English translation can be found here.


Alternativbransjen i Norge ynder å fremstille seg selv som en løs gruppe edle individer som forsøker å hjelpe mennesker ved å tilby ulike former for tradisjonell behandling eller ulike helsekostprodukter. De passer alltid på å vise den store kontrasten til den store, stygge legemiddelindustrien som bare er drevet av økonomiske hensikter og som egentlig ikke vil noen godt. Vel, mange kjøper dette scenarioet, men det vi ser gang på gang når vi graver litt under overflaten er at disse edle tilbydere av alternativ behandling eller kosttilskudd med udokumentert effekt som regel alltid er drevet av økonomiske motiver.

Og for all del, det er ikke noe galt i det. Alle skal ha lov til å gjøre et ærlig dagsverk for å tjene til livets opphold. Problemet er bare at den virksomheten disse menneskene driver ofte hverken er ærlig eller spesielt godsinnet.

Vi har nylig sett vaksineaksjonens Kjetil Dreyer anbefale folk med kroniske sykdommer fra borreliose til AIDS å heller drikke hans sølvvann enn å ta skolemedisin. Ja, han bruker de svakeste og sykeste blant oss som middel til å tjene penger på salg av produkter fra sin egen nettbutikk, AltShop. At det å erstatte HIV-medisin med sølvvann sannsynligvis vil gi disse menneskene en raskere død betyr lite så lenge han kan fremstille seg selv som en Helse-Messias – og tjene gode penger for overprisede sølvnanopartikler i samme slengen.

Sjokolademafia

Dreyer er bare en av mange kyniske aktører i dette farvannet. Nylig fikk jeg en henvendelse fra en fyr som i sin fortvilelse kontaktet meg for råd. Det vil si, dette skjedde tilbake i slutten av april, men jeg har latt saken ligge på is en stund for å se om det skjedde en utvikling. Nå synes saken å ha nådd en konklusjon, så tiden er moden for å dele historien med resten av verden.

Denne saken handler om noe så uskyldig som en sjokolade. En såkalt «sunn sjokolade» ved navnet Xocai. Det første søketreffet jeg får opp når jeg googler Xocai nå er en nettside som markedfører sjokoladen slik:

Skjermbilde 2012 06 24 kl 17 54 06

Intet mindre enn et fantastisk produkt, tydeligvis, og påstander om helseeffekt på konkrete sykdommer og symptomer kommer på rekke og rad.

Vel, ikke alle har vært helt enige i denne sjokoladens fortreffelighet, og han som kontaktet meg ønsker, av årsaker du snart skal få vite, å være anonym i denne bloggposten. La oss kalle ham «Morten» i denne teksten.

Morten skrev for et par år siden en bloggpost hvor han rettet et kritisk blikk på alle helsepåstandene rundt denne Xocai-sjokoladen. Ikke bare det, men han stilte seg også svært kritisk til måten sjokoladen blir solgt på, nemlig i all hovedsak via såkalt nettverkssalg. Han fikk samtidig en gjesteblogger ved navn Espen Løkkevig til å skrive en annen kritisk bloggpost om Xocai som ble publisert på samme tid. Det ble en del diskusjon i kommentarfeltet på disse to bloggpostene, og både Morten og Espen svarte så godt de kunne, med kildehenvisninger og saklighet.

Etter at tiden gikk roet diskusjonen seg ned, og de to bloggpostene krøp også sakte men sikkert opp på Google sine søketreff. Etterhvert havnet de blant de helt øverste treffene når man søkte på Xocai. Det falt ikke i god jord hos alle.

Den 22. april 2012 mottok plutselig Morten følgende e-post:

Hei.

Som forening for over 9.000 norske Xoçai-medlemmer, har vi det siste året mottatt flere hundre sinte henvendelser fra våre medlemmer angående din blogg www.[anonymisert].no

De aller fleste av våre medlemmer synes nok er nok iht. dine injurierende påstander om produktet og merkevaren Xoçai, selskapets MXI Corp. og selskapets representanter – hvor alt som har blitt skrevet på din blogg over lang tid nå er oversendt selskapets advokater i USA – hvor disse nå forbereder et søksmål på bakgrunn av dine usanne påstander som har skadet merkevare- og produktnavnet Xoçai, selskapet MXI Corp. i USA og selskapets representanter.

Ut hva de signaler vi har fått, vil søksmålet bli på et syvsifret beløp, og det er ikke i kroner. Dette fordi selskapet nå ønsker å statuere et eksempel en gang for alle, og således skape presedens for andre land i Skandinavia og resten av Europa.

I den forbindelse har vi også på utallige oppfordringer blitt bedt om å redegjøre for din blogg og din person på våre nettsider, noe vi nå omsider har tatt til følge på bakgrunn av tilsendt informasjon fra våre medlemmer.

Du kan lese mer om redegjørelsen på: www.sjokoservice.no

Vi er selvfølgelig oppmerksomme på at selskapets [anonymisert firmanavn] ikke ansvarer for din blogg – men da det kan dokumenteres at mye av din aktivitet på bloggsiden har skjedd i din arbeidstid, tar vi det som en selvfølge at dette er med arbeidsgiver [anonymisert firmanavn] viten og godkjennelse iht. ditt ansettelsesforhold.

I lys av dine kyniske aktiviteter, må innrømmes at dette ikke er den beste reklamen for selskapet [anonymisert firmanavn] og dine medarbeidere, verken nå eller når prosessen starter.

Med vennlig hilsen
foreningen Sjokoservice Norge

E-posten ble i tillegg til Morten også sendt til hans arbeidsgiver og kollegaer i samme selskap. På toppen av det hele publiserte Sjokoservice Norge en artikkel på sine nettsider som startet slik:

Sjokoservice1

Jeg har igjen anonymisert Mortens egentlige navn, hans domene/nettside, firmanavn hvor han er ansatt, og bildet av ham, men i originalwebsiden (som jeg har lagret kopi av) var alt dette selvsagt synlig. Det bør også nevnes at Sjokoservice Norge var barnslige nok til å endre litt på etternavnet til Morten slik at det ble et negativt ord som fikk ham til å fremstå i enda dårligere lys. Ikke spesielt saklig eller profesjonelt.

Teksten fortsatte slik:

[Morten] hos selskapet [anonymisert firmanavn] i [stedsnavn] har i lengre tid bedrevet et kynisk, uetisk og umoralsk spill for å markedsføre eget nettsted (blogg) for å tjene penger.

Jo flere besøk (treff, klikk) [Morten] har på sitt nettsted – og som han kan vise til ovenfor potensielle annonsører – jo lettere er det å få solgt annonser.

For å få flest mulig besøk på sine sider, er en av hans uetiske fremgangsmåter å fremsette uriktige og usanne påstander om et produkt, et selskap eller selskapets representanter.

Ved å gjøre dette, vet han at flere norske representanter fra selskapet vil reagere ved å skrive motinnlegg på hans blogg (nettsider) – og jo flere som irriterer seg over hans usanne påstander – jo flere besøk har han å vise til ovenfor potensielle annonsører. Med andre ord – kynisk utnyttelse og manipulasjon for å tjene penger.

[Morten] har muligens kalkulert med at sannsyneligheten for at selskapet MXI Corp. i USA skal gå til søksmål er relativ liten i et land som Norge.

De gode nyhetene er derfor at alt som er skrevet av injurierende og udokumenterte påstander er oversendt MXI Corp. sine advokater i USA, hvor disse nå forbereder et søksmål på bakgrunn av [Morten]’s usanne påstander som har skadet merkevare- og produktnavnet Xoçai™, selskapet MXI Corp. i USA og selskapets representanter.

Ut hva de signaler vi har fått, vil søksmålet bli på et syvsifret beløp, og det er ikke i kroner. Dette fordi selskapet nå ønsker å statuere et eksempel en gang for alle, og således skape presedens for andre land i Skandinavia og resten av Europa.

Må innrømme at vi gleder oss til fortsettelsen.

De skriver videre at han blogger i firmaets arbeidstid, og publiserer deretter Mortens kontaktinformasjon, med både bostedadresse, telefonnummer, arbeidssted, og e-postadresser.

Da det meste av [Mortens] aktivitet på bloggsiden [anonymisert].no skjer i tidsrommet 08:00-16:00, tar vi det som en selvfølge at dette er med arbeidsgiver [anonymisert firmanavns] viten og godkjennelse iht. hans ansettelses-forhold.

Vi anser det således helt naturlig at [Mortens] også vil besvare både epost og telefonsamtaler fra de som måtte ønske å kontakte ham i samme tidsrom – mellom 08:00-16:00.

For de som måtte ønske om å kontakte [Morten] direkte, kan gjøre dette iht. følgende informasjon

Hårreisende. Her bruker de altså ord som kynisk, uetisk og manipulasjon om en fyr som ikke har gjort annet enn å sjekke om påstandene rundt Xocai-sjokoladens fortreffelighet stemmer, kritisert dette med henvisning til gode kilder, og kritisert måten sjokoladen selges via nettverkssalg – en salgsmetode som i all hovedsak baserer seg på falske løfter og lurerier. Begge bloggpostene som Sjokoservice Norge angriper er altså fullstendig saklige og godt underbygget, men ute av stand til å imøtekomme denne vitenskapelig fundamenterte kritikken velger de i kjent alternativ-stil å gå på personen.

Dagen etter fikk Morten følgende e-post:

Hei.

Som forening for norske Xoçai-medlemmer, har vi det siste året mottatt flere hundre sinte henvendelser fra våre medlemmer angående din blogg [anonymisert].no.

De aller fleste av våre medlemmer synes nok er nok iht. dine injurierende påstander om produktet og merkevaren Xoçai, selskapets MXI Corp. og selskapets representanter – hvor alt som har blitt skrevet på din blogg over lang tid nå er oversendt selskapets advokater i USA.

I den forbindelse har vi også på utallige oppfordringer blitt bedt om å redegjøre for din blogg og din person på våre nettsider, noe vi nå omsider har tatt til følge på bakgrunn av tilsendt informasjon.

Du kan lese mer om redegjørelsen på: www.sjokoservice.no

De siste ukene har vi som forening også mottatt en rekke eposter fra norske Xoçai-medlemmer, med vedlegg som følger nedenfor.

Ut fra hva vi har blitt fortalt, er denne informasjon i disse dager sendt ut til ca. 9.000 medlemmer bare i Norge, samt til alle dine arbeidskolleger i [anonymisert firmanavn].

Det er tydelig at noen har lagt ned et ikke ubetydelig arbeid ved å innhente disse opplysninger.

Hvilke personer som står bak, og hvorfor informasjon om din familie og bostedsadresse har blitt sendt ut til våre medlemmer på kryss og tvers i Norge skal ikke vi spekulere i, men i lys av den informasjon vi har mottatt regner vi med at sannsyneligheten er stor for at du kommer til å få en del henvendelser i ukene fremover fra mange norske Xoçai-medlemmer.

Med vennlig hilsen
foreningen Sjokoservice Norge

Drøyt, tenker du kanskje? Vel, du vil nok bli enda mer sjokkert når du hører at de også la ved kjørebeskrivelser for å finne huset hans, et bilde som viste hans «stamtre» (bilder og navn på Mortens foreldre, søsken og kone, med alles yrker, fødselsår og bosted oppgitt), bilde med kartutsnitt fra Google Maps som viser hans bosted, og bilde med screenshot av kontaktinformasjon fra Enhetsregisteret og Norid.

Her er min sladdede/anonymiserte kollage av vedleggene:

Xocai trussel vedlegg

Det kan vel vanskelig kalles annet enn en ondsinnet trussel. Sjokoservice Norge antyder at både Morten og hans familie vil bli oppsøkt personlig, og de legger alt til rette for at folk skal kunne gjøre dette om de vil.

Legg også merke til at folkene i Sjokoservice Norge forsøker å fraskrive seg ansvaret ved å late som om de ikke har noen kontroll på det som skjer, og at det er andre som sender ut informasjon om Morten og hans familie og arbeidsgiver. Sjokoservice er bare «snille» og informerer Morten om det som skjer – i tillegg til at de selv selvsagt poster mye av samme informasjon på egne nettsider for å innfri sine medlemmers ønske. Skremmende og motbydelig.

Så hva slags forening er dette Sjokoservice Norge? På sine nettsider presenterer de seg kort slik som dette:

Skjermbilde 2012 06 25 kl 23 56 30

Kontaktperson for selskapet er i følge proff.no en mann ved navn Roger Meyer. Er det han som står bak trusselmailene? Det vet vi ikke, men før Morten publiserte bloggpostene i 2010 mailet han 15 distributører av Xocai og ba dem komme med tilbakemelding om de fant noe feil i hans informasjon som burde korrigeres før publisering. Han fikk da bare én konstruktiv tilbakemelding, som førte til en liten e-postdialog, og det var fra Roger Meyer som i den sammenheng representerte selskapet sjokolade4you.no. Øvrig respons fra distributørene var ikke av fruktbar karakter.

Styreleder i Sjokoservice Norge heter Terje Ragnar Babsvik, og selv om Morten ikke har hatt direkte kontakt med ham la han merke til at en av distributørene han mailet for å be om innspill la inn Babsvik som kopi-mottaker av e-postutvekslingen tilbake i 2010. Den tredje involverte part er Jan-Vidar Pedersen som står som juridisk ansvarlig for domenet sjokoladeservice.no som den første mailen ble sendt fra. Meyer selv står som juridisk ansvarlig for domenet sjokoservice.no. Utover det kan man se hele styret i Sjokoservice Norge på proff.no.

Står noen av disse bak trusselmailene? Det er umulig å vite, men de er alle representanter og sitter i styret for foreningen, og når det publiseres truende og sjikanerende personangrep på foreningens egne nettsider, og trusselmailer sendes ut i foreningens navn, må man kunne holde disse nøkkelpersonene ansvarlige.

Morten har forklart meg at denne bloggingen som Sjokoservice mener skjedde i hans arbeidstid ble gjort mens han hadde pappapermisjon. Da hadde han en periode fri to dager i uken som han blant annet brukt til å blogge. Morten har tre små barn, hvorav det yngste er bare noen måneder gammelt, og det er også en av grunnene til at han opplevde det ubehagelig å få trusler om at folk skulle komme på døra hans.

Etter å ha mottatt de første mailene orienterte han sine sjefer om situasjonen. De tok det hele med et smil, men det var likevel et lite problem. Selskapet som Morten jobber i er eid av et større amerikansk selskap. Dette selskapet ønsket ikke at det lå ute negative bemerkninger om en av de ansatte i deres «datterselskap», og dermed fikk Morten et dilemma.

Da han kontaktet meg for å spørre om råd var min første tanke at dette minnet om en annen sak som var aktuell i 2011, nemlig den polsk-amerikanske kvakksalveren Stanislaw Burzynski som truet bloggere som skrev kritisk om hans udokumenterte kreftbehandling. En av de som ble truet var den unge skepsisbloggeren Rhys Morgan, og han fikk da god hjelp fra en del britiske støttespillere med god kjennskap til lovverket. Hans taktikk var da å svare helt saklig og be om at vedkommende som truet ham på vegne av Burzynski spesifiserte nøyaktig hva han mente var ukorrekt, og dokumenterte at det faktisk var ukorrekt, og i så tilfelle ville Morgan fjerne eller korrigere informasjonen. Å sende av gårde generelle trusler uten å kunne peke på noe som faktisk er feil, holder ikke mål, hverken for Burzynski eller Sjokoservice Norge.

Jeg ga dette rådet videre til Morten, og han svarte derfor Sjokoservice Norge med følgende mail:

Hei

Viser til e-post sendt til [anonym]@[anonymisert].no kl. 14:31 i dag, gjengitt under.

Takk for tilbakemelding. Hvis dere kan påpeke og dokumentere hvilke påstander dere mener ikke er korrekt på min nettside så vil jeg selvfølgelig korrigere disse. Jeg er opptatt av at det er mest mulig riktig informasjon som skal komme frem slik at mennesker som søker informasjon om temaene jeg tar opp skal få et korrekt bilde som mulig av situasjonen.

Jeg invitert til en slik dialog allerede da jeg postet artikkelen. Jeg siterer fra bloggposten: «Om du har opplysninger som evt. skulle kunne bidra til å oppklare noen av disse punktene er det fint om du legger igjen en kommentar.»

Det er fint om dere kan opplyse navn og telefonnummer for en representant for deres forening, slik at jeg kan ta kontakt med vedkommende for å diskutere saken nærmere.

En saklig og fornuftig respons, etter mitt syn. Svaret han fikk fra Sjokoservice Norge var ikke like fornuftig (mine uthevinger):

Viser til din epost av 23. april.

Som forening for Xoçai™-representanter i Norge, noterer vi oss at du er opptatt av at informasjonen som fremkommer på din bloggside er mest mulig riktig. Imidlertid er dette i seneste laget, da skade på merkevaren Xoçai™ allerede er et faktum på grunn av usanne og injurierende påstander.

At du har invitert til en dialog da du postet artikkelen, er helt uvesentlig, da selskapet bak merkevaren Xoçai™ i USA aldri har mottatt en slik henvendelse.

I tillegg er du så freidig at du prøver å spille ballen over til oss ved å skrive følgende: «Hvis dere kan påpeke og dokumentere hvilke påstander dere mener ikke er korrekt på min nettside så vil jeg selvfølgelig korrigere disse.»

Når det fremsettes usanne og injurierende påstander om merkevaren Xoçai, selskapet MXI Corp. og selskapets representanter – er det ikke opp til oss å motbevise dette, da det er du som ansvarshavende og redaktør for bloggsidensom må dokumentere de fremsatte injurierende påstander.

Iht. ditt redaktøransvar, har du ansvar for alt som blir offentliggjort på bloggsiden. Dette følger av straffeloven § 431, jfr. § 436 og § 10.

Som redaktør har du til enhver tid ansvar for å sikre at innholdet på bloggsiden er i samsvar med de redaksjonelle retningslinjer for slike, herunder kvalitetssikre selv eller gjennom andre at slike retningslinjer overholdes. I dette ligger det bl.a. at det ikke skal publiseres diskriminerende, ærekrenkende, usanne eller injurierende påstander eller utsagn om enkeltindivider, selskaper, medarbeidere i et selskap, produkter eller merkevare.

Likeledes er du som redaktør rettslig sett pålagt et særlig Strafferettslig ansvar, ved at du som redaktør kan trekkes til ansvar for alt publisert innhold på bloggsiden, selv om du selv ikke har skrevet eller godkjent alle innlegg (straffeloven §431).

Som redaktør er du således erstatningsrettslig ansvarlig – og de som er krenket kan forfølge saken og anlegge søksmål.

Vi ser ingen grunn til ytterligere polemikk rundt dette, da dine usanne uttalelser og injurierende påstander er oversendt selskapets advokater i USA for iverksettelse av søksmål.

Imidlertid kan opplyses; etter vi la ut informasjon om din blogg og din person på våre nettsider, får vi daglig tilbakemeldinger fra våre medlemmer.

I lukket gruppe på Facebook, foregår det i disse dager en hissig diskusjon om din blogg og person, hvor det fremsettes kreative forslag for å stanse ditt angrep på produktet Xoçai™, selskapet MXI Corp. og selskapets representanter – en gang for alle.

Xoçai™-representantene i Norge er i utgangspunktet en hyggelig og høflig gruppe voksne personer, men nå føler de fleste at nok er nok – og mange begynner å bli skikkelig grinete.

Noen av innleggene på Facebook og de eposter vi daglig mottar, er så sinte og krasse at vi må gjøre vårt ytterste for å roe gemyttene.

Vi har mottatt mange forslag; alt fra å advare mot din blogg og din person på alle sosiale medier og blogger, til å kontakte dagsaviser. Vi kan i den forbindelse se for oss overskriften: «Bloggere fremsetter usanne påstander i et kynisk spill for å tjene penger på annonser». [Morten] og bloggen [anonymisert].no vil brukes som eksempel i teksten. Noen av våre medlemmer arbeider innen media og har allerede interessenter på denne vinklingen.

Enkelte ønsker også å samle en gruppe personer for å besøke deg i [stedsnavn], for å diskutere din blogg ansikt til ansikt.

Vi har selvfølgelig frarådet disse fra å gjøre dette, men det er utenfor vår kontroll.

I lys av ovennevnte, samt at saken nå ligger hos selskapets jurister, ser vi heller ingen grunn til å diskutere saken pr. telefon. Imidlertid har selvfølgelig over 9.000 norske representanter noe innflytelse på selskapet MXI Corp. i USA.

Et forslag kunne f. eks. være at du fjerner all omtale om produktet Xoçai, selskapet MXI Corp. og selskapets representanter på din blogg.

Dersom du er enig i en slik løsning vil vi fjerne det som står beskrevetom deg på våre nettsider, samt tilskrive våre 9.000 norske medlemmer om å grave ned stridsøksen.

I tillegg vil vi gjøre vårt ytterste for å påvirke vårt morselskap MXI Corp. i USA til å legge saken på is, da det ser ut til at denne leie sak har Fått sin løsning.

Vi holder oss i ro – du har utspillet.

Mvh.

Foreningen Sjokoservice Norge

Legg merke til den fordreide virkelighetsoppfatningen disse menneskene har. Bare det å karaktersiere en saklig bloggpost underbygget med kildehenvisninger med kritikk av et produkt for «injurierende» er latterlig i seg selv. Men enda verre er det at de ganske tydelig truer Morten. De vil stanse hans «angrep på Xocai en gang for alle», og antyder at de vil komme hjem til ham for å få satt en stopper for hans Xocai-kritikk. På et eller annet vis.

Det er ekstremt drøyt.

Det er også motbydelig å se hvordan Sjokoservice Norge atter en gang forsøker å toe sine hender ved at de hevder det er deres medlemmer som er truende, mens de selv forsøker å roe gemyttene. (Hva synes medlemmene om at foreningens ledelse legger skylden på dem, mon tro?) De hevder likevel at det er utenfor deres kontroll – på tross av at de selv har kastet bensin på bålet ved å publisere kontaktinformasjon og personangrep mot Morten på sine egne nettsider og i mailer til sine medlemmer.

Det er også absurd at Sjokoservice Norge tror media i en slik sak ville fremstille Morten som synderen og Sjokoservice Norge som uskyldig offer. Alle som har hodet i den virkelige verden forstår at hvis media fatter interesse for denne saken, noe jeg håper de gjør i kjølvannet av denne bloggposten, så er det de grove angrepene, uthengingen og truslene fra Sjokoservice Norge, basert på at de ikke tåler saklig kritikk av et produkt de har kommersielle interesser i at forblir ukritisert, som ville være sakens kjerne. Sjokoservice Norge har alt å tape i måten de valgte å håndtere denne saken på.

Truslene vinner frem

Etter denne e-postutvekslingen snakket Morten så med sine sjefer igjen. De tok saken videre til firmaets advokater, og for å unngå trøbbel for deres amerikanske eiere ble de enige om at det tryggeste og enkleste var om Morten bare fjernet de to bloggpostene om Xocai. Morten mailet derfor Sjokoservice Norge og informerte om dette, og Sjokoservice garanterte da at de til gjengjeld ville ta ned websiden om Morten, og slutte å sende ham, hans arbeidsgiver og hans familie trusler. De føyde likevel til dette:

Når det gjelder din kommentar i epost av 27. april om at vi skal avstå fra å sende deg, din familie og din arbeidsgiver noen trusler – vil vi tilbakevise dette.

Vi har aldri sendt deg, din familie eller arbeidsgiver noen trusler, men derimot informert deg om den informasjon vi har mottatt fra mange av våre medlemmer.

Som forening kan ikke vi ansvare for hva enkeltpersoner måtte finne på, da dette er utenfor vår kontroll.

Hva enkelte krenkede personer måtte finne på som mottrekk grunnet din trakassering av MLM-bransjen, uavhengig hvilket MLM-selskap de måtte være involvert i, blir kun et hypotetisk anliggende, noe vi ikke tar ansvar for.

Når du har valgt å gå til angrep på MLM-bransjen som helhet, må du også ta med i dine kalkuleringer at du irriterer på deg en mengde mennesker som har MLM som et seriøst levebrød og som føler seg krenket.

Altså, hvis man tør kritisere noen som driver med nettverkssalg må man bare akseptere å bli utsatt for sjikane, personangrep og trusler. Det er den forskrudde virkelighet disse aktørene i helsekostmarkedet opererer i. Her finnes ingen edle hensikter, kun et beinhardt profittmotiv basert på en ulovlig markedsføring med påstander så skjøre at den minste kritikk som kan forstyrre pengestrømmen må angripes hardt og brutalt og umiddelbart. Sannheten er underordnet – inntektene står i høysetet!

Vel, avtalen ble innfridd av begge parter, og nå er altså de to bloggpostene borte. Søker man etter Xocai på Google får man nå stort sett bare opp positiv omtale av denne sjokoladen.

Enn så lenge.

Streisand-effekten

Er det noen her som har hørt om Streisand-effekten? Det er et fenomen som oppstår når noen forsøker å sensurere eller gjemme bort informasjon på internett, og resultatet blir at informasjonen spres enda mer. En av mine mest leste bloggposter var et resultat av denne Streisand-effekten da en kritisk bloggpost om homeopati (The Gentle Art of Homeopathic Killing) skrevet av en britisk (?) blogger, Andy Lewis bak bloggen The Quackometer, ble forsøkt fjernet. Society of Homeopaths gikk til hans nettleverandør og truet med søksmål, og disse feiget ut og tvang Lewis til å fjerne bloggposten for å unngå trøbbelselv. For å støtte ham valgte mange bloggere verden rundt å republisere hans homeopatikritiske bloggpost, slik at heller enn at den forsvant endte opp med å bli mange hundre ganger mer synlig.

Så også her. Da jeg fikk høre fra forfatterne av de to bloggpostene hva som hadde skjedd og årsaken til at de ble fjernet, ble jeg sint. Veldig sint. Jeg ba derfor forfatterne bak de to bloggpostene som Sjokoservice Norge fikk fjernet om tillatelse til å republisere disse. Det ga de meg lov til ettersom begge bloggposter var å finne i Google Cache og jeg lett kunne kopiere dem derfra. Morten ønsket likevel ikke å involveres mer da han anså seg som ferdig med saken, mens Løkkevig ikke hadde noe i mot at hans artikkel ble republisert i min blogg under hans fulle navn. Det ligger betydelig arbeid bak også hans bloggpost, og det er synd for ham at teksten hans ble borte grunnet hendelser utenfor hans kontroll.

Du finner derfor nå begge bloggpostene her:

Det er to interessante og solide artikler du absolutt bør sette av noen minutter til å lese gjennom. Her vil du lære både hvorfor denne «sunne sjokoladen» neppe er så sunn likevel, hvorfor påstander om antioksidanters helseffekt savner vitenskapelig dokumentasjon, og hvorfor nettverkssalg/MLM er pyramidespillenes litt mindre grusomme fetter – men likevel i praksis alltid tapsprosjekter som Forbrukerrådet advarer mot.

Jeg vil også oppfordre alle som har egne blogger til å kopiere innholdet i en eller begge de to bloggpostene og republisere i egen blogg. (Ikke den bloggposten du leser nå, men de to jeg har lenket til ovenfor.) Målet er at flest mulig skal publisere denne kritikken av Xocai slik at den igjen havner øverst i Google-søketreffene. Blir det for vanskelig å republisere i egen blogg håper jeg hvertfall at du skriver et par linjer om saken i egen bloggpost og lenker til denne og begge Xocai-bloggpostene slik at de får høyere Google-rank.

Har vi noe å frykte for dette? Neppe. Morten måtte knele for truslene fordi han var i en sårbar posisjon grunnet sitt ansettelsesforhold og i frykt for at familien skulle bli utsatt for ubehageligheter. Vi andre som står helt uavhengig fra noe amerikanske firma som kan føle seg sårbare har ikke noe å frykte. Informasjonen i bloggpostene er saklig, lovlig og viktig. Truslene om søksmål fra Sjokoservice Norge var nok uansett bare tomprat som de aldri ville kunne kommet noen vei med her til lands, men det var et nyttig pressmiddel for å få Mortens arbeidsgiver til å ville unngå å skape oppstyr hos sitt amerikanske moderselskap.

Sjokoservice Norge sin uetiske oppførsel skal synliggjøres, kritikken mot Xocai-sjokoladen og nettverkssalget skal spres for alle vinder, og de ansvarlige bak truslene mot Morten skal kjenne den fulle tyngde av Streisand-effekten i foreningens omdømme – og kanskje også distributørenes bunnlinje.

Vi kan ikke under noen omstendigheter tillate at kommersielle aktører truer bloggere til å fjerne saklig kritikk. Her må vi alle stå opp og støtte Morten og ytringsfriheten, og vise at dette finner vi oss ikke i.


For å gjøre det enkelt for deg å republisere bloggpostene har jeg lagret dem som rene html-filer:

Last ned: Xocai1.html og Xocai2.html

NB: Hvis du velger å omtale saken eller republisere bloggpostene ber jeg om at du tipser meg om det på mail eller i kommentarfeltet, så skal jeg lenke til deg fra denne bloggposten.

Oppdatering 26.06.2012: Jeg har nå snakket på telefon med Roger Meyer og han bekrefter at historien er korrekt, at de truet «Morten» med søksmål, og at de siterte mailer er sendt til «Morten» m.fl. Jeg har i etterkant av telefonsamtalen informert Sjokoservice Norge skriftlig om denne bloggposten, og de har lovet å gi en skriftlig tilbakemelding. (På telefon ble jeg også truet med amerikanske søksmål som langt ville overgå det som «Morten» ble truet med. Vi får se hva de finner på.)


Saken omtalt i media:

Fredriksstad Blad var først ute med saken som i skrivende øyeblikk er toppsak der: – Bloggere truet av «sjokomafia»

NRK.no har også lagt ut saken nå: Fikk trusler etter kritisk artikkel om «helsesjokolade»

Fædrelandsvennen har nå også skrevet om det: Sirdøl truet etter sjokoladeblogging

Nettavisens Gunnar Stavrum har blogget om saken: Kamp mot sjokolademafia

Nettavisen har også skrevet en nyhetssak om det: Skrev kritisk om «helse-sjokolade» – saksøkes for minst 60 millioner

FriTanke.no har omtalt saken: Trakassert av sjokolademafia

Dagbladet kjører nå også dette som toppsak: Bloggere ble truet med millionssøksmål etter å ha blogget om «helsesjokolade»

Fredriksstad Blad følger opp med denne saken: – Sjokomafiaen lokket med 45.000 i måneden

Dagbladet skriver også dette: Hanne Kristin Rohde brukes i sjokoladereklame på nett

Finnmarken er på banen: – Tapte stort på «sjokomafia»

NRK følger opp med dette: Føler seg misbrukt av sjokoladeselskap

Nettavisen har også denne saken: – Hele styret er på ferie

Nordlys: Skrev kritisk om «helse-sjokolade» – trues med millionkrav

NRK Østfold: Truet etter sjokolade-kritikk

Saken diskuteres også på Reddit, blant annet her: Xocai chocolate marketers threaten skeptic blogger’s family and forces him to remove article – queue Streisand effect

Og på Doubtful News: Xocai is not okay! Legal threat against skeptical critic in Norway

Fredriksstad Blad fortsetter: «Sjokomafiaen» sletter sine spor

Skepsisbloggen har skrevet om Ulovlige sjokoladepåstander

Det er også en diskusjonstråd i Skepsisforumet.

Behind MLM: Xocai Norway member Association threatens critics


Jeg byttet struktur på lenkene i dag, 27.06.2012, og da ble telling av tidligere Facebook-likes og tweets etc nullstilt, men tweets lå på rundt 1000 og FB-likes på rundt 12.000 da tellingen startet på 0 igjen.

Kun 24 timer etter at denne bloggposten ble publisert hadde den blitt delt mer enn 10 000 ganger på Facebook og blitt lest over 50 000 ganger!

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør | unfiltered perception()

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | unfiltered perception()

 • Kristoffer

  Jeg har ingen blogg eller Twitter, men den er herved delt på facebook! Godt arbeid!

 • Dette er det absolutt drøyeste jeg noensinne har vært borti i norske forhold, til og med internasjonalt er det særdeles drøyt mtp at det postes direkte trusler mot familien. Jeg kommer til å re-poste, evt skrive om, dette på http://beatesorum.wordpress.com ila kvelden. Takk for at du fortalte historien!

 • Pingback: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia | Marielle nerder om ting()

 • Fantastisk og viktig bloggpost! Har ingen blogg å spre videre i, men linker mer enn gjerne på facebook.

 • Tor Erik Lossius

  Dersom denne historien stemmer bør sjokoservice få seg en skikkelig smekk av diverse myndigheter som ser på lovligheten av reklamen, påstandene og fremgangsmåten ovenfor bloggeren som ifølge dokumentasjonen ovenfor minner veldig om trusler.

 • Skeptikeren

  Dette er det verste jeg har vært borti. Helt vanvittig. Foreslår at folk tipser VG om akkurat denne bloggposten (om det er greit for Tjomlid).

  http://www.vg.no/tips/[email protected]

  Evt. http://www.dagbladet.no/info/tips.html

  Vil du ikke ha denne oppfordringen her, Tjomlid, så bare slett dette innlegget. Jeg venter litt med å tipse.

  Videre; kjempebra at du tar opp dette og ikke lar deg skremme. Jo flere folk som ikke lar seg skremme, jo bedre. Blir du selv truet (håper ikke det, ikke misforstå), så gleder jeg meg virkelig til å se ditt svar til dem. Regner med at du kommer til å være helt åpen på hva som skjer, og ikke lar deg kue.

 • Kan man ikke anmelde trusler til politiet i Norge? Bor selv i Danmark, og er klar over at sannsynligheten for at saken blir henlagt er stor, men allikevel…

 • Lisbeth van Bergen

  Dette er skremmende. Bør i alle fall bli en politisak. Trakassering på høyeste nivå. Kan vi gjøre noe? Jeg deler denne i alle fall. Godt jobba av deg.

 • LarsMo

  Det er trist at de opprinnelige bloggpostene ble tatt ned. Bra at du følger opp i stedet.

  Informasjonen som ble lagt ut om bloggerens familie m.m. er ikke annet enn trakassering, og burde vel strengt tatt vært anmeldt.

 • Ove

  repostet på ovesin.blogspot.com

 • mhj

  Kaffen satte seg ikke fast i halsen riktignok, men skitten spill og trusler liker vi heller dårlig. Som du sier så er reklamen og markedsføringsmetoden (pyramide-basert) alltid lureri. Noe vi kjenner fra saken om salg av såper og gud vet hva de solgte.

  Påstandende i reklamen om sjokolade er som du påpeker villedende informasjon – veldig villledende.

  Når vi kommer til patent og denne ikke er søkbar og du ikke finner den, og jeg har liten tro på at du ikke har gjort ditt ytterste på å finne denne – og den finnes ikke så er det svært betenkelig.

  At den ikke er uavhengig testet og dermed dokumentert er også ett problem og du skal vite hva du putter i kroppen din.

  At selskapet går så langt i å true folk med personlig oppmøte er nok det groveste i det du skriver her og i en rettsak ville disse selvsagt tapt så det holder.

  Som noen skriver så er ja stevia tillatt nå som sukkererstatning og godt nok, for bedre enn kunstig søtningsstoffer.

  Gjør selvfølgelig en bakgrunnsjekk…. siden de rike leker best….

  Som flere påpeker – ja la oss håpe at det går opp i systemet og inn i tradisjonelle media, så skal vi gjøre det ytterste for – akkurat spre det du skriver fordi det er totalt uakseptabelt mht sakens omfang og omstendighet!!

  ;) so long

 • Som frilansjournalist kan jeg informere at jeg nå har grepet tak i saken.Xocai skal slippe å gå til media. Vi kommer til dem. Ingen problem.

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør | Tankeferd()

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør « xocaifakta()

 • Skeptikeren

  Herlig. Og nødvendig.

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? « xocaifakta()

 • Reposta alt på Tankeferd. (http://tankeferd.no/2012/06/xocai-en-stygg-historie-om-norsk-sjokolademafia/)

  Vart spennande å sjå kor lenge Sjokoservice tør å halde på sånn.

 • Lin-Marit
 • Kjartan

  Da var det publisert på http://xocaifakta.wordpress.com/ Takk for bra sak – helt uakseptabel oppførsel.

 • Publisert på http://www.junkfoodjunkie.no (og så klart på Twitter og Facebook) – laget et lite sammendrag der jeg stjal tittelen på dette bloginnlegget, håper det går bra Gunnar, samt postet de to andre blogpostene, så klart.

 • En ting er påstandene om sjokoldens velsignelser. Men det som fremkommer av trrusler her er da langt over grensen for det straffbare. Dersom de fortsetter i samme spor håper jeg noen faktisk anmelder Meyer og andre forfattere til politiet.

 • Skeptikeren

  Enig. Men de kommer nok til å gjøre som de gjør i e-postene: Hjemme seg bak seg selv. De sier at de ikke har truet, men advart. Det er så frekt og horribelt, og jeg ble helt satt ut mens jeg leste.

 • Sett i gang og anmeld dette, og ta en advokat på saken!

 • Skal de kritisere Wikpedia for «usanne og injuriende» påstander også kanskje? http://no.wikipedia.org/wiki/MXI_Corp. (legg til ett punktum etter url-en, ellers kommer du til en side som ikke finnes.)

  Eller kanskje The Herald for å skrive en negativ artikkel om selskapet? http://www.smh.com.au/news/national/sweet-schemes-the-great-chocolate-ripoff/2008/08/01/1217097533797.html

  Eller kanskje meg fordi jeg kommenterer her på bloggen din?

  Dette er helt krise.

 • Hei. Denne saken skal jeg hjelpe deg å dele! Herlig initiativ :) dette går det ikke an å finne seg i!

 • Sabrina

  Det er bra å ta opp saker som dette, slik at useriøse aktører innenfor nettverkssalg blir dratt fram i lyset. Jeg synes likevel det er synd å se at en ellers seriøs artikkel blir ispedd irrasjonelle kommentarer som «nettverkssalg – en salgsmetode som i all hovedsak baserer seg på falske løfter og lurerier». Det finnes en rekke gode og seriøse produkter som baserer seg på nettverkssalg som et alternativ til hyllesalg i butikker. Jeg tror for eksempel at alle som har et «Tupperware»-produkt hjemme i kjøkkenskapet kan godkjenne kvaliteteten på det produktet. En venninne fant endelig svaret på sine hudproblemer via Mary Kay. Og selv er jeg strålende fornøyd med å være distributør og bruker av Nu Skin sine hudpleieprodukter. Så ikke gre all nettverkshandel under en kam, vær så snill.

 • Jeg må si at jeg synes også at håndteringa fra «Mortens» arbeidsgivere er heller dårlig. Her burde de hatt baller til å se på saken og si til morselskapet at de ikke gir etter for sjikane og trusler.

  Skjønner likevel så klart at Morten tar ned saken når det kommer et slikt krav fra arbeidsgiveren.

 • Reynoldserud

  Heia Tjomlid! Bra du ikke lar slike aksjoner forbigå i stillhet. Din rettferdighetssans er gull verdt!

 • Anders

  Et flott stykke journalistikk! Bravo! Og Sjokoservice bør politianmeldes for truslene mot Morten.

 • Er vel ikke uten grunn at dette firmaet ikke er medlem av Direktesalgsforbundet? Kunne jo være at de måtte følge diverse rettningslinjer i henhold til norsk lov? Bare lurer litt… :-)

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | uredelig.no()

 • Jeg er helt målløs. Helt utrolig at slikt hender i NORGE! Jeg håper VIRKELIG at sjokoservice og hele deres USA backup får så dem svir, makan!!!

  Samtidig! Jeg synes ikke veldig godt om at du bruker denne tragiske situasjonen til å sverte alternativ behandling. Bare fordi det finnes gærninger der ute, betyr ikke at all alternativ behandling eller aktører er like uetiske og gærne. Hvis du skal se på det slik, kan det samme sies for medisinbransjen.. Personlig måtte jeg bytte fastlege da jeg gikk på en knekk, og han i et helt år nektet å gi meg henvisning til spesialist, og tvang meg til å komme ukentlig for å snakke om Jesus. Jeg anser ikke alle leger for å være like sprø, og jeg starter ikke en blogg for å sverte hele bransjen av den grunn. Uetisk av deg å blande disse to sakene!

 • Gråvær

  Fantastisk! Dette stiller jeg meg 100% bak! Har sendt mail til alle nyhetsredaksjoner jeg kjenner til.

 • Takk for en svært interessant post.

  I den siste delen av teksten oppfordres man til å republisere de to innleggene for å gjøre dem mere synlige i søkemotorer. Så vidt jeg forstår, vil dette virke imot sin hensikt da Google prioriterer unike tekster fremfor republiserte. Å lenke til den, derimot, vil gjøre den mere synlig.

 • Guffen sak! «Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?» dukker snart opp på blodsmak.no også. Det ser forresten ut som HTML-filene ovenfor har feil tegnsett?

 • Monk_1

  Har ikke blogg, men dette legger jeg ut på Facebook, Twitter, etc…

 • Har nå sendt saken videre til aviser og nyhets kanaler. Håper det blir skikkelig styr rundt dette. Håper deres skitne spill blir offentlig avslørt!

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør | uredelig.no()

 • rundgren80

  Glimrende og tøft! Sprer på Face siden jeg ikke har blogg.
  Gleder meg til fortsettelsen!

 • Heller enn å spille på deres premisser, bør «Morten» kontakte en advokat og få vurdert grad av eventuelle injurier i egne påstander. Dersom han er på trygg grunn, kan han ignorere trusler om rettslig forfølgning.

  Det vil aldri skje at noen straffes etter straffeloven for den type blogginnlegg som han har skrevet. Selv konkrete drapstrusler mot religiøse minoriteter har norsk høyesterett latt passere med grunnlag i ytringsfriheten i grunnlovens § 100. Da sier det seg selv at dokumenterte (og sannsynligvis også selv udokumenterte..) påstander om sjokolade også må være tillatt.

  Dersom sjokoladeselskapet skal fremsette et «syvsifret» erstatningsbeløp, og vinne frem med det i norsk rett, må de først dokumentere at det konkrete tapet deres er så stort. Videre må de dokumentere en sammenheng mellom Mortens bloggpost og dette tapet. Altså må de dokumentere en nedgang i omsetning som ellers ville funnet sted, som overveiende sannsynlig skyldes hans blogginnlegg. Det vil være vanskelig å påvise både en slik nedgang og en slik sammenheng, og i tillegg virker det relativt usannsynlig at det i det hele tatt har skjedd en slik nedgang. I Norge kan man ikke kreve erstatning for «tort og svie», eller hån mot sitt gode navn og rykte.

  I alle tilfeller bør han også politianmelde truslene. En anmeldelse kan leveres uavhengig av om det er selskapet eller enkeltpersoner som fremsetter dem, og selv om man ikke selv vet hvem som står bak. Det er politiets jobb å etterforske og straffeforfølge.

 • Petter Nordal

  Å poste kontaktinformasjon til en person uten samtykke sammen med «oppfordringer» om at kundene deres skal ta saken i egne hender faller vel under Oppviglerparagrafen, noe som gjør handlingen straffbar, eller tar jeg helt feil nå? Bare det å oppgi den grad av personlig informasjon uten samtykke kan da ikke være lov? Kan hende formuleringen er såpass vag at man ikke får gjort stort med det, men vi skjønner jo alle hva som er meningen bak det. Skape usikkerhet hos offeret for at det når som helst kan dukke opp ukjente personer med mindre edle hensikter på døren deres.

  Hele denne saken er usmakelig, uholdbar, og burde anmeldes på grunnlag av truslene som ble fremsatt mot bloggerne. Jeg håper Xocai høster alt de har sådd, og mere til.

 • Takk for flott innlegg! Hadde ikke lest original-artiklene, men takket være oppførselen til Xocai går nå denne artikkelen rundt på blogosfæren som varmt hvetebrød :)

 • Kent Andersen

  Å gå løs på arbeidsgiver til folk man ikke liker er visst den nye trenden innen nettmobbing. Utrolig feigt av ledelsen å tvinge en ansatt til å bøye av for press på denne måten.

 • En kan jo lure da, når de ikke tåler egenkritikk, hvorfor henger de da ut bl.a. McDonalds og Coca Cola på sidene sine…? Det skader jo deres omdømme og rykter og er vel blandt de desidert største (og amerikanske) selskapene i verden.

 • Sto det noe på MXI-sida? For den sida er tom nå…

 • Det er det verste jeg har sett. De har faktisk fjernet Wikipedia-artikkelen. Kort sagt tok den opp at produktene som har utgitt seg for å være optimale for diabetikere har inneholdt sukker, at familien som står bak produktene har vært involvert i flere søksmål, til sammen for $36M, men advokaten har hindrer kreditorene i å få tilgang til MXI.

  Burde vært mulig å søke opp i loggene til Wikipedia, men får det ikke helt til.

  Maken til frekkhet!

  Edit: Manglet altså ett punktum i URL-en, derfor det ikke kom opp noe. Ingen har fjernet noen Wikipedia-artikkel.

 • DanaC

  Can someone please translate this to english? I know it’s quite a job, but I feel this is important for me to share across the world.

 • Edit: Fant den faktisk nå. Lenken slutter med ett punktum, derfor du ikke fikk den opp. «http://no.wikipedia.org/wiki/MXI_Corp.»

 • Ingrid

  Jeg har problemer med å dele siden fordi den ikke dukker opp når jeg prøver å laste den opp på nytt. Kollegaene mine som jeg har forsøkt å dele den med, får den heller ikke opp. Jeg har derfor vært frekk nok til å lagre skjermdumper av hele artikkelen, slik at jeg, om nødvendig kan dele den ved hjelp av dem!

  Håper Sjokoservice får nøyaktig det de fortjener etter en slik uprofesjonell og sjokkerende oppførsel!

 • Pingback: Holten her » 30 punkt du bør undersøkje før du startar som Xocai-distributør()

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør « Det haster!()

 • glefs

  hadde en nærmest ubrukt blogg jeg brukte i anledningen http://dethaster.wordpress.com/

 • aboutblank

  Herlig å se hvordan dette sprer seg! Folk som dette har jeg lite til overs for.

 • Pingback: Holten her » Xocai, ein sunn sjokolade? Er det helse i kvar bit?()

 • Pingback: Er Xocai en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?()

 • Pingback: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia – junkfoodjunkie.no()

 • Wikisiden er oppe igjen nå :) http://bit.ly/LySF6z

 • Asgeir
 • kirsitn
 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | Grydis()

 • gaute

  Så noen som nevnte det isted, men finner det ikke nå. Det er bedre å linke til artikkelen som Tjomlid har lagt ut enn å republisere dette. Slik Google fungerer så vil artikler som blir linket til bli favorisert i Google-søk. Hvis alle republiserer er det ikke sikkert det kommer øverst på søket. Republiser gjerne, men ta også med link.

 • Pingback: Xocai – Sjokolademafiaen i Norge | Webdiagnose – Webanalyse og brukertest()

 • dusten

  Lykke til med fjerne en wikipediaartikkel, den kommer tilbake før du får sagt cache.

 • Jeg har reprodusert på http://www.grydis.no, hhv. http://www.grydis.no/meninger/2012/06/xocai-en-sunn-sjokolade-er-det-helse-i-hver-bit/ og http://www.grydis.no/meninger/2012/06/30-punkter-du-bor-undersoke-for-du-starter-som-xocai-distributor/

  Jeg er veldig tilhenger av frisk meningsutveksling, men knebling, sensur og kjipe hersketeknikker er ikke årleit. Dette er bakgrunnen for min reproduksjon.

 • Pingback: Lasse Storgaard » Blog Archive » Et par blogposter der er værd at læse()

 • Ståle

  Bra tiltak.
  Mitt bidrag til Streisand-effekten:

  http://www.zms.no/Xocai1.html
  http://www.zms.no/Xocai2.html

 • Pingback: Xoçai – mirakelsjokolade med trusler inkludert, del 2 | Serendipitet()

 • Jens Glad Balchen
 • … for en gjeng sier bare jeg. skrev et lite sammendrag i min blogg (
  http://nothingness.no/post/25925671284/xocai-sjokolademafia-streisandeffekten ) og lenket til hit og de opprinnelige innleggene

 • G_A

  Begge HTML-filene du har lagt til, har nok hatt feil tegnkoding (løyet om at de var utf-8, men var det ikke), og dermed er det bare kråketær der man skulle fått æ, ø og å og andre særtegn i filene d har lagt opp.

 • Hm, la dem ut på nytt i ISO-8859-1 og håper det blir bedre for de som bruker dem direkte…

 • Pingback: Gert poster ting()

 • kåre

  De har visst infomøte i Bergen i dag, tilfelle det skulle være av interesse. Noen som har spørsmål (evt. lynsjestemning)?
  http://www.sjokoservice.no/empty_118.html

 • Arne Grøndal
 • twistah

  Fredrikstad Blad har nå publisert en artikkel om saken:
  http://www.f-b.no/nyheter/bloggere-truet-av-sjokomafia-1.7418238

 • Pingback: Life in a bubble » 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør()

 • JmP
 • JmP

  Jeg tror problemet er at i USA ville MXI vunnet en slik sak meget enkelt. Da morselskapet er amerikansk, må de eventuelt kjempe på amerikansk slagmark, og det kan bli særdeles tøft for dem.

 • G_A

  Problemet er vel heller (etter å ha sett over en gang til) at du HADDE lagret filen i ISO, men INNHOLDET i filen egentlig var utf8. Lagrer du den i utf8 skal det ikke væe noe problem, da er det bare copy-paste inn i HTML-feltet i editoren til WP og så gå over bilemarger, spacings osv. i visual-editoren.

  WP er forbuftig og har alt innhold i utf8 somstandard, men notisblokk, notepad eller hva du brukt lagret filen, med utf8 innhold, med ISO-koding

 • Pingback: god dag, verd » Blog Archive » Sjokolademafia -()

 • Mohamed

  Hi! Use Google Chrome or Google Translator.

 • Liberalium

  Jeg har nå lagt inn 100 bestillinger på http://www.helsesjokolade.net/ med gibberish info. Anbefaler flere å gjøre dette. Er nok ikke såå mye hassle for mottaker, men er jo greit å la det bli litt kaos akkurat i disse dager, så de tar tegningen:)

 • Pingback: Sjokoladebøller | @Undreverset()

 • laial

  Jeg lurer på hva politiinspektør Hanna Kristin Rohde synes om å bli brukt som reklame for produktet på deres nettside når firmaet begår så mange ulovligheter.

 • Michael L. Storebø

  For ein gjeng. Hever ikkje akkurat truverdet sitt med dette, desse Xocai-folka!

 • Pingback: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia | Matias L'Abée-Lund()

 • Alexander Malmø-Braaten

  Hirr, dette er ganske episk, :-)

  Edit: Gleder meg til å se et svar fra disse folka…

 • Tor Magnus Castberg

  Nei det synes jeg er en dårlig ide. Det er ikke nødvendig å synke til deres nivå.

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai-distributør – Einars blogg()

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? – Einars blogg()

 • Liberalium

  Normalt sett ville jeg ha vært enig med deg her, men mot svindel i en slik rendyrket form ser jeg ikke at det finnes noe nivå å synke til. Det blir som å si at man ikke skal slå til en raner, fordi det blir å synke til ranerens nivå. Eller å hive ut en innbruddstyv for den saks skyld. Men jeg ser hva du mener:)

 • Geir

  Denne bloggen dukker nå opp som nummer 2 for meg når jeg googler Xocai

 • Det må jo være noen underlige stoffer i den Xocai-sjokoladen. Så sprø blir man ikke engang av Smash.

 • Lars Ivar Berg

  Stå på å publiser som bare fa** …. Han der Meyer skulle har ikje lov å inneha styreverv… Meld fra til de som håndhever dette….

 • Pingback: Xocai, den ikke fullt så sunne sjokoladen | Naavik.net()

 • Har ikke blogg, men har delt på Facebook og Twitter. Absolutt det drøyeste jeg har lest.

 • Pingback: “Sjokomafia” truer bloggere « Under stjernene()

 • Lothiane

  Jeg har linket til artiklene hos deg, samt til artikkelen i f-b.no i bloggen min i dag.
  Takk for informasjonen, jeg er så glad for at noen sprer den!

 • Going to start translating in an hour or so. Once the kids have gone to bed^^

 • Beateprate

  Her har jeg linket til din bloggpost, og de ovennevnte du refererte til: http://beateprate.blogg.no/1340729618_del_dette_videre.html
  Takk for at du tar opp slike saker!!

 • Trine

  Wow! helt utrolig! Min kjære mor spiser denne sjokoladen og påstår at den hjelper så godt for å forhindre migreneanfall som hun sliter så mye med. kort tid etter hun begynte med sjokoladen, fikk hun også en ny medisin mot migrenen. er det da sjokoladen, eller medisinene som gjør at migrenen holder seg unna?

  Hun påstår også at den har hjulpet henne med å miste en god del vekt – til tross for at vi ikke ser noen forskjell på henne. kort og godt påstår hun at denne sjokoladen er kjeeeempesunn, gjett hvem som skal få seg en overraskelse nå! Noen som har hørt om Placebo-effekten? hehe…

 • Annie

  Dette blir delt blandt mine venner på Facebook nå !!

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? « Når vart du til her?()

 • Rawky

  Skremmende saker!!! Har delt saken rundt omkring. Slike mennesker må stoppes, rett og slett.

  Synes likevel å insinuere at «alternativbransjen» som helhet er sånn som dette er unødvendig og rett og slett feilaktig. Er opplagt at det både her og blant de store legemiddelfirmaene er dårlige, dårlige mennesker som opererer og som gjør det kun for profitt – og ikke skyr noe annet. Det betyr ikke at ALLE i den ene eller andre bransjen er slik. Det er en logisk brist.

 • Silje

  Her må myndighetene inn og ta alle de som er representanter i Norge …. Sånn oppfører man seg ikke og la de settes inn….. Før de som gikk på limpinnen vil ta hevn. En sint sjokoladeelsker er ikke å tulle med og de vil ta hevn på disse som sier at det er sunn sjokolade og de er i flertall

 • Skeptikeren

  Hvem har sagt at alle i alternativbransjen er slik?

 • DrNemis

  Kudos til alle som har satt igang, og de som nå viderefører kampen for ytringsfrihet! Oppfordrer alle til å dele på Facebook.

 • Hentet fra Wikipedia.
  «MXI Corp. er et amerikansk nettverksselskap etablert i 2005 som selger sjokolade under merkenavnet Xocai. Selskapet er grunnlagt av ekteparet Andrew og Jeanette Brooks og deres sønn Martin Brooks.
  (…) Martin Brooks er tidligere domfelt for bedrageri og ulovlige pengetransaksjoner. Fire av familiens tidligere selskaper har vært innblandet i konkurser og søksmål. På det meste var søksmålene mot familien oppe i 36 millioner dollar. Familiens advokater har imidlertid stadfestet at kreditorene etter tidligere konkurser ikke kan gjøre krav på verdier i MXI Corp. I 1990 avdekket det amerikanske mattilsynet at kjeks markedsført av Brooks inneholdt fem ganger så mye fett som oppgitt. I følge det australske mattilsynet har de drevet ulovlig markedsføring ved å påstå at Xocai «støtter immunsystemet».

 • Bra, igjen, Gunnar! Selv om jeg er lege, har jeg prøvd det meste for å bli frisk. Jeg er såååå inderlig lei av folk som skal omvende meg med all slags remedier. Forstår at det er velmenende og godt ment, men nei takk, jeg stoler på at forskerne finner ut av både behandling og årsak. Mange langtidssyke blir utsatt for rovfiskere som vil skvise ut en dæsj av din fortvilelse i reine penger.
  Jeg har postet «Rovfiskere» i dag – og selvsagt lenket til bloggene om Xocai, og lagt til litt attåt, seff ;-)

  http://mariasmetode.no/2012/06/rovfiskere/

 • Håkon Lunde

  En av selgerne deres hadde følgende sjarmerende melding med avrivingslapper på, hengende rundt omkring her på Nesodden i fjor sommer:

  «Er du plaget av pollenallergi? Da anbefaler jeg på det varmeste at du snarest starter med den deilige helsesjokoladen Xocai. Mange referanser som bekrefter at kun 3 biter deilig mørk sjokolade kan hjelpe deg å unngå kløende rennende øyne og nysende tett nese. Ta kontakt og hør hva andre har erfart! Og hvordan du kan få tak i denne unike sjokoladen. Tilbud! Registrer deg nå og få 1 eske gratis!»

  Jeg kjente jeg ble kraftig provosert da jeg selv er plaget med pollenallergi, så jeg ringte opp dama og sa at dette jo nesten virket for godt til å være sant. Så lot jeg henne våse litt i et par minutter før jeg tilkjennegjorde at jeg synes hun burde revurdere hvordan hun markedsførte produktet, og at både Mattilsynet og Forbrukerrådet nok ville finne argumentene hennes høyst interessante. Hun lovet da å fjerne alle lappene, og jeg har faktisk ikke sett dem her siden. :) Vurderte faktsk å maile til Saltklypa om saken, men fikk aldri somla meg til det.

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | Blodsmak()

 • marius

  Gratulerer, det ble nrk.no :)
  http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.8222691
  Følger spent med på fortsettelsen.

 • Og der var historien hovedsak på nrk.no!

 • Pingback: Xocai – en bitter smak av sjokolade | Alf Storm()

 • monica

  sick sick individs.. all about money in this world! reposted in my facebook and i see a lot of my friends also doing the same, go «Morten» ! ! !

 • Skjære alle over en kam. Skjære alle over en kam. Skjære alle over en kam. Og selv om produktet de distribuerer er bra, gjør ikke det MLM en mer redelig handelsmetode.

 • stefan solberg

  Jeg er helt enig i at dette er latterlige reaksjoner fra den uavhengige distributøren(e). Enkelte personer er vanskelig å kontrollere. Er virkelig nettverksbransjen bare lureri? en video som heter brilliant compensation fikk meg til å forandre syn på ting; http://www.explorefreedom.com/stefan

 • Gabriel Kvål

  Jeg kan da si at jeg har prøvd å Google Xocai det nest øverste som kommer opp er «Xocai svindel» så jeg vil si at dette ble så godt som vellykket

 • Skremmende og fryktelig provoserende historie.
  Men litt drøyt å svartmale hele ‘alternativbransjen’ på bakgrunn av det en liten gruppe halvkriminelle importører gjør her. Dette er ett ekstremtilfelle i en bransje der mange andre gjør mye godt.
  Hvis noen tror at den såkalte skolemedisin-industrien er noe snillere, tar de kraftig feil. Legemiddelbransjen er verdens mest kyniske industri. De store produsentene der omsetter for hundrevis av milliarder, og går over lik for å holde markedsposisjoner. Selv om konkurrentens medisin kanskje har mye bedre virkning.

 • Da har man fulgt oppfordringen og repostet: http://www.noker.se/index.php/2012/dagliglivet/xocai-en-sunn-sjokolade-er-det-helse-i-hver-bit/ http://www.noker.se/index.php/2012/dagliglivet/30-punkter-du-bor-undersoke-for-du-starter-som-xocai-distributor/

  Min kjære mor ble også lurt på denne sjokoladen, og det tok 6 måneder og trusler om politianmeldelse til før de klarte å stoppe utsendelsen. Selv om hun kun har takket ja til å få en prøvepakke.

 • Kan noen som har log in på wiki, legge til artiklene/bloggene som «Morten» skrev lenke til disse der på siden MXI:
  http://no.wikipedia.org/wiki/MXI_Corp ? Kanskje det gir flere treff!

 • Nå ligger saken øverst på nrk.no

 • Pingback: Xocai | erBlog!()

 • Erbros

  Har lagt ut xocai1 på bloggen min. Flott at slike ting som dette blir tatt frem i lyset, men jeg er redd for at de som står bak dette bare finner noe annet de kan svindle folk med

  http://erbros.net/blog/samfunnskritikk/xocai/

 • Anne-Marie

  Dette dreier seg om en annen Roger Meyer, om jeg har googlet rett.

 • Pingback: Helt naturlig? « Dagens lille ME-glede()

 • Andreas

  Uhørt av sjokoservice.

 • Denne artikkelen handler om en annen Roger Meyer, om jeg har googlet rett. Den ene bor i Sandefjord, dn andre i Fredrikstad. I følge Fredrikstad Blad er det Fredrikstad-mannen ved navn Roger Meyer som står bak Xocai.

 • commencement

  Wow, så fasinerende. Jeg trodde sånne pyramidelignenede greier bare var svindel, men du har sannelig ovebevist meg, eller…

  Vent, jobber ikke du med Better Globe, du vet den der pyramidelignende greia som tok over etter Green Planet, som ble aviklet etter at de mista alle pengene til «medlemmene» sine og løy om at de hadde funnet opp et supergjødsel? Du vet det selskapet til Rino Solberg, han som Bistandsaktuelt mener drev med ren svindel med fadderpenger i Afrika. Men for all del, MLM er sikkert et fullgodt alternativ til å faktisk jobbe.

 • Please do. And please don’t use Google Translator. I read it using translator on/off and in several cases it reversed the mening of a sentence or turned it from legible Norwegian to nonsense Danish.
  In case you feel like sharing it with a large audience, try forwarding it to
  @RichardWiseman and @SkepticsGuide.

 • Bjarte Foshaug
 • Hentet fra Wikipedia.
  «MXI Corp. er et amerikansk nettverksselskap etablert i 2005 som selger sjokolade under merkenavnet Xocai. Selskapet er grunnlagt av ekteparet Andrew og Jeanette Brooks og deres sønn Martin Brooks.
  (…) Martin Brooks er tidligere domfelt for bedrageri og ulovlige pengetransaksjoner. Fire av familiens tidligere selskaper har vært innblandet i konkurser og søksmål. På det meste var søksmålene mot familien oppe i 36 millioner dollar. Familiens advokater har imidlertid stadfestet at kreditorene etter tidligere konkurser ikke kan gjøre krav på verdier i MXI Corp. I 1990 avdekket det amerikanske mattilsynet at kjeks markedsført av Brooks inneholdt fem ganger så mye fett som oppgitt. I følge det australske mattilsynet har de drevet ulovlig markedsføring ved å påstå at Xocai «støtter immunsystemet».

  Virker ikke som MXI har så godt grunnlag mtp historien deres.. (but hey, it’s the USA)

 • Pingback: Truet til stillhet av Jesus-sjokolade « Hjarteplass()

 • Bra at slikt kommer frem. Men jeg synes du skjærer alle over en kam enkelte ganger.

  Foreslår at du leser deg opp på http://www.direktesalgsforbundet.no. Det finnes faktisk seriøse aktører som arbeider med nettverksmarkedsføring.

 • Det finnes seriøse selskap som arbeider etter nettverkskonseptet. Sjekk http://www.direktesalgsforbundet.no. Jeg jobber selv for Eqology som er norsk og børsnotert.

 • Bruce

  Deller denne artikkelen på Facebook-sida mi!

 • farmasøyt

  Som farmasøyt blir jeg lettere provosert når jeg leser medisinske påstander om produkter når disse påstandene ikke kan dokumenteres. I mange år har det florert av slike «vidunderprodukter» som selges via Internett. Dessverre biter folk på, og bakmennene tjener gode penger. For min del sier det seg selv at påstander om at vidunderprodukter skal kunne virke mot alt fra a-å umulig kan være sanne. Jeg vil faktisk tro at litt basalkunnskap innen det medisinske området bør være nok til å forstå dette.

  Jeg ble skikkelig engasjert når jeg leste blogposten over, for måten disse aktørene har håndtert kritikk på er urovekkende. Heldigvis har det blitt dratt frem i lyset (på en veldig god måte, komplimenter til dere som har stått bak dette) og fantastisk nok har handlingene deres virket mot sin hensikt!

  Vil bare si takk til dere som er med på å rette et kritisk blikk mot det som høres ut som at det er for godt til å være sant. Det er det ofte nettopp det..

 • Markedsføringen deres er ulovlig i USA og. Samme med trusler, uthenging, kontakt av arbeidsgiver, etc.
  De ville nok hatt store problemer med å saksøke noen som helst her borte, og jeg tviler på at de ville prøvd.
  Mer sannsynlig at de holder lav profil for selv å unngå søksmål. Jeg er ganske sikker på at de ikke kan bevise påstandene sine for en amerikansk domstol heller.

 • ally

  Du har helt rett. Dette er to forskjellige personer. Roger Meyer (født 1966) i Sandefjord har ingen ting med Roger Meyer, Fredrikstad, født 20.03.1954 som driver Sjokoservice Norge

 • Wikipedia – iallfall ikkje norsk Wikipedia – godtek ikkje såkalla «borgerpublikasjonar» (pedef. bloggar) som kjelde på slike ting. Få det i ei avis eller i eit tidsskrift, så kan ein nytte det som Wikipedia-kjelde.

 • Stilig gjort av deg, Tjomlid. Påstandene Xocai kommer med er hårreisende nok, men å bruke skremselstaktikker av det kaliberet de har er langt under det som er akseptabelt. Håper det blir rettslig etterspill, og at evt Mattilsynet tar en titt på påstandene Xocai kommer med. La oss håpe det ikke er like lett å komme unna med ren svindel i Norge som det er i USA.

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør | Christian Haugen()

 • Jaja

  Du har baller mann! Stå på! Vi trenger flere tøffinger som deg

 • Har ikke annet å si enn at jeg støtter saken fullt ut og har speilet den på min egen blogg http://www.christianhaugen.com

 • Da beklager jeg at det var jeg som var litt ivrig på avtrekkern denne gangen.
  Ser ikke ut som om jeg får fjernet innlegget, men da er folk i hvert fall klar over det.

 • En skulle tro at litt basalkunnskap skulle holde, men min opplevelse av det er at det ikke gjør det. Både som student(sykepleie) og arbeidstaker møter jeg folk som tror på Snåsamannen, homeopati, kreftdietter og sikkert dette og. Faktisk tror jeg de er majoriteten. Inntrykket mitt (merk; dette er mitt inntrykk) er at det mer enn noe annet er en mangel på grunnleggende kritisk tenking.

 • Malin engeset

  Dette er jo helt sykt!

 • Kjempetekst. Delt på blogg og Facebook, holder på med en oversettelse for mine engelsktalende bekjente nå.

  Du har baller, og godt er det.

 • Ruben

  Utrolig kult at denne saken kommer nest øverst på google når du søker etter Xocai!… De fortjener ikke annet enn det verste!

 • Alf

  Republisert og linket på http://storm.priv.no

  Takk for at du setter fokus på saken!

 • commencement

  Joda, de finnes sikkert flere seriøse selskap, men om jeg ville tatt med Eqology (som selger helsekost laget av fiskesæd som selges med påstander som: kan påvirke læreevnen, og stimulerer immunforsvaret,) er et annet spørsmål. Jeg kan ikke noe for det, alle bullshitdetektorene mine ringer. Lyden av svada er nesten øredøvende.

 • Bella

  Finner dette på nettsiden dems:

  «Politiinspektør Hanne Kristin Rohde har alltid Xoçai Helsesjokolade i veska:
  I
  en reportasje i bladet «Bedre Helse nr. 2 – 2012″
  forteller politiinspektør Hanne Kristin Rohde at hun alltid har med seg
  Xoçai Helsesjokolade i veska…»

  Hvorfor går det ikke ann å trykke på linken? Det kommer opp at man må skrive inn brukernavn og passord ?! Er dette løgn bare kanskje ? Isåfall alvorlig å lyve om politiinspektøren..

 • Ruffen

  http://tb.no/nyheter/bitter-erfaring-fra-sot-sjokolade-1.5547897 <-spennende! En av norges største distributører "coacher" en ung fyr og "låner" samtidig både visakortnummer og cvc-kode for å sikre betaling..

 • linn

  Delte alle 3 sidene på face :)

 • reklamepetter

  hehe, stakkars husmødre («bonussystem» hentet fra sjokolade4you.no): http://www.sjokolade4you.no/LinkClick.aspx?fileticket=SzOt612X9tA%3d&tabid=15409&mid=30845

 • EU driver jo på å tester tusenvis av påstander brukt i reklame. Blant annet skal det ikke lenger bli lov å hevde at svisker er godt for magen og fordøyelsen, eller at antioksidanter er bra for helsa.

  Man kan jo bare undres hva Sjokoservice mener om den saken.

 • David

  Det jeg finner interessant etter at denne saken er blitt kjent, med tanke på hvordan Sjokoservice viste til sine 9.000 svært engasjerte og dypt sårede medlemmer, er hvordan disse medlemmene nå har så godt som sunket i jorden. Det virker som om terrenget er noe annerledes enn det kartet Sjokoservice tegnet opp!

  Man skulle kunne vente at Sjokoservice-foreningen sto på barrikadene med informasjonsfoldere og oppklarte misforståelser om produktet sitt. Men, man kan selvsagt ikke lene seg på vitenskapelig dokumentasjon som ikke foreligger. Kvakksalveri fra ende til annen, dette her.

  Det syvsifrede søksmålet bør vel kanskje komme fra MXI Corp. til egne rekker, for å ha svertet deres navn og omdømme så til de grader.

  Takk for strålende bra blogginnlegg!

 • selveste_fatso

  Jeg synes hele greia virker uten hensikt. Hjemmesiden deres er jo stort sett fylt med «Haleluja-propaganda» om hvor fantastiske disse produktene er. Men artiklene er jo stort sett bare tilgjengelige for medlemmene.
  Det drøyer nok ikke lenge før den sympatiske Hanne G. Rohde tar en telefon til «selskapet» og ber de fjerne artikkelen om at hun alltid har en slik sjokolade i veska si. Jeg tviler på at en av landets mest medieviste og profilerte Politikvinner liker å bli assosiert med slik fremgangsmåte for å selge sjokolade som skal hjelpe mot alt fra ME til pollenallergi…(?)
  Jeg skulle ha kostet på meg en god latter om ikke alvoret i situasjonen for «Morten» og de andre bloggerne hadde vært såpass stort og alvorlig. Trist at de må oppleve slike trusler og trakassering.

 • Jerk

  For noen søppelfolk. Fantastisk at dette allerede er så høyt på google – også en gyllen anledning for å nå ut til den engelskspråklige delen av verden.

  Lykke til!

 • Håkon

  For en utrolig infantil og skremmende måte å imøtegå konstruktiv kritikk på. Etikk og folkeskikk glemmes fort når profitt blir viktigste verdi. Her må noen virkelig se seg godt i speilet.

 • Markus

  Ja, men hvis sjokoladeledelsen hadde hørt rykter om at «noen tenker på å gjøre noe», burde de ha gått til politiet.

 • Sånn, det tok litt tid, men da har jeg skrevet om dette i min blogg også: http://bit.ly/MVJfvN.

 • Markus

  Sjokoladeledelsen burde ha gått til politiet med opplysningene, altså.

 • Kristian

  Her er lsiten over distributører. Kan jo sende dem en mail og høre om de er enige i noe av «den useriøse kritikken» produktet deres har fått…

  http://www.sjokoservice.no/empty_64.html

 • Merkelig at det bare er 85 av dem..

 • har skrevet et innlegg med linker til dine poster på
  http://amrama.blogspot.no/2012/06/sjokolademafiaen.html

 • Mary

  Google translate

 • Har noen kommentarer til dette..
  For det første.. ikke skjær alle over en kam som driver innen alternativ medisin. Mye er bra og mye er helt ræva! Det samme gjelder helsevesenet her, mange gode leger og like mange ræva!!
  Om denne sjokoladen kan kurere det meste vet ikke jeg og ikke har jeg tenkt å prøve selv om jeg bruker en del alternativt. Hvis man spiser sunt trenger man ikke en mirakelsjokolade trodde jeg…
  ANyway…. dette er ikke måten¨å drive business på. De har jo skadet seg mer enn den bloggen om jeg tenker rett.
  Det er jo for pokker meg Sjokolade!! Hallo…

 • Line

  bare det å poste bilde av noen på internett, noe de da har gjort ved å poste morten sitt bilde, er ulovlig og straffbart (husker ikke paragraften, men skulle ha med bilder fra der jeg var i praksis i en video vi lagde for høgskolen, var alt mulig vi måtte ha godkjennelse på), og da vil jeg virkelig tru at det å legge ut all privat informasjon og er straffbart..

 • Mary

  Delt på fb her også. YES!

 • Vinternord

  Jeg håper virkelig denne stygge historien sprer seg som ild i tørt gress. For det fortjener de virkelig etter slik oppførsel.

 • Jeg fant denne artige «artikkelen» om Xocai:
  http://xocaisjokolade.blogg.no/1340750661_27062012.html

 • Ghar

  Dette er ulovligheter fra ende til annen. Firmaet og personene som er involvert bør anmeldes for trusler, sjikane og publisering av personlig informasjon.
  Jeg finner at jurist og politiinspektør Hanne Kristin Rohde er med på å profilere dette produktet.
  Jeg har sendt mail til henne gjennom Oslo politikammer om dette, og jeg oppfordrer alle andre til å gjøre det samme.
  Jeg har aldri i mitt liv hørt om et mer sjikanøst firma som dette. Det hele er utrolig, og folket bak må jo være de reneste idioter.

  Jeg har oppdatert Wikipedia ang. MXI Corp. Se http://no.wikipedia.org/wiki/MXI_Corp.#Produktp.C3.A5stander

  Oppfordring:
  Google xocai og klikk på lenken «Xocai – en stygg historie…» som nå ligger nest øverst for å få den opp på topp!

 • Oi. Visste ikke at noen ble så sinna for litt bloggkritikk.

 • Guest

  Problemet er amerikanske eiere og mangel på gøts fra sjefen som er redd for å støte dem. Han kan jo få en skrape i lakken, feigingen.

 • Ole Irgens

  Svensk EU-kommissær helbredet av sjokolade?

  På norske nettsteder som omtaler luriumsjokoladen Xocai er det én historie som går igjen: Hvordan Anita Mas, «tidligere svensk EU-kommisjonær», ble helbredet fra alvorlig sykdom ved å spise biter av sjokoladen hver dag.

  Historien høres for god ut til å være sann, og litt googling viser at den er et falsum. Egentlig er det ganske enkelt: Det har aldri vært noen svensk EU-kommissær (ikke «kommisjonær» som det feilaktig står på de norske nettstedene) som har hett Anita Mas. Den første svenske EU-kommissæren, etter at Sverige kom med i EU i 1995, het derimot Anita Gradin; en kjent og erfaren politiker. Kunne det være henne, eventuelt etter et navneskifte?

  Men nei. Dersom vi googler litt videre, finner vi Anita Mas sitt vitnesbyrd i originaltekst her: http://www.broddan.eu/anitamas.pdf. Det viser seg at den godeste Anita har vært _ansatt_ i EU-kommisjonen. Altså ingen kommissær, men en byråkrat. Senere har hun angivelig jobbet som ansvarlig for Europeiska Socialfonden i Sverige, ett av EUs strukturfond. Jeg skriver angivelig, fordi: Når man googler Anita Mas, dukker hun ikke opp i noen annen sammenheng enn som reklamefigur for Xocai. Mye kan tyde på at damen rett og slett ikke eksisterer.

  Det kan i alle fall være liten tvil om at de norske promotørene av Xocai med vitende og vilje har pyntet på historien om Anita Mas. En ansatt i EU-kommisjonen er liksom ikke fint nok; La oss gjøre henne til Sveriges første EU-kommissær, dramatisk helbredet fra livsfarlig sykdom av noen biter sjokolade!

  Bare så synd at bløffen faller ganske pladask til jorden om man bryr seg med å sjekke den. Troverdigheten til de andre mirakelhistoriene som presenteres på sjokoladenettsidene, kan man jo gjøre seg opp sin egen mening om.

 • Kvakkchaser

  Dette er ett ekstremtilfelle? Er du seriøs? Hvor mange eksempler på MLM-havarister har man ikke de siste 10-15 årene ?

 • Det er i grunnen merkelig at ikke sjokoservice er blitt saksøkt av Coca Cola med denne uttalelsen på deres hjemmeside ;) : Drikker du fremdeles Coca Cola?
  At brus generelt er usunt grunnet søtningsmidler og tomme karbohydrater vet de fleste, men kjenner man egentlig til hva Coca Cola og tilsvarende brus gjør med vår kropp og vår helse…

 • Ved

  Espen Løkkevig feier han for sin egen dør?
  Andre kan også googles ser man.
  Hva står bak denne mannen kaller seg BirgerB

 • AksaRay82

  Haha…, morsom :-)))

 • Hallo, det er Adrian i fra Mediehuset Adrian.

  Vi synes innlegget ditt var særdeles interessant. Dette trass i at leserne våre ikke generelt sett ikke tror på sjokolade – uavhengig av næringsinnhold.

  Likevel mener vi å kanskje ha funnet en interessant vinkling: http://mediehusetadrian.no/sjokolademafiaen-med-advarsel-til-internett/

 • Sjokkis

  Ser at norske MLM/Direktesalg fantaster har oppdaget posten din nå, og adoptert strategien ved å spamme den med tilnærmet identiske innlegg om å ikke generalisere om denne bransjen. Noe du heller ikke gjør… men noen føler seg åpenbart truffet likevel.

 • http://www.sjokoservice.no/empty_118.html Sjokoservice Norge har møte ,,,,kan noen fra bergen stille noen kritiske spørsmål der med cam , det tar baller av stål men Sjokoservice Norge er helt uten skrupler å fortjener ingen merk.INGEN respekt ,,som firma er de en gjeng gamle svindler typer ,der ingen tar ansvar , » Morten» skal ikke måtte bære dette alene vi skal ikke tie VI SKAL SPRE Sjokoservice Norge + Xocai skal bli et skjellsord som «Er du helt Sjokoservice Norge, eller» Xocai er ikke mer enn «slange olje» som ring revene i det kriminelle Sjokoservice Norge skal selge på trusler, utpressing av familie ,venner og jobben dette er krmminelt , om jeg mot formodning skulle møte på en Xocai langer/medlem/Pusher/distributør/svindler/osv tar jeg en sivil arrestasjon på stedet å leverer vedkommende til nærmeste politistasjon

 • Da er også denne saken på topp hos sol.no! :)

 • anonyma

  http://lagehjemmeside.no/kobido.no/index.php?p=1_4_Om-oss
  her har du visst » firma» til kona til styrets leder. tror de fleste sleipingene her er fra fredrikstad. ekkelt. men hun er visst fra usa. rart ;)

 • anonyma

  er bare å google gisela babsvik så får du bilde av mann og kone for firma

 • Tor-Einar Fredriksen

  Ok, da skal jeg stikke hodet inn i vepsebolet og komme med noen betraktninger som går mot strømmen. Jeg jobber som Xocai-distributør. Og jeg vil med en gang ha sagt at jeg synes Sjokoservice har handlet utrolig uprofesjonelt og rett og slett idiotiskt i denne saken!
  Men at enkelte i ledelsen av Sjokoservice har handlet som de har gjort betyr ikke nødvendigvis at alle som jobber med Xocai-sjokolade er noen idioter eller at sjokoladen er noe humbug som kun er skapt for å svindle folk.
  Man kan jo mene hva man vil om oljesand-prosjektene til Statoil, men det betyr ikke at alle som jobber på bensinstasjonene er noen miljøsvin eller at bensinen deres er dårligere.
  At Sjokoservice har reagert som de har gjort overfor «Morten» gjør ikke bloggartikkelen hans «30 punkter…» mer sann. Den andre bloggen «Xocai, en sunn sjokolade?…» er så tendensiøs og useriøs og med en overtydelig agenda at jeg syns ikke den er verd å kommentere engang.
  Jeg vil kommentere noen av punktene til Morten.
  Under tittelen Antioksidanter har han 9 punkter der han henviser til noen forskningsresultater og institusjoner angående manglende effekt av antioksidanter. Nå er det vel sånn med forskning at man kan slå hverandre ihjel med motstridende forskningsresultater angående dette. Han sier jo også i ett av punktene at det er ikke mulig å komme med noen endelig konklusjon om helseeffekten av antioksidanter.
  Så er det spørsmålet om pris og MLM. Her sier han at rå kaldpresset kakao er billigere og at Xocai sjokoladen er tynnet ut med Acai- og blåbær. Vel, for å si det sånn, rå kaldpresset kakao er IKKE godt. Det er bittert! At bær er tilsatt er vel så mye et smaksspørsmål som at det er tynnet ut.
  Når det gjelder MLM så er han ganske fortørnet over at det er 99,95% sjanse for at man taper penger på å kjøpe sjokoladen! Jeg regner med at utregningen hans er korrekt. Men jeg har enda ikke kjøpt en Freia-sjokolade der sjansen for å tape penger er noe annet enn 100%! Snakk om svindel!
  Han er også ganske opptatt av at hvis alle verver 2 personer så vil hele greia stoppe opp av seg selv. Men da er forutsetningen at alle abonnerer på sjokoladen for å tjene penger. Det stemmer faktisk ikke. De fleste som kjøper sjokoladen gjør nettopp bare det. De kjøper sjokoladen og er ikke interessert i å verve folk for å bli rik.
  Jeg er selv ganske langt nede i systemet og har ikke vervet så mange folk. Og jeg har langt i fra blitt rik. Jeg har kjøpt sjokolade for mye mer enn det jeg har fått igjen i bonus. Og de som har kjøpt sjokolade gjennom meg har hver for seg hatt ulike grunner. Noen ønsker et litt sunnere alternativ til vanlig sjokolade for å døyve søthungeren, andre har moderate helseplager som de håper og tror kan bli bedre, noen er alvorlig syke som har troen på antioksidantene og andre næringsrike stoffer som finnes i kakaobønnen og noen ser kanskje for seg at de kan tjene noen kroner på lang sikt.
  Og resultatene er også vidt forskjellige. Bare blant de 20-30 personene som ligger i mitt nettverk har jeg sett personer som har fått utrolig fremgang helsemessig. Mens andre slutter å kjøpe fordi de ikke opplever noen forskjell etter at de begynte å spise sjokoladen og andre syns det blir for dyrt i lengden.
  Men det er de få som jeg selv har sett har fått en betydelig bedre livskvalitet som gjør at jeg ønsker å fortsette med sjokoladen. Rik blir jeg ikke.
  Det vil alltid være noen som ødelegger for andre og legger ut om alt som kan kureres og at du kan bli millionær på kort tid. Og så er det oss andre som er nøkterne og forsiktige i våre markedsføringstiltak og som er fornøyd med å få solgt en eske sjokolade i ny og ne. Og som gleder seg over noen solskinnshistorier som man kan bidra til.

 • «I lukket gruppe på Facebook, foregår det i disse dager en
  hissig diskusjon om din blogg og person, hvor det fremsettes kreative
  forslag for å stanse ditt angrep på produktet Xoçai™, selskapet MXI
  Corp. og selskapets representanter – en gang for alle.»
  «Xoçai™-representantene
  i Norge er i utgangspunktet en hyggelig og høflig gruppe voksne
  personer, men nå føler de fleste at nok er nok – og mange begynner å bli
  skikkelig grinete.»
  «Enkelte ønsker også å samle en gruppe personer for å besøke deg i Kristiansand, for å diskutere din blogg ansikt til ansikt.» svar på det du Tor-Einar å finn fram litt frukt det er bra for kroppen har jeg hørt ps dette er pyramidespillets stygge fetter

 • Nåja. At antioksidanter fremdeles er et omdiskutert tema er en sannhet med modifikasjoner. Orca-indeksen har også blitt fjernet, da det ble konkludert med at antioksidanter ikke hadde noen beviselig helsemessig effekt. At det ikke nødvendigvis er svindlere og idioter bak alle oppføringene i medlemslisten skulle bare mangle, men med prisene på denne Xocai-sjokoladen er det helt klart noen som tjener penger et sted. Det er helt klart ikke verdt pengene – placeboeffekten kan nok like gjerne oppnås med billigsjokkis fra Narvesen, bare man husker å forkle sannheten litt, og presenterer det som «naturlig sjokolade med nøtter og crisp, produsert av innfødte regnskogindianerstammer basert på eldgamle oppskrifter» – sannhet har aldri vært et krav for at placeboeffekten skal fungere.

 • Pingback: Kritisk blogger ble personlig truet av Helsesjokolade-selskap: Xocai-mafia med skitne lurerier og knep! « ToTo NeuroImmunologisk Kurativ Behandling()

 • Pingback: Xocai - ytringsfrihet mot sjokolademafiaen - Fitnessbloggen()

 • Tor-Einar Fredriksen

  Jeg har vel sagt klart fra hva jeg mener om det Sjokoservice har gjort og skrevet. Den Facebook-gruppa er nok like lukket for meg som den er for deg. Og det er vel ikke så vanskelig å tenke seg at det finnes noen sjokolader som er sunnere enn andre, det finnes tross alt frukt som er sunnere enn annen frukt.

 • B.F.

  Jf. alternativbransjen påberopelse av å drive religion og sutring til Helse- og omsorgsdepartementet med påberopelse av «retten til å utøve sitt livssyn uten utidig innblanding fra andre livssyn”, kanskje vi skulle lansere blogging som et nytt livssyn der vi påberoper oss retten til å utøve vårt livssyn uten utidig innblanding fra pyramidetullinger og alternativtullinger?

 • Apropos denne saken, tenkte jeg jeg skulle nevne at for mange år siden truet Stephen Barrett (mannen bak quackwatch.com) med å saksøke meg for noe jeg hadde skrevet på nettet. Jeg hadde blant annet karakterisert ham som «ignorant», noe han mente var injurierende. Men hovedpoenget mitt var jo et forsøk på å få korrigert feilinformasjon på quackwatch. Det lyktes ikke. De feilaktige påstandene ligger der fortsatt. Det siste jeg hørte fra ham var noe sånt som «det kan hende du har rett, men jeg har ikke tenkt å gjøre noe med det».

  For ordens skyld, dette er ikke et forsøk på å bagatellisere Xocai-saken. Jeg er akkurat like sjokkert som alle andre. Kanskje litt mer, fordid jeg selv har opplevd noe liknende. Det er heller ikke ment som et innlegg i en debatt om «de alternative» versus andre grupper. Men jeg tror alle kan ha nytte av å vite hva som kan foregå.

  P.S. Truslene var ikke like ille eller like omfattende som det som er referert her, men Barrett antydet åpenbart at det kunne dreie seg om en stor erstatningssum.

 • Skeptikeren

  Jeg tror ikke meningen her er å angripe de som selger sjokoladen (nede i hierarkiet). Når man stiller spørsmål ved sjokoladens helsegevinst, betyr ikke det at han mener 9000 distributører er noen uærlige idioter. Har bloggeren rett i kritikken mot sjokoladen, kan det bare bety at disse distributørene også bare er ofre for ledelsens lurendreieri.

  Sjokoladen er jo direkte overpriset. Man får en mørk freia-sjokolade med vel så mange antioksidanter på REMA. Antioksidanter finnes i en rekke matvarer, og spiser man sunt og variert så trenger man ikke tilskudd. Det vet vi. De som produserer xocai har enda til gode å dokumentere noe som helst, og derfor bør det rettes et kritisk blikk mot produktet og lovnadene, slik at de får ræva i gir og setter i gang med å dokumentere.

 • Skeptikeren

  He he, ja det var et godt poeng.

 • Skeptikeren

  Du kan selv sjekke at sjokoladen IKKE kurerer noe som helst. Etter at du har sjekket det, ja så vet du det.

 • Tor-Einar Fredriksen

  Det er mange som syns at sjokoladen er dyr, og det er ofte hovedgrunnen til at folk avslutter abonnementet. Men det er ikke vanskelig å finne vanlig sjokolade til samme pris i butikkene. Og det er vel ganske vanlig å tjene penger, er det ikke?

 • Skeptikeren

  Fint å høre at en farmasøyt sier dette. Jeg har alltid lurt på en ting, og benytter sjansen til å spørre deg. Hvorfor selges homeopatiske midler på apotekene? Er dette generelt et problem (til irritasjon) for ordentlige farmasøyter?

 • Skeptikeren

  Det er vel ingen som har svartmalt hele alternativbransjen her? Jeg har ikke sett at Tjomlid har gjort det her. Selv skulle jeg svartmalt hele greia, men jeg er sikkert av de få.

 • Tor-Einar Fredriksen

  Den mørke freia-sjokoladen vil jeg gjerne at du sier litt mer om. At kakaobønnen er proppfull av antioksidanter ser det ut til blir en mer og mer utbredt oppfatning. Og det er ganske logisk for meg at næringsverdien blir beholdt i større grad i sjokolade som ikke blir varmebehandlet opp til flere ganger.

 • Pingback: Xocai-den utrolige historien om en blogger og sjokoladen han ikke spiser | Manneblogg()

 • Vi treng folk med kritisk sans – i den her saka og andre. Godt jobba og takk.

 • Skeptikeren

  Det kan godt være ulogisk at næringsverdien blir beholdt i varmebehandlet mat, men det er også fordeler med varmebehandling. Videre, selv om det er ulogisk, kan forskningen vise noe annet. Faktisk finnes det forskning som viser økning av antioksidanter etter oppvarming for noen typer mat, mens nedgang for andre. Forskjellene er derimot ikke så store.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15161203

  http://www.scribd.com/doc/37375369/EFFECT-OF-HEAT-TREATMENT-ON-ANTIOXIDANT-ACTIVITY-OF-SOME-SPICES

  http://www.sciencedaily.com/releases/2002/04/020422073341.htm

  Hva vi tror og tenker bryter veldig ofte med hva som faktisk viser seg å være sant etter at det blir forsket på.

  Videre kan det godt hende at denne sjokoladen er veldig sunn. Men da får produsentene legge fram dokumentasjon av helsegevinstene. Man får nok antioksidanter i et normalt kosthold. Sånn er det bare. Det blir helt feil hvis de påstår noe annet.

  Lykke til med salget. Jeg har ingenting i mot salg av denne sjokoladen. Det som er problemet her er påstått helseeffekt uten dokumentasjon. Eller at sjokoladen har gevinst som annen mat ikke har.

 • Først går hun ut og lovpriser Snåsamannen, og nå dette? Må si jeg har mistet litt troa på hele dama.

 • Knut89

  Flott bloggpost. Men jeg vil anbefale at du og Morten tar denne saken til politiet. Nå er det jo sikkert mye jeg ikke har sett i denne saken, men fra hva du fremstiller er jo dette kriminelt.

  P.s Det føles veldig rart, men etter å ha lest hundrevis av kommentarer i forum og kommentarsider hvor kommentatorene mener deres ytringsfrihet blir undergravet når DB.no fjerner innleggene deres er det faktisk forfriskende å lese en sak som omtaler et faktisk overgrep mot ytringsfriheten. ;)

 • Ida

  Fitnessbloggen har også skrevet om dette. http://fitnessbloggen.no/xocai-ytringsfrihet-mot-sjokolademafiaen/

 • Tor-Einar Fredriksen

  Jeg er helt enig i at man skal være forsiktig med å fremme eventuelle helseeffekter av sjokoladen. Og det er ganske strenge retningslinjer fra MXI om hva som er lov å si og ikke. Desverre er det mange som er lir det gjelder dette. Selv er jeg nøye med å forholde meg til de effektene jeg har sett ved selvsyn og poengtere overfor nye abonnenter at alle reagerer forskjelllig på sjokoladen.

 • Guest

  Jeg finner ikke at hun lovpriser snåsamannen. Hun sier hun tror sønnen hennes ble frisk etter å ha oppsaøkt ham. Og det har jeg ingen problemer med å tro på.
  Jeg kjenner flere som har vært i kontakt med ham og kan fortelle utrolige historier.
  Advokat Stabell har også et par historier å fortelle om snåsamannen. Stabell regnes som en uhildet person, og jeg betviler sterk at det han forteller er oppspinn. Det ville ødelagt hans rykte som advokat.
  Problemet med folk som deg er at dere kun tror på vitenskapen. Det som vitenskapsfolk ikke forstår, er per definisjon humbug. Det er slike holdninger som holder vitenskapen tilbake.
  Et vitenskapelig bevis har ikke mange års levetid før det må endres.
  Men alt dette hører ikke hjemme i denne tråden.

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør | PappasBlogg()

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | PappasBlogg()

 • Pingback: Sjokolademafia knebler kritikere « Sunn Skepsis()

 • baj
 • KjellO

  Nok en kommentar som viser total mangel på kunnskap. Ingen kritiserer Snåsamannen for det man ikke forstår. Problemet er at ikke noe kan dokumenteres.
  Dokumentasjon og foklaring er to vidt forskjellige ting. Først når en effekt er dokumentert er det nødvendig å søke etter forklaring.

 • Humre

  Bombe at de begge heter Roger da :) Kjeltringer.

 • Name

  Noen som har tipset om denne nettsida til media?
  Og disse folkene burde virkelig politianmeldes! Stå på «Morten».

 • Jan Trygve

  Uansett, et jævla belasta navn å ha…

 • Jeg har delt og kommenter på facebook. Ble utrolig engasjert når jeg leste saken. Dette er faktisk viktig. Ikke bare det at de driver «falsk» reklame for xocai, men måten de angriper denne personen som har kommet med kritikk på er urovekkende i mine øyne.

 • Har sendt tips til TV2 Hjelper Deg. Flere bør nok også gjøre det.

 • Hei!
  Jeg har fulgt opp saken på min blogg: http://stavrum.nettavisen.no/?p=5257

  Der har jeg også sett litt på MXI Corp. og familien bak.

  mvh

  Gunnar Stavrum, Nettavisen

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | Nadja Michelle()

 • Nadja

  At det går ann!
  Har publisert innlegget på min blogg, http://www.nadjamichelle.no/, for å få frem saken!

 • Bjarte Foshaug

  Det er i beste fall tvilsomt om det finnes noe slikt som «seriøse» former for nettverksalg. De fleste som blir involvert i pyramideselskaper, gjør det ikke fordi de er så tiltrukket av produktet, men ut fra forventninger om enkel fortjeneste ved å rekruttere underleverandører. Å skape, eller bygge opp under, slike forventninger er etter min mening alltid uredelig.

  Det er ren matematikk at det store flertall som blir involvert i pyramideselskaper, nødvendigvis må bruke mer penger enn de tjener (ettersom det er pengene disse bruker som utgjør fortjenesten til dem på toppen pyramiden), og det er også det vi ser i praksis. Det høres kanskje ut som et overkommelig mål å få alle til å rekruttere 5 underleverandører hver, men faktum er at selv om et pyramideselskap lyktes i å rekrutterte hele jordens befolkning, ville pyramiden kun nådd 14 nivåer ned før de gikk tom for mennesker.

  Og hvem skal kjøpe produktet når alle (som har noen interesse av det) er ute etter å selge? Hvis målet var å tjene penger på direkte salg til personer utenfor pyramiden (i den grad det noensinne forekommer), gir det ingen mening å rekruttere andre selgere til å konkurrere med deg.

 • paju

  Når det gjelder det med vekttap. Altså. Hvis du elsker sjokolade, og vanligvis tryller i deg anselige mengder av sånn typisk «usunn» sjokolade. Og så slutter med det og begynner å spise tre små biter daglig av denne «sunne» sjokoladen i stedet. Ja, da skal jeg love deg at du går ned i vekt! Men det er ikke den «sunne» sjokoladen sin fortjeneste.

  For du hadde gått like mye ned i vekt om du hadde kuttet ned til tre små daglige biter av den «usunne» sjokoladen. (Xocal-sjokoladen inneholder jo til og med flere kalorier enn vanlig mørk kokesjokolade…)
  Det eneste som ikke går like mye ned i vekt ved det siste alternativet, er lommeboka di ;-)

 • Aiwendil

  Problemet hans er imidlertidig at han jobber for et selskap som også er amerikansk, og som det fremgår i teksten – er de mer «paranoide» for slike trusler om søksmål og mere til. Hadde han jobbet for et utelukkende norsk firma, så tipper jeg han hadde tatt det hele med ro.

  Men ja, Xocai og MXIs handlinger er – uten å måtte trenge en advokatutdannelse – mer graverende enn bloggingen til «Morten».

 • Line

  SE HER! Leste en artikkel her om dagen om at EU vil forby salg av noe som påstås å være helstefremmende dersom det er ikke er dokmentert «nok»

  LES
  her
  http://touch.vg.no/article.php?artid=10053964

  Det betyr at alle idiotene i det sjokoladeprosjektet kan finne seg noe annet å gjøre.

 • marte

  http://martebergefjeldsboe.wordpress.com/2012/06/27/ytringsfiheten-krenket/

  har omtalt og linket til dine artikler og media her

 • Hehe. finnes det faktisk folk som går på slike tåpelige produkter fortsatt?… makan..

 • Pingback: Dagens: Xocai-Sjokomafias egentlige mantra “trick or treats” « ToTo NeuroImmunologisk Kurativ Behandling()

 • Pingback: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia « Mitt digitale multivers()

 • Dag-Erling Smørgrav
 • sjakolademannen

  Toppsak på dagbaldet.no

 • Pingback: Xocai helsesjokolade – bra eller dårlig? « Ingrids Blogg()

 • Ingrid

  Hei! Jeg har publisert alle linkene og en liten recap her:
  http://www.ingridsblogg.no/?p=409292

 • Asmodeus789

  «Stautere et eksempel»? For hva da? Sjokoservice Norge vil ansette advokater fra USA til å føre saksmål på Norsk jord… dette blir for tåpelig. Bare fordi noen stille kritiske spørsmål til et produkt skal selskapet ta seg nær av dette…. «buuhuu…. noen snakker stygt om oss….. ansett advokater alpha-pronto-sporenstreks!». Det eneste de oppnår er å skape dårlig reklame for sitt eget selskap. Støtter deg Forfatter, for at du hjelper til med å få dette opp og ut i dagslys. Ikke gi deg!

 • lienie

  Dette er en side med samme type info :
  https://www.kyani.net/public/eu/no/about/story
  Dette er da fantastiske blåbær, med samme helsegevinst… Du får tilogmed bedre kondisjon! av denne drikken i følge distributørene…. Hårreisende at slike firma får drive på…….

 • Jeg aner ikke hvor mange ganger Snåsamannen har blitt oppfordret til å vitenskapelig bevise sine evner, så spar meg dine toskete utspill..

 • pragmatiker

  Jeg foreslår for deg å gjøre som jeg gjorde med ett lignende selskap for en tid tilbake da en bekjent ble forsøkt vervet som selger. Kontakt de, be de om å oversende alt forskningsmateriale de har på produktene sine (de må offentliggjøre dette for å få godkjent salg av produktet sitt), og så lenge du ikke ber om oppskifter osv. har de ingen grunn til å nekte deg dette.
  Sannsynligvis er disse fabrikert. Er de ikke det er de garantert manglende. I mitt eksempel fantes det f.eks ingen forsøk opp mot en kontrollgruppe for å utelukke placebo-effekt. Da jeg påpekte dette fikk jeg en dårlig unnskyldning fra noen som garantert ikke en gang hadde hørt om de som drev med produktutvikling, og til slutt med dørgende stillhet.
  Får man trusler slengt mot seg er det bare å ignorere disse. Så lenge de har en norsk distributør og du selv er i Norge er du underlagt norsk lov, og i en norsk rettssak ville en slik injuriesak blitt kastet på hodet ut. Selskapet vet dette, men gambler kynisk på at ingen skal våge å stritte imot. Du har fulgt opp saken på en eksemplarisk måte, og jeg ser for meg at med all medieomtale som har fulgt i kjølvannet vil dette selskapet ha en ublid fremtid i møte. Da var det bare å bli kvitt resten av humbuget.

 • Sykkel

  Siden heter SJOKOSERVICE.NO. Å forvente noen form for seriøse henvendelser fra et selskap hvis navn virker som et nachspielpåfunn er vel i overkant optimistisk, selv om du måtte tro på krystallenes kraft?

  «Jeg har en stratos jeg trenger service på»

 • Dag-Erling Smørgrav

  Jeg er forøvrig statsansatt, så lykke til med å true arbeidsgiveren min…

 • Caro

  Jeg er ikke farmasøyt, men alt som er legemiddelklassifisert må kunne skaffes via apotek, og på grunn av helsepåstandene er homøopatiske produkter også legemiddelklassifisert. Dermed er apotekene også pliktige til å skaffe dem. Markedet er nok ikke så stort at det blir et stort problem for de fleste.

 • Jorunn Henriksen

  Linker til denne bloggen på både FB og Twitter
  Og skriver litt på min egen blogg http://jorunn.bloghog.no

 • Pingback: Sjokolademafia kommer med trusler mot bloggere | Jorunn's blogg()

 • Det er åndsverkloven §45c som sier at du ikke kan publisere bilder av personer uten deres samtykke.

 • Anders

  «Men jeg har enda ikke kjøpt en Freia-sjokolade der sjansen for å tape penger er noe annet enn 100%! Snakk om svindel!»

  Med denne setningen beviser du jo at du er like usaklig som alle resten av MLM-mennesker på jorda. Et enormt poeng med denne saken, er jo nemlig at du selger en sjokolade som et sunt produkt. «Helsesjokoladen» kaller dere den. Uten noen som helst virkelig dokumentasjon på forbedringer hos mennesker som har lik diett og treningsmengde som før.

  Freia har vel neppe sagt at sjokoladen dems er sunn. Man vet akkurat hva man får når man kjøper en Freia-sjokolade. Trengs ikke noe dokumentasjon på den, utover hva det står i næringsinnholdet. Den er god som få, og dermed er det 100% gevinst i den, siden man kjøper den fordi man vil ha noe som er godt.

  Selvfølgelig kan man få bedre helse i en periode man spiser dette produktet. Men det har nok mer med selvdisiplinen til menneskene å gjøre. Klarer du å holde deg til 3 biter av Xocai om dagen i stedet for å gasse på med en hel freiaplate, og hvis du kutter ut burgeren, er det selvfølgelig gevinst for helsen. Spesielt om man trimmer litt er det jo helt gull. Det er ikke nevnt en plass jeg har sett?

  MLM-produkter er i 99% av tilfeller, og kommer sannsynligvis alltid til å være, vrøvl. Det er en grunn til at de øverste sjefene for selskapet du pusher for, er / har vært i ekstremt økonomisk uføre, og det er neppe for å gjøre de øvrige makter blide, at de har funnet på dette «mirakelproduktet».
  Når produktet er dokumentert til å gi god helse og kommer til salgs i butikkhyllene som andre respekterte produkt som er ærlige når det kommer til effekt og innhold, skal jeg gjerne kjøpe et par biter for å teste.
  Fy skam.

 • ok tenk på det når du tar en av sjefene dine i hånden ,de er totalt idioter som klarer å klore ned dette på et tastatur,,,,,,,,,,,,ps sjokoladen er sikkert good men at det er et unikt vidunder middel som skal hjelpe mot alt fra aids til kreft (satt på spissen) det har jeg problemer med ,,, ,,Xoçai blir markedsført av tilbakestående personer i Sjokoservice Norge,,, de 9000 grinete medlemene som lederne i Sjokoservice Norge poengterte tror ikke jeg er så sinte eller grinete når de får satt seg inn i dette , de blir mer flaue ,pinelig berørte ,Spørr lederne deres HVA ER DET DERE HAR GJORT? å til deg selv ,vil jeg bli med på å støtte oppunder Sjokoservice Norge ved å selge for dem ? du bestemmer

 • Svein Erling Lode
 • Har sett mye jubel og lite fakta rundt dette produktet og synes distributørene burde tenker grundig over om dette er et selskap de ønsker å representere.

 • Jorunn Henriksen

  Flott :-)

 • Kontaktperson i Sjokoservice Norge http://www.sjokoservice.no/empty_64.html

  Roger Meyer (f 1954)

  Styrets leder

  Terje Ragnar Babsvik (f 1954)

  Styremedlem

  Flemming Gagnås (f 1966)

  Styremedlem

  Henning Reidar Haugen (f 1953)

  Styremedlem

  Roger Meyer (f 1954)

  Styremedlem

  Elisabeth Hast (f 1958)

  Styremedlem

  Christine Tellefsen (f 1964)

  Styremedlem

  Jan-Vidar Pedersen (f 1952)

  Fra Proff™ Forvalt, kilde: Brønnøysundregistrene

 • dette skal definetivt deles på facebook…..

 • Sjokoservice Norge skulle vært anmeldt !

 • Mutzi

  Jeg blir så provosert av oppførselen til dette firma at jeg har ikke ord. Håper alle gjør det de kan for å svarteliste dette firma og denne sjokoladen. uansett hvor god og sunn denne sjokoladen skulle være vil jeg aldri legge igjen en eneste krone til de. håper de går konkurs rimelig kjapt. arrrg…. skrev og en kort mail / henvendelse til de om akkurat hva jeg synes. det blir sikkert ikke den eneste mailen de leser imorgen.

 • Dette er jammenmeg det drøyeste jeg har vært borti på laaange tider.
  All ære til «Morten» og deg, som har fått elendigheta frem i media.
  Respekt!

 • Linn

  Også delt på FB!! Godt noen tar ansvar!! =)

 • Alle ska få, huset og

  Sick. Kjenner faktisk en som er medlem i denne sjokolademafiaen. Bor i samme nabolag. Fyren er jo helt idiot! Alle her hater han, eneste han gjør er å gå rundt til folk og prøver å selge oss disse wannabe helsekostproduktene hele tiden. Men hevnen er søt, fyren er på kurs i Bergen og huset står helt tomt klar til å bli herpet(dekorert) litt av oss gutta i nabolaget som er på en finfin stigendeform..!!=)

  Og til de som sier at vi synker til deres nivå osv, helt serri. Huset ser helt jævlig fra før av og trenger uansett en ekstrem makekover. We dont care!

 • Maja

  Her også!

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? « tomerikstower.com()

 • «Eier av selskapet skal være Martin Brooks, som tidligere er dømt for bedrageri og ulovlige pengetransaksjoner.» takk for god info Gunnar Stavrum godt arbeid

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør « tomerikstower.com()

 • Untouchab1e

  Foruten å dele historien på facebook, G+ og Twitter, skulle jeg ønske det var noe mer jeg kunne gjøre! Håper virkelig ikke denne saken koker bort i det stille, da slik oppførsel er totalt uakseptabelt. De har helt klart brutt loven på mange punkter og dette bør anmeldes! Takk for alle som engasjerer seg i saken!

 • Slutt å skriv tull med ditt falske flagg, dere er ikke de smarteste i nabolaget om det er planen,ren idioti , det er lov å bli forbannet men denne krimminelle svindel gjengen Sjokoservice Norge knekkes med ORD LOV DOM ikke vold punktum

 • MissyChance

  Litt mange poster, så mulig det er lagt inn før, men Hanne Rohde liker ikke å bli knyttet til dem: http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.8224301

 • Untouchab1e

  Forøvrig regner jeg med at selskapet er klaget inn til forbrukerrådet? Hvis mange av oss sender inn saken må de da bli oppmerksomme på problemet?

 • ina

  Jeg er glad jeg kom over denne artikkelen i dag, for i går kom det en fyr på rehabilitering senteret og reklamerte for denne sjokoladen. Han kunne vifte med et papir, men lot det ikke bli lest at han hadde vært med på en test der han hadde fått bekreftet at han hadde fått blodårer som en 44 åring???? Dette ble vistnok gjort i Sverige av en eller annen professor. Jeg syntes det er provoserende at slike aktører får komme til steder der det er mennesker som lever med kroniske sykdommer i det daglige!!!! Om ikke annet, jeg ble rett og slett forbannet etter og ha lest hvordan bakmennene driver dette selskapet. At folk kan takke seg selv om de biter på, det blir jo en vurderings sak- for det er omtalt i positive artikler i Norsk Ukeblad med flere. Her er det snakk om og utnytte de som desperat søker en noe bedre hverdag. Takk for alt arbeid dere har lagt ned i dette, jeg skal vise dette til alle her og jeg håper ingen velger og kjøpe dette produktet-om ikke annet for og støtte Morten og hans fam,for slike trusler skal IKKE forekomme!!!! Deler på FB.

 • Ruffen

  Da har jeg posta linker på min blogg, samt skrevet noen egne ord. :) http://drsorrow.blogspot.no/2012/06/alternativ-medisin.html

  Btw. Jeg har heller ingen dress, men jeg har labfrakk. Og en heller laidback holdning, må vi gjøre det så himla komplisert?

 • Pingback: Ulovlige sjokoladepåstander « Skepsisbloggen()

 • Takk for blogging :-)

  OK da. Labfrakk er sexy. Men bare om du lover å ikke ha noe under. Ta med en til meg også.

  Venter på mail om tid og sted.

 • Kristian Mosti

  Jeg har så vidt sjekket de juridiske risikoene med en kollega som skrev sin doktorgradsavhandling om hvordan og hvor injurier behandles på tvers av landegrenser, hans input var som følger:

  * Dersom det USA baserte moderselskapet skal saksøke, vil de måtte gjøre så i en norsk rett og etter all forventning etter norsk lov – prima facie er dette en ikke-sak i norsk rett, til og med om påstandene i artikkelen skulle vise seg å være helt fullstendig gale,

  * De kan også saksøke via amerikanske sivile domstoler, men dersom ikke den saksøkte har midler (et firma typisk) i USA vil ikke den saksøkte ha noen risiko for at domstolene skal kunne inndrive erstatning i Norge – vi har ingen slike avtaler med USA. Uansett er det lite trolig at en slikk rettsak ville ha kommet noen vei, gitt at den saksøkte gadd å møte i retten eller engasjere en amerikansk advokat.
  * Et viktig punkt er også at artiklene ble skrevet på norsk – som sådan vil det være vanskelig å argumentere for at dette skal ha relevans for et amerikansk publikum.

  Uansett så tok jeg meg friheten å rapportere inn en bekymringsmelding til moderselskapet i USA, deres svar var:

  «We apologize for this response you have read in a recent blog.  This response was not sanctioned by MXI Corp.  We are currently investigating this.  Thank you for bringing this to our attention.

  Sincerely,
  MXI Corp»

 • T. Sofie

  Herlig!

 • Zzar

  Hehe, jeg gnei meg godt i henda når jeg så nederst på lista di der at det var havnet på redit.. Da er det gjort :)

 • Pingback: "Sjokolademafia" presser norsk blogger?()

 • Ida/Paris

  Jeg søkte etter Xocai på google.fr i dag (fra Frankrike altså), og da kommer dette innlegget som nummer to. Dessuten kommer det også mange andre norske artikler som er kritiske til sjokoladen.

  Så sånn kan det gå :)

 • Blogger ikke, så det er delt via Facebook :)

 • Her er enda en blogg som nylig ble kontaktet av Coxai!
  http://jaycueaitch.wordpress.com/2012/04/30/a-xocai-salesman-doesnt-seem-to-like-me/ Intressant å lese. Hun har til og med et innlegg fra 2009
  http://jaycueaitch.wordpress.com/2009/02/02/xocai-acai-rubbish/

 • Hun tok dem i løgn og falsk merking av Xocai i 09 Canada» I emailed Health Canada regarding the validity of Xocai chocolate being a “natural health product” — The response I got was that : IT HAS NOT BEEN APPROVED!», http://www.linkedin.com/pub/adam-paul-green/30/753/200 en såkalt ambassadør for Xocai er lite hyggelig mot henne på hennes blogg. Xocai er nå ikke bare et norges problem men et verdens problem ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 • http://adampaulgreen.com/ er en såkalt ambassadør for Xocai postet

  «Gunnar Tjomlid Oslo» med masse rare sjoko bilder , det at svindlerne på toppen av pyramiden føler presset i andre land er et godt tegn,,,

 • greater apeness

  Tok en titt på den bloggen, hva tror du poenget med noe sånt kan være? Fyren har lagt ut 3-4 poster med Gunnars personalia som tittel, etterfulgt av masse sjokoladebilder. Er det kanskje tanken at et søk etter Gunnar skal sende folk til den snåle sjokoladebloggen hans?

 • Karoline

  Ehm… Hvordan har de klart å forme sjokoladen i perfekte små biter med mønster på UTEN å varmebehandle den? Sjokoladen må jo være flytende for å kunne helle den i formene…

 • Øystein Vea

  Ser ut sjokoservice.no har gått ned for telling….

 • EivindKjorstad

  Tja, det er åpenbart at de også lyver – de hevder at de «advarer» mot lynsje-stemning på en «lukket Facebook-gruppe», men denne eksisterer selvsagt ikke. Dermed er dette en trussel, på nivå med om jeg skulle sende en melding om at jeg prøver å roe ned en stor folkemengde med høygafler som veldig gjerne vil besøke deg — når realiteten er at folkemengden ikke eksisterer.

 • Ser ut som nettsiden til Sjokoservice er nede…

 • Helge

  Roger Meyer driver også med dette: http://www.nano4you.no. Jeg ville ikke likt å stå på listen over forhandlere der. Disse forhandlerne burde kanskje informeres om hvem det er de handler med?

 • De html filene fungerer ikke helt, de har noen problemer med de særnorske bokstavene ser jeg.

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør | Nettgründer.com()

 • Vandalf

  Vakkert, Gunnar, vakkert!

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | Nettgründer.com()

 • Har republisert bloggpostene på
  http://nettgrunder.com/

 • Pingback: Den høyreekstreme forbruker |()

 • Dag-Erling Smørgrav

  Han prøver å få Google til å koble bloggen hans med navnet til Gunnar.

 • Jeg har rapportert ham for spam til Google, samt tipset @googlenorge på Twitter om at han bryter regelverket deres. Forhåpentligvis blacklister de ham så han blir usynlig på Google.

 • Urban Nordmann

  stygg sak.

 • Jeg ønsker å vite om denne bedriftens fremgangsmåte er forenlig med norsk lov? Hvis at du eller jeg som private individdueller hadde gjort som disse har gjort, ville ikke vi ha risikert å bli politianmeldt for sjikanen? Jeg synes det er interessant at de truer med amerikanske advokater, og ikke skjuler hensikten bak dette. Så gjør de dessuten dette, etter min enfoldige forstand, til ei internasjonal sak: hvis det jo er hold i at folk som bor her i Norge kan forfølges i USA for det som både er lovlig her til lands og gjort innenfor rikets grenser, om vi i Norge bare kan godta en slik krenkelse av egen suverenitet? Ville vi ha gjort det med et hvilket som helst annet land, og ikke USA? I motsatte fall, at det ikke er hold i at man kan forfølge våre lovlydige landsmenn utenlands, bør vi se på saka i forhold nettopp til norsk lov – bedriften nevner jo nettopp en del relevante paragrafer. Da kan man jo lure på hvorfor de ikke har brakt saka nettopp inn for våre domstoler?

 • Viking
 • Angles

  CHICO CHOCO EU LTDOrganisasjonsnummer:995 812 959Forretningsadresse:Bregneveien 20
  1664 ROLVSØY
  Kommune:FREDRIKSTADOrganisasjonsform:Norskreg. utenlandsk foretak
  Formål:Distribusjon og handel med sjokoladeprodukter. Forfatter- og
  forlagsvirksomhet. Handel med instrumenter for helsebransjen og salg
  av helseprodukter generelt. Eiendomsutvikling/salg og utleie av
  eiendom. Foredrags- og konsulentvirksomhet.

  Daglig leder:Terje Ragnar Babsvik

  Signatur:Daglig leder alene.

 • angeles

  F.eks. Jan Johansen
  Avansert søk

  TERJE RAGNAR BABSVIK

  Født:
  Inntekt:
  Skatt:
  Formue:
  Postnr:
  Poststed:

  1954
  284 622
  110 090
  0
  1664
  ROLVSØY

 • angeles

  Regnskapsfører

  Axepta Regnskap AS

 • ser ut som han har slettet det nå,,,,,,,

 • PonziKiller

  Dette er typisk Money Loosing Machine taktikk. Saksøk alle som er kritisk til deres udokumenterte påstander. Har selv fått slike trusler fra en norsk «MLM-Guru». Da jeg ønsket søksmålet velkommen, ble det stille…
  Slike «barbie slap» som en kaller slike sinnssyke og grunnløse erstatningskrav har da også blitt prøvd på en journalist i Hegnar online og en advokat for et par år tilbake. WGI nådde da ikke frem på noen av punktene.

  Så her er det bare å spre ordet, så de blir tvunget i kne. Det er det eneste som hjelper!

 • Murre

  Her har samme selskap havnet i uføre fordi de har brukt en politisjef i sine kampanjer, uten hennes samtykke.

  http://www.kampanje.com/markedsforing/article6126582.ece

 • Pingback: Xocai – the nasty tale of a Norwegian chocolate mafia | unfiltered perception()

 • En engelsk versjon er nå postet her for de som vil dele internasjonalt ;-)

  http://tjomlid.com/2012/06/28/xocai-the-nasty-tale-of-a-norwegian-chocolate-mafia/

 • Skeptikeren

  Er du en sjokoladeselger?

 • Skeptikeren

  Tipper han er en sjokoladeselger som vil vise hvor fæle kritikerne er.

 • Skeptikeren

  «Jeg har en stratos jeg trenger service på»

  Tette igjen noen hull? ;)

 • Jesusleverpostei

  Roger Meyer selger ikke bare sjokolade. Såpe med nanopartikler og USB-luftrensere som øker lungekapasiteten din med 20% er jo helt uunnværlig! Les selv: http://www.easy2buy.no/product-info.php?pid187.html

 • May Liv Polat

  Har lagt inn alle linkene hos en svensk xocai-distributør i Stockholm. Håper de begynner å svette litt der borte også :-)

 • Sjokoservice Norge og xocai svindlere er lette å gjennomskue ,,,,,, De lyver, lurer , sniker seg innpå, å om ikke det går så truer de med VOLD i ditt hjem, så med det i bakhodet er det lett å gjennomskue muldvarpen ,,

 • Ole Irgens

  Jeg mener du tar feil, og har skrevet om det her: https://plus.google.com/u/0/107074430060782606426/posts/bwsqqiF9bw6

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?- n0rdcast - | - n0rdcast -()

 • Pingback: Episode 15 – Xocai, sexleketøy og konkurranse- n0rdcast - | - n0rdcast -()

 • Pingback: Episode 15 – Xocai, sexleketøy og konkurranse | all your pods()

 • Adam Green Says:

  June 29, 2012 at 3:53 pm | Reply

  Look, man, I’m a lover by nature — not a fighter. I appreciate
  you having an opposite opinion (although I don’t consider it based on
  fact). But I will defend what is mine and what I believe in (as you
  would, and do, naturally). We see things differently = that’s all.

  In lieu of us arguing over our opinions, let’s talk facts and make it
  beneficial for one another. Let’s make peace. The London Olympics are
  coming next month and lots of positive things are happening around the
  world. Agreed?

  I’m open to a resolution discussion with you.

  Please email me directly … [email protected]

  Your opinion is noted.

  I’m looking forward to the possibilities! her er resten http://jaycueaitch.wordpress.com/2012/04/30/a-xocai-salesman-doesnt-seem-to-like-me/ Han virker ikke god,en mer manipulerende fyr skal man lete lenge etter, han er frekk nok til å ta med The London Olympics ,vil jo ikke skade sports sjoko «rykte» til Xocai

 • AB

  Jeg lurer på hvordan en politiinspektør kan være så naiv at hun går til anskaffelse av hallelurium og så promoterer det i et intervju i et helseblad.

 • Henning

  Denne politiinspektøren er jo Snåsist, så hun har vel passert Rubicon allerede.

 • Pingback: Leifis Verden» Blog Archive » 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør()

 • Pingback: Leifis Verden» Blog Archive » Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?()

 • Pingback: Sosiale medier: Den femte statsmakt?()

 • Pingback: Saltklypa #58 – Om sjokolade, sjokolade, og atter sjokolade | Saltklypa()

 • http://sjokosjokk.no/svar.html de har ingen skrupler å lurer sine ofre

  3. Hvordan i all verden skal jeg klare å spise sjokolade for 1000 kroner i måneden?

  Vi har gjennom årene blitt indoktrinert til å mene at det å spise
  sjokolade (for en tusing i måneden), umulig kan være bra for oss. Med
  denne nye produktserien må vi kunne tillate nytenking. Dette er jo ikke
  sjokolade slik vi kjenner den. Xocai er god for helsen, proppfull som
  den er av antioksidanter.

 • Jeg gir meg enda over

  Profitt, profitt, profitt. . Jeg blir kvalm.
  Får meg til å tenke på flere sider av tingsomliggerutepånettet – saken.
  Selv ble jeg oppført på Demokartenes lister, og fikk greie på det dagen før valget da min bror tilfeldigvis googlet meg. Ved å søke på meg får du opp mange treff, spesielt mange om partiet Demokratene. Da jeg skulle stemme på partiet JEG sympatiserte med (venstre), så jeg at jammen kunne jeg ikke stemme på meg selv på demokratenes lister.
  Jeg ble fly forbanna! Jeg ringte han jeg mistenkte for dette, og han tok svært lett på det. «Slapp av, dette har skjedd med Morten Harked også» Skulle det være noen trøst?? Lite ante jeg om dette partiet, men så fort at dette var for radikalt for meg. Etter denne hendelsen, vil jeg aldri gi dem en sjanse heller.
  Hvis jeg gjør som det er gjort i denne saken, lager en blogg, så vil jeg i allefall få sagt mitt ved siden av alle treffene hvor jeg er koblet til partiet.

 • Lienie

  http://www.sjokoservice.no/empty_157.html
  Ny melding fra sjokoservice… :))

 • Saken er også publisert hos Fitnessbloggen. http://fitnessbloggen.no/xocai-ytringsfrihet-mot-sjokolademafiaen/

 • Pingback: Sjokoservice og de logiske brister « 4brooker()

 • Helt vilt. Godt jobba! Kudos i bøtter og spann :)

 • Pingback: Xocai – en stygg historie om norsk sjokolademafia (a shocking story about the Norwegian chocolate mafia) « Lizpijah()

 • Utrolig unødvendig, og faktisk et reelt tilfelle av «usanne og injurierende» påstander.
  Man burde holde seg for god til sånt, om man virkelig vil gjøre noe med saken.

 • Pingback: Legemiddelverket slår ned på Xocai-markedsføringen | unfiltered perception()

 • Hei.
  Jeg har akkurat kommet hjem etter en 4 ukers ekspedisjon, så jeg har ikke fått kommentert noe før.
  Artikkelen skrev jeg for 2 år siden. Og jeg sjekket med flere sjokoladeprodusenter både før under og etter artikkelen for å forsikre meg om at det jeg skrev er fakta.
  Men for å ytterligere å sjekke sjokoladens påståtte effekt, så har jeg spurt de som selger sjokoladen, både Mayer, Babsvik og andre, om å få vite hvem det er som faktisk produserer sjokoladen. Det har jeg ikke fått vite. For det er visst hemmelig. Akkurat som deres patenterte kaldpressemetode. Selv om patenter ikke er hemmelige, er deres det! Jeg har igjen sjekket ang deres påstand om kaldpressing, og det er som alt annet bare tull. Dessuten består sjokoladeproduksjon av så mange priosesser som innebærer varme, at argumentene deres om kaldpressing faller på stengrunn.

 • Ja, det burde vel være ca 9000?

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | Tankeferd()

 • Pingback: The Skeptics Guide to the Universe snakker om sjokogate | unfiltered perception()

 • Pingback: Mørk sjokolade – bra for helsen likevel? | unfiltered perception()

 • Pingback: Jeg er mongo | unfiltered perception()

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? – indregard.no()

 • Pingback: VG: Digitalt borgervern – nerdenes hevn | unfiltered perception()

 • T

  Fantastisk! Kle dem nakne og avslør dem for hva de er, bløffmakere og bøller. Formuleringene deres i brevet bloggeieren fikk, har samme «dette er ikke en trussel, men en advarsel»-formulering, vi så ofte har sett fra muslimsk mobb. De høres rimelig primitive ut de folka der ja.

 • Nina

  Disse folka må være hjerneskadete på samme måte som scientologer har: ikke klarer de å skrive forståelige setninger, men de evner heller ikke å forstå logiske resonnementer og svare adekvat på innvendinger.

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør « litt melis på toppen!()

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? « litt melis på toppen!()

 • JorgenSlipsJacobsen

  Fantastisk å lese hvor mye baller noen folk har. Dette her høres ut som noe tatt rett ut av Scientologi kirken. Der er de jo kjent for å bruke trussler mot sine motstandere.

  Men med all denne dokumentasjonen burde også Morten kontakte en advokat og få disse folkene i retten for trussler. Alt er jo godt dokumentert.

 • Pingback: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør | Grydis()

 • Pingback: Vervingen i Xocai og Kyani stuper « 10min.no()

 • Doremus

  Jeg sier ikke at det er galt av politiet å ta hensyn til at radikale islamister og sjokoladeselgere har litt forskjellige voldsrisikoprofiler*, men jeg synes likevel det er interessant at Ubaydullah Hussein ble aksjonert mot av et helt lag av politi etter å ha skrevet:

  «Artikkelen er mottatt av både kjente og ukjente brødre, og den er
  IKKE godt mottatt. At du har snoket i folks privatliv, har satt sinnene i
  kok, og du må ikke bli overrasket dersom noe eller noen dukker opp i
  privatlivet ditt også! Med ord eller handlinger, det vet ikke jeg!

  Dette er ikke en trussel, kun nyttig informasjon til ditt eget beste.»

  Det er liksom noe kjent med formuleringene…..

  *) I den grad ‘voldsrisikoprofil’ er et ord.

 • Repostet på min blogg. Ser at dette ble postet i slutten av juni, typisk ferietid, og jeg oppfordrer derfor flere til å poste dette på sine blogger, facebook, twitter etc. nå som det kan nå ut til flere. Utrolig bra initiativ Gunnar!! http://riealeksandra.wordpress.com/

 • Pingback: Groupon? Nei takk! | unfiltered perception()

 • Pingback: » Komplottet mot Snåsamannen()

 • Pingback: Oops, I broke Xocai… | unfiltered perception()

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | Trine & Christer online()

 • Pingback: Det er ikke tanken som teller | unfiltered perception()

 • Pingback: Xocai-frontfigur Adam Paul Green på banen med nye løgner | unfiltered perception()

 • alapolo

  Fantastisk post! Herregud, stakkars mann denne Morten. Den frekkheten de utviser, disse Xocaifolkene, det er helt ufattelig. Om noe skulle være straffbart så må det da være slike trusler?

  I alle fall, velsigne ham, de sjokoladefolkene er jo faen meg kriminelle.

 • Pingback: Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit? | May Contain Traces of Bolts()

 • Det er nok helt riktig som du skriver.
  Amerikanere, både privatpersoner og firma, lider ofte av forfølgelsesvanvidd når det kommer kritikk mot dem.
  Typisk reaksjon fra amerikanske firma er å true med enorme erstatningsbeløp uten i det hele tatt å klare å registrere at USA’s lovverk ikke gjelder utenfor USA.

  I staten Colorado er det forbudt med lov å kritisere hvordan kjøttproduksjonen foregår. Det er forbudt å ta bilder av innhegninger med storfe, samt mye annet som vi her aldri ville tenkt tanken på engang.
  Årsaken er at politikere kjøpes av storkapitalen, og folk flest har lite eller ingenting å si, bortsett fra å stemme på de samme partiene år etter år.
  Det amerikanske «mattilsynet» er nå befolket av tidligere ansatte av firmaer de nå er ansatt for å overvåke. Det hadde vært mer årlig å legge ned hele institusjonen.
  De kaller det demokrati, uten å ha fått med seg at demokratiet i USA mer og mer ligner på en illusjon, et fata morgana.
  De er så til de grader sneversynte at de uten videre formidler trusler til folk i andre land uten å skjønne at de er på tynn is, for å si det mildt.

 • det er vel min generelle oppfatning at MLM «agenter» oppleves å være så indoktrinert at det er på grensen til religiøst, enten det gjelder hudkremer, shampoer, parfymer, slankepulver, eller som er sjokolade. Og som kjent tukler man ikke med noens religion. Slikt straffes veldig ofte med døden, dog uten lov eller dom, men med yppersteprest eller en eller annen gudelighets fullmakt. så trusler fra de miljøene ville jeg faktisk overveid å ta på alvor. Selvom ordlyden i denne korrespondansen er mer latterlig enn truende.

 • Pingback: Rovfiskere | Marias Metode()

 • Pingback: Skitten sjokoladebusiness med Xocai | Funfacts til folket()

 • Micella

  Herregud Tjomlid… du lever i en merkelig verden med det lille mørke sinnet ditt du….
  Man får vondt av deg…
  Jeg tror du biokjemisk hadde hatt veldig godt av mange av de stoffene som er i Xocai…
  …dersom du VIL dras ut av din merkelige mørke lille verden da….

 • Micella

  Hva har så dette med Xocai helsesjokolade å gjøre…!??
  Herre min hatt.. få dere et liv!

 • Micella

  Det er det værste våset jeg har hørt…..

 • fulltnavn

  Hvis du fant noen feil i blogposten er det jo bare å påpeke dem.

 • Sylfest

  Men, Bøhn. Selger ikke du tilsvarende produkter gjennom Synergy Worldwide, og har økonomiske interesser av å sverte dette blogginnllegget?

 • Michel Schrøder

  Jeg blir bestyrtet over slik behandling av et enkelt menneske.