MEYou sky langMange har fått med seg at Maria Gjerpe har startet en innsamling for å bidra til forskning på en behandling for sykdommen ME. Kort sagt dreier dette seg om at forskerne på Haukeland sykehus i Bergen trenger å gjennomføre en ny studie på medisinen Rituximab, som i en mindre studie i fjor høst viste seg å kanskje kunne være nyttig for enkelte ME-pasienter.

Gjennom crowdfunding-prosjektet MEandYou som startet i mars ønsket Maria å samle inn 7 millioner kroner på 3 måneder. Det ville i så fall ha finansiert behandling av 140 pasienter.

Det er nå bare en uke igjen. Innsamlet beløp ligger på rundt 2,2 millioner, og over 3000 personer har bidratt. Det er fantastisk bra, selv om det er lang i fra målsetningen.

Lesere av denne bloggen vet at jeg mener vi trenger god forskning for å avgjøre viktige helsespørsmål. For å finne ut hvilken behandling som virker må det gode kliniske studier til. Forskerne ved Haukeland har allerede gjennomført såkalte fase 1 og fase 2 kliniske studier, med henholdsvis 3 og 30 pasienter. Denne studien som nå skal finansieres er den siste i kjeden, nemlig en fase 3-studie med 140 pasienter. Det er en multisenter, randomisert, dobbeltblindet, placebokontrollert klinisk studie som vil vare i rundt to år. Hvis det viser seg at Rituximab har en så god effekt som mange håper på, vil det være et stort gjennombrudd for en del av de mange ME-syke i dette landet, både barn og voksne.

Maria forsøkte helt fra starten å dra i gang en bloggstafett for å gi saken oppmerksomhet. Jeg har likevel vært treig med å skrive om det fordi, vel, jeg liker ikke følelsen av å bli dyttet i en retning når det gjelder temavalg i bloggen. I løpet av de siste tre måneder har jeg fått flere henvendelser fra folk som ønsket at jeg skulle skrive om dette, men de hadde alle en litt likelydende tekst pakket inn i en tilsynelatende personlig og spontan henvendelse. Når noe kjennes falskt ut får jeg automatisk en aversjon mot å delta.

Likevel synes jeg dette er en viktig sak, og jeg ønsker å bidra. Saken har fått mye medieoppmerksomhet også utenfor bloggosfæren, med mange medieoppslag både i Norge og utland. For å kompensere for at jeg har vært treig å bidra til denne oppmerksomheten tenkte jeg å gi min slant til støtte for saken. Jeg kjenner flere alvorlig ME-syke, og hvis jeg kan bidra til at de får et bedre liv, så vil jeg svært gjerne det.

Derfor har jeg bestemt meg for å la alle inntekter på bloggen min i juni måned gå uavkortet til MEandYou. Hvor mye penger det blir, avhenger av hvor mange sidevisninger jeg får i juni, noe som igjen avhenger av at jeg klarer å skrive bra saker som folk ønsker å lese. Normalt vil beløpet ligge på rundt ti tusen kroner. Vi får håpe jeg finner bloggeinspirasjonen i denne første sommermåneden slik at flest mulig kroner kan gå til god forskning. Disse kronene vil være en dråpe i havet, men likevel vet jeg pengene vil være et lite dytt i riktig retning.

Og husk, du kan også bidra! Gå inn på nettsidene meyou.no og se hvordan du kan donere penger. Alle kroner hjelper, og om du kan gi en hundrelapp eller fem hundre kroner, så er det mange syke mennesker i dette landet som får et lite løft.

Det er bare en uke igjen av Marias crowdfunding-prosjekt. Hvis du kan bidra til å gi saken oppmerksomhet, er det bare å dele denne bloggposten, skrive din egen, eller lenke til meandyou.no på Facebook, Twitter og i andre kanaler. Kanskje et siste fremstøt helt på tampen kan gi noen ekstra, sårt trengte kroner til forskningen? Jeg håper det.

 • Marita Hansen

  Kjempebra!!

 • Anne Breiehagen
 • Takk for oppmerksomheten du bidrar til å gi prosjektet MEandYou, Gunnar! Det setter jeg stor pris på.

  Jeg tror på handling for å sørge for endring. Det er mer den som vil være med kan gjøre:

  I tillegg til å skrive om dette, slik du gjør, dele det andre skriver og å selv sende en sms eller to, er det nå helt gratis å hjelpe MEandYou å vinne 100 000 kroner.

  Gjennom å stemme på MEandYou i konkurransen hos Stormberg kan vi vinne viktige midler. Et lite museklikk fra hver, mange delinger av lenken i sosiale medier med oppfordring om å stemme MEandYou – og vi har 100 000 til: https://www.facebook.com/questions/10151592269384590/

  (Ja, jeg setter hårete mål (og om jeg ikke når stjernene, så når jeg i alle fall himmelen- og ja, jeg tror jeg kan endre verden gjennom det jeg gjør, som alle andre kan. Hurra!)

 • catwesterby

  Tusen takk Gunnar, dette var hyggelig lesning! :-)

 • Toove

  Åh, det er kjempefint!
  Jeg kunne ikke tro det da det ble gitt fem millioner til en som skulle undersøke «hvordan ME-syke blir møtt av legen», mens Fluge og Mella fikk ingenting.
  Alt dette maset om at vi er for mange uføretrygdede (eller lever på stønad, da, uføretrygd ser det ikke ut til at jeg får noen gang), mens det blir forsket nesten bare på dødelige sykdommer slik at vi får flere som overlever og trenger trygd i årevis, og den forskningen som er på kroniske sykdommer er masse dill.
  Jeg skal huske på deg, Tjomlid, hvis jeg en dag blir frisk! Hva vil du jeg skal gjøre for deg? Om noen år, altså… håper jeg…

 • Veronica Marie

  Åh NÅ ble jeg glad Gunnar! U made my Day <3

 • kulegutt

  Utelukkende rå-vegan kost inkl tonnevis med fersk juice=ME bye bye :-)
  Det er verdt et forsøk!!!! det er DEFINITIVT verdt et forsøk.
  Konsulter med lege og ernæringsfysiolog, og ikke la deg skremme av detox perioden.

  Lykke tillllll!!!!!!!!!!!!

 • Rudolfine

  Supert!

 • Toove

  Kulegutt, det ser ut til at hvertfall halvparten av alle med ME nå følger en eller annen diett, ofte ganske streng, mange har prøvd det du skriver. Vi eksperimenterer til vi blir blå i trynet. Mat og kosttilskudd, varme og hvile, meditasjon og mineralbad – det hjelper litt på noen av symptomene, kan gi litt mer energi, litt mindre smerter, bedre pust, mindre hjernetåke,… men hvis en virkelig er dårlig blir en dessverre ikke helbredet av det.

 • Tonje

  Tusen takk! :) Kjempeflott at du velger å gjøre dette. Jeg forstår hva du mener med at du ikke liker å bli «mast på», som blogger blir det sikkert mye av det. Så takk for at du likevel tok en ordentlig kikk på saken og valgte å skrive om det, samt donere penger.

  Hilsen 25 år gammel jente som har vært syk i 13 år, og som virkelig har trua på rituximab-studiet! :)

 • Ane Elise

  Jeg tror hvis mange med ME(og andre diagn) prøver juice for en periode(og inkl det i kosten i hverdagen etterpå ) så vil nok mange komme ut av ME tåka ja.. mange holder seg til krevende dietter og prøver «alt». det hjelper jo litt å holde seg unna feks melk, gluten, sukker/stivelse/korn osv… men det er ofte ikke nok til å virkelig kjenne store forskjell av det.(men ja det hjelper endel).. jeg har hatt ME i 20 år(13 år med lett grad, de siste 7 år veksler på alvorlig og moderat grad- 100 % ufør). jeg er 38 år.

  jeg prøvde KUN juicefaste i 7 dager for et par mnd siden og merket utrolig stor bedring på formen!! ..og jeg har prøvd det meste!! både av tilskudd, behandling og dietter..

  så har man ikke prøvd juicefaste over litt tid(min 1 uke) før så gi det en sjanse!! og man må gjøre det FLERE GANGER(og gjerne i flere uker sammenhengende)… og ikke minst holde seg til mye rå vegan i kosten ellers (jeg holder en knapp på hjemmelaget kjøttkraft også!) ..nå skal jeg ta 10 dager med kun juice og gleder meg til mer overskudd og velvære følelse..letthet.. konsentrasjon. klarhet.. skulle ønske flere virkelig prøvde dette.. ihvertfall ikke si at det ikke er noe for deg før du har prøvd! .. det kan forandre livet ditt :) men regn med at det også tar litt tid.. ikke gjort på en uke altså.. :)

 • Ane Elise

  og det er (dessverre for mange) min grunn til å ikke gi penge-støtte til dyre medisiner… burde vært egne «juice-retreater» for kronisk syke, inkl null el-felter(stråling) og ellers naturlig og økologisk miljø, mye frisk luft, lys, støtte og varme/omsorg… istedenfor å gi MER medisiner … beklager hvis jeg støter noen nå .. men håper det er rom for å ha egne meninger/erfaringer og jeg gir min støtte der hjertet følger :)

 • Sunniva Soleil Noir

  Det er kjempefint at du har blitt bedre, det må virkelig føles som en lettelse, og jeg har derfor forståelse for at du ikke ser behovet for å prøve ut medisiner for akkurat deg. Men selv om dette (udokumenterte?) remediet virket for deg, så kan du ikke uten videre anta at det virker for andre. Du snakker om at man ikke skal gi «mer medisiner», men medisiner kan være så mangt. Det er klart at det er bedre å gå til tannlegen i stedet for å selvmedisinere seg selv med smertestillende i ukevis, men i andre situasjoner, f.eks de første dagene etter tanntrekking vil mange mene at smertestillende medisiner er en god ide. Selv har jeg slitt med migrene og hodepine i mange år, helt siden jeg var barn. Jeg har prøvd det meste, trening, gåturer, avspenningsøvelser, fysioterapi og …akupunktur. Jeg har innbilt meg allergier for engangsgrillukt, løkpølse(!) og rødvin. Uten at noe hjalp meg. Spesielle smertestillende for migrene hjelper der og da, men for at de skal virke bør man helst ligge i sengen resten av dagen. Da sier det seg selv at de har virkning. Da var jeg sannelig takknemlig for at noen fagpersoner i Trondheim bestemte seg for at de ville forske på forebyggende medisiner mot migrene. Min mor deltok i undersøkelsen. Hun fikk ikke vite hvilke medisiner hun fikk til enhver tid – hun fikk en runde med placebo en runde hver med to ulike blodtrykksnedsettende medisiner. Imens skulle hun føre en dagbok over migreneproblemene. Når forskningen var avsluttet, fikk hun resultatet. I de periodene hun gikk på placebo hadde hun bare en minimal nedgang i antall migreneanfall (sammenliknet med når hun ikke gikk på noen som helst medikamenter). Da hun gikk på blodtrykksnedsettende, så hadde hun en nedgang fra 50 timer migrene i måneden til 5 timer. Det er absolutt resultater å snakke om! Jeg bestemte meg derfor på å begynne på disse medisinene (som er dyre). Etter min egen opplevelse har jeg betydelig økning i livskvalitet. Jeg har gått fra å kunne ha hodesmerter hver dag i tre uker til å ha det kanskje en gang i uka eller sjeldnere. Jeg har ingen bivirkninger av medisinene. Men fordi det fortsatt ikke er blitt forsket nok på medisinen, er den ennå ikke sett på som et forebyggende preparat for migrene, og jeg får den derfor ikke på blåresept. Dermed vil det ikke nødvendigvis bli dyrt for en pasient, dersom medisinen er godkjent til formålet. Uansett er din holdning til medisinering ikke å anse som et motargument til forskning, snarere tvert i mot! Mer forskning kan hindre feilmedisinering, og gi bedre kunnskap om hva som faktisk bare er tull og tøys, og hva som faktisk kan hjelpe de som virkelig trenger det. Medisinering er ikke farlig i seg selv (det blir som å påstå at mat er farlig fordi noen spiser feil eller for mye). Det som er farlig er feilmedisinering, undermedisinering eller overmedisinering.

 • kulegutt

  Bra respons!

  en «streng diet» er ikke det jeg sikter til. Dette konseptet skaper stress. Jeg promoterer en langsiktig personlig matevolusjon med myke overganger. Kombinert med tiltak rundt det sosiale, seksuelle, spirituelle, fysiske, mentale, økonomiske og karreiererelaterte.

  Nøkkelen er inspirasjon!!!
  hold deg inspirert gjennom div.media, litteratur og eksperimenter. Unngå å «slutte» med ditt og datt. Hold fokus på det du ønsker(målet). Og fokuser på det du inkluderer i livet, ikke det du ekskluderer. Med denne tilnærmingen vil destruktive matvaner elimineres umerkelig. Energi vil pumpes inn i instrumentet/kroppen og opprettholdelsen av livsstilen blir en lek.
  Stol på kroppen, stol på deg selv og stol på planeten. Er det en ting instrumentet er kan, er det helbredelse. ENKELT!!!(lett å si :-)
  Vi må begynne å høre på Tjomlid og ta i bruk placebo. Du må ikke bare tro at du klarer det, du må vite det!!!(helst overbevis deg selv om at du allerede er frisk). Og ikke kom å si «jeg prøvde og det funka ikke». DU SKAL IKKE PRØVE, DU SKAL GJØRE. Du er frisk, vakker, sterk, sexy og representerer et potensiale av utenkelige dimensjoner. Gå til speilet nå, se deg inn i øynene å si «du er bra nok», «du er perfekt», «du er skjønn» og merk deg de emosjonelle manifestasjonene.
  Drikk èn grønn juice om dagen og vent til next step føles gøy og innbydende.
  NOTE:
  Eliminier sukker, mel, søtning, gjær og div kjemikalier(lag din egen dressing etc). Hvem i huleste vil putte i seg denne anti-maten uansett??? katta spiser som en hertug mens eier bruker kroppen sin som søpplefylling.
  mao: mange ting spiller inn, men et sted må man begynne. Du sier du har prøvd til du blir blå. Du skal ikke bli blå, da må du begynne på nytt. Du skal nyte prosessen. Juicing er gøy, salater er gøy, yoga er gøy, eksperimentering er gøy, trening er gøy og ny læring er KJEMPE GØY.
  Tips:
  Lær deg en ny skill i samma slengen!! sjonglering, kort-memorisering, gitar, slackline—whatever.
  i love you

 • kulegutt

  dette var muligens litt predikerende, det er vanligvis ikke slik jeg liker å opperere. Så bekvemmelighetens og netthetens navn ber jeg om forladelse.

 • Ane Elise

  kjære deg Sunniva. Jeg har full forståelse for det du skriver. og skjønner at du kan bli litt provosert av det jeg skriver. takker selv for at mange av dagens medisiner finnes! jeg er ikke IMOT medisiner generellt, og vet at det er helt nødvendig! og jeg synes det er leit at så mange sliter og har det vondt! inkl meg selv og nærmeste familie. men skulle ønske vi satset mer på tiltak som vil hindre/stoppe at flere får plager/sykdommer. Det er nesten som å banne i kirken å si at noe «naturlig» virker. jeg har selv «kurert»(det er heller ikke lov å si- det er mer riktig å si «symptomfri) min datter for ADHD, atopisk eksem, astma, slitenhet/søvnproblemer. Det betyr ikke at det virker for ALLE, eller at det er så lett/enkelt som det høres ut. Jeg har lest mange blogger, innlegg, også på ME foreningens sider -og det er svært få som skriver om akkurat dette. ingen jeg vet om har virkelig prøvd det ut(bare lest om på utenlandske sider).
  streng kost/diett ja.. det har de fleste prøvd …men det er ikke det jeg mener her. har selv levd på strenge dietter(uten melk, gluten, sukker gjær, korn, lagd all mat fra bunn osv…). merker jo litt bedring og holder sykdommen litt i sjakk, men det er ikke nok til å bli betydelig bedre av ME(for noen kanskje- ikke meg). Når det gjelder juicefaste + rå/vegan(+ noen tilskudd) så tror jeg rett og slett det er lite utprøvd. de fleste orker ikke styre med det. livet er mer enn det, og ME er også mer kompleks, men jeg tror mange hadde blitt mye friskere om de gjorde et forsøk.

 • Sunniva Soleil Noir

  Men poenget med forsking er jo ikke å skille det «naturlige» mot det «unaturlige», det er å forske på hva som faktisk virker, og ikke virker, «naturlig» eller ei.Jeg er også litt usikker på hva du mener med «naturlig», kan du utdype det? Forøvrig er jeg ikke provosert, jeg er bare uenig. :)

 • Pingback: Sammen om ME-forskning (vitenskap, baby!) | Undreverset()

 • Ane Elise

  naturlige løsninger for meg kan være føre-var-prinsipp mot det trådløse/radiobølger/el-felter (ikke kutte ut tekno, men begrense det mest mulig- (spesielt skole/barnhg), trenger vi virkelig alle vaksinene?(hvor mange har egentlig blitt syke av dem), mye bedre kostholdsråd!!(og det er kanskje den viktigste av dem alle her!inkl konserveringsmidler/tykning/stabi, E-stoff, bløtlegge/spire korn, spise mer fra naturen- også ugrass, urter osv) mer økologisk mat(mange jeg kjenner vasker ikke engang grønt/frukt de kjøper + gi dyra/fisk øko mat også.

  drikkevannet vårt er ok(i forhold til resten av verden), men bør alikevel renses mer(i husholdningen). vaskemidler/kosmetikk og generellt kjemikalier er altfor høyt/skadelig.husene vi bygger er tettere, og hva med plast/lim osv…
  og mer jeg ikke kommer på akkurat nå.. det er generellt for mye forurensning på kloden vår, men det er omfattende tema. jeg tenker mer på hva man gjøre i sitt eget hjem og som privatperson for å bedre sin egen helse og forebygge for våre barn. og jeg synes det er mye bra som skjer på den fronten!!! jeg mener heller ikke at vi skal tilbake til steinalder!! det går an å lage bedre/renere produkter/ting!! men vi bør etterspørre etter mer okø på alle plan, og støtte foreninger som ønsker feks mer forskning på forebygging/skadevirkninger på sikt.. de finnes, men er små og blir ikke hørt.. ennå …her er mye penger i sving og mye politisk.

  Når man FØRST HAR BLITT SYK så er det viktig at de blir hørt, har egen forening og får hjelp!! ikke bare til å dempe sympt, men til å bli friske uten å bruke medisiner(det finnes mange eksempler på det). Jeg er FOR å støtte feks medisin for borrelia, for der er det ikke så mye vi kan forebygge/unngå. men når ting er blitt som det har blitt i vårt samfunn så er «brannslukking» helt nødvendig for at mange i det hele tatt skal ha noe livskvalitet. jeg forstår den, men så mange, mange, mange kunne unngått å bli syke i utgangspuntet- og det er der jeg støtter forskningen/foreninger

 • Ane Elise

  og må ikke glemme det psykiske heller.. hvordan vi tenker og føler og omgås mennesker rundt oss. Det er jo vel så viktig som å leve «okø» og «naturlig».. men nå er ikke ME en psykisk sykdom, tror mer det er «bivirkninger» av å ikke kunne fungere ordentlig/bli sliten av alt.. det er viktig, men ikke der fokuset bør være(eneste årsak og behandling) for en som har blitt syk.. selv om man skal vel heller ikke undervurdere vilken kraft vi har..

 • Sunniva Soleil Noir

  Jeg synes du går rundt grøten. Du svarer ikke på hva du mener med «naturlig», men heller hvilke matvaregrupper etc. du kaller naturlig. Når det gjelder vaksinene, så har veldig mange vaksiner reddet veldig veldig mange liv. Jeg henviser her til bla.a Tjomlids tidligere poster om det temaet. Jeg forstår fortsatt ikke hvorfor du mener det er feil å FORSKE på om en medisin fungerer eller ikke, siden det også er en del av forebyggende helsearbeid.

 • Ane Elise

  kanskje jeg ikke forstår helt hva du spør etter.. Jeg støtter ikke forskning på denne medisinen(gjelder ikke alle medisiner) pga jeg tror ME (og endel andre sykd) kan reverseres uten bruk av medisiner.. Jeg tror rett og slett mange(ikke absolutt alle) kan bli såå mye friskerere(til og med kureres) på naturlige måter.. naturlig = uten bruk av noe skapt på laboratorium, men som finnes/er i naturen.

  og så er det muligens allerede en medisin på markedet. LDN …kan jo hende den virker bra for mange.. men bevares.. jeg håper selvfølgelig at mange får et bedre liv, det er vel intensjonen enten man tenker medisin eller tilbake til naturen :)

 • Sunniva Soleil Noir

  Men jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor det skal være en motsetning til forskning? Hvis du tror andre måter enn denne medisinen vil gjøre en bedre jobb, så bør jo det også forskes på. Sannsynligvis vil de bruke kontrollgrupper. Men det er jo vanskelig å vite hva som skal forebygge en sykdom når vi ikke vet hva som forårsaker den.

 • Ane Elise

  ja enig med deg der… jeg er ikke imot forskning(de kunne forsket mer på naturlige løsninger ja… ), men tror andre måter enn medisin vil være vel så bra. det burde forskes på, men det er lite butikk i det så det blir nok mer opp til hver enkelt å gjøre det/finne ut av det. info om det finnes, bare let opp selv. jeg har selv fulgt med i åresvis og lest masse om det. you tube, blogger, magasiner, bøker etc.. jeg har jo ikke funnet på dette selv..

  MEN det finnes org/foreninger som støtter dette, og der kan man jo bidra slik at de blir større og vi får flere svar. de blir ikke hørt rett og slett. årsak til ME tror jeg er kompleks. vaksiner, amalgam, feil kosthold, psyk stress, forurensing, infeksjoner(feks kyssesyke), hyppig antibiotika- bruk, el-stråling, kjemikalier, sprøytemidler, fluor/klor(?), flåttbitt(borrelia), plast ++ og kombinasjoner av disse… + arvelig?.. så det tror jeg neppe vi finner ut av noengang…dessuten vil man ikke kunne dokumentere dette.. og kan man det vil det holdes lokk på.. derfor tror jeg på forebygging innenfor alle de områdene man kan.. uten å må leve helt som i steinalder :)

 • Morten Thomassen

  Takk!

 • Pingback: Skepchick.no | Kjappiser 3/6()

 • Thomas N-R

  Har god tro på Rituximab og det har tydeligvis også forskningsrådet. Goooo Haukeland:) http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10117089

 • Mandalitt35

  Sjansen er veldig stor for at du sliter med matintoleranse og dermed føler deg mye bedre når du drikker kun juice? Står vel respekt av å ikke ville ta medisiner som kan gjøre en frisk, men i hvilken forstand, kan man jo spørre seg?

 • kulegutt

  For all del men ikke nødvendigvis.
  Jeg har ingen matinntoleranse. Jeg lider heller av mattolleranse(jeg eter ALT :-) «mat er mat».

  «respekt i ta ta medisiner som kan gjøre en frisk».
  Midisiner er ikke designet for å helbrede. De er designet for å ivareta en sykdom og samtige holde individet produktiv i et monetært system(da snakker jeg hovedsakelig om psykopharmaka).
  piller mot matallergi ville vel bare vært antihistaminer som IKKE er noen løsning. Er løsningen på et immunsystem-out-of-controll å undertrykke det? NEI! det blir som å isolere hunden sin for å få bukt på et atferdsproblem. Løsningen er å skape et miljø for hunden slik at den begynne å handle produktivt og praktisk. Det samme gjelder immunforsvaret. Vi må skape et miljø som gir immunforsvaret sjansen til å gjøre jobben sin. Ikke skape et giftig, negativ og stressende miljø.

  Som juice opptas vitaminer og mineraler umiddelbart, produktet er ferskt og uprossesert. Det skal sier at jorda blir surere og Codex Alumentarius jobber seg hardt inn i EU for å senke kvalitet på grøntfor. Og noen produkter er så fulle av pestisider at det er bedre å la dem ligge i supermarkedhylla. MEN! ikke fortvil. vi tager det vi haver, juicer og smiler, hopper og danser.

  En juicefaste tiblyr.
  1. en grei første periode
  2. en helvetes detox periode

  3. en psycho oppesen periode
  4. en generell høy-energi periode fram til slutt
  -mental klarhet
  -«re-charge»
  -helbredelse av fysiske plager
  ++++++++

  Gjør det i samsvar med lege eller andre veiledere.
  En juice faste tiden varierer fra 1/2dag til 90dager(FØLG KROPPEN

  Folk som praktiserer juicefaste(evt organisk vegan faste) rapporterer enorm energi-boost. Praktikantene skriker etter at forskere som ønsker å undersøke. BUT NOOOOOO!!!
  Iggy Pop har bl.a annonsert at han gir seg selv til vitenskapen som forsøkskanin. Dette fordi helsa hans er så latterlig god(yoga, juice osv). Juice alene er selvfølgelig ikke noen løsning.
  Terapi
  Spirituell praksis
  Yoga
  Mat
  Vektløfting
  Mental stimulans
  Nærhet
  Dans

  Mao: å hate livet sitt og tro at juice alene fikser noe som helst er naivt. av og til er det slik, but don’t count on it.

 • PM

  Hei Gunnar, hvordan har det gått med denne saken, har du fått donert juli-inntektene til MEandYou?

 • Jepp, de ble satt inn på konto. Grunnet en ekstremt travel jobbemåned (med deadlines før sommerferien) ble det lite blogging i juni, dessverre, så inntektene ble mindre enn forventet. Likevel ble det en grei slant som jeg håper bidrar litt :-)

  https://www.facebook.com/MEYOU.no/posts/221154798043709