Arbeidsledighet

– La meg gi dem tak over hodet,
sa den store.

– Jasså, så nå skal vi importere flere arbeidsledige?!,
svarte de mange små.

– La meg få sette dem i arbeid,
sa den store.

– Jasså, så nå skal de komme her og ta jobbene fra oss?!,
svarte de mange små.

Og alt var slik det pleide å være i småfolkets rike,
der alle hadde pistol, men bare en fot å gå på.

 • Simen Røyseland

  Selvfølgelig blir det vanskelig å integrere alle flyktningene som kommer.

  For eksempel må noen forklare dem hvorfor alle matbutikkene i landet har en hel hylle dedikert til taco.

 • pelsjeger

  Ja, eller at bror ikke har all makt over søster, at jenter i skjørt ikke er lik billig tøs/hore, at tvangsekteskap ikke er greit, at vi håndhilser uansett kjønn, at kvinner også kan være ledere osv osv

 • Lars Olsen

  2edgy4me.

 • Valsin

  For ikke å glemme at her i Norge lar vi ikke fordommer komme i veien for hvordan vi tar i mot fremmede.

 • Olsen

  At italiensk pizza og mexikansk taco har blitt norske nasjonalretter er vanskelig å forklare for selv en nasjonalistisk nordmann, verre å forstå.

 • Runar Andersen

  Flott kommentert :)

  Hva med et saftig innlegg om dem som høylytt boikotter og klager på at andre gir av sin egen tid og penger? F.eks finne ut om dem gir overhodet.

  Var og en kommentar om at de som jobber med fattige i Norge har merket en nedgang (Gjerrigknarks Facebook-side under en kommentar fra en som kalte andre for hyklere).

 • Hauk Landsverk

  Nå som valget er over hadde det vært forfriskende med en god gammeldags ikke-politisk Tjomlid-post. De siste ukene har jeg knapt sett forskjell på Facebook-feeden min og denne bloggen.

 • Gregers21

  Hvor mange av de som møter opp med syrisk pass er fra Syria ?

  http://www.rights.no/2015/09/nederlands-statsminister-er-blitt-syrisk-flyktning/

  Hvor mange er IS-terrorister / sympatisører ?

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2958517/The-Mediterranean-sea-chaos-Gaddafi-s-chilling-prophecy-interview-ISIS-threatens-send-500-000-migrants-Europe-psychological-weapon-bombed.html

  Og hvorfor skal folk som vi ønsker å hjelpe i sikkerhet selv få velge hvilket land de vil, permanent selfølgelig, bosette seg i ? (Som da blir Tyskland eller Skandinavia)

 • Gregers21

  Svar fra Tjomlid og co er vel gitt: «Det er ingen garanti for at de som kommer med falske pass ikke trenger beskyttelse de også»

  Sånn :)

 • Kalle

  Skandinavia er ikke ett land…

 • Slemgutt

  Synes ikke påstandene til Stordalen er noe å henge seg opp i. Hvis ikke Syrerene konkurrerer om disse jobbene på likefot med etniske nordmenn så er det diskriminering og således ulovlig. Forresten den beste måten å skape fornøyde «verter» på, å komme med påstander om at gjestene skal få jobb, mens vertskapet i et land der titusener mister jobbene sine får gå uten.

 • Kalle

  Hvorfor bruker du en kilde som sier at de ikke bryr seg om det de sier er sant eller ei?Det gjør deg lite troverdig,nesten så man skulle tro du var en av de som er redde for mørkhudede :P

 • TomEver

  Tjomlid skjønner ikke at dette er samme problem fra to vinkler. Problemet er flere arbeidsledige som må motta støtte fra staten.

  1. Hvis de kommer hit og får jobber, så tar de jobber fra nordmenn, og da må flere nordmenn på NAV.

  2. Hvis de kommer hit og ikke får jobb så må de på NAV.

  Poenget er at enda flere folk vil føre til enda flere arbeidsledige. Uansett hvem den arbeidsledige er vil det føre til økt press på velferdsstaten.

 • TomEver

  Italiens pizza og mexikansk taco har ikke kommet ved at det har blitt hentet inn tusenvis av migranter fra disse landene.