Rolf Erik Hanssen – oppmerksomhetssyk homeopat

Last updated on 18. oktober 2011

Tidligere homeopat og selger av vibrerende slankesolsenger, Rolf Erik Hanssen, en mann som de mest ekstreme i alternativmiljøet ser på som sitt store forbilde og frontkjemper, har vært ute igjen. Det er mulig han ble provosert av at jeg atter en gang brukte vitenskap og saklige argumenter til å knuse hans ideer om homeopati som effektiv behandling i går, og derfor måtte han ty til det ene virkemiddel han har: personhets.

Her er gårsdagens utspill fra denne vaksinemotstanderen som media merkelig nok har gitt både spalteplass og taletid på TV:

313888 10150323566536637 598426636 8605127 73667980 n

Han turer frem slik som dette i kommentar etter kommentar på Facebook, og ettersom han blokkerte meg for månedsvis siden har jeg aldri sagt ham i mot. Jeg har faktisk ikke kommunisert med fyren på over et halvt år, fra en tid før han startet med persontrakasseringen. Det ligger altså derfor ingen provokasjon fra meg bak hans utspill, med de dukker opp straks jeg skriver noe kritisk om alternativ behandling i bloggen min – en blogg han sverger på at han aldri leser. Merkelig.

Han har også en absurd virkelighetsoppfatning. Sist jeg la ut en screenshot fra en av hans mange utspill i min miniblogg på Tumblr så mente han at jeg klikket i vinkel på hans kommentar. Så han anser sine egne utspill som nøkterne og saklige antar jeg, mens hvis jeg outer ham offentlig med en screenshot som bare gjengir hans egne uttalelser, så er det jeg som klikker i vinkel. Selv synes jeg at jeg er relativt forsiktig i min reaksjon på utspill som mange andre mener jeg burde anmeldt til politiet. Men han er ikke verdt en anmeldelse, og det er ikke helt min stil. Jeg får tåle litt når jeg ytrer meg offentlig.

Derimot håper jeg at ved å vise verden hvordan denne fyren er så sørger jeg effektivt for at han skyter seg selv i foten med skarpt og på den måten diskvalifiserer seg fra enhver offentlig ytring relatert til vaksiner, homeopati eller andre temaer i all fremtid.

Merk også hans tilhengere som åpenbart synes han er tøff og morsom. Og merk at han på tross av slike utspill ikke blokkeres fra Facebook-siden «Alle Liker Å Bli Lurt 2», men får ture frem som han vil. Årsaken til det er nok at hans medsammensvorne frykter ham. Jeg har tidligere sett eksempler på hva slags behandling han gir spesielt kvinner som tør si ham i mot. Da er de plutselig kalkunfitter infisert med all verdens kjønnssykdommer i all sin alkoholiserte singeltilstand fordi ingen menn vil ha dem. Alternativhønene er livredde ham, så han får gjøre som han vil. Det er kanskje egentlig like greit, fordi han styrker ikke akkurat imaget til denne gjengen med sin oppførsel.


Oppdatering: Enkelte på «Alle Liker Å Bli Lurt 2» mener de sa i fra til Hanssen, så for å nyansere bildet tar jeg med en tilsendt screenshot. Tolk det som du vil.

Skjermbilde 2011 10 17 kl 18 00 01


Oppdatering 2 (18. okt): Rolf Erik Hanssen reklamerer for bloggposten min. Meta.

316044 10150342319227601 525367600 8621626 1061791562 n

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!