No Google for me

I løpet av den siste måneden eller så har bloggen min blitt utsatt for misbruk. Noen har tydeligvis utnyttet et sikkerhetshull i den WordPress-versjonen jeg kjørte frem til juletider, og fått lagt inn noe skjult kode i de fleste php-filer i systemet her. Denne koden er usynlig for vanlige nettlesere, men leses av bl.a. søkemotorer. Hensikten er kanskje å øke sine PageRank hos Google ved å legge inn mange skjulte linker som indekseres, eller noe tilsvarende.

Der fikk jeg straffen for å skippe et par WordPress-oppdateringer :-(

Uansett fikk jeg nylig mail fra Google om at bloggen min vil fjernes fra alle søkeresultater pga dette. Søker man på f.eks. VitaePro på Google nå, vil ikke min blogg lenger vises i søkeresultatene. Veldig trist. I jula oppgraderte jeg WordPress til nyeste versjon, samt at jeg byttet theme. I går gikk jeg gjennom alle filer og fikk fjernet den skjulte koden som var lagt inn. Jeg har varslet Google om at feilen nå skal være rettet, og at de kan reindeksere bloggen på nytt og sjekke at alt nå er i orden.

Dessverre kan dette ta opptil seks uker i følge Google selv. Dermed kan bloggen min være «usynlig» for google-søk i lang tid fremover. Men vi får håpe at ting ordner seg raskere enn det Google selv antyder.

Hvis du likevel vil hjelpe meg å gjøre bloggen synlig, og få frem kritiske analyser av bl.a. VitaePro, Snåsamannen, den innbilte terrorfrykt, religion og den hystriske kampen mot barneporno og barns seksualitet, håper jeg du vil linke til bloggen min der hvor du har mulighet, f.eks. i din egen blogg eller på egne websider. Tips meg, så skal jeg linke tilbake til deg som takk. Bruk også ShareThis-funksjonen i toppen av hver bloggpost for å poste mine bloggposter på sosiale nettsteder som bl.a. Facebook. Det vil jeg sette uhyre stor pris på. Interessen for bloggen ser ut til å ha økt en del i det siste, så her er det bare å smi mens jernet er varmt.

Spread the word!

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!