Jeg – en farlig kommunist (til det motsatte er bevist)

I følge Kjetil Dreyer, leder av Vaksineaksjon.no, er jeg visst del av en kommunistisk konspirasjon – muligens uten å vite det selv:

Skjermbilde 2012 05 28 kl 14 48 41

Og litt nede i kommentarfeltet skriver Dreyer:

Skjermbilde 2012 05 28 kl 14 50 32

Vel, ettersom Dreyer har blokkert meg fra alle Facebooksider han administrerer for lenge siden, er det vanskelig for meg å svare i den tråden han stiller spørsmålet. Derfor tillater jeg meg å svare her:

Jeg har aldri hørt om «Fabian Society» før, ei heller er jeg kommunist, og på toppen av det hele er jeg ikke en gang med i noe «skepsisnettverk» ettersom jeg blogger 100% på eget initiativ og uten føringer fra noen som helst andre individer eller grupperinger.

Jeg er heller ikke tilnyttet Human-Etisk Forbund (HEF) eller Ingen Liker Å Bli Lurt-aksjonen på annet vis enn at jeg ofte er enig med dem. Men på den annen side blogger nok jeg tidvis om saker som både foreningen Skepsis og HEF er svært uenige med meg i. Hadde de på noen som helst måte påvirket hva jeg blogger om, er det mange av mine bloggposter som aldri hadde sett dagens lys…

Det er for øvrig interessant at Dreyer vil ha «beviser» for at jeg ikke er en del av dette «Fabian Society». Hvordan beviser man at man ikke er med i noe man ikke aner hva er for noe eller noensinne har hørt om før?

Men dette er kjent stil fra Dreyer. Han koker sammen grove beskyldninger om andre mennesker, helt uten noen form for dokumentasjon. Deretter krever han at de utpekte skal bevise sin uskyld med dokumentasjon. WTF?!? I god, gammel konspirasjonsteoretisk ånd opererer altså Dreyer til enhver tid med kilder som er så hemmelige at han aldri kan vise dem til noen. Men han har dem altså. Helt sant! Æresord!han vet at hans påstander stemmer, han kan bare ikke underbygge dem fordi det ville være for risikofylt for ham å avdekke sine kilder. Vi må bare ta ham på ordet. Men vi må derimot legge frem dokumentasjon for å renvaske oss selv.

Doh.

Det er også interessant å merke seg taktikken med å blokkere først og spørre etterpå. Det har vi sett mange ganger fra de mest rabiate alternativfolkene. De blokkerer en meningsmotstander, og stiller deretter spørsmål rettet til vedkommende. Når de da ikke får svar, ettersom vedkommende er forhindret fra å svare, påberoper de seg å ha vunnet debatten… Og hvis man da tar seg friheten, slik jeg her gjør, å svare et annet sted enn i tråden hvor spørsmålet ble stilt, blir man straks beskyldt for mobbing og uthenging fordi man siterer dem offentlig og flytter debatten over i et annet forum.

Sukk.

Det kan ikke være helt feil å hevde at det rett og slett har tørnet for Kjetil Dreyer. Han har alltid trodd på mye rart, både at sølvvann kan beskytte mot influensa og at 9/11 var en innsidejobb eller jødisk konspirasjon, men nå sprer han også YouTube-videoer som hevder at artister som Lady Gaga og Rihanna er en del av Illuminati – og at denne hemmelige organisasjonen tok livet av Michael Jackson og Tupac. Fullstendig koko altså. Og det morsomste er at han underbygger en del av dette ved bruk av satiriske videoer – som han altså ikke har skjønt er ment som satire. Det eneste positive med at Dreyer åpenbart havner lenger og lenger ut i konspiland er at enhver noenlunde oppegående person må miste all tillit til Dreyer som troverdig kilde for noe som helst av informasjon lenger.

Merk også hvordan Dreyer atter en gang emjer i vei om hvordan «skepsisnettverket» (hva nå enn det er) er en trussel mot det han kaller «fri ytringsfrihet», når ingen skeptikere noensinne har nektet Dreyer i å uttale seg hvor han vil. Han har kommentert fritt i denne bloggen flere ganger, mens jeg er blokkert fra å uttale meg i alle hans fora. Mine kommentarer slettes systematisk hvis jeg uttaler meg noe sted jeg ennå ikke er blokkert, og deretter blokkerer han meg. Likevel klager altså Dreyer på at det er han som sensureres og at jeg er en trussel mot ytringsfrihet? Hvor forkvaklet er det mulig å bli? Jeg er glad i åpen debatt og slipper alltid til meningsmotstandere. Dreyer selv er derimot sykelig opptatt av å kontrollere og ensrette debattene, og sletter derfor det meste som ikke passer hans agenda og budskap.

Hemmelige, anekdotiske bevis er Dreyers drivstoff. Solide, vitenskapelig fakta er hans kryptonitt.

Så hva er egentlig dette «Fabian Society»? Jeg googlet og ser at norske Wikipedia beskriver det slik:

Fabian Society er en britisk intellektuell sosial reformbevegelse som fremmer sosialistiske idéer innenfor rammene av parlamentarisme og demokrati, istedenfor revolusjon. Bevegelsens arbeid fra slutten av 1800-tallet frem til begynnelsen av første verdenskrig var fundamentet som førte til grunnleggelsen av Labour Party og avkoloniseringen av det britiske imperiet. Bevegelsen var sterkt medvirkende til Indias selvstendighet. Bevegelsen fungerer idag som en tankesmie for Labour Party, og er en av 15 sosialistiske bevegelser som er tilknyttet partiet.

Dæven steike, det hørtes skummelt ut.

Dreyer mister tilhengere og graver sakte med sikkert sin egen grav med sitt konspivås. Og jeg feller ikke en eneste tåre.


Påstanden om at «skepsisnettverket har mottatt flere millioner fra farmasøytiske selskap» er selvsagt bare vås, noe jeg har drøftet i denne bloggposten.

Les gjerne mer om «Konspirasjonsklovner mot vaksiner» i denne bloggposten på Tøvsugeren.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!