En liten tekst om stor smålighet

Screenshot 2014 03 24 23 21 35

«Hvem skaper rasisme i landet?» er spørsmålet bloggeren Ann Tove Buklev stilte for få dager siden i bloggen sin. Og hun hadde selvsagt svaret klart. Det er myndighetene, må vite. De som kaster penger etter flyktninger slik at vi hardtarbeidende etnisk norske nordmenn fra Norge bare må stå og se på – måpende av misunnelse.

Det er klart nordmenn blir rasister når utlendinger kommer til landet vårt og mottar mer i sosialhjelp enn den unge, kjekke lysluggede sønnen til nabodama gjør når han skal finne seg sted å bo. Det er klart sånt gjør oss til rasister. Vi har egentlig ikke noe valg. For dette kan ikke være rettferdig? Skal vi ikke alle behandles likt? Spesielt vi som er litt likere enn de andre?

Vi har hørt det helt siden den litt sjarmerende ekle rasismen fra åtti- og nittitallet imponerte guttene bakerst i klassen: «Flyktningene kommer hit og får Mercedeser, dyre møbler og luksusleiligheter kastet etter seg fra kommunen. Mens vi andre må jobbe for lønna, så kommer disse svartingene og bare får alt de peker på.»

Ja, for de var jo som regel svarte da, disse negrene fra Pakistan.

Det at Arne Myrdal og FMI slengte rundt seg med slike tåpeligheter for 20-30 år siden, kunne man nesten unnskylde med at flyktninger var litt nytt for oss dengang. Vi visste ikke bedre. Vi hadde knapt vendt oss til kebab og Grandiosa, og nå stod plutselig somaliere i forsvarsmuren på fotballaget? Det får være måte på hvor mange nye inntrykk vi skal måtte hanskes med per tiår.

Så vi var mistenksomme, og hvis noen i nabokommunen hadde hørt rykter om at tremenningen hadde sett en indisk lege kjøre en BMW, ja, da var det klart at alle flyktninger fikk gratis Mercedes av staten som takk for at de kom hit for å stjele jobbene våre. Og damene. Han småtorturerte somalieren som knapt viste seg utenfor døra var uten tvil årsaken til at MC-guttene ikke fikk mus.

Men dengang var det bare spekulasjoner og rykter. Nå ligger endelig beviset på bordet. Ann Tove Buklev har nemlig sett et saksdokument fra Alta kommune som beviser bedrageriet Ekte Nordmenn utsettes for. Hadde det ikke vært for at Jens allerede har ruslet av gårde, hadde vi samstemt krevd at han måtte gå. Med minst sju utropstegn. For her er beviset, damer og herrer. Her ser dere hvordan vi alle, helt uten å vite det, står stilt opp etter veggen med rompa bar mens sosialistene rompekjører oss en etter en, dag ut og dag inn, ut og inn, til vi blør. Vi har det så alt for jævlig i dette landet.

La meg presentere bevis nummer 1: Tabellen.

Screenshot 2014 03 24 23 34 34

Sånn. Trenger vi egentlig mer enn det? Blir du ikke spontant rasist av dette, kan dessverre ikke Buklev hjelpe deg mer. Da er du et håpløst tilfelle. Sannsynligvis homo eller feminist.

IndrerasistHer ser du jo svart på hvitt hvordan flyktninger praktisk talt får kastet dyre biler og Gucci-dresser etter seg fra Alta kommune. Er det ikke ille? Er det ikke bare så din indre rasist vrenger seg ut av magen som fra en klassisk scene i filmen Alien?

Ikke?

Vel, hvis vi nå tar av oss rasisthatten et øyeblikk, så er nok ikke situasjonen så ille som Buklev vil ha det til. Eller, strengt tatt er jo ikke situasjonen slik hun fremstiller den ille uansett. Men hun er åpenbart stolt over å ha avslørt myndigheten på denne måten, så la oss late som om dette er ille. Hytt gjerne med neven mot dataskjermen om det hjelper.

Der ja, nå kan du senke hånden og skuldrene, for hva viser egentlig tabellen oss? Jo, den viser at en enslig flyktning i Alta mottar 11.500 kroner mer enn en vanlig nordmann når han eller hun skal etablere seg i egen bolig i Norge for første gang. Et ektepar eller samboere får 12.000 kroner mer. Èn gang. Det er et engangsbeløp.

Fordi mens nabogutten som må flytte ut fra kjelleren til mamma og pappa gjerne har en del eiendeler fra før, familiens gamle sofa, kanskje en vaskemaskin, klær, servise, TV og seng, så har ofte en flyktning lite annet enn det de kan bære i en koffert. De har ingen familie eller støtteapparat å vende seg til. De har ingen bekjente de kan få hjelp av, eller onkler som kan hjelpe dem med to tusen kroner til å kjøpe en billig komfyr. De står helt på bar bakke, og trenger litt mer hjelp fra samfunnet til å starte sitt nye liv i Norge enn det de aller fleste andre gjør.

Etter å ha mottat noen tusenlapper mer fra Alta kommune til å etablere seg, får de deretter utbetalt det samme beløp som alle andre til livsopphold og sosialhjelp. Ikke en eneste liten Mercedes er sneket inn i kommunebudsjettenes fotnoter. Arne Myrdal må vri seg i graven i skuffelse.

Så hvem er denne bloggeren som får Frp-velgerne til å ejakulere sin misunnelse og sitt hat utover Fremskrittspartiets Facebookside i en sirkelonani av idioti? Åh, det er bare en kvinne som presterte å lire av seg følgende perle bare et par timer etter at bomben i Oslo smalt 22. juli 2011:

Jeg tror svært mange skulle ønske at en av de to døde var statsministeren selv.

Screenshot 2014 03 24 23 58 43

Eller som under Breivik-rettssaken i 2012 fortsatt lurte på hvem i AP-bevegelsen som egentlig planla terroraksjonene 22/7:

Selv undrer jeg på hvem i AP-bevegelsen som står bak dette attentatet, som planla denne terroraksjonen for å befeste makten i Norge.

Buklev2

Buklev er åpenbart ikke den skarpeste kniven i skuffen, fordi hun presterer også å lire av seg følgende i Alta-bloggposten sin:

Vi ser i utdrag av skriv over, at det ikke settes tak på boutgiftene. Hvor mange, og ikke minst HVEM leier ut til flyktninger, som kan kjøre opp husleier, og melke kommunen for skyhøye leieinntekter? Hvem er hushaiene som leier ut til flyktninger? Kan de være bekjente av ansatte innen NAV og derunder korrupsjon? For etniske norske så er det tak på hva sosialetaten dekker av boutgifter. En enslig kan for eksempel bli gitt beskjed om at denne er nødt å finne en leiebolig til makspris på 5000 kroner per måned. Men for flyktninger er det altså fritt frem!

Jeg har lest og lest det aktuelle dokumentet, men det fremkommer ganske klart at det ikke er noen forskjell i tak på boutgifter for flyktninger sammenlignet med andre. Det er altså ingen forskjellbehandling her, selv om Buklev klarer å lese det inn i teksten. Kanskje urettferdigheten overfor fattige, etniske nordmenn ble så stor at hun ikke klarte å lese klart gjennom sine tårefylte øyne.

Dette er norsk smålighet og misunnelse på sitt verste. Det er motbydelig, det er flaut, og det er idiotisk. Når de samme personene som klager over at innvandrere ikke vil la seg integrere i samfunnet samtidig raser fra seg hver gang det viser seg at det norske samfunn forsøker å legge til rette for god integrering, blir det så hyklerisk at det gjør vondt.

Vi er et samfunn som virkelig har råd til å hjelpe de mest vanskeligstilte blant oss i gang med et nytt liv. Hvis slik medmenneskelighet provoserer så mye at man føler for å dele et blogginnlegg fra en Breivik-støttespiller, da er man virkelig smålig. Det er ikke en Ekte Nordmann verdig.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!