Sagt om bloggen

I desember 2010 vant jeg Tordenbloggen – kåringen av Norges beste blogg – og i avstemningsrundene ble det gitt en del beskrivelser av bloggen min. Jeg har tatt vare på en stor del av dem her både fordi jeg ofte selv trenger en oppmuntring når selvtilliten faller under havnivå, og fordi det kanskje kan inspirere nye lesere til å ville følge med på bloggen.

Her er noe av det som er sagt om bloggen:

Elin Ørjasæter skrev:
Unfiltered perception. En helt uvanlig god blogg, dette. Solid research og så god argumentasjon at det nærmer seg den brutale, men nettopp derfor river det så bra. Her er en ny og kraftig stemme i samfunnsdebatten. Hvis noen kommer til å rive teppet under føttene på kommentatorkorpset i pressen (kremt…) så er det “unfiltered perception”.

Peter Andre Jensen skrev:
Min stemme går til Gunnar og unfiltered perception fordi dette etter min oppfatning er en av norges klart beste blogger. Gunnar holder et så eksepsjonelt høyt nivå på sin blogg at han langt på vei utkonkurrerer godt betalte kommentatorstemmer i flere av landets beste aviser. Han er et eksempel på at bloggere på sikt langt på vei KAN erstatte avisenes rolle i forhold til gravende journalistikk, og han burde etter mitt skjønn hatt et bloggstipend for å kunne utvikle bloggen ytterligere.

I årets konkurranse kan jeg vanskelig se hvem som kan ta opp konkurransen med Gunnar. Han har vært i en egen klasse, og er alene i ferd med å definere sjangeren “gravende blogging”.

Bjørn T. skrev:
Hvordan livet er, er interessant. Hvordan det kunne, burde og skulle være er viktigere. Unfiltered vinner for min del, og her er hvorfor:

Enkelte tankeprosesser krever tid. Og research. I den ordinære mediahverdagen er det ingen som tar deg tid til dette lengre. De dypere meningene reduseres til enkel retorikkt. Tankene bak et standpunkt er det aldri tid til å gå innpå, og det forventes et svar på stående fot, som ingen rekker å researche til, men som heller ingen gjør research for å kontre.

Blogger som Unfiltered perception er en av grunnene til at Internett fortsatt fremstår som et medium som kan forbedre fremtiden. Tankene som presenteres har gjerne et utgangspuntk som er såpass uvanlig at man _må_ få med seg hele tankeprosesen. Man kan ikke få med seg hovedpunktene, men må ha mulighet for å ta seg tid til å sette seg inn i hele tankerekka, og også noen ganger stoffet bak.

Unfiltered perception er en av de få norske bloggene som forhøyer Internett fra å være en kanal for informasjonsdiare, til et sted der man kan få innspill som gjør at man må tenke. I blant tenke skikkelig hardt, og om man er uenig eller uenig selv etter all tenkingen, så vet man i alle fall hvorfor man har det stanpunktet man har.

Unfiltered Perception problemtatiserer hverdagen, på best tenkelige måte, og er derfor fortsatt min stemme.

Elin Ørjasæter skrev:
Unfiltered perception. Solid research som underbygger tydelige standpunkter. Krystallklar prosa om viktige temaer i tiden. Sinnsykt irriterende når man er uenig med ham, fordi han er så solid at han ikke kan feies vekk. Til gjengjeld blir man utrolig glad når man er enig, det er nesten som å se lyset.

Espen skrev:
Gunnar er aktuell, viktig og skriver ravende godt. Han får meg stadig til å tenke, og leggemliggjør alt jeg synes mangler i våre største aviser: grundig research, saklige argumenter og evnen til å innrømme sine feil. I tillegg skriver han jevnlig bloggposter som virkelig får frem mennesket i ham, og ikke bare meningene.

Lykke til videre, Gunnar!

maria skrev:
Unfiltered Perception – Etter innlegget om vannet til helsehilde er det ingen over – ingen ved siden! Selvfølgelig mange andre bra innlegg i bloggen – for tanke og latter, men noe er bare gull!

Merel skrev:
Jeg stemmer på Unfiltered perception. Det fortjener fornuftens ridder, Tjomlid, som aldri gir opp, og som bevarer roen og verdigheten også når han møter den merkeligste motbør.

Hanne skrev:
– det er en sann fryd å se hvordan det ene svadaprosjektet etter det andre blir skutt i filler av en utsøkt blanding faktakunnskap, sarkasme og humor.

~SerendipityCat~ skrev:
Unfiltered Perception: Er helt klart en vinner på bloggfronten i år, og pågående og modig går han alskens merkelige påstander i møte med vitenskap og rasjonalitet som sitt våpen. Han gjør faktisk en konkret innsats for å komme “rovfiskere i fortvilelsens hav” (sitat Iskwew) til livs, og det er nok mange takknemlige for.

Alt godt skrev:
Unfiltered perception er den sjølvsagte vinnaren. Hans evne til å kle folk som driv med løgn og fanteri nakne imponerer meg gong på gong.

Sandra Banan skrev:
Den smarteste mannen jeg vet om sitter bak denne bloggen og han fortjener intet annet enn det beste, og det beste er vel en topp plass i tordenbloggen? Er det en blogg jeg virkelig har fått noe ut av er det denne. Han opplyser, sjokkerer og har de fineste meningene og de fineste måtene å skrive de ned på.

Leif skrev:
unfiltered perception : kunnskap + vidd = kvalitetsblogg

Caro skrev:
Det blir nok Unfiltered Perception på meg – han skriver vettugt, morsomt, og dekonstruerer dagsaktuelt tullball på en skarp måte. Dessuten er han flink til å være målrettet sinna! Han gidder å ta en telefon eller sende en epost til media, forbrukerombudet, eller hvem det nå er som kan ta affære.

Bjarte Foshaug skrev:
Min stemme går Unfiltered Perception av Gunnar Tjomlid. En oase av kritisk tenkning og klar tale i en mediehverdag preget av engleprinsesser og snåsamenn. Jeg skulle bare ønske jeg kunne bli til 1000 personer, så jeg kunne stemme på denne fantastiske bloggen 1000 ganger.

Livar skrev:
Denne bloggeren gjør et meget grundig forarbeid før innlegg publiseres. Bloggen har styrke og gjennomslagskraft når den tar opp svindel, humbug og bedrag som vi utsettes for fra andre blogger og media.

I tillegg skriver han om sine personlige opplevelser som ofte gjør at latteren sitter løst.
Denne bloggen er en av dem som jeg sjekker nesten daglig for å være sikker på at jeg ikke går glipp av noe.

Susanna skrev:
Stemmer paa unfiltered perception. Jeg er saa glad for at Gunnar gidder og si imot diverse kvakksalvere:)

Sigrid skrev:
Unfiltered perception er utrolig opplysende og underholdende. Takk fra en prokrastinerende masterstudent:)

somalieren skrev:
Unfiltered Perceptions – fordi jeg ikke visste at han fantes før nå, og fordi influensasyke-jeg har blitt bedre av å sitte og humre i en times tid. Blogg-healing.

Benjamin skrev:
Mange gode, men “unfiltered perception” er klart best i dette feltet. Den er viktig, saklig og underholdende. Forfatteren er tilstede i kommentarfeltet og holder seg saklig uansett hvilke påstander folk slenger fra i sitt forsvar av all slags humbug. Imponerende!

Cato skrev:
definitvt unfiltered! årets blog!

Bjørn T. skrev:
Blir nok Unfiltered Perception på meg også. Tjomlid har mange gode poenger som tidvis kommer utrolig sideveis og får en til å tenke over saker på en ny måte. I tillegg er han utrolig gjennomført og har god research og gjennomføring i det han skriver. Jeg er ikke enig i på langt nær alt an skriver, men selv når han er på bærtur har han som regel en veldig god begrunnelse. Spesielt bør han ha kudos for at han tør å ta opp saker som vanligvis ikke er lov til å snakke om.

Ketil skrev:
Unfiltered perception. Fordi Tjomlid er modig.

Peter G. Tjomlid skrev:
Fordi;- hver eneste påstand han kommer med er vitenskapelig dokumentert og fordi han besvarer alle påstander med vitenskapelig dokumenterte fakta. Min beste kilde til fakta når jeg skal begrunne de viktige tingene i samfunnet

Heidi skrev:
Jeg stemmer selvfølgelig på Unfiltered Perception, Maken til uredd, grundig og inspirerende blogger skal man lete lenge etter!

Elin* skrev:
Har fulgt ham ett år og i tillegg til underholdning har han fått meg til å være mer kritisk til en god del ting. Eller, han har fått meg til å forstå at det er greit at jeg ikke “kjøper” alt som blir presentert for meg. Glad han gidder å lete opp forskningsresultater og annet som viser at det var rett og være skeptisk.

Merethe skrev:
Definitivt Unfiltered Perception. Bloggen er inspirerende, saklig og vågal i valg av tema. Årets blogg!

Torger Åge Sinnes skrev:
Bloggen Unfiltered Perception har gjennom lang tid vist seg å fremme gode poenger i debatter på flere ulike områder. Det liker jeg.

At en blogg har en viss bredde i temaene på sine poster, mener jeg er et godt bevis på at personen/e bak bloggen har god tyngde bak sine betrakninger.

Postene er en god variasjon av opplysningsposter, samt poster der det settes fokus på saker som er verdt å stilles spørsmålstegn ved.

Innleggene på Unfiltered Perception er også, slik jeg ser det, godt språklig formulert. Dette er definitivt med på å bygge opp om kvalitetesstempelet.

Hyppigheten av poster er også bra synes jeg. Ikke for ofte, og ikke for skjelden. Nok til at en kan få stadig påfyll for sitt vitebegjær.

Helt klart en *like* til Unfiltered Perception fra meg.

Kari skrev:
unfiltered perception, for intelligent underholdning og strålende innsats.

Tobias skrev:
Unfiltered, of course. Fornuftens røst i galskapets tid (herunder HelseHilde, Trine Grung og andre på reise). Keep up the good work, ginny!

Titta skrev:
Jeg slenger også på en stemme til Unfiltered Perception, som har gjort et godt førsteinntrykk på meg. Som Livar her sier: Både hjernen og hjertet blir berørt!

Signe skrev:
Siden Unfiltered Perception er den eneste bloggen jeg er fast, og fornøyd leser av, går min stemme til …… Unfiltered Perception!!!

Anja Dubland skrev:
Nok en fan av Unfiltered Perception har stemt…. Er imponert over hva den mannen klarer grave frem av info og tvilsome typer der ute!
Heia GRT rett og slett!

Mynte skrev:
Til slutt vil jeg stemme på unfiltered perception som jeg akkurat har oppdaget, og som jeg ler og gråter og lar meg engasjere av.

Asbjørn Dyrendal skrev:
Alltid engasjert, saklig og personlig – og ofte viktig.

Vages skrev:
Unfiltered Perception – en blogg som tør å diskutere alt fra vitenskap til rettssikkerhet.

Elin* skrev:
Gunnars blogg, unfiltered perception Verden slik jeg ser den…
Fordi han skriver bra. Underholdende, men jammen får han meg engasjert også. Han er også allsidig.

Argis. skrev:
Unfiltered, så klart. Klar tale, og ett varmt hjerte. Men fokus på dokumentasjon, der det trengs. Uredd, saklig og hardt slående. Setter søkelys på alternativbransjen, og knuser argumentene deres.
Fantastisk, at en engasjert mann, i tillegg har aå god tastefeeling:) God til å skrive. Jeg beundrer han !

~SerendipityCat~ skrev:
Unfiltered Perception: For hardstlående skepsis og rasjonell tankegang

Heidi skrev:
Jeg har stemt på Unfiltered Perception og sier som mange har sagt før meg; Gunnar er både uredd, saklig og ikke minst en fantastisk dyktig skribent.

Leisha Camden skrev:
Stemmer på Unfiltered perception, en kongeblogg.

Lone skrev:
Den viktigste bloggen av alle her til lands:
UNFILTERED PERCEPTION!

En stor takk til Gunnar Tjomlid for hans engasjement mot alternativbransjen!

plosiv skrev:
Unfiltered Perception
Fordi CiViX er smart og kritisk, og fordi vi trenger slike bloggstemmer

Cato skrev:
Min stemmer går til Unfiltered Perception, et alternativ til alt det alternative.

maria skrev:
Unfiltered Perception selvfølgelig. Nå også som bekjennelses- og musikkblogg. Godt når folk kan fornye seg uten å gjøre så mye vesen ut av det.

Elin* skrev:
Så ei som hadde sagt det så bra. Fordi Gunnar lærer meg så mye.
Fordi han er grundig. Han skriver godt og underholdende, er lettlest. Han gjør vanskelige tema tilgjengelige. Dessuten så får han folk til å tenke seg om, ikke bare godta lettkjøpte vendinger. Han gjør at utsagn som “det finnes mer mellom himmel og jord” egentlig ikke er så gangbart lenger. Lykke til Gunnar og takk for mange timer med bra lesing.

perbl skrev:
Viktig skeptisk motvekt og underholdende innlegg som tar det meste på kornet.

Arnfinn Pettersen skrev:
Ufiltrert persepsjon, for å være en strålende blogg og for å ha ført lansen i kampen mot Trine Grung og tåkedottene hennes.

Patrick skrev:
Min stemme går til unfiltered perception, grunnet Gunnars fantastiske innsats mot kvakksalvere og bullshit. Han har gode poenger og står for det han sier, og er ikke redd for å gå mot strømmen. Fantastisk lesning.

Anders Husa skrev:
En unik blogg hvor det blir lagt ned timer av arbeid i hver post, og hvor det aldri er et uinteressant innlegg.

Ina skrev:
Unfiltered perception får helt klart min stemme, denne bloggen har gjort meg både tankefull, rasende og lattermild. Engasjementet mitt er vekket opp igjen etter lang dvale.All honnør til Gunnar som skriver så godt. Håper en pris her gjør bloggen hans enda bedre kjent i blogglandia.

Anja Dubland skrev:
Jeg har levert min om ikke stemme, så i hvertfall mitt ord til Gunnars Unfiltered Perception. Jeg gleder meg til hvert et inlegg han skriver, fryyder meg over språket og engasjerer meg i det han skriver!

AndreasW skrev:
Unfiltered perception for uten tvil min stemme, en blogg som er tuftet på fornuft og kunnskap i et hav av det motsatte.

Lone skrev:
Unfiltered Perceptions, helt klart.
Ikke bare kunnskapsrik, veldokumentert og saklig, men også engasjert og underholdende!

En slik blogg fortjener å bli lest av så mange som mulig, vi trenger en folkeopplysningstjeneste, en fin måte å få ut kalde fakta servert uten innviklede fraser, min stemme går i aller høyeste grad til Gunnar Tjomlid!

MonikA skrev:
Det finnes helt klart mange fine og velformulerte og underholdende hverdagsblogger, men så få av de viktige som faktisk klarer å skape debatt i samfunnet! Løft frem Unfiltered Perceptions <3 Bjørn T. skrev:
Jeg ser meg nørd til å fortsette med unfiltered, rett og slett fordi jeg er mer fan av analyse og informasjon, enn av refererert observasjon

Tine skrev:
Unfiltered Perception selvfølgelig. En engasjerende blogg!

Lattermild skrev:
Gir en stemme til Unfiltered Perception, fordi Gunnar får meg til både å le og tenke til stadighet, og her om dagen fikk han meg jaggu til å grine også (men på en god måte).

Magne Thyrhaug skrev:
Unfiltered Perception er vel en av de få bloggene her som faktisk har noe å bidra med, så min stemme går dit. Gunnar tar på seg en viktig jobb ved å rette et kritisk søkelys mot juks, fanteri, tullinger, liksom-magi og svindlere – og det på en meget analytisk, dokumenterende, god og seriøs måte.

Intoleranse skrev:
Unfiltered Perception får min stemme for utrettelig kamp mot uetterrettelighet!

– Lisa Bustadmo skrev:
Unfiltered Perception får min stemme. Tar for seg temaer de fleste kjenner seg igjen i og ser med kritiske øyne på temaer det er viktig å se begge sider av. Flink og engasjert fyr!

Odd Bjørn skrev:
Unfiltered Perception får min stemme. Får min stemme for sin utrettelige kamp mot uvitenhet og svada.

Robert Tjomlid skrev:
Unfiltered Perception får en stemme herfra pga utrolig dyptgående journalistikk. Ikke alltid jeg er enig, men sjelden lett å være uenig;)

Benjamin skrev:
Kommentarfeltstemme til “unfiltered perception” For den er viktig, modig og underholdende!

Alt godt skrev:
Eg stemmer på Gunnar, han er min helt, ikkje noko mindre enn det. Det arbeidet han gjer er veldig viktig. Så syns eg frøken makeløs har hatt eit nydeleg comback etter bloggepause, og fortener å gå vidare. Og så heiar eg på flinke og morsomme Kristin, sjølv om ho slo meg ut i første runde. ,-)

vegar skrev:
min stemme går uten tvil til Gunnar og Unfiltered Perception. en av norges viktigste blogger.

Cato skrev:
Min stemme går til Unfiltered Perception. DEN viktigste bloggen pr. dags dato.

Sandra Banan skrev:
Fordi han har gjort mer smartere og har den beste bloggen jeg vet om.

Christian skrev:
Unfiltered perception fortjener å være med videre på grunn av sin ufravikelige evne til å stadig kle av hyklere og sjarlataner fra alle lag. Stå på Gunnar!

pernille Sandemose skrev:
Unfiltered perception får min stemme. Alltid saklige argumenter, alltid referanser og alltid på jakt etter sannhet.

Martin skrev:
Unfiltered Perception får min stemme for den utrolige researchen som ligger bak hver bloggpost.

Eli skrev:
Unfiltered Perception – fordi den er best, faktisk. I tillegg er det et stooort behov for denslags for tiden. Å slå opp i hvilken som helst avis er bevis nok. Kort sagt: skeptisk tenkning er viktig, og desto bedre når en får se hvilken nytte det har.

Geir skrev:
Unfiltered Perfections fordi han tørr der vi andre tier.

Kjersti skrev:
Unfiltered Perception får min stemme for grundige og detaljerte bloggposter som er seriøse og underholdende på samme tid!

Heidi skrev:
Unflitered perception får nok en gang min stemme. Som en annen sa tidligere i kommentarfeltet, Gunnar gjør vanskelige temaer interessante og lettleste og han vekker engasjementet hos leseren.

Sigrid skrev:
Unfiltered Perception. Uten tvil. Gunnar lærer meg ting jeg aldri visste at jeg lurte på.

tanketom skrev:
I tilegg vil eg seie hei til Unfiltered Perception, ein av dei grundigaste bloggane i Noreg til dags dato. Research 4tw!

Trude skrev:
Unfiltered perception, klart beste og viktigste blogg. Helt sjef:)

Avil skrev:
Ekstrapoeng til Unfiltered perceeprion! Ned med kvakksalvarar og alternativt tullball!

Knut-Sverre Horn skrev:
Unfiltered perception – hinsides enhver tvil.

Morsomt, vidsynt og allsidig, engasjert og engasjerende, grundig – og forbilledlig ydmyk og selvkritisk om han en sjelden gang skulle komme til å være upresis…

Gunnar kan skrive langt uten å framstå som omstendelig, og nyansene gjør at jeg ofte ser nye perspektiver selv når han skriver om ting jeg tror jeg kjenner.

Glemte jeg viktig?

Jeg gjorde visst det.

Unfiltered perception kan i ytterste konsekvens berge helsa og økonomien til folk, om de får denne motgiften mot kvakksalveri i rette tid.

tthoro skrev:
Min stemme går til Unfiltered Perception. En blogg som faktisk kan gjøre en forskjell.

Unni skrev:
Det er vel ikke så veldig mye mer å si enn at jeg stemmer på Unfiltered Perception. Det fordi Gunnar er skeptisk og ukonvensjonell på en fin måte.

Gnisten skrev:
Gunnars gnistrende “unfiltered perception” er gull verdt.

Jan skrev:
Unfiltered Perception får min stemme, her er det alt fra sunn fornuft til gullkorn av poesi.

MonikA skrev:
Selvfølgelig, Unfiltered Perceptions! Den beste bloggen jeg har lest noensinne! <3 Kirsti skrev:
Unfilteret Perceptions er ikke bare personlig synsing, men en av de best researchede bloggene i dag. Den er et opplysningskontor i seg selv. Den får derfor min stemme.

Leisha Camden skrev:
Jeg stemmer på Unfiltered perception, det er en meget velskrevet blogg hvor eier gjør en heltemodig innsats for å bringe opplysning til folket.

Hume’s Razor skrev:
Unfiltered Perception – fordi verden trenger mer fakta og mindre meninger.

MsSkeptisk skrev:
Grundig research, god fremstilling av vitenskapelig fakta, og drepende gode kommentarer til vås og altie-tøv.

Sandra Banan skrev:
…ingen er smartere enn Tjomlid. […] Jeg stemmer på den bloggen jeg har lest lengst. Unfiltered Perception får min stemme. Når alt kommer til alt er det egentlig ingen over han.

Lone skrev:
Unfiltered Perceptions, helt klart.
Ikke bare kunnskapsrik, veldokumentert og saklig, men også engasjert og underholdende!

En slik blogg fortjener å bli lest av så mange som mulig, vi trenger en folkeopplysningstjeneste, en fin måte å få ut kalde fakta servert uten innviklede fraser, min stemme går i aller høyeste grad til Gunnar Tjomlid!

perbl skrev:
Nok en stemme til Unfiltered Perception, en viktig og ivrig stemme i disse tider da alskens humbug altfor lett når forsidene på tabloidavisene.

Heidi skrev:
Denne runden har jeg stemt på Unfiltered Perception (selvfølgelig). Ingenting får meg så engasjert som Gunnars veldokumenterte og grundige bloggposter. Han gjør virkelig en KJEMPEJOBB og bruker mye tid på å utforme både gode og gjennomtenkte innlegg.

Rikke skrev:
Stemmer i dag på […] Unfiltered perception. […] fordi det er den grundigst researchede bloggen i manns minne, og fordi jeg sverger det må være litt heroin i innleggene om alternativmedisin, så hekta som jeg har blitt på dem denne høsten

Magne Thyrhaug skrev:
Gir fortsatt min stemme til Unfiltered Perception da den er av høy kvalitet og er meget samfunnsnyttig.

Odd Bjørn skrev:
Unfiltered perception – uten tvil. En frisk stemme, blant mye svada.

Silje Katrine skrev:
Min stemme går til Unfiltered Perception! Uten tvil den beste loggen jeg til dags dato har lest! Og endelig en Blogger som gjør den nødvendige research før han uttaler seg om et emne!

Livar skrev:
Ingen blogger som jeg hittil har lest kommer opp mot Unfiltered perception.
Eller for å sitere en gammel kjent reklame; Ingen over, ingen ved siden.

Unfiltered perception er fylt med solide fakta samtidig som den har personlige innlegg og innlegg som jeg ler av så tårene triller.

Den burde vært pensum på videregående skoler!

Daniel skrev:
En klar stemme til Unfiltered Perception, en veldig grundig og lærerik blogg

Ina skrev:
Jeg kan ikke annet enn å fortsette å heie frem Gunnars Unfiltered Perception. En fantastisk blogg som jeg daglig anbefaler alle jeg møter på min vei, å lese.

Anders Husa skrev:
Min stemme går til Unfiltered Perception for hardtslående kritikk og avkledning av alle bullshiterne der ute i verden.

Asbjørn Dyrendal skrev:
Tjomlid uten filter (uten å inhalere). Kritisk, skarp og fortsatt best.

Hanne skrev:
Unfiltered Perception for å avkle tullebukker og attpåtil gjøre det med en fantastisk snert og stil.

DyvekeH skrev:
Jeg har stemt på Unfiltered perception. En god og kritisk blogg som bl.a. imponerer med grundig research av sakene det skrives om.

Per Øyvind Moen skrev:
Gir min stemme til Unfiltered perception for god research og sterke meninger.

maria skrev:
I årets konkurranse kan jeg vanskelig se hvem som kan ta opp konkurransen med Gunnar. Han har vært i en egen klasse, og er alene i ferd med å definere sjangeren “gravende blogging”.”

Elin* skrev:
Føler at jeg allerede har sagt mye om hvorfor jeg liker denne bloggen så godt.
Jeg er glad noen orker å ta opp disse temaene og også gi meg gode argumenter i mine ege diskusjoner. Og det at jeg fortsatt gir ham min stemme sier noe om hvor godt jeg liker blogge og det som blir skrevet der. At han i tillegg har humor og en lett penn – med masse tyngde- er bare et stort pluss.

hjemmeistua skrev:
Stemmer på Gunnar Tjomlid’s “unfiltered perception”. Han får meg til å tenke, og deler mye som også får meg til å smile

Sandra Banan skrev:
Unfiltered perception får min stemme. Fordi han er den smarteste og kuleste av alle bloggere. Bare det å lese bloggen hans gjør meg et par hakk smartere og kulere.

Tobias skrev:
Ufiltered Perception, fordi den er umåtelig viktig!

Dan-Raoul skrev:
Unfiltered Perception. For evinnelig masing, og for en fantastisk blogg. Han går grundig til verks med de fleste bloggposter, og gir alltid skikkelige kilder, slik at en kan se dokumentasjonen fra arbeidet. Tjomlid/CiViX fortjener seriøst en slik pris for arbeidet sitt, som en liten belønning for det viktige arbeidet han gjør.

Jorunn Andreassen(jojja) skrev:
Unfiltered perception får min stemme, for han har en stemme som er verdt å høre på. Å fordi han har skikkelige kilder.. Han tar tak i emner som ingen annen, og snuser seg helt inn og ned, til alt er på bordet.

perbl skrev:
Bare å gjenta, Unfiltered Perception er blant de beste alternative stemmer til alternativbølgen jeg leser på nett i dag.

Prebens skrev:
Unfiltered Perception får min stemme. Han er grundig og seriøs når han tar for seg farlige alternativ-retninger. En Prometeus i bloggverdenen.

Alt godt skrev:
Gunnar sin blogg er så utruleg viktig, han gjer research som gjer det lett for meg å finne tilbake til skikkeleg og grundig dokumentasjon når eg diskuterer.

Odd Bjørn skrev:
Unfiltered perception får min stemme, uten tvil. Å lese denne gir stadig ny kunnskap.

Leisha Camden skrev:
Unfiltered perception for meg igjen. Gunnar gjør en kjempejobb med både research og skriving, og tar opp en masse viktige emner. Hurra for Unfiltered perception!!

Bjørn Arve skrev:
Stemmen min går nok engang til Unfiltered Perception. Denne gang får jeg også legge til en ekstrastemme ved å nevne at denne bloggen bidrar med litt voksenopplæring i jungelen av riktig og uriktig informasjon på internettet.

Cylon skrev:
Min stemme går selvfølgelig til Unfiltered Perception! Dette viser helt tydelig at det går an å gjøre noe samfunnsnyttig med bloggen, og ikke “bare” skrive om hverdagslige ting (som i og for seg også er fine å lese om)

Unfiltered er så viktig, for så mange! Når man søker opp for eks.div alternative medisiner på nett, er søket rimelig snevert, og dokumentasjon for det de selger/promoterer ikke er tilstede. Gunnars blogg kommer opp som et friskt pust, som kommer med interessante opplysninger og dokumentasjoner som er så viktige i denne internettjungelen!.

Og uansett om man nå skulle sverge til det alternative… hva er vel galt med debatt og dokumentasjoner?

Heia Tjomlid, vi trenger deg!

Magne Thyrhaug skrev:
Fortsatt Unfiltered Perception som gjelder for meg. Selv om bloggen til butikkbertene er morsom og artig har den lite å stille opp med mot seriøsiteten, kvaliteten og viktigheten til Unfiltered Perception.

Trude skrev:
Unfiltered Perception får min stemme. Den beste bloggen. Advarsel: den er avhengighetsskapende, har du lest en bloggpost må du bare lese flere og flere og flere Unfiltered Perception bloggposter.

Lone skrev:
Stemmer fremdeles på Unfiltered Perception!

Det er skrevet så utrolig mye fint om denne bloggen, og jeg henger meg på alt!

Jeg fant ham via Twitter (Civix), og ble veldig glad for det. Har fulgt ham videre via bloggen, og nå også på Facebook og Saltklypa (podcast).

En flott mann som formidler seg svært godt, vi trenger ham så absolutt i bloggNorge, og nå er det på tide å få ham videre frem!

Hanne skrev:
Unfiltered perception fortjener også ros og entusiastiske tilrop. Smarte, smarte bloggen (eller bloggeren, da).

MonikA skrev:
UNFILTERED PERCEPTION <3 Han gjør oss lesere til smartere og bedre mennesker! Ståle skrev:
Unfiltered Perception, fordi den kan være en motvekt mot alt sludderet vi blir druknet i til daglig

Elin Ørjasæter skrev:
Unfiltered Perception får fortsatt min stemme. Solid research, sterk tekst som går rett til kjernen av ting. Han tar opp komplekse problemstillinger og stikker kniven rett inn til beinet, det er bare deilig å lese så god argumentasjon, om man er enig eller ei

Elin* skrev:
Unfiltered Perception.
Fordi han er så god på dette. Fordi han fortsatt lærer meg mye viktig, og siden han gjør grunig forarbeid inngir han tillitt til kunnskape.
Jeg har lært mye og han har gitt meg mye “skyts” til diskusjoner.
Og han er flink til å skrive.
Jeg tror jeg har lest alle bloggpostene hans:) Og jeg gleder meg alltid til neste.

Pia skrev:
Unfiltered Perception. Kan være rykende uenig, men aldri likegyldig. Får meg til å tenke, lære nye ting og ta stilling, ikke minst. Høy kvalitet, smart, morsomt og gjennomført.

Silje Katrine skrev:
Min stemme går uten noen tvil til Unfiltered Perception!! Velskrevet, viktig og gjennomført fabelaktig!

Andreas skrev:
Unfiltered Perception, fordi den holder stand mot ignoranse og godtkjøpsmeninger, og fordi den er et lys i mørket. Fordi Gunnar aldri går på akkord med seg selv og det han tror på, og fordi han retter sin tro mot det beviselige. Fordi han er en rasjonell stemme mot en overveldende bølge av faux åndelighet og naivitet. Fordi han er en representant hele det skeptiske miljøet kan være stolt av.

Og mest av alt fordi jeg virkelig tror at Gunnar Roland Tjomlid er et godt menneske som fortjener å vinne.

Cato skrev:
Unfiltered Perception er et helt nødvendig motstykke til engler, varme hender og ionisert vann som kålhoder gjør til millionindustri.

Even skrev:
Stemte på Unfiltered perception, som seg hør og bør. En deilig kombinasjon av godt begrunnede fakta og litt snert gjør hverdagen artigere, og gir enhver med litt kritisk sans en mye trengt oase fra tabloide overskrifter og grovt misbruk av vitenskap.

Kjersti skrev:
Unfiltered perception! Så han kan fortsette å skrive ned det jeg tenker. Eller ønsker at jeg tenkte.

Herzeloyde skrev:
Stemmer på Unfiltered Perception.
Takk for mange flotte og lærerike blogginnlegg!

Sara skrev:
Min stemme går til unfiltered perception! Bloggen har inspirert meg til å tenke kritisk og jeg liker det!!

Morbo skrev:
Min stemme går til Unfiltered Perception.
Hans utrettelige kamp mot ignoranse og pseudovitenskap har en viktig opplysende funskjon som trengs sårt i dagens samfunn.
I tillegg er bloggen ispedd dikt, skråblikk på samfunnet og annet som gjør innholdet variert og interessant.

Trond skrev:
Min stemme går nok en gang til Gunnar med Unfiltered perception. En mann med godt grunnlag for egne meninger, og som alltid leverer ting til ettertanke. I en tid hvor pressen flommer over av alternativt vrøvl, trengs det mennesker med klare tanker. Takk, Gunnar!

Heidi skrev:
Unfiltered perception, fordi han gjør en viktig jobb i kampen mot mye alternativt vås. Gunnar for gull!!

Annika skrev:
Unfiltered perception. En fornuftens stemme i kampen mot alternativvanviddet.

Vegard skrev:
Unfiltered perception! Fordi du skal være åpen for nye ting og tankar, men ikkje så åpen at hjernemassen flyter ut!

Livar skrev:
Unfiltered perception! Utvilsom den beste bloggen jeg har lest og leser.
Jeg har stemt etter å ha fulgt Unfiltered perception i lang tid. jeg har også lest konkurrentens blogg, men Gunnar har en blogg som engasjerer på en helt annen måte.

Unfiltered perception har en tyngde og kvalitet som vi småbloggere klart innser at vi aldri kan matche. Og jeg har til gode å lese en annen bloggers innlegg som kan komme i nærheten av Gunnars.

Magne Thyrhaug skrev:
Min stemme går som vanlig til Unfiltered Perception, som er en verdig vinner av denne konkurransen. Selv om C’est la vie virker å være en bra blogg med skikkelig innhold kan den ikke måles mot UP og dens faglige tyngde og seriøsitet, samt at den spiller en stor rolle for opplæring av oss uvitende.

Gunnar for president!

Alt godt skrev:
Dette var eit vanskeleg val, men Gunnar har ei så viktig rolle i den norske bloggosfæren at eg gjev han mi stemme. Alternativtåka ligg tung mange plassar, og Gunnar si røyst er ein viktig faktor for å få den til å lette.

Daniel skrev:
Unfiltered Perception, for alle de mengder av kunnskap den har tilført meg

MMLarsdatterAkerbækKlanderud skrev:
Unfiltered perception. Jeg behøver ikke være glad for alt som blir tatt opp for å forstå at dette er et drivende godt innlegg for tankevirksomhet i alt det morderne alternativkaoset.

Pernille Sandemose skrev:
Unfiltered perception får min stemme, fantastisk blogg. Utfordrer enkle løsninger og ugjennomtenkte meninger.

Geir skrev:
Jeg kan jo ikke stemme på en blogg jeg ikke kjenner, så det må gå en stemme til den jeg kjenner og elsker: Unfiltered perceptions. Makan til fordomsfull skeptiker skal du lete lenge etter, men det er jo det som er poenget med skeptisisme: Den er og skal være fordomsfull mot alt fordomsfullt. Noen ganger enig, noen ganger sterkt uenig, men engasjerende og frekt på en strålende måte. Fortjener hver stemme han kan få.

Frode Tennebø skrev:
Unfiltered perception – uten tvil: Gjennomtenkt og kritisk blogg som i tillegg er velskrevet.

Dan-Raoul skrev:
Min stemme går igjen til ufiltrerte oppfatningar. Unfiltered Perception er ikkje bare ein fantastisk bra blogg (drevet av ein utruleg flink person), men den er meir. Den er viktig, i disse HelseHilde-tider. Disse Engleskule-tider. I disse alternativ medisin-tider. Gunnar (aka CiViX) kjem med mange, velgjennomtenkte argument, og har mang ein gong forklart meg ting slik at eg skjønner dei betre, og kan bruke dei vidare. Takk, CiViX

Nadia skrev:
Jeg stemmer på Unfiltered Perception! Flott å ha en som skriver saklig og lettforståelig mot alternativbevegelsen! På vei til å bli et godt, norsk svar på Ben Goldacre(-medisinutdannelsen)

Lars-Erik skrev:
Min stemme til Unfiltered Perception for et brennende engasjement og faglig tyngde. Jeg er til tider er uenig, men bloggen er alltid saklig og informert.

ab skrev:
Har stemt Unfiltered Perception, da den gir en fin motvekt mot idiotien man treffer på i hverdagen.

Elin* skrev:
Alt er skrevet før og jeg kan bare gjenta det. Flott blogg, velskrevet og underholdende. Og ikke minst viktig.
Ser at jeg ikke er alene om å mene det siden jeg -heldigvis – kan stemme en gang til.
Jeg gleder meg til å lese mer av Gunnar, han har enda masse å lære meg, og mange andre.
Ønsker ham masse lykke til.

Dagfinn skrev:
Unfiltered Perception! En viktig blog i kampen mot alternativbevegelsen.

Amandus skrev:
Unfitered perception; en manns kamp for å nedkjempe holistisk vås og alternativt fjaseri

Benedikte skrev:
Jeg stemmer på Unfiltered Perception.
Viktig blogg i dagens alternativverden
Faglig tyngde og underholdende.

Bjarte Aune Olsen skrev:
Min stemme går til unfiltered perception, både underholdende og lærerikt hver gang det kommer et nytt blogginnlegg!

Eli skrev:
Unfiltered Perception!
Godt arbeid med viktig budskap!

Asbjørn Dyrendal skrev:
Unfiltered Perception. Grundig, engasjert, kritisk, uredd og viktig.

Maria skrev:
Unfiltered Perception. Grundig, kritisk, ærlig og personlig.

Trude skrev:
Min stemme går til Unfiltered Perception, en svært klok mann som gjør en heltemodig innsats i dette samfunnet.

Ståle skrev:
Unfiltered perception. Denne bloggen fortjener all oppmerksomhet den kan få. Alternativguruene har fått herje altfor fritt, altfor lenge.

MsSkeptisk skrev:
Unfiltered perception – en viktig stemme i dagens alterna(t)ive samfunn

Ingvild skrev:
Unfiltered Perception. Grundig, rett på sak, og en imponerende evne til kombinere frådende raseri og kald saklighet. Fantastisk!

Leisha Camden skrev:
Unfiltered perception, uten tvil. En fantastisk blogg som det ligger veldig mye veldig grundig arbeid bak. En viktig stemme i blogg-Norge … jeg er veldig enig i det Bjørn T. skrev over her. Gunnar gir oss lesere troa på at internett kan brukes til noe fornuftig og gjøre en betydelig forskjell. Hans stemme trengs i samfunnsdebatten (og helst mange flere som ham!). For oss som kjenner ham er jeg sikker på at det ikke kan være fnugg av tvil om at han fullt ut fortjener å vinne denne kåringen!!

Arnfinn Pettersen skrev:
Ufiltrert persepsjon. Fordi den akkurat nå er Norges viktigste blogg. Og fordi Gunnar fortjener det.

Trond skrev:
Unfiltered perception får nok en gang min stemme. En rasjonell stemme i en norsk mediehverdag som fremmer altfor mye vrøvl.

Jorunn Andreassen(jojja) skrev:
Unfiltered Perception får min stemme, en viktig bloggstemme i all den uvitenhet om alternativpjatt

Liv-Marit Davidsen skrev:
Unfiltered Perception får selvsagt min stemme. Både fordi bloggen er viktig midt oppe i alt alternativhysteriet og fordi Gunnar skriver veldig godt.

Kristin Nilssen skrev:
Unfiltered Perception. For kloke og velformulerte bidrag til å spre fornuften. Og for å utfordre meg til å tenke gjennom ting eg trudde eg visste eg meinte.

Ina skrev:
Gunnars Unfiltered Perception får nok en gang min stemme fordi han skriver så godt om viktige ting og engasjerer selv meg i “kampen mot” alternativhysteriet.
Enig med Elin Ørjaseter som sier at når en er enig, så er det nesten som å se lyset… Gunnar har bidratt til at jeg har sett lyset!

maria skrev:
Mye fornuft og bare litt følelser — Unfiltered Perception

Johan skrev:
unfiltered perception, selvsagt!

Fordi den inneholder alt annet enn det selvsagte.

Sigrid skrev:
Beste bloggen er Unfiltered Perception, uten tvil. Gunnar skriver om umåtelig viktige emner på en klar g tydelig måte. Jeg setter ikke nødvendigvis pris på hans tidvise stempling av meningsmotstandere som duster, det drar litt vekk fra hans troverdighet som seriøs blogger, men stort sett er han grundig, trygg, reflektert og kunnskapsrik.

Bjørn Arve skrev:
Igjen går min stemme til Unfiltered Perception. En som tør å tenke ufiltrert og vurdere fakta foran magefølelsen.

Morbo skrev:
Unfiltered Perception får min stemme.
Eksempelvis kan jeg her nevne kampen mot VitaePro. Evnen til å grave frem informasjon, stå løpet ut og ikke gi seg før en har et realistisk bilde på det som omtales er imponerende!
Å ha noen som driver opplysning omkring pseudovitenskap, sjarlataner og kvakksalvere er meget viktig i dagens samfunn.

Jeg håper derfor at Unfiltered Perceprion blir vinner av avstemningen og at bloggen gjennom annonsering av kåringen blir introdusert for flere mennesker, hvorav mange vil ha sårt behov for en smule kritisk tenkning i hverdagen.

Einar Næss Jensen skrev:
Et vanskelig valg hvem man skal gi sin ekstrastemme til. begge er viktige bloggere med innhold som vi trenger mer av. Min ekstrastemme går dog til UP, siden avisene i dag, nok en gang, er full av Snåsaduden og annet pseudovitenskapelig tull. @civix og UP biddrar med godt monn til å gjøre verden litt mindre tullete.

PoPSiCLe skrev:
Jeg stemmer på Unfiltered Perception. Gunnar driver med folkeopplysning av høy kvalitet, og det er flott å lese hans veldokumenterte, velbegrunnede raljeringer med flåsete alternativ-forkjempere, som ikke helt aner hva de driver med!

Gunnar fortjener definitivt å vinne årets Tordenblogg!

perbl skrev:
Unfiltered Perception får nok en gang min stemme. Mener fortsatt dette er en blogg som ikke bare er velskrevet, men også har lært meg mye i hvordan man takler møtet med alskens humbug i hverdagen.

Caro skrev:
Det blir nok Unfiltered Perception for meg. Ikke bare er den lur og hardtslående der det trengs, det er hele tiden et personlig preg over det hele. Gunnar er jo ikke bare skeptiker, han er jo Pappa med stor P også. Og det er i grunn koselig at han kan være sånn “ordentlig menneske” i tillegg til skeptiker. For alle utnyttelsesforsøkene til svindelmakerne han stiller til veggs går jo nettopp ut over ordentlige mennesker. Levende, bra mennesker som blir syke, og skal loppes for penger og den helsa en har igjen, i stedet for å hjelpe dem. Er sjøl en “sjukling”, og det er litt godt at noen har ork til å være tøff og komme med fakta når det blir “ja men mora til kusina til kameraten til samboeren til venninna mi tok [superdyrt produkt] og ble HELT FRISK altså” – jeg regner med at jeg er langt i fra den eneste som hører det, kroniker som jeg er. Jeg blir ikke friskere av det, men jeg føler meg langt bedre når jeg har fakta å ta til motmæle med. Min sykdom er ikke en illusjon, men jeg er ikke nysyk så det går helt fint for meg. Det er greit. Det er derimot ikke greit at folk bruker det mot sånne som meg for å få pengene våre. Derfor: Min kommentarstemme går til Unfiltered Perception, som tar opp skikkelig viktige saker i verden der folk synes det er helt greit å ikke ta hensyn til deg og at du er syk, fordi “du kan jo bare be Snåsakaill’n helbrede deg”.

Kjell skrev:
unfiltered perception. fordi fornuft synes å være mangelvare i norsk media. unfiltered perception eksponerer fjas og svindel, med godt og morsomt språk.

Susann skrev:
Unfiltered perception får min stemme. Skriver bra og tar oppg stiller spørsmål ved temaer som andre kanskje bare lar gliiiforbiii.

Ine Thereze Gransæter skrev:
Min stemme går til Unfiltered Perception. Gunnars blogg er omtrent den eneste jeg har orket å lese relativt jevnlig (inkludert min egen) siden jeg gikk lei de aller fleste blogger rundt 2005. Han er et bevis på at man ikke trenger å være en tørrpinn for å nå frem med et viktig budskap, byr på seg selv, deler kunnskap og får meg til å revurdere egne oppfatninger rett som det er. Heia heia.

AstridVU skrev:
Unfiltered perception – fordi man skal ha cred for å gjøre en så innstendig og grundig opplysningsjobb!

Olve Wold skrev:
Unfiltered Perception, for dens grundige og velfunderte kamp mot overtro og ufornuft.

Tor skrev:
Unfiltered Perception, fordi den er en fornuftig talerstol mot sjarlataner og tar en kamp respekterte aviser av en eller annen grunn overser alt for ofte

MonikA skrev:
All ære til de som skriver vakkert, slik som den franske bloggen… Men vakkert kan ikke måle seg mot den fantastiske bloggen Unfiltered Perception. Den har alt man kan ønske, fornuft, logikk og følelser. Blogginnlegg med ekstremt god research, dokumentasjon og innhold. Han gjør oss lesere engasjerte og fyller oss med informasjon.
Den viktigste bloggen vi har!!

Betta skrev:
Unfiltered perception får mi stemme. Snart tom for begrunningar, og står i fare for å gjenta meg sjølv.
Det er ein blogg skriven av ein mann som har noko å sei. Og eg likar det han har å sei. Enough said.

Lisa Bustadmo skrev:
Unfiltered Perception får min stemme også denne gangen.
Skriver godt og reflektert om det kritikkverdige rundt det alternative og metodene for å lure seg frisk.

Mener det er viktig at noen belyser disse sidene da altfor mange lar seg lure av alt godsnakket om disse tingene.

Stå på videre Gunnar!

Odd Frode Wold skrev:
Unfiltered Perception! Vellskrevet, skarpt, aktuellt og til tider veldig morsomt når alternativmisjonærene hisser seg opp over krav om dokumentasjon!

Yngve Nordgård skrev:
Unfiltered perception. Han gjør en svært viktig innsats for å motarbeide alternativbevegelsens farlige desinformasjon.

Benjamin skrev:
Norges for tiden beste blogg!

Geir Sørensen skrev:
Om det ikke er ille nok at folk blir av med pengene sine for ting som er ren svindel, så havner i tillegg pengene i lommene på enten mennesker som er så onde at de er rene svindlere eller folk som er så naive at de tror på sin egen slangeolje. Derfor er det så viktig at sånne som Gunnar er mest mulig synlige i samfunnet. Min stemme går derfor til ham.

Andy skrev:
Stemmer selvsagt på Unfiltered perception. Gunnar legger sjela i hver bloggpost.

Andreas skrev:
Unfiltered Perception. Jeg vil ikke gjenta meg selv, så bortsett fra å nevne at bloggen rett og slett er det du finner hvis du slår opp ordet kvalitet i ordboken, vil jeg si dette:

Unfiltered Perception TRENGER å vinne. Ta dere et par minutter, sjekk de store nettavisene rundt omkring. Stikk fingeren i tidsånden, se hvor den er på vei. La dere skremme av den bokstavelige bølgen av new age-tull og naivitet; av mennesker som vil la seg lure, og av de som tjener rått på å lure dem. Se på alle som har blitt skadet av dette svindleriet. Forstå tilstedeværelsen av dette, og forstå at vi trenger en motkraft.

Vi TRENGER blogger som dette, og vi TRENGER at de blir gitt den anerkjennelsen de fortjener. Gunnar driver ikke bare med blogging, han driver med folkeopplysning, mitt i mot de som vil blinde dem med mørke.

Du har i hvert fall min stemme, herr Tjomlid, og mine beste ønsker.

Kirsti skrev:
Unfiltered Perception. Fordi det er en viktig og sabla godt researchet blogg. Fordi han er det nærmeste vi kommer Ben Goldacre i Norge per i dag. Og Norge trenger en Ben Goldacre!

SiljeReinsmo skrev:
Unfiltered Perception.. Endelig en stemme som er verdt å høre på, som skriver om aktuelle temaer og som har gjort grundig nok reasearch til å ha noe å stille opp med når folk stiller spørsmål tegn! Vi har nok “livsstils” bloggere.. Endelig en som snakker om viktige ting!

Fredrik E. Nilsen skrev:
Gunnar Tjomlid og Unfiltered Perception fortjener all mulig ære og berømmelse. Ingen kan som han avsløre idioti med presisjon, kunnskap og snert, enten det dreier seg om alternativ medisin, religion eller andre områder hvor alt annet enn fakta er det altfor mange baserer sine meninger på.

Jan Audun skrev:
Unfiltered Perception – for å være en veps i øret på samfunnets store og små svindlere…

tanketom skrev:
Uansett kor vakkert humoristiske skråblikk er, så tel vitskapleg skarpsinn sterkare for meg. Unfiltered Perception får alle mine stemmer!

Anders skrev:
Unfiltered Perception, fordi han streber etter det tittelen sier, og det er det jammen ikke mange som gjør så bra som han. Norges viktigste blog?

Intoleranse skrev:
Unfiltered Perception, fornuftens røst er alltid velkommen i bloggosfæren

Hannah hammer skrev:
Unfiltered perception, og for å sitere en kjent reklame ” because I’m worth it”.
Rett og slett en fryd å formelig se hvordan tjomlid banker spikerne i kisten der han har lagt helsehilde, vanntrine, og alle ande som bedriver kvakksalveri og uhumskheter!

Signe skrev:
Unfiltered Perception får min stemme! Ikke bare er det viktige tema som får en solid gjennomgang, men språket er leservennlig, ukomplisert – men akk så bra! HURRA!

Gnisten skrev:
“Fra polarnatten stemmer jeg igjen på “Unfiltered Perception” og istemmer alle de positive vurderingene som allerede er gjort om bloggen til Gunnar.

Dessuten vil jeg nevne at han gjennom sitt IT-selskap Thin sponser, drifter og er vert for nettstedet Skepsis.no med Skepsisbloggen og Skepsisforumet.

Det er verdt svært mye. En generøsitet og dugnadsånd som det står respekt av!”

Dette skrev jeg midt i svarte natta for vel et døgn siden, og jeg gjentar det, med litt utdyping:

Gunnar er en hel Skepsisblogg og et helt Skepsisforum i seg sjøl! Han gjør en jobb som våre mas(s)emedia altfor sjelden tar seg tid til.

Sjøl er jeg moderator på Skepsisforumet, og beryktet som en ekte grinebiter, en ordentlig GGG (gretten gammel gubbe). En pedantisk og pertentlig flisespikker, som slår ned på alle slags uetterretteligheter, slurverier og upresise påstander. Friend or foe, spiller ingen rolle, jeg forlanger presisjon, etterrettelighet, etterprøvbarhet, fakta, kilder, belegg, referanser. Alt jeg ønsker finnes på Gunnars blogg. Så når en GGG som meg mener at Unfiltered Perception er en av de få preseteristene blant norske bloggere, så tro meg på det.

Sjølsagt er jeg av og til litt uenig, synes kanskje at Gunnar er litt slem av og til, men noen av våre motstandere er så slemme at de antagelig ikke fortjener noen la-nåde-gå-for-rett. Tross alt har de tilsvarsmulighet, og Gunnar slipper dem til. At de da skyter seg sjøl i foten ser det ikke ut til at de forstår, og det er ganske fornøyelig.

Nå går batteriet ut på min MacBook ser jeg, så jeg sender i veg sjøl om jeg ville gjerne sagt mye mer. God helg, Gunnar!

Morten Boye skrev:
Unfiltered Perception. Bloggen som tar avstand fra alt noldus.

Odd Bjørn skrev:
Unfiltered perception. Fordi den fortjener det. Avslørende og opplysende.

Birthe skrev:
Unfiltered Perception! Ingen over, ingen ved siden av!

Lola skrev:
En fornuftig blogg: Unfiltered perception

Hans Markus skrev:
Unfiltered Perception All The Way. Norges viktigste blogg, da ignoranse er vår verste fiende.

Forsberg skrev:
Min stemme går uten tvil Unfiltered Perception. Jeg har fulgt bloggen til Gunnar lenge nå, og han er en av de få balanserte og fornuftige stemmene i alternativhysteriet som virkelig når ut.

Vivi skrev:
Unfiltered perception, er bare god!
Godt skrevet, opplysende, hardtslående, ærlig, uredd.

Jørgen B. skrev:
Unfiltered Perception. Fordi jeg trenger noen gode doser rasjonell tenking, og Gunnars penn er glimrende skarp.

Marius skrev:
Unfiltered perception. Glimrende blogg som får oss til å tenke. Gunnars artikler er velbegrunnede og godt skrevet.

Cylon skrev:
Min ekstrastemme går til Norges desidert beste blogg,
UNFILTERED PERCEPTIONS!

Gunnar Tjomlid er en bra kur mot både Frp og alternativmedisinere, en stemme for alle oss som irriterer oss over den manglende fornuft i norsk presse. I tillegg skriver han også vakkert

Må beste bloggen vinne, Heia Unfiltered Perceptions!

Anne V skrev:
Min stemme går til Unfiltered Perception fordi den er grundig og saklig og utrettelig i sin kamp mot sludder og vås.

Peer skrev:
Unfiltered Perceptions – norges beste blogg; Undersøkende, analystisk, uredd.

Layne skrev:
Unfiltered Perception fordi den er en sårt tiltrengt rasjonell stemme i en irrasjonell verden.

Lattermild skrev:
Unfiltered perception. Gunnar skriver alle de innleggene mot alternaivsyken som jeg skulle ønske jeg hadde skrevet selv.

~SerendipityCat~ skrev:
Som langtidssyk og med en litt “vanskelig” sykdom, er det ikke måte på hva folk skal forsøke å prakke på meg av alskens kurer, løsninger og mirakler – bare jeg betaler i dyre dommer for det. Ikke bare blir man lei av alle disse til tider helt urimelige forslagene, man blir også mistrodd hvis man ikke “vil” følge “gode råd”, for det virket jo på kona til svigerinna til naboen.

I en slik verden trenger vi folk som Gunnar Tjomlid, som med bloggen Unfiltered Perception er med på å gå de utrolige påstandene i møte. Samtidig – og dette er en viktig påpekning – som det ikke er å forsøke å hindre noen i å komme frem med gode løsninger, vi vil bare ha et eller annet grunnlag å forholde oss til!! Ikke “mirakelvann” som viser seg å inneholde så mye blekemiddel at det kan være skadelig for folk. Ikke “forskning” på antioksidanter som enten ikke finnes eller er kjøpt og betalt av produsenten.

Ny kunnskap får vi ved å spørre, være nysgjerrige og forske. Men vi får det IKKE av at “rovfiskere i fortvilelsens hav” uimotsagt skal få fremme sine løgnaktige påstander og fylle kontoen på sykes bekostning.

Derfor – for rasjonell tenkning og stor samfunnsnytte – går min siste kommentarstemme i årets Tordenblogg til Unfiltered Perception

Linda skrev:
Unfiltered Perception! Jeg digger at han bruker timesvis på å sette seg inn i sakene han skriver om, at han er uredd i møte med folk som bruker ufine metoder, og at han tar alle de vanskelige diskusjonene uten å bli usaklig. Beundringsverdig.

Vivi skrev:
Unfiltered Perception. ligger det mye arbeid bak, med innsamling av fakta og dokumentasjon, som han står opp mot alternativbransjens agressive markedsføring, og uetiske tilbud.

(Visited 12 times, 1 visits today)