Til minne om Granny

Min engelske bestemor, Mary Hovenden, eller «Granny» som hun alltid har vært for meg, døde i morges, 94 år gammel, på et sykehjem i Skotland hvor hun bodde de siste årene av sitt liv.

Nå sitter jeg på kontoret og feller noen tårer mens jeg minnes henne. Hun var en fantastisk kvinne, og selv om avstanden har gjort at jeg bare så henne en sjelden gang, har jeg alltid følt meg merkverdig knyttet til henne. På tross av generasjons- og kulturforskjeller tror jeg det er veldig mye av Granny i meg.

Jeg har ikke så mye å si annet enn at jeg vil henvise lesere til et dikt hun skrev til min datter Maya i april 2007, da Maya var 3 mndr gammel. Les det. Det er nydelig, og jeg er glad Maya får ha det som et minne fra sin oldemor som hun bare fikk møte en gang. Ja, selv om Granny i diktet ikke trodde hun ville få se Maya, så besøkte vi henne i november 2007.

På bildet ser dere en ung Mary oppkledd til et teaterstykke med sine tre døtre rundt seg. Min mor, Kate, står nærmest kamera til venstre. Bildet sto på trykk i en engelsk avis, og ut fra alderen til min mor å dømme må det har vært rundt 1960 en gang.

Nå er hun borte. Rest In Peace, Granny.

pantomime_web.png

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!