Grov urett mot en stor idiot

Last updated on 9. april 2008


En av norgeshistoriens største idioter, Tore W. Tvedt, ble i forrige uke dømt til 45 dagers betinget fengsel for å ha krenket norske jøder. Vigrid-lederen sa i et VG-intervju i 2003 av jøder var «ondskapsfulle mordere» og «parasitter som skal renskes ut«. Tingretten mente at «synspunktene hans innebar en grov nedvurdering av jødenes menneskeverd, både etnisk og religiøst«. Dommen sier bl.a.: «På dette grunnlag kan ikke retten se at uttalelsene fortjener beskyttelse under ytringsfrihetens prinsipp.«

Tore Tvedt er tidligere dømt for flere straffbare forhold, bl.a. vold mot en 14 år gammel jente, brudd på våpenloven og vold mot politiet. Han er en ondskapsfull, sneversynt, barnslig, egoistisk, voldelig og lite intelligent mann som jeg ikke unner noe godt. Likevel er denne siste dommen mot han en grov urett.

Det er sjokkerende, men ikke overraskende, at et tilsynelatende fritt og demokratisk samfunn som Norge kan finne på å straffe et menneske på grunnlag av dets ytringer. Det må være lov å nedvurdere andre mennesker. Det må være lov å le av andre mennesker. Det må være lov å krenke andre etniske grupper, religioner, partipolitiske syn og seksuelle legninger uten at staten skal utøve straff for dette. Men et slikt fritt samfunn krever også at vi borgere engasjerer oss og sier i fra når vi synes noen taler urett.

Vi kan ikke rope på sensur og straff, og så tie stille selv fordi vi er redde for hva andre vil synes om oss. Vi kan ikke rope etter respekt og beskyttelse, og så ikke ha mot til å ytre verbal eller skriftlig motstand mot de vi mener krenker oss.

Det er også historieløst å ikke se at denne type straff og sensur bare gir styrke til disse syke menneskene. Hjernedøde tapere av denne sort vil alltid anse media og staten som en del av «konspirasjonen», og deres tilhengere vil automatisk se på enhver straff og forfølgelse som en bekreftelse av disse mistanker. Men det motsatte av å la være å straffeforfølge er ikke å ignorere dem, men å tale kraftig i mot deres paranoide ideer. La oss løfte frem det de faktisk står for, og kle av dem plagg for plagg til de står nakne igjen på sin trone av søppel.

Idioter må ha samme beskyttelse for sine tåpelige og skadelige ytringer som enhver annen samfunnsborger. Å dømme Tore Tvedt for rasisme er å skyte oss selv i foten. Tvedt sine ideer har like stor verdi som hver av våre ideer og meninger. Så lenge du krever din rett til å kunne si hva du vil, må du også la taperen Tore få ytre seg fritt.

Så fortell rasistene hva du mener om dem. Send dem noen krenkende SMSer på tlf 456 62 804 eller noen opplysende mailer på [email protected]. La dem få høre at de tar feil. Dessverre står du i risiko for å bli dømt av det norske rettsapparat, men den sjansen må vi være villige til å ta i kampen for ytringsfriheten!

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!