Debunking myths remote working

Det er over midnatt. Igjen. Jeg tøyer grensene med min mars bloggemaraton, men jeg aksepterer bloggposter etter midnatt så lenge den postes før jeg legger meg. Dagen er jo ikke over før man sovner!

I dag, eller i natt, ville jeg bare dele et lite hjertesukk omkring bloggevirksomheten min.

Jeg ønsker å drive folkeopplysning. Ta for meg påstander og myter, og undersøke disse i lys av vitenskapelig forskning.

Vaksiner har, som de fleste faste lesere vet, vært en hjertesak. Jeg har tatt for meg en nesten uendelig rekke av vaksinemyter, prøvd å se hva forskning viser, og grave frem fakta som jeg kan presentere på en lett forståelig måte.

Men så slår det meg at dette kanskje er fånyttes. Hver gang jeg blogger om en myte, f.eks. «fører vaksiner til autisme?», så har jeg en følelse av å også bidra til å spre denne myten enda mer.

Kanskje de som leser bloggposten forstår hva jeg sier der og da, men to måneder senere husker de kanskje bare at de en gang lest noe om vaksiner og autisme, og så tenker de at det sikkert var noe med at vaksiner fører til autisme.

Det er litt farlig.

Bidrar jeg bare til å hamre inn mytene enda mer hver gang jeg nevner dem i bloggen? Gjør jeg egentlig bare vondt verre?

Det er ikke godt å si. Men igjen kan vi snu oss til forskningen, og den støtter dessverre min frykt.

En studie utført i fjor tok utgangspunkt i at 43% av amerikanere tror at influensavaksinen kan gi influensa. Det kan den ikke.

Når folk fikk korrekt informasjon om dette, altså fikk lese en artikkel som forklarte tydelig hvorfor vaksinen ikke kan gi influensa, endte de fleste riktignok opp med å akseptere dette.

Men de som var mest skeptiske til vaksiner fra før, ble bare enda mer vrangvillige mot å ta vaksinen.

Hos de som ikke var så kritiske til vaksiner i utgangspunktet, så man heldigvis ikke denne effekten.

Med andre ord: Man kan nok drive folkeopplysning til gjerdesitterne, de som ikke har sterke meninger hverken den ene eller andre veien, men de som er mest vaksinekritiske vil bare få forsterket sin vaksinemotstand – uansett.

Det samme så man i en tilsvarende studie med MMR-vaksinen og myten om at den kan føre til autisme.

Ved å gi korrekt informasjon om at MMR-vaksinen ikke gir autisme, ble de fleste overbevist om at dette ikke var en reell fare. Men de som var mest kritiske til vaksiner i utgangspunktet rapporterte likevel en enda større motvilje mot å la barna få MMR-vaksinen etter studien.

«The first message of our study is that the messaging we use to promote childhood vaccines may not be effective, and in some cases may be counterproductive,» said Brendan Nyhan, an assistant professor in the department of government at Dartmouth College, who researches misconceptions about health care. «We need more evidence-based messaging about vaccines. We don’t know what works, and we need to learn more, rather than relying on hunches or intuition.»

Så, ja. Kanskje jeg faktisk gjør vondt verre. Kanskje jeg bare burde holde kjeft. Statistikken viser jo at gjerdesitterne ender opp med å vaksinere barna uansett.

Det er i all hovedsak bare de få innbitte vaksinemotstanderne som ikke gjør det. Og de blir jo bare enda mer kritiske til vaksiner jo mer informasjon de får om at vaksiner er trygge.

Dammit.

 • Øystein Gudim

  Folkeopplysning fungerer nok for tvilerne. Det var et herlig kommentarfelt på Se og Hør sin Facebook-side om vaksinemotstand denne uka. «folk flest» har tatt budskapet om meslinger og vaksine. Trolig det jeg kaller Disneyland-effekten etter debatt om vaksiner de siste ukene.
  https://www.facebook.com/seoghor/posts/10155366078130607

 • Dette er jo et spørsmål realfagsdidaktikere har gjort mye interessant forskning om. Fysikeren Derek Mullers (aka. Veritassium) doktorgrad handlet opprinnelig om hvordan lære realfag med læringvideoer, men oppdaget under feltarbeidet at studentene ikke lærte noe som helst fordi studentene filtrerte bort informasjon i videoene som stred med deres forhånds(vrang)forestillinger.

  TEDed The key to effective educational science videos (6 min)

 • Lina Merit Jacobsen

  Jo mer noen investerer i kampen mot vaksiner, jo mer taper de ansikt ved å endre mening (synes de selv, i hvert fall). Det er jo enkel psykologi. Men for de som stilltiende har unlatt å vaksinere barna sine, kan nok folkeopplysning ha en god effekt. De vil være på det vinnende laget, nå som antivaxxerne blir mer og mer margarinalisert. Men så er det kanskje bra for folk flest å diskutere dette, så får vi et mer aktivt forhold til denne kunnskapen, og lar oss ikke villede så lett senere.

 • NewSun

  Jepp, et veldig godt poeng! Å investere seg selv i et prosjekt er den største innsatsen man kan gjøre; da har man gått «all in» så å si. Finnes det så selv den minste mulighet for å overbevise seg selv om at man ikke har tapt, men at spillet fortsatt pågår, så griper man den kan det se ut til.

 • anja67

  For det første er gjerdesitterne en viktig gruppe som kunne falt ned på feil side hvis mammabloggere og konspirasjonsteoretikere fikk holde på uimotsagt, løftet frem av et ukritisk og sensasjonshungrig mediekorps. For det andre har du veldig mange lesere, og dine bloggposter påvirker mediene og den offentlige debatten i riktig retning. Hvordan du og sterke støttespillere brakte Hole til taushet er et eksempel off the top of my head, arresteringen av NRK for falsk balanse er et annet. Jeg kunne fortsatt. Stemmen din teller, og i den utstrekning du har et poeng i posten over så er det helt marginalt. Du vurde tydeligvis ikke tenke så mye så sent; noen ganger er dagen over før man har sovnet. :-)

 • MaLex

  Første gang jeg ble spurt om hva jeg mener om at vaksiner fører til «enter disease here» ble jeg vel for å være helt ærlig tatt på senga. Når man er immunolog og har jobbet med disse tingene og de fleste vennene jobber innenfor samme fagområdet blir man kanskje litt blind for hva som blir spredd av konspirasjonsteorier rundt omkring (slik var det i hvertfall hos meg). Tror alle som jobber eller har jobbet med dette kjenner til Wakefield osv, men det er jo mye mer enn dette som blir spredt på diverse nettsider.

  Etter denne hendelsen ville jeg alltid være forberedt i tilfelle slike spørsmål dukker opp. Og de har dukket opp, ikke av ekstreme motstandere, men vanlige folk som har blitt redde fordi naboen eller en venninnne sa ditt eller datt eller av noe se har sett på nettet. Det har kanskje vært litt flere i den siste tiden i forbindelse med barselgrupper, mammatreff og lignende. Og når spørsmål dukker opp synes jeg det har vært svært nyttig å ha diskutert med en del av de helt ekstreme motstanderne for å se hvor de henter alt tullet ifra og for å holde meg oppdatert på hva forskningen viser (jeg jobber nå ikke lengre med vaksiner/forskning).

  Så.. jeg er ikke sikker på om det er helt nytteløst. For de helt ekstreme, absolutt. Men jeg synes det er viktig å å la visse argumenter ikke stå uimotsagt og man burde kritisere pressen når de (for å skape «balanse») gir folk som Sølje og co for mye spalteplass.

 • Sofie Berg

  Jeg var på god vei mot antivaxklanen, men snudde i tide. I fremtidige samtaler og diskusjoner vil jeg nå ha mer tyngde i min argumentasjon om hvorfor det er så viktig å følge vaksineprogrammet. Det er ikke bare dine lesere du opplyser, det blir en rullende snøball, da jeg regner med flere enn meg videreformidler der anledningen byr seg. Du gjør en viktig jobb, med et viktig tema, og de som eventuelt etter en tid kun husker «vaksine=autisme», vil forhåpentligvis treffe på en av dine andre lesere, som kan oppklare misforståelsen;)

 • Frode P. Bergsager

  Du har et poeng, men jeg tror likevel det er lurt å kjøre slike folkeopplysningskampanjer.
  Da oppdager vi andre hvilke meninger og oppfatninger som har skjult seg i kroker og klikker, og vi vil bli mer på vakt når vi hører kjent feilinformasjon som vi ellers ville avfeid med at vi må ha hørt feil.
  Vanligvis omgås vi mennesker med nokså like meninger og interesser, og vi fristes sjelden til å oppsøke andre miljøer. Dermed mister man litt meninger (på godt og vondt) som kan være viktig å vite at finnes.

 • Dag Inge Hansen

  Ja, du gjør vondt verre. Den tilnærmet religiøse tilnærmingen til det du oppfatter som «kunnskap» er dessverre dogmatisk og trangsynt. Saksynt burde være noe mer interessant enn hetsing og fordommer. Når du prøver å fremheve dine egne syn, som er veldig tabloide og forenklede, så leder det veldig fort til at kunnskapsløse personer lures til å tro at du fremstiller noe korrekt og balansert. Dessverre er det en utspekulert måte å kommunisere på som ikke er tjenlig i en politisk debatt. Alle burde vite at vitenskapen er forbundet med politiske meninger i alle retninger rundt kontroversielle tema. En politisk debatt bør tilstrebe å føre en respektfull tone som f.eks også lar politiske motstandere komme til orde og mene hva man vil. Man kan ikke trumfe igjennom sin mening med ord som med hammer. Dersom man ikke klarer å tøyle mobbing og hetsing, så fører det til at mange trekker seg unna pga. språkbruken. Språkbruken din kan til tider inneha aggressivt språk. Kan det være din form for avreagering? For det andre så blir det av meningsmotstandere, nær sagt selvfølgelig tolket i en annen retning enn du prøver å oppnå. Det vil bli en bekreftelse på at du er forutinntatt og trangsynt, og følgelig har du mistet godvilje.

 • Scrotumsen

  Politisk uenighet er noe helt annet enn vitenskap og logikk. Det er du og andre fantaster som blander politikk inn i dette.
  Det Tjomlid gjør i sin blogg er å referere vitenskapelig konsensus innen forkjellige fagfelt. Hans «eget syn» begrenser seg til å mene at man skal bygge samfunnet på vitenskap og kunnskap, ikke på tro, sysning og udomumenterte antagelser. Ære være ham for det.

 • Én forklaring er hvordan ord tolkes.
  «Ikke se for deg en hest med briller.» Hva så du for deg nå?
  «Lille Trille falt ikke ned fra gjerdet.» Og nå?
  «Influensavaksine gir ikke influensa.»
  Hjernen tenker i bilder, noe som er veldig tydelig hos barn hvis du prøver med ulike setninger med ordet ikke. Ved å gi en instruks ved hjelp av ordet ikke, maner vi paradoksalt nok frem et bilde av det man ikke skal tenke – og det hjernen husker lettest, er bildene.
  «Ikke klø deg på nesa» er fin test. Prøv det på ungene dine. Det vil fungere på veldig mange voksne også.
  Løsningen er selvfølgelig å unngå å male et bilde av det uønskede med «ikke» foran, og i stedet gi en tydelig instruks på hva man ønsker. «Gå rolig» fungerer langt bedre enn «ikke løp», siden både instruksen og bildet instruksen maler er det man ønsker.

 • Peter Emil Petersen

  Tjomlid, for all del ikke gi deg. Tenk på alle dem som sovner FØR dagen er over, og unnlater å vaksinere seg og barna fordi de ikke følger med i timen. Disse skal du fortsette å vekke opp, og de fleste blir glad for din innsats. Og gjør det gjerne saklig og skånsomt, så blir det lettere å våkne….

 • Kristine Thoresen

  Vet du? Jeg synes absolutt ikke du skal holde kjeft. Siden norske barn får sin første dose med mmr-vaksine først ved 15 måneders alder, er det superviktig å fortsette å jobbe for å dra gjerdesitterene ned på riktig side av gjerdet!
  Vaksinemotstanderne hviler ikke.
  Tenk om vi til slutt mistet flokkimmuniteten? Hvilken katastrofe det ville vært for de aller minste av oss? Jeg har ikke fått alle barna jeg har planlagt enda. Og selv om de jeg har er vaksinert med alt helsevesenet har tilbudt oss, så ønsker jeg at den neste babyen jeg evt. får ikke blir syk pga. andre menneskers ignoranse og egoisme.
  Vi har også unger i nærmiljæet vårt som ikke KAN ta vaksinen, av helsemesssige årsaker.
  Som medlemmer av et samfunn mener jeg at alle har et delansvar i å beskytte andre medlemmer av samfunnet sitt så godt det lar seg gjøre.
  Litt på samme måte som at det er viktig å holde trafikkreglene, så man ikke forårsaker trafikkulykker der uskyldige blir skadet eller mister livet.

 • Dag Inge Hansen

  Det synet du frambringer er også det som er hovedproblemet. Du innbiller deg kanskje at politikk og vitenskap i denne bloggen er to adskilte ting. Faktum er jo at det BURDE være to separate ting, på samme måte som politikk og religion. På den måten kan man diskutere vitenskap uten forkastelige personkarakteristikker og trangsynthet. Hvor hadde vi vært hvis religion hadde vært diskutert på samme måte som her? Da snakker vi om midtøsten med sine lange og tragiske historie. På samme måte bør det være i vitenskapelig debatt. Hold personlig eller politisk synsing og trangsynthet langt unna, ellers så er du ikke i stand til å imponere noen andre enn folk uten utdannelse.

 • Christian Bøe

  Èn ting er ihvertfall sikkert og det er at hvis Tjomlid, eller noen fra hans klan, noensinne kommer i den situasjon at egne barn får varig mèn av en vaksine vil jeg ikke lese eller høre et PIP med noen som helst undertone av bitterhet i seg. Hverken smurt utover forsiden på Nettavisen eller i media ellers!

  PS: Jeg er selv vaksinetilhenger og mine barn har fått de vaksiner alle normalt får. Det betyr ikke at jeg ikke ville reagert som f.eks Spetalen gjorde for en tid tilbake om noe skulle gå galt. Noe annet ville være ekstremt merkelig!

 • Kalle

  Som du selv sier:Hold synsing langt unna :) Kan ikke du begynne med det? :)

 • Hvem skulle vi være bitre på? Ja, det finnes en helt mikroskopisk sjanse for at min datter kunne bli skadet av en vaksine, men det er jo en risiko jeg er inneforstått med. Den er vesentlig lavere enn ved å la henne kjøre bil når hun bli eldre, eller bade i badekar, eller spise mat, eller det meste annet hun gjør i hverdagen. Skulle jeg bli bitter på bilindustrien om hun en dag ble påkjørt?

  Spetalen er et dårlig eksempel, fordi det foreligger ingen grunn til å tro at hans datter faktisk tok skade av vaksinen. I ditt hypotetiske eksempel må man i det minste legge til grunn en sannsynlig sammenheng.

 • Ainuene

  Hvorfor klager du på mennesker som ikke tar vaksiner egentlig?
  Dere andre som TAR vaksiner i henhold til deg selv, blir jo ikke smittet siden dere er vaksinerte, så hva er problemet ditt? MÅ alle gå i samme flokk?
  De som ikke vaksineres er også klar over farene dette forbindes med, så hva er egentlig problemet ditt Tjomlid?

  Du kaller Spetalen et dårlig eksempel ene og alene fordi at det PASSER å si at han er det siden dette ikke støtter dine synspunkter. det foreligger faktisk en større grunn til å tro at hun BLE syk av vaksine enn ikke, når man ser på tidsaspektet og jentas tidligere sykehistorikk som Spetalen også har skrevet om. så jo, det er faktisk en overhengende sannsynlig sammenheng her, selv om det ikke passer seg for DEG å se den.

  for gud forby at du skulle ta feil ikke sant? det er tross alt ikke EN vaksinemotstander som er farlig for deg og de som er tilhengere av alt som heter vaksiner… så hva er problemet ditt? «gjør-som-jeg-sier» komplekset ditt er enormt stort.

 • Du er inne på noe når du sier flokk. Det kalles nemlig flokkimmunitet. Det er en del som ikke kan vaksineres. Spedbarn, folk på immundempende medisiner, HIV-syke, de på cellegift… de kan dø av en enkelt infeksjon, og den eneste beskyttelse de har er deg og meg.

  De som ikke vaksineres er åpenbart ikke klar over at farene ved å ikke vaksinere er mange ganger høyere. Hadde de vært klar over det, hadde de selvsagt vaksinert.

  Og selv om Spetalens datter tok skade av vaksinen, så er det uvesentlig for vaksinedebatten. Det er enkel matematikk når man sammenligner kreftfaren uten HPV-vaksine og risikoen ved vaksinen.

  Les og oppdater deg på litt enkel risikoanalyse:
  http://tjomlid.com/2015/02/14/vaksiner-og-det-falske-nullpunkt/

 • Scrotumsen

  Trangsynthet og ufine personkarakteristikker er mest utbredt på antivax-konspiranoia-siden. De er nødt til å ty til det siden de har fakta mot seg.

 • Kalle

  En grunn til at jeg ikke liker vaksinemotstandere er at min bestemor eller andre eldre kan bli smittet av en som ikke er vaksinert.Veldig kjipt å måtte leve med at f.eks bestemor som er for syk til å ta vaksine skal bli drept av en som ikke vil ta vaksine siden en sølvvann-selger på internettet sier vaksiner er farlige..

  Du hadde vel ikke likt det om du eller noen av dine kjære måtte ligge i en jernlunge p.g.a polio?Eller i verste fall dø…

 • Kalle
 • Ragni Elisabeth Funner

  Takk for endelig saklige innlegg av et menneske som jeg merker kan kunsten å diskutere og ikke bare skal angripe og hevde seg selv på en primitiv måte. Det er egentlig bortkastet energi å holde på her inne, for de vil jo egentlig ikke ha en diskusjon, men bare forherlige seg selv og sitt ståsted, og som du sier, imponere de uten kunnskap og utdannelse (eller kanskje vi skal kalle det dannelse ). Men man ser jo ofte at mennesker som har lite kunnskap er de verste bøllene i en diskusjon, og angrep er jo beste forsvar når man ikke har noe annet å ty til.

 • saltpadde

  Jeg tenker at det er viktig nettopp å drive folkeopplysning til gjerdesitterne. De som ikke har så mye kunnskap om dette, og leser en skummel artikkel eller to og begynner å lure. Ser at vaksinemotstanderne er mange på nett og tenker at når så mange mener dette, så er det kanskje noe i det. Jeg har kommet fram til at én ting man egentlig burde gjøre på f.eks. artikler som er FOR vaksiner, er å si seg hjertens enig med artikkelen i kommentarfeltet, for det virker jo som om det er de som er uenige som er mest ivrige på å kommentere. Da virker det som det er mange av dem for en som er usikker. Bare å skrive «bra artikkel, viktig tema», eller noe sånt jevner ut inntrykket litt for den som leser.

  Ellers synes jeg at alle som argumenterer grundig mot vaksinemotstandere, klimabenektere og lignende typer i kommentarfelt rundt omkring er HELTER. Poenget er ikke å overbevise den du diskuterer med, for det gjør du svært sjelden. Poenget er at den usynlige tredjeperson som leser og ikke er så kildekritisk ikke skal begynne å tro at det er noe i disse menneskenes argumentasjon når den står uimotsagt. Selv orker jeg ikke diskutere så ofte, så jeg beundrer dem som står på og tilbakeviser den ene idiotiske påstanden etter den andre.

 • Christian Bøe

  Da er det notert for fremtiden hva ditt syn er rundt dette. Så er det bare å henvise datteren din til denne bloggposten om hun skulle være så uheldig å komme i en slik situasjon.

 • Veldig interessant post. Jeg ser at kognitiv dissonans, altså at investeringen i en oppfatning gjør at vi holder ekstra på denne er tatt opp i diskusjonen under. Jeg kjenner meg selv igjen i denne mekanismen, men jeg kan bli overbevist om det motsatte. Gir du meg bevis så går det inn til slutt, selv om det kan ta litt tid.

  En litt annen vinkling på problemet med at folk kan gå i baklås tas opp av forfatteren Chris Mooney i bøkene «The Republican War on Science» og «The Republican Brain». Jeg har bare lest den siste.
  I The Republican Brain tar forfatteren opp hvordan alle mennesker befinner seg på en gradient mellom de som kan, og de som ikke kan «omvendes» i de fleste tema (litt enkelt sagt). Mooney diskuterer disse mennesketypene med sine styrker og svakheter, og kopler dette til religion, politikk og vitenskap. Han tar opp litt om hvorfor vi er forskjellige på dette feltet, og han tar også opp hvordan man kan oppnå styrke ved å ha flere fraksjoner av denne gradienten i et samarbeid. En republikansk hjerne kan være en som setter seg mål og jobber mot disse samme hva – uten mulighet til omvendelse. Slike folk er ofte kristne republikanere, men de finnes tydeligvis også innen de radikale miljøene.

 • Frode P. Bergsager

  Du skriver flotte svar med ironi, det er ikke så mange som klarer det på en god måte.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Når jeg leser dette, så er det nesten for dumt til å kommentere, men hvis du tror at disse sykdommene man vaksinerer mot er farlige dersom man har et godt immunforsvar, så må du lenger ut på jordet. Jeg og alle jeg kjente da jeg var barn hadde barnesykdommene og ingen døde. Ingen av oss ble vaksinert. Vi er SÅÅÅ klar over hvor normalt det er å få en sykdom som stimulerer immunforsvaret naturlig, at du aner ikke ! Og vi er SÅÅÅ klar over at vaksiner i de aller fleste tilfeller ikke har noen hensikt. Vi er mye mer klar over hva vaksiner er og gjør vi som velger å ikke vaksinere, fordi vi har tatt et aktivt standpunkt etter å ha satt oss grundig inn i begge sider. Du har tydeligvis bare satt deg inn i en side og er ikke interessert i å få mer kunnskap, for du slakter jo f.eks. «Trace Amounts», som er en dokumentar om hvor farlig vaksiner er, uten å ha sett den ! Det er slik du opererer, dessverre. Du er bare overhodet ikke interessert i den andre siden. Mens jeg har gjennom medisinske studier, spesialstudier og mye lesing satt meg godt inn i begge sider. Jeg er aldri syk, og har kun fått to vaksiner i mitt liv, polio og tub. Min mor på 93 år er frisk som en fisk, klar i hodet og sterk, og ser ut som om hun er 70 år, og har aldri tatt vaksiner og tar aldri medisiner. Min far som er i 80-årene vaksinerer seg og blir syk hele tiden. Og slike eksempler kan man finne mange steder. Jeg ser at de friskeste pasientene mine generelt sett, er de som tar lite eller ingen medisiner og velger å ikke ta influensavaksiner. Og mange leger som ser effekten av medisiner og vaksiner, er ofte helt oppgitte, da de ofte føler de aldri kommer i mål med denne måten å behandle en kropp på. La kroppen få lov til å slippe alle disse kjemikaliene ! Da blir den naturlig sterkere. Det burde være forståelig. Bortsett fra i akutte tilfeller. Da er jeg faktisk glad for at vi har medisner.

 • 5-10 barn døde hvert år av meslinger i Norge før vaksinering startet. Minst like mange fikk varige hjerneskader. Flere tusen ble årlig innlagt på sykehus med komplikasjoner fra meslinger.

  Men disse finnes vel ikke fordi du ikke kjente noen slike. Og som vi vet, i din verden foregår vitenskapelig forskning med anekdoter og subjektive opplevelser. Sukk.

  Det er jo rart at disse sykdommene forsvant nesten samtidig med innføring av vaksiner, hvis vaksinene ikke virker.

  http://tjomlid.com/2013/02/25/vaksiner-redder-liv-2/

 • Ragni Elisabeth Funner

  Sykdommene hadde et drastisk naturlig fall lenge før man introduserte disse vaksinene, takket være bedre hygiene, renere vann og høyere levestandard. Historikere er helt enige om dette. Det at 5-10 barn dør av meslinger pr. år synes jeg virkelig ikke er grunn nok til å massevaksinere og kanskje gi langvarige skader på tusenvis av barn, noe man er nokså sikker på har skjedd og skjer. Barns syklighet har steget proporsjonalt med vaksinering. Som jeg sikkert nevnte, så er det også dokumentert at 108 barn er døde av MMR vaksinen de siste 10 år. Vi vet ikke omfanget av hvor mye vaksiner skader. Det er det jeg mener vi må sette oss inn i og være villige til å se hvordan legemiddelindustrien jobber, for der er det mye som ikke tåler dagens lys. I min verden foregår ting basert på virkelige hendelser og dokumentasjoner, og ikke kjøpte og betalte studier som det er avslørt mange ganger at legemddelindustrien står bak. Jeg stoler overhodet ikke på denne industrien ! Du vet sikkert om lobbyismen innen WHO i forbindelse med det man kalte en pandemi i 2009 i henhold til svineinfluensavaksinen. WHO måtte sparke folk og gikk ut offentlig med denne skandalen. Og hvis du tror dette var
  eneste gangen, tar du feil. Slike skandaler er rundt oss hele tiden, og det er viktig at vi har øynene åpne og følger med i timen.

 • MaLex

  Hvordan er det du argumenterer?! Du kommer med anekdoter og tror du kan overbevise noen med dette? Sett deg heller inn i hvordan virkeligheten ser ut.

  Du burde forresten skrive hvem «vi» er (når du skriver «Vi er SÅÅÅ klar over hvor «). Det er nemlig ikke det immunologer og fagfolk på dette området sier. «Vi» er tydeligvis vaksinemotstandere som bruker Youtube-videoer, anekdoter, Humphries, Geier, Lee, Hooker, Wakefield, Singh og co som referanser. Dermed er «vi» de som ikke har greie på kildekritikk.

 • MaLex

  (Greit å ha tekst liggende fra tidligere diskusjoner :-) Eksempel meslinger:
  En ting som er viktig å gjøre er å se på antall sykehusinnleggelser, bivirkninger og dødlighet som blir rapportert i vestlige land. Og så må man huske på at dette er en veldig smittsom sykdom og at før vaksinen ble innført var 97% på ett eller annet tidspunkt smittet av sykdommen. Hvis man skulle slutte med vaksiner, ville man fått samme elendigheten igjen.

  Trekker frem Tyskland og RKI, siden jeg har jobbet her med vaksiner og fordi Tyskland har hatt en del utbrudd av meslinger.

  En liten oversikt over årene 2005-2013 i Tyskland (kilde: http://www.rki.de/DE/Content/Infekt/Jahrbuch/jahrbuch_node.html ).

  2005: 778 tilfeller med meslinger. 98 med sykehusinnleggelse. 2 med hjernehinnebetennelse, 17 med lungebetennelse, 11 med mellomørebetennelse, en jente på 14 døde.

  2006: 2307 tilfeller med meslinger. 344 med sykehusinnleggelse. 8 tilfeller med hjernehinnebetennelse. 51 personer fikk lungebetennelse, 45 med mellomørebetennelse. En 2 år gammel gutt døde.

  2007: 565 tilfeller med meslinger. 73 med sykehusinnleggelse. 11 med lungebetennelse, 8 med mellomørebetennelse og en fikk hjernehinnebetennelse.

  2008: 916 tilfeller med meslinger. 98 med sykehusinnleggelse. 15 med mellomørebetennelse, 11 med lungebetennelse. En person fikk hjernehinnebetennelse.

  2009: 574 tilfeller med meslinger. 148 sykehusinnleggelser. 17 med mellomørebetennelse, 15 med lungebetennelse.

  2010: 780 tilfeller med meslinger. 222 sykehusinnleggelser. 18 med lungebetennelse, 11 med mellomørebetennelse. 1 med hjernehinnebetennelse.

  2011: 1607 tilfeller med meslinger. 345 med sykehusinnleggelse. 35 med lungebetennelse, 21 med mellomørebetennelse, 2 med hjernehinnebetennelse. 1 mann døde.

  2012: 166 tilfeller med meslinger. 41 med sykehusinnleggelse. 2 med lungebetennelse, 4 med mellomørebetennelse, 2 med hjernehinnebetennelse.

  2013: 1771 tilfeller med meslinger. 509 med sykehusinnleggelse. 33 med lungebetennelse, 18 med mellomørebetennelse og ett tilfelle med hjernehinnebetennelse.

  Dessverre er Subacute sclerosing panencephalitis ikke meldepliktig, derfor har de ikke noe informasjon om dette. (1:10000 som har hatt meslinger utvikler denne sykdommen og er vanligvis dødelig, nyere forskning viser at det faktisk er 1:2000-1:3000 når det gjelder barn under 2 år)

  Over 90% av de som får meslinger er uvaksinerte.

  Ett årskull i Norge er ca på 60.000. Jeg regnet litt på det. Ca 20% av dem ville havne på sykehus (11.500), 2% lungebetennelse (1.200), 1,6 % mellomørebetennelse (900), 0,2% hjernehinnebetennelse (111) og 0,03% ville dø (18). I tillegg, når man ser på undersøkelsene til RKI så dukker de fleste tilfellene opp i første til andre kvartal (hovedsakelig i løpet av 3 måneder), man får altså ikke en jevn spredning av sykdomstilfeller gjennom hele året.

  Dett er så klart ca og teoretisk. Og.. dette er bare meslinger. Hvilke andre vaksiner synes du vi burde slutte med?

 • Ragni Elisabeth Funner

  Jeg ser godt hva du mener, og er enig at meslinger kan være en farlig sykdom for enkelte idag. Men jeg tror at dersom vi hadde hatt et annet forhold til kosthold og det å leve på ren og sunn mat, ville vi vært i mye større grad istand til å takle disse sykdommene som vi alle fikk som barn. Jeg underviser i ernæring og glykoernæring (også for leger og helsepersonell), og vi vet at maten vår idag er temmelig næringsløs og inneholder mye sprøytemidler i forhold til for eksempel 40 år siden. Nordmenn har i følge målinger høyest innhold av giftstoffer i blodet sitt i verden, og også høyest forekomst av visse sykdommer. Næringsinnholdet i maten vår, er i følge EU, drastisk redusert de siste 50 årene, og dette gjelder også Norge. Hadde leger kunnet mer om kosthold og ernæring og rettledet sine pasienter på dette nivået, er jeg overbevist om at vi hadde tålt mer og hatt et sterkere immunforsvar. Dette er også dokumenter i studier hvor man ser at kosthold påvirker både sykdomsforløpet og er viktig mht. preventiv helse. Jeg er ikke enig at meslingvaksinen er den som reduserte antall sykdomstilfeller, fordi man strides om dette for historisk sett var sykdommstilfellene svært lave når man introduserte vaksinen. Historikere sier alle sykdommer har hatt et naturlig fall siste 100 år takket være økt levestandard og bedre hygiene.
  Jeg synes også der er skremmende å se idag at fullt vaksinerte blir syke, og også smitter andre ikke vaksinerte. Se nyere studier på dette hvor man isolerer virus-stammen og finner at nysmittede som ikke er vaksinert har samme virusstamme som vaksinen innholder. Så effekten av vaksiner er ofte ikke slik man tror eller noen vil ha oss til å tro. Jeg har generelt ikke troen på vaksiner, fordi jeg vet det er som nevnt andre metoder å styrke immunforsvaret på som jeg mener er mye mer skånsomt og bedre for generell helse.. Man kan sikkert argumentere for at vaksiner har reddet liv, og det kan godt hende, men jeg føler det blir å spille russisk rullett når man ser hvor mange useriøse aktører det finnes som lager vaksiner, når man leser om studier som er blitt skrotet fordi de ikke passet inn i eller laget det resutatet man ville ha, når man vet legemiddelindustrien betaler for studiene sine i dyre dommer og forsøker å betale folk for å ikke fortelle sannheten om hva som egentlig foregår. Jeg kan ramse opp, men kan ikke legge ut all dokumentasjon på dette her inne. Det tar for lang tid. Men les boken til Dr. Virapen, og se dokumentarfilmen «Trace Amount», hør på bekjennelsene til flere barnelegespesialister som uttaler seg om reaksjoner på vasksiner i diverse rettsaker. Tror det uansett er viktig for deg som lege å ihvertfall sette seg litt inn i denne siden også.
  Men som jeg skrev i et annet tilsvar, så har jeg troen på akuttmedisin og vet den daglig redder liv. Men akkurat som vi tidligere brukte mye antibiotika for å forebygge, mener jeg det er like bortkastet og ødeleggende med vaksiner. Heldigvis har vi idag innsett dette og bruker antibiotika varsomt.

 • MaLex

  «Jeg kan ramse opp, men kan ikke legge ut all dokumentasjon på dette her inne.»

  Ja, det ser jeg. Masse påstander uten dokumentasjon… (hvor veldig mye er direkte feil..).

 • Ragni Elisabeth Funner

  Ja, ja, det er helt ok at du synes det. Jeg synes jo det samme om teorier, statistikk og betalte studier av legemiddelindustrien som mange ganger blir avslørt som ren juks. Vi er bare på forskjellig side av bordet du og jeg. Og det er helt i orden ! :) Ha en fin dag !

 • Ragni Elisabeth Funner

  Vil bare du skal få med deg denne :

  Vaccine “science” as it’s most typically presented to the public is a hollow house of cards propped up only by deception and lies. Ask any doctor out there to show you even just one all-cause morbidity and mortality study proving the safety and effectiveness of vaccines and you’ll never get to see it, because such a study is nonexistent.

  Johns Hopkins University graduate Dr. Robert Rowen has been investigating the claims surrounding the “safety and effectiveness” of vaccines for many years, and his undeniable conclusion is that vaccines don’t work and they aren’t safe. The measures by which the modern medical profession claims that vaccines are safe and effective don’t hold water, he maintains, and are easily disproven.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Vil bare du som er medisiner skal lese dette, for synes det er viktig i denne debatten.

  Vaccine “science” as it’s most typically presented to the public is a hollow house of cards propped up only by deception and lies. Ask any doctor out there to show you even just one all-cause morbidity and mortality study proving the safety and effectiveness of vaccines and you’ll never get to see it, because such a study is nonexistent.

  Johns Hopkins University graduate Dr. Robert Rowen has been investigating the claims surrounding the “safety and effectiveness” of vaccines for many years, and his undeniable conclusion is that vaccines don’t work and they aren’t safe. The measures by which the modern medical profession claims that vaccines are safe and effective don’t hold water, he maintains, and are easily disproven.

  “In China, well over 90 percent of large populations are getting vaccinated, and allegedly they have immunity, and they measure immunity by immunoglobulins,” explained Dr. Rowen during a recent interview with NaturalHealth365.com host Jonathan Landsman, which is available online for free through the Vaccine World Summit.

  “It turns out that that’s not a good way to measure immunity because people with immunoglobulins are getting measles. It just doesn’t seem to work.”

  Vaccines provide only temporary immunity at best, and come with a high risk of permanent health damage

  A widespread misconception holds that vaccines are the only way to attain immunity and avoid infectious disease. But quite the contrary is actually true, as vaccines only provide temporary immunity, at best, while simultaneously and significantly increasing the risk of immune dysfunction, behavioral disorders and other major health problems.

  “There’s a graph of how these communicable diseases have fallen since the introduction of vaccines, and a corresponding, parallel, identical rise in chronic immune dysfunction, like asthma, arthritis, multiple sclerosis, and others,” warns Dr. Rowen, who used to advocate for vaccines before he understood their true risks.

  “No one has ever done an all-cause morbidity and mortality study on the effectiveness and safety of vaccines, and that’s what I’ve called for since 1990 when I first got alerted to the situation.”

  Chronic disease has skyrocketed among children alongside massive additions to vaccine schedule

  Dr. Rowen cites a study published in the Journal of the American Medical Association (JAMA) back in 2010 that highlights a doubling in the rate of chronic health conditions among children between the years of 1994 and 2006 — from 12.8 percent to 26.6 percent. This directly corresponds with substantial increases in the number of vaccines added to the government’s vaccine schedule.

  Another study he references demonstrated that infant mortality rates are higher among vaccinated children.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Synes det er viktig at du leser og får med deg dette dersom du skal virke seriøs i en debatt. Du trenger mer info om hvorfor mange er imot vaksiner. Regner med at denne legen kan litt mere enn deg ??Hvis du bare latterliggjør dette også, må jeg si at jeg begynner å lure på hva du egentlig driver med….

  «Vaccine “science” as it’s most typically presented to the public is a hollow house of cards propped up only by deception and lies. Ask any doctor out there to show you even just one all-cause morbidity and mortality study proving the safety and effectiveness of vaccines and you’ll never get to see it, because such a study is nonexistent.

  Johns Hopkins University graduate Dr. Robert Rowen has been investigating the claims surrounding the “safety and effectiveness” of vaccines for many years, and his undeniable conclusion is that vaccines don’t work and they aren’t safe. The measures by which the modern medical profession claims that vaccines are safe and effective don’t hold water, he maintains, and are easily disproven.

  “In China, well over 90 percent of large populations are getting vaccinated, and allegedly they have immunity, and they measure immunity by immunoglobulins,” explained Dr. Rowen during a recent interview with NaturalHealth365.com host Jonathan Landsman, which is available online for free through the Vaccine World Summit.

  “It turns out that that’s not a good way to measure immunity because people with immunoglobulins are getting measles. It just doesn’t seem to work.”

  Vaccines provide only temporary immunity at best, and come with a high risk of permanent health damage

  A widespread misconception holds that vaccines are the only way to attain immunity and avoid infectious disease. But quite the contrary is actually true, as vaccines only provide temporary immunity, at best, while simultaneously and significantly increasing the risk of immune dysfunction, behavioral disorders and other major health problems.

  “There’s a graph of how these communicable diseases have fallen since the introduction of vaccines, and a corresponding, parallel, identical rise in chronic immune dysfunction, like asthma, arthritis, multiple sclerosis, and others,” warns Dr. Rowen, who used to advocate for vaccines before he understood their true risks.

  “No one has ever done an all-cause morbidity and mortality study on the effectiveness and safety of vaccines, and that’s what I’ve called for since 1990 when I first got alerted to the situation.”

  Chronic disease has skyrocketed among children alongside massive additions to vaccine schedule

  Dr. Rowen cites a study published in the Journal of the American Medical Association (JAMA) back in 2010 that highlights a doubling in the rate of chronic health conditions among children between the years of 1994 and 2006 — from 12.8 percent to 26.6 percent. This directly corresponds with substantial increases in the number of vaccines added to the government’s vaccine schedule.

  Another study he references demonstrated that infant mortality rates are higher among vaccinated children. «

 • Harry

  I gårsdagens «KLASSEKAMPEN» skriver Marit M. Simonsen om «Fakta og følelser.» «God informasjon må formidles gjennom psykologi, ikke bare fakta», sier hun. Jeg syns hun har et poeng og anbefaler artikkelen. For min egen del mener jeg det er ganske innlysende at angrep som regel utløser forsvar; i form av motstand og eventuelt motangrep. Dette er primitiv psykologi, og så primitive er altså de fleste av oss. Så uansett hvor korrekte dine sannheter er; dersom de blir fremført på en aggressiv måte, for å dupere en «motstander», vil de ikke føre til dialog. Du vil få klapp på skulderen og heiarop fra «dine egne». Og motstand fra «de andre». Hvis målet er å oppnå dialog er man nødt til å legge bort kampretorikken.

 • Kalle

  Vanskelig å ha en dialog når «motstanderen» nekter å forholde seg til fakta.Man kan ikke vinne en diskusjon mot noen som nekter å tro på noe man kan se med egne øyne…Det at f.eks vaksiner fungerer og er bra er jo like tydelig som at sola varmer,men fortsatt så klarer jo folk å fornekte det..Hvordan skal man da avgjøre diskusjonen?

  Er ikke uenig med deg altså,tvert i mot.Men må være litt realist oppi det hele,og bare innse at ingenting står sterkere enn lysten til å tro at man er en av de utvalgte få som har sett sannheten,selv om man blir motsagt av fakta og virkelighet..

 • Kalle

  Komme i hvilken situasjon?At faren gamblet på at det er bedre å ta vaksine og ha en bitteliten sjanse for små bivirkninger istedet for å bli syk og være garantert store plager,muligens død?Er ikke tvil om hva jeg ville valgt…

 • MaLex

  Robert Rowen som holder kurs i «ozone therapy» og tror han kan helbrede ebola-syke med dette? En fyr som er kjent for å spre pseudovitenskap og komme med udokumenterte påstander. Seriøst? Synes du at dette er en god og troverdig kilde?

 • Kalle

  Klarer du å skrive noe som helst selvstendig,eller klarer du bare å klippe og lime?Skal man klare seg som komiker,som det virker som du prøver på,må man ha eget materiale…Man kan ikke bare kopiere andres stand-up show,du må tenke selv.Og bare fordi en tekst er på engelsk så er den ikke nødvendigvis sann.Regner med at mange av dine likesinnede blir imponert og lurt,men her må du nesten komme med noe mer for å fremstå som smart..

  Bare ett lite tips,vær så grei å ikke lim inn en laaaaang tekst med svada igjen…

 • Kalle

  Hun liker ikke troverdige kilder,de mener jo ikke det hun mener.Tror hun kun leser de «faktaene» hun finner på nyhetsspeilet.no og sånne tullesider på internettet…Du vet,sånne som bare er påstander uten hold i virkeligheten.. ;)

 • Laila Olafsen

  Min sønn fikk kikhoste da han var under 2 måneder gammel, og han lå på intensivavdelingen i flere uker. Det var kritisk flere ganger og vi ble bl.a spurt om vi hadde tenkt på dåp. Når man velger bort vaksiner er dette noe man, med viten og vilje, er villige til å risikere! Hvem gjør slikt mot sine egne barn? Når jeg leser slikt VÅS (som du skriver) blir jeg bare oppgitt over hvor kunnskapsløse voksne mennesker kan klare å være i 2015!

 • Laila Olafsen

  Jeg er veldig nysgjerrig på EN ting: Når spedbarnet til en vaksinemotstander får kikhoste og kjemper for livet (noe mitt har gjort, fikk kikhoste før han ble vaksinert, 2 måneder gammel), vil vaksinemotstanderen da takke ja til medisiner? (For, som alle vet kan også medisiner ha bivirkninger). Og om spedbarnet dør, burde ikke da foreldrene stilles til ansvar? For å dø av kikhoste i 2015 er fullstendig unødvendig. Foreldrene tok, ved å ikke vaksinere, en sjanse som kan koste liv.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Mener du virkelig at fordi din sønn fikk kikhoste så er det risikofritt å vaksinere ? Du kan vel ikke mene dette ? Går det an å være så lite reflektert ? Si det til alle foreldre som vaksinerte og barna enten døde eller ble alvorlig syke. For disse finnes det faktisk mange av. Det finnes bare i Norge over 100 barn som har fått narkolepsi etter bare svineinfluensavaksinen og har fått ødelagt sitt liv takket være vaksinen, og til disse er det utbetalt 170 millioner kroner ! Det er utbetalt store skadeerstatninger i mange land verden over. I India nå vil man stille Bill gates for retten etter at tusener er døde eller ødelagte etter vaksiner. Og du burde virkelig la være å kalle dette vås, når du ikke har noen kunnskap annet enn hva du selv har opplevet. Jeg kan også fortelle om selvopplevde hendelser som er rystende, men perspektivet må være større enn det.

 • Laila Olafsen

  Så du TROR virkelig at vaksiner tar flere liv enn det de redder??? (Er det over hodet mulig å være så kunnskapsløs?) Hva vet du om hvilken kunnskap jeg har? Jeg har lest mye, og i motsetning til deg har jeg lest fakta. Har du lest noe annet enn vås som antivaxxere sprer på facebook? Har du lest hva Hr. Tjomlid har svart deg rett under her? Ser at du har fått mange gode svar fra andre, og orker ikke gjenta. Har diskutert med slike før. EN gang i blandt må man bare innse fakta: You can´t argue with stupid.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Stakkars deg, at det går an. Du støtter deg til mange her inne som ikke har peiling på medisin og immunisering og som blir hjernevasket av legemiddelindustrien og massemedia. Du er jo ikke lite frekk heller. Og kalle andre for idioter fordi de ikke støtter ditt standpunkt forteller meg at du befinner deg på et så primitivt og simpelt nivå og du har jo overhodet ikke evne til å reflektere over andre sider av samme sak. Jeg vet om spedbarn som er smittet av sykdom og som klarer de fleste sykdommer dersom de blir ammet. Et spedbarns immunforsvar er selvfølgelig utsatt dersom man ikke ammer. Studier viser også sammenheng mellom krybbedød og for tidlige vaksiner. Disse er publisert i PubMed, hvis du nå vet hva det er. Det er mange grunner til å ikke vaksinere, men disse tror jeg du aldri har hørt om fordi du synes sikkert det er mye enklere å følge strømmen slik at du slipper å tenke selv. Og værsågod ! For meg er det helt likegyldig hva andre gjør. Folk får finne ut av ting selv. Synd bare mange må bli syke eller dø før man forstår at vaksiner kanskje ikke er løsningen. En ting er å dø av en sykdom. Det gjør de fleste av oss, men å dø av menneskeskapte kjemikaler synes jeg er utrolig lite helsevennlig og også veldig spekulativt. Styrker man immunforsvaret naturlig slik at kroppen blir sterk, er mye gjort. Men ingen her inne har den minste forståelse for slikt. Ingen er født med en vaksine i baken og det er helt unaturlig å immunisere kroppen slik vi gjør idag. Dette burde egentlig være enkelt å forstå. Det er faktisk veldig intelligente og utdannede mennesker som forteller om hvordan vaksiner skader systemet. Hva du har lest forteller med at du er totalt ensporet. Jeg har vært igjennom det meste om vaksiner, og trodde faktisk på dette noen år etter endt medisinsk utdannelse. Men mer kunnskap gjorde at jeg forsto at vi blir lurt. Trodde kanskje det var noen her inne som var åpne for andre perspektiv, og som var istand til å diskutere på et normalt nivå, men jeg forstår nå at her inne er det helt mørkt og jeg takker for meg.

 • Laila Olafsen

  «…….vi blir lurt……..»
  og du kaller MEG hjernevasket? Du er vel av dem som bruker penger på homeopati også? Og spirulina?
  Det jeg kaller idioti er å ikke evne å ta til seg kunnskap. Har du forresten hørt om kildekritikk? Sjekker du noen gang kildene du siterer fra? Og du har medisinsk utdannelse? Fra hvor? Solgunns homeopatiske-brevskole?
  Jeg har lest det du skriver her og jeg har lest svarene du har fått. Jeg lurer nesten på om du er et nettroll.
  Beklager forøvrig et «våsete» innlegg, men man kan da ikke ta slikt seriøst?!

 • Glibert

  Hvordan kan du vite at akkurat din mening alltid er fakta ?
  Slik er det alltid med sosialister av forskjellige typer, de mener alltid at det de selv mener er «fakta» og alle andre er onde mennesker som jobber dag og natt bare for å produsere falsk informasjon for å lure folk.
  Men vi har et ganske godt ordtak i Norge som sier «på seg selv kjenner man andre»

 • Emil Muller

  Ragni blir lett imponert av engelsk tekst, samme hva slags vås som står der. Prøv denne også Ragni, helt i din gate skulle jeg tro:

  http://www.theflatearthsociety.org/cms/index.php

 • Christian Bøe

  Vi snakker da ikke om de små bivirkningene her – vi snakker om de som f.eks blir uføre. Det er ganske mange som har fått erstatning pga narkolepsi f.eks etter en av influensavaksinene. Tenk deg at du har en frisk tenåring uten noen helseproblemer og så, etter å ha fått vaksine for ett eller annet, får avkommet en slik tilstand. Hva skal du si til tenåringen din da? «Sorry mac, sjansen for at noe skulle gå galt var så liten at dette får du faktisk bare tåle så lenge majoriteten tåler det!» …? Mitt poeng er at selvsagt skal man ha vaksiner og selvsagt bør man ta de (fleste), men man trenger ikke å sable ned de som har et litt annet syn enn man selv og det er her det syndes på denne bloggen gang på gang på gang.

 • Scrotumsen

  Hvordan vet DU at dine meninger er fakta?
  Jeg mener f.eks. dette med at:
  – Holocaust skjedde ikke
  – Jøder kontrollerer verdens makthavere, bl.a. PST
  – HIV/AIDS, ebola og svineinfluensa var skapt av USA

 • Christian Bøe

  Står det navn på smitten isåfall eller? Det blir jo ene og alene spekulasjoner om hvordan et svakt menneske har fått en eller annen sykdomstilstand.

 • Christian Bøe

  Klipp og lim fra ulike kilder er jo det denne bloggen er basert på i sin helhet. Du tror vel ikke for alvor at Tjomlid har forsket på alt han mener noe om selv?

 • Scrotumsen

  Ingen benekter at vaksiner kan ha bivirkninger. Poenget er at vaksiner forhindrer sykdom, varige senskader og dødsfall i mye større utstrekning.
  Er det vanskelig å forstå?
  Jo, når noen ikke har forstått noe så enkelt er det viktig å «sable dem ned», slik at ikke vrangforestillinger får stå uimotsagt.

 • Scrotumsen

  Ja, noen studier blir avslørt som juks. Det viser at systemet innen seriøs medisin stort sett fungerer bra.
  Dine kilder baserer seg derimot konsekvent på udokumenterte antagelser, tvilsomme studier og feilaktige tolkninger av resultater. Så poenget var…?
  Du er forresten ikke på en annen side av noe bord i det hele tatt. Alle dine poster i forskjellige debatter dokumenterer at du er fullstendig i klørne på en antivitenskapelig antivax-konspiranoia-kult.

 • Kalle

  Han skriver i det minste med egne ord,han limer ikke inn lange tekster på engelsk han ikke skjønner selv :)

 • Kalle

  Spørsmålet ditt fortjener ikke engang ett svar…

 • Christian Bøe

  Så lenge ikke bivirkninger rammer DEG er det lett å si noe sånt ja. Påstår du noe annet juger du!

 • Kalle

  Mange som har fått erstatning ja,men det er p.g.a hvordan systemet fungerer..Ingen som kan koble narkolepsi til vaksine.

 • Kalle

  Siden min mening er basert på fakta så vet jeg at det er fakta.Jeg er ikke en naiv sjel som tror på alt jeg leser og sluker ting rått,i motsetning til visse andre..Jeg vil sette pris på at du begynner å forholde deg til hva andre sier istedet for å lage en haug stråmenn :)

 • Christian Bøe

  Det er ikke gitt at kikhoste blir medisinert. Det kommer an på hvor langt ut i sykdomsforløpet pasienten vurderes å være. Vårt barn ble ikke vurdert å ha nytte av medisinering. Dermed ble det våking over barnet samt ta det opp og sørge for frie luftveier (en hjelpepleier på sykehuset viste oss et overraskende virkningsfullt grep for dette) når anfallene kom. Om man har sett hvor fort et lite spedbarn blir blå av kikhosteanfall er det ikke rart om enkelte faktisk dør. Det handler i mange tilfeller om hvor snartenkt og kjapp man er i reaksjonen som foreldre. For vårt barn gikk det heldigvis bra.

 • Kalle

  Vil du ha små bivirkninger av en vaksine eller vil du ha store skader,mulig død, etter sykdom?Jeg synes valget er enkelt,men så er jeg en som liker livet da.Jeg valgte vaksine :)

 • Christian Bøe

  Jeg har også valgt vaksiner, men ville blitt jævlig sur om livet mitt ble snudd opp ned dagen etter…sånn er det bare.

 • Scrotumsen

  Hjelpes… Dette var tydeligvis veldig vanskelig for deg, men altså igjen:

  Ved å ta vaksinen har jeg tatt en liten risiko for å få (stort sett veldig milde) bivirkninger, men jeg har nesten helt eliminert den mye større risikoen for å få sykdommen, inkludert faren for varige senskader og død.

  Den lille risikoen for å få (stort sett veldig milde) bivirkninger er jeg mer enn villig til å ta.
  Skjønner du overhodet ingenting av dette med risiko og sannsynligheter?
  Jeg er også villig til å ta «risikoen» ved å alltid bruke bilbelte når jeg kjører bil, selv om jeg vet at i meget sjeldne tilfeller kan bilbeltet gjøre mer skade enn nytte.

 • Scrotumsen

  Så hva vil du frem til?

 • Kalle

  Selvsagt ville du det,men heldigvis er sjansen for det mikroskopisk :) Men hvis du lar være å ta vaksine så øker sjansen dramatisk..

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Mange rammes av ting grunnet uflaks. Så lenge man ikke tror på noen gud eller skjebnen er det få man kan skylde på. Skjønner faktisk ikke tankegangen din.

 • Christian Bøe

  Jada, begynn med «du skjønner jo ingenting» så kan vi bare drite i hele diskusjonen! Du tar jo ikke innover deg nyanser i det hele tatt. Det er sort/hvitt akkurat som resten av gjengen her inne.

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Enten tar man vaksiner, eller så tar man ikke. Hvor er «nyansene» i dette?

 • Scrotumsen

  Hva var nyansene?
  At hvis man får bivirkninger av en vaksine så burde man bli sur, og henge seg på antivax-kulten?

 • Scrotumsen

  Alt dette udokumenterte våset har du fått forklart i en annen tråd, men du bare fortsetter å bable i vei.
  Kom heller med dokumentasjon på at disse påstandene stemmer! Og husk at sitater fra en antivax-konspiranoia-nettside ikke er dokumentasjon.

 • Kalle

  Man trenger ikke å ta innover nyanser,man kan forholde seg til fakta i denne saken :)

 • Christian Bøe

  Ja, får man mer eller mindre alvorlige bivirkninger er det lov å bli sur og ikke minst stille spørsmålstegn ved den gitte vaksinen. Slik Spetalen gjorde. Uten å bli hengt ut som idiot for enhver forelder ville reagert likt om det var ens eget barn. Det er mitt poeng.

 • Henok

  «..mange ganger blir avslørt som ren juks»:
  For å fremstå troverdig vil jeg oppfordre deg til å dokumenter disse «mange» eksemplene.
  Og ikke be meg Google eller sjekke pubmed selv. Det er du som kommer med disse påstandene, og dermed bør du også dokumentere dem.

 • Scrotumsen

  Hun er tannlege, og basert på tannlegestudier, og ikke minst selvstudier på YouTube og konspiranoia-nettsider, er hun nå verdensledende ekspert på immunologi og epidemiologi, og onkologi. Med denne ekspertisen har hun avgjort at 99% av verdens fagekspertise innen disse områdene tar fullstendig feil, og at det er noen figurer på YouTube og konspiranoia-nettsider som har rett.

  Hun driver også MLM-salg av et kosttilskudd som ofte er i trøbbel fordi de lyver på seg vitenskapelig dokumentasjon fra forskere som fraber seg å bli brukt i markedsføringen:
  http://www.byavisatonsberg.no/utgaver/475-2014/files/assets/basic-html/page13.html

  En slik arroganse og mangel på kildekritikk og selvinnsikt er det heldigvis sjelden man ser. For min del ville jeg aldri tatt sjansen på å sette meg i stolen hos en tannlege med så lite bakkekontakt.

 • Henok

  «Jeg ser godt hva du mener, og er enig at meslinger kan være en farlig sykdom for enkelte i dag».
  To spørsmål:
  1.
  Er du for eller i mot meslingvaksiner ?
  2.
  Og hvis du er i mot:
  I en (etter din mening) ideell verden hvor ingen er vaksinert mot meslinger: Vil du da fortsatt mene at det medfører større risikoer for alvorlige bivirkninger og død ved å ta meslingevaksinen fremfor å la vær?

 • MaLex

  Jeg hadde egentlig ikke tenkt å kommentere mer på det du skriver her, men etter å ha lest dette…

  Du kommer med en del av det samme mølet du har skrevet i bloggposten om «Myten om å «styrke immunforsvaret» » de siste dagene.

  Er det mulig å være så arrogant?? Du er tannlege og du er representant (el. lignende) for et firma som selger kosttilskudd som er blitt dømt for å komme med udokumenterte påstander (ganske alvorlige til og med.. å hevde at kosttilskuddet skal hjelpe ved/og kurere Downs Syndrom, kreft osv..). At du innbiller deg å kunne så mye på dette området når kildene dine så lang har blir revet ifra hverandre er helt utrolig. Dine «kilder» har så langt vært:

  1) En lenke til en vaksinemotstanderside som henviser til en polsk studie publisert i et skrot-journal hvor lenken til selve undersøkelsen ikke lengre fungerer.

  2) Youtube-videoer.

  Allerede disse første to «kildene» ville de fleste ungdomsskoleelever forstå at ikke kan regnes som vitenskapelig og god dokumentasjon..

  3) En lenke til en vaksinemotstanderside som forteller om 2 reviews skrevet av Shoenfeld. Jeg prøvde å fortelle deg at det dem kommer frem til i artikkelen på denne siden (var det naturalnews?) ikke stemmer overens med det som står i reviewene.

  4) Igjen.. en lenke til en vaksinemotstanderside som omtaler den tyske KIGGS studien. Igjen kommer de med en helt motsatt konklusjon av det de som har gjort studien kommer med. Prøvde på å klikke meg frem til selve studien fra denne siden, men endte med en død lenke. Men, jeg kjenner studien godt og har lest den. Har du?

  Tror det er et problem som går igjen hos deg. Du sjekker ikke originalartiklene. Du sluker tullet du leser på disse sidene rått.

  5) Robert Rowan som tilbyr «Ozone Therapy Training Course» (mener han kan kurere ebola med dette) og som i tillegg er kriminell.

   

  Dette er dine «kilder». Ellers så kommer du med den del udokumenterte påstander og anekdoter.

  For noe tull!

  Og så skryter du av at du er tannlege??!! Som tidligere nevnt er jeg immunolog og jeg skrev om immunologisk hukommelse i min PhD avhandling. Jeg har jobbet med vaksiner +++ (kunne gjerne fortsatt å skryte). Men vet du hva? Dette betyr INGENTING! Samme hvor lang utdannelse jeg har, hvor mye jeg har forsket på dette – alt dette spiller ingen rolle om jeg ikke kan dokumentere (med gode kilder) det jeg hevder!!

 • Skelethor Hadesguard

  Jeg synes du gjør en viktig jobb! Fortsett med det.

  Det er noe jeg har tenkt på, som kanskje kunne være en utfordring til deg:

  Et årskull består av ca. 50-60.000 barn.

  Hvis alle disse fikk alle vaksiner inkl. HPV til gutter, hva ville sannsynlige skader/død vært i denne gruppen som følge av vaksiner?

  Og hva er worst case scenario/sannsynlig scenario hvis ingen av disse ble vaksinert?

 • Scrotumsen

  Ang. 2) Denne supereksperten mener, nei «vet», at det ikke er påvist at vaksiner har noen virkning, kun bivirkninger.

  Dette, og mye annet vissvass kan man lese i hennes utallige endeløse tirader av udokumentert vrøvl i diskusjonstråden «Myten om å styrke immunforsvaret». Velbekomme.

 • Henok

  «Men vet du hva? Dette betyr INGENTING! Samme hvor lang utdannelse jeg har, hvor mye jeg har forsket på dette – alt dette spiller ingen rolle om jeg ikke kan dokumentere (med gode kilder) det jeg hevder!!»
  Enig !!
  Dokumentasjon er alfa og omega når man diskuterer dette temaet.

 • Christian Bøe

  Hvis de andre er vaksinerte så blir de vel heller ikke syke??? Dessuten er det da opptil flere som jobber på dette gamlehjemmet ditt og det er opptil flere pårørende som besøker sine slektninger. Dette blir kun spekulasjoner og egentlig er det du som ikke fortjener noe svar.

 • Kalle

  Hvis en av de ikke er vaksinert,eller flere,så er det smittekilden.Vaksinerte er ikke kilden.Det er enkel logikk :)

 • Christian Bøe

  Man kan bli både smittet og syk selv om man er vaksinert også…det gir jo ingen 100% beskyttelse. Så logikken din er ikke så enkel som du ønsker å tro.

 • Glibert

  Alt du nevner her er riktig, og det er fakta.

  Hvis du hadde brukt ditt eget hode for å tenke litt og etterforsket ting selv, så kunne du også lett funnet ut at Holocaust skjedde ikke,
  at Jøder kontrollerer verdens makthavere, bl.a. PST
  og at HIV/AIDS, ebola og svineinfluensa var skapt av USA.
  Nå kan du også føre «meslinger» opp på denne listen.
  Men siden du ikke tenker selv, men stoler blindt på dem som bla tjener penger på å lure deg, så vil du nok ikke klare å forstå dette.

 • Glibert

  Din mening er ikke basert på fakta. Din mening er basert på blindt tro på dem som ønsker å tjene mest mulig penger på vaksiner og ikke bryr seg om hvor mange mennesker som blir skadet eller dør, bare de selv kan tjene penger på det.

 • Scrotumsen

  Akkurat.
  Kommentarer er overflødige.

 • Kalle

  Nå juger du igjen..Min mening er basert på etterprøvbar forskning.Kan du ikke finne på noe annet å gjøre enn å lage stråmenn?Prøv f.eks på å finne noe som dokumenterer alle påstandene dine :)

 • Kalle

  Man KAN ja.Er man ikke vaksinert så er sjansen myyye større.Og man risikerer så lite med å ta en vaksine,så skjønner ikke helt hvorfor man skal risikerer mye mer ved å ikke ta vaksiner..Men du har kanskje en god grunn?Være grei å ikke kom med en youtubevideo el lignende som dokumentasjon på noe… ;)

 • Christian Bøe

  Jeg har ikke sagt at jeg ikke støtter vaksinering – snarere tvert imot. Men jeg har likevel sympati og forståelse for de som måtte oppleve alvorlige bivirkninger og uttaler sin misnøye rundt det. Og siden det hvert år er mange som får mèn-erstatning pga vaksiner er det ihvertfall noen som har konkludert med at sannsynligheten for at det enkelte individs problemer kan relateres til selve vaksinen er stor nok. Så får menigheta her inne mene noe annet. Jeg hører allerede «Men du, siden alle hadde spist loff til frokost OG driti på morra’n er det like stor sannsynlighet for at problemene skyldtes den kombinasjonen!» …gjesp.

 • Det er vel til en viss grad besvart her:

  http://tjomlid.com/2015/02/14/vaksiner-og-det-falske-nullpunkt/

 • Jeg må også bare melde pass og si at jeg ikke skjønner tankegangen. Om min datter hadde blitt skadet av en vaksine, så hadde jeg faktisk ikke blitt sur på vaksinen. Om hun havnet i en bilulykke og hadde på seg bilbeltet, og ble kvalt av dette, så hadde jeg ikke blitt sur for at myndighetene påla folk å bruke bilbelte, ei heller hadde jeg blitt sur på bilprodusentene.

  Det er en total irrasjonell og fullstendig malplassert måte å tenke på, og jeg klarer faktisk å beholde perspektivene såpass at jeg ikke tenker slik du mener jeg ville tenke.

  Et eksempel på noen som klarer å beholde riktig perspektiv, er disse foreldrene til ei jente som fikk narkolepsi fra Pandemrix:

  http://www.f-b.no/__Vi_kan_ikke_v_re_bitre_resten_av_livet__datteren_Emma_Marie__11__invalid_etter_vaksine-5-59-62498.html

 • Hvis du etter alle skriver i det siste om vaksiner ennå ikke har forstått at folk som ikke vaksinerer seg eller barna sine er en trussel for alle andre, så har du virkelig ikke forstått mye. Da kan jeg rett og slett ikke hjelpe deg.

  Jeg kjenner folk med barn som har fått transplantert organer og må gå på immundempende medisiner og dermed er ekstremt sårbare for infeksjoner. De er helt avhengige av at folk rundt dem er vaksinerte. Så jo, de som ikke vaksinerer sine barn er en direkte helsefare for en betydelig andel mennesker, både i Norge, og ikke minst om de reiser til land med lavere vaksinedekning enn her.

 • Men hvordan kan du forsvare et slikt standpunkt? De som har funnet ut at de heller vil utsette barnet for risiko 100X enn risiko X fortjener ikke å bli dullet med. De fortjener at vi forklare dem litt om risikoanalyse og de faktiske forhold. Hvorfor mener du det er en uting?

 • Jeg kjenner en som røykte 40 sigaretter om dagen og levde til han ble 90. Ergo er ikke tobakk farlig.

 • Det er lit tpåfallende at selv om du har fått forklart både mekanismen som ga narkolepsi fra vaksinen (en sammenheng man ikke kan slå fast med sikkerhet ennå), og fått forklart at den Bill Gates-historien din er en løgn, så bare fortsetter du. Du lytter altså ikke til fakta, og da er du egentlig uinteressant i debatten.

 • I går holdt jeg foredragt på Haukeland sykehus om vaksiner og vaksinemotstand. Etter meg var det ei i FHI som snakket om barnevaksinasjonsprogrammet, en om risikoanalyse, og til slutt ei som har jobbet i 20 år med å utvikle vaksiner – blant annet influensavaksiner. Hun var fullstendig enig med mine betraktninger rundt Pandemrix/narkolepsi, og jeg må vel si at jeg har noe mer tiltro til henne enn ei som støtter seg til konspirasjonsnettsider og løgner som ble avslørt for mange år siden.

 • Hun mener jo også at kreft skyldes sur kropp. En kvinne av «Dr» Robert Young-skolen, åpenbart.

  Det er åpenbart at man ikke lærte særlig mye kildekritikk på odontologistudiet på 80-tallet.

 • Man finner nøyaktig sammen korrelasjon om man erstatte antall vaksiner gitt med andel økologisk mat fortært. Korrelasjon betyr ikke kausalitet. Du som hevder å ha lært noe om statistikk burde vel i det minste klare å gjennomskue en av de mest kjente logiske fallgruver?

  Men nei. Håper du sov godt i forelesningene.

 • Du blander sammen mortality med morbidity. Det er to ulike ting. Ja, dødsfall sank i noen tilfeller før vaksinene kom på banen, men antall smittede/syke sank ikke. Og selv i Norge vil en vesentlig andel av de som får meslinger havne på sykehuset med komplikasjoner. Mens mange av dem ville dødd for 100 år siden, overlever de fleste i dag, men det betyr ikke at vaksinene ikke reduserte antall sykdomstilfeller, og dermed antall komplikasjoner og midlertidige eller varige skader.

 • Næringsinnholdet i mat har ikke sunket:

  https://sunnskepsis.wordpress.com/2013/05/27/frukt-og-gront-er-fortsatt-naeringsrikt/

  Vi har sannsynligvis aldri hatt så godt og næringsrik mat som vi har i dag.

 • Scrotumsen

  Etter nok en langdryg dose løse påstander kopiert fra konspiranoia-nettsider er det ganske interessant å legge merke til hvilke figurer som så ivrig stemmer frem innleggene dine:
  https://disqus.com/home/discussion/unfilteredperception/kortpost_gjr_jeg_vondt_verre_ved_a_knuse_vaksinemyter/#comment-1917825685

 • Christian Bøe

  For å gjenta meg selv til det kjedsommelige: jeg har selv fått vaksiner og mine barn er også vaksinert. Heldigvis uten alvorlige bivirkninger annet enn at jeg selv aldri har vært så sår så lenge i halsen (3 mnd i strekk) som da jeg valgte å få den berømmelige svineinfluensavaksinen. Men det kan jo like godt hende det skyldtes at det var grått vær, fullmåne og litt for mye kaffe på jobb (dagens anekdote for folket her).

  Så til det som var utgangspunktet fra forleden dag/igår: jeg har sympati for de som opplever at en uttalt trygg vaksine gir alvorlige bivirkninger for det ellers friske barnet sitt. Å måtte forklare/forsvare det synet ser jeg ingen som helst grunn til. Igjen, og dette er egentlig oppgulp fra igår, den dagen du eventuelt opplever at ditt eget barn får alvorlige bivirkninger av en vaksine forventer jeg at du skriver en bloggpost om det og til fulle forsvarer den vaksinen barnet ditt har fått og fullt ut dementerer enhver form for bitterhet. Kommer du til å gjøre det?

 • Kalle

  Så du utelukker enhver forklaring som ikke involverer vaksiner?Da er det jo ingen vits å diskutere med deg engang..Er det oss som har lest om vaksiner og skjønt at de stort sett er ufarlige du refererer til som «menigheten» eller er det synserne du refererer til?Altså de som bare synser og mener vaksiner er farlige…De er jo en egen menighet med sin egen tro og manglende kunnskaper om hvordan noe som helst fungerer…

  Det er utrolig få tilfeller av folk som får erstatning etter vaksiner,eller i det hele tatt søker om det : http://www.innsikt.org/index.asp?id=29550

 • Kalle

  1 : Hva er grunnen til at så mange,både jøder og andre,går/gikk rundt med tall tatovert på armen?

  2 : Hvordan klarte USA å få smittet aper som så smittet mennesker med HIV/AIDS?Og hvordan utviklet de sykdommen i utgangspunktet?

  3 : Hvis jødene styrer verdens makthavere,hvorfor lot de flere millioner av sine egne dø under andre verdenskrig?

  Kan du svare på disse spørsmålene med noe annet enn youtubelinker,russisk svada eller andre løse påstander du finner på i farta?

  Og vær så grei,ikke svar meg med spørsmål eller stråmenn sånn som du pleier å gjøre…Det er 3 forholdsvis enkle spørsmål som du bør kunne besvare uten store problemer..Hvis det du sier er sant da,selvsagt ;)

 • Kalle

  Hva hvis man bare tror det er vaksiner som er årsaken da?Skal man bare la alt annet være uprøvd og henge seg på andres meninger om at vaksiner er farlige?
  Man blir fort hengt ut som en idiot når man motsier over 95 % av all forskning som er gjort på området,ref. Spetalen…

  Og jeg må bare si : Hadde jeg opplevd at noen av mine nære ble syke så ville jeg jo undersøkt det ordentlig,ikke brukt google og stilt diagnosen selv..
  Men det er jo opp til hver enkelt hvor mye energi de vil bruke,bryr man seg lite om andre så kan man jo bare bruke internettet.Grei måte å slippe å tenke selv eller å måtte forholde seg til noe så kjedelig som leger å sånt…

 • Christian Bøe

  Jeg utelukker ingenting jeg…det er forskjellen mellom deg (som del av menigheten) og meg. Du utelukker jo at vaksiner kan forårsake noe som helst av uønskede bieffekter later det til.

 • Kalle

  Hvordan vet du at vaksinen var årsaken til at du hadde vondt i halsen?

 • Kalle

  Jeg vet at vaksiner har noen sjeldne bivirkninger,hvorfor mener du jeg utelukker det?Har jo gjentatt det flere ganger,så det må skyldes at du ikke leser innleggene mine…Kan ikke se noen annen forklaring..Jeg har til og med sendt deg link med oversikt over hvor mange som har fått erstatning etter vaksine-bivirkninger….Jeg er ikke med i noen menighet,jeg synes folk som tror istedet for å vite er svake,i verste fall dumme… :)

 • Scrotumsen

  Det er jo fantastisk at du ennå ikke har oppfattet at her på Tjomlids blogg er man opptatt av om diverse påstander holder vann, dvs. om det finnes troverdig vitenskapelig dokumentasjon.
  Allikevel fortsetter du å kopiere dette mølet fra antivax-konspiranois-nettsider. Mener du at vi skal tro på dette bare fordi du skriver det? At det blir mer troverdig fordi du skriver det mange ganger? Fordi det står på en eller annen nettside? HALLOOOOO!!! ER DET NOEN HJEMME??? Kom med referanser og kilder til disse påstandene!

 • Ragni Elisabeth Funner

  Bill Gates blir mest sannsynlig stilt for retten i India, og andre land er også etter han etter vaksineskandalene. Dette er info fra bl.a. India Supreme Court og ingen konspirasjonsteoretikere som jeg ikke har noe til overs for uansett. Jeg tror mer på denne infoen fra Indiske myndigheter enn på det du klarer å hoste opp av motargumenter som er tatt ut av sin sammenheng.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Det er typisk at du støtter deg til ett menneske som deler ditt syn. Disse over 100 barna som har fått utbetalt 171 millioner kroner i erstatning i Norge bare, har vært igjennom et rettssystem hvor det er mange spesialister innen medisin som har stilt seg bak diagnosen og årsakssammenhengen. Du må virkelig la vær å tro du kan overkjøre og overprøve myndigheter, rettsvesen, medisinsk kompentanse, og dokumenterte reaksjoner rett etter vaksinering. Du kommer her å sier at du vet best uansett og at alle andre som ikke er enige med deg eller ikke støtter det du forsøker å formidle er noen tullinger. Dette er toppen av arroganse og foreller meg hvor lite seriøs du er og hvor lite ydmyk du er !! Jeg er uenig med de fleste her inne, men jeg kan ikke kalle dem for idioter selv om de ikke deler mitt synspunkt. Det jeg har angrepet mest her inne er måten folk uten innsikt og kunnskap argumenterer på som er på ett lavmål. Du må skjerpe deg !!

 • Ragni Elisabeth Funner

  Det har jeg gjort hele tiden, men du klarer ikke å finne ut av det selv, skjønner jeg. Må jo si det samme da om hva de fleste støtter seg til her inne. Man støtter seg til hva majoriteten sier og mener slik at man slipper å tenke selv, og man kan egentlig ikke dokumentere med sikkerhet at en eneste vaksine har hatt den effekten man til tider har trodd. Det finnes det faktisk ikke et eneste holdbart studie som kan dokumentere. For flere av disse studiene som har forsøkt å dokumentere dette holder ikke vann dessverre når man begynner å gå disse i sømmene. Så igjen : Jeg har ikke sett en eneste dokumentasjon her inne som holder vann når det gjelder at vaksiner er den eneste riktige måte å immunisere på.

 • Kjell Wilhelm Olsen

  I begynnelsen hadde du en viss underholdningsverdi. Nå er du bare kjedelig.

 • Kalle

  » I min verden foregår ting basert på virkelige hendelser og dokumentasjoner, og ikke kjøpte og betalte studier som det er avslørt mange ganger at legemddelindustrien står bak»

  Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne at legemiddelindustrien står bak mye av forskningen på egne legemidler…

  Blir litt satt ut av at noen som påstår de har høyere utdanning ikke skjønner enkle ting..

  Du blir vel ikke overasket når jeg sier at bilindustrien står bak forskningen og utviklingen av nye bilmodeller?

 • Kalle

  Hvor leser du at hun sier vaksiner er risikofrie?Jeg klarer ikke å finne det jeg..Er det bare noe du finner på?Du driver vel ikke og juger igjen ragni? :P

 • Kalle

  Du er flink til å lage stråmenn og finne på ting,den skal du ha.Har du vurdert å begynne som forfatter av barnebøker?Barn er litt enkle å ha med å gjøre,de tror på det meste de blir fortalt.Tror til og med noen av de hadde trodd på deg ;)

 • MaLex

  «Det jeg har angrepet mest her inne er måten folk uten innsikt og kunnskap argumenterer på som er på ett lavmål.» Ah ja… og du kaller andre arrogante? Liker du ikke at folk etterspør kilder?

  Når du kommer med synsing og påstander som strider imot det 99,9% av alle immunologer på dette fagområdet mener, må du ha veldig god dokumentasjon på at det du her sier stemmer. Hittil har du bare kommet med tull (hva som er tull har jeg kommentert ett annet sted her i tråden). Og jo: det er DU som kommer med påstander, derfor er det DU som må dokumentere (med dokumentere mener jeg lenker til nettsider/vitenskapelige artikler og ligenende.. ikke youtube og ikke copy-paste fra en eller annen nettside)

 • Det er litt påfallende at når man googler denne påstanden så får man utelukkende treff på konsirasjons- og antivaksinenettsteder. Jeg tror mainstream media hadde vært noenlunde interessert om påstanden var sann. Det er ganske vanlig i de miljøene å ta et fragment av noe sant og vri det til å bli noe helt annet. Sorry.

 • Det hjelper om du hadde forstått hva jeg faktisk skrev. Jeg har ikke sagt at vaksinen ikke medvirket til narkolepsi, og jeg er helt enig i at de som fikk narkolepsi skal få erstatning. Men det er noe helt annet enn å si at Pandemrix inneholdt stoffer som påførte barna narkolepsi. Det er en del mer komplisert enn det.

  Du kan jo starte med å lese her:

  https://belletull.wordpress.com/2014/02/24/svineinfluensa-h1n1-vaksinasjon-og-narkolepsi-et-overblikk/

  Canada brukte samme vaksine som Norge, men har ikke hatt noen slik overhyppighet av narkolepsi, så det hele er jo ganske rart. En mulighet er at det handler om genetikk, og at de tilfellene vi nå ser er en fremskynding av sykdomstilfeller som ville kommet de neste årene uansett. Kanskje vil vi se en nedgang i narkolepsi de kommende 10-15 år fordi de «latente» tilfellene ble trigget av H1N1/Pandemrix tidligere enn de ellers ville.

  Det hadde vært fint om du satte deg litt inn i saken heller enn å overforenkle så til de grader som du gjør.

 • Tobb86

  Haha, du bekrefter mistanke om at en god del av kommentarfelt-slagget bruker ordet sosialist som «en som er uenig med meg».

 • Tobb86

  Men Spetalen er jo en idiot når han skylder på vaksiner, uten å først ha utelukket andre faktorer.

 • Tobb86

  I hvilke «langvarige skader» er det tusenvis av barn får av meslingvaksine får om jeg tør spørre?

 • Tobb86

  Hvis du er tannlege, bruker du da ikke instrumenter utviklet av legemiddelindustrien? Eller medikamenter? Hvis jeg møtte opp til tannlegene hos deg, hadde du da stått klar med hammer og meisel, og en kvist jeg kunne klemme på hvis jeg fikk vondt? Ikke?

 • Kalle

  Nå er det 17 timer siden jeg stilte deg 3 enkle spørsmål..Vil du ikke svare på de?

  Forventer en langt tekst med masse avsporing nå,regner ikke med å få svar på det jeg lurer på… :P

 • Kalle

  Ikke sikkert han er idiot,kan hende han bare bryr seg så lite om barnet at han ikke gidder å bruke noe energi på å finne ut hva det faktisk feiler..Kanskje en sak for barnevernet?

 • Kalle

  Tror hun bruker healing og tankefeltterapi… ;)

 • Kalle

  Det står på engelsk,så det må være sant.Og det finnes en film på youtube om det.Mener du at det ikke er sant er du trangsynt,uvitende og en del av saueflokken!

  OBS: IRONI !! ;)

 • Kalle

  Hvordan klarer du å «gå i sømmene» på undersøkelser når du viser tydelig at du ikke klarer å lese en eneste en av de?

 • Kalle

  Hun er veldig flink på ironisk tekster,men noen av de blir litt for lange. Jeg tror hun har ett ønske om å begynne som barnebok-forfatter.Hun er jo flink på å lage lange historier,men tror kanskje barn vil slite litt med å tro på alt det urealistiske hun skriver…

 • Scrotumsen

  Mest sannsynlig? Hvor har du det fra?
  Som allerede påpekt i en annen tråd: Hvilken som helst skrulling kan melde hva som helst av tullesaker inn for domstoler, så hva mener du dette skal «bevise»? Tipper domstolene ofte får inn fullstendig grunnløse saker som kjapt havner i papirkurven.

 • Scrotumsen

  Nå forstår jeg hva som skjer her: Du skjønner rett og slett ikke hva en vitenskapelig etterprøvbar kilde og dokumentasjon er.

  Du googler litt, og finner på en antivax-konspiranoianettside en doktor et-eller-annet som påstår et eller annet. Dermed mener du at du har funnet dokumentasjon. At noen påstår noe på en nettside du liker, er selve dokumentasjonen, er selve beviset. Om de har tatt disse påstandene ut fra løse luften, eller om de kan vise til etterprøvbare kilder (forskningsrapporter, statistikker, etc.) er helt uinteressant for deg.

  I noen få tilfeller har du sitert antivax-sider som omtaler konkrete rapporter. Da har flere her enkelt påvist feiltolkninger og fusk. Dette bare ignorerer du, og PRØVER ikke engang å forsvare disse kildene. Og allikevel skal vi tro på deg og dine «kilder»?

  I flere poster har jeg og andre kommet med oppfølgingsspørsmål til konkrete påstander du serverer. Disse ignorerer du også konsekvent. Og allikevel skal vi tro på deg og dine «kilder»?

  I posten du nettopp svarte på fikk du igjen et konkret spørsmål om dokumentasjon på en påstand fra en antivax-nettside. Igjen bare ignorert, sikkert fordi det ikke finnes noe svar. Forresten, ditt svar er at dette må vi gidde å finne ut av selv. Er det mulig? Når noen kommer med selsomme påstander, så er det vi andre som skal finne dokumentasjonen på dem?

  Når du ikke skjønner hva en vitenskapelig etterprøvbar kilde og dokumentasjon er, hvorfor er du i det hele tatt på Tjomlids sider?

 • Kalle

  http://ektenyheter.no/index.php/2015/03/mathias-3-ble-valgt-ut-i-kontroll-pa-gardermoen-de-omringet-og-presset-ham-mens-han-hylte-og-skrek/

  Les kommentaren til glibert under denne saken,helt utrolig hvor psykotisk denne fyren er…Tror noen snart bør kontakte legen hans og få han innlagt,folk som han kan være veldig farlige…

 • Ragni Elisabeth Funner
 • Omtrent Akkurat

  Du verden. En kilde med «true» i navnet. Det er kvalitet og kristisk sans det ;o)

 • Scrotumsen

  Enda en link til en tullete antivax-konspiranoia-side.

  Du bekrefter altså igjen at du ikke skjønner bæret.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Må jo bare regne med å høre dette av en som ikke kan noe om medisin, men som følger religionen sin med Gunnar som overhode….som er enda en som ikke har peiling på medisin, men som kan myeom blogging, data og musikk ! Det inngir tillitt ! Virkelig latterlig og patetisk, men synd for menneskeheten med slike selvopphøyede mennesker uten kunnskap men som bare leser statistikker, tall og studier som dere sikkert ikke forstår halvparten av fordi dere ikke kan medisinske ord og uttrykk. Dere har mest sannsynlig ikke kapasitet til å lese igjennom et eneste studie uansett….Men dere våkner kanskje en dag når dere opplever hvordan medisiner kan ta liv. Jeg har sett dette på nært hold flere ganger, og leser dere statistikker og tall, som dere er så fan av, over hvor mange som dør hvert år av medisiner, så er det skremmende. Men det biter jo selvfølgelig ikke på alle disse tøffingene her inne. For dere synes nok det er veldig tøft å få en haug med piller og noen skudd slik at dere kan føle dere virkelig er en del av heiagjengen. Kanskje du skal begynne som cheerleader ?? Gunnar liker sikkert å ha MANGE cheerleadere, vettu !

 • Ragni Elisabeth Funner

  Ingen her inne viser frem et eneste dokumementert studie, og så spør du meg om det ??
  Vet du at det finnes mange studier av forskjellige medisiner og vaksiner som man forsøker å etterprøve, og det viser seg mange ganger å ikke være mulig å etterprøve dette og få samme resultatet, og vet du hva ? De første studiene står i publikasjonene uansett, for publikasjons organet er oftest ikke interessert i flere studier om medisinen eller temaet siden de allerede har trykket ett studie. Og de er også flinkest til å publisere studiene som forteller noe positivt om vaksinen eller medikamentet…Dette er et stort problem for vitenskapsmenn og leger, som av og til føler at de blir lurt og ikke blir fortalt den hele og fulle sannheten. Dette gjør også at mange menneskeliv kan gå tapt grunnet ikke publiseringen av negative sider og nok kunnskap om produktet. Så hvis noen her inne i det hele tatt er på jakt etter sannheten, må dere lete etter denne på en annen måte enn hva dere har vist her til nå. Og Gunnar er vel den mest ensidige bloggeren med minst kunnskap om temaet han snakker om jeg noen gang har støtt på….Han får sikkert godt betalt.

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Dama er totalt lost. Hun er samboer med en Steinerhøyskole-antroposof. Å diskutere
  forskning med henne er som å diskutere menneskerettigheter med Krekar..

 • Ragni Elisabeth Funner

  Ingen bruker instrumenter utviklet av legemiddelindustrien, såpass burde du vite. Legemiddelinindustrien utvikler medikamenter og ikke instrumenter. Jeg skriver sjelde ut resepter. Jeg forsøker å unngå å skrive ut antibiotika, men som jeg tidligere har nevnt, er jeg positiv til medisiner i akutt sammenheng. Så en sjelden gang, når jeg ser at antibiotika er eneste muligheten, så skriver jeg ut resept på det, og da er jeg glad vi har det. Jeg er i mot misbruk av medisiner, og vasksiner skader mye pga innhold av kjemikalier som ikke hører hjemme kroppen vår, og vi kan gjøre så mye selv med god hygiene og et sunt kosthold at jeg og mange med meg mener vi ikke trenger vaksiner. Det er for mange skader og dødsfall etter vaksiner til at jeg noen gang kommer til å bli for vaksinasjon igjen. Jeg kjenner flere norske leger som sier det samme som meg, men mange tier stille om det for å ikke komme i diskusjon offentlig slik jeg gjør nå.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Det man forbinder oftest med MMR vaksiner er autisme, noe som legemiddelindustrien har forsøkt å bortforklare, men som det er altfor mange studier som viser stemmer. Før man begynte å vaksinere mot meslinger, så var det uhyre sjelden man opplevet autistiske barn, nå ser man at 1 av ca 100 barn blir autistiske, og man har aldri vaksinert barn mer enn hva man gjør nå. Så flere mener autisme har økt med vaksinasjonshyppigheten. Hjernehinnebetennelse er en annen alvorlig effekt, hvor noen til og med har mistet deler av hjernemassen sin. Noen kan få slag, besvime, få kramper, oppkast m.m. Fellekatalogen er full av bivirkninger m.h.t. vaksinen, så man forstår at dette ikke er bra for kroppen. Det er også barn som dør rett etter vaksinen. Det har de siste 10 årene i USA blitt dokumentert av myndighetene av 108 barn døde av vaksinen. I andre studier har man funnet en forbindelse mellom vaksinen og krybbedød. Så det er snakk om temmelige alvorlige ting. Man ser også at av og til så virker ikke vaksinene slik man håper, og man ser også at vaksinerte barn kan smitte andre ikkevaksinerte. Dette er dokumentert ved at man finner virusstammen som stammer fra vaksinen i de som er blitt smittet og som aldri er blitt vaksinert. Jeg ville heller satset på å leve ekstra sunt og være påpasselig med hygienen og rent vann istedet for å ta sjansen på å ta en eneste vaksine.

 • Scrotumsen

  Aldri annet enn det samme evinnelige babbelet.

  Dette gidder jeg ikke mer. Enten later du som du er stokk dum, eller så er du det rett og slett.

 • Ragni Elisabeth Funner

  I Canada brukte de en annen versjon av Pandemrix som heter Arepanrix, som ikke er helt identisk med Pandemrix, så man tror dette kan være årsaken til at man ikke har kunnet bevise noen sammenheng. Men det er verdt å merke seg at det ble rapportert over 1600 tilfeller av narkolepsi etter denne vaksinen, selv om man aldri med 100 % sikkerhet har kunnet dokumentere at denne ga narkolepsien. Enkelte studier rapporterer likevel at minst 9 personer har fått narkolepsi etter vaksinen, mens andre viser ingen sammenheng. Men det er fortsatt uvisshet om dette i medisinske miljøer i Canada.
  På den annen side, så er det blitt dokumentert at de som ble vaksinert mot influensa med denne vaksinen i Canada har opplevet en økning i influensatilfeller !
  Og bare en presisering du burde vite om : En pandemi har man har dersom en sykdom sprer seg ukontrollert over større geografiske områder og som er vanskelig å stoppe. En pandemi kjennetegnes ved et meget smittbart virus. Influensaen i 2009 var ingen pandemi. Den spredte seg ikke fort, og mange av oss som aldri vaksinerte oss ble ikke syke, fordi viruset ikke var mer smittsomt enn et vanlig influesasavirus. Og jeg hadde flere syke pasienter i tannlegestolen. Disse var ikke vaksinert på den tiden, fordi vi diskuterte vaksiner og jeg anbefalte å ikke vaksinere seg. Noe myndighetene i Norge idag er enige om ikke var på sin plass likevel. Som mange norske leger sier : Dette var en helt vanlig influensa, hvor det IKKE var større dødlighet enn normalt og som ikke smittet mer enn en vanlig forkjølelse. Og likevel klarer enkelte med lite kunnskap å fortsette å kalle dette en pandemi. Er det fordi når du først har bestemt deg for noe, så kan du ikke gå tilbake på det ? Selv om du ser du har tatt feil ? Må bare spørre da jeg synes det er lite tillitsvekkende at du ikke vet hva en pandemi er…

 • Ragni Elisabeth Funner

  Sååå enig med deg ! Takk ! :)

 • Ragni Elisabeth Funner

  Jeg skal fortelle deg noe rart : Jeg om mine barn, venner og familie som ikke er vaksinert er aldri syke, så vi utgjør ingen fare. De som utgjør en fare, er de som er vaksinerte, fordi de kan spre en versjon av viruset som er farligere enn det som feks. et vanlig mesling-virus er. Og de vaksinerte får et dårligere immunforsvar takket være bl.a. sjokket vaksinasjon rett inn i blodsirkulasjonen utgjør for immunforsvaret. Se hva som skjedde i Disneyland. Disse som var syke og spredte smitte, var allerede vaksinerte ! Det er allerede dkoumentert gjennom laboratorietester av viruset og av Amerikanske myndigheter. Jeg hadde forresten alle barnesykdommene når jeg var barn, og har livslang immunitet!

 • Ragni Elisabeth Funner

  Ja, det forstår jeg godt, for det begynner å bli kjedelig og vanskelig når man må sette seg inn i ting selv og dokmumentere ting man selv må finne. Hva med å begynne som Cheerleader for Gunnar ? Det er sikkert utrolig morsomt, spennende og underholdende ? Og da slipper du å tenke selv…..:)

 • Ragni Elisabeth Funner

  Bilindustrien tar ihvertfall ikke livet av folk med viten og vilje. Dersom det er noe galt med produksjonen på en bil, trekker man bilene tilbake slik at ingen skal skades. Dette kan man ikke si om legemiddelindustrien. De bare lager nye kjøpte studier og selger videre helt til for mange er døde og de ikke har noe valg….Men de har jo immunitet mot at noen skal saksøke dem, så derfor kan de holde på slik de gjør….Det er myndighetene som må punge ut ved skader og dødsfall.

 • Henok

  «..nå ser man at 1 av ca 100 barn blir autistiske»
  Hvor har du dette tallet fra ? Dokumenter gjerne med en troverdig kilde. Men det tviler jeg på at du kan. (nei, er faktisk ganske sikker på at du ikke kan)

  I Norge vaksineres ca 96 % av alle barn mot meslinger (http://www.dagensmedisin.no/nyheter/hoy-vaksinedekning-i-norge/)
  Og i følge autismeforeningen, så er forekomsten av autisme i norge 3-5 pr 10.000, det er ca 0,04 av 100.
  Du overdriver altså med 2500 %
  (http://autismeforeningen.no/tema/hva-er-autisme.html)

  Og du har ennå ikke besvart min kommentar her: https://disqus.com/home/discussion/unfilteredperception/kortpost_gjr_jeg_vondt_verre_ved_a_knuse_vaksinemyter/#comment-1917743797…… (hvor jeg ber deg dokumentere en påstand)
  Det er jo naturlig å tolke ditt manglende svar som at du ikke kan dokumentere din påstand.

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Sier fanatikeren som ikke har kommet med en eneste seriøs dokumentasjon etter nærmere 50 innlegg…LOL!
  Dette går kanskje i antroposofmiljøet ditt, men her blir du ledd av.

 • MaLex

  «Det man forbinder oftest med MMR vaksiner er autisme, noe som legemiddelindustrien har forsøkt å bortforklare, men som det er altfor mange studier som viser stemmer. » Da må du lenke til disse studiene.

 • Kalle

  Har du noe som underbygger påstandene du kommer med her? regner ikke med det…. :)

 • MaLex

  Det er du som kommer med påstander som er det motsatte av det fagpersoner på dette området sier. Når du mener at alle disse immunologene, legene og myndighetene tar feil, så er det DU som må komme med dokumentasjon.
  Ah ja.. du er en av de konspi-folka som også mener at alle editorene nekter å publisere studier som viser at vaksiner skader.. Dette kan du gjerne fortelle dine konspi-tilhengere, de er nok hjernevasket nok til å tro dette.
  Alle argumentene du kommer med her har jeg hørt utallige ganger fra vaksinemotstandere. Det er alltid de samme og de har like dårlige kilder som du har vist her tidligere.

 • Kalle

  Jeg,mine venner,min familie og alle jeg kjenner er vaksinert.Vi er sjelden syke.Setter stor pris på om dere som er mulige smittespredere holder dere langt unna oss!

  Det at dere aldri er syke er helt umulig.Så det er enda en løgn fra deg.
  Det at man får dårligere immunforsvar av vaksiner er enda en løgn fra deg.M
  Man kan være vaksinert mot noe og fortsatt få sykdommen,siden det ikke er 100 % virkning av vaksiner.
  Kan du være så grei å ikke juge mer?Det gjør bare at du fremstår som en tulling når du diskuterer med voksne mennesker…

 • MaLex

  Det begynner å bli pinlig at du arrogant nevner dette med «Må jo bare regne med å høre dette en som ikke kan noe om medisin»..

  Alle (unntatt konspi-tilhengere) synes at det å komme med en konspi-nettside er teit og at dette ikke en bra kilde. Man må ikke ha utdanning utover ungdomsskole for å forstå dette.

  Kan bare gjenta det som ble skrevet av Scrotumsen: «Du bekrefter altså igjen at du ikke skjønner bæret.»

 • Ragni Elisabeth Funner

  Helt riktig. Jeg tok feil. Det er verre : 1 av 64 barn i USA får autisme. Se link :

  http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/data.html

 • Kalle

  Det er en som er enig med deg,og hun er del av den samme menigheten..Synes ingen av dere at det er rart ingen andre ser det dere ser?Er det sånn at dere alltid må være uenige med alle eller er det bare folk som forholder seg til fakta dere må være uenige med?

 • Kalle

  Så overraskende at du er enig med en synser…Er dere kanskje venner fra før av?Eller er det kanskje sånn at det er en mann som har mange profiler? ;)

 • Kalle

  Har du informert skolen til barna dine og andre om at dere ikke er vaksinert?Hvis ikke så bør du gjøre det,sånn at andre kan velge om de vil ta risikoen som følger med å være sammen med folk som dere…Hadde blitt forbanna hadde noen egoister som deg satt noen av mine kjære i fare!

 • Kalle

  Godt at du i det minste er enig med meg i at vaksiner beskytter mot farlige sykdommer! :)

 • Kalle

  Er du med på en utfordring?

  Du lar være å vaksinere deg,Jeg tar alle vaksinene..Så stenger vi oss inne i ett hvor man kan spøyte inn meslingvirus og litt forskjellige sykdommer.Den som lever lengst vinner.Er du med på den? :D

 • Kalle

  Kan du vise til en studie som viser at vaksiner fører til autisme skal jeg bære deg på skuldrene fra Oslo til Nordkapp og tilbake :D

 • Ragni Elisabeth Funner

  Det finnes 22 studier som viser korrelasjon mellom autisme og vaksiner og det finner enda flere som viser at det ikke er noen korrelasjon, og disse er som regel betalt av legemiddelindustrien. Slikt vil det alltid være når noen forsøker å beskytte sine økonomiske interesser. Det er ingen vits at jeg legge ut studiene her, for de vil du bare latterliggjøre uansett, men jeg gir deg en link hvor British Columbia Universitet står bak flere av studiene som viser en sammenheng. I den artikkelen er det både for og i mot. Legger også ved en link som viser at det har aldri vært større forekomst av autisme enn idag (i USA som vaksinerer mest i verden) 1 av 68 barn får autisme. Så da er spørsmålet : Hvorfor har forekomsten økt i takt med vaksinering ? Man er nokså sikker på at autisme er aluminiumrelatert, så hva er det som har gjort at det er så mange som får autisme idag ? Er det alumimiumen fra vaksinene ?

  http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/data.html

  http://www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/health/ubc-stands-behind-vaccine-studies-discredited-by-who/article23302328/

 • Hans Petter Nenseth

  Det er ingen økning av autisme. Men det er en økning av diagnoserte autister, derfor ser det ut som antallet øker. Dels fordi man har lært mer, dels fordi selve diagnosen er forbedret/utvidet, dels fordi foreldre lettere får økonomisk støtte som gjør at de lettere registrerer barn, og de i den «lette» delen av spekteret.

  Dere som tuller med dette håner foreldre til autister, påfører dem ufortjent skyldfølelse (noe foreldre av utviklingshemmede barn har nok av fra før). Dere skulle skamme dere.

 • Ragni Elisabeth Funner
 • Ragni Elisabeth Funner
 • Ragni Elisabeth Funner

  Du tar helt feil igjen : Det er ikke ALLE fagpersoner og medisinsk utdannede personer som støtter vaksiner. Jeg selv kjenner flere leger, vitenskapsmenn og sykepleiere som er sterkt imot vaksiner, og rundt om i verden er det mange og vi blir flere og flere. Rart du ikke får dette med deg….Men det er lenge til vi blir i flertall så lenge folk følger de som sitter med pengene og makten og ikke tør å stille kritiske spørsmål til disse. Hvorfor har forekomsten av bl.a. autisme økt ? Har det noen gang falt deg inn å tenke på at det kan ha en sammenheng med økt vaksinering ? Eller er du også programmert til å tenke slik majoriteten av legene gjør. En lege som har jobbet i over 40 år, sa til meg for en stund siden.» Ragni, det er en skam at de fleste av oss leger lar oss hjernevaske…..Vi burde være sterkere enn som så og ikke la tittelen og autoriteten vår være en sovepute…. » Sterkt sagt av en lege som har hatt egen praksis i 40 år.

 • Hans Petter Nenseth

  Det er feil i overskriften.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Du er vel kanskje den største tullingen av alle her inne ! Du er så arrogant at du sier du vet hvordan min helse er ? Min helse er nok mye bedre enn din, og som jeg sier, ingen av oss uvaksinerte i min familie er syke. Vi blir ikke forkjølet engang, ingen allergier og utrolig sterke både fysisk og psykisk, og vi tar ikke en eneste medisin !! Men min far, som er den eneste som vaksinerer seg, er stadig vekk syk. Du burde skamme deg !!

 • MaLex

  THEDAILYSHEEPLE.COM??!!! Verdt å lese??? Seriøst?

 • Ragni Elisabeth Funner

  Stakkars deg. Skolen vet det og flere andre er heller ikke vaksinerte. Men de som er syke på skolen er stort sett de som er vaksinert. Veldig rart, ikke sant ?

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Egen praksis i over 40 år.. Legger man til utdanning og praksisplassering bli dette en lege på over 70 år. Ikke utenkelig at Alzheimer påvirker uttalelsene….

 • Ragni Elisabeth Funner

  Det skulle jeg gjerne gjort, men ikke med en slik arrogant og lite ydmyk type som deg. For det første hadde jeg kjedet meg ihjel sammen med deg, og så hadde jeg ikke vært interessert i å pleie deg når du ble syk. Og da haddde jeg fått skylden for at du døde. Alle vaksinefolkene hadde sikkert også sagt at det var jeg som smittet deg, og da ble jeg den skyldige….:)

 • Ragni Elisabeth Funner

  Med så mange vaksiener og giftstoffer som du har i blodet, hadde du ikke orket det uansett. Du hadde blitt syk lenge før Nordkapp :) Men det er 22 vaksiner som viser en direkte sammenheng melleom autisme og vaksiner, og det er enda flere som viser det motsatte, og disse er selvfølgelig betalt av hvem ? Jo, legemiddelindustrien. Så uansett hvilket studie jeg presenterer som holder vann, finnes det en annen vaksine som sier noe annet. De gjør alt for å beskytte sine økonomiske interesser. Så du slipper å forsøke å bære meg til Nordkapp :)

 • MaLex

  Du skriver om økonomiske interesser, men ignorerer helt at både Shaw og Tomljenovic er kjente vaksinemotstandere som mottar høye pengesummer fra vaksinemotstandsorganisasjoner. Det er ikke engang en lenke til selve studien i artikkelen. Regner altså med at du ikke har lest originalartikkelen? Jeg har sett på en del studier av disse to og kvaliteten er veldig lav, referansene stemmer ikke overens med det de ofte skriver, de kommer kommer med en del udokumenterte påstander osv osv.

  Det finnes forresten en haug med GODE studier som viser at det ikke er noen sammenheng som IKKE er blitt betalt av legemiddelindustrien. Hvorfor ignorerer du disse? Leser du i det hele tatt originalstudiene? Slik som du argumenterer vil jeg tippe: nei. Du bare gjentar de samme argumentene du har sett på anti-vaksine nettsider.

  «Autisme: Hvorfor har forekomsten økt i takt med vaksinering?» Kan også spørre deg: «Hvorfor har forekomsten økt i takt med salg av økologiske grønnsaker (+++ veldig mye annet)» Det blir like dumt. Du kan ikke bare se på en graf og så si at fordi noe korrelerer så må det være en årsakssammenheng. Det er sjelden at man finner en direkte sammenheng.

  Men du har rett i en ting: «Det er ingen vits at jeg legge ut studiene her, for de vil du bare latterliggjøre uansett,» Det stemmer nok, fordi jeg har lest utrolig mange av disse artiklene og de er vanvittig dumme og dårlig gjennomført.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Nå må du slutte å snakke vrøvl. Dette er dokumenterte tall fra myndighetene i USA, og du vet vel ikke bedre en disse ? Det er ikke foreldrene som gjør feil, det er lite oppegående leger som blindt følger råd fra legemiddelindustrien uten å kritisere og stille spørsmål. Vi har altfor mange hjernevaskede leger, dessverre. Skal man fordele skyld, så der det legene som bør påta seg denne og ikke foreldrene dersom det skulle vise seg at vaksiner er skylden i dette.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Forstår du fortsatt ikke at det er kanskje verdt å se på innholdet før du dømmer alt nedenom og hjem ? For en måte å tilnærme seg ny kunnskap på !

 • MaLex

  Alle kildene jeg har fått hittil av deg og andre vaksinemotstandere har ofte en ting til felles: «fagpersonene» deres er ikke riktige fagpersoner. I hvertfall ikke slik jeg (og de fleste andre) ser det. Jeg synes ikke at homeopater, skjønnhetskirurger, økonomer, en nyre lege (nå homeopat), en elektrotekniker, «forskere» som har klare økonomiske interesser av å publisere noe negativt om vaksiner (disse er forresten heller ikke immunologer) og psykiatere kan klassifiseres som fagpersoner. Dette er de «ekspertene» jeg oftes får servert av vaksinemotstandere.

 • Veronika H. Drageid

  Hvis en eneste er vaksinert i et hav av uvaksinerte, er sjansen relativt stor (hvor stor varierer mellom ulike virus, noen opp mot 100%) for at også den vaksinerte blir syk. Det er fordi smittepresset (virusspredningen fra alle de syke) blir så stort at immunforsvaret ikke klarer å kjempe imot selv om man er vaksinert.

 • MaLex

  Synes det er skummelt at du tror du får «ny kunnskap» på slike sider :-)

 • Kalle

  Med vaksine mener du kanskje studie?Det at du påstår vaksiner gjør at man blir svak og syk er jo bare løgn,hvorfor sier du det?Du vet kanskje ikke at flesteparten av verdens sterkeste mennesker er vaksinert?
  Siden du påstår det er så mange som viser at vaksiner fører til autisme så er det vel ikke problem å linke til en av de?Klarer du det uten å ty til youtube og løgner? :)

 • Kalle

  Mener du jeg er arrogant fordi jeg er uenig med deg og velger å forholde meg til virkeligheten?Jeg tror ikke du tør jeg,er du en feiging? :D Hadde jeg dødd av sykdom så hadde ikke du fått skylden,det sier seg selv…Og du hadde ikke trengt å pleie meg,du hadde faktisk ikke vært i stand til det.Siden du er uvaksinert er det myyyyye større sjanse for at du blir syk enn at jeg som er vaksinert blir det..Det er noe alle skjønner,bortsett fra deg og dine selvsagt.. :)

 • Ragni Elisabeth Funner

  Jeg forstår nå at dere må være skadet av vaksinene dere har fått. Man er ferdig lege når man er 25-26 år. Men vet du hva ? Dere er jo så utrolig simple og på et lavere nivå enn jeg noen gang har opplevet i noen diskusjoner. Dere har ingen evne til refleksjoner over nye input. Dere er kun ute etter å kverulere, for jeg tror nemlig det er hovedmålet her inne. Dette er nokså betegnende at dere som er så tilhengere av vaksiner er på et så lavt intellektuelt nivå. Men for all del. Hold dere der, for det er der dere hører hjemme. Det har dere selv bevist. Nå skal jeg bruke tid på oppegående mennesker med intellektet sitt i behold, og som har integritet og så mye selvtillitt at de har respekt for andre sitt ståsted, og som aldri ville tillatt seg selv å være på dette lavmålet. Trodde i begynnelsen at dette kunne bli en spennende diskusjon med respekt for hverandres syn, men det har utartet seg til drittslenging, personangrep og et simpelt nivå jeg aldri har vært på. Men nå har jeg ihvertfall fått et innblikk i de som kjemper blindt for vaksiner sitt mentale ståsted.

 • Kalle

  Så nå mener du plutselig at dere som ikke er vaksinert kan bli syke?Du bør bestemme deg,blir teit med sånn vingling…
  Det virker som du er litt ond når du sender barna dine på en skole hvor det er vaksinerte mennesker,siden du mener vaksinerte mennesker kan ha allverdens skumle mutasjoner av diverse sykdommer…Du er veldig selvmotsigende,virker ikke som du vet helt hva du sier hele tiden…

  Det er ikke så rart nei,siden det er mange sykdommer man ikke blir vaksinert mot.Men du vet kanskje ikke det du? :D

 • Veronika H. Drageid

  Min onkel har sterkt nedsatt syn og hørsel, og har en hkerneskade som gjør han ute av stand til å ta vare på seg selv. Dette skyldes at min bestemor fikk røde hunder da hun car gravid. Jeg vil oppfordre deg til å dra på besøk til han, bare sånn at du kan se med egne øyne hva slags risiko du tar for dine barns helse.

 • Kalle

  Så jeg er arrogant når jeg uttaler meg om din helse,men du er ikke det når du uttaler deg og min?Skjønner ikke helt logikken din jeg…Hvordan kan det ha seg at i min familie så er alle vaksinert og ingen av oss har allergier,ingen av oss pleier å bli forkjøla noe mer enn vanlig,alle er sterke både fysisk og psykisk..Hvis det du sier stemmer så skulle vi vel vært døde alle sammen?Oldemor ble forresten 97 og hun tok influensavaksine hvert eneste år..Hvordan kan det ha seg tror du? :)

  Og bare for å gjenta noe du har hørt mange ganger før: Selv om dere ikke er syke så er det mye større sjanse for at dere skal bli det.Men du tar det kanskje ikke så tungt om noen du blir glad i dør av meslinger,polio og sånne sykdommer som vi andre stort sett ikke trenger å tenke på engang siden vi er vaksinert?

 • Kalle

  Jeg er veldig god i engelsk,så jeg så med en gang at den linken ikke sa noe mer enn at man har betalt ut erstatning etter vaksine.Men den sier jo ikke mer enn det :) Kan du linke til noe som sier mer enn det?Vi vet alle at vaksine-erstatninger blir betalt ut,det er jo gammelt nytt :)

 • Kalle

  ragni finner en morbid glede i å se på syke folk tror jeg,kan ikke se noen annen grunn til at hun ikke vil vaksinere sine egne barn..Trist,men har ikke nok til å kunne melde henne til barnevernet.Ikke enda i hvertfall…

 • Kalle

  Vil du ikke eller kan du ikke svare?

 • Kalle

  Hvorfor vil du ikke svare på det du blir spurt om?Og hvorfor blir du så sinna når noen stiller kritiske spørsmål?Er det fordi du vet at du må bruke flere timer på youtube og nyhetsspeilet for å finne «svar»

 • Ragni Elisabeth Funner

  Håper ikke du mener at man kan sammenligne økologiske grønnsaker med vaksiners og medisiners skadevirkninger….. Det ville jo vært for dumt… Regner med du også har lest en del i Felleskatalogen ? Den er mye tykkere enn Bibelen, og du vet sikkert hvorfor : Mer enn halvparten av det som står der er bivirkninger ! Det er vel mye mer sannsynlig at disse studiene som faktisk beviser at autisme har sammenheng med vaksiner er riktige, enn at autisme er foråsaket av grønnsaker…Men jeg er enig at bildet er mer komplekst enn bare vaksiner, men jeg mener det er hovedproblemet, sammen med næringsløs mat, feil mat, for mye sukker og syntetiske tilsetningsstoffer i maten og bearbeidet mat, og også for lite morsjon. Alt dette gjør at man får et dårligere immunforsvar og da kan man tåle kjemikalier i vaksiner ennå dårligere enn tidligere.

  Men man må tenke på at man har aldri vaksinert så mye som nå, og at dette har en negativ effekt på organismen er soleklart ! Det er en grunn til at mange blir dårlige etter vaksiner og noen dør. Påkjenningen er stor og det utgjør en fare for systemet. Det er utrolig lett å forstå at når man belaster systemet på en immunologisk unaturlig måte (man hopper over den perifere immunresponsen ) som også innebærer kjemikalier kroppen ikke kjenner til og som den må takle, så er dette belastende. Håper ikke du er uenig det også, for dette er ren kjemi og like enkelt som 2 + 2+ = 4.

 • Veronika H. Drageid

  Det er ingenting naturlig med de sykdommene vi vaksineres mot. Det er sykdommer som var ukjente for mennesker fram til vi begynte med husdyrhold. For urinnvånerne i sør- og nordamerika var de ukjent helt fram til 1500tallet, da europeerne kom. Immunforsvaret vårt har overhodet ikke hatt tid til å utvikle beskyttelse mot disse sykdommene. Vi har gener i kroppen som beskytter mot mange andre sykdommer, men disse er vi sjanseløse mot. For at det skal skje må evolusjonen gjerne ha 50.000 til 100.000 år på seg, kanskje mer. (Mennesker har få generasjoner per 100 år.) Barnesykdommene vi vaksineres mot har eksistert i mindre enn 10.000 år.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Du vet kanskje ikke at vaksine pusherne har mange videoer på Youtube ? Vet du at mange leger og vitenskapsmenn som mener vaksiner er effektive og ufarlige har lagt ut videoer der i mange år for å spre sitt budskap ? Da er vel disse legene bare idioter de også da ?Du må slutte å kritise steder som legger ut info uten å tenke deg om. Det er innholdet og kilden som er viktig, og ikke at det ligger på et sted som kun publiserer info. Man må bare velge med omhu. Du velger ditt ut ifra ditt ståsted, og jeg velger mitt. Selv om jeg har sett noe fra begge leirer. Slik fungerer digitale media og kunnskap er blitt mye lettere tilgjengelig på denne måten.

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Du forstår helt tydelig ikke hva MaLex skriver om statistisk sammenligning. Dette beviser at du er langt mindre smart enn du prøver å gi inntrykk av..

 • MaLex

  Eh, og så? Jeg ser på vitenskapelige publikasjoner, metastudier og rappoter gitt ut av myndighetene som overvåker bivirkninger og sykdomsutbrudd i befolkningen. Ikke youtube.

  Sjekker du kildene til youtubevideoene? Hvorfor legger du da ikke ut disse?

 • Ragni Elisabeth Funner

  Ærlig talt. Du mener virkelig ikke det du sier ? Alt av sykdommer har en side som gjør at man kan få varig men. Og det kan man også av vaksiner ? Bare fordi din onkel fikk varig men, så skal alle ta sjansen å vaksinere ? Jeg vet om mennesker jeg også som har sykdommer, og hvor man kan spekulere i om en vaksine hadde gjort en forskjell, men jeg vet at det er en risiko å ta en vaksine, så da velger jeg heller å leve sunt og ta vare på helsen min slik at jeg kan tåle en sykdom som kroppen får på en naturlig måte. Hva synes du om alle barna som er døde etter vaksinasjon ? For to uker siden døde det en liten jente av influensa en uke etter influensavaksinen ! Det er tusenvis som har mistet livet av vaksiner. Og man vet aldri med sikkerhet om en vaksine kunne ha beskyttet noen eller tatt livet av noen andre.
  Man ser bl. a. idag en forbindelse mellom krybbedød og vaksiner. Det ligger mye info om dette på nettet. Så alt er mye mer komplekst enn at din onkel fikk varig men. Man vet aldri hva en vaksine hadde gjort. Kanskje den hadde skadet enda verre ? Eller kanskje ikke ? Hvem vet ?

 • Ragni Elisabeth Funner

  Ja, da sier det seg jo selv. I mindre enn 10.000 år, og hvor lenge har man vaksinert mot meslinger ? Siden 1963. Litt forskjell, ikke sant ? Og du kan vel ikke mene det er naturlig å vaksinere med en sprøyte som inneholder halvdøde virus og massekjemikalier ? Da er det vel mer naturlig med et virus som finnes i naturen ? Og hvorfor har vi et immunforsvar og planter i naturen som skal styrke dette ? Jo, fordi kroppen er viselig anlagt slik at den skal kunne beskytte seg selv. Vi er faktisk ikke født med en vaksinesprøyte i baken….

 • Henok

  Stemmer ikke.
  I beste fall vil jeg si at du bruker feil betegnelse. Den linken du henviser til sier «About 1 in 68 children has been identified with autism spectrum disorder (ASD).
  Men ASD og autisme er ikke det samme.
  ASD er en samlebetegnelse som også bl.a. tar med Asperger OG autisme … og andre diagnoser.

  Denne linken sier at 1 av 1000 har autisme:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Autism#cite_note-MMWR2012-14
  Og hvorfor tror du at norsk autismeforening oppgir autisme

  Og her litt info om ASD:
  http://www.statped.no/Tema/Larevansker/Autismespekterforstyrrelser/
  http://en.wikipedia.org/wiki/Autism#cite_note-MMWR2012-14

  Så nei, det stemmer ikke at 1 av 68 barn er autister. Eller 1 av 100.

  Forøvrig så kan man lese på den siden DU linker til (på http://www.cdc.gov/ncbddd/autism/about.html) om ASD og vaksiner:

  «TO DATE, THE STUDIES CONTINUE TO SHOW THAT VACCINES ARE NOT ASSOCIATED WITH ASD»

  Det var jo interessant, syns du ikke :-)

 • MaLex

  Du misforstår med vilje grønnsak-eksempelet mitt.
  Nå må du slutte med autisme-greine dine. Dette er blitt utrolig grundig tilbakevist av seriøse, uavhengige forskere.
  Kom med kilder, og ikke synsing og påstander. Sett deg litt inn i hvordan immunsystemet fungerer, litt toksikologi og hvordan myndighetene samler informasjon om bivirkninger, sykdomsutbrudd og på hvilket grunnlag erstatning blir utbetalt.
  Sånn, og nå gidder jeg ikke å kommentere dette tullet mer.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Ikke interessant i det hele tatt, for det har jeg lest mange ganger. Det finnes mange studier som sier det ikke har noen sammenheng og det finnes 22 studier (også noen av disse har det blitt lagt lokk på inntil nylig ) som sier det er en sammenheng. Det får være opp til hver enkelt hvilken side man har tillitt til. Jeg for min del har ingen tillitt til legemiddelindustrien som har utallige svin på skogen og som har rettsaker gående mot seg hele tiden. Her i denne linken sier man igjen at i 2009 var det 1 av 110 som får autisme, og dette er en økning på noen år på 600 %. Så jeg har mer tillitt til dette enn dine tall.

  http://www.studentpulse.com/articles/913/increases-in-the-prevalence-of-autism-disorder-exploring-biological-and-socio-environmental-factors

 • Ragni Elisabeth Funner

  «Autisme-greine min » er ikke grundig tilbakevist, og det viser at du har bare satt deg inn i studiene som konkluderer med det du interesserer deg for. Det er 22 studier som beviser sammenheng mellom autisme og vaksiner. Du som sier du har forsket burde ikke bare legge vekt på studiene som ikke viser noen sammenheng, for du burde vite at dette kan være studier som også kan ha vært laget for å gi et gitt resultat. Akkurat som du sier om de studiene jeg støtter meg til. Jeg kjenner såpass mange vitenskapsmenn og kvinner, og vet det gjennom studier at studier er så mangt og kan påvirkes av mange interesser og faktorer offentligheten ikke får kjennskap til. Jeg er mer opptatt av dokumenterte og virkelig facts og hendelser enn studier da jeg vet svakheten ved vitenskapen, og jeg kjenner vitenskapsmenn som på bestilling har laget studier akkurat slik som oppdragsgiver ville ha det. Og da har oppdragsgiver en agenda som oftest, nemlig penger. Dette er blitt avslørt utallige ganger, og rart du ikke kjenner til dette.

 • MaLex

  I motsetning til deg leser jeg studiene. Både de som viser noe negativt og de som viser noe positivt. Jeg ser på metodene som er blitt brukt, referansene, hvem som har sponset dette og kvaliteten. Jeg har jobbet med slike ting selv, kjenner godt til metodene og kjenner fagmiljøet. Jeg ser også på sikkerhetsvurderinger gjort av myndigheter (av kjemikaliene), jeg leser rapporter av myndighetene (hovedsakelig de tyske, siden jeg har jobbet ved Robert Koch instituttet, og siden de har en del flere sykdomsutbrudd av sykdommer som man ikke har så mye av her.(f.eks. meslinger)) osv osv. En annen ting man også må se på, er hvorvidt studier har latt seg reprodusere. Jeg ser også på studier gjort i flere land og sammenligner.

  Konklusjonen blir den samme som fagmiljøet har på dette. Har du gjort disse tingene? Når jeg ser på det du skriver blir det veldig klart: nei.

  Morsomt at du nevner dette med studier på bestilling. Ja, dette burde DU vite ganske mye om. Har nå lest en del om Mannatech og de fantastiske studiene deres. De er jo kjent for nettopp dette. Ser også at fagmiljøene innen glycobiology ikke er noe særlig begeistret for Abrotose-tullet de selger. (morsomt å lese om dette: http://glycob.oxfordjournals.org/content/18/9/660.full og http://glycob.oxfordjournals.org/content/18/9/652.full )

 • Meir om dette i denne artikkelen:
  «How to debunk false beliefs without having it backfire»:
  http://www.vox.com/2014/12/22/7433899/debunk-how-to

 • Ragni Elisabeth Funner

  Du må da ikke snakke om studier på bestilling når legemiddelindustrien gjør dette hele tiden ! Og skal du først finne referanser om Mannatech så ta noen som ikke er 8-15 år gamle. Det finnes mye positivt om dette firma som faktisk er vitenskapsbasert, og de holder til i Texas som er den strengeste staten i USA når det gjelder regler om hvordan man driver business. Det er en grunn til at Mannatech har produkter som er i Felleskatalogen for leger i USA, og det er pga studiene. Og ja, jeg leser nok studier slik du gjør og det nokså grundig også. Det har jeg gjort i mange år, og jeg er nok enda mer kritisk enn deg og det er derfor jeg ikke stoler på legemiddelindustrien. I begynnelsen var jeg kritisk til Mannatech også, men etter grundig undersøkelse av hva som har skjedd opp igjennom årene og når man vet hvordan de arbeider og hvilken kvalitet produktene har, så er jeg blitt imponert over at leger og vitenskapsmenn i firmaet gjør ting så grundig, og at alt er plantebasert. Leger og farmasøyter tok med seg teknologien legemiddelindustrien har inn i firmaet på 90-tallet for å kunne klare å analysere råvarene ned til minste detalj.
  Sett deg inn i ting før du kritiserer og finn ut om den positive siden også. Idag er det ingen som sier noe negativt om Mannatech som har kunnskap om hva firmaet står for. Dette er også takket være studiene som er gode nok for PubMed og Drugs.com. Studiene på PubMed må du forresten kjøpe for å få lastet ned hele studiet. De har idag også et godt omdomme takket være mange legers bruk verden over av Ambrotose. Sjekk siden http://www.mannatechscience.org. Dette er et utrolig viktig kosttilskudd i og med at vi mangler 6 av de 8 viktige monosakkaridene i vårt kosthold idag, og det gagner helsen å få disse tilført som et kosttilskudd. Jeg har 2 sertifiseringer innen Glykobiologi fra Holland som jeg kanskje har nevnt tidligere og kan faktisk en god del om denne vitenskapen og hvor viktig det er å få i seg alle 8 monosakkarider. Så ikke kom her å snakk om et firma du overhodet ikke har greie på og kjenner til, når leger som Dr. Benjamin Carson snakker varmt om både Mannatech og Ambrotose. Dr. Ben Carson har litt mer integritet enn deg !

 • Kjell Wilhelm Olsen
 • Hans Petter Nenseth

  Det er ingen konflikt mellom tallene og forklaringen.

 • Henok

  Den linken du henviser er en side/oppgave skrevet av en student. Han skriver i sitt abstract at prevalensen er 1% uten å henvise til hvor han har tallet fra. Er det dokumentasjon ?
  Rett under abstractet benytter studenten en illustrasjon fra autismspeaks.org … og går man dit, gjenfinner man illustrasjonen og tilhørende tekst som sier at tallet er 1 av 68, og omhandler ASD og ikke kun om autisme (https://www.autismspeaks.org/what-autism/prevalence).
  Studenten har ellers et punkt på siden som heter references (http://www.studentpulse.com/articles/913/3/increases-in-the-prevalence-of-autism-disorder-exploring-biological-and-socio-environmental-factors#header14page3), og der finner man igjen din opprinnelige link til cdc.gov som sier at det er snakk om ASD og ikke bare autisme.

  Så nei, du har ikke dokumentert at 1 av 100 er autister.
  Og hvilken kommentar har du til at autismeforeninen i Norge er totalt uenige i dine tall ?

 • Henok

  Nei, det er ikke 1 av 68 som får autisme. I din link fra cdc.gov står det klart og tydelig at 1 av 68 får ASD. ASD og autisme er ikke det samme.

 • Først er det jo interessant at du som tannlege ga medisinske råd til dine pasienter om å ikke vaksinere seg mens du var på jobb. Jeg tror ikke det nødvendigvis er helt greit, for å si det mildt.

  For et andre så var innholdet i Pandemrix og Arepanrix identisk med tanke på tilsetningsstoffene. Det var ulikheter i virusmaterialet/antigener. Men det er jo litt av poenget, nemlig at det var ikke «farlige stoffer» i vaksinen som forårsaket narkolepsi, men derimot viruset selv.

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25452148

  Det er riktig at det døde omtrent like mange under 2009-pandemien som under en vanlig sesonginfluensa. Det du likevel glemmer er at i Norge lå medianalderen 50 år lavere under pandemien. Normalt dør det i praksis bare folk over 70 år av influensa. Under pandemien var halvparten under 40 år, blant annet fire barn og to tenåringer. Det skjer i praksis aldri i en sesonginfluensa. Men du synes kanskje ikek det er så viktig?

  Målt i tapte leveår var altså 2009-pandemien mer alvorlig enn 1968- pandemien, og nesten like alvorlig som 1957-pandemien.

  Selvsagt var det en pandemi. Den kvalifiserte jo til de krav som er satt for en pandemi fase 6 av WHO basert på spredning:

  http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMra1208802

  Det er litt rart at du mener å vite bedre enn WHO og alle nasjoners helsemyndigheter hva en pandemi er. Og som jeg altså har forklart var dødeligheten av en helt annen og mye mer alvorlig karakter enn en vanlig sesonginfluensa. Du som er så opptatt av dette burde ha fått med deg slike vesentlige faktorer.

  Intensivavdelingene var også overbelastet, fordi influensaen angrep pasientene så hardt. Flere sykehus var på nippet til å måtte stenge ned avdelinger som utfører ikke-kritiske arbeid for å bruke disse til influensasyke.

  Vaksinen kom derimot for sent til Norge i 2009, så effekten var mager. Man anslår den bare ga en ca 10% reduksjon i antall syke. Men den store effekten så vi i 2010/2011 da Norge ikke fikk noen H1N1-epidemi, mens land med lavere vaksinasjonsrate, som England og Danmark, så enorm belastning på intensivavdelingene også den sesongen, inklusiv flere dødsfall.

  Mer konkret:

  UK: 11% vaksinerte.
  Norge: 45% vaksinerte.

  Norge 2009: 35,1 per mill intensiv
  UK 2009: 36 per mill intensiv

  Lite forskjell på intensivbelastningen i 2009 altså, Men se hva som skjedde året etter:

  Norge 2010/11: 8,8 per mill intensiv
  UK 2010/11: 21,9 per mill intensiv

  Og dødsfall i 2009?

  Norge dødsrate 2009: 6,5 per mill
  UK dødsrate 2009: 7,6 per mill

  Ikke mye forskjell. Men året etter?

  Norge dødsrate 2010/11: 0,4 per mill
  UK dødsrate 2010/11: 8,6 per mill

  Enorm forskjell.

  Modelleringer anslår at om vi hadde vaksinert like få som UK hadde vi hatt rundt 40 flere dødsfall.

  Jeg har skrevet en serie bloggposter om alle disse aspektene, jeg har pløyd gjennom rapportene til både FHI, WHO og EU fra april 2009 ot ut pandemien. Jeg oppfordrer deg til å lese bloggpostene før du diskuterer dette videre.

 • Jeg lurer på om du gir dine pasienter i tannlegestolen bedøvelse? Jeg mener, det er jo fullt av kjemikalier og laget av legemiddelindustrien, så jeg antar du anbefaler alle å rotfylle uten bedøvelse?

 • Atter en gang ren løgn. De aller fleste som ble syke i Disnelyland-utbruddet var uvaksinerte. Noen få var vaksinerte, men det er fordi vaksinen ikke beskytter 100%. Og når de fleste er vaksinerte, vil selv en liten prosent reduksjon i beskyttelse gi noen tilfeller i absolutte tall. I relative tall var derimot risikoen 67 ganger høyere hos uvaksinerte.

  Her kan du lese en enkel folkelig forklaring:

  http://www.wired.com/2015/01/vaccinated-people-get-measles-disneyland-blame-unvaccinated/

  Påstanden om at vaksinerte sprer viruset er ren og skjær fantasi. Jeg ser at vaksinemotstandere bruker dette i et litt patetisk forsøk på å fraskrive seg ansvaret, men det er ren fantasi. Det er aldri solid dokumentert noen tilfeller av at vaksinerte smitter andre.

  Man trenger ike en gang vise til forskning for å forstå at det er en løgn. Det er jo bare å se på Norge. Her har 93% tatt MMR-vaksinen. Hvis din påstand var korrekt ville vi hatt store meslingeutbrudd til stadighet her. I stedenfor ligger tallet normalt på 0-5 tilfeller i snitt (eller deromkring), og disse kan man alltid spore til innreisende, uvaksinerte individer. Påstanden faller jo på sin egen urimelighet bare ved å tenke to centimeter lenger enn sin egen nesetipp.

 • Dag Inge Hansen

  Du må nesten prøve å ignorere Kalle, han er besatt av å feiltolke og det er håpløst å få slike til å forstå noe. Stråmannargumenter er oppkonstruerte tankefeil som gjør at man lettere kan argumentere mot disse. Bedre å ikke hisse deg opp over det slik at de finner enda mer å kritisere deg for, for du har jo lagt fram meningen din for lenge siden.

  http://no.wikipedia.org/wiki/Str%C3%A5mann

 • Kalle

  Hva mener du jeg har feiltolket?Din mangel på svar kanskje? :P Stråmannargumenter er jo de eneste argumentene dere har,vi andre kan legge frem fakta..

  Hvorfor kan du ikke heller bruke tiden på å svare for spørsmål?Mer fornuftig det enn å fare med løgner…Men du klarer kanskje ikke så svare på enkle spørsmål du?Artig at dere konspirasjonsfolk alltid er enige :D Er også litt artig at dere ikke svarer på enkle spørsmål men velger å heller bygge stråmenn :D

 • MaLex

  ”Dette er også takket være studiene som er gode nok for PubMed og Drugs.com.” Utrolig.. du forstår ikke engang
  hva pubmed er.. For “å komme in på pubmed”, kan man publisere i alle mulige
  slags dårlige journals, til og med i slike hvor man bare må betale litt for å
  komme in på. Det er ikke noen kunst “å komme in på pubmed”. Det some er mye
  viktigere er om en studie er blitt publisert i et anerkjent journal. Enda viktigere er om forsøkene kan bli reprodusert av andre. (jeg har forresten tilgang til studiene som er publisert på pubmed.)

  Når det gjelder drugs.com, har jeg allerede kommentert dette. Du nevnte at “der er Ambrotose registrert som et veldokumentert kosttilskudd som bl.a. øker cellekommunikasjonen som er livsviktig for et sterkt immunforsvar.” Og jeg prøde å forklare at du burde ha trykket på ** etter dette sitatet, for her star det: “** This statement has not
  been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not
  intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.” Altså igjen FEIL.

  Jeg har også kommentert studiene som er på mannatechscience. Jeg så på de som var blitt publisert om Abrotose powder og capsules og her var det INGEN studier som viser noe om at dette skal “styrke immunsystemet”.

  Så nevnte du en studie fra Australia (uten å gi meg en lenke). Jeg fant en ja. Denne
  hadde igjen ingenting med immunsystemet å gjøre.

  Du har også referert til nobelprisvinnere og glycobiologer som visstnok skulle
  støtte Ambrotose-tullet. Det eneste jeg fant var at nobelprisvinnerne hadde
  sendt inn en klage på nettopp dette og at glycobiologer IKKE støtter Ambrotose.

  Hvis disse skulle ha endret mening, må det i mellomtiden ha kommet veldig
  overbevisende studier, noe som tydeligvis ikke har skjedd.

 • MaLex

  «Og ja, jeg leser nok studier slik du gjør og det nokså grundig også. » Denne var litt morsom. I så fall hadde dine «kilder» vært bedre. Må si jeg er litt skuffet. Har diskutert med andre vaksinemotstandere som ikke har hatt noen medisinsk utdanning og disse har kommet med bedre kilder enn deg. Ikke at disse kildene har vært gode, men de har i hvertfall lenket til studier og ikke tullesider.

 • Henning Tveit

  Det fødes visst en ny slik en hver dag. Har de sitt eget hekke-/gyteområde et sted på nettet?

 • Henning Tveit

  «Og de vaksinerte får et dårligere immunforsvar takket være bl.a. sjokket
  vaksinasjon rett inn i blodsirkulasjonen utgjør for immunforsvaret.»

  Dette med «rett inn i blodsirkulasjonen» er et enkelt tegn på at man har å gjøre med en antivakser som ikke vet hva de snakker om. Det gjør det ganske enkelt å kategorisere dem.

 • Ja, det er litt morsomt at ei som stadig vekk skryter på seg så enorm kompetanse på emnet driter seg ut gang på gang med grunnleggende faktafeil.

 • Henning Tveit

  Bør ikke du la være å gå fra datamaskina di pålogget? Jeg nekter å tro at en tannlege er så manglende i kritiske evner.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Du kommer med så mange feilkilder og feilsiteringer. Trodde du visste bedre. Det døde 32 personer av influensa i 2009, og også en av disse var allerede vaksinert mot svineinfluensa. Kanskje han døde av vaksinen ? Vanligvis er dødstallet for en vanlig influensa 1000-1500 personer pr. år. Gjennomsnittsalder på de som døde var 39 år og dette er som du sier lavere enn ved vanlige influesaer, men 23 av de 28 FHI har data på av de som døde, hadde svekket helse og sykdom fra før av. Det er lett å forstå at med en nedsatt immunforsvar og dårlig helse og mye medisinering, er man mye mer utsatt for alvorlig utgang på en vanlig virusinfeksjon som influensa er.

  I gjengjeld sitter man med over 100 barn som har fått narkolepsi og flere dokumenterte dødsfall rett etter vaksinen mange steder i Europa – en vaksine som skulle redde så mange. Dette er det forferdelige paradokset som du og dine disipler ikke bryr dere noe om ! Selv WHO har uttalt at denne vaksineringen var feilslått. Det samme har mange lands myndigheter, og i mens sitter legemiddelindustrien med milliarder i inntekter og har immunitet slik at de ikke kan bli stilt til rette for dette….Skammelig !!

  http://www.fhi.no/dokumenter/6cbae0eece.pdf

 • Den ene pasienten som ble vaksinert ble vaksinert etter å ha blitt smittet. Lite effekt da, gitt.

  Tallet du operer med for dødsfall ved influensa er feil. Det du snakker om er det ekstra antall dødsfall man har i influensasesongen. Du kan ikke bruke dette tallet til å sammenligne med verifiserte dødsfall fra H1N1. Det blir som å sammenligne druer med meloner. Det korrekte er at rundt 100 tilfeller er influensaverifiserte dødsfall per år, og det er dette tallet du må sammenligne med de 32 H1N1-dødsfallene.

  For øvrig er det interessant å se at også du synes det er greit at folk som er syke fra før dør av influensa. Er disse mindre verdt enn friske folk? Og hvorfor velger du den vinklingen når det gjelder influensa, mens når det gjelder vaksine er det nettopp folk med sykdommer og svekket immunforsvar du er bekymret for. Total selvmotsigelse altså. Skal du først være så på jordet hadde det i det minste vært greit om du var konsekvent.

  Jeg blir litt sjokkert over at du bagatelliserer dødsfall hos en rekke barn og unge fra influensa…

  Hvor og når har noen sagt at ikke narkolepsi-tilfellene var en tragedie? Det er vi jo alle enige om. Men spørsmålet som ikke er avklart er i hvilken grad disse tilfellene er en fremskynding av narkolepsitilfeller slik at vi over en lengre tidsperiode ikke egentlig vil se noen stor økning. Man har bare forskjøvet tilfellene i tid. Det andre viktige poenget er at narkolepsien ikke var forårsaket av ingredienser i vaksinen, men av viruset selv.

  Og nei, disse dokumenterte dødsfallene fra vaksinen er din evidenlige «post hoc ergo propter hoc» logiske tankefeil. Det ville vel være mer fascinerende om ingen døde etter å ha fått vaksinen, fordi det ville bety at vaksinen forhindret tilfeldige dødsfall i befolkningen. Du må nok lese deg litt opp på baseraten av lidelser og dødsfall. Jeg trodde du kunne litt om statistikk?

  Du kan jo starte her:

  http://tjomlid.com/2012/10/06/a-lese-dagbladet-kan-fore-til-kreft/

 • Ragni Elisabeth Funner

  Jeg har sagt flere ganger at jeg er tilhenger av medikamenter i gitte tilfeller, og er veldig positiv til medisiner i akuttmedisin, og fordi jeg jobber mye med pasienter med tannlegeskrekk, gir jeg selvfølgelig bedøvelse ! Du må ikke holde på å sette ting så utrolig på spissen. Dette gjør at du virker bare mer og mer useriøs. Men les denne artikkelen her om reaskjoner etter svineinfluensaen :

  http://www.vg.no/forbruker/helse/svineinfluensa/1270-har-meldt-om-reaksjoner-fra-svinevaksinen/a/10061418/

 • Hva mener du den avisartikkelen forteller oss? Den sier jo at disse dødsfallene du hevder var forårsaket av vaksinen er gransket og at man IKKE fant noen sammenheng med vaksinen. Sukk.

  For øvrig interessant å se at legemiddelindsutrien kan stoles på når det gjelder legemidler du selv synes er nyttige, men ikke ellers. Det avslører vel at dette handler om vikarierende argumenter for å støtte opp om noe du synser om.

 • Kalle

  Nyhetsspeilet.no ;) Der klekkes det ut store mengder tullinger hver dag :)

 • Kalle

  Vil du fortsatt ikke svare? 2 dager siden jeg stilte deg 3 veldig enkle spørsmål…

 • Kalle

  Vil du ikke svare på spørsmål? :)

 • Kalle

  Vil du ikke svare? :)

 • Kalle

  Klarer du ikke å svare? :)

 • Ragni Elisabeth Funner

  Bare en rettelse til : Det ER forskjell på bl.a. innholdet av flere proteiner i Arepanrix og Pandemrix, og det er dette som kan være at Pandemrix kunne gi Narkolepsi i større omfang enn det man har mistenkt vaksinen for å gjøre i Canada. Selv om det der også har vært tilløp til økning etter vaksinen. Men ikke i slikt omfang som der man ga Pandemrix.
  Det er viktig at du gir riktige opplysninger og ikke bare avfeier ting som om det ikke var viktig når det ikke ganger ditt syn og ståsted. Veldig useriøst !

  Les denne abstacten fra PubMed :

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25452148

 • Kalle

  «Det er tusenvis som har mistet livet av vaksiner»
  Er dette bare noe du finner på eller kan du dokumentere det?

  «Man vet aldri hva en vaksine hadde gjort. Kanskje den hadde skadet enda verre ? Eller kanskje ikke ? Hvem vet ?»
  Her motsier du deg selv,igjen…Får du ikke helt bestemt deg for hva du mener? :)

 • Wow. Du lenker til nøyaktig samme studie som jeg selv lenket til i mitt svar til deg. Og jeg påpekte nettopp at forskjellen lå i antigenene (proteinene) i vaksinene, ikke i tilsetningsstoffene.

  Du gjentar altså nøyaktig det samme som jeg skrev, og så hevder du at jeg gir feil informasjon.

  Si meg, leser du egentlig før du svarer?

 • Kalle

  Synes du vi skal gjeninnføre byllepest?Det er jo en naturlig ting..Kanskje vi skal begynne å spre polio,tuberkolose og litt andre gamle sykdommer også siden det er det naturlige?

 • Kalle

  Hun har grunn til å være i mot vaksiner og sånt,hun driver jo å selger ting fra det der useriøse svindelfirmaet som jeg ikke husker navnet på…Tror man finner det ved å søke på «svindeldømt+helsekost» på google :P

 • Kalle

  Hvorfor vil du ikke svare på enkle spørsmål? :)

 • Ragni Elisabeth Funner

  Dette er jo så dumt at jeg gidder ikke svare. Men vil bare si deg at historisk sett så hadde vi slike sykdommer langt tilbake takket være dårlig hygiene, dårlug vannkvalitet og veldig dårlig levestandard for de fleste. Derfor vil man aldri kunne «inføre» dette igjen. Det er derfor historisk sett at infeksjonssykdommer var på vei ned lenge før vaksiner. Og husk også at eliten i samfunnet flere hundre år tilbake hadde en høyere snittalder enn det vi har nå, men eliten utgjorde bare 2-5 %. Høy spedbarnsdødelighet og lav levestandard hos den store majoriteten bidro til den lave snittaldereren.
  Dette er mitt siste innspill i denne bloggen som jeg synes er så ensidig, lite demokratisk og lite interessert i andre synspunkt med så lite reflekterte mennesker hvor man bruker alle midler for å få rett, for å sable ned andre sine oppfatninger uansett hvilke donumentasjoner man måtte komme med, og for å forherlige seg selv, slik Gunnar og andre her inne gjør. Slikt blir det ikke debatt av. Men bare stå på.. Min verdifulle tid skal ihvertall ikke brukes til dette lavmålspanelet lenger. Takk for meg !

 • Ragni Elisabeth Funner

  Helt enig med deg og en god beskrivelse. Kalle har svaret for alle, tror han, og er dessverre blotttlagt for noen som helst respekt for at ikke alle er enige med han.

 • Ragni Elisabeth Funner

  Dette er vel det minst intelligente svaret jeg noen gang har sett her inne !!! Du må jo være helt på jordet når du kan snakke til folk på denne måten ? Ser du ikke at du bare dummer deg ut ? Du er jo en stor vits !

 • Ragni Elisabeth Funner

  Jeg er helt enig med deg. Det er totalt bortkastet energi ! :)

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Det er synd du forsvinner. Tiden du brukte her inne hindret deg forhåpentligvis i å spre våset ditt til mindre kristisk tenkende personer…

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Sier du faktisk at du er enig i påstandene til Gilbert???
  Du er jo sykere enn jeg først trodde!!

 • MaLex

  Du er enig med Gilbert som skriver «at Holocaust skjedde ikke,at Jøder kontrollerer verdens makthavere, bl.a. PST
  og at HIV/AIDS, ebola og svineinfluensa var skapt av USA.
  Nå kan du også føre «meslinger» opp på denne listen.» ??
  Nå ble jeg litt overrasket… på den annen side virker det sånn om vaksinemotstandere ganske ofte har andre konspirasjonsteorier på lur (siste vaksinemotstander jeg diskuterte med påstod at Ebola ikke eksisterer..).. trist.

 • Kalle

  Dette var ikke svar på noe som helst frøken,det var bare for å vise hvor langt ute på jordet han fyren er :) Er nok han som blir dummet ut mer enn meg,for de som forholder seg til virkeligheten selvsagt…Men du er jo ikke en av de,så skjønner at du ser det annerledes :)

 • Ragni Elisabeth Funner

  Sååå typisk at du uttaler deg om ting du ikke har greie på. Ambrotose har bl.a. blitt presentert 2 ganger på Jenner Glycobiology Conference i Brussel og Den Haag, hvor glykokobiologer sier mye positivt om dette kosttilskuddet som flere leger verden over anbefaler, spesielt ved autoimmune sykdommer. Du sa du vet noe om glykobiologi og glykoernæring ? Da burde dette være lett å forstå for en med innsikt ? Produktet er laget av leger og vitenskapsmenn (Dr. Bill McAnalley er en av dem) som disse legene ville registrere som et medikament på slutten av 80-tallet (dette var forløperen til Ambrotose, som kun inneholdt mannose ) Men fordi mannose ikke hadde bivirkninger og ikke tok liv av noen mus (LD 50), så kunne det ikke registreres som et medikament. Det er jo også forferdelig at for at et medikament skal kunne registeres må det ha en LD 50 dose, dvs. være dødelig for 50 % av musene eller hva de nå tester kjemikaliene og giftene sine på. Altså er kriteriet for et medikament at det skal kunne ta liv. Er det logisk når det skal være godt for helsen ?? Og dette godtar legene og gir medisiner i hytt og pine til sine pasienter uten skrupler….. Selv om jeg kjenner flere leger som har skrupler, og som ikke orker dette lenger, for de vet aldri med sikkerhet hva disse medikamentene gjør med hver enkelt pasient, og det er så mange hensyn som aldri blir tatt før man skriver ut resept.
  Vil påpeke igjen at jeg ikke er imot alt av medisiner, og jeg er positiv til akuttmedisinsk bruk.
  Det er som sagt leger og vitenskapsmenn som står bak Ambrotose, men da vil jo du si at mange av disse legene er ikke seriøse. Da må jeg si det samme om både deg og mange av de som støtter vaksiner og som også lager studier på produkter som er betalt og styrt av legemddelindustrien for ofte å gi et ønsket resultat. Så da er vi like langt.
  Nå er det slutt ifra meg med dette pingpong spillet, for du vil ikke ta til deg ny lærdom uansett, men bare slakte uten å vite hva du slakter. Jeg slakter ingenting jeg ikke vet noe om. Jeg slakter eller enig kun det jeg har satt meg godt inn i.
  Men jeg vil påpeke igjen at jeg har full respekt for mennesker som mener noe annet enn meg, og jeg har respekt for at du har ditt ståsted som du ikke fraviker, men jeg har ingen respekt for måten mange her inne argumenterer på og bruker personlig karakteriseringer av mennesker man ikke kjenner. Det er primitivt og et lavmål og der vil jeg ikke være lenger. Som immunolog med høy utdannelse burde faktisk ikke du heller være på det nivået. Det er egentlig veldig skuffende.

 • Kalle

  «Dette er mitt siste innspill i denne bloggen som jeg synes er så ensidig, lite demokratisk og lite interessert i andre synspunkt med…»

  Skjønner at du gjerne vil vi skal se saken fra din side,men det er litt vanskelig når din side kun er støttet av youtube-videoer..Slikt blir det ikke debatt av :) Din tid er ikke verdifull,du bruker den jo bare til å spre løgner på internettet..

  Veldig glad for at du endelig gir deg med å spre løgner,setter pris på det :)

 • Kalle

  Så mange løgner,så lite tid…Jeg har ikke svaret for alle som du påstår,jeg har bare fakta på min side.Har ingen respekt for folk som juger nei,det har du helt rett i.Men har all respekt for at ikke alle er enige med meg,det hadde vært kjedelig hvis alle var det.Men jeg synes ikke at man kan diskutere om noe så enkelt som dette,det blir for teit :) Har en liten mistanke om at du og glidmiddel er en og samme person,det kan jo ikke være 2 så naive sjeler her til lands.. :P

 • Kalle

  Synes det er slemt av deg å fyre opp under psykosen hans,du bør heller bekymre deg for den stakkars mannen…

 • Kalle

  Hudson Freeze, PhD, leading glycobiologist at the Sanford-Burnham Medical Research Institute[15] said this about glyconutrients: «There are authentic, scientific studies that have looked at people drinking these kinds of materials, and it doesn’t really do anything except increase flatulence.

 • Kalle
 • Kalle
 • Ragni Elisabeth Funner

  Jeg blir like overrasket hver gang jeg ser hvordan lite opplyste mennesker argumenterer og kjører på. Du vet ingenting om vedkommende var smittet før denne fikk vaksinen. Det er ren spekulasjon. Det kan være at personen ikke tålte vaksinen og belastet immunsystemet slik at det kollapset. Men du kan ingenting om medisin, så forstår du ikke kan sette deg inn i slikt.

  Og du må slutte å kverulere slik du gjør. Ingen sier det er ok at folk dør av influensa, men det 10 ganger verre at folk dør av vaksiner og medisiner grunnet dårlig kunnskap fra leger og helsevesen og at de har tillitt til en industri som tjener grovt på syke mennesker ! Så utrolig rart du ikke forstår dette ?

  Vi er ikke født med en vaksine i baken, men vi har muligheten til å ha en sterk og flott helse dersom vi tar vare på den på kroppens og naturens premisser. Hvis du ikke er enig dette, er denne debatten død, for da har du enten ingen innsikt i helse og hvordan kroppen fungerer, ellers så er du godt betalt av legemiddelindustrien.

  Vi lever i et samfunn hvor alt er veldig overflatisk og symptomatisk, og mange er blitt så late at de fraskriver seg ansvar for egen helse. Det er viktigere å få en pille mot noe enn å kanskje forandre kostholdet og begynne å trene. Det er mange muligheter å eventuelt tåle en infeksjonssykdom, eller kjenne kroppens ressurser så godt at man ikke blir syk. Jeg er aldri syk, og det er takket være at jeg har respekt for kroppen min, og behandler den ikke som en søplekasse, men jeg tenker på hvordan kroppen min reagerer på hva jeg utsetter den for. Derfor vil jeg heller ikke ha kjemikalier i den utstrekning jeg kan regulere dette selv. Menneskeskapte kjemikalier hører ikke hjemme i vår kropp. Enkelte medisiner er dårlig kopier av naturen tilsatt kjemikalier som konserveringsmiddel og andre kjemikalier slik at legemiddelindustrien skal tjene mange tusen prosent avanse på det de selger.
  Har du sett en Felleskatalog ? Og vet du hvorfor den er så tykk ? Pga av at halvparten av den er informasjon om bivirkninger, og det er flere dødelige bivirkninger enn du sikkert har lest om.

  Hvis du mener disse kjemikaliene hører hjemme i kroppen vår, så er dette utrolig skremmende at du får holde på slik du gjør.

  Så det er urovekkende at du ikke forstår at kroppen vår fungerer best på det som kroppen er skapt for å tåle, og det er selvfølgelig det som er i og kommer fra naturen, og ikke noe mennesker har fiklet med for å tjene mest mulig penger.

  Jeg er for at vi blir flinkere til å informere om hva som styrker kroppen vår på, som nevnt, kroppens og naturens premisser. Mens du er for at vi skal pøse den full av kjemikalier i håp om at noe positivt kan skje og med uvisst utfall. For meg og flere andre som skjønner at dette er helt bakvendt, så er det utrolig at mennesker ikke forstår dette paradokset. Disse kjemikaliene har ingen ting å gjøre med helse, bortsett fra i akuttmedisinen.

  Og en annen ting. Jo jeg leste det du la ut om proteiner i de to forskjellige influensavaksinene, men du nevnte ingen ting om at forskjellen i proteininnholdet kunne kanskje gi narkolepsi. Derfor la jeg det ut en gang til for å være sikker på at du hadde lest det.

  Og en gang til : Jo,det DØR 1000-1500 mennesker i Norge hvert å av influensa. Det vet jo alle ! Vi fikk info om disse tallene allerede under under mine studier i Oslo, så du kan ikke klare å bortforklare dette. :
  Og i 2009 døde nesten ingen……For en FOREFERDELIG PANDEMI !

  http://forskning.no/sykdommer-influensa-virus/2009/04/usikkerhet-rundt-influensavirus

  Les denne : http://www.vaksineaksjon.no

 • MaLex

  For det første burde du lese litt mer om hvordan legemidler blir godkjent (siden vi bor i Europa kan du jo begynne her: http://legemiddelverket.no/Godkjenning_og_regelverk/godkjenning_av_legemidler/Slik_godkjennes_legemidler/Sider/default.aspx).

  Og til slutt: altså ingen studier du kan vise at Ambrotose «styrker immunforsvaret»? Tenkte meg det..

 • Ragni Elisabeth Funner

  Herregud ! Du er jo ikke sann ! Jeg enig med Gilbert om Kalle sin måte å være på. Selvfølgelig har Holocaust skjedd ! Det er vel ingen oppgående mennesker som ikke tror det.
  Men det er flere leger som har uttalt seg om HIV viruset og måter å spre et virus på, og skulle ikke forundre meg at de har rett. Legemiddelindustrien er den mest råtne business i verden og de tyr til alle midler for å tjene MASSE PENGER ! Og det kommer frem litt av hvert av mennesker som har vært inne i denne businessen, og det er ikke pent. Les Dr. Virapen sin bok » Dødelige bivirkninger «. Men du vil vel ikke ha denne siden av saken, for det kan rokke ved hva du tror på …..

 • Christian Bøe

  Tilsett èn faktor som aldri har vært i kroppen før og man får èn spesiell reaksjon som heller aldri har vært der før. Hva er da mest sannsynlig – at det skyldtes vaksinen eller ikke? Svaret er gitt og det er vaksinen.

  Vedder 5,50 på at svaret ditt er noe sånt som: «fin anekdote, men det beviser jo ikke at det ikke skyldtes nabokattens fjert igår kombinert med ørlitt sur kaffe på morra’n!»

 • Christian Bøe

  Svare på hva da? Om du har evne til å lese de innlegg jeg har skrevet, burde det ikke være vanskelig å oppfatte mine meninger innenfor dette temaet.

 • MaLex

  Da du sa deg enig med Gilbert, regnet jeg med at du faktisk hadde lest hva han skriver i tråden. Men du ville «bare» si deg enig med en som slenger litt dritt om andre og bryr deg ikke om hva han angrep ved Gilberts uttalelser.

  Fint å se at du ikke er blitt fullstendig paranoid av de sidene du er på, selv om det virker sånn om det er like før …når jeg ser det du skriver om HIV …

  Merkelig at du tror at jeg er helt på legemiddelindustriens side. Jeg forholder meg hovedsakelig til de rapportene og studiene som IKKE er blitt finansert av legemiddelindustrien og som er blitt gjort av uavhengige forskere. Du tror på tøv som blir spredt på anti-vaksine sider når du påstår at alle disse er manipulert og kjøpt av legemiddelindustrien.

 • Kalle

  Skulle ikke du la være å kommentere noe mer her? :)

 • Kalle

  Svare på hvordan du vet vaksinen var årsaken til at du fikk vondt i halsen..kan du det?Ee litt nyskjerrig på hvordan du kom frem til det..

 • Kalle

  Så du kan ikke si at det var vaksinen som var årsak?Sjekket du deg ikke hos en lege eller gjorde noe som helst for å finne ut hva det skyldtes?
  Skal man følge din logikk så kan man jo si at jeg ble forkjølet av den nye colaen siden jeg ble forkjølet bare noen dager etter at jeg smakte den første gang..Du kan ikke seriøst mene at man kan følge en sånn logikk? :)

 • Laila Olafsen

  Du burde virkelig SKAMME deg over å spre slik propaganda! Våset ditt kan ta liv. Er du klar over det? Det er INGEN sammenheng mellom vaksiner og autisme. Det finnes brødhuer det ute som kan tro på det du skriver, og de dropper kanskje å vaksinere pga. det! Små barn kan dø pga. din kunnskapsløshet!

 • Christian Bøe

  Du er selve definisjonen på kverulant. Utover det så skrev jeg at sannsynligheten for at det skyldtes vaksinen er større enn at det var en annen årsak. Og jo, jeg gikk til legen med det etter noen uker og vedkommende kunne selvfølgelig ikke gi noe fasitsvar på det utover at det ikke var første pasient med kombinasjonen svært langvarig sår hals og den gitte vaksinen som hadde vært innom kontoret hans.

  Det colagreiene dine er egentlig helt søkt, men om du drakk denne colaen og fikk så langvarig sår hals etterpå som du aldri før har opplevd og du siden fikk høre at x antall andre personer hadde opplevd nøyaktig det samme etter det samme inntaket: er da sannsynligheten for at problemene skyldtes den nye colaen større eller mindre enn sannsynligheten for det motsatte? PS: Jeg har ikke hevdet noe absolutt svar, jeg spør vedr. sannsynligheten.

 • borchen

  Du skriver at «Selvfølgelig har Holocaust skjedd ! Det er vel ingen oppgående mennesker som ikke tror det.» Der er jeg naturligvis helt enig med deg, og vi baserer denne «oppfatningen» på at det finnes bevis for at Holocaust skjedde.
  Mange av oss andre (som ser på oss selv som oppegående mennesker) er i tillegg av den oppfatning at det er vel ingen oppegående mennesker som kan være negative til vaksiner. Fordi det vil være det samme som å være uenige med vitenskapelige og statistiske bevis. (Dette kunne sikkert blitt presentert bedre, men jeg får fram budskapet mitt tror jeg. :) )

 • Scrotumsen

  Hun mener at ingen oppegående mennesker tror at Holocaust ikke har skjedd. Allikevel synes hun at vi skal høre på et, etter hennes egen definisjon, ikke-oppegående menneske (Glibert) i denne saken.

  Bare nok et eksempel på rasjonell og logisk tenkning fra hennes side.

  Det siste nå er at hun godt kan tenke seg at USA planet ut HIV-viruset!

 • Kalle

  Så siden du ikke gadd å undersøke det noe særlig så er vaksinen årsak?Fin logikk du har :P Er jeg en kverulant siden jeg stiller deg litt kritiske spørsmål så er det veldig mange kverulanter i verden… :) Hadde jeg hørt om det så hadde jeg ikke trodd det skyldtes colaen.Jeg hadde sjekket litt mer sannsynlige årsaker som alvorlige sykdommer f.eks..Man skal ikke tro,man skal vite er min mening..

 • Takk, den var veldig interessant!

 • Kalle

  Her en video som til og med vaksinemotstandere kan skjønne..Og den er fra yotube,kilden til all deres kunnskap ;)

  https://youtu.be/RfdZTZQvuCo

 • Ragni Elisabeth Funner

  Det er 22 studier som viser sterk sammenheng mellom autisme og vaksiner, den siste fra Italia. Og så kommer du å sier at det er INGEN ? Skal du overprøve disse studiene ?? Du burde SKAMME deg !! Hvilken medisinsk bakgrunn har du ?
  Små barn som har et normalt immunforsvar og som blir ammet og lever sunt tåler godt meslinger slik jeg gjorde da jeg var barn. Og jeg har også da fått livslang immunitet ! Men mange tåler ikke vaksiner. Det er derfor legemiddelindustrien ikke tør å være ansvarlig for bivirkniner av vaksiner og/eller medisiner, mens myndigheter verden over betaler ut enorme summer i erstatning etter dødsfall og skader ! Men legemiddelindustrien har blitt tiltalt flere ganger for fusk med studier og blitt dømt til å betale ut STORE summer !! Og dette er opplysninger fra myndighetene.
  Og ja, jeg bruker SPIRULINA ! Fordi det gir kroppen min verdifulle næringsstoffer og fordi jeg har studert ernæring i mange år og også underviser i dette og kan faktisk uttale med på bakgrunn av KUNNSKAP ! Du burde virkelig skjerpe deg !!

 • Glibert

  “The combined death rate from scarlet fever, diphtheria, whooping
  cough and measles among children up to fifteen shows that nearly 90
  percent of the total decline in mortality between 1860 and 1965 had
  occurred before the introduction of antibiotics and widespread
  immunization. In part, this recession may be attributed to improved
  housing and to a decrease in the virulence of micro-organisms, but by
  far the most important factor was a higher host-resistance due to better
  nutrition.”

  https://jonrappoport.wordpress.com/2015/03/26/top-govt-scientists-say-no-to-vaccines-for-their-kids/

 • Kalle

  Du vil fortsette å bruke tiden på spamming istedet for å svare på spørsmål?

 • Karina Thorsen Wright

  Vet du, noen postet i kveld den oversatte versjonen av Jennifer Raff sin artikkel og jeg som trøtt småbarnsmor bestemte meg for å skumlese igjennom den før leggetid. Jeg står veldig klar i kampen for vaksinering og kommer over en antivaksine artikkel i ny og ne som jeg etter å ha skumlest ofte bare fnyser av. Sannheten er at etter å ha lest denne oversettelsen kjente jeg at den sådde tvil i meg og gjorde meg usikker. Jeg som har vært så sikker ble litt satt ut av velfomuleringer og henvisninger til diverse artikler og tenkte et øyeblikk om det lå noe sannhet i det som var skrevet. Jeg sitter absolutt ikke å leser hver eneste artikkel om temaet og leter etter feil eller motsigelser, noe jeg ikke har tid til, men jeg setter derimot STOR pris på at noen gjør det for meg! Etter å ha kjent litt på denne tvilen i noen minutter kommer jeg over artikkelen din hvor du systematisk tar for deg alt rundt disse påstandene og for hvert avsnitt jeg leser jo mer tenker jeg «Selvfølgelig! Det tenkte jeg ikke på. Han har rett. Jammen er jeg glad noen har satt seg så godt inn i alt dette». Jeg mener selv jeg representerer flere og DERFOR skal du ikke holde kjeft og istedet bare stå på og være stolt av å drive med god folkeopplysning.