Mac vs PC

PopularMechanics har testet ytelsen på Mac vs PC, og resulatet er gledelig for en Mac-geek som meg:

The Verdict: Apple

Mac: In both the laptop and desktop showdowns, Apple’s computers were the winners. Oddly, the big difference didn’t come in our user ratings, where we expected the famously friendly Mac interface to shine. Our respondents liked the look and feel of both operating systems but had a slight preference toward OS X. In our speed trials, however, Leopard OS trounced Vista in all-important tasks such as boot-up, shutdown and program-launch times. We even tested Vista on the Macs using Apple’s platform-switching Boot Camp software—and found that both Apple computers ran Vista faster than our PCs did.

PC: Simply put, Vista proved to be a more sluggish operating system than Leopard. Our PCs installed some software faster, but in general they were slower in our time trials. Plus, both PCs showed weaker performance on third-party benchmarks than the Macs. Our biggest surprise, however, was that PCs were not the relative bargains we expected them to be. The Asus M51sr costs the same as a MacBook, while the Gateway One actually costs $300 more than an iMac. That means for the price of the Gateway you could buy an iMac, boost its hard drive to match the Gateway’s, purchase a copy of Vista to boot—and still save $100.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!