En tulling på Facebook har opprettet en side ved navn «Nei til mobbing og nei til Human Etisk Forbunds mobbekampanjer» hvor han hevder at Human-Etisk Forbund og Skepsis mobber de stakkars alternative. I følge vedkommendes logikk er det fullstendig uakseptabelt at skeptikere diskuterer med alternative hva forskningen viser om for eksempel homeopati eller vaksiner, det er å trakassere deres livssyn, men hvis homeopater trør til med sånt som dette er det visst helt greit:

383578 10150415953077601 525367600 8932927 1299562159 n

Så det ovenfor synes vedkommende bak profilen er uproblematisk (kanskje det er samme person – hvem vet?), men enhver innvending fra skeptikere anses som mobbing.

I går gikk denne «luremannen» ut med en påstand om at jeg hadde kommet med drapstrusler mot Trine Grung:

376367 10150415415467601 525367600 8931433 67797288 n

Vel, det er så tåpelig at det nesten ikke er til å tro. Mest av alt fordi jeg i bloggposten det henvises til, og som «Nei til…» bare avfeier, forklarer hele NRK-seansen og viser tweeten som Grung mente var «drapstrussel», en tweet som hverken var en trussel eller enda mindre kom fra meg.

Og bare for å ha avkreftet det en gang for alle spurte jeg i natt Trine Grung om dette, og fikk raskt svar fra henne:

Skjermbilde 2011 12 07 kl 11 37 50

Fyren bak profilen «Nei til…» har tidligere også kommet med drøye påstander om meg om min «mobbing», og da jeg spurte om han kunne gi eksempler på at jeg hadde mobbet noen i bloggen min blokkerte han meg fra siden sin. Elegant.

Her kan du se litt mer av hva de som hevder at jeg mobber dem pleier å servere av skyts mot meg:

Rolf Erik Hanssen – oppmerksomhetssyk homeopat
Vaksinemotstandernes flotte talsmenn
Alternativsauen viser sitt sanne ansikt

Men dette er visst ikke mobbing i følge flere i den alternative Facebook-gjengen. Dette er sånt vi bare må forvente. Derimot er det visst mobbing fra min side når jeg navngir Hanssen og holder ham ansvarlig for sine uttalelser i etterkant. Forstå det den som kan.

Hvem står bak profilen «Nei til…» og «alternativsauen»? Det vet vi ikke. Men ser man på språk og taktikken med å spamme Facebooksidene til politiske partier med hårreisende påstander om de onde skeptikerne, så kan man vel trekke sine egne slutninger. Men for all del, ikke si det høyt, fordi da mobber du!


Oppdatering: Ettersom jeg er blokkert fra siden til «Nei til…» kan jeg ikke svare for meg der, men en annen fyr postet inn svaret fra Grung i tråden for å vise at «Nei til…» tar feil. Og hva skjedde da? Kommentarene hans ble slettet og vedkommende blokkert.

Jaja.


Oppdatering 2:
Skjermbilde 2011 12 07 kl 12 25 22

 • vivi

  Jeg er medlem både i Skepsis og Human Etisk Frobund.
  Det er meg Rolf Erik Hannsen ønsket å få avlivet.

 • vivi

  Glemte å sette :) bak.  Selvsagt gjør det kommentaren fra denne REH latterlig, for de som leser den.  For meg også.  Men han skrev det.

 • Unni Anita Iversen

  Gunnar, du skriver » En tulling på Facebook har opprettet en side ved navn “Nei til mobbing og nei til Human Etisk Forbunds mobbekampanjer «.Ifølge Vivi Mona Nyborg er den personen meg. Det gikk så langt at jeg måtte sette inne et innlegg på ALÅBL 2. 

  Unni Anita Iversen
  kjære Vivi Mona Nyborg. Jeg har mottatt flere henvendelser som viser til at du inne på Nei til mobbing og nei til Human Etisk Forbunds mobbekampanjer siden skriver at det er meg som står bak den siden. 
  «Vivi Mona Nyborg !Vi! er i denne sammenheng Unni Anita Iversen Ødegård.» Til sikkert stor skuffelse for deg, så vil jeg bare si at du tar feil. Siden du sjelden gir deg i dine bestrebelser på å påstå noe, vil jeg bare opplyse om at jeg i hele dag har vært på barneskolen for å hjelpe til med lagedag. Du kan få tlfnr til rektor for å få dette bekreftet. Du er jo tilhenger av fakta. Bare send meg en melding på pm, så skal du få det. Dvs, da må du jo unblokke meg noen minutter. 
  Ha en fortsatt fin adventstid ♥
  Innlegget ble også videreformidlet til Nei til mobbing. Forøvrig lurer jeg på om Nyborg sjekket ut fakta ?

  P.SHvorfor la du ikke ut en skjermdump av  Rune Berekvams kommentar hvor det faktisk er han som sier : Rune Berekvam Altså, vi prøver igjen. Hvem er det som kommer det drapstruslene sier du? Tjomlid?
  Ha en fortsatt fin dag. Unni

 • P.SHvorfor la du ikke ut en skjermdump av  Rune Berekvams kommentar hvor det faktisk er han som sier : Rune Berekvam Altså, vi prøver igjen. Hvem er det som kommer det drapstruslene sier du? Tjomlid?

  Kanskje fordi den ble postet for 43 minutter siden, lenger etter at jeg skrev bloggposten? Men nå har jo du nevnt det, så får vi se hva «Nei til…» svarer.

  Men «Nei til…» sier jo i tidligere kommentar: «At en som står bak truslene har en blogg som han i ettertid justerer etter behov er ingen unnskyldning mot den personen som har følt dette på kroppen.» Ettersom «Nei til…» neppe aner hvem @dflukey er, og @dflukey ikke har noen blogg så vidt jeg vet, så regner jeg med at han med «en som står bak truslene» sikter til meg og min blogg. Enig?

 • vivi

  Unni.  Det du har kopiert her har jeg beklaget, der jeg slipper til .  Jeg er blokkert fra den Nei til mobbing osv, så der har dere bare fortsatt å kverne på det, uten å ta min beklagese til følge.  Alle disse kommentarene du linker til, er slettet av meg,  Og beklaget.

  «Vivi Mona Nyborg Slettet navnet på hvem som er denne lama profilen, da det var feil. Det vet jeg nå.
  mandag kl. 04:35 · LikerLiker ikke»
  http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Stopp-Mobbing-/81444007988

  De andre Facebook gruppene denne Lamaen Nei til mobbing slengte rundt seg med mobbekortet sitt, har selv settet den latterlige profilens mobbing på sin vegg og slettet hele tråden fra , den pateiske profilen. 
  Men også på de siden la jeg inn en liknende beklagelse og slettet innleget mitt.
  Jeg beklager nok en gang.  Det var ikke Unni Iversen som er personen bak denne profilen. http://www.facebook.com/home.php#!/luremannen  Bildet osm er brukt er dedikert meg av Rolf Erik Hanssen,  som liker å bruke det som en form for mobbing av meg. 

 • Unni Anita Iversen

  Gunnar, så vidt jeg kan se foreligger det «svar». 

  slik : Nei til mobbing og nei til Human Etisk Forbunds mobbekampanjer. Dette bør vel Rune ta opp med nevnte blogger. Var han som la ut denne linken til Blogg Tjomlid. ikke vi.for 2 timer siden · LikerRune Berekvam Altså, vi prøver igjen. Hvem er det som kommer det drapstruslene sier du? Tjomlid?for ca. en time siden · Liker

 • Unni Anita Iversen

  Takk for beklagelsen Vivi.

   Hadde settet pris på om du beklaget beskyldningene dine mot meg også inne på ILÅBL siden.
  Ha en fin dag. Unni

 • Rune

  Huh?
  Hva er det du mener nå, Iversen?
  Var det galt av meg å spørre «Nei til mobbing…» om hvem han mener har satt ut drapstrusler?

 • vivi

  Jeg kan be om unskyldning på den siden jeg skrev det på. Det var ikke på Ingen liker å bli lurt , sin side. 
  Men da må jeg avblokkeres.
  Jeg har ikke omtalt deg i grupper der du er fratatt muligheten til å kommentere.  Slik du og andre herser med meg på grupper jeg ikke kan ta til motmæle på.
  Dere er for feige til det. 
   De gangene jeg har gjort det.  Blir kommentarene mine slettet, og jeg blir blokkert derfra.  Men du og dine meningsfeller fortsetter, å omtale meg.

 • Unni Anita Iversen

  Vivi, Det stemmer vel ikke helt hva du skriver. På det tidspunkt du skrev overalt at det var jeg som stod som admin av siden Nei til mobbing og …så var jeg ikke engang medlem av siden. Og det stemmer vel heller ikke at du ikke videre gav dette inne på ILÅBL siden. Men siden medlemmene der ofte leser denne bloggen, så ser de sikkert din beklagelse her.

  Ditt syn på andres feighet, må du gjerne ha. I det minste bør en vel kunne forvente at de som snakker mest om feighet, bør kommentere under sitt eget fulle navn. Slik som i denne bloggen. 
  Anser nå dette med dine beskyldninger som avsluttet.

  Ha en fin dag. Unni

 • Unni Anita Iversen

  Rune. 

  Nei til mobbing og …..hadde gitt deg et svar. Kansje du burde merket deg svaret. Hele tråden ligger ute på siden, anbefaler deg å lese.

  Nei til mobbing og nei til Human Etisk Forbunds mobbekampanjer. Dette bør vel Rune ta opp med nevnte blogger. Var han som la ut denne linken til Blogg Tjomlid. ikke vi.for 2 timer siden 
  Rune Berekvam Altså, vi prøver igjen. Hvem er det som kommer det drapstruslene sier du? Tjomlid?for ca. en time siden

 • Rune

  Jeg har lest, men skjønner ikke hva du vil fram til

 • vivi

  Det er ikke avsluttet før du sletter alle dine kommentarer inne på ALÅBL2 som inneholder mitt navn.

 • vivi
 • Marit

  Jeg forstår ikke hvordan voksne mennesker kan beskylde andre for å mobbe, samtidig som de uttrykker seg selv så utrolig ekkelt.

 • Det rare er at jeg har bedt flere at de som hevder jeg mobber om de kan vise eksempler på at jeg har mobbet. Ikke en av dem har klart det. Likevel fortsetter de med samme påstand fordi det tjener deres rituelle dyrking av offerrollen.

  Kan jeg være skarp og nedsettende om folk i bloggen? Absolutt. Men da er det i etterkant av at jeg først har sett på sak og gått gjennom deres påstander og vist at disse er feil. Først når jeg har avkledd en person fullstendig, gjerne gjentatte ganger, tillater jeg meg å kritisere person, noe jeg mener er på sin plass. Hvis disse personene gang på gang velger å legge frem feilaktig informasjon, så sier det noe om dem som person til slutt. Det må de tåle å høre. Men jeg mobber ikke, og jeg skriver ingen bloggpost hvor person er i fokus. Jeg drøfter alltid sak i detalj og baserer eventuell personkritikk på dette.

  Så de klarer ikke å vise et eneste eksempel på at jeg mobber. De har ikke en gang forsøkt. Enten tier de, skifter tema, eller blokkerer meg. Og så støtter de en som mobber så til de grader parallellt med dette. Det er hårreisende infantilt.

 • Gråtass

  »Nei til….» prøver å fremstå som moralens vokter, men ender opp med å fremstå som dobbeltmoralens vokter isteden…

 • vivi

  Unni, jeg håper ikke du blir skuffet, når jeg ser det er en venn av deg som er  mannen bak denne Facebook siden http://www.facebook.com/pages/Unfiltered-Perception/123933484335346#!/luremannen?sk=wall&filter=1

  Homeopaten Rolf Erik Hanssen.

  Ha en fortsatt fin dag !

 • A160212

  Kan du dokumentere det?

 • A160212

  dessuten bør det vel nevnes at dette skjermbildet i tillegg er noen år gammelt nå. Og fremdeles ser man ingen navn er nevnt.

 • Det er så rørende å se behovet for å forsvare Rolf Erik Hanssen. Sa jeg rørende? Jeg mente selvsagt forkastelig.

 • Pingback: Mobbing mot mobbing | unfiltered perception()

 • vivi

  Du får ta mitt ord på at det er meg Rolf Erik Hanssen omtaler.  Etter 2 år med slike kommentarer kastet etter meg, vet jeg jo at de var ment til meg.

  Nå er dette det eneste bildet av Rolf Erik Hanssen sin trakassering av meg uten mitt navn.
  Det er mulig derfor Gunnar har valgt å bruke det.
  Det er som du ser, jeg, som har nevnt hvem som blir omtalt.

  At bildet er gammelt, ja. 
  Det samme er og klipp og lim kommentarer , tatt helt ut av sammenheng, som er kopiert og lagt ut på flere Facebook sider, som tas til inntekt for å sverte Skepsis , Human Etisk Forbund og kampanjen Ingen liker å bli lurt.
  De sitatetene har ingen ting med HEF eller Skepsis å gjøre.  Jeg meldte meg inn i de to nevnte 2 år etter at jeg skrev  kommentarene. De ser stygge ut, slik de blir lagt ut,  tatt helt ut av sin sammenheng.  Men det er jeg som skrev de.
  Alikevel ser jeg de blir brukt av Christin Bye Sørum, Unni Anita Iversen og Beate Gaarde, for å sverte kampanjen Ingen liker å bli lurt og Skepsis.
  Det synes jeg er veldig trist.  Ikke for min egen del.  Men for HEF og Skepsis.

 • Aklfc

  Det er vel mer eller mindre på høyde med å blokke folk ute fra siden sin bare for at de har samme troen som en selv!

 • Pingback: Mobbe-lamaen og Godwins lov | unfiltered perception()

 • Pingback: Alternativbevegelsens problembarn – Del 2 « TJ – Land()

 • Pingback: Rolf Erik Hanssen – Norges verste nettmobber | unfiltered perception()

 • Pingback: Drittpakkemakerne i alternativskogen | TJ - Land()

 • Kristin B. Bruun

  Sånn går nå dagene med netthetserne. De snur virkeligheten på hodet, og ALLE rømmer uten ære når de blir spurt om HVA man har gjort,HVORFOR noe eventuelt er gjort, eventuelt om det finnes noe videoopptak av mobbingen.