Terapeuter Uten Grenser

Last updated on 1. april 2010

En Facebook-venninne som er utdannet fysioterapeut tipset meg forleden dag om nettstedet til firmaet Terapeuter Uten Grenser. Jeg fikk for moro skyld lyst å trekke frem noen høydepunkter fra nettsidene.

DSCN3214.JPG-for-web-normal.jpgSelskapet drives av Frank Ytreland og hans vakre vedheng, Julie Amaliksen. En meget søt og sexy kvinne. Og det hjelper nok på salget. Til og med jeg ville nok følt meg vesentlig friskere etter å ha blitt tafset på av henne…

Frank er heller ingen hvem som helst. Denne fyren vet hva han driver med, fordi han har fått en «utdanning» få eller ingen andre kan matche:

Ved hjelp av telepati har Frank mottatt kunnskaper fra Universet i omlag 20 000 timer om hvordan kroppen egentlig fungerer og hvordan alle sykdommer oppstår. Hovedsaklig dreier kunnskapene seg om energibanene i kroppen som ikke er synlige, men som er livsviktige for at kroppen vår skal holde seg frisk. Det høye kunnskapsnivået har ført til at vi har blitt funnet verdige til å arbeide som terapeuter på et veldig høyt nivå, med en helbredende kraft som ingen andre har. Kommunikasjonen med Universet brukes aktivt under behandlingen, og gjør at vi fortløpende mottar informasjon om klientens helsetilstand og mangler. I løpet av noen få minutter kan vi kartlegge årsaken til sykdommen/problemet og hva som skal til for å få vedkommende frisk igjen.

Yup. Telepatisesjoner med Universet tilsvarende 20.000 timer opplæring. Slå den alle dere medisinstudentwannabees!

Og hva kan Frank og Miss Fysio 2010 helbrede? Alt! Absolutt alt! Det har ingenting å bety hva slags sykdom eller problem du har, fordi de behandler kroppen som en helhet. Behandlingsmetodene er de velkjente og velprøvde teknikkene «håndspåleggelse, tankekraft eller ved å arbeide i aurafeltet nær kroppen«.

Vi trenger ingen medisinsk diagnose for å kunne hjelpe mennesker og fokuserer ikke på sykdom, da vi har som formål å gjenopprette balansen hos våre klienter.

Woo-woo-talk for:

Vi driter i hva du feiler da det eneste som betyr noe for oss er å gi inntrykk av at vi behandler deg slik at du gir oss pengene dine.

Men funker det? Vel, som enhver god alternativ behandler passer de på å helgardere seg:

Noen opplever en kortvarig forverring av tilstanden i dagene umiddelbart etter behandlingen. Dette er ikke en «bivirkning», men en naturlig respons som viser at kroppens egne helbredelsesprosesser er virksomme. Enkelte kan oppleve kvalme i forbindelse med mage-/tarm problemer. Andre kan oppleve trøtthet, muskelsmerter eller endring i urin og avføring. En kan også merke at kroppen etter hvert kommer mer og mer i balanse hvor du føler mer overskudd, bedre konsentrasjonsevne, bedre søvnrytme og at du er mer harmonisk og tilstede i egen kropp.

Med andre ord:

Over tid vil de fleste lidelser gå over av seg selv, så gitt at du gir deg selv nok tid og forventer litt opp- og nedturer i løpet av de neste dager, uker eller måneder, vil du til slutt bli frisk. Og da kan du takke oss.

Terapeutene kvier seg heller ikke for å bryte lovverket i sine lovnader om hva de kan kurere gjennom sin bullshit. Diabetes, øresus, isjas, ADHD, dysleksi og skiveutglidninger er bare et lite utdrag av alt de hevder å kunne forebygge og kurere. Og alt dette gjennom håndspålegging, auramanipulering og tankeoverføring.

Terapeuter Uten Grenser For Hva Slags Bullshit Vi Er I Stand Til Å Koke Sammen har selvsagt også sin egen teori om hva sykdom skyldes. En av hovedårsakene til de fleste lidelser er visstnok fødselsskader:

Det starter først med at barnets nakke blir utsatt for belastning nedover i bekkenet i forkant av fødselen. Under fødselen blir kraniet komprimert og nakken utsatt for store påkjenninger. Dersom barnets nakke og kraniet ikke har gått tilbake til sin opprinnelige posisjon innen de to første leveukene, har man en varig fødselsskade.

Disse «fødselsskadene» kan føre til både migrene, synsproblemer, dysleksi, ADHD, diabetes, stoffskifteproblemer, ryggproblemer, migrene, Parkinsons, Multippel Sklerose, kolikk, nyreproblemer og mye annet. Wow. (Det høres egentlig ut som den opprinnelige læren bak kiropraktikk, hvor enhver lidelse kan spores tilbake til subluksasjoner/»låsninger» i ryggraden.) Men dette er enkelt å forebygge hvis man bare vet hvordan:

I dagene etter fødselen kan en pleier holde barnet opp ned etter fotbladene i 3 minutter. Da vil hele skjelettet rette seg opp. Ankler, knær, hofter, bekken, rygg, nakke og kraniet finner tilbake til sin optimale posisjon. Samtidig mens barnet henger opp ned, vil lunger, mage, tarmer og nyrer finne sin rette plassering i kroppen.

Jadda.

Terapeuter Uten Grenser For Hvor Kyniske Vi Er Villige Til Å Være For Å Ta Dine Penger hevder også følgende:

Menneskekroppen er som en varmeovn. For å skape varme trenger den energi fra aurafeltet og kroppens 4 ulike energisystemer. Energisystemene er livsviktige for at vi skal kunne opprettholde kroppens funksjoner. Når energien sirkulerer fritt, fungerer kroppen optimalt og vi føler oss friske. For lavt aktivitetsnivå, usunn livsstil, følelsesmessige belastninger samt ulike former for mistrivsel, reduserer energinivået og gradvis vil kroppens energibaner lukke seg. Når energinivået avtar mister kroppen evnen til å holde på varmen og organene kommer i ubalane. Ubalanse over lengre tid danner grunnlaget for de fleste sykdommer. For å gjenopprette balansen må energinivået igjen økes.

Sagt på en annen måte: Jevnlig mosjon og sunt kosthold er viktig for å holde deg frisk. Hvorfor de føler et behov for å pakke inn noe som helsemyndighetene og skolemedisinen alltid har hevdet i aura- og energivås, er et mysterium. Men noe må de vel ha å vise til for å kunne ta rikelig betalt for sin «visdom». Etter å ha lidd seg gjennom universets mentale voldtekt skal Frank åpenbart ha noe igjen for sin tort og svie. Så de tar like godt kr 1500,- per time for sin behandling. For barn under 7 år koster det bare kr 1000,- per time.

Jada, du leste riktig. De behandler også barn under 7 år. Barn med potensielt dødelige sykdommer som diabetes behandles med tankeoverføring og håndspålegging. Men til en rabattert pris. Da er det vel greit da.

Disse terapeutene har virkelig ingen grenser…

Nå ble jeg likevel litt usikker på om det egentlig er fødselsskader eller lavt energinivå som skaper de fleste sykdommer…? Men dette er kanskje ikke for oss vanlige dødelige å forstå. Og uansett er informasjonen på websidene gjengitt svært forenklet i følge den søte disclaimeren:

Dette er kanaliserte kunnskaper, og kun en forenklet fremstilling av emnet.

Selvsagt.

En annen søt liten sak fra nettsidene er deres råd om at folk bør spise mer salt. Et noe ukonvensjonelt råd. Mer salt, fordi:

Saltmangel fører til lavt væskenivå i kroppens organer. For lite væske over lengre tid kan få katastrofale konsekvenser, i verste fall multiorgansvikt.

Men her nytter det ikke å spise vanlig salt som finnes i de fleste av våre matvarer. Nei, fordi dette saltet (NaCl) er «en unaturlig kjemisk form for salt som kroppen oppfatter som noe helt fremmed […] og kroppen kan ikke nyttegjøre seg av det«.

De Grenseløse har selvsagt også en kur for dette. Himalayasalt.

Saltet er dannet ved solens tørking av urhavet, og under dannelsen av Himalayafjellene ble saltlaget trykket ned under overflaten hvor det i dag ligger i på ca 500m dybde. Det er det reneste saltet på vår jord og er absolutt fri for forurensning. Saltet inneholder alle jordens 84 mineraler og sporstoffer. Det er i tråd med våre cellers sammensetning av salt, vann, mineraler og sporstoffer.

Det er fritt fra forurensing, men inneholder alle jordens mineraler og sporstoffer. Say what?

Så det var litt om Terapeuter Uten Grenser. Terapeuter som nesten setter en ny standard for hva slags bullshit som kan selges som behandling i dette landet. Det er hårreisende lesning, men jeg blir ikke sint, bare veldig, veldig skuffet.

Jo, forresten, jeg blir veldig sint også.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!