slickerball – The Victim

Last updated on 17. august 2007

Tenkte å starte en liten “kavalkade” her i bloggen hvor jeg presenterer noe egenprodusert musikk.

Jeg starter med The Victim, en sang jeg har skrevet sammen med Tor Sindre Tjomlid, og som toppet NRK Sørlandstoppen i 8 uker (så lenge som det var lov å være med) tilbake i 1998 (?).

Sangen ble i sin helhet spilt inn i min hybel på Forus da jeg gikk et halvår på Høyskolen i Stavanger, Medieteknikk. Eneste unntak er slagverk som vi spilte inn på DAT på forhånd i kjellerstua til trommeslageren Svein Frode Tjomlid. Jeg la så inn trommesporet på min PC i programmet Cakewalk, og så kom de andre gutta inn på besøk en helg hvor vi spilte inn bass og gitarer. Etter at de var reist brukte jeg en dag eller to på å spille inn min vokal, all min koring og litt perkusjon i form av “kulepenn mot skrivebordslampe”, samt mikse/editere sangen ferdig på PCen. (Jeg husker jeg syntes synd på den stakkers hybelverten som måtte høre på meg synge sangen tusen ganger etter hverandre midt om natten…) Temmelig lo-tech innspilling, men det høres ikke så aller verst ut synes jeg…

Sangen ble etterhvert tatt med som åpningsspor på vår selvproduserte CD med samme navn som bloggen min, nemlig “unfiltered perception”. En CD som vi for øvrig måtte kaste etter folk for å bli kvitt alle eksemplarene av… ;-)

Hele sangen sprang vel ut fra følgende tekstlinjer, som jeg ennå synes er litt artige:

On a good day this would be a bad day
on a bad day this would be OK

Jeg er vel personlig mest fornøyd med slutten av sangen, hvor den ender opp i en kakafoni av ulike korstemmer bak gitarsoloen før den plutselig visner ut…

Klikk på PLAY-knappen nedenfor for å høre The Victim:

Teksten kan leses her.

Vokal, kassegitar og div perk: Gunnar R Tjomlid
El. gitarer: Tor Sindre Tjomlid
Bass: Marius Dalsmo
Slagverk: Svein Frode Tjomlid

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!