lov å reagere på andres språkbruk og fremstilling?

 • Veldig Lei.

  Mangel på empati?
  Nei det er det ikke. Men enkelte lider av her og nå empati og mangler totalt evnen til å foreta en konsekvens analyse.
  Ved å gi opphold til båtfolket er man med på å øke trafikken og flere vil drukne. Vær hard idag og spar mange flere mennesker i fremtiden.

 • Nils Polden

  Det var noe sånt jeg hadde sett for meg, ja.
  «Vi lar ikke en havarist i stikken om han skulle være i dansk farvann, men vi patruljerer ikke danskekysten».
  Noe sånt.

 • thov

  Siden Gunnar Tjomlid har en bloggekontrakt med Nettavisen, er det naturligvis viktig for han å ta opp kontroversielle saker som generer mange kommentarer og klikk. Money rules!

 • Rankin

  En god start er kanskje å redde livene deres dersom de står i fare for å drukne?

 • Rankin

  Vel, skremmende nok virker det som om kommentarfeltet her, og kommentarene under fb-innlegget som Tjomlid har basert sin bloggpost på, domineres av folk som vil at vi ikke skal redde disse menneskene, men heller la de drukne. Logikken? Jo, da slutter de å flykte til Europa. Ute av syne – ute av sinn altså.

 • Per Jakobsen

  De som kritiserer Redningsselskapet glemmer en vesentlig ting: Selskapet er stiftet for å redde folk i nød på havet, PUNKTUM!! Ingen, og da mener jag INGEN spør om etnisitet, religion, politisk standpunkt, holdning, eller lignende, når man redder noen i nød på havet!!! Det er det samme humanitære genet som er på full belysning hos helsepersonell som redder liv HVER DAG!! Og ingen brannmann spør om du har betalt skatt, før han/hun drar deg ut av et brennende hus, eller skjærer deg ut av et bilvrak!! Hvor mett er vi i ferd med å bli som folk??!! Har vi glemt hva vi er tufte på, ‘ vi små, en alen lange…’ Jeg skammer meg som nordmann, når jeg ser slike holdninger på trykk. Godt mulig jeg er naiv, og dumsnill, men det er absolutt INGENTING uhederlig med å være varm i hjerterota!!

 • Nicolai Nilsen

  Men skjønner du ikke problemstillingen her? Betaler dere menneskehandlerne og kommer dere til flåten som står å venter kjører vi dere til Europa. Signaleffekten blir sånn. Da kommer det flere. Den største delen av de som sitter på båten er arbeidsføre unge menn. Den største prosentandelen av de som kommer oppfyller ikke krav til asyl. Hvorfor er det begrensninger på hvor mange vi kan ta inn? Fødselsraten fra land I Afrika er skyrocketing. Det kommer bare til og komme flere og flere. Når du vet at arbeidsdeltakelsen på folk fra Somalia er ca. 32 prosent så sier det seg selv at når det blir mange nok vil de knekke et hvert velferdssamfunn. Gjør noe med det som er problemet I utgangspunktet. Ikke flytt de hit.

 • akaino

  Vet du hva som gjør meg kvalm?
  Det er at vi skal redde hele verden, uten å ta oss av våre egne fattige og svake først.
  Folk lever faktisk under fattigdomsgrensa her i Norge. De sulter, har ikke råd til klær, gråter hver gang en regning dukker opp.
  De eldre som har bygget opp landet vårt, blir belønnet med å bli stuet inn på eldrehjem. Gjerne på et bøttekott. Gjerne med en vilt fremmed. Får ikke velge selv når de vil stå opp og legge seg. Dårligere mat en det de får i fengsel.
  Skoler råtner på rot. Nedbemanninger slik at det blir for lite lærere. Basseng blir stengt, med den følge at barna ikke får lære å svømme.
  Lista er lang, fryktelig lang.
  Så slike som deg, som synes det er viktigere å bruke tid og ressurser på å redde verdenen, og leke verdens sosialkontor, ja slike som deg gjør meg virkelig kvalm.

 • Kjartan Kronstad

  igjen ser jeg at du ikke gidder sjekke hva som faktisk står i vedtekter / statutter om drift. Du hiver ut noe som ikke er til debatt.

 • LasseRon

  Altså. Om jeg donerer penger til kreftforskning så forventer jeg at de brukes på det, selv om malariavaksiner også er en god sak…

 • Rankin

  Sorry, men kronene som du måtte donere til NSSR er nok ikke øremerket. Ble du trist nå? I følge deres egne nettsider har de reddet 350mennesker fra å dø de siste 10 årene. Men veier man det opp mot at de nå skal redde mennesker i andre farvann enn norske, så betyr det selvsagt ingenting. Helt enig! Det er en skam at Redningsselskapet begynner å redde andre!

 • Knut Inge Carstensen

  100% enig med dem som Tjommien her referer til…hadde min far omkommet på havet, som resultat av at den redningsskøyta som SKULLE vært der, lå og duppet etter vettløse rømlinger nedi Middelhavet…og som uten noen tvil hadde nådd frem, og reddet ham, DERSOM den var HER i stedet……..så bør det ikke eksistere tvil, om jeg bare SÅ definitivt hadde blitt rasist jeg også.
  Jeg er gammel sjømann, men nå har Redningsselskapet mistet MIN støtte også.

 • Magid Congilator

  Jag tänker börja stötta er då. Kompensera för de som slutar stötta er

 • petitfille

  Fint om redningsselskapet kan delta. Imidlertid er det ikke redningsselskapets oppgave eller mandat i beslutning om hvem som er flyktning eller ei. De fleste er jo ikke flyktninger. Dessuten er det ikke riktig at Frankrike med 60 millioner innbyggere tar i mot like mange flyktninger som lille Norge til sammen. Redningsselskapets mandat er livredning og ikke flyktningepolitikk

 • tenke sjæl

  Gunnar Tjomlid. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Av prinsipielle grunner har jeg nå meldt meg ut. Synd, for Redningssellskapet gjør en god jobb langs Norges langstrakte kyst. God sommer!

 • Off_Track

  Breaking News, folk er forskjellig, beklager jeg sier det igjen, folk er forskjellig på samme måte som det er forskjell på en Labrador og en Pitbull.

 • Off_Track

  Man er verdt det man har skapt, folk som skaper krig og kriminalitet er ikke like mye verd som folk som skaper fred og velferd, sårer det deg at du kom uheldig ut i katogoriseringen min?
  Forstår du ikke hvorfor kriminelle sitter i fengsel heller? Er de ikke like mye verdt som lovlydige?

 • Off_Track

  Nei de gjør ingen god jobb, de gjør norges befolkning en stor bjørnetjeneste ved å gi staten en sovepute når de utfører jobber som er statens ansvar. Det heter dobbeltbeskattning.

 • EtwasAnders

  Gratulerer! Nordmenn har i løpet av 40 år blitt en ego-nasjon, fulle av absolutter og spekulasjoner om folk i nød. Redningsselskapet blir min neste mottaker av støtte.

 • Root

  Problemet er vel at dersom de har ekstra materiell de kan sende nedover uten at det påvirker beredskapen i Norge, så har de i utgangspunktet for mye materiell.

  Det er jo statstøtte og medlemmer som betaler for disse skipene, og de har en spesifikk oppgave, som er å redde mennesker i havsnød langs Norskekysten, dersom man plutselig har overskudd og utstyr man kan sende til andre land, så tar man inn for mye i kontingenter, og har for mange båter.

 • EtwasAnders

  Med andre ord så tenkte du ikke selv.

 • EtwasAnders

  Redningsselskapets mann sa at dette ikke påvirket beredskapen på norsk kyst.

 • Noteman83

  Vi burde ta alle fra midtøsten og afrika til norge, helt til det ikke er krig der lengre. Når sist var dette forresten? Latterlig

 • Trond Meier

  Og de tar heller ikke med seg flyktninger til Norge, men følger det som Eu har bestemt.

 • Knut Inge Carstensen

  Ja, vet det…men som alle andre med noen års erfaring på ræva, så har JEG lært…av såvel egne erfaringer, som gjennom nyhetsbildet og inntrufne katastrofer…at det stemmer som amerikanerne sier: Every action, has it’s re-action
  Det blir som om jeg skulle byttet ut smøret i vaffelrøra, med frityrolje….kaka får riktig konsistens, blir stekt…men smaker dritt.

  Dette har aldri vært gjort før i redningsselskapets historie…så ingen VET, hvilken effekt det har på lokalt nivå…ingen i selskapet, ikke du, ikke jeg…ikke engang Jesus………så vær snill å ha meg unnskyldt, hvis jeg ikke tror på pisspreik fra dem som har funnet på dette.

 • Knut Inge Carstensen

  Genialt….så kan de krige HER i stedet……….
  :-/

 • Cecilie_M

  Det er også egoisme og toppen av selvoptatthet og aroganse og opptre som moralsk «anstendig» meningspoliti, som «klubber ned» ved hjelp av kallenavn og personangrep (uempatiske, hatske, gjerrige,gniene, rasister etc.etc) ethvert innspill som ikke samsvarer 100% med ens egene!!! Hva slags måte og argumentere for sitt standpunkt er det, vil det bidra til en god (Skyttergravs) debatt uten polarisering!? Det ligner mer på sandkasse mentalitet må vite!!!…..Nyanser blir er jo snart helt fraværende i disse debattene! «Enten er du med meg» eller så kan du …

 • petitfille

  Om vi skulle fulgt din logikk burde nordmenn ikke hatt krav i det hele tatt. Hverken eget land eller rikdom. Er du klar over at vi allerede har tatt i mot mange og kanskje for mange de siste 40 aarene du nevner ? Hva mer kan du forlange ?

 • petitfille

  Da er vi enige. Kun livredning

 • Trond Meier

  http://www.smp.no/bildeserier/article10198499.ece
  Dette er mennesker i nød. Dere som langer ut mot Redningsselskapet kan skamme dere!

 • petitfille

  Moralist

 • Trond Meier

  Heller moralist enn egoist

 • petitfille

  Du bruker pekefingeren. Ikke bra. Gi heller litt rom for friheten. Ingen er uenige i at vi skal hjelpe. Vi er uenige om hvordan vi skal hjelpe. Det er et internasjonalt ansvar som Norge ikke har eneansvar for. Nok en gang fint at redningsselskapet bruker sin kompetanse, men flyktningepolitikk har de ingenting med. Moraisering av andre bidrar kun til fiendskap og ingen konstruktivitet og debatt

 • ScubaSapiens

  Det er ikke lenge siden Redningsselskapet måtte legge ned beredskapen i Egersund og Skjervøy som følge av økonomiske problemer. Jeg går ut fra at disse stasjonene nå er oppe og går og at de har penger til overs til oppdrag som dette?

 • Bjørnar Tuftin

  Og videre er det et spørsmål om rettsystemet ville funnet den tolkningen Redningsselskapets ledelse og ansatte har gjort av sitt spillerom ut fra formålsparagrafen som, ikke bare urimelig, men kriminell. Jeg finner den ikke en gang urimelig, så fra mitt ståsted blir det altså søkt å snakke om noe kriminelt: http://www.innsamlingskontrollen.no/media/organization/bylaws/091103_Redningsselskapets_lover_revidert_7__juni_2009_466452.pdf

  «Redningsselskapet har som sine fremste formål å redde liv og berge verdier på sjøen, samt å [redningstjeneste] langs den norske kyst …»

  Siden begrensningen til den norske kysten kommer i annen rekke, i et ledd som starter med «samt», tror jeg RS er på trygg rettslig grunn her.

 • Trond Meier

  Som jeg skrev lengre ned, redningsselskapet bestemmer ikke hvem som er flykninger eller ikke. De redder folk opp fra vannet og fra overfylte båter som kan synke når som helst.. Altså de redder liv. Om det er i Norge eller i Middelhavet er jo knakende likegyldig. Et liv er et liv. Deretter gjør de som de får beskjed av fra EU.. De setter dem i land og dermed er jobben gjort.
  Det er MANGE her som er uenig i at redningsselskapet skal hjelpe til der nede og min pekefinger er rettet mot de.

 • petitfille

  Ok, da har jeg missforstaat deg. Beklager. Jeg tror flere blander sammen flyktningepolitikk og livredning. Folk blir forvirret. Jeg tror nok de fleste er enige i at redningsselskapet skal redde liv, selv i middelhavet, men ikke ta flyktningene hit og derved bedrive flyktningepolitikk

 • Bjørnar Tuftin

  «Noen snillister sitter hjemme i stuen og mener at arbeiderne på fabrikken har for dårlige vilkår …» Vår del av verden, før vi fikk en motvekt til ubegrenset kapitalisme.

 • Scott Johansen

  «Hvis vi skal være helt ærlige, så må vi bare erkjenne at det først og fremst
  er økonomiske flyktninger som kommer til Norge.» Arne Fredly, investor

 • Bjørnar Tuftin

  Nja, der er vanskelig å diskutere egoisme uten å bruke begrepet egoisme og verken mitt lille bidrag her eller Tjomlids blog inneholder «kallenavn og personangrep» ut over det, samt fremmedfiendtlighet. Men det er kanskje ikke lov å mene at noen holdninger er fremmedfiendtlige.

  Og når det gjelder manglende nyanser, selvopptatthet og meningspoliti mot de som ikke er 100 % enige kan vel det like godt brukes om disse siterte som føler så sterk motvilje mot redningsselskapets oppfatninger og valg?

 • Nils Polden

  Det tok sin tid, men vi gjorde det selv, ja. Med «hjelp» fra godhjertede mennesker og stater fra den andre siden av kloden som ville lære oss saker og ting, ville det aldri gått. Vi ville fremdeles vert et u-land.

 • Profet1

  Spørsmål til Tjomlid:
  – Er internasjonalt hjelpearbeid nedfestet i Redningsselskapets vedtekter?
  – Er det legitimt å si at man «blir kvalm» av andre menneskers livssyn og meninger?
  – Det pågår andre kriser i verden. Hvilke av dem synes du Redningsselskapet bør blande seg inn i?
  – Ser du noen bakdeler ved at avdankede politikere tar roret i ideelle organisasjoner, eller er det helt greit? (Stikkord: Rikke Lind.)
  Du er et skoleeksempel på at dine meningsmotstandere automatisk blir rasister, Tjomlid. Og det er det sikreste tegnet på at man påberoper seg politisk korrekthet siden man mangler andre argumenter.

 • AI00

  Du kan jo lese hva Redningsselskaper sier her om uendret beredskap langs kysten: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flyktningkatastrofen-i-middelhavet/truet-redningsselskapet-med-utmeldelse/a/23489411/

 • AI00

  For å ikke snakke om at pekefingeren aller først kom opp av de som kritiserte Redningsselskapet. Personer som sannsynligvis ikke har støttet selskapet økonomisk retter pekefingeren mot det fordi det velger å hjelpe til i middelhavet, uten disse personene så ville dette ikke vært en sak i media.

 • Cecilie_M

  Hvem er du som opphever deg til og være moralens vokter og meningspoliti som kan omtale «de mange» i ditt innlegg her som ultraegoisme og nasjonal-narsissisme, som får deg til og bli fysisk kvalm! Er det et godt utgangspunkt for en god debatt!!??? Er så lei folk som omtaler andre på en så respektløs måte, selv om så skulle være at de du omtaler ikke er noe bedre!! Det beviser jo bare at du «setter deg i sandkassen» sammen med de og ikke er det spor bedre selv!! Eller hva?

 • Bjørnar Tuftin

  Nei, «vi» gjorde det ikke «selv». Arbeiderbevegelsene skal ha mye ære, men om arbeidsgiverne og kapitalmakta hadde villet og stått på sitt, så hadde de kunnet tvunget arbeiderklassen i kne. Men holdningene deres endret seg gradvis etter påtrykk utenfra, og arbeider, arbeidsgiver og konsument befant seg i stor grad i samme land og samme politiske system og arbeidere i hele samfunnet sto sammen.

  Kaffeplantasjearbeideren i Kenya har ikke den samme muligheten. Streiker han mot dårlige arbeidsforhold kan Friele fint kjøpe kaffen fra en annen plantasje, får han politisk gjennomslag for strengere arbeidslovgivning kan Friele kjøpe kaffe fra et annet land, og roper han opp om solidaritet, samhold og rettferdighet sitter Nils Polden med kaffekoppen sin og sier at «vi klarte oss selv, det får dere også gjøre».

  Jeg tror ikke dagens fair-trade tiltak nødvendigvis er perfekte eller fungerer i det hele tatt, men frihandel uten fokus på globale kjøperes ansvar for arbeidsforholdene i produsentleddet gjør det svært mye vanskeligere for kaffeplantasjearbeidere i Kenya og tekstilarbeidere i Bangladesh å reformere sine samfunn enn det var for norske arbeidere for 100 år siden.

 • Know2Much

  Du kan være «hard» etter at de ha kommet i land, Slik som Norge har vært relativt harde sin asylpolitikk. Men vi kan jo ikke gå rundt å drukne folk.

 • Hup70

  Det er smålig og skammelig å kalle mennesker for ego. OG gir dem dårlig samvittighet. Når du ikke kjenner menneskene du kritiserer.
  – Hvis du har dårlig samvittighet og tror du kan betale deg av med den med noen lusne kroner…. Noe som jeg tror er ganske så vanlig for mennesker som deg, kanskje?….. Tar du storlig feil.
  – Det å støtte organisasjoner økonomisk er sikkert vel og bra det. Men ikke på grunnlag av å kvitte seg med dårlig samvittghet. Da skulle man heller delta fysisk i arbeidet direkte i organisasjonen…
  – Og er man aktiv i en hjelpeorganisasjon feks….. Så er det ikke fint å kritisere andre som ikke gjør den innsatsen…

 • Sigurd Evensen

  Du forstår kanskje ikke at du er «fysisk» naiv??

 • Cecilie_M

  Det handler om og debattere sak og ikke bedrive Psykoanalyse av motdebattant, og beskrive denne og stille diagnose! Noen ganger burde en bare være enig i at en rett og slett ikke er enig!! Uten at det verken behøver og feile deg eller meg noe som helst!! Ja uten at vi på tross av det behøver og være og eller bli omtalt som Psykopat, blottet for empati, fasist, rassist, sosialist, Frepper, SV,r o.s.v… Og hvis du eller jeg tar igjen med samme hersketeknikk og språkbruk, ja er vi så mye bedre da!!!???

 • Kjartan Andersen

  Jeg tipper at 90% av de som sutrer om redningsselskapets innsats i Middelhavet og truer med å trekke støtten til dem har aldri brukt en eneste krone på Redningsselskapet i hele sitt liv. Den type egoister ville aldri spandert en krone på et selskap som redder andre uansett hvor de kom fra.

 • Glibert

  Det er helt ok å redde folk fra Afrika som er i havsnød, men da skal disse bli gitt mat og vann så de klarer seg og så skal de settes i land der de kom fra
  Å ta disse til europa er galkap, og vil føre til at vi på sikt utrydder oss selv.

  Og faktum er også at dette som pågår er et FN-styrt folkemord på hvite europeere, og det er folkemord også ifølge FNs egen definisjon på folkemord fra 1948.
  http://www.hrweb.org/legal/genocide.html

 • Nils Polden

  Arbeiderbevegelsen skal ha sin del av æren. «Nye tider», humanismebevegelser, industrialisering og mye mer skal ha sin del. Påtrykk utenfra, ja. Men hvor fikk de utenfor sine påtrykk fra?
  Den liberale politikken i USA med de store individuelle rettighetene sendte mange positive signaler til Europa. Hvor positivt dette styresettet var for en underkuet og delvis nedslaktet urbefolkning er en annen sak. Men tingene gikk sin gang, og det var bra for oss. Det er bare det at mens denne prosessen pågikk var «halve verden» undertrykket av vestlige kolonimakter, og fikk derfor ikke være med.
  Hvor lenge har vi holdt på med å diskutere de stakkars arbeiderne i Bangladesh? Gjør en test. Spør kompisen din hvor skjorten hans er laget neste gang du ser ham. Spør samtidig hvordan arbeidsforholdene er der. Hva tror du at du får til svar? Han har ikke peiling, og det har ikke nestemann som du spør heller.
  Så det med «vi klarer oss selv, det får de også gjøre». Som du, vil jeg tro, så vil jeg så gjerne hjelpe hvis jeg kan. Jeg tror ikke på noen annen varig hjelp enn det som de hjelper seg selv med. Dessverre.
  Om de ber om hjelp til å selge produktene sine, så synes jeg at vi skal gjøre hva vi kan.

 • Cecilie_M

  Tommel opp til deg Kristin! :-)

 • Nils Polden

  Jeg bor i en gammel koloni. De har vert kalt for idioter i hundrevis av år. Det gjør moe med folk. Det er de som med åpne øyne lar seg «korrupere». Fremdeles, selv om tingene blir sakte bedre.
  Noen var embedsmenn i systemet. Der lærte de hvordan korrupsjon foregår. Og dette går jo i arv. Det er faktisk ikke gjort på en generasjon eller to å snu opp ned på et land. De må få sin sjangse på noen hundre år.
  Det som vi holder på med nå er å bombe folk til fred og demokrati. Den norske fredselskende regjeringen er alltit parat til å delta.

 • Zerboni

  Ja, det var det jeg sa. God, gammeldags rasisme. Du hadde passet rett inn i Tyskland under krigen.

 • Bjørnar Tuftin

  Poenget mitt var at «vi» er et misvisende begrep. Vår del av verden var sterkt klassedelt, som den fortsatt er i andre deler av verden og også er i global sammenheng. De som måtte endre seg var overklassen og de ble presset nedenfra. I dag er vi en del av overklassen for produsentene i fattige land.

 • Bjørnar Tuftin

  Som det står i første linje i innlegget mitt din melding henger som svar på: «Nei, det er ikke nødvendigvis egoisme å mene at dette ikke er Redningsselskapets sak.»

  Det er mulig du bare syntes det var en passende anledning til å ta opp et tema du er opptatt av, men jeg oppfattet det som en svar på mitt innlegg og det finner jeg noe forvirrende da jeg ikke har stilt diagnoser eller kalt noen blottet for empati eller antatt noe som helst om politisk tilhørighet.

 • Tobb86

  Ok, så dette med 8 av 10 var bare noe du fant på altså.

 • arild sivertsen

  mine penger kan redningselskapet se langt etter. Det er ikke dette jeg betaler inn min støtte til

 • Tobb86

  Gjennomsnittsinntekten for nordmenn er på ca. 500,000 i året. Det betyr et sted mellom 100,000 og 150,000 i skatt. For at den opprinnelige påstanden skal gå opp her, så brukes enten 15-20% av skatteinntektene for privatpersoner på disse tingene (noe de IKKE gjør), eller så skatter vedkommende langt, langt mer enn gjennomsnittet. Mitt innspill står.

 • ftw

  Jeg synes det er på tide å snakke rett fra levera og kalle en spade for en spade. Dette er ikke egoisme, det er pur reinspikka rasisme.

 • Cecilie_M

  Du har tildels rett Bjørnar, var noe utilsiktet! Så mine kommentarer til deg kunne jeg nok like gjerne kopiert og limt inn som kommentar til mange her!!! Bare så lei av disse personangrepene her, helt generelt, når noen er av en annen mening eller oppfattning om/av noe en selg selv. Kloke ord fra deg som svar! ;-)

 • Derullandei

  Hvis man søker trygghet fra krig, forfølgelse og tortur, samtidig som man søker økt velstand, er man da ifølge din definisjon en flyktning, eller ikke en flyktning?

 • Thor Alexander Michelsen

  Om din primærgrunn for å flykte er økt velstand er du ikke en flyktning. Er din primærgrunn trygghet fra krig, forfølgelse og tortur er du en.

 • pacin

  ditt innlegg er tvert i mot populært! henger meg på likes jeg og! 100 prosent enig, og gir ikke en krone mer til redningsselskapet etter dette!

 • Charles STØENG

  Det er selvfølgelig både lov og noe som burde være helt naturlig. Men det er også meget viktig at man ikke prøver å mobbe til stillhet de som utrykker en tydelig fustrasjon over et følsomt tema.

  I min mening så missbruker her Tjomlid sin posisjon som «kjendis» for å prøve å skremme til stillhet mennesker som bare utrykker sin ærlige mening, og jeg har sålangt ikke sett noen kommentarer som overgår det man kan kalle en normal yttringsfrihet.

  På den andre siden, så har Tjomlid en ufornektelig kompetense innennfor enkelte temaer hvor han er en hvirkelig referanse. Men her sklir han dessverre ut på et tema hvor han overhodet ikke har noen spesielle kunskaper og det blir dessverre fort
  meget tydelig.

 • Glibert

  Alle tenkende individer vil forstå at denne politikken med ubegrenset
  innvandring fra midtøsten og Afrika helt uungåelig vil føre til at
  landene i europa blir ødelagt, og at hvite europeere blir en minoritet ,
  og til slutt utryddet.
  Det er også dette som er hensikten bak denne FN-styrte politikken.

  Er du en av dem som ikke kan eler vil tenke selv, eller er du en av dem som kaldt og kynisk jobber for å utrydde hvite Europeere og hvite etniske nordmenn ?

 • Tobb86

  Åja, du snakker om den famøse bloggposten til Hege Storhaug hvor hun hevdet at «de fleste båtflyktninger kommer fra ferieparadiset Gambia», samtidig som tallene viste at de var den største gruppen i et meget konsentrert tidsrom, og langt fra de fleste. I tillegg kan ikke Gamiba sies å være noe paradis for de som faktisk bor der, selv om Storhaug gjorde alt hun kunne for å få det til å fremstå slik.

  Forøvrig plukket fra hverandre her: http://www.manifesttidsskrift.no/nei-de-fleste-batmigrantene-er-ikke-fra-gambia/

 • Derullandei

  «Er din primærgrunn trygghet fra krig, forfølgelse og tortur er du en.»

  Selv om man også søker økt velstand, altså?

 • Thor Alexander Michelsen

  Om du oppi alt det, søker økt velstand, om det er en prioritet, så bør du komme bakerst i køen, men ja.

 • Tobb86

  Hvordan får du nevnte uenighet til å være å skremme folk til stillhet? Den type tankegang minner om den man finner blant alternative og konspirasjonsteoretikere, «du uttaler din uenighet med meg, ergo prøver du å kneble meg og frata meg ytringsfriheten». Hvis det er sånn at man ikke tåler motargumenter bør man la være å uttale seg, hvis man ikke tåler at andre reagerer emosjonelt på det man sier bør man la være å uttale seg på en kontroversiell måte.

  På samme måte som du mener at Tjomlids reaksjoner her er å forsøke å kneble sine meningsmotstandere kan dine anklager om nevnte knebling sies å være akkurat det samme – et forsøk på kneble kritikken fra Tjomlid.

 • Nordnes

  Det fine er at takket være hatske kroniodioter i norske kommentarfelt så kommer pengene til å renne inn hos Redningsselskapet. Fast trekk fra min side.

 • Tobb86

  Og nazzer som deg er en berikelse mener du?

 • Tobb86

  Synes det er litt ufint å ymte frempå at Jarle er en kakerlakk, kakerlakker har jo også følelser!

 • Veldig Lei.

  Vi drukner ikke folk, det klarer de utmerket selv.
  Noen ofre må en regne med for å spare flere liv senere. Er enkel og grei måte å tenke på det. Slik som generaler må gjøre i krig. Vi ofrer så mange soldater for å vinne krigen. Eller hadde du helst sett at invasjonen i Normandie ikke fant sted?

 • Tobb86

  Ja fysj, så grusomt, tenk å bry seg om andre mennesker! Som ikke bor der du bor! Og i tillegg har annen hudfarge! Rart det går an, eller hva?

 • Bjørn Nilsen

  Også kommer 10,000 spørsmålet, de plukkes opp i Middelhavet, sendt ut av menneske smuglere meget sannsynlig med is krigere forkledd, bør de settes av der de kom fra igjen,eller skal vi ta dem med til Norge? til nav? og hvor lenge skal vi gjøre dette? Dette er meget planlagte oppdrag, at er det noen reelle flyktninger tror jeg, men gamblingen er blitt for stor, det kommer terrorister, uansett hvilken vei du snur og vender på dette, stopp galskapen

 • ¤SvartMalt¤

  Selvfølgelig skal man ikke la folk drukne, men dette er for det

 • Tobb86

  Nåmmen ble du butthurt nå småen?

 • Tobb86

  Åja, han vet jo alt om alt så da er det vel ingenting å diskutere. Han er jo investor må vite, de er jo som kjent forvaltere av sannheten og den makeløse moral.

 • Tobb86

  Som om det finnes noen politikere i noe som helst parti som bryr seg om rusmisbrukere.

 • ¤SvartMalt¤

  Selvfølgelig skal man ikke la folk drukne, men dette er for det første ikke Norges oppgave og løse. Dette er EU’s grense, og først hvis de spør om hjelp skal vi hjelpe. For det andre så synes jeg ingenting om at RS skal reise ned dit og skåre billige godhets poeng. De får holde seg langs norskekysten der de skal være. Eneste mulighet til og stoppe alle disse velferdsflyktningene er at EU land sender militære skip til Middelhavet og tauer disse båtene tilbake der de kom fra og brenner de.

 • Root

  Du er jo viden kjent for å være en av de mest hatske profilene på hele Disqus, og jeg synes det blir noe vel narsissistisk når du poster innlegg hvor du takker deg selv på denne måten.

 • Gorgon

  Nei, gud forby at de skulle gjøre noe så horribelt som å delta i en internasjonal redningsaksjon av desperate mennesker i nød. Huff og huff…

 • arild sivertsen

  det er lov å bruke hodet

 • Veldig Lei.

  desperate?mer rabiate haha de søker lykken og tar store sjanser for å komme hit. Vågalt, ja. Desperat, tja.

 • Charles STØENG

  OK flott;-)
  Tusen takk for praten og ha en bra dag videre.

 • Adrian Jacobsen

  Du kjenner ikke menneskene du ber drukne. Har du dårlig samvittighet betyr det at du gjør noe feil.

 • Adrian Jacobsen

  Tror ikke du vet verdien av et liv eller en krone. Tror du trenger litt tid på å utvikle integritet før du skjønner hva som er viktig i livet. Man lar ikke uskyldige liv gå tapt for å spare penger, det gjør man bare ikke.

 • Espen Braathen

  Dagens agurk er at hele 200 givere med noen hundringser hver nå omtales som «gaverush»… http://www.nettavisen.no/nyheter/opplever-gaverush-etter-facebook-hets—vi-har-aldri-opplevd-maken/3422809988.html Skal vi se: For å dekke inn tre millioner må 200 givere gi 15 tusen hver…

 • Hup70

  Jeg ber ikke noen å drukne. Men når jeg får dårlig samvittighet, er det fordi jeg ønsker å gjøre noe mere. Men strekker ikke til eller har middlene……
  – Og det er de jeg ønsker å representerer med mine kommentarer her. Det er derfor smålig og skammelig å kalle slike individer for egoistiske….

 • Hallgeir Lien

  Når Redningsselskapet bruker ledig kapasitet til å gjøre en innsats i Middelhavet, blir jeg stolt. Sjømenn skal alltid hjelpe i havsnød. Signerer herved medlemskap som svar til alle nett-troll. Takk for at dere inspirerte meg til det.

 • Hed

  Du nekter å fortelle hvorfor politiet fant det nødvendig å foreta slike undersøkelser som du kjenner til, men kanskje du kan fortelle hvorfor du igjen er utestengt fra Twitter– pga. hets og trolling? Hvorfor kan du ikke bar oppføre deg normalt?

 • Know2Much

  Da får vi jo håpe at alle andre ikke følger deg, da er det ikke sikkert noen kommer om du trenger hjelp.

 • Know2Much

  Og fordi en søker en bedre hverdag for seg og sine så er en ikke verdt å redde?

 • Know2Much

  Endelig en med hjerte og hodet på rett sted. Tommel opp :-)

 • Know2Much

  Jeg tror du er inne på noe

 • Know2Much

  Når man mener at mennesker bare kan drukne så forstår jeg at folk blir kvalme og et slikt syn fortjener å bli møtt med harde ord.

 • Know2Much

  Veldig bra skrevet, det er akkurat hva dette handler om. RS er der for å redde liv, ikke noe annet.

 • Know2Much

  Redningsskøyter blir jo flyttet frem og tilbake langs kysten utifra behov. Noen ligger uten mannskap og andre er i drift 24/7. At en skøyte går til middelhavet og en annen blir satt inn er jo ikke noe dramatisk endring.
  Når en ser hvilke oppdrag skøytene har så er det andre ting som hadde bedret beredskapene mye mer. Om alle lærte seg til å ha service på motoren, bensin på tanken og sjøvett i hodet så hadde det frigjort kapasiteten til mange skøyter.

 • Know2Much

  «andre», det er jo ikke Marsboerede skal redde.

 • Know2Much

  «moralsk fortreffelighet»? Tjomlid snakker om de som mener det er ok at mennesker drukner i middelhavet. Vi snakker altså ikke om køsniking eller tyveri. Disse innhumane og forferdelige meningene skal selfølgelig motsies og debatteres.

 • Know2Much

  De er med i en 6 mnd internasjonal operasjon som garantert redder mange liv. Vi som er på skøytene er ikke så opptatt av paragrafene om vi kan redde liv, det kan komme deg også til gode en dag.

 • Know2Much

  vet ikke hvilken dimensjon du lever i eller om du har en eller annen form for paranoia, men i min verden er ikke dette en krig. I min verden, ombord på en redningsskøyte så handler det kun om en ting: Å redde flest mulig liv.

 • Veldig Lei.

  verdt å redde? Om noen forteller deg at å legge på svøm i ei stri elv kan være farlig og du likevel gjør det, så lykke til på ferden. men forvent ikke å bli reddet.

 • Jarle Tollefsen

  nå er vel nazzerne og muslimene som du vil redde innehavere av samme meninger. jeg deler ikke deres verdier og er en berikelse da jeg betaler skatt

 • Glibert

  Hvem er det som mener at disse menneskene skal overlates til å drukne ?

  Dette er jo bare fantasier som er oppstått i hodene på dem som ikke er i stand til å tenke selv, og/eller de som kynisk jobber for å utrydde etniske hvite eoropeere og nordmenn,.

  Dette argumentet som du bruker her er jo slike argumenter som politikerne bruker for å overtale folket til å være med på å jobbe for å utrydde seg selv, eller som Thomas Hylland Eriksen ville brukt for å lure folk til å støtte dete prosjektet som ifølge hans egne ord sagt i et intervju om hans prosjekt culcom sa at “Målet er å omdefinere Norge» og også “Den viktigste hvite flekken består nå i å dekonstruere majoriteten og
  gjøre det grundig slik at den aldri kan kalles majoritet lenger».
  Dette betyr i klartekst at han jobber for å utføre folkemord på hvite etniske nordmenn.
  Jonas G Støre var litt mer forsiktig da han sa det slik «Nordmenn må tilpasse seg det nye Norge»
  Og for å sikre at ingen ville protestere på denne politikken om å oversvømme Norge med muslimske innvandrere så sa Raymond Johansen det slik » Et angrep på muslimer er et angrep på meg og alle nordmenn

  Jobber du også for dette, eller er du en av de mange bevissstløse i folket som ikke vet hva som foregår og bare tror blindt på hva politikerne og deres lakeier sier ?

  At politikere og sosialister ffinner opp alle slags onde meninger og egenskaper som de tillegger de som prøver å advare mot den gjeldende politiske agenda for å kneble dem, er forøvrig ikke så unaturlig, for hvis folk visste om dette så ville politikerne bli fjernet fra sine stillinger.

 • Know2Much

  Det gjør jo folk hele tiden, rafting, basehopping og andre ting som innebærer høy risiko. I dette tilfellet snakker vi i tillegg om mennesker på flukt.
  Men det spiller ingen rolle for RS, ligger du i vannet så gjør de det som er mulig for å redde deg.

 • Veldig Lei.

  Hvor har du det ifra at de er på flukt? De er på jakt atter et bedre liv, men de er ikke på flukt. Hvem flykter de fra? Kan umulig være fra representanter fra fredens religion antar jeg, hvem er det i isåfall. Julenissen? Nei, han er jo til enhver tid utenriksminister i Norge.

 • Know2Much

  Du er jo ikke helt go.

 • Veldig Lei.

  joda. har faktisk bevist det gjennom opptaks tester.
  Men jeg er så lei slike rasister som deg.Du er vel klar over at mange afrikanere er godt utdanna mennesker og er istand til å skape leve kraftige samfunn. ikke trenger de din klamme hjelpende hand.

 • Glibert

  Alle her bør være klar over at å oversvømme europa med et ubegrenset antall muslimske flyktninger er en politisk agenda, og et ledd i arbeidet med å åpne europa for islam og dermed gjøre europa og Norge muslimsk.
  Dette er ifølge barcelonaavtalen fra 1995
  http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Declaration-Euro-Mediterranean-English.php

  Siden jo folk har litt vanskelig for å forlate sine egne land for å oversvømme euiropa, så måtte jo FN og politikerne starte noen kriger samt skape litt fattigdom og nød i flyktningenes egne land, for deretter å oppfordre dem til å komme til europa.
  Da dette likevel ikke gikk fort nok så skapte USA og Israel ISIL og andre muulimske terrorgrupper som bla har til oppgave å skape enda mer kaos og nød i midtøsten og Afrika.
  Men det er bare muslimer som får komme til europa, kristne og andre minoriteter blir overlatt til seg selv og til å bli drept av ISIL og andre muslimske grupper.

  Dette flyktningeproblemet er mao skapt av FN og europeiske politikere kun for å få muslimer til å strømme inn i europa.

  Politikerne og sosialistene i Norge jobber også for dette og kjemper så godt de kan for å stilne alle protester i det norske folk slik at vi skal aksepteere denne agendaen med å utrydde oss selv til fordel for muslimer fra Afrika og midtøsten.
  Og hva er da bedre enn å spille på følelser ?

  De fleste mennesker vil jo gjerne hjelpe andre mennesker i nød, og de som gjennomskuer dette kyniske politiske spillet og protesterer mot det som skjer, kan jo enkelt knebles ved å kalle dem for rasister, nazister, høyreekstremistr osv. og tillegge dem alle slags onde hensikter, egenskaper og meninger.

  DaThomas Hylland Eriksen ble intervjet i forbindelse med sitt prosjekt
  culcom sa han at “Målet er å omdefinere Norge» og også “Den viktigste hvite
  flekken består nå i å dekonstruere majoriteten og gjøre det grundig slik at den aldri kan kalles majoritet lenger».
  Dette betyr i klartekst at han jobber for å utføre folkemord på hvite etniske nordmenn.

  Jonas G Støre var litt mer forsiktig da han sa det slik «Nordmenn må tilpasse seg det nye Norge»
  Og
  for å sikre at ingen ville protestere på denne politikken om å
  oversvømme Norge med muslimske innvandrere så sa Raymond Johansen det
  slik » Et angrep på muslimer er et angrep på meg og alle nordmenn

 • Forsete_Balderssonn

  Rasist, Know2Much, basert på hva?

  Opplys meg. Gjerne sitater og hvorfor du mener han fremstår som rasist. Mulig du har lest noe fra han jeg ikke har fått med meg.

 • Glibert

  Det er ikke en skam at Redningsselskapet begynner å redde andre mennesker!

  Men det ER en skam at redningsselskapet lar seg bruke av politikerne for å gjennomføre FNs og politikenes egen kyniske agenda,

 • Cecilie_M

  Nå er det vel tross alt ikke så mange som har skrevet (som jeg har lest) at de ønsker at båtflyktningene skal drukne.

  Jeg tror de fleste er for og hjelpe, så tror du missforstår!!!

  Men en del argumenterer for at Redningsskøytene ikke burde bli brukt til dette!! Redningsselskapet er privat og finansieres ved medlemskap, innsamlede midler og statstøtte med en formidlet forståelse til medlemene at de skal tjenestegjøre langs Norskekysten og tilstøtende hav!!.

  Hvis jeg samler inn penger med anonsert hensikt og hjelpe kreftpasienter i Norge, så vil jeg tro en del av giverne og berørte pasientgruppe reagerer i det minste med en viss skepsis hvis jeg bruker midlene på behandling av kreftpasienter i Afrika. Blir du kvalm av at noen kan se slik på det!!!?

  Det finnes alternativer, vi har jo allerede noen båter som jobber med og redde båtflykninger da med det som hoved mandat og oppgave!! Det går ann og sende flere skip øremerket dette formålet!!! :-)

 • Glibert

  Tjomlid snakker for å fremme politikernes og sosialistenes politiske agenda.

  For » de som mener det er ok at mennesker drukner i middelhavet» fins bare i politikernes og sosialistnes egne hoder, og dras frem kun for å brukes mot dem som kritiserer den politiske agenda.

 • Veldig Lei.

  Du har tungt for det forstår jeg. ikke alltid like lett for A4 mennesker. Mannen ser jo ned på afrikanere som mennesker som må hjelpes. Nå er det slik at mange afrikanske land klarer seg utmerket og har stor økonomisk vekst. I 2020 regner en med at det vil være flere hundre millioner afrikanere som vil tilhøre middelklassen. de landene som ikke klarer seg særlig godt ligger under for » må få hjelp sykdommen» og tilhører en bestemt religion. Nei, slutt å se ned på folk og aksepter dem som likeverdige og det vil gå så mye bedre, sett krav til dem om befolknings kontroll og avskaff Islam.

 • Glibert

  Han «misforstår» med vilje.
  For redningsselskapets ordre i dette tilfellet er å bidra til å fremme den gjeldende politiske agenda, som er å oversvømme europa og Norge med muslimer fra midtøsten og Afrika.

 • Tom Hansen

  De ansatte mottar penger for sin innsats. Netto er disse en økonomisk belastning for RS.

 • Tom Hansen

  Disse frivillige er neppe de som har kokt sammen denne nye og lite passende idéen. Det er nok heller noe som stammer fra deres ledelse med politiske drømmer eller andre forkvaklede meninger om hvordan en frivillig organisasjon skal benytte innsamlede midler.

 • Kristin B. Bruun

  Regner med at Tjomlid stopper netthetsen jeg er gjenstand for fra en uidentifisert profil. Tjomlids kommentarfelt skal jo ikke være trollenes tumleplass?

 • Know2Much

  og der kom svar fra en ekte blåruss

 • Know2Much

  Nå handler artikkelen om mennesker som vil slutte å støtte redningsselskapet fordi de mener de ikke skal bidra med sitt utstyr og kunnskap til å redde mennesker. Det er en del av dere som sauser dette sammen med muslimer, afrikanere, asylpolitikk og gud hvet hva. Er det så vanskelig å forstå at en organisasjon som RS ønsker å bidra kun for å redde menneskeliv?

 • Know2Much

  «misforstår med vilje»? har du lest kommentarene?

 • Know2Much

  Nei, jeg blir kvalm av å lese hvordan folk sauser dette sammen og mener at RS ikke skal plukke opp disse menneskene fordi de ikke vil ha de til Norge! De blander Asylpolitikk og innvandrer debatten sammen med redningstjenesten og mener vi ikke skal bry oss.
  RS er i dette tilfellet med på en internasjonal aksjon , sammen med andre båter (blant annet den norske Siem Pilot) så de er ikke der nede alene.
  Til din innsamlingsaksjon: RS er så mye mer en en innsamlingsaksjon. Det er en stor organisasjon bestående av mange tusen frivillige og ansatte. Tror du de frivillige er med på dette bare fordi de synes det er gøy å kjøre båt eller steke vafler? Nei, det ligger jo et humanitært engasjement bak. Et engasjement som handler om å hjelpe andre som trenger det. En slik organisasjon vil jo aldri godta at det drukner kvinner, barn og menn i tusentall i vår «bakgård» uten at noe gjøres. Så tåler vi litt kjeft underveis, men jeg sover ihvertfall godt om natten vel viten om at det var en helt riktig avgjørelse.

 • Know2Much

  Ta deg en titt i kommentarfeltene så finner du de.

 • Know2Much

  Så de skal ikke plukke opp de som er i havsnød?

 • Know2Much

  Er det så vanskelig å forstå at det ligger et ekte engasjement bak denne innsatsen. Samme engasjementet som drifter alle de andre skøytene, med eller uten lønn, hver dag, hele året?

 • Know2Much

  Du er på feil blogg. Denne handler om å redde mennesker i havsnød.

 • Glibert

  Jeg har lest dem. Men har du lest dem ?

  Så vidt jeg kan se så går kritikken på at redningsselskapets mandat er å redde sjøfolk og andre mennesker langs kysten av Norge og ikke flyktninger i middelhavet, der er det i så fall andre ressurser som må settes inn.
  Eller at staten/FN evt leier, dvs betaler for at redningsselskapet skal frigi ressurser som kan settes inn i middelhavet.

  Kritikken gå også på at disse flyktningene tas til europa, og ikke blir returnert til Afrika der de kom fra.
  Og her kommer min egen kritikk av redningsselkapet inn i bildet, for redningsselkapet lar seg villig bruke til å gjennomføre FNs og politikernes kyniske politiske agenda om å oversvømme europa og Norge med muslimer.

  Det er ingen som har argumentert for at vi skal la disse menneskene drukne i middelhavet.

 • Derullandei

  Takk for oppklaringen.

 • Glibert

  Ja, men poenget er at dette dreier seg om asylpolitikk av den mest kyniske typen.
  For FNs og politikernes agenda ER å utrydde kristendommen og hvite europeere av den kaukasiske rase, og fylle europa med muslimer, slik at europa blir muslimsk.

  Problemet med flyktninger fra midtøsten og Afrika ER skapt av FN og politikerne i den hensikt å få disse muslimene til å komme til Europa.
  Dette med menneker i havsnød i middelhavet som må reddes osv BLIR også brukt av FN og politikerne i deres kyniske politiske spill som bla går ut på å spille på folkets følelser for å få folk til å akseptere denne agendaen.

  Å redde folk er ok, men da trenger de jo ikke å sette dem i land i europa, eller frakte dem den lange veien til Norge.

  Vi bør også skjære gjennom og rette en nådeløs kritikk mot FN, og politikere som med åpne øyne skaper nød og elendighet i flyktningenes hjemland for med hensikt å la dem oversvømme europa for å utrydde kristendommen og hvite europeere.
  Vi bør også rette en nådeløs kritikk mot sosialistene som med åpne øyne også jobber for å gjennomføre dette folkemordet på hvite europeere, som er definert som folkemord av FN.

  http://www.hrweb.org/legal/genocide.html

 • Glibert

  At folk kritiserer redningsselskapet for å redde flyktninger i middelhavet betyr ikke nødvendigvis at folk mener at disse menneskene skal overlates til å drukne.
  Men muslimske flyktninger hiver faktisk kristne flyktninger på havet for å drukne, og ganske sikkert også med FNs, politikernes og sosialistenes velsignelse.

  http://article.wn.com/view/2015/04/16/Muslim_migrants_throw_12_Christians_overboard_in_Mediterrane/

 • Glibert

  Jeg er ikke på feil blogg, og jeg vet hva det handler om.

  Men alt er ledd i en kynisk politisk agenda, med folkemord på hvite europeere som mål.
  Hele problemer med flyktninger er med hensikt skapt av FN og politikerne i den hensikt å oversvømme europa med muslimske flyktninger fra midtøsten og Afrika.

  Vi kan ikke bare se på deler av problemet, vi må se på hele problemet, og først når vi vet hva som skjer og hvorfor det skjer, så kan vi begynne å jobbe for å løse problemet.

  Inntil det skjer så er alt som blir gjort bare egne til å midlertidig dempe symptomene.

 • Comrow Jackson

  Det virker som at en god del tror at det at Redningsselskapet sender et skip for å hjelpe flyktingene, så blir all aktivitet langs norskekyste stoppet.. Hallo! Jeg har stor tillit til at Redningsselskapet består av godt oppegående folk som kan ta gode beslutninger.

 • Ola Torheim

  Ved at dem får oppmerksomhet og reklameeffekt i media verdt mer enn oppdraget koster.

  Jeg støtter RS og kommer til å fortsette med det,, selv om jeg helst hadde sett at overlevende ble fraktet til opprinnelsen. Alternativt kan vi sett opp en fast farge, som kontinuerlig frakter dem trygt over. Den mellomløsningen vi har nå, fører utenkelig mange til drukningsdøden.

 • Kalle

  Så de tjener altså penger på oppmerksomhet og reklame?Så bra da,da trenger jo ikke menneskehaterne å sutre over at deres lille bidrag blir brukt til å hjelpe mennesker i nød.Dette er jo en vinn-vinn situasjon :D

 • Paul_aa

  Lurer på hvordan denne diskusjonen hadde artet seg om Redningsselskapet dro for å hjelpe tyske eller svenske båtflyktninger som druknet i Østersjøen.

  Det kan være til hjelp for enkelte som hevder at det er Redningsselskapets formålsparagraf de mener blir krenket. Ville dere hjulpet tyskere eller svensker i nød, eller matte de bare druknet fordi dere tolker formålsparagrafen slik at det kun er norskekysten som skal dekkes?
  190kr overført til Redningsselskapet i dag

 • Profet1

  Men om det ikke var for alle båtene som ligger der, ville de holdt seg på land. Og da hadde de heller ikke druknet. Sikkert ikke enkelt å forstå, dette.

 • Cecilie_M

  Du er en luring! Du har gjennomskuet at alle, ja bortsett fra deg da er rassister!! ;-)

 • Glibert

  Jeg tror ikke du får svar på ditt spørsmål,

  For det ærlige og litt brutale svaret som du nok ikke vil få fra noen i redningsselskapet, er vel nei.
  Redningsselskapet ville ikke sende båter for å redde tyskere eller svensker.

  Det er flere grunner for dette, og grunn nr 1, som de ville bruke som unnskyldning, er at det er kun kysten av Norge de skal dekke.
  Redningsselskapet vil heller ikke bli presset av politikerne til å redde svensker og tyskere.
  Svensker og tyskere er også hvite europeere som oss og heller ikke muslimer. Den politiske agenda går ut på at muslimer med mørk hud fra midtøsten og Afrika skal reddes og gis fritt leide til europa, dette ifølge barcelonaavtalen http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Declaration-Euro-Mediterranean-English.php

  Svensker og tyskere er som sagt hvite europeere som oss, og de skal ikke reddes men utryddes ifølge samme politiske agenda.

  Jeg vil forøvrig si at dette er selvfølgelig ikke redningsselskapets feil, det er den politiske agenda styrt av FN og de som kontrollerer FN.

  Kritikken mot redningsselskapet her går ut på at redningsselskapet sender en båt til middelhavet, muligens i gode hensikter, men likevel mot sine egne regler,, og det er også en støtte til FNs og politikernes politiske agenda.

 • Jeg har ingenting i mot å hjelpe disse flyktningene og de båtene som gjør dette. Jeg kunne sågar fint gitt støtte selv. Men det er like fullt ikke greit at redningsselskapet bruker donerte penger på noe helt annet enn giverne hadde inntrykk av at de gikk til. Det er uredelighet, uansett hvordan man vrir og vender på det.

 • Paul_aa

  Jeg tror vi trygt kan anta at Redningsselskapet ville vært minst like villig til å hjelpe om det var i Østersjøen denne tragedien utspilte seg. Men spørsmålet gikk egentlig til dem som er uenig i Redningsselskapets innsats i Middelhavet. Ville du stilt deg positiv til en tilsvarende aksjon i Østersjøen?

  Ellers forstår jeg deg slik at i henhold til en avtale du har funnet på internett, så eksisterer det en traktat forvaltet av FN, som skal sikre at muslimer med ulik hudfarge skal gis fritt leide til Europa, mens hvite europeere skal utryddes? Har jeg forstått deg rett?

 • Tobb86

  Takk det samme :)

 • Vigdis Bolstad

  Med slik ubegrenset masseinnvandring fra Midt-Østen og Afrika, så tror jeg bare mer og mer at du har helt rett, uansett hvor tragisk og håpløst det er….:( har lest Barcelona-avtalen, noe som aldri burde eksistert…!)

 • Glibert

  Du har nok forstått det rett med denne avtalen. Men det er nok ikke jeg som opp funnet på denne avtalen, den eksisterer og ifølge den så har muslimer fritt leide til europa, om du hadde lest den dokumentasjonen jeg har lagt ut så ville du forstått det, men du kan jo lese her om du vil
  http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Declaration-Euro-Mediterranean-English.php

  https://en.wikipedia.org/wiki/Union_for_the_Mediterranean

  Denne avtalen er egentlig en gammel avtale fra 1973 som ble ratifisert i 1995.

  Jeg forstår egentlig ikke at folk kan være så naive og direkte dumme at de ikke klarer å forstå at europa vill bli muslimsk og hvite europeere vil bli utryddet med ubegrenset muslimsk innvandring til europa, for innvandringen vil ikke stoppe, den vil øke.
  Det er fortsatt mange millioner som står i kø for å vente på å komme inn i europa pga all nøden og alle krigene som FN har skapt i deres egne land.

  Det er også litt vanskelig å forstå hvorfor folk ikke kan se og forstå at det er FN og bla våre egne politikere som har skapt hele problemet.

 • Glibert

  Jeg har desverre rett ja.

  Jeg vet at de fleste har vanskelig for å tro dette, det hadde jeg også til å begynne med.
  Men det er fakta, og jeg håper at sadig flere vil våkne og se hva som skjer.

  Vi kan kanskje ikke gjøre så mye med det nå, men vi kan uansett innnse hva som skjer og slutte å stole på FN og de politikerne og andre som står bak dette.

  Barcelonaavtalen burde aldri eksistert som du sier, og jeg er og var sjokkert over at politikerne i det hele tatt kunne inngå en slik avtale bak vår rygg i bytte for litt mer makt og rikdom til seg selv.

  For makten og rikdommen er jo bare midlertidig, fordi politikerne er dem som på litt sikt vil lide mest for dette som de har gjort.

 • D-bird

  Ulykkesraten på i Thailandske veier er meget høy, så du ser vel da også gjerne at midlene til Luftambulansen brukes i Thailand..

 • Admiral_von_Dunk

  Jeg håper virkelig Tjomlid har har «cherry picked» innleggene fra Facebook og presentert det verste (noe som i seg selv egentlig er ganske uredelig), for jeg håper ikke «folk flest» har slike holdninger. Man kan gjerne mene at RSS bruker pengene feil, og man kan gjerne mene at det å redde mennesker i havsnød ikke løser det store problemet, men det å mene at de bare skal drukne er mildt sagt usympatisk. RSS kan ikke løse verdens problemer, men de kan iallefall gjøre den litt mindre farlig for de få de har mulighet til å redde. Selv støtter jeg IKKE RSS økonomisk pga av deres tidligere skandaler, men i denne saken gjør de faktisk helt rett i mine øyne. Hadde de nå også gått tilbake til «core business», å redde folk i havsnød (også i middelhavet), og droppet politikken, byttet ut en del av ledelsen så hadde jeg meldt meg inn i RSS ASAP.

 • Alexander Isaksen Olsen

  Dra ned dit til middelhavet. Gå inn til en kristen afrikansk by. Si at du er muslim. Så skal vi se om et menneskeliv er like mye verdt der nede.

 • Tom Hansen

  Økonomer er nok gjerne de som har innsikt i økonomi. Om du ikke selv var blåruss eller er utdannet økonom vil du trolig ikke forstå faget. Jeg uttaler meg ikke om hvordan man skal gjennomføre hjertetransplantasjoner, men dessverre forstår gjerne ikke de samme kirurgene at de ofte er komplett kunnskapsløse når det kommer til økonomi.

 • Geir Waldemar

  Har alltid likt bloggen til Tjomlid men lurer på hvorfor han finner det på sin plass å gjøre narr av «gullkorn» fra en Ove, som er av oppfatningen at viten om en stor redningsstyrke som frakter flyktninger til Europa kan øke flyktningstrømmen.
  For meg høres det ut som en logisk konsekvens og sluttresultatet KAN bli at tragediene på Middelhavet ikke blir færre i det hele tatt.

 • prepare

  Rednings selskapet har jo værdt i storm før, korrupsjon, leder lønninger i millionklassen , og nå misbruk av hele intensjonen med redningsselskapet!

 • prepare

  Mens ledelsen bevilger seg millionlønninger! ?

 • prepare

  Og hvorfor? Fordi naive Europa tar imot, det vil bare komme flere som vil drukne takket naiviteten!

 • prepare

  Og hvorfor drukner de?

 • prepare

  Hellas? De skal rett tilbake dit de kom fra!

 • Olav Inge Midtgård

  Norske handelsskip var pionerer i å redde båtflyktninger fra Vietnam, i egenskap av å være handelsskip. Siden fulgte flere andre nasjoners handelsskip etter! Norge som sjøfartsnasjon har med andre ord SVÆRT stolte tradisjoner å forsvare her! Vi fikk kred. fra hele verden for vår innsats i Sør-Kinahavet den gangen. Så vidt jeg vet, var det ingen av rederiene som hjalp til, som fikk trøbbel med sine oppdragsgivere p.g.a. forsinkelser som oppstod. Enda disse oppdragsgiverne betalte regninga!
  Hører Dere, FrP’ere?
  Også folk her i Norge med politisk konservativt grunnsyn jubla EKSTRA høyt i de tider! (dette var jo FØR FrP fikk skikkelig vind i seila …). Båtflyktningene fra Vietnam rømte jo fra kommunister, må vite …-og DA var det kjempefint å hjelpe dem!
  Sjøl om de var så langt borte fra norskekysten som det er mulig å komme: Helt der borte på andre sida av jorda!
  Fy faen for en kvalmende dobbelmoral det er på disse surmaga østlandske landkrabbene! (fra Drammen og dalstroka innafor!)
  For motstanden mot Redningsselskapets initiativ er garantert HELT mikroskopisk rundt Norskekysten. Vi er et sjøens folk, vi forstår!

  Sjøfartsnasjonens superspesialister på å redde mennesker i havsnød heter altså Redningsselskapet! Hvor vanskelig kan det være?

  Norske turister i hundretusentalls velter seg i luksus i Middelhavsområdet hvert år. DET har vi råd til. Men å la våre helter i Redningsselskapet bruke småsummer for å gjøre det de aller helst skal: Å redde TUSENTALLS mennesker i havsnød! For småpenger!
  -Nei se det vil ikke drittsekkene og ultraegoistene la dem gjøre!

  Mitt beste råd til Dere: Sitt muse-stille i båten som heter «Jorda», bruk gjerne tida på å telle alle penga Deres ennå en gang til (og en gang til), men for Guds skyld: Hold kjeft, og la anstendige mennesker gjøre jobben sin!

 • Ronald

  Andre setning er faktisk feil.
  En stor del av forsikringspremiene i norge og andre land reassureres via reassurandører, som hannover re, Swiss RE, AIG, Allianz, osv. Så når en naturkatastrofe inntreffer så er det mest sannsynlig et annet land som betaler det kortsiktige tapet.

 • hgdfadfgsgfsasdfsdfga

  Her Tjomlid, skal du ikke lage en ny blogg om hvor egoistiske nordmenn er som ikke godtar 330.000 kr i premie til dine favorittvenner, KRIMINELLE MUSLIMER ?????????

  http://www.nettavisen.no/nyheter/stiller-sprsmal-ved-reklamekampanje-rettet-mot-ulovlige-innvandrere/3422810977.html

 • Jeg vet i hvert fall at jeg er sterkt for bedre undervisining i matematikk, statistikk og kritisk tenkning i norske skoler, fordi basert på din og mange andres kommentarer er det store svakheter og huller her.

 • hgdfadfgsgfsasdfsdfga

  Fortell meg gjerne mer om de. Jeg er personlig ikke interessert i at mine skattepenger skal brukes på å premiere kriminelle muslimer som kommer hit ens ærend for å svindle til seg NAV-penger. Men jeg har en viss forståelse for at 330.000 kr er en langt mindre utgift for den norske stat over det det koster å ha de her…. Minus 4.1 million kroner i snitt per ikke-vestlig. Drar jeg alle over en kam nå ? Vel, det gjør jo UDI også – kampanjen er på arabisk !!

 • Så vidt jeg forstår er kampanjen utformet på flere ulike språk, ikke bare arabisk.

  Støtten er på maksimalt 330.000 for en trebarnsfamilie fra land som har en slik avtale, noe som kun gjelder Irak så vidt jeg kan forstå. Andre land utløser vesentlig lavere, eller ingen, støtte. Men dette er ikke penger de får i hånda og kan bruke som de vil. Om du hadde lest på UDI sine nettsider ville du sett at store deler av beløpet må søkes om spesifikt og er knyttet direkte til krav om jobbsøking, bosted og utdanning, og kun en begrenset periode.

  En iraker får kun kr 30.000 per voksen kontant, og kan få inntil 25.000 ekstra hvis de søker om det til utdanning, bolig, næringsetablering eller jobbsøking, altså totalt kr 55.000 per pers. Det er ikke spesielt mye penger når det skal brukes til både bolig, utdanning, jobbsøking eller næringsetablering, etter mitt syn.

 • hgdfadfgsgfsasdfsdfga

  Skulle de ikke strengt tatt bare hatt penger til flybilletten hjem ? De er her ulovlig, altså er de grunnløse asylsøkere. Synes det blir feil å bestikke de for å pelle seg hjem, enten det er snakk om 30.000 / 55.000 eller 330.000 kr for en hel familie. Mye penger er det uansett ! Våre eldre får beskjed om at «beklager, kassa er tom» men for svindlere og banditter er visst kassa endeløs. Spesielt hvis de tror på en gud ved navn Muhammed. Rart, er det ikke ?

  Siden folk som regel drar rasist-kortet på meg av de som er uenige, kan jeg jo presisere at de som gjør meg gladest iløpet av en dag er utlendinger. De som virkelig kan være sure har norsk pass som regel…. Det er Islam og en rekke ting ved den kulturen jeg ikke liker. Islam.net (norges største muslimske organisasjon) prater om steining av kvinner foran publikum på tusenvis av personer der samtlige rekker opp hånda i støtte. Dette i Norge ! Beklager da så mye at jeg ikke liker det ! Og ja, det er bare en ting – å dekke til sine kvinner med niqab og slike ting er eksempler på andre ting jeg misliker !! Hitchens og andre svært oppegående som har reist rundt i islamske land… hva sier de om Islam ? Som regel bruker dem langt sterkere uttrykk enn det jeg gjør for å beskrive tilstanden !

 • Tom Hansen

  Internasjonale hedger finnes, men forsikringsselskap dekker ikke tap de ikke er eksponert for. Noe som i utgangspunktet var mitt poeng, men dette kan man ikke forklare her inne uten at de fleste misforstår.

 • Steffen Sangolt

  Dette er utelukkende lykkejegere. Håper nesten datteren/moren din blir voldtatt av nærmeste grunnløse asylsøker. Det er jo det som tydeligvis må til.

 • Anne-Grethe Warelius

  Norsk ungdom må lære og tenke selv, ikke bare gjøre som «alle andre». :)

 • Steffen Sangolt

  Vi har ikke kolonisert. Vi er ikke Portugal eller Belgia. OK?

 • Steffen Sangolt

  Da kan du få betale for dem. Ikke tving meg.

 • Freddy Kvisler

  Betale for hvem?

 • Nils Polden

  Med «vi» mente jeg Europa.
  Skal vi gå ned på lokalnivå, våre norske forfedre, får du lese deg opp på Trankebar, Ghana, St. Thomas, o.s.v. Der finner du vel ut at det var Danmark. Selvfølgelig var det det. Norge var styrt fra Danmark. Men nordnenn beriket seg på det så godt som vi kunne.
  Les deg opp på sjørøveren Peter Anker. Broren til selve Anker i eidsvollsbygningen.
  Mens du holder på kan du jo lese om norske slaveskip.
  Det står ikke i skolebøkene, vet det. Vi vil ikke snakke om det.
  Det er derfor vi prøver på å forfalske historien. Det ser jo ut til at det fungerer. OK?

 • Steffen Sangolt

  Nei, ikke OK. Hvorfor kan du ikke fortelle meg hvem Norge har konlonisert, i stedet for å skryte av alle bøkene du har lest?

 • Nils Polden

  Hvor mye vil du at jeg skal skrive? Jeg skrev Trankebar. (Det er jo bare å slå det opp). En bit av India. Som vi fikk forhandlet oss til fra England da vi ble jaget på sjøen i et forsøk på å kolonisere Ceilon. (Sri Lanka).
  Ghana. En stasjon til oppbevaring og utskipning av slaver til Vest India. («Trekantfarten». Det første skipet som hentet slaver der var fra Bergen).
  Så kan du fortelle meg hvor jeg skal lese. At vi ikke er Portugal eller Belgia visste jeg fra får. «Vi har ikke kolonisert», hvilke oppslagsord bruker jeg for å finne det?
  Hvor langt tilbake skal vi gå? Orknøyene, Shetland, Island, Grønland, Hebridene, Færøyene, Det er av Skottland, Deler av Irland…

 • Steffen Sangolt

  Nå snakket vi om kolonisering av Afrika. Vi har vel også kolonisert Norge en gang, men det er vel ikke det vi diskuterte nå. Hvorfor skal vi opptre unnskyldende for noe Belgia og Portugal osv. har gjort? Hvorfor ber du ikke om unnskyldning på vegene av den hvite mann som koloniserte Amerika og Australia mens du først er i gang? Tøys…

 • Nils Polden

  Amerika er et godt eksempel, ja. Det har du rett i. Og Australia. Riktignok sekundært. Men nå er det nå engang sånn at heleren er ikke bedre enn stjeleren. Norge var med på begge.
  Nå er det sånn at det var du som påsto at Norge ikke har vert kolonimakt, Det greier ikke selv du å snakke vekk.

 • Nils Polden

  Bor og skatter du til Norge? Lever du i den villfarelsen at du tror at du kan velge hva du skal betale for?
  Dette står faktisk noe om i skolebøkene.
  Da må du lese, ser du. Ikke spør meg.

 • Kruseknall

  Dette er litt off topic, men for meg et grunnleggende dilemma i debatten om flyktningene i Middelhavet:
  Vi sender ned ressurser for å hjelpe mennesker i nød på havet. Men hvis det er målet, så vil det være enda bedre å plukke de opp før de setter ut på havet.

  Er du ikke enig, Gunnar, at det ville være en bedre løsning å sette opp ferger som flyktningene kan gå om bord i fra afrikansk grunn, og frakte de rett til Europa uten at de skal risikere livet på havet og samtidig ta vekk noe av livsgrunnlaget til de kyniske menneskesmuglerne som sender de utpå?

  Er det ikke kynisk av Europa å vente på at flyktningene setter utpå havet, for på den måten lage en terskel som er stor nok til å holde igjen mange?

  Og dilemmaet blir da åpenbart; gitt at det er en begrensning i hvor mange flyktninger Europa klarer å håndtere, vil det ikke da alltid bli mange mennesker som et eller annet sted i denne kjeden satser livet på å komme seg til Europa?

 • Hydrogenlut

  Kommer aldri til å støtte redningsselskapet. Sammen med Røde kors har de ødelagt et stort antall liv gjennom spilleautomatene som dekket landet tidligere.

 • Det er jo også poenget. Dette er offentlige ytringer som ikke krever noe anonymisering. Men ettersom navnene er irrelevante for poenget i bloggposten, anonymiserer jeg dem her for å slippe at fokuset blir en debatt om anonymisering eller ikke. Men om noen vil se navnene, er de bare et lite klikk unna.

 • Tro meg, om det var penger og klikk jeg var ute etter kunne jeg skrevet en bloggpost om hver eneste dags kontroversielle sak og fått mange ganger flere visninger enn jeg gjør i dag. Jeg får daglig tips om saker folk ønsker jeg skal skrive noe om, som sikkert hadde gitt mange visninger, men hvor jeg ikke kan stå inne for et konstruert kontroversielt standpunkt eller «click-bait»-aktige tema.

  Jeg er veldig nøye med å bare skrive om saker jeg genuint mener noe om, som jeg synes er viktig, og hvor jeg kan stå 100% for det jeg skriver.

 • discusP4C

  Åååhh trygve skrev vist «sukk og sukk og masse piss om empati og medmenneskelighet». Så synd det er i deg siden du ble avkledd i debatten. Merkelig at medmenneskelighet bare gjelder når fremmede skal tvinge seg hit. Medmenneskelighet gjelder visst ikke når det er snakk om de som er ofre for innvandringens berikelser.

 • discusP4C

  Det å mene at mennesker bør skipes tilbake dit de kom fra, og ikke overbelaste Europeiske lands velferdssystemer og samfunn, er altså i dine øyne synonymt med å slakte ned kvinner og barn bare fordi de ikke deler din sinnssvake religion? Du er jo komplett idiot.

 • discusP4C

  Hør, idiot: De som flyktet over Berlinmuren var som regel utsatt for politisk forfølgelse, ergo politiske flyktninger.

 • discusP4C

  Hei, frekkjeften, vi kan nok trygt være sikre på at du ikke er noe Mensamedlem selv.

 • discusP4C

  Du selv trenger ikke innbille deg ett sekund at du snakker for noe større flertall enn noen annen. Ut fra kommentarfeltet og ellers i debatter ser det ut til at du og dine meninger har særdeles lite gehør. Dessuten, kaller du virkelig andre skattebetalere lykkejegere? Du har frekkhetens nådegave din drittsekk.

 • discusP4C

  De som kom fra østblokkstatene var forfulgt av politiske årsaker, ikke av økonomiske årsaker, og gikk dermed inn under definisjonen flykting.

 • discusP4C

  Nå var du smart med ditt ordkløveri, ikke sant? Det er snakk om FN’s definisjon, ingen annens.

 • Derullandei

  Jeg prøvde å påpeke at de to tingene ikke er gjensidig utelukkende. Fikk du med deg det poenget, eller må jeg finne en enklere måte å forklare det på?

 • Leo Osvald Eide

  Dét óg! Eller er du en av dem som mener det materielt sett – var fryd&gammen i østblokkstatene? Ifall HADDE du mange meningesfeller i NKP og tildels i SV, men også de måtte gi seg når absolutt samtlige innbygggere – vitnet om tvang, fascisme, tyanni og – svært dårlig vareutvalg og lite av det som faktisk var tilsalgs. Men, dette visste de av oss som har fløttet oss over grenser, av egen erfaring.

 • Leo Osvald Eide

  Det bor 4-5 millioner syriske flyktninger i nabostatene til Syria; Nesten hundre prosent av alle som flykter fra nød&elendighet, fra krig&terror, flykter kortest mulig vei og altså til nærområdene og derfor bor det drøyt en million syrsike flyktninger i bittelille Libanon, ca 10000km2 og på størrelse med Aust-Agder fylke. Libanon – som fra før huser hundretusenvis med palestinske flyktninger.

  Derfor har syrere flyktet til Jordan, som har tatt imot mellom én og halvannen millioner flyktende syrere. Samt at Jordan for noen pår siden tok imot ca en million irakiske flyktninger og at Jordan gjennom årene – har tatt imot rundt to millioner palestinske flyktninger og gitt statsborgerskap til vel halvprten av de sistnevnte.

  At Norge tar imot noen få tusen og at Europa gjør likeså i sine respektive stater, er som det bør&skal være – når mottakene er sprengte i Syrias nabostater. At du og Ubaydullah og folk med den type tankegang er uenige, so be it! Men NATO-representanten Generalløytnant Mood er enig med meg og det er også det store flertallet i Norge.

 • Robin Andresen

  Toppen av egoisme, er og legge opp til at de lavtlønnedefattige skal få regningen for det andre ønsker seg. For så og kalle dem egoister for og si sin mening.
  Skammelig tankegods, uten gangsyn. Svaksynt, hadde vært et bedre navn.

 • Arne Bergstuen

  Greit å redde mennesker…men hvorfor må dem absolutt settes i land i Europa? Kan de ikke kjøres tilbake til der de gikk ombord? Slik RS holder på vil dette aldri ta slutt!! Ikke en fordømt krone får dem av meg lenger ihvertfall.

 • Arne Bergstuen

  Bakgården…makan til tull. Passe langt unna du definerer en bakgård gitt.

 • Know2Much

  Du så kanskje anførselstegnene?

 • Arne Bergstuen

  Men hvorfor kan man ikke sette dem i land der de kom fra? Hvorfor må de på død og liv settes i land i Europa? Fordi det er lykkejegere, er svaret på det!!

 • Know2Much

  Jo, men det er jo ikke noe Redningsselskapet skal ta stilling til. De redder mennesker fra å drukne, that’s it.