Brødskallen Lars Petter Granli og melhodet Heidi Alexandra Olsen synes de må få lov til å hetse muslimer med oppdiktede påstander og konspiratoriske løgner uten å bli kalt rasister av den grunn. Ærlig talt, skal man ikke en gang få lov til å hylle den ariske rase, spre irrasjonell frykt om ikke-vestlig innvandring, og digge en som myrdet innvandringsvennlige ungdommer uten å bli kalt rasist nå lenger?

Granlis våseblogging om islam har fått en del annonsører til å trekke seg fra blogg.no, og det synes han er trist, fordi bloggpostene hans er basert på sjikkeli solid dokumentasjon alså:

Skjermbilde 2011 08 13 kl 00 07 05

Jepp. YouTube. Det tok meg ca 30 sekunder å finne ut at hans ville påstander om absurd høye fødselstall hos muslimer i Frankrike ikke hang på greip, men hvorfor sjekke fakta om påstander som stigmatiserer hele befolkningsgrupper når man kan embedde en YouTube-video full av feilaktige ideer understøttet av både bilder og lyd! Konspirasjonsteoretikere har tross alt brukt YouTube som sitt sterkeste vitenskapelige skyts i årevis med stor suksess.

På spørsmål om hvordan folk har reagert på innleggene hans svarer Granli:

Jeg har fått veldig mye støtte, men det er også mange som er i mot meg.

Skjermbilde 2011 08 13 kl 00 11 28Og de som er mot ham sensureres bort fra bloggen. Jeg skrev en kommentar hvor jeg pekte ut noe statistikk som viste de faktiske forhold om muslimer og fødselsrater, integrering og kriminalitet, men den slapp han selvsagt aldri gjennom i kommentarfeltet. Mange andre har hatt samme opplevelse.

Men for all del, man kan jo forstå ham. Hvorfor la intelligente kritikere slippe til når han heller kan sole seg i glansen fra hjernedøde fjortenårige wannabebabes som synes han er bare såååå tøff og smart fordi han har copypasted noen fiktive fakta som bare må være sanne fordi… YouTube.

Kan denne rosa rasismen skyldes misunnelse over at mørkhudede mennesker er født sånn og slipper dyre utgifter på selvbruningskremer og solarium? Eller fordi barna på Afrikas horn er nesten så slanke de selv skulle ønske de var? Skal man leve på et glass babymat om dagen er det ikke rart hjernen sliter med å prestere…

Se for øvrig også hva den gale mullaen har skrevet om kongen av selvbruningskremer og sagspon.

 • Utruleg. Femtenåringen min viste meg innlegget til Heidi Alexandra Olsen, og var heilt i sjokk over kor dum det gjekk an å bli. Eg er einig med femtenåringen.

 • Anne32

  Heidi Alexandra Olsen kom for et par år siden med et meget veloverveid og fornuftig utarbeidet forslag. Det gikk ut på hvordan samfunnet kan utrydde HIV. Hun brukte et eksempel som var enkelt for alle å forstå, og det gikk ca ut på dette:

  Vi deler menneskene i to grupper, den ene – bestående av dem som ikke har HIV – bor på vestsiden av Akerselva. Den andre gruppen – den gruppen mennesker som har HIV – bor på andre siden. Rett og slett dele mennesker opp i to grupper med henholdsvis friske og syke slik at de ikke kan «blande» seg og spre smitte. Genialt. Enkelt. Velformulert.

  Olsen er selve symbolet på hvor dogmatiske, bortskjemte og stein stokk dumme mye av rosabloggende norsk ungdom er. Det SKREMMER meg at disse menneskene ikke har mer empati (les dette innlegget for et anekdotisk eksempel: http://heidialexandraolsen.blogg.no/1313171606_gal_rumener_leende_la.html) og innlevelse overfor andre individer. Det eneste som ser ut til å stå i hodet på mange av dem er siste nytt på selvbruningsfronten, hvilken farge cupcakesene skal ha og at det er fri frakt på Nelly.com. Jeg gremmes.

  Samtidig: Det er viktig at vi lar folk komme til orde med meningene sine. Dessverre vil det i et ytrigsfrihetssamfunn slik som norge er, florere av trangsynte og dårlig dokumenterte kommentarer. Jeg liker ikke å si det; men folk har like mye rett til å si at de er enig med ABB enn uenig med ham. Det er helt hårreisende at noen kan komme med slike utspill, men hadde de ikke hatt lov til det hadde vi ikke hatt ytringsfrihet.

  Det er viktig at vi imøtekommer slike ekstreme ytringer med debatt, og argumenterer ihjel de sneversynte påstandene. Ellers kan vi risikere å oppnå en slik situasjon: Folk tør ikke ytre at de misliker (fex) muslimer og sier det derfor aldri høyt. De får gå alene med meningene sine og «koker» sammen flere og flere argumenter som aldri får møtt motstand fordi de aldri blir ytret til andre som kan forklare at meningene er idiotiske.

  Ellers tenker jeg mye på hva Heidi A. Olsen skal bli når hun blir stor.

 • Ho endar sikkert opp som medieutviklar.

 • Før 22/7 ignorerte jeg fullstendig å søke opp og lese hva enkelte rosabloggere forsøkte å mene om politikk.

  Etter terrorangrepet ble jeg nysgjerrig på hvordan i all verden det var mulig å utvikle et så paranoid og virkelighetfjernt verdensbilde. Det virket som et mysterium at det gikk an å tilegne seg meninger med nord-koreansk sannhetsgehalt i et åpent pluralistisk samfunn med ytringsfrihet. Etter tre (kjipe) dager med lesning av «2083», Fjordman, Pam Geller, Robert Spencer, kommentarfeltet på Jerusalem Post og Gates of Vienna begynte svaret å forklare seg selv: Et lukket økosystem av ekstremistbloggere hvor gærninger applauderte hverandres hatske utfall og hverandres konspirasjonsteorier og således bekreftet hverandres vrangforestillinger. Helt i bunnen av verdensanskuelsen deres lå en teori om at «muslimene kommer til å ta over Europa» basert på oppdiktede tall og fiktive befolkningsfremskrivinger. Siden denne desinformasjonen (sammen med forestillingen at alle muslimer er krypto-jihadister) er kjernepunktet i Breivik og hans likesinnedes ideologi, er det særlig viktig at disse påstandene blir imøtegått med fakta.

  Jeg googlet etter forekomster av slik «Breivik-demografi», og den nevnte babymatbloggerens innlegg dukket opp øverst på trefflista som primær smittekilde for siste ukers utbrudd av den skadelige hjerneinfeksjonen som disse forestillingene burde regnes som. Jeg posta saklige motsvar i kommentarfeltet på den patetiske bloggen hans, men denne nyselvoppnevnte forsvareren av ytringsfrihet og presseetikk sletta innleggene.

 • Daniel

  Lurer på om ABB, Fjordman, Granli og Olsen prøver å sette en ny bunnstandard for usmakelige blondinevister…
  Takker for at du lufter frem mye grums

 • Jeg får fortsatt ikke mannen her hjemme til å tro at den bloggen er ekte…

 • Syns det var dårlig journalistisk arbeid å bare godta svaret på hvor informasjonen hans kom fra.

 • Og som en saueflokk følger mange flere tanketomme fjortiser etter henne… Det er skremmende, det er til å få mareritt av!!

 • Men disse tullingene har ikke forstått ytringsfriheten i hele tatt. Hvis de blir kastet i fengsel for meningene sine er det brudd på menneskerettighetene.

  Hvis en annonsør velger å bryte samarbeidet, vel, så har det ingenting med ytringsfrihet å gjøre. Folk må lære seg hva ytringsfrihet er for noe, så de ikke fremstår som større idioter enn de faktisk er.

 • Liv Langberg

  Nå ble jeg faktisk litt lettet!

 • Liv Langberg

  Det er vel ikke så overraskende at det er noe disse to ikke forstår…

 • Her er det noe jeg ikke er enig i. Det er ikke nødvendigvis rosabloggere som uttaler seg i slike ordelag. Ellers applauderer jeg, som så ofte ellers.

 • Enig. Hvis dette hadde vært standarden på norsk ungdom av i dag hadde det vært like greit å gå i grava med en gang, for da hadde løpet vært helt og fullstendig kjørt…

 • R083r7

  Det interessante er jo at samtlige av dere tar innleggene til Heidi for god fisk. Skjønner dere virkelig ikke at hun bare tuller og troller for å prøve og oppnå mest mulig klikk og klatre på blogglisten og igjen tjene mer penger på annonser? Helt utrolig hvor lettlurte og naive mange av dere er.

 • Thomas W Riis

  En ting er sikkert, du skal være jævlig smart for å spille dum på en så overbevisende måte. Uansett, for henne er det å si at alt bare var på tull ihvertfall en fin forsvarstaktikk den dagen virkeligheten kommer og biter henne i rompa…

 • Haha, tidenes kommentar :-D

 • Jeg er selvsagt enig i at alle skal komme til orde, og jeg har allerede for flere år siden argumentert for at selv idioter som Tore Tvedt (ex-Vigrid) må få lov til å ytre hat og dritt uten å straffes for det (selv om han faktisk ble straffet for det). Jeg vil ha en absolutt ytringsfrihet, også uten rasismeparagraf, nettopp fordi jeg vil ha grumset frem og opp slik at vi kan sable det ned og vise ansvar.

  Men, kan vi ikke slutte å dra frem dette poenget hver eneste gang vi nå kritiserer disse røstene? Etter 22/7 ser det ut som at enhver kritikk av grumsete meninger må følges av en disclaimer om at de selvsagt skal få lov til å ytre seg. For meg er dette en selvfølge at de skal, så vi må snart slutte å påpeke det til det kjedsommelige…

 • Mullaen har blogget mer om dette:

  Gullungen då!

 • Haha, slik skal det låte unge mann!

 • Og eg kom på at eg gløymde å lenke til innlegget ditt. Det var planen då eg byrja… men så byrja eg å sikle, og så svartna det for meg… og eg vakna opp i ein dam av fråd og eg hadde publisert eit nytt innlegg.

  På tide å skifte medikasjon.

 • Anne32

  Jeg tror Heidi Alexandra overdriver, for all del, men jeg fastholder min teori om at jenten ikke sto først i køen da hjernekapasitet ble delt ut. Man må i utgangspunktet være ganske dum for å ville fremstille seg selv som en komplett tåpe i det offentlige rom kun for å tjene penger.

  Heidi Alexandra er dum fordi hun ikke innser at meningene hun fremholder på internett anno 2011 vil følge henne i mange år fremover. Se for deg at hun søker en jobb i 2020 som medieanalytiker. Et kjapt googlesøk vil avlsøre at hun har markedsført seg selv på en rosablogg som en ekstremt selvopptatt skjøge (beklager ordbruken, jeg klarer ikke styre meg) som har lyst til å være som Barbie. Om jeg sitter med søknaden hennes på pulten min en dag i fremtiden driter jeg i om denne rosabloggingen er trolling eller bolling eller tull og tøys – uakseptabelt å ansette henne i en seriøs stilling uansett. Da tar jeg heller faktisk en av Paradise Hotel-deltagerne.

 • Jeg og prøvde meg med en kommentar om befolkningsteoriog demografi i innlegget til Granli, den slapp heller aldri gjennom. Det som gjør meg trist riktignok er at uansett hvor mye fakta du kaster på bordet til slike så vil de aldri revurdere de «geniale sannheten» de har funnet «på egen hånd».

 • Quasi

  Æsj.

  Kleppheslig er vel det ordet som passer best. I alle fall om man ikke skal banne.

  Forstår at disse folka har styrtrike foreldre? Noen burde finne ut hvem de er, og så oppfordre til en boikott slik det ble gjort i Martine saken.. Hadde vært gøy å se hvordan det gikk med disse inngrodde tåneglene uten mammas og pappas penger..

 • Bekrefter denne opplevelsen av å bli blokkert på bloggene til disse to som roper om ‘knebling’. Denne Lars-Petter har trolig gått aktivt inn for å blokkere kommentarene jeg forøkte å poste, selv om kommentarfeltet hans flyter over av atskillig mer usaklig og karakteriserende innlegg. Dette Heidi-mennesket skylder derimot på at spamfilteret hennes ikke liker at man linker til fakta fra slike useriøse nettsteder som BBCs.. Episk..

 • Knut

  Virker som en del bloggere (ikke bare rosabloggere, gjelder f.eks. også vår veninne HelseHilde) mener at alle har rett til å ha sin egen mening, og dersom noen er uenige i deres mening, er respektløse. Derfor er det greit å blokkere/sensurere selv saklige kommentarer.

  Jeg er enig i at alle har rett til å ha sin egen mening om ting, og at man har rett til å ytre den. Men det at folk er uenig, betyr ikke at de er respektløse. Snarere tvert imot, dersom man diskuterer saklig og skikkelig, istedenfor å angripe person, er det et tegn på respekt for den andres meninger. Har mye mer problemer med folk som kommenterer av typen «Du er jo bare dum» eller andre usakeligheter.

  Beklageligvis virker det som om en del bloggere ikke klarer/vil(?) skille saklig fra usaklig kritikk/diskusjon, og tar alt personlig. I tillegg, som har vært nevnt andre steder, de lever av antall «klikk», og en god intrige eller et proviserende innlegg, genererer mange klikk…så kanskje de fristes til å fyre oppunder litt ekstra?

 • Hjerndvask-Tonje har skrevet en bloggpost om dette som bare er elsk.

  Les!

  Åpent brev til Lars Petter Granli

 • Pingback: Åpent brev til Lars Petter Granli | Hjernedvask()

 • Pingback: Stol på rosa - Noe kreativt()

 • Haakon

  Greit, dette er litt sent nå, men helt alvorlig talt, hvordan kan de fremstå som større idioter enn det de allerede er?

  Du ber om ganske mye nå unge man…

 • Grand Vizier

  At Tjomlid regner seg som en «intelligent kritiker» er jo morsomt.

  Kritiker er han nok, men adjektivet finner jeg lite som taler for er korrekt…..