Jeg vil holde foredrag for deg!

Last updated on 29. juni 2015

Foredrag1

Jeg har de siste par-tre år holdt snart 70 foredrag i inn- og utland. Det har vært for et vidt spekter av oppdragsgivere, både lokallag i HEF, medisinstudenter, Legeforeningen, Folkehelseinstituttet, psykologistudenter, forskere, Sex og samfunn, konfirmanter, Røde Kors, Norsk Filminstitutt, Universitetet i Nordland, NTNU, Universitetet i Oslo, Høgskolen i Østfold, Norsk folkehjelp, Norsk tannvern, Norsk revmatikerforbund, LHL, Kreftforeningen, Diabetesforbundet, Oslo døveforening, Ladies Circle, Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og flere.

Her finner du en oversikt over tidligere og kommende foredrag.

Kanskje du er lærer og kunne tenke deg å gi elevene en underholdende innføring i kritisk tenking? Eller kanskje du trenger et underholdende foredrag på neste firmafest, julebord eller frokostseminar? Jobber du innen helsevesenet og ønsker å stimulere til debatt om etikken rundt placeboeffekt og bruk av alternative behandlingsmetoder? Kanskje du er student og trenger en spennende foredragsholder på neste seminar? Eller trenger du og dine kollegaer i det offentlige litt tips til bruk av sosiale medier i informasjons- og kunnskapsformidling?

Tema for foredragene har mine er varierte, og her er en liste over ting jeg gjerne foredrar/foreleser om:

Screenshot 2015 03 13 12 13 01

Placebodefekten – hvordan vi lurer oss selv

Et foredrag om hvorfor vi opplever at behandling som ikke virker, virker likevel. Logiske tankefeil, psykologiske mekanismer, upålitelig hukommelse og placeboeffekten.

Jeg demonstrerer også hvordan vi ikke kan stole på egne opplevelser og sanseinntrykk i morsomme og sjokkerende eksempler – og så forklarer jeg hvorfor hjernen vår lurer oss på denne måten.

Passer best for studenter og voksne.

Sosiale medier og kunnskapsformidling

Jeg har en av Norges mest leste blogger, og forteller om hvordan jeg har jobbet for å nå ut og bli hørt.

Hva gjør en bloggpost god? (Tips og triks!) Hvordan får man mange til å lese bloggen? Hvordan kan sosiale medier brukes? Hva skal man skrive om? Er det farlig å ha sterke meninger? Her får du gode tips og praktiske eksempler.

Foredraget passer bra til både unge og voksne.

Screenshot 2015 03 13 12 15 31

Vaksiner og vaksinemotstand

Hvorfor er noen kritiske til vaksiner? Virker vaksiner, og er de egentlig trygge? Hva med svineinfluensavaksinen? Kan vi egentlig takke vaksiner for at smittsomme sykdommer har blitt redusert? Hva med alle som hevder å ha blitt skadet av vaksiner?

I dette foredraget tar jeg for meg vanlige antivaksinepåstander og går gjennom disse med tydelige argumenter og harde fakta.

Passer best for studenter og voksne.

Netthets og den moderne debatten

Er netthets en trussel mot ytringsfriheten? Jeg har opplevd mye netthets i min tid som samfunnssdebattant og blogger, men hvordan har det påvirket meg? Er det forskjell på kvinner og menn på den digitale debattarenaen?

Her får du mange skremmende eksempler på netthets, og råd til hvordan man håndterer dette på en god måte.

Passer best for studenter og voksne.

Sanselureri

Et underholdende foredrag som vil gi publikum mange aha-opplevelser!

Her demonstrerer jeg med mange fascinerende eksempler hvordan vi lurer sansene våre. Publikum får oppleve hvordan hjernen konstruerer en falsk virkelighet, og får en forklaring på hvorfor det er slik.

Foredraget passer bra til både unge og voksne. Fin innføring i kritisk tenking for skoleelever!

Screenshot 2015 03 13 12 17 29

Myteknusing og kritisk tenking

Hvordan skal vi være kritiske til alt som deles i sosiale medier? Her får du flere eksempler på saker som har gått viralt, og forklaringen på hvorfor disse er usanne. Du lærer også gode triks til hvordan du raskt kan sjekke sannhetsinnholdet til alt du leser i sosiale medier.

Foredraget passer bra til både unge og voksne. Fin innføring i kritisk tenking for skoleelever!

Kosthold, dietter og kritisk tenking

Det florerer av påstander rundt kosthold og dietter. Hvordan skal man forholde seg til disse? Hva vet vi om hva som virker og ikke virker? Kan det være noe av dette som er farlig, og hvordan skal menigmann klare å skille klinten fra hveten?

Passer best for studenter og voksne.

Dommedagsprofetier

Dommedag spås med jevne mellomrom. Her får du en underholdende og tankevekkende gjennomgang av mange dommedagsprofetier og hvordan disse kan brukes til å lære mer om kritisk tenkning.

Foredraget passer bra til både unge og voksne.

Screenshot 2015 03 13 12 20 22

Diverse

Jeg kan også forelese om alternativ behandling, holde bloggekurs og skreddersy foredrag og workshops med ulike temaer. Foredragets varighet kan som regel tilpasses arrangementet og publikum, og det åpnes alltid opp for spørsmål/debatt i etterkant av foredragene – hvis det er tid til det.

Ta gjerne kontakt med en forespørsel, så ser vi hva vi kan få til!

Her finner du en oversikt over tidligere og kommende foredrag.


Foto øverst: Atle Abelsen

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!