Regler for kommentering

Det er generelt sett stor takhøyde for hva som tillates i mitt kommentarfelt, men noen få regler gjelder for å sikre en konstruktiv debatt:

  • Les hele bloggposten før du kommenterer.
  • Kommentarer som avviker sterkt fra bloggpostens tema/innhold kan bli slettet.
  • Kommentarer som inneholder grove personangrep kan bli slettet.
  • Kommentarer som gjentas flere ganger med samme innhold vil bli slettet.
  • Kommentarer som bare består av lenker eller referanse til annet eksternt innhold uten at kommentator selv har satt det inn i en kontekst og kommet med egne tolkninger/forklaringer/argumenter kan bli slettet.

Hjelp meg å holde kommentarfeltet rent ved å flagge kommentarer som bryter med kommentarreglene eller norsk lov.

Merk at kommentarer som inneholder mange lenker ofte vil bli holdt automatisk tilbake for moderering av kommentarsystemet. Dette betyr ikke at du er blitt «sensurert», men at systemet mistenker kommentaren for å være spam, og jeg må da manuelt gå inn og «frigi» kommentaren for publisering. Dette kan i blant ta litt tid.

Jeg forbeholder meg retten til å slette kommentarer som bryter med disse reglene, og eventuelt svarteliste/blokkere folk som bryter reglene gjentatte ganger. Dette er ikke fordi jeg ønsker å kneble ytringer, men fordi at ved å la enkeltpersoner ødelegge kommentarfeltet vil nettopp andres viktige ytringer bli indirekte kneblet. De få gangene jeg må «sensurere» eller blokkere noen, er det nettopp for å ivareta «ytringsfrihet» og en sunn debatt.

For øvrig vil nok en del meningsmotstandere ha godt av å lese denne bloggposten først:

How to post on Science forums: A guide for Quacks