Åpent brev til våre alternative naboer

Jeg har kontor i et næringsbygg i Karl Johans gate i Oslo. Nabokontoret er besatt (tihi) av et firma som heter Visjonen senterbehandling og kursvirksomhet.

Lucky me.

Her er noen snapshots fra en plakat de har på døren sin:

visjonensenter.jpg

Det oppsummerer vel det meste, og en kritisk bloggpost om deres kommersialiserte bullshit er vel strengt tatt overflødig.

Selv jobber jeg i et IT-selskap, og jeg deler kontor med et annet lite IT-selskap. Det sier seg selv at vi har en del duppeditter som stråler skumle stråler her inne på kontoret vårt, både WLAN og mobile enheter med ulike trådløse tilkoblingsmuligheter. Det må være et smertehelvete for alternativguruene på motsatt side av veggen som skiller oss. På den annen side merker de nok ikke en ting så lenge de ikke vet hva som befinner seg her inne. Tankens kraft og alt det der…

Jeg tenkte likevel å komme dem i forkjøpet. Du ser, denne type innbilte forstyrrelser må nødvendigvis gå begge veier, så hvorfor kan det ikke være vi skeptikere som for en gangs skyld klager litt?

Her er derfor et åpent brev til alternativbehandlerne i nabokontoret:

Kjære naboer i Visjonen senter,

Vi er to over gjennomsnittet sensitive menn i vår beste alder som prøver å gjøre en god jobb i kontoret like ved siden av dere. Den siste tiden har dette dessverre vist seg å være vanskelig da vi sliter med merkelige forstyrrelser fra omgivelsene.

For å lokalisere kilden til disse problemene har vi utført en dobbeltblind test etter alternativ standard her inne på kontoret. Vi tok begge bind for øynene, snurret rundt og rundt og pekte så i retning av der vi mente forstyrrelsene kom fra. Omtrent en av oss pekte på veggen mot kontoret til Visjonen senter, noe som uomtvistelig beviser at dere må være årsaken til våre problemer.

Dere har en del skumle apparater som vi tror kan være skyld i at vi begge har hatt nesten latterlig mye rødskjær i auraene våre de siste ukene. Først og fremst er det åpenbart at de masserende lydbølgene fra Multivib-apparatet dere benytter dere av gjør alle cellene i kroppene våre så avslappede at meridianene våre krysser seg på helt urimelige steder. Det er vel unødvendig å påpeke ovenfor dere, men det er klart at tilfeldig kryssede meridianer umuliggjør effektiv jobbing her inne.

Øvrige problemer med (manglende) sexliv, slapphet og generell ugunstig bakterieflora mener vi kan skyldes E-lybra-maskinen dere bruker til kvantebehandling. Ettersom denne også brukes til fjernbehandling frykter vi at kvantene i sin ville ferd fra dere til pasienten passerer gjennom vårt kontor fullstendig ute av fokus og dermed har en negativ effekt på vår generelle velvære, energiflyt og immunsystem.

Vår største usikkerhet er nok likevel knyttet til deres Aura Video Station-apparat. Vi registrerer at dere benytter dette til å ta bilde av pasienters chakra/aurasystem for å kunne generere tullebilder som legitimerer kynisk utnyttelse av potensielt syke pasienter ved å selge etterfølgende healing og blomstermedisin. Hvertfall om vi tolker informasjonen på websidene korrekt. Slik åpenbar svindel skal vi selvsagt ikke legge oss bort i eller ha noen høylytt mening om, men vi hadde blitt svært glade om dere hadde hatt bry til å skjerme kablene slik at vi slapp å måtte se svake omriss av kroppene til middelaldrende, selvrealiserende kvinner manifistere seg på våre dataskjermer. Kanskje dere også kunne kle veggene med aluminiumsfolie?

Det er etterhvert blitt et betydelig problem at vi ser ut til å miste våre evner innen webutvikling, nettverksdrift og generell IT-kompetanse når det er alternative behandlere i nærheten som påvirker oss med sine positive vibrasjoner. Vi har mange anekdotiske bevis for at vi egentlig kan disse tingene, men straks vi er på kontoret og må gjøre en beviselig god jobb for våre kunder, blir vi fullstendig ubrukelige. Dette går naturlig nok ut over våre virksomheter, og vi må be om at dere begrenser bruk av disse apparatene, og generell alternativ tenkning, til nattestid når vi ikke er på kontoret vårt.

Til slutt er vi bekymret over denne barnegruppen som dere lærer opp til å behandle hverandre med healing og englekort. Kan vi være sikre på at de ikke forvandles til små zombiehekser som en dag slippes løs på oss som hevn for vår skeptiske innstilling? Kanskje ikke en veldig realistisk tanke, men minst like sannsynlig som at dere kan helbrede kreft med blomster-ekstrakter, så vi kaster frempå vår bekymring likevel.

PS: Vi ville normalt ikke plaget dere med våre vrangforestillinger, men da vi så dere skrev at det å bære på uforløste følelser kunne gi både allergier, astma, kreft, ADHD (og dere vet ikke hva!), følte vi det var best å være på den sikre siden. Derfor letter vi herved på trykket før testikkelkreften tar oss.

PPS: Hvor fikk dere kjøpt den store blå Gaia-inspirerte ballen dere fokuserer på når dere sitter i ring og mediterer? Vi vil også ha en slik.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!