Skjermbilde 2012 03 03 kl 17 11 30
Vaksineaksjonen, ledet av vaksinemotstander og konspirasjonsteoretiker Kjetil Dreyer, ble opprettet for å motarbeide vaksineringen mot svineinfluensa i 2009. Et av kronargumentene deres mot Pandemrix-vaksinen brukt her i Norge var at den inneholder tiomersal, et kvikksølvholdig konserveringsmiddel. Jeg har skrevet litt om tiomersal og Pandemrix i blant annet denne bloggposten.

Mengden tiomersal i en dose Pandemrix er 5 mikrogram, og av dette er 2.5 mikrogram kvikksølv. Kvikksølv kan finnes i ulike forbindelser, og Vaksineaksjonen skriver på sine nettsider:

Vaksinen mot Influensa ny A(H1N1) inneholder 5 µg tiomersal per dose som tilsvarer ca. 2,5 µg organisk kvikksølv. Organiske kvikksølvforbindelser regnes som den giftigste formen for kvikksølv. Tiomersal brytes ned til etylkvikksølv i kroppen. Metylkvikksølv og etylkvikksølv er beslektede forbindelser, men oppfører seg forskjellig i kroppen. Intramuskulær injeksjon av timerosalholdige vaksiner resulterer i hurtig frigjøring av kvikksølv i blodbanen, og dette kvikksølv kan da akkumulere i flere organer, bl.a. i hjernevev.

Etylkvikksølv binder seg lett til menneskelig vev, bl.a. i hjerne og lever, og kan være farligere enn metylkvikksølv. Når dette skjer under hjernens utvikling hos foster og barn, kan det oppstå varige skader.

Merkelig nok er dette fullstendig snudd på hodet. Mens metylkvikksølv, som man bl.a. kan få i seg ved å spise tunfisk, er ganske så farlig for kroppen og er vist å kunne akkumulere i kroppsvevet, så er ingen slik effekt funnet med etylkvikksølv, som er den varianten tiomersal brytes ned til i kroppen.

Etylkvikksølv har vist seg i studier å være mindre giftig enn metylkvikksølv, og de doser som er vist å være farlige for mennesker er mange tusen ganger høyere enn mengden man får fra en vaksinedose. Etylkvikksølv har også vist seg å skilles ut gjennom avføringen i løpet av få dager, ti ganger raskere enn hva metylkvikksølv gjør. Etylkvikksølv fra vaksiner blir altså ikke værende i kroppen, men forsvinner nesten fullstendig gjennom avføringen de neste gangene man er på do. Ettersom vi bare skades av kvikksølv om det får tid til å samle seg i kroppen, spesielt i hjernen, og være der over lengre tid, anses nå det raskt forsvinnende etylkvikksølvet som trygt i de minimale doser som finnes i noen få vaksiner.

Forbudet mot tiomersal i vaksiner var basert på forskning på metylkvikksølv og dets skadevirkninger, og en antagelse om at skadevirkningene fra metylkvikksølv og etylkvikksølv var de samme. Etter at dette forbudet ble innført har forskning vist at etylkvikksølv er mye mindre farlig. Derfor var nok frykten for kvikksølv i vaksiner overdrevet den gang forbudet ble iverksatt, og forbudet er ikke noe bevis for at tiomersal i vaksiner faktisk er farlig, en slutning mange feilaktig trekker.

Oppfordringen om å fjerne tiomersal fra vaksiner var også basert på at spedbarn kunne overstige grenseverdien som var regnet som trygt for metylkvikksølv hvis de fikk mange vaksiner på få måneder. Dette har altså senere vist seg å ikke være relevant for etylkvikksølv som både er mindre giftig og skilles ut av kroppen mye raskere. Det er heller aldri påvist noen alvorlige bivirkninger fra tiomersal i vaksiner, selv etter at det har vært brukt i mange milliarder vaksinedoser over mange tiår.

Tiomersal i vaksiner er altså trygt, selv om Vaksineaksjonen og Kjetil Dreyer hyler og roper om hvor farlig det er, basert på noen svært tvilsomme kildehenvisninger, og helt uten å oppdatere informasjonen basert på den nyeste forskning og beste kunnskap vi har.

InnerLight SuperGreens

Kvikksølv man får i seg gjennom maten, for eksempel fra tunfisk, brytes ned til metylkvikksølv som er mye farligere enn etylkvikksølv man får i seg gjennom vaksiner. Dosene kvikksølv man får i seg gjennom maten er også vesentlig større, og man inntar dem ofte jevnlig over lang tid. Likevel er det vaksiner Kjetil Dreyer advarer mot.

Skjermbilde 2012 03 03 kl 18 15 42Det er ganske rart når vi tar en kikk på hva Kjetil Dreyer driver med ellers. På hans nettside NetworkMarketing.no, såvel som på hans nettbutikk AltShop.no, pusher han nemlig iherdig produktet InnerLight SuperGreens, et kosttilskudd som viser seg å inneholde en hel rekke giftige tungmetaller, blant annet – ja du tippet riktig – kvikksølv.

SuperGreens er et kosttilskudd som springer ut fra «Dr» Robert Youngs absurde ideer om effekten syre/base-balansen i kroppen har for helsen, og hvordan man lett kan detektere dette gjennom en kjapp analyse av blodet utført av ufaglærte mikroskoptriksere, såvel som hvordan man kan justere syre/base-balansen gjennom riktig kosthold – da aller helst ved å spise et overpriset kosttilskudd han tilfeldigvis selger. Youngs ideer er fullstendig uvitenskapelig og det reneste humbug, men Kjetil Dreyer anbefaler Young og hans produkter på det varmeste. Lege Pernille Nylehn har skrevet en del om syre/base og såkalt blodanalyse, så hvis dette er ukjent for deg anbefaler jeg at du leser hennes bloggposter.

Ved å kjøpe SuperGreens, dette spesielle pulveret av ulike gressarter, kornspirer, grønnsaker og blader, så skal man altså få regulert surhetsnivået i blodet og få bedre helse, i følge «Dr» Young. Dette er vås. Pulveret har ingen dokumentert helseeffekt, og er en ren svindel for å tjene penger. Men SuperGreens er ikke bare uvirksomt, det kan også være farlig. Det mest alvorlige med SuperGreens er nemlig de svært høye nivåene av bly det inneholder, med verdier som overstiger grenseverdiene for barn og gravide, og nærmer seg grensenverdier for inntak av bly hos voksne. Pernille Nylehn har skrevet mye og godt om også dette tidligere. Les hennes bloggposter for mer detaljer om hva SuperGreens inneholder, og hvordan Young og InnerLight forholder seg til denne avsløringen.

SuperGreens inneholder altså mange giftige tungmetaller, og en av dem er kvikksølv. På Vaksineaksjon.no skriver Dreyer at det ikke finnes noen minste dose hvor kvikksølv ikke kan sies å være giftig, og derfor er enhver mikroskopisk mengde kvikksølv i vaksiner en alvorlig helserisiko. Likevel selger han altså selv kosttilskudd som ikke bare inneholder kvikksølv, men hvor kvikksølv helt spesifikt er tilsatt fordi det skal være helsefremmende! Mengden kvikksølv i SuperGreens er uspesifisert, men som Nylehn påpeker så ble Pandemrix tatt én gang, mens SuperGreens er anbefalt å spises hver eneste dag så lenge man lever.

Etylkvikksølv fra Pandemrix utskilles beviselig fra kroppen i løpet av få dager og har derfor ingen skadevirkninger, mens man med SuperGreens tilfører kvikksølv kontinuerlig. Merkelig nok synes Dreyer det er greit å tjene penger på å pushe et kontinuerlig inntak av kvikksølv i et produkt med udokumentert helseffekt, men han synes det er helt forferdelig at myndighetene anbefalte en dokumentert effektiv vaksine med tiomersal som skulle tas én eneste gang.

Kvikksølv er altså sunt så lenge Kjetil Dreyer tjener penger på det. Går det egentlig an å bli mer uærlig og kynisk enn det?


Som et lite apropos: Kjetil Dreyer selger også såkalt sølvvann, noe han mener har en helt fantastisk helseeffekt, og også beskytter mot influensavirus som H1N1. På AltShop skriver han litt om hva sølvvann kan gjøre:

• Uskadeliggjøre alle typer virus, skadelige bakterier og sopp.
• Styrke immunforsvaret og doble antallet T-celler.
• Fremme sårheling og vevsoppbygging.
• Være overlegent i forbindelse med helbredelse av brannskader.
• Dedifferensiere syke og skadede celler til stamceller.
• Sørge for at sår gror med minimal dannelse av arrvev.
• Uskadeliggjøre mer enn 650 ulike patogene mikroorganismer.
• Være helt uten bivirkninger.
• Fungere like effektivt på mennesker, dyr og planter.

Dette er selvsagt vås. Men så lenge man kan tjene noen slanter, viker ikke Kjetil Dreyer fra å selge både uvirksomme og direkte giftige «helseprodukter». Dessverre slipper han unna med dette. Da er det godt å se hvordan en tilsvarende selger av sølvvann behandles av panelet i det kanadiske programmet «Dragon’s Den»:

Ouch!

 • Kim Silkebækken

  Underholdende lesning! Du har skrevet mange bra innlegg i det siste, takk for at du tar deg tid til å undersøke og så grundig avkrefte vanlige misoppfatninger om vaksinasjon.

 • Stygg sak.

  Dobbeltmoralen og de uforståelige motsigelsene innen for alternativ behandling
  forbløffer meg stadig:
  – «Medisiner er bad» ettersom de er unaturlige. «Naturlige midler
  med tilsetningstoffer er good».
  – «Legemiddelindustrien er bad» mens «helsemidler (?) fra vår
  industri er super.»
  – Skolemedisinen tjener penger på syke mennesker mens vi tjener (host, host) på
  å behandle syke mennesker (?)
  – «Doble antallet T-celler» – Leukemi anyone?

  – «Fungere like effektivt på
  mennesker, dyr og planter.» Plante-biologi, animalsk-biologi og
  menneske-biologi er altså det samme? Hvorfor skal de på død og pine alltid
  motsette seg all form for vitenskapelig kunnskap? Selv barneskolepensum er ikke
  hellig!

  – «Ingen bivirkninger» – Jeg har
  enda ikke sett noen utenfor den skolemedisinske skare som kan forklare
  forskjellen på virking og bivirkning. Tips til ettertanke: Når kan en «bivirkning»
  f.eks. være positivt?

   

  Det er også et merkverdig skille
  som skapes med holdinger som eksemplifisert over og i Tjomlids blogg.
  Hvis «alternative»
  kun er ute etter å gjøre godt må jo dette bety at alle som er vanlige
  helsearbeidere er sadistiske mordere og plagere?
  Det må da være enklere å hevde
  at vi har «nesten rett» istedenfor å si at alt vi gjør er enten galt eller ondskapsfullt. Sansen til å splitte den medisinske verden i 2 rene deler, hvor
  siden er enten god eller ond, burde gjøre det lett for folk å se hvor tåpelige
  noen av disse representantene er! However, so close yet so far..

 • Marius Aanonlie

  «For alternative behandlere er det helt enkel forbudt å garantere en kur mot noe som helst.» – Forbrukerombudet, sitert etter hukommelsen. Dreyer er en kjeltring. Men en dyktig en. Det skal han ha.

 • Kvakkchaser

  Jeg er litt usikker på hvor mye profittjaget styrer denne Dreyer – han er temmelig gjennomført i sin fundamentalistiske alternative levemåte.

  Når du lager en sak av at du nekter barnet ditt k-vitaminsprøyten og testen for Føllings sykdom av den ene grunnen at skolemedisinen «står bak» så har du tippet ganske greit over kanten.

  Selvmotsigelser, logiske brister, snarveier og hykleri dandert med en helt hårreisende kildekritikk oppsummerer vel greit det den mannen skriver.

  Han er en misjonerende konspirasjonsteoretiker som ser Big Pharma, NWO, mikrochipper og korrupsjon hvor enn han snur seg. Men han skal ha for utholdenhet og pågangsmot. Det er mye utvilsomt mye snusk i Legemiddelindustrien og man hadde trengt flere dyktige og smarte gravende journalister. Man trenger ikke flere Dreyer`e. Med slike fiender trenger ikke Legemiddelindustrien venner.

 • Pernille Nylehn

  Ad. SuperGreens: Det er ikke sikkert Dreyer har fått beskjed om at Innerlight angivelig tilsetter kvikksølv etc etc. De gjør det neppe heller, det var sannsynligvis et uhyre hjelpeløst forsøk på å ro seg unna en rapport fra Consumerlabs om at de hadde funnet by i SuperGreens. Jeg vet ikke om Consumerlabs har gjort flere tester heller. Det kan være det var et engangstilfelle.      

  Men det hadde vært ltit gøy å spørre Dreyer hva han synes om skrivet fra Innerlight om alle grunnstoffene de angivelig tilsetter. Her er det. http://perpelle.files.wordpress.com/2011/01/supergreens_clctesting.pdf. Det er ganske morsomt.

  For den som ønsker tolkning av skrivet har jeg skrevet noen ord her: http://perpelle.wordpress.com/2011/01/18/bly-i-supergreens-og-kvikksølv-og-arsenikk-og-kadmium-og-uran-og-og-og-og-og/

  Men, Dreyer synes kanskje det er greit siden de er kolloidale

 • Per Erik

  Hva betyr egentlig kolloidalt?

 • «Kolloidalt» betyr at substansen er en homogen løsning med store molekyler (evt små partikler) som er blandet ut i et annet stoff. Innenfor medisinen brukes dette begrepet ofte i forbindelse med hvordan væske beveger seg mellom ulike rom i kroppen: Ett rom kan være blodet og et annet rom kan være innholdet i cellene i et vev. I blodet fører da innholdet av plasmaproteiner til et gitt kolloid-osmotisk trykk. Dersom slike plasmaproteiner lekker ut i vevet, vil det kolloid-osmotiske trykket i plasma synke, og det holder dårligere på vann. Vann fra blodet lekker da ut i vevet, og vi får en hevelse (ødem). 

  I «alternativ» sammenheng vet jeg egentlig ikke hvorfor dette begrepet brukes, da det er ganske meningsløst, ettersom kroppen selv regulerer dette ganske strengt. Ved sykdom eller skade skjer det jeg beskriver over, hvor væske og plasmaproteiner kan lekke ut fra blodbanen. Merk at dette oftest er en kontrollert prosess, for eksempel i forbindelse med når sår gror.

 • Karine T. Knudsen

  Svineinfluensavaksinekampanjen har blitt omtalt som en av århundrets støsrste medisinsk skandale. Dette er vel ikke uten grunn. Om produktene Kjetil selger, vet jeg lite og er ikke interessert i dem, men jeg er helt enig i det Kjetil sier om at vaksiner kan være svært skadelige.

 • Og jeg tror på rosa enhjørninger. Det er MIN SANNHET og INGEN kan ta den fra meg!

 • Tronno12

  Noen som begynner å bli litt lei av å diskutere med idioter? ;)

 • anne marie hovgaard

  «Noen har påstått det, altså må det være noe i det»??? Kjære vene… ut fra det «resonnementet» må du jo tro på absolutt alle konspirasjonsteorier som noensinne har blitt fremsatt – i hvertfall littegrann. Hva med å bruke noen sekunder på å finne ut hvem som har omtalt saken slik, og hvilke kvalifikasjoner de har?

 • Karine T. Knudsen

  Det har du rett i. Lykke til med enhjørningene dine. :)

 • Karine T. Knudsen

  Beklager, Marie, at jeg glemte å legge ved kilder.

  Det er blant annet er sjefen for Europarådets helsekomité som har omtalt den slik:
  http://www.vg.no/helse/svineinfluensa/artikkel.php?artid=592992

  Og professor i medisinsk etikk, Jan Helge Solbakk, er heller ikke helt fornøyd:
  http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/297146/

 • Karine T. Knudsen

  Ja.  :)

 • Tronno12

  Beklager om jeg var uklar, men spørsmålet var faktisk rettet til CiViX, ikke deg, Karine.

 • Et lite tips: Hva med å sjekke kilder heller enn å gjøre opp dine meninger basert på tabloide nettaviser?

  Jeg vil anbefale at du leser gjennom disse bloggpostene, og så kan du se om du fortsatt har tillit til bl.a. Solbakk:

  Svineinfluensa – noen tanker om massevaksinasjonen
  http://tjomlid.com/?p=5890Svineinfluensa: Handlet myndighetene korrekt?http://tjomlid.com/?p=5985Svineinfluensa: Skammelig journalistikk fra VGhttp://tjomlid.com/?p=5954Svineinfluensa: Myten om 6 sparte liv i Sverigehttp://tjomlid.com/?p=5926Svineinfluensa: Myten om de 13000http://tjomlid.com/?p=5919

  Svin, vaksiner, epler og appelsiner
  http://tjomlid.com/?p=2860

  Når du har lest disse og sjekket kildene, så kan du komme tilbake her og komme med noen konkrete påstander som du selv forstår og kan argumentere for. Da kan vi ha en reell debatt.

  Venter spent.

 • Karine T. Knudsen

  Ja, jeg vet. Men jeg valgte å svare likevel. :)

 • Karine T. Knudsen

  Kanskje jeg skal prøve å kontakte Wolfgang Wodarg og be ham ringe deg.
  Den andre linken er et intervju. Noe sterkere kilde finnes vel ikke.

  Jeg har lest gjennom linkene dine, og uansett hvor mye man leser kan man ikke komme unna med at mange barn har blitt livsvarig syke av denne «ufarlige» vaksinen.

 • Alle påstandene til Wodarg er besvart godt av WHO. Det er ingenting av det han har stilt spørsmål ved som er ubesvart. Det er ikke dokumentert noe gal oppførsel fra WHO sin side. Du må oppdatere deg på den nyeste info, ikke basere deg på beskyldninger lagt frem i 2010 og som senere er avklart og besvart.

  Ja, en del har tragisk nok blitt syke av vaksinen (mest sannsynlig). Men det er noe vi ikke visste før i 2011. I 2009 var risikovurderingen slik at vaksinen var et fornuftig alternativ. 

  Hvis du vil sette deg inn i dette kan du lese noen av godkjenningsdokumentene fra EMA. Her ser du vurderingene som ble gjort, og hvordan godkjenningsprosessen forløp:

  http://www.ema.europa.eu/ema/index.jsp?curl=pages/medicines/human/medicines/000832/human_med_000965.jsp&jsenabled=true

  I følgende dokument finner du godkjenningen av de ulike vaksinene hvor usikkerhetsmomenter og risikovurderinger er gjort:
  http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Medicine_QA/2009/11/WC500007567.pdf

  At man i ettertid har oppdaget en svært sjelden og ukjent bivirkning kan ikke brukes som argument mot avgjørelsen som ble fattet i 2009.

 • anne marie hovgaard

   Nei, et intervju er generelt ikke noe særlig som kilde. Et intervju er (bokstavelig talt) bare prat. Fakta, fortrinnsvis i form av studier, statistikk, forskningsresultater, er mye bedre. Få tallene på bordet, så kan vi diskutere dem!

 • Per Erik

  Dreyer har fått beskjed, og nekter for at det inneholder noe som helst skummelt. Selv har han tatt det i årevis uten å merke noe bivrkninger.

  Sakset fra vaksineaksjon. no sin Facebokside.

  Kjetil Dreyer Det
  var en viss grad av innhold av bly de mener de har funnet, ikke
  kvikksølv, jeg har latt dette gå oppover i systemet men det ser ikke ut
  til å stemme ifølge leverandøren og produsenten av dette produktet,
  derimot er dette er produkt vi er villig
  til å trekke fra markedet om dette virkelig skulle stemme, men når
  skepsisnettverket kommer med dette så vet vi at intensjonen er å så tvil
  og vi vet hvilke holdninger de har til alternativer. Jeg har
  selv brukt dette produktet i snart 3 år så og si uavbrutt hver dag og
  har tatt blodanalyser imellom uten at det viser økt grad av bly i
  kroppen, så jeg kan ikke se deres forsøk på å sverte produktet som
  valid.for 4 timer siden · 1Kjetil Dreyer Om
  noen har analyse av dette produktet og kan vise til at det stemmer, må
  ha kontakt med kjemilaboratorie selv og gjerne sende inn egne prøver til
  et annet for å finne ut mer, først da skal jeg godta å trekke et
  produkt.

  Om dette virkelig stemmer så kan det jo ikke være godkjent av mattilsynet! Dette er et godkjent produkt i Norge.for 3 timer siden

  Så sånn er det med den saken … Lurer på hvor han har tatt de blodanalysene hen … ;)

 • Det er fascinerende at han mener alle offentlige instanser er kjøpt og betalt av «legemiddelindustrien». Men Mattilsynet har han visst plutselig tillit til når det kan styrke hans egen sak…

  Dreyer ser ut til å overse at Young selv har sagt de tilsetter bl.a. bly, men i en form som er sunn… det var hans forsøk på å bortforklare det faktum at det ble funnet store mengder bly i produktene hans. Så selv om det nå ikke er bly i SuperGreens, så har Young likevel sagt at dette tilsettes bevisst. Så enten er SG trygge, og Young løy om sin løgn, ellers så inneholder de faktisk tungmetaller som tilsettes, slik Young hevder, men da er produktene farlige. Han taper uansett…

 • Pernille Nylehn

  Et kolloid er en væske som inneholder et annet stoff som er mikroskopisk jevnt fordelt. Altså en slags oppløsning, men ikke det samme som en vandig løsning. Melk, håndkremer, hårspray og gelé er eksempel på kolloider.
  En løsning av et mineralsalt i vann er derimot en vandig løsning. For eksempel er saltvann en løsning av natrium- og klorioner, ikke et kolloid.

  Dette med kolloidalt sølvvann er en merkelig konstruksjon som jeg ikke får til å rime med vanlige kjemiske prinsipper. Det skal liksom være sølvioner (som er positive) som er oppløst i vann, men etter mine begreper må det da være et tlisvarende negativt ion som det kan danne en saltløsning med. Man kan ganske enkelt ikke ha en løsning med overskudd av positive ioner uten i helt spesielle situasjoner (elektrolysebad o.l.). Men ifølge disse sølvvannfolka kan altså sølvionene bindes i et kolloid og dermed forbli ioner uten å ha et tilsvarende negativt ion å pare seg med. Hva dette kolloidet skal bestå av har jeg aldri fått svar på. Sølvionene måtte i så fall være «pakket inn i» etellerannet som beskytter det mot å reagere med andre stoffer og/eller felles ut, men hva i svarte natta det stoffet skal være er meg uforståelig. 

  I Innerlight sitt skriv om SuperGreens sier de at en masse grunnstoffer (bl.a. bly, uran, arsenikk, m.m.m. er tilsatt med vilje «i sin naturlige kolloide form», og da skal de visstnok ikke være skadelige men tvert imot helsebringende. Men grunnstoffer finnes ikke i noen naturlig kolloid form. Det er altså et meningsløst begrep, men det høres jo veldig fint og flott ut. Vel å merke hvis man ikke er kjemiker, da høres det bare dumt ut.

  Det var i hvert fall et forsøk på forklaring. Hvis det finnes en kjemiker i lokalet som vil rette på  eventuelle unøyaktigheter setter jeg pris på det!

  PN

 • Pernille Nylehn

  1. Hvis han med «blodanalyse» mener at en eller annen halvstudert røver ser på blodet hans i et mørkefeltmikroskop, er det ingenting verdt som bevis for at han ikke har bly i kroppen. Man kan ikke se på blodet om det inneholder tungmetaller.
  2. Han får beskjed om at et laboratorium har funnet bly i et produkt han selger. Så ber ham den som kommer med opplysningen om å få testet det et annet sted. Hva om han selv får testet det?

 • Pernille Nylehn

  Og han som lager et helsikes oppstyr om noen mikrogram kvikksølv i vaksiner. Nå bagatelliserer han plutselig påstander om bly i SuperGreens med at HAN har brukt det lenge og ikke tror det virker negativt på ham.
  Hva med litt prinsipell tenkning?

   

 • Litt pirk – det er vel en viss forskjell mellom det å innta et stoff gjennom mage-tarmsystemet og intramuskulært? (Husets sykepleier er litt usikker på om det var subkutant, men hun sover egentlig i stolen sin).

  Poenget – evolusjonen har vel laga noen sperrer mht hva vi får i oss når vi spiser, mens sprøyter har ikke hatt noen evolusjonær påvirkning så langt.

  Ikke at det forandrer konklusjonen.

 • Så vidt jeg har lest meg til så vil tiomersal brytes ned i kroppen til etylkvikksølv, som så sirkulerer med blodet. Spiser man f.eks. tunfisk vil man ende opp med metylkvikksølv. Begge deler ender til slutt opp i blodet, enten det sprøytes inn i muskel, eller spises. Organiske kvikksølvforbindelser absorberes veldig lett, så selv om det inntas oralt vil nesten alt gå rett i blodet uansett.

  Etylkvikksølv er vesentlig mindre giftig, og kommer også ut igjen rundt ti ganger raskere enn metylkvikksølv. Skadene ved kvikksølv oppstår over tid, så det er nå kvikksølv akkumuleres f.eks. i hjernen og blir værende der, at det kan skade hjernen. Derfor er metylkvikksølv mye farligere enn etylkvikksølv (tiomersal).

  Men tilbake til poenget, så vidt jeg forstår så ender nesten 100% av disse organiske kvikksølvforbindelsene opp i blodet selv om de går via fordøyelsessystemet først.

  Når det gjelder bly så ser jeg at et voksent menneske vil ta opp ca 15% av blyet i blodet hvis det inntas med maten. En større andel tas opp av gravide, og hos barn kan det være opp mot 50%. Men dette er vel uorganisk/metallisk bly, så fordøyelsessystemet bryter det uansett ikke ned på noe vis.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Lead_poisoning#Pathophysiology

  I motsetning til organisk kvikksølv som kroppen kvitter seg med relativt raskt fra, få dager i tilfellet etylkvikksølv, så kan bly bli værende i kroppen i mange tiår.

  Pandemrix ble for øvrig gitt intramuskulært.

 • Forskjellen mellom å gi medikamenter peroralt, slik at det må gjennom mage-tarm kontra det å gi det med en sprøyte er i hovedsak at når det tas opp fra mage-tarm så utsettes det for «første-passasje-effekten», som er fordi at alt som tas opp i tarmen går gjennom leveren før det når systemisk sirkulasjon. Leveren er det organet som behandler og inaktiverer flest medikamenter, og den gjør det svært effektivt. Dermed vil det være stor forskjell på den totale mengde medikament som er tilgjengelig i blodbanen etter å ha tatt X mengde som tablett kontra X mengde med sprøyte. 

  I praksis er forskjellen på intravenøst, intramuskulært eller subkutant anslagstiden, og maksimal konsentrasjon, det vil si hvor fort man oppnår maksimal konsentrasjon og hvor høy denne er.Det finnes selvfølgelig unntak, og man kan lage medikamenter som lagres lenge i fettvev, og så sette disse subkutant (hvor det er underhudsfett), slik at man lager et lite depot i kroppen som sørger for en jevn og langvarig, lav konsentrasjon av legemiddelet i blodet.

  Det står dessverre litt lite om dette på Wikipedia:
  http://en.wikipedia.org/wiki/First_pass_effect

  Noen bedre online-kilde for å forklare det har jeg egentlig ikke, men som det står på Wikipedia så er også første-passasje-effekten noe man kan utnytte ved å lage inaktive medikamenter som så aktiveres ved første passasje gjennom tarm og lever. Kodein-preparater er et godt eksempel på det, hvor kodeinet omdannes til et aktivt opiat når det behandles i leveren.

 • @facebook-624212897:disqus Takk for informasjon om subkutant/intramuskulært vs oralt!

 • Per Erik

  Så, til og med navnet » kolloidalt sølvvann» er også bullshit. Som så mye annet i slangeoljepusher bransjen.

 • Thomasbjorgan

  Jeg har vært i kontakt med mattillsynet og fått bekreftet av 1 inspektør Jane Sundelius at det IKKE er noe unormale høye bly innhold i Supergreens. Heller ikke er det funnet noe spor av kvikksølv. Isåfall ville ikke produktet vært tillatt tilsalgs i Norge; http://www.merenergi.com/Mattilsynet-om-Supergreens.html

 • fulltnavn

  Kunne jo vært interessant å vite hva slags analysemetode og deteksjonsgrense de har.

  Underholdende webside forresten…

 • Hvis dette stemmer er det flott! Da gjenstår spørsmålet om hvorfor Robert Young lyver om at de tilsetter slike tungmetaller i «kollodial form» hvis det ikke stemmer?

  Stoler du virkelig på en leverandør/produsent som så uanstrengt lyver om produktene sine og effekten av dem?

 • Kjetil Dreyer

   Pernille, jeg har ikke fått med meg før i de siste dager at SG skal være tilsatt kvikksølv, jeg er selv levende overbevist om at kvikksølv på INGEN måte er bra for kroppen og i minste kvanta er skadelig.

  Jeg pusher ikke supergreens slik du uttaler, men etter en masse henvendelser fra kunder gikk jeg med på å selge produktet. For å være rett ut så er jeg ikke spesielt fornøyd med mye innerligt sin håndtering av visse saker, men det har ikke kvalifisert til å fjerne produktet så langt.

  Jeg har forsøkt å få tak i consumer labs testresultater(originaldokument) men ikke lykkes eller funnet det på din side her. Kan du sende meg dem, jeg regner med du må besitte disse siden du så iherdig refererer til dem? send til kjetil (at) altshop.no

  Angående din vinkling av meg som svindler så får du selv stå for det, det er ikke en oppfatning våre over 15 000 kunder sitter med. Du er helt tydelig her på svertetokt, og det er jeg fullstendig upåvirket av.

  Derimot, om det virkelig stemmer det du sier at produktet inneholder kvikksølv, så skal produktet bort fra Altshop umiddelbart, men når dette kommer fra deg eller Tjomlid, ja så tar jeg det med en klype salt inntil jeg selv kan vurdere de virkelige kildr og beviser, enhver kan skrive en overbevisende artikkel.

  Du og Mr Tjomlid har bevist at dere er sterkt hetsende og imot alternativer til alopatisk tenkning, nærmest notorist(i alle fall ser det du skriver slik ut), ergo for meg virker dere rett ut hjernevasket på endel områder eller direkte sponset, altså at korrupsjon er inne i bildet.

  Sølvvann kan dere faktisk lese om rundt trygghet her:
  http://www.altshop.no/images/stories/pdf/germ-slayer-safety.pdf

  Dere skepsistilhengere har tydelig issues i forhold til salg av produktet og produktet i seg selv, men det er ingen kjente bivirkninger ved produktet og det ER kjent som trygt. At det fungerer til sitt formål vet jeg at vi er uenig i, så det får bare være. At produktet er et verdig produkt og bør ha en plass på markedet, ja det mener jeg så sbsolutt!!

  Rundt bly i SG, vil jeg også se bevis på Innerlight sitt svar vedrørende dette og at de har sagt at de tilsetter dette i produktet som en ingrediens, samt resten av listen du nevner i din artikkel:

  Silicon, Potassium, Calcium, Iron, Magnesium, Sodium, Titanium, Barium, Aluminum, Manganese, Strontium, Phosphorus, Rubidium, Zirconium, Cerium, Lanthanum, Neodymium, Thorium, Boron, Vanadium, Lithium, Yttrium, Gallium, Chromium, Hafnium, Lead, Niobium, Praseodymium, Copper, Uranium, Cesium, Gadolinium, Zinc, Scandium, Samarium, Cobalt, Nickel, Dysprosium, Palladium, Arsenic, Beryllium, Tin, Erbium, Ytterbium, Tantalum, Tungsten, Europium, Thallium, Selenium, Silver, Terbium, Holmium, Cadmium, Antimony, Germanium, Bismuth, Platinum, Lutetium, Thulium, Gold, Molybdenum, Ruthenium, Tellurium, Rhodium, Rhenium, Iridium, Mercury.

  Jeg har ikke hatt tilgang til denne infoen, og tar det alvorlig om det skulle vise seg at det stemmer. Jeg ser endel ingredienser i listen jeg absolutt ikke går god for og anser som helseskadelig i ethvert produkt.

  Så er spørsmålet, om det ikke er tilsatt i grøntproduktet, skyldes det forurensning, får vi de samme verdier eller høyere ved å spise vanlig frukt og grønt i dag? Hvor trygge er vi da uansett…

  Jeg anser det ytterst viktig også å få svar på disse spørsmålene fordi jeg vet vi eksponeres for større og større grad av stoffer, kjemikalier, miljøgifter i dag.

 • Kjetil Dreyer

  Jeg ber dere sende meg bevisene for at Young selv har sagt at de
  tilsetter bly… Som dere sikkert vet så har ikke Young noe mer
  Innerlight å gjøre lenger, visste dere dette?

  Jeg har lenger opp bedt dere sende meg beviser for deres uttalelser slik at jeg får evaluert dette grundig selv.  Dere er raske med å kalle andre for svindlere uten at det er substans for dette!

 • Pernille Nylehn

  Det er fint. Men hvorfor selger disse folka på merenergi bleikemiddel? Altså Prime pH

  Og kanskje du kan svare meg på noe jeg har lurt veldig på: Det står om Himalayasalt at det inneholder «inneholder 84 grunnstoffer som kroppen og jorden er
  bygget av.»

  Hvis det inneholder så mange grunnstoffer, må nødvendigvis en del av dem være tungmetaller og/eller radioaktive stofefr og/eller være giftige. Er ikke det litt rart?

  For øvrig er ikke kroppen bygd opp av 84 grunnstoffer.

 • Pernille Nylehn

  Hei Kjetil Dreyer,
  jeg fikk et dokument direkte fra Inenrlight hvor det sto at de hadde tilsatt alle de stoffene du ramser opp. Du kan sikkert få det selv hvis du kontakter dem.
  Det ligger her. http://perpelle.files.wordpress.com/2011/01/supergreens_clctesting.pdf

  Det ser rimelig amatørmessig ut, og er ikke signert med noe navn, men det er i akkurat den formen jeg fikk det. Kevin Frøystad har det også, han sendte det til meg. Jeg går ut fra at han ikke ville sende meg noe slikt hvis det var løgn.

  Jeg har ikke hele rapporten fra Consumerlabs, kortversjonen ligger her, men der står ikke produktnavnene: https://www.consumerlab.com/reviews/Greens_Whole_Foods_Powders_Supplements/greens/
  Jeg ble tipset om den av Erik Arnesen, og fikk et utdrag som ligger her: http://perpelle.wordpress.com/2010/11/26/supergreens-inneholder-bly-mye-bly/. Han har kanskje hele skrivet.

  Dette er ikke noe jeg finner på. Jeg ville ikke drømme om å påstå at noe produkt  innehodler helseskadelige stoffer hvis jeg ikke visste at det stemte.

  Men mens jeg har deg på tråden: Du selger jo Himalayasalt. I omtalen står det at det inneholder 84 grunnstoffer. Kan du kanskje fortelle oss hvilke, og hvor mye av hver? Og hvis du ikke har oversikten, har du tenkt over at det en del av dem nødvendigvis må være tungmetaller og/eller radioaktive stoffer og/eller være giftige? en stor del av grunnstoffene som finnes er nemlig giftige eller radioaktive, og mange av dem er tungmetaller. Det er rett og slett umulig å ha 84 grunnstoffer i et produkt og unngå at mange av dem er helseskadelige.

  Venter spent på svar!

  Beste hilsen Pernille Nylehn

 • Pernille Nylehn

  Når det gjelder sølvvann, har jeg aldri sagt at det er skadelig. Det kan heller neppe være det med så lav konsentrasjon.  Jeg har derimot sagt at det er et meningsløst produkt, og ekstremt høyt priset i forhold til det mikroskopiske innholdet av sølv som er i det.
  Jeg har forresten spurt deg tidligere men ikke fått svar: Hva består kolloidet i sølvvann av? Sølvoiner løst i vann kan nemlig ikke være kolloidalt, altså må det finnes noe annet som gjør løsningen kolloidal.

  Når det gjelder antydningen om at jeg er korrupt/sponset, er det en meget grov påstand som jeg synes du bør trekke hvis du ikke har meget godt belegg for å påstå det. Og merk deg at det ikke er jeg som selger de samme produktene som jeg skriver lange utredninger om. Det er det du som gjør. Det er i mine øyne en uheldig sammenblanding av roller.

 • Pernille Nylehn

  Yes, baby. ;)

 • Kjetil Dreyer

   Mr Kvakkkvakk

  Jeg har på ingen måte tippet over kanten, vi har tatt svært bevisste valg i forhold til k-vitaminsprøyte.

  Hverken meg eller noen i familie, mor til barna eller hennes familie har hatt Føllings syndrom og vi er dermed ikke genetisk disponible, dette burde kanskje utdypes i artikkelen, det ser jeg… Du vet kanskje at Føllingssyndrom er en genetisk betinges sykdom?

  Det er derfor svært tåpelig å anbefale screening av ethvert barn og det kan være et traume for barnet å bli stukket av en sprøyte i den alderen, det ville vi heller ikke utsette dem for.

  Jeg hadde min heftige diskusjon med lege rundt k-vitamin sprøyte, det besynderlige var at jeg kunne mye mer om sprøyten enn denne mannen, han kunne ikke engang ingrediensene og hva de stod for…

  Så ikke kom her og si jeg har bikket over kanten, det var et høyst høyst bevisst valg etter mye undersøkelser, ingrediensene i k-vitaminsprøyten samt konklusjon kan dere lese om i artikkelen min om her:

  http://www.altshop.no/generell-helse/hjemmefodsel-vs-sykehus-fodsel-en-erfaring-rikere

  Mange av dere her inne virker så ytterst hjernevasket at dere ikke engang klarer å sjekke ingredienslistene grundig nok.

 • Per Erik

  Du selger »supermat», »sølvvann» og »himalayasalt» som alle skal være helsefremmende. Og det er godt mulig du faktisk tror på alt våset som står i produktomtalene, hvis det er tilfelle trekker jeg påstanden om at du er en svindler. Du vet rett og slett ikke bedre.

 • Kjetil Dreyer

   Pernille, når deg gjelder Supergreens så tror jeg rett og slett dere må ha blitt lurt, jeg tror rett ut at de har tatt dere så lite seriøst at de har sendt en liste med alle disse skadelige ingrediensene for å drive gjøn med deg, og med god forståelse.

  Jeg kjenner Kevin svært godt så skal snakke mer med ham rundt dette for å finne ut mer, men jeg tror ikke Young er desperat på grunn av dine skriverier her som du sier ;-)

  Når det er sagt så skal jeg selv til bunns i saken.

  Vedrørende himalayasalt så er dette et urørt stensalt under jordens overflate, det er ikke kjent bivirkninger ved bruk av saltet til tross for at det inneholder en rekke mineraler og sporstoffer.

  Det vi kan si er at det er knyttet uttallige bivirkninger til en vaksine du selv har vært med å støtte, nemlig H1N1 vaksinen, dette har jeg advart mot i flere år nå, og bevisene rundt at vi hadde rett er overalt nå, så bekymre deg heller over det enn et mineralsalt du Pernille.

 • Kjetil Dreyer

  Vel, når det gjelder deg som person, har jeg ikke bevis på det enda, men du bør i tilfelle sørge for å skjule det godt, for om vi finner det ut kan jeg love deg verden vil få vite det… Jeg tror du undervurderer vårt/mitt nettverk grovt.

  Når det gjelder skepsisnettverket så har vi til og med liste over farmasøytiske selskaper som har sponset arbeidet. Hvor pengene så har gått vil kun en revisjon bevise tror jeg, men det hadde vært interresant å vite, og en dag vil vi kanskje det og med eller uten din hjelp.

  Kan du med hånden på hjertet avkrefte at du ALDRI har mottatt penger direkte eller indirekte fra farmasøytisk industri eller interesser ei heller for dette arbeidet eller på vegne av skepsis.no?

  Så lar vi beskyldninger ligge forløpig, men du kan sikkert forstå min mistillit til slike som dere med deres holdninger til alt som strider med alopatisk tankegang også ved at jeg personlig kjenner John Virapen, har utgitt boka hans i Norge og brukt flere dager sammen med denne mannen for å forstå hans budskap og kunnskap.
  Kjøp boken her og se et lengre intervju med ham her:
  http://www.altshop.no/1110-dodelige-bivirkninger-bekjennelser-fra-en-legemiddel-direktor?keyword=d%C3%B8delig

  Jeg håper dere er klar over at dere er nyttige brikker for farmaindustrien? En av verdens mest korrupte industrier? Og jo det har vi bevis for…

 • Gjest

  Nylehn er, såvidt jeg vet, lege. Dreyer er utdannet som …..? Neppe medisinsk bakgrunn iallfall.
  Fram til Dreyer kan framvise at han vet hva han snakker om (praksis, utdanning), så foretrekker jeg legen anytime.

 • gjest

  Håper du er klar over at du er en nyttig brikke for alternativindustrien. En industri som omsetter for milliarder ved å selge f.eks. uvirksomme sukkerfrø, ubrukelig sølvvann, eller ting som er rett ut livsfarlige.
  Det har vi jo bevis for.

 • «har jeg ikke bevis på det enda»
  «vil kun en revisjon bevise tror jeg»
  «og jo det har vi bevis for»

  Ser du ikke inkonsistensen mellom de to første og den siste setningen? Her inne, i motsetning til på nettsiden din, har du med folk å gjøre som har et litt annet syn på ordet «bevis» enn deg tror jeg. Og hva med å svare på spørsmålet til Pernille i stedet for å komme med korrupsjonsanklager du ikke engang kan backe opp med annet enn din egen mening?

 • Per Erik

  Prinsipell tenkning er ikke noe spennende, for da er det ikke like lett å stadig snu kappen etter vinden.

 • «det er ikke kjent bivirkninger ved bruk av saltet til tross for at det inneholder en rekke mineraler og sporstoffer»

  Så du mener at det faktum at det inneholder ting som potensielt kan være skumle trumfes av det at det ikke er rapportert inn bivirkninger? Hva slags system finnes for å rapportere inn bivirkninger? Jeg kjenner godt til systemene som gjør dette for legemidler, men må innrømme at jeg ikke aner hvordan det fungerer for denne type produkter. En link til litt forskning rundt potensielle bivirkninger hadde også vært greit. 

  Når det gjelder vaksinen, så er en av «bivirkningene» at den har hindret flere titalls, kanskje hundretalls dødsfall, men dette har Gunnar skrevet så mye og godt om på disse sidene at jeg ikke føler for å gjenta det.

 • Forresten, må skrive et lite svar til, etter å ha lest skrivet Pernille linker til. Hvis dette er blitt skrevet som en spøk, så er det en forferdelig dårlig en. For meg, som er vant til å lese vitenskapelige tekster, så virker dette å være noen som prøver å skrive noe som ser vitenskapelig ut, men feiler totalt. Forresten så er den listen med grunnstoffer (inklusiv den vanvittige påstanden om at kollidalt bly er bra for kroppen… er dette en påstand du er enig i forresten??) en eksakt copy-paste (eller motsatt) herfra, hvor det hevdes å være skrevet av Robert O. Young: 
  http://www.top-quest.com/02_08_30.htm Top-quest.com som toppdomene er forresten erstattet av http://www.innerlightinc.com. Så hvis dette er en spøk fra deres side så er det litt merkelig at det ligger ute på deres egne nettsider med herr Young som opphavsmann.

 • Jøye meg, den merenergi-siden var virkelig et flott stykke arbeid… I henhold til anbefalingene på siden bør jeg, mann på 95 kg, drikke 6,3 liter «oksygenrikt, basisk vann» hver eneste dag. Selvfølgelig med hjelp av en vannrenser som selges via nettsidene til forfatteren… Kroppen min trenger faktisk ikke tilførsel av mer enn en til halvannen liter væske daglig, og å drikke denne mengde vann kan i verste fall være skadelig. For ikke å snakke om skadelig for lommeboka mi skulle jeg gå hen og kjøpe apparater og salter fra disse nettsidene…

  Den inneholder også artige sitater som «Et salt som er veldig bra er Naturlig krystallsalt fra bergmassivet i Himalaya, (Himalayasalt) eller realsalt. De er dannet for millioner av år siden, etter at urhav har tørket ut. Den solenergi som tørket inn havet, er bevart i hver atomare saltgitterbyggestein som biophoner (lysenergi)»

  En biophone er meg bekjent en slags telemetri-telefon, mens jeg aldri har hørt om at lysenergi kan lagres (i hvert fall ikke over millioner av år… som i seg selv er latterlig, snakker man om «urhavet» der de første enkle livsformer oppsto så snakker vi milliarder av år, typisk 3-3,5 milliarder år siden…), og aldri hørt uttrykket biophoner brukt i det henseende før. Kanskje noen kan opplyse meg, stakkars uvitende sjel?

 • Kjetil Dreyer

   Jitte, når det gjelder påstanden om ionisert bly, så har jeg ingen anelse, men jeg kan ikke forestille meg at det er bra for kroppen, som sagt jeg ønsker å komme til bunns i dette så la lenkene ligge. Jeg har selv mulighet til å nå toppene i selskapene personlig for å få svar rundt dette, samt Kevin Frøystad, mulig Kevin har freaket ut litt etter deres press og påstander(inntil det motsatte er bevist).

  Når det gjelder consumerlabs som dere refererer til så vet jeg ikke noe om dem eller om de er autentiske, derimot kan jeg si at jeg kjenner til mange som ved bruk av supergreens har fått et bedre liv med en bedre helse, DET vet jeg.

  Det jeg vil vite så er om de har endret formelen for produktet og om det kan ha forringet produktet, her kan mye ha skjedd, men jeg tviler på at selskapet er blitt Dr Mengele og blandet inn kvikksølv og uran i supergreensen og selger den som supersunn fordi dere sier det, det skal jeg sannelig ha fra dem før jeg viker en tomme fordi jeg forstår deres intensjon.

  Uavhengig av om Nyhlen er lege eller ikke, jeg har snakket med mengder av leger igjennom tidene og de har ikke alle svar,  noen er rett ut fullstendig uvitne rundt helser, men de kan medisiner og symptombehandling.

  Angående syn på forskning så er vi nok fundamentalt uenig fordi jeg blander inn intensjonsaspektet i mitt syn på forskning FORDI jeg VET hvor lett det er å vinkle en forkningsrapport, statistikker fra forskning etc i den retning man ville ønske, dette gjøres som nevnt hele tiden innen farmasøytisk industri, og FHI har også blitt tatt for slikt tidligere. Så ikke kom til meg å prat om hvor flinke dere er på forskningsresultater, dere følger kun det ene aspektet, nemlig allopatisk tankegang, de fleste av dere kaller resten slangeolje eller andre ord.

  Om dere analyserer «den andre siden» søker dere notorisk etter feil og mangler dere kan utpeke og forstørre, det er en kjent sverteteknikk fordi mange mennesker ikke bruker tiden sin på å sette seg grundig nok inn i et aspekt til å vurdere selv, dette vet dere og bruker det.

  Tenk over hvilke interesser dere tjener, dere tjener en av verdens mest korrupte industrier som med løgner og bedrag gjennom tidene har blitt så dominerende og store at det nå er kanskje den mest profitable og mektige industrien i verden i dag, skaper flere dødsfall årlig enn krigene gjør samlet. Så ikke kom til meg med at dere er så flinke til å evaluere forskning.

  Se hvem som hadde rett i forhold til H1N1 vaksinen og farer ved denne. Dette advarte jeg imot allerede 6-8 måneder FØR pandemien ble lansert, dette snakker dere nesten ikke om lenger…

  Det må være smertefult at en «konspirasjonsteoretiker og kvakksalver og en slangeoljeselger» som meg hadde rett og dere har bidratt til økt antall narkolepsitilfeller i Norge i dag! Mange andre leger var flittig med på denne svindelen, så når det gjelder tillit til legenes suverenitet så strekker den seg kun så langt som deres genuine intensjon for min del.

  Når jeg også ser at MR Tjomlid som dere så sterkt forhøyer og oppmuntrer(mater) nærmest skriver beskyttende ovenfor pedofili, ja da brister mitt tålmodighetsbeger, og tilliten til deres nettverk går under frysepunktet, dette er jeg ikke alene om å mene. Tjomlid, er du selv pedofil eller lefler med slike tanker? Hvordan kan du med løftet hode stå frem slik og i tillegg holde foredrag for sykepleiere i regi av FHI?  (sier kanskje mer om FHI enn Tjomlid dette men…)

  Dette er absurd…Når samfunnet tar en slik retning så må noe gjøres, dere bør ta hunden deres i bånd eller noe og i alle fall irettesette denne mannen!

 • Kjetil Dreyer

  Du, hvor har du at dette er en industri fra?

  Det er noe dere har klassifisert det som, det er ikke en mektig samlet industri som farma og takket være…

  Dere og de bevisene dere, og dere og den generaliseringen deres.

  Det finnes gråsonseselskap og dårlige intensjoner i alle bransjer, men den industrien som topper denne statistikken er farmasøytisk industri og kjemiske produsenter.

  Tips, sjekk ut BASF sin historie så finner dere ut at det var AG Farben som byttet navn. AG Farben kontrollerte og ar involvert i en rekke konsentrasjonsleire under andre verdenskrig der det ble utført forskning og massedrap av mennesker, gassen som ble brukt til å avlive folk kom fra AG Farben. BASF er en av de største leverandører til farmasøytisk industri sammen med Monsanto bl.fl.

  Så hvilke industri er mest stueren, dere får mene hva dere vil, men de  selskap som nærmer seg naturen mest vil jeg sette min lit til så får dere stole på kjemikaliene deres.

 • Pernille Nylehn

  Dreyer, jeg tror heller ikke Supergreens virkelig inneholder alle de stoffene, men skrivet er fra Innerlight, og det var Kevin som innhentet det etter at jeg skrev om blyet som var funnet i SG. Kevin er en ærlig sjel, jeg tror ikke han ville laget dette for å drive gjøn med meg.

  Han fikk også SG testet etter dette, og har sendt meg resultatet, som ikek viste noe bly. Men da jeg spurte ham hva han syntes om skrivet fra Innerlight svarte han ikke. Hvis det var bare tull skulle man tro han ville avslørt spøken da jeg skrev om det på bloggen, så ikke Innerlight skulle bli stående i et dårlig lys.

  Kan du vise meg hvor jeg har støttet influensavaksinen? Jeg var skeptisk til massevaksinasjonen, og skrve i avisene om at jeg mente helsemyndighetene skapte et massehysteri. Du har ikke gjort leksene dine.

  Himalayasalt: Kan du fortelle meg hvilke mineraler og sporstoffer? Det verserer ulike lister, noen av dem sier det inneholder ti grunnstoffer i tilleggt il NaCl, noen sier 80. Og mener du at det er GREIT at det inneholder uran, kadmium, arsen og thorium, hvis det stemmer at det gjør det? Og hvis det virkelig innehodler alt dette, hvorfor er det ikke oppgitt på nettsidene dine? Vet du ikek at man plikter å oppgi alle ingredienser i matvarer og kosttilskudd?

  Når det gjelder bivirkninger. Du som er så glad i forskning om vaksiner, og henviser til Civhrane, hvor er forskningen rundt Himalayasalt? Hvorfor stiller du andre krav til produkter du er for enn produkter du er mot?

 • Pernille Nylehn

  Hihi, her er et gullkorn fra linken din: «cancer cells
  can live indefinitely in coffee»
  Det er første gang jeg hører at man kan få i seg kreftCELLER fra mat. :D

 • Pernille Nylehn

   Kjetil Dreyer, du skriver » tviler på at selskapet er blitt Dr Mengele og blandet inn kvikksølv og
  uran i supergreensen og selger den som supersunn fordi dere sier det»
  Har du LEST nettsiden Jitte ga deg lenke til? Skal jeg lese den for deg?
  «The RPM 1500 High Frequency Minerals included are: Silicon, Potassium,
  Calcium, Iron, Magnesium, Sodium, Titanium, Barium, Aluminum (yes aluminum
  in this colloidal form is helpful to the body), Manganese, Strontium, Phosphorus,
  Rubidium, Zirconium, Cerium, Lanthanum, Neodymium, Thorium, Boron, Vanadium,
  Lithium, Yttrium, Gallium, Chromium, Hafnium, Lead (once again lead in
  a colloid form is helpful to the body), Niobium, Praseodymium, Copper,
  Uranium, Cesium, Gadolinium, Zinc, Scandium, Samarium, Cobalt, Nickel,
  Dysprosium, Palladium, Arsenic, Beryllium, Tin, Erbium, Ytterbium, Tantalum,
  Tungsten, Europium, Thallium, Selenium, Silver, Terbium, Holmium, Cadmium,
  Antimony, Germanium, Bismuth, Platinum, Lutetium, Thulium, Gold, Molybdenum,
  Ruthenium, Tellurium, Rhodium, Rhenium, Iridium

  and even Mercury.
  »

  Mener du dette er bare jug?

 • Pernille Nylehn

  Kjetil Dreyer skriver: «Vel, når det gjelder deg som person, har jeg ikke bevis på det enda, men
  du bør i tilfelle sørge for å skjule det godt, for om vi finner det ut
  kan jeg love deg verden vil få vite det… Jeg tror du undervurderer
  vårt/mitt nettverk grovt. »

  Skal dette være en trussel? Du kan aktivere så mange kontakter du bare vil. Du finner ikke en damn shit, bortsett fra følgende: Jeg har holdt to foredrag på kurs i regi av legemiddelselskap: Den ene gangen var det for legesekretærer om hvordan de bør kommunisere med pasienter. Den andre gangen om legers helse. De få kronene jeg fikk er innrapportert til skattemyndighetene. Hvis det er korrupsjon, da er jeg korrupt, men jeg det tror det er veldig få som ville være enig i at det er korrupsjon.
  Jeg har også holdt foredrag for Sanitetsforeningens årsmøte om bl.a. urinlekkasje og brystkreft, for Norsk helsetjenesteforskning om medisinskfilosofiske emner og en masse lignende emner. Er det også korrupsjon?
  Jeg har aldri aldri aldri reklamert for medisiner, jeg har aldri mottatt penger for å forskrive medisiner. Jeg har derimot skrevet mange artikler, f eks i legetidsskriftet, som er temmelig kritiske til legemiddelindustrien, og jeg har oppfordret kolleger til IKKE å ta i mot lunsjer etc. fra dem, og jobbet for at industrien ikke skal ha tilgang til kurs i regi av Legeforeningen. Sistnevnte lyktes jeg med (ikke alene da, men jeg bidro).

  Du får bare lete videre.

 • Pernille Nylehn

   Dreyer skriver om alternativindustrien: «Du, hvor har du at dette er en industri fra?

  Det er noe dere har klassifisert det som»

  Så de hundrevis av produktene du selger på Altshop, er de laget på kjøkkenbenken hos noen hippier som ikke vil ha penger for det? Jeg synes de ser veldig industrielt produsert ut. Hva skal til for at noe skal kalles en «industri»? Hva er f eks Innerlight? Det er et svært selskap som selger for bortimot hundre millioner bare i Norge, bl.a. gjennom deg. Tror du det bare er av altriusme? Hvor naiv går det egentlig an å bli?

  Har du forresten noe kommentar til dette produktet: http://www.altshop.no/1600-prime-ph-ph-draper-30-ml-innerlight?keyword=prime+ph. Det består av 5% bleikemiddel. Du selger det, og det koster 318 kroner for 30 milliliter. Har du regna ut literprisen? Råstoffet koster ca. 10 kroner kiloen. Har du lyst til å regne ut profitten? 

 • Pernille Nylehn

   Du glemte å svare på hva kolloidet i sølvvannet består av. Jeg har spurt deg flere ganger. Vet du det ikke, du som har skrevet milelange artikler om det?

 • Kjetil Dreyer

   Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal

 • Kjetil Dreyer

     Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal

 • Kjetil Dreyer

     Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal

 • Kjetil Dreyer

     Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal

 • Kjetil Dreyer

     Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal

 • Kjetil Dreyer

     Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal

 • Kjetil Dreyer

     Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal

  Som sagt, jeg tror dere er blitt bedrevet gjøn med av Innerlight…

 • Kjetil Dreyer

     Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal

 • Kjetil Dreyer

     Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal

 • Kjetil Dreyer

   Jeg vil melde om følgende fra mattilsynet rundt supergreens:

  Har denne fra mattilsynet: Emne: Innhold av bly i SuperGreens

  Hei
  Viser til tlf. samtale 18.07.2011.

  Gjeldene SuperGreens, pulver, analyse resultat 09.05.2011 i forbindelse med Kosttilskuddsprosjektet 2011:

  Jeg bekrefter herved at det ikke ble gjort noe funn mhp. legemiddel / doping /, narkotika. Unormal høyt
  blyinnhold er ikke påvist

  Med vennlig hilsen

  Jane Sundelius
  Førsteinspektør

  Mattilsynet, Distriktskontoret for Indre Østfold og Follo
  Tlf direkte 69844730, sentralbord 69844700
  Besøksadresse: Løkenveien 4, Askim
  Postadresse: Postboks 383, 2381 Brummundal
   

 • Det holder at du poster denne én gang, så jeg har slettet de ørten andre. Det er ingen grunn til å spamme kommentarfeltet. 

  Brevet du poster er til og med postet her før, så det er ikke en gang nyheter.

 • Problemet med denne saken er at det er påvist tungmetaller i SuperGreens. Det kan ha vært en tilfeldighet, og norske målinger viser som du sier at SG ikke inneholder disse stoffene. Det er bra. Problemet oppstår når vi ser på hva Young bortforklarte disse opprinnelige funnene med. Heller enn å beklage og si de skulle gjennomgå sine rutiner, trekke produktene tilbake umiddelbart, eller noe annet ansvarlig, ga han som respons at stoffene var tilsatt med vilje, men i en form som var helsefremmende.

  Doh.

  Så selv om disse stoffene forhåpentligvis ikke finnes i norske produkter, har likevel Young sagt at de blir tilsatt for å redde sitt eget skinn. Som forbruker gir det meg frysninger å høre en slik løgn servert fra opphavsmannen.

  Jeg tviler på at disse tungmetallene tilsettes, slik Young hevdet, men han sier det likevel for å ro seg bort fra de skremmende funnene. Og så lyver han og sier at de er tilsatt i en ufarlig form, noe som er det reneste tøv.

  En annen ting som undrer meg er at du gjentatte ganger sier du skal komme til bunns i dette. Det sa du også like etter at jeg la ut denne bloggpost. Du har hatt 3 uker på deg, og du sier du lett kan få tilgang til folkene på toppen i dette systemet. Så hvordan går det? Du lovet for 3 uker siden å rydde opp, men nå 3 uker senere er du fortsatt like uvitende, og har ennå intet nytt å melde.

  Kan vi ta deg på alvor i at du skal komme til bunns i dette, eller er det bare noe du sier og håper at folk glemmer hele saken etterhvert? Jeg kan love deg at vi ikke glemmer.

 • Pernille Nylehn

   Ja .. og hva med om han svarer på relevante spørsmål om produktene han selger i stedet for å gå til personangrep og antydninger om korrupsjon. 

 • Pernille Nylehn

  Kjetil Dreyer skriver: «Når det gjelder skepsisnettverket så har vi til og med liste over farmasøytiske selskaper som har sponset arbeidet. »

  Flott! Da legger du vel lista ut her, så vi kan se på den?

 • Dreyer har gått ut og sagt direkte at jeg har mottatt penger i hundretusenkronersklassen for å blogge. Det er ganske fascinerende hvor forskrudd man må være for å i det hele tatt tenke tanken, men enda mer å gå ut og si det som et faktum.

  Jeg kan berolige Dreyer med at det eneste jeg noensinne har fått for å blogge er 4 glasscola som en «fan» ga meg. All blogging skjer på fritiden, og jeg har hverken reklame eller mottar sponsormidler. Hadde noen tilbudt meg det hadde jeg sagt nei, fordi jeg ønsker å være fullstendig uavhengig i det jeg skriver.

  Mer om dette kommer snart i en bloggpost.

 • Når jeg også ser at MR Tjomlid som dere så sterkt forhøyer og oppmuntrer(mater) nærmest skriver beskyttende ovenfor pedofili, ja da brister mitt tålmodighetsbeger, og tilliten til deres nettverk går under frysepunktet, dette er jeg ikke alene om å mene. Tjomlid, er du selv pedofil eller lefler med slike tanker? Hvordan kan du med løftet hode stå frem slik og i tillegg holde foredrag for sykepleiere i regi av FHI?  (sier kanskje mer om FHI enn Tjomlid dette men…)

  Dine beskyldninger vitner om at du rett og slett ikke har forstått hva jeg har skrevet om pedofili. Det er ganske trist. Bloggposten er lest over 50.000 ganger, og det virker som de fleste forstår det som er skrevet. Men ikke du og dine allierte. Kan det ha noe med at dere er mer opptatt av å finne noe å «ta meg på», heller enn å faktisk sette dere inn i budskapet mitt?

  Jeg ser du liker å sitere fra bloggposten til menigheten din, men du siterer aldri at jeg tre ganger i bloggposten skriver at mennesker som forgriper seg på barn må straffes. Hvorfor gjør du ikke det? Passer det kanskje ikke inn i det bildet du ønsker å male av meg?

  Du sier sogar selv på Facebook at du mener pedofili bør nyanseres fordi stigmatisering er skadelig. Vel kjære Dreyer, da er vi jo enige da. Det er nettopp det jeg forsøker med bloggposten. Det er intet forsvar for pedofili eller sex med barn, det er derimot et forsøk på å nyansere begrepet pedofil, og nyansere spekteret av skader barn som utsettes for seksuelle overgrep som barn kan oppleve. Dette er godt beskrevet i mange fagbøker og studier, og at dere mener det faktum at jeg tør skrive om et slikt betent tema kvalifiserer til at dere skal sende bekymringsmelding til barnevernet, sier noe om hvor ondsinnede dere har blitt i kampen mot vaksiner.

  Du har fortsatt ikke evnet å komme med et eneste saklig motsvar til mine påstander, hverken om kvikksølv i vaksiner eller SuperGreens. Ditt forsvar handler om å mistenkeliggjøre meg og andre kritikere, både i retning av det du kaller «korrupsjon» og vår moral, du trekker linjer fra moderne legemiddelselskaper til nazi-Tyskland, og du fremviser en helt ekstremt kompetansemangel hva angår de produkter du selger. Du forstår ikke grunnleggende kjemi, biologi eller vitenskapelig metode, og du lar være å svare på alle kritiske spørsmål du blir stilt.

  Og for hver gang du skriver noe undergraver du dine egne muligheter til noensinne å kunne ha noen betydning i dette samfunnet, fordi din strategi er så mislykket og ondskapsfull at ingen politiker i fremtiden vil ta i deg med grilltang.

 • Får svare til mitt eget svar, siden jeg ikke kan svare under Kjetil Dreyers kommentar under her…

  Kjetil Dreyer: Var hele den regla et svar på min lille kommentar? Djeez… Jeg refererer ikke til consumerlabs, men til Innerlight sine egne nettsider. Jeg sier ingen ting om hvorvidt Nylen er lege eller ikke. Jeg tjener ingen annen industri enn den jeg selv jobber for (som er langt fra legemiddelindustrien), og at du drar inn Gunnars pedofilibloggposter som noe negativt beviser ikke annet enn at du ikke har forstått et kløyva ord av det han har skrevet. Svar der du får spørsmål (f.eks. direkte til vedkommende som hevdet at Nylens yrke gjorde henne til et bedre sannhetsvitne enn deg, noe jeg er enig i, men av helt andre grunner enn hennes yrke), så er det litt enklere å følge en diskusjon. Forresten, jeg tror ikke jeg har lest en eneste blogg i dette landet hvor det har blitt skrevet mer om H1N1-vaksinen og dens resultater, inklusiv de negative, enn nettopp denne bloggen. 

  Så tilbake til min kommentar (skal jeg svare på alle dine påstander så blir jeg aldri ferdig med det jeg begynte på, en velkjent taktikk, men jeg holder meg til det jeg lurte på initielt): Listen med grunnstoffer du kritiserte og hevdet måtte være bløff finner man igjen på Innerlight sine egne nettsider, under Robert Young sitt navn. Mener du fremdeles at listen som sådan må være bløff, slik du hevdet tidligere? Det er godt å lese at du ikke tror bly er godt for kroppen selv om det skal være såkalt kollodialt. Hvis det stemmer, slik Innerlight sine nettsider hevder, at det er Robert Young som er opphavet til disse tingene, hva gjør det med ditt syn på hans produkter?

 • «norske målinger viser som du sier at SG ikke inneholder disse stoffene»

  En liten korreksjon: Nå sier brevet fra Mattilsynet kun at det ikke forekommer «unormalt høyt blyinnhold», ikke at det ikke forekommer bly i det hele tatt. 

 • Pingback: En lurenDreyer møter seg selv i døren | unfiltered perception()

 • Pernille Nylehn

   Det er nok biofotoner de mener. Selv om det ikke gir noe som helst mer mening.

 • Pernille Nylehn

  Det burde jo være et rimelig krav at han dokumenterte hvor du har fått det fra, i så fall.

 • Per Erik

  Du kan si så mye du vil at du bruker fritiden til å blogge, uten å få betalt for det, han kommer _aldri_ til å tro på deg likevel.

 • Bartefrans

  K-vitaminsprøyta er et bitte lite stikk i låret etter fødselen, jeg tviler på at det representerer noe særlig til traume for barnet sammenlignet med den påkjenninga det har vært å bli skvist ut gjennom fødselskanalen :)

 • Shhh, I know, jeg synes bare biophone var for morsom til å la muligheten gå fra meg, men ikke fortell det til noen ;)

 • Kvakkchaser

  Føllings sykdom er en autosomal resseciv sykdom, det som kjennetegner slik arvegang er nettopp det at man vanligvis IKKE kan følge tilstanden gjennom de tidligere generasjonene i familien.

  Å påstå at det er tåpelig å anbefale screening fordi det er et traume for et nyfødt å bli stukket av en sprøyte er helt hinsides. Det samme barnet har nettopp blitt klemt igjennom en trang fødselskanal i timesvis. Med den samme blodprøven analyserer man nå også for et titalls andre arvelige sykdommer og for mange av disse kan tidlig diagnostisering være forskjellen på et relativt normalt liv og alvorlig utviklingshemming.

  De skumle ingrediensene er altså årsaken til at du droppet k-vitaminsprøyten? Kan du spesifisere? Er det 4.8 mg NaOH du er redd for? Hadde du naturfag på ungdomskolen? Har du lest om hemorragic disease of the newborn ?

  Med et slikt hysterisk forhold til «kjemikalier» og «skumle stoffer» skulle det vært interessant å se hva du faktisk tør å gjøre i dagliglivet. Tanker du bensin med gassmaske? Bruker du teflon- eller aluminumskjeler? Har du maling på veggene? Er du klar over formaldehyd-konsentrasjonen i et eplet?

 • Kjetil Dreyer

  Artig Tjomlid at du har SLETTET mattilsynets egne svar rundt blyinnhold og annet innhold i supergreens der de AVKREFTER at det er unormalt høye nivåer… Din intensjon skinner igjennom hva enn du gjør.

 • Ehm, nei, du postet samme tekst rundt ti ganger. Helt unødvendig. Jeg slettet alle unntatt en. Den finner du lenger oppe i tråden med mine svar til deg. Det du postet var til og med postet før av en annen kommentator, så det ligger to ganger i tråden her.

  Sjekk fakta før du sprer dine beskyldninger.

  I motsetning til deg gir jeg deg full frihet til å komme med motargumenter. Du har derimot sperret meg fra alle dina fora. Litt hyklerisk å kritisere meg for innbilt knebling da kanskje?

 • Pernille Nylehn

   Han selger bleikemiddel som helsekost.

 • Pernille Nylehn

   Han har ikke slettet det nei. Du har derimot ikke svart på spørsmålene mine, f eks om Prime pH og HImalayasalt. Dessuten venter jeg på lista over Skepsis’ sponsorer.

 • Per Erik

  Er du blind?

 • Per Erik

  Det som imidlertid skinner gjennom er  dine intensjoner. Du blokkerer meningsmotstandere fra alle fora du har kontroll over, slik at du og enighets-menigheten din kan sitte og klø hverandre på ryggen, for det er så deilig når alle er enig med deg ikke sant? Det at du nå, etter å ha psotet den samme teksten ti ganger, klager over at ni av dem er slettet fører bare til at du roter deg enda lenger ned i det gjørmehullet du befinner deg i.

 • Per Erik

  Til opplysning går Kjetil Dreyer hardt ut på FB veggen sin idag også, han sier at du bør meldes til barnevernet, og oppfordrer andre til å gjøre det.

  Kjetil Dreyer For å si det rett ut, ja jeg håper noen sender bekymringsmelding…Er bekymret for barna hans

  Sakset herfra: http://www.facebook.com/kjetildreyer/posts/10150744085322184

 • Det aner meg vel at barnevernet vil se med større bekymring på en som tror at regjeringen styres av skumle bakmenn i et globalt hemmelig nettverk, at vaksiner inneholder mikrochiper slik at myndighetene kan overvåke oss, og som holder vaksiner og effektiv skolemedisin fra egne barn, enn en som for 6 år siden skrev en nyansert bloggpost om seksuelle overgrep mot barn…

  For øvrig er det imponerende at det går an å fungere på et så lavt nivå som folkene i den diskusjonstråden. Men Dreyer blokkerer jo ut alle meningsmotstandere slik at han bare omgir seg med heia-folk, og når man må være passe korka for å tro på hans forskrudde ideer sier det vel seg selv hva slags menighet han ender opp med å «diskutere» med.

 • Pernille Nylehn

   Unnskyld. ;)

 • gjest

  Etter å ha lest alle kommentarene her, så er inntrykket av Dreyer mildt sagt dårlig. Og han har klart det helt på egen hånd. Dette er en fyr som tror han har oppdaget «noe stort», som alle konspiskruer før ham.
  Han selger tull og fjas, og tror at vaksiner er noe skummelt. Han har ikke lagt fram noe som viser at han har det minste peiling på…..noe som helst.
  I utgangspunktet var jeg noe skeptisk til denne svineinfluensavaksinen for noen år siden. Med Dreyer, Røiseland og Hanssen som frontfigurer, så ble valget lett: Løp og ta den vaksinen fort som faen.
  Skal man drive en aksjon, så kan man ikke bruke konspitullinger som talspersoner.

 • Per Erik

  Jeg var verken for eller mot da massevaksineringen startet, jeg var i et »kollektiv» med ca. 90 andre og vinglet litt helt til jeg så at Dreyer solgte sølvvann som skulle være et godt alternativ til vaksinen. Da kunne jeg ikke få vaksinen fort nok…

 • Per Erik

  Skulle tro det ja. Spør du meg er det helt forkastelig, og ett gigantisk selvskudd, å oppfordre andre til å melde fra til barnevernet på grunnlag av en bloggpost. For øvrig hadde nok BV vært mer interessert i noen som bruker sølvvann og MMS for å kurere syke barn istedet for å kontakte lege.

 • Jeg har skrevet en artikkel om Himalayasaltet her: http://skepsis.no/?p=903

  Så vidt jeg kan bringe på det rene inneholder det ganske riktig 84 forskjellige grunnstoffer, men de fleste i så forsvinnende små mengder at de ikke har noe betydning fra eller til. Det er ingen grunn til å anta at det er potensielt helseskadelig, utover at det er salt.

  For det er det det er: helt vanlig salt, som består av 98% NaCl, med litt andre kationer og sulfat attått, slik man får når man damper inn havvann.

  Det er overhodet ikke noe spesielt med Himalayasalt. Ikke i det hele tatt.

  Saltet har selvsagt ligget beskyttet under jorden i sånn ca 250 millioner år, men det har svært mye annet salt som graves ut i gruver også, inkludert i beltet fra Polen til Nederland. Salt av tilsvarende alder ligger også under mye av Nordsjøen.

  (Det finnes også yngre salt, selvsagt, bl.a. fra da nesten hele Middelhavet tørket inn for seks millioner år siden, men det er fortsatt i god tid før mennesket begynte å forurense).

  Grunnen til at jeg har reagert på himalayasaltpusherne er altså ikke at de påstår at saltet er rent.

  Det er for det første at de serverer masse markedsføringsbullshit som tydeligvis er innrettet mot følelsene til det «alternative» segmentet, som vil ha rene, snødekte fjelltopper og gammel visdom. Kort sagt: Skape gode vibber. «Polakksalt» er like rent og bra, men gir kanskje mer vibber til snekkere og gammel kommunisme. Himalayasaltet kommer ikke en gang fra Himalaya, men fra lenger sør i Pakistan – saltet er selvsagt like bra for det, men man har vel ikke lyst til å selge «pakkis-salt» med assosiasjoner til kaos, terrorisme og tvangsekteskap.

  Det andre er at mange av påstandene i markedsøringen er det rene tøv. På Dryers Altshop fremmes en rekke påstander som er langt ute i trallala-land:
  http://www.altshop.no/530-himalayasalt-tri-pack

  – At det øker pH i kroppen (jfr «Dr» Young.) Feil. Løsningen inneholder hverken H+ eller OH- ioner og har derfor null påvirkning på pH.

  – «Himalayasalt inneholder også biofotoner – en enorm solenergi som fordampet havvannet i sin tid». Bullshit. Denne solenergien gikk til å øke kinetikken mellom vannmolekylene slik at de fordampet. Den har ingenting med saltet å gjøre. Og hva skulle biofotoner være – en slags frystørret sollys?

  – At saltet inneholder 84 forskjellige grunnstoffer til sammen er selvsagt ikke «i tråd med våre cellers sammensetning av salt, vann, mineraler og sporstoffer.» Kroppens behov styres ikke av løselighetsproduktene som avgjør rekkefølgen på salter ved inndamping.

  Kort sagt; enhver som kan bittelitt om geologi, kjemi og fysikk ser at saltpushernes påstander er det rene vås.

 • fulltnavn

  Atter en gang må vi altså konstatere at Dreyer og resten av altigjengen skygger banen så fort det dukker opp noen helt relevante kritiske spørsmål. 

 • «Hverken meg eller noen i familie, mor til barna eller hennes familie har hatt Føllings syndrom og vi er dermed ikke genetisk disponible, dette burde kanskje utdypes i artikkelen, det ser jeg… Du vet kanskje at Føllingssyndrom er en genetisk betinges sykdom?»
  Denne sykdommen arves recessivt og det er dermed ingen selvfølgelighet at noen i din familie har det verken i 1. eller 2. ledd bak deg. Det holder i massevis å være «bærer» av allelet og lage barn med en annen «bærer» og man har en teoretisk mulighet på 1/4 for at avkommet vil kunne få syndromet. Dog kan det være at arving av nettopp dette genet er koblet og da kan sannsynligheten selvsagt være høyere eller lavere, alt ettersom hvordan den koblede arvingen er – uten at jeg vet om dette genet er direkte koblet til noe annet.

 • Pingback: Alternativbevegelsens problembarn – Del 3 « TJ – Land()

 • jayjam

  «jeg er selv levende overbevist om at kvikksølv på INGEN måte er bra for kroppen og i minste kvanta er skadelig»

  Du spiser vel ikke fisk da?

 • Pingback: Kjetil Dreyer våser om vaksiner | unfiltered perception()

 • Pingback: Konspirasjonsklovner mot vaksiner del 2 « TJ – Land()

 • Pingback: Gunnar Tjomlid – bare litt glemsk? « infiltered perception()

 • Pingback: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia | unfiltered perception()

 • Pingback: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia | Tankeferd()

 • Pingback: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia | Matias L'Abée-Lund()

 • Pingback: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia « Gert poster ting()

 • Pingback: Xocai – the nasty tale of a Norwegian chocolate mafia | unfiltered perception()

 • En liten kommentar bare.
  Alternativbransjen ynder å fremstille de store legemiddelfirmaene som korrupte og kun ute etter profitt. Men hva er da alternativbransjen?
  De store legemidelfirmaene bruker enorme summer på forskning, utvikling og testing av de produktene de selger. Og de verner om hemmelighetene sine godt for selvsagt er det et enorm marked med enorme profitt muligheter. Allikevel følges denne industrien med argusøyne og de må følge strenge regler for både markedsføring og produktinnehold.
  Men hva med alternativbransjen? Er ikke deres motiv å tjene penger? Man skulle jo tro det siden produktene de selger som regel er mange ganger så dyre som «normal» medisin.
  Hadde de kun hatt menneskers ve og vel i tankene, hadde de vel gitt dette bort.

  Så jeg tror nok at profitt og korrupsjonskortet kan legges bort. Alt dreyer seg om penger.

 • Pingback: Robert Young prøver seg på influensa « 4brooker()

 • Kim Helberg

  Har innsett for lenge siden at du er en av disse menneskene som ikke er i stand til å fatte forskjellen mellom objektiv og subjektiv sannhet. Du kan påstå at himmelen er grønn til du går i grava, den er fortsatt blå. På samme måte er dine påstander om vaksiners effektivitet og trygghet irrelevante for hvorvidt vaksiner faktisk fungerer og er trygge, og desverre vil ikke hverken bønn, akkupunktur, sukkerpiller dryppet med vann, eller «kolloidalt sølv» (som er en kjemisk umulighet slik det selges) noen sinne kurere en eneste sykdom uansett hvor hardt du ønsker og tror.

  Jeg fristes dog alikevel til å spørre deg om hvordan du mener «produktet x har ingen bivirkninger» er forenelig med at det har helsebringende effekter..?

  Det er nemlig et uunngåelig, ubestridelig* faktum at et stoff som har en effekt på kroppen også har bieffekter, derfor; ingen bieffekter, ingen effekt.

  *Når jeg bruker ordet «ubestridelig» her henviser jeg til hvordan den fysiske verden fungerer. Du kan godt mene at sølvvann og sukkerpiller kurerer kreft, men uansett hvordan du vrir og vender på det er dette påstander som ikke underbygges av hvordan fysikkens lover beskriver at universet vi lever i fungerer! Dersom du vil invokere magi via det tøvete religions- og spøkelsesargumentet «enkelte ting kan ikke forklares» kan du ikke diskuteres med da slikt krever tilsidesetting av rasjonell tankegang og du allerede har valgt å sette din tro fremfor fakta.

 • Pingback: Gusjegrønt mirakel | Religioner.no()

 • Pingback: Fugleinfluensavirus funnet i vaksiner? Vent litt, ikke så fort… | unfiltered perception()

 • Eric_Cartman11

  Lest bare ned til at psykopaten Tjomlid skriver at man stapper tunfisk inn i store sprøyter og injiserer fisken. er det mulig ….

  Da kan man trygt anså at resten av denne såkalte artikkelen også bare er ren sprøyt, svada og søppelvitenskap.Det å gå til Tjomlid for å få fakta om alternativ medisin blir som å oppsøke Hitler for å få fakta om jødene …

 • tyskeren321

  «SuperGreens er et kosttilskudd som springer ut fra «Dr» Robert Youngs absurde ideer om effekten syre/base»

  Hvordan kan du si at dette absurd? Små ph forandringer i kroppen (magesyren, blodet og cellene) skjer jo hele tiden i kroppen og kan påvirkes av mat, drikke og inn og utpust. Dette er veldig godt dokumentert.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Absurd

  kjenner ikke til innerlight men dette er jo en kjent sak ang greens da enkelte, spesielt de som inneholder alger kan ha metaller i seg. Dette er jo også hele ideen at det suger til seg metaller og urenheter i kroppen og det samme kan jo skje der det dyrkes. Det er da viktig å kjøpe greens som har renest mulig produksjon. Samme med sopp

  «pusher han nemlig iherdig produktet InnerLight SuperGreens, et kosttilskudd som viser seg å inneholde en hel rekke giftige tungmetaller, blant annet – ja du tippet riktig – kvikksølv»

  Har du en lab analyse du kan vise til ang innerlights greens?

 • fulltnavn

  pH i kroppen bufres helt fint av kroppen selv. Hvis du går utover bufferkapasiteten så dauer du rimelig kjapt.

  Det finnes labanalyser som sier at greens inneholder bly, og når svindlerne konfronteres med dette så sier de faktisk at de _tilsetter_ bly og mye annet snacks:

  http://perpelle.wordpress.com/2011/01/18/bly-i-supergreens-og-kvikks%C3%B8lv-og-arsenikk-og-kadmium-og-uran-og-og-og-og-og/

 • Pingback: Ting jeg har endret mening om – del 2 | SAKSYNT()

 • Pingback: Little Altshop of horror | SaTaИ()

 • Varm_kaffe

  Jeg synes det er interessant hvor mange av dem som som blir beskyldt for svindel som reagerer ved å miste besinnelsen og skrive kommentarer preget av sinne og personangrep. I mine øyne avslører de seg selv når de gjør dette, fordi det aner meg at de gjør det fordi de ikke har saklige svar å komme med.

 • Varm_kaffe

  Konspirasjonsteoretikere og andre helt uten kunnskap har en tendens til å avkle seg selv veldig fort så snart du konfronterer dem med fakta. De blir som trollene som sprekker i sola :) .

 • Raymond Marcellus Midtsian

  Gammel post, men: Dette er altså mannen som predikerer hvor farlig stråling er, hvor lite han ønsker «smartmeter» (som så vidt jeg har forstått bare er en videreutviklet strømmåler) og selger både vann og medaljer som skal beskytte mot denne strålingen.
  Alikevel kjører han rundt i en 800.000kroners rullende strålebombe av en bil en TESLA S.
  Dette er en bil som er koblet til internett 24/7/365
  I tillegg er det en relativt heftig batteripakke i denne farkosten, som helt sikkert gir fra seg en hel del «EMS» som han er så bekymret for….

  Utrolig hvor lett noen «bøyer» overbevisningen sin bare for å få massert stumpen, og kjøre i bussfila!!

  (Sorry for nekroposting men ble kasta ut fra nyhetsspeilet hehe haha)

 • Øivind Bergh

  Rart å gjenoppta dette kommentarfeltet etter 6 år, men Dreyer har altså gått ut med påstander om at jeg måtte trekke et søksmål og at han var klar til å «gruse» meg i retten. Det forholder seg ikke akkurat slik. Se vedlagte forlik.
  Kjetil Dreyer er en løgnaktig kvakksalver, som ikke fortjener tillit, aller minst fra investorer. Jo før Altshop går konkurs, jo bedre er det for folkehelsa.

  Forbrukerombudet har gått kraftig ut mot Dreyer og Altshop, og sagt at dette er noe av det groveste de har sett. Se denne lenken, så skjønner dere http://e24.no/media/markedsfoering/forbrukerombudet-ut-mot-nettbutikk-selger-vann-som-skal-kunne-gro-avkappede-fingre/23549200 https://uploads.disquscdn.com/images/032021d225cb6aba468e0634b9cc7097fa056624aaa4ed6d2eb194d52b017390.png