Halv pris: Julekampanje på Placebodefekten og Håndbok i krisemaksimering!

Last updated on 2. desember 2021

IMG 2315Det nærmer seg jul, og den perfekte julegave er å gi andre nyttig kunnskap. Det mener jeg du gjør hvis du gir dem en av mine bøker under treet.

Du kan lese mer om Placebodefekten her, og om Håndbok i krisemaksimering her.

Jeg kan nå tilby bøkene mine til omtrent halv pris ettersom jeg har fått kjøpt inn et stort lagerparti av bøkene fra forlagene. Og kjøper du begge bøkene i et sett får du ytterligere rabatt!

Om «Placebodefekten – Hvorfor alternativ behandling virker som det virker»

«Det virker for meg!» Denne frasen hører vi til stadighet, både fra venner, i diskusjonsforum på Internett og i reklamer. Men hvorfor opplever folk at det virker for dem når vitenskapelig forskning viser at det ofte slettes ikke virker?

Placebodefekten går i dybden på menneskelig psykologi og vitenskapelig forskning for å forklare hvor lett vi mennesker lurer oss selv. En bok fylt med aktuelle anekdoter, fra George W. Bush sine feilaktige minner om 11. september 2001, til tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssens påstand om at Snåsamannen helbredet hans sønn. Fra forfatterens egen eksperimentering for å avsløre sin laktoseintoleranse, til ganding av norske fotballspillere og politikere.

I denne boken vil du lære både hvorfor «naturlig» ikke alltid er sunt, hvorfor alternativ medisin kan være skadelig, og hva placeboeffekten er – og ikke er. Vi får lese om falske diagnoser, vaksinemotstand, hvor lite populær Østens medisin er i Østen, og om hvordan stress og mestring påvirker din helse. Boken gir deg en enkel innføring i vitenskapelig metode, og går grundig gjennom de kjente alternative behandlingsformene akupunktur, homeopati og kiropraktikk.

Gjennom spennende historier og enkle forklaringer utstyres leseren med en verktøykasse for kritisk tenking. Neste gang du hører om en tante som ble helbredet fra kreft ved hjelp av krystallterapi, vil du vite hvilke kritiske spørsmål du skal stille før du tar historien for god fisk.
Enkelt språk og en rik referanseliste gjør at denne boken appellerer både til menigmann og fagpersoner.

Sagt om «Placebodefekten»

«Den er mesterlig! Jeg er forelsket i den.» – Forskningsjournalist og forfatter Erik Tunstad

«Anbefaler Placebodefekten av @CiViX. Norges svar på Ben Goldacre. Imponerende grundig og godt formidlet.» – Psykolog og forsker Silje Endresen Reme

«Skal du kun kjøpe én bok i år, må det bli Placebodefekten.» – Lege Wasim Zahid

«Kriminelt spennende! […] Fantastisk viktig bok – især for oss helsearbeidere!» – Ulf Borthen, Redaktør i Helsefagarbeideren

Om «Håndbok i krisemaksimering»

Maten har aldri vært farligere, gatene har aldri vært mer utrygge, folkehelsa har aldri vært dårligere, seksualkriminalitet har aldri vært mer sjokkerende, og muslimer har aldri vært skumlere enn i dag. Om vi skal tro avisforsidene. Men sannheten er ofte det motsatte. Vi lever i en bedre, tryggere og sunnere verden enn noensinne tidligere, og likevel gir media inntrykk av at enden er nær.

HVER ENESTE DAG.

Se på denne boken som et lite verktøyskrin for å tenke kritisk. Du vil lære hvorfor det meste av det du leser av helsenyheter er feil, hvordan medieoppslag rundt kriminalitet kan skape mer kriminalitet, hvorfor eksperter ofte ikke er til å stole på, hvordan pressens språk påvirker vårt syn på verden, og hvordan evolusjon har formet hjernen din til å frykte feil ting.

HVER ENESTE DAG.

Ikke minst vil du lære å bli den middagsgjesten som alltid gjør seg upopulær ved å påpeke at saken nok er litt mer komplisert enn som så. Men når endetiden likevel er nær, har du ingenting å tape, ikke sant?

Sagt om «Håndbok i krisemaksimering»

«Rasjonalitet i Trumps tidsalder!» – Minerva

«Nettopp ferdig med «Håndbok i krisemaksimering» av @CiViX. En sann glede å lese. Smart og nyttig. / Denne boken er en vaksine mot forenklede fremstillinger og tendensiøs bruk av statistikk. Nyttig, overraskende og smart. Løp og kjøp!» – Mads Wam Schneider

«Solid stykke arbeid av @civix. Får meg nesten til å ønske at jeg fortsatt hadde «Sannhetsministeriet» på radio!» – Komiker Dag Sørås

Sjekk ut bestillingssiden min for å se priser og mer informasjon! Du kan også bestille dem som lydbok.

Når du bestiller bøker direkte fra meg vil du også få dem med signatur og en liten hilsen. Husk å oppgi i bestillingen hvem bøkene skal signeres til hvis de er gaver til noen andre.

God jul!

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!