Skrytebilder fra TAM4

Last updated on 22. juli 2007

Takk for at du deler denne bloggposten!

StardustMin kone (daværende samboer) Eirin og jeg var på The Amazing Meeting 4 i Las Vegas i januar 2006. Det var en utrolig opplevelse! I år ble jeg far til Maya, så jeg måtte droppe TAM5, men i juni 2008 arrangeres TAM6, og der vil vi prøve å reise hvis vi kan få det til.

TAM anbefales for alle skeptikere. Det å være sammen med så mange likesinnede mennesker er fantastisk og inspirerende. Ikke mindre inspirerende var det å få oppleve foredrag av James Randi, Penn & Teller, Mythbusters, Christopher Hitchens, Daniel Dennet, Michael Shermer, Nadine Strossen, Ellen Johnson, Paul Provenza, Phil Plait, Richard Wiseman, Carolyn Porco, Murray Gell-Mann og mange flere. Se listen over talerne her og her.

I tillegg til spennende foredrag, tryllekunster og mye annet moro, var en av de store opplevelsene mine av mer tilfeldig art. Under talen av Ellen Johnson gikk jeg ut for å få meg noe frisk luft etter mange timer i hovedsalen. I gangen utenfor stod Jamie Hyneman fra Mythbusters og pratet med noen folk. Jeg gikk bort for å lytte, og ble stående sammen med 4-5 andre i en ring sammen med Jamie mens han pratet om jobben sin og sine opplevelser. Der fikk jeg høre mange fortellinger fra produksjonen av Mythbusters-episoder, hans tidligere jobber, hans tanker omkring ulike tema osv. Utrolig spennende, og han er helt lik i virkeligheten som han er på TV-showet sitt. Fin type.

Første kvelden vi kom til hotellet vårt Stardust i Las Vegas gikk Eirin og jeg ned for å spise i casinoet i første etasje. Mens vi står der dunker plutselig Eirin bort i meg og sier “Se, der kommer James Randi!”. Og wow – der var han! Det er omtrent 10 år siden jeg begynte å lese hans bøker, og i årene etterpå har jeg fulgt med på hans websider og andre skriverier, sam sett DVDer, dokumentarer osv hvor han har vært med. Å plutselig se ham live var stort for meg.

Eirin og jeg valgte oss en restaurant og gikk inn for å spise vårt første måltid på amerikansk jord. Midt i måltidet kommer Randi inn med 3-4 andre og setter seg ved et bord ikke langt fra oss. Da vi hadde spist ferdig tok jeg motet til meg og gikk bort for å hilse på dem. Vi ble stående og prate i et par minutter med dem, og fra det øyeblikk var Vegas-turen en erklært suksess uansett hva som hadde skjedd videre. Men det ble bare bedre.

Randi passet godt på oss alle dagene av TAM4. Hver gang han så oss kom han bort og spurte om vi hadde det bra. Utrolig koselig og varm mann.

Randi, Eirin og meg

Da Kari Byron fra Mythbusters dukket opp i lokalet, måtte jeg også benytte sjansen til å få “klådd” litt på henne:

Kari Byron og meg

Det ble også bilder med de andre i Mythbusters:

Kari Byron, Adam Savage og meg

Jamie Hyneman og Eirin

Mythbusters

Så har vi denne svære mannen, Penn Jilette himself:

Penn Gilette og meg

Penn Gilette og Eirin

Vi gikk på Penn & Tellers trylleshow på The Rio, og selv om jeg har sett en del av triksene deres fra før, var det en spennende opplevelse. På veien ut fikk jeg signert min nykjøpte spesialversjon av The Aristocrats på DVD.

Og bittelille store Randi (som bare en uke senere kollapset og måtte foreta akutt bypass-operasjon som satte ham ut av spill i noen måneder):

Lille James Randi

På min Facebook-profil finnes et lass med flere bilder fra Vegas-turen for de som måtte være interesserte.

Hvis noen andre kunne tenke seg å joine oss i Vegas i juni 2008, så send meg en melding. Hadde vært tøft å reist litt flere nordmenn sammen. Det er verdt hver krone!

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!


Takk for at du deler denne bloggposten!