Kreftsiden.no – en historisk gjennomgang

Leder av Kreftsiden.no, Eyvind Todal Larsen, hadde nylig et leserinnlegg på trykk i Fædrelandsvennen. Trykk på bildet for å se hele innlegget:

Skjermbilde 2012 05 24 kl 14 29 26

For å klargjøre litt av historikken her har jeg skrevet følgende oppsummering til nytte for de som måtte være nysgjerrige på om det er hold i Todal Larsens offerdyrking:

Kreftforbundet oppretter Facebook-side. Der poster de farlig informasjon om udokumentert behandling til alvorlig kreftsyke. De får en del tilhengere i starten.

Noen få kritikere, uten noen direkte tilknytning til aksjonen Ingen Liker Å Bli Lurt (ILÅBL) eller Human-Etisk Forbund (HEF), kommer med kritiske innspill og viser til publiserte studier og annen faktainformasjon som motstrider Kreftforbundets påstander. Kreftforbundet sletter disse kritiske innspillene og blokkerer nevnte kritikere.

Kreftforbundet får fortsette sin desinformasjonskampanje uimotsagt.

Så må plutselig Kreftforbundet endre navn fordi Kreftforeningen har klaget på navnevalget. Først endrer de navn på Kreftforbundets side til «Forbund for Alternativ Kreftbehandling», og i en overgangsfase er det et sammensurium av ulike logoer og navn om en annen. Ingen vet hva som er hva lenger. Informasjonen på siden oppdateres ikke.

Etter en tid slettes Kreftforbundets Facebook-side og en helt ny opprettes som Kreftsiden.no. Dermed mister de alle sine tilhengere. Noen titalls tilhengere finner tilbake til den nye siden, men nesten alle de gamle er borte. Folk har mistet interessen for og tilliten til Kreftsiden.no.

Stillhet.

Ingenting skjer på Facebook-siden. Kreftsiden.no glemmer å oppdatere den i flere måneder.

Mer stillhet.

Antall tilhengere øker ikke. Ingen oppdateringer skjer.

Eyvind Todal Larsen starter så en patetisk sutring på egne websider, i flyers og i avisinnlegg hvor han hevder at HEF ødela Facebook-siden hans, en side han aldri gadd å oppdatere med relevant informasjon til sine tilhengere, og som han selv ødela ved å håndtere navneendringen særdeles uprofesjonelt.

Todal Larsen mislykkes altså fullstendig i sitt prosjekt på grunn av egen inkompetanse, og konstruerer så et komplott i regi av HEF for å dekke over at han ikke har filla peiling på hverken hva han snakker om eller hvordan man drifter en Facebook-side.

Han hevder seg «kneblet», men den eneste som har kneblet noen er ham selv. Ingen har noensinne nektet ham å uttale seg i andre fora, for eksempel i kommentarfeltet til denne bloggen hvor han har fått uttale seg fritt, mens jeg og andre derimot ble slettet/blokkert fra hans Facebook-side.

Patetisk, pinlig, og grovt uredelig, som alt annet Kreftforbundet/-siden har gjort.

En kort oppsummering av hvorfor det Kreftsiden.no bedriver er så ille finner vi ved å se på dette utdraget fra deres Facebook-side:

Internasjonale undersøkelser viser at terminale eller dødsdømte kreftpasienter som overlever endrer kostholdet radikalt, driver avgiftning av kroppen, fjerner psykiske belastninger og motiverer seg til et liv som frisk.

Dør du av kreft er det altså din egen feil. Du spiser feil, du lever feil, du tenker feil, og du mangler motivasjon til å overvinne kreften.

Dette er mye av kjernen i hvorfor alternativ behandling ofte kan være så fryktelig, fryktelig skadelig. Alternative behandlere gir syke, desperate mennesker falske forhåpninger om falske kurer, og når kurene feiler legger de alternative behandlerne skylden på pasienten selv.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Skam deg, Eyvind Todal Larsen!

Her er en oversikt over noen relevante bloggposter jeg har skrevet om disse kyniske folkene tidligere:

Jeg skrev også en artikkelserie i fem deler for FriTanke.no om nettopp Kreftforbundet og alternativ kreftbehandling:

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!