Dyresex blir forbudt i Norge

I dag melder riksavisene:

I den nye Dyrevelferdsloven vil landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (Sp) forby dyresex, som i dag ikke er eksplisitt forbudt ved lov i Norge.

Ministeren fortsetter:

– Sex med dyr er en straffbar handling som ikke skal skje, sier Riis-Johansen til NRK.

Er ikke dette enda en lov som er mer for å beskytte oss mennesker mot tanken på noe de fleste av oss synes er kvalmt, heller enn at det egentlig beskytter dyr? I praksis vil vel en slik lov ikke ha noen som helst praktisk effekt. Stigmatiseringen av å bli avslørt for å ha sex med dyr er vel uendelig mye større enn en pengebot. Og hvis vi virkelig brydde oss så mye, burde vi ikke da forby det å ha hunder i bånd? Hva tror du en hund synes er verst, stå i bånd hele livet, eller å ha sex med en et hunkjønn av en annen art i ny og ne? Er det verre for hester å stå i bås hele livet, eller å bli penetrert av en liten menneskelig ståtiss i ny og ne?

Jeg er glad vi får en lov som i enda større grad beskytter dyr mot menneskelig vold, men på samme måte som lov om seksuell lavalder er jeg usikker på om ikke “ofrene” er godt nok beskyttet gjennom eksisterende lover mot nettopp vold og tvang uten at man skal kriminalisere den seksuelle handling i seg selv.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!