Hvordan følge podcastene mine

En podcast er et slags «radioprogram» som du kan laste ned og lytte til når det passer deg. Det kan også være video, og kalles da i blant for «vodcast», men de aller fleste podcaster er bare lyd.

Her er noen artikler som forklarer mer om podcasting:

Wikipedia: Podkasting
NRK: Podkasting – slik gjør du
Telenor Online: Slik fungerer podcast
iPod1: Hva er podcasting?

Den enkleste måten å følge en podcast på fast er å abonnere på podcasten med en podcast-app. Dette er i de fleste tilfeller helt gratis, og du kan da spille av episoder når du måtte ha lyst, enten du er ute og jogger, kjører til jobb, vasker huset eller bare ligger i sofaen og slapper av.

Du kan laste ned en app til din smarttelefon. Det finnes flere alternativer både til iPhone-, Android- og Windows-mobiler. Har du iPhone og vil bruke Apple sin egen Podcasts-app, så kan du lese mer om den her. Selv bruker jeg Pocket Casts, som finnes til både Android og iOS.


Mine podcaster

Dialogisk

Dialogisk produseres av Moderne Media. Kontakt Moderne Media for booking av live-show.

Podcasten er med komiker Dag Sørås og Gunnar Tjomlid, og har ny episode hver uke. Les mer her.

Hvis du ønsker å følge Dialogisk, kan du gjøre det på flere måter.

1) Søk etter Dialogisk i din podcast-app.

2) Hvis din podcast-app ikke finner Dialogisk når du søker, kan du også legge den til manuelt ved å oppgi URLen til RSS-feeden for podcasten. Den er: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:308925409/sounds.rss

3) Gå til iTunes for å spille av episoder direkte, eller du kan gå til Pocket Casts sin nettside. Du kan også spille den av på SoundCloud.

Følg gjerne Dialogisk på Twitter og Instagram også!Saksynt – The podcast

Denne podcasten produseres ikke lengre, men du kan lytte til tidligere episoder.

Hvis du ønsker å følge Saksynt – The Podcast, kan du gjøre det på flere måter.

1) Søke etter Saksynt i din podcast-app.

2) Hvis din podcast-app ikke finner Saksynt når du søker, kan du også legge den til manuelt ved å oppgi URLen til RSS-feeden for podcasten. Den er: https://media.zencast.fm/saksynt-the-podcast-1/rss

3) Gå til iTunes for å spille av episoder direkte, eller du kan gå til Pocket Casts sin nettside.


Saltklypa

Jeg var også med på å starte opp den skeptiske podcasten Saltklypa tilbake i 2010. Der deltok jeg i de første 50 episodene eller noe sånt, før jeg kastet inn håndkleet. Men resten av gjengen, pluss en erstatter for meg, holder fortsatt koken.

Kos deg!

(Visited 166 times, 1 visits today)