NettavisenUPJeg har i dag inngått en samarbeidsavtale med Mediehuset Nettavisen AS.

For en tid tilbake ble jeg spurt av Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum om jeg kunne tenke meg å inngå et samarbeid med dem. Stavrum selv oppdaget bloggen min gjennom den såkalte «sjokogate», en sak han selv skrev veldig bra om, og ønsket nå å ha meg med i stallen av bloggere for Nettavisen, sammen med blant annet Elin Ørjasæter. Det takket jeg selvsagt ja til.

Dette synes jeg er veldig spennende av flere årsaker. Det ene er at jeg rent personlig anser det som en tillitserklæring til min bloggvirksomhet. Når man sitter og diller med en blogg på fritiden så føles det i blant litt diffust hva man egentlig driver med. Det er selvsagt mye hyggelig feedback i kommentarfelt, på mail og i sosiale medier, men den store og tunge anerkjennelsen av at det man bruker time etter time på faktisk har en verdi kommer gjerne når en kommersiell aktør ønsker å inngå et samarbeid. Det føles godt at skriveriene mine blir lagt merke til og at en stor medieaktør ser verdien i tekstene jeg produserer.

Det andre er at det vil medføre flere lesere, noe som selvsagt er svært hyggelig!

Det tredje er at jeg heretter vil tjene noen kroner på annonseinntekter fra bloggen. Bloggingen tar fryktelig mye av min fritid, både den research jeg gjør mer eller mindre daglig, og skriveøktene når nye bloggposter produseres, så å få litt betalt for den tiden er etterlengtet. Det er likevel viktig å understreke at jeg ikke selv styrer eller selger annonsene i bloggen, det gjøres av Nettavisen helt uavhengig av meg, så det vil derfor aldri være noen direkte innvirkning på innholdet fra annonsører.

Rent praktisk betyr altså dette nye samarbeidet at bloggen om kort tid vil få annonser og kanskje noen designmessige endringer, men utover det er det nøyaktig samme blogg som før. Nettavisen legger ingen redaksjonelle føringer på innholdet, og jeg blogger fritt om de tema jeg ønsker å blogge om, i den form jeg selv ønsker å skrive. Med andre ord vil innholdet i bloggen være som det alltid har vært, både bloggarkivet og innholdet i nye bloggposter. Jeg blogger når jeg vil, og om hva jeg vil. Og domenet er selvsagt det samme som det alltid har vært. Du trenger ikke endre noen bokmerker eller RSS-feeds.

Fordelen for meg er at Nettavisen vil profilere enkelte av mine bloggposter på forsiden av nettavisen.no. Det vil gi bloggen min økt eksponering og flere lesere. Ettersom jeg har sterke meninger om mye, og tror jeg fyller en viktig rolle innen vitenskapsformidling, synes jeg det er veldig moro, og ikke minst viktig, å nå ut til flest mulig. Kanskje spesielt til lesergrupper som ellers ikke ville oppdaget bloggen min.

Jeg ser også på dette som et lite fremskritt for skeptisisme og kritisk tenking nå som mine skeptiske bloggposter trekkes frem i en av de store, norske nettavisene. Hurra for det! :-)

Dette synes jeg er en veldig spennende start på 2013, og jeg gleder meg til å blogge mer i tiden fremover!

 • Sellout!

  ;)

  Gratulerer.

 • Hurra for deg, Gunnar! :)

 • gratulerer så mye! :D det var velfortjent! og kjempemorro :)

 • Tom Dahle

  Gratulerer, det var velfortjent!

 • Godt at flere da kan lese kommentarer basert på kunnskap og grundighet – ikke bare overflatisk dillejournalistikk.

 • Lykke til, ser fram mot mange overskrifter og hete diskusjoner :D

 • Sigurd Mikkelsen

  Gratulerer! Et gledelig bidrag til det ellers så kommersielle mediebildet. Lykke til videre!

 • Harald

  Jøss, da får man kanskje vurdere å slette 127.0.0.1 nettavisen.no linjen fra hostsfila.

 • Tik

  Jasså, så Nettavisen eies av Big Pharma? Verden vil bedras!

  Gratulerer med samarbeidet. Det er håp når en kommersiell aktør er villig til å samarbeide med andre enn spøkelsrsjegerne!

 • Gratulerer! Blir deilig å se litt motvekt til den luftige gladjournalistikken man ser altfor ofte i norsk media…

 • Danarki

  Gratulerer så meget! Det var på høy tid spør du meg :)

 • Gratulerer! Men får du innvirkning på hva slags annonser som ikke skal stå på bloggen din?

 • Gratulerer!
  Jeg er ikke noe glad i Nettavisen, da skillet mellom redaksjonelt innhold og reklame er for uklart slik jeg ser det. Nivået vil heves med deg på lag, så jeg håper dette er en ny trend fra en avis jeg har sluttet å lese, slik at jeg igjen kan se nytten av å klikke meg inn der ;)
  Jeg skal i alle fall fortsette å følge bloggen din gjennom tykt og tynt!

 • Nei, så det kan jo bli spennende :-) Men annonsene er i det minste ikke kontekst-avhengige, så det blir ikke slik at hvis jeg skriver kritisk om akupunktur så dukker det opp annonse for akupunktur… Annonsene selges av Mediehuset Nettavisen, og de pleier bare ha én stor toppbanner eller hesteskobanner, ikke mange små.

 • Gratulerer! :)

 • Kruseknall

  Flott, Gunnar.
  Jeg har ventet og håpet på at du kan få en mer kommersiell plattform for din blogg. Så godt som du blogger så bør du kunne leve (mer) av det. Om Nettavisen er den beste partneren vet jeg ikke helt, synes de har tapt seg de senere årene – selv om Gunnar Stavrum har gode intensjoner og positiv driv.
  For øvrig er mitt råd til deg å gjøre noen av bloggpostene noe kortere. Jeg vet og ser du har mye på hjertet, og du er utrolig grundig (og fyldig) i kildehenvisninger og sitater. Tror likevel at lesbarheten hadde økt om de ble kortet noe ned.

 • Gratulerer til deg, men først og fremst til Nettavisen som med dette gir et viktig bidrag til å spre rasjonell tenkning!

 • KriKra

  Kremt. Ja, Nettavisen sine lesarar treng ihvertfall litt input… Det treng kanskje redaksjonen også… Kanskje skiljet mellom reklame og redaksjon kan vera ein fyrste bloggpost frå deg? Vel, vel. Uansett; det er flott at det kjem nokre kroner inn på denne bloggen etter dei vanvittig mange timane du brukar på den.

 • Erik Faarlund

  Gratulerer, Gunnar. Dette var moro, og ikke minst viktig for å nå ut til andre enn menigheten. Jeg tror det er viktig at de «uvaskede masser» får servert denne typen informasjon – ikke minst gjelder det Nettavisens lesere.

 • Meg vettu

  Da dropper jeg nettavisen fra nå. Men et lite tips, kan du ikke starte med å utdype mer om dine holdninger hva gjelder pedofili og at du synes det er helt greit om fremmede menn onanerer til bilder av din lille datter, fordi du mener hun ikke tar skade av det?

 • Øyvind Eide

  Dette er noe jeg kan stille meg bak!