Skjermbilde 2015 12 23 15 39 33

Jeg vokste opp i et kristent miljø, midt i bibelbeltet på åtti- og nittitallet. Jeg jobbet i kirken, var leder og musiker for Sirdal Ten Sing, Sirdal blandakor og Sirdal barnekor i mange år. Jeg arrangerte fester og aktiviteter for ungdommer, i kirkelig regi. Jeg var så heldig at jeg fikk være med på å gjøre mye for mange i min oppvekst.

Det er jeg glad for den dag i dag. Men i det arbeidet samarbeidet jeg med mange konservative kristne. Veldig konservative kristne. Kvinner og menn som helt uten skam kunne fortelle at homofili var synd. At abort var drap. At onani var en vederstyggelighet. At psykisk sykdom skyldtes onde ånder som bare Gud kunne fordrive. At samboerskap gjorde at man var ukvalifisert til å lede kristelig arbeid. At skilsmisse var syndig.

Forkastelige holdninger, gode gjerninger

Dengang som nå synes jeg slike holdninger og ytringer er forferdelige. Jeg tror det skadet en del unge som slet med usikkerhet rundt egen seksualitet eller mentale helse. Jeg synes det er forkastelig at disse kirkens menn og kvinner kunne tro og mene noe så middelaldersk og menneskefiendtlig.

Det la jeg heller aldri skjul på. Jeg skrev mange innlegg om dette i lokalavisen, og da jeg startet min blogg tilbake i 2006, var det mye hard religionskritikk der. Jeg følte for å ta avstand fra disse holdningene, og si tydelig fra om at det ikke var greit for kirken å fronte slike syn.

Og likevel synes jeg mange av disse menneskene er fantastiske folk. Likevel har jeg alltid gitt min uforbeholdne hyllest til de som ga så mye av sin tid for å jobbe for lokalmiljøet, for ungdom, for vanskeligstilte og for de svake.

Det finnes folk jeg jobbet med i kirken som jeg er så uenig med at jeg nesten får akutt hjernesvulst av å tenke på det. Evolusjonsfornektere, konspiratorikere, homofober, og mennesker med et foreldet syn på likestilling. Likevel står deres gjerninger støtt. Likevel anser jeg dem som fundamentalt gode mennesker. Mennesker med et større hjerte enn meg selv.

De gjorde mer for samfunnet enn de fleste andre sirdøler, på tross av sine holdninger. De ønsket å gjøre godt, selv om de hadde ideer som et moderne menneske med rette synes er forkastelig. Men til syvende og sist var de bare mennesker. Som gjorde så godt de kunne. Med den bagasje de hadde fra oppvekst og kirke. På godt og vondt.

For min egen del har denne bagasjen gjort det mulig for meg å kunne hylle årets Osloborger, Mohsan Raja, på tross av hans dårlige holdninger overfor homofili, på tross av hans kvinnefiendtlige ytringer, på tross av at han synes å være konspirasjonsteoretiker. Fordi på tross av alt dette, har han tatt på seg skoene hver kveld, gått ut, og gjort noe for felleskapet. For de svake. For de trengende.

Det er mer enn hva jeg har gjort, så hvem er jeg til å skulle slakte ham?

Men jeg vil slakte hans ytringer. Jeg vil utfordre ham på hans kvinnesyn. På hans syn på homofili. På hans idiotiske ide om at 9/11 var en «inside job». På hans kvalmende forsøk på å rettferdiggjøre islamistiske terrorhandlinger. Han fortjener motbør og verbal tyn for disse ytringene. Det har han også fått, og vil fortsette med å få.

Og likevel velger jeg å hylle ham for hans gjerninger. Akkurat slik jeg den dag i dag vil hylle mine tidligere medarbeidere for deres innsats i kirkelig regi, på tross av at jeg får fnatt av en del av deres meninger og ytringer. Jeg ville ikke nølt med å støtte en tildeling av «Kulturprisen» i Sirdal til en av disse, selv om jeg synes deres holdninger er ren idioti.

Det er fullt mulig å være både forbilde og tulling på samme tid.

Helt eller skurk?

Det hele koker egentlig ned til en farlig trend i dagens sosiale medier og debattklima: Alle er enten eller. Alle plasseres i båser. Man er enten helt eller idiot. Enten forbilde eller skurk. Enten god eller ond.

Men ingen av oss er det. Noe grums er synlig, annet grums er ukjent. Hver eneste person som noensinne får en utmerkelse kan være en drittsekk i det skjulte. Det kan vi aldri vite. Det eneste vi kan vite med sikkerhet, er at alle har en skitten fortid. Alle har sagt og gjort noe som vi burde ta avstand fra.

Jeg mener ikke å relativisere og hevde at alle er like snille eller slemme. Noen er genuint bedre mennesker enn andre. Men det avhenger til syvende og sist av hva man vektlegger og hvordan man måler.

I tilfellet Raja har sosiale medier gjort grumset så alt for synlig. Han har skrevet mye dumt, og han fortjener å møte hard kritikk for dette. Og likevel burde vi klare å ta den debatten separat fra debatten om prisen for årets Osloborger, som tross alt ble tildelt for hans gjerninger og innsats for flyktningene på Tøyen.

Ingen er enten eller. Man kan være en helt på et område, og en dust på andre. Vi er alle det.

Denne ideen om gode og onde mennesker er noe jeg har tenkt mye på. For hvor setter vi skillet? Hvordan kategoriserer vi? Når krysser man grensen fra å være helt til å bli skurk?

Vi hyllet campinggjestene som uselvisk kastet seg ut i båter for å redde ungdommer som flyktet fra Utøya den tragiske sommerdagen i 2011. Helter, kalte vi dem. De burde få medaljer. Men hva om en av dem var homofob? Eller hadde snytt på skatten? Eller stjålet jevnlig fra butikken? Eller voldtatt en kvinne i skjul? Jeg kan garantere deg at hver og en har svin på skogen, mer eller mindre alvorlige svin. Men tar det bort verdien av deres heltedåder?

Og hvor mange norske krigshelter som har fått medaljer av kongen banket opp sine koner? Snakket stygt om homofile? Kanskje til og med drepte uskyldige? Stjal fra militærlageret? Var utro mot sin kone? Tar det bort verdien av deres heltedåder?

Hvor mange forskere som har ført verden fremover og kanskje reddet millioner av menneskeliv gjennom utvikling av nye medisiner, ny kunnskap om menneskets biologi eller ny teknologi har også vært homofobe? Rasistiske? Hatt et forkastelig kvinnesyn? Trodd på konspirasjonsteorier? Tar det bort verdien av deres bidrag til menneskeheten? Eller kan vi se verdien i det ene, samtidig som vi fordømmer det andre?

Hvor mange rockehelter, skuespillere og kunstnere er elsket av hver og en av oss, selv om vi vet at de pulte rundt bak ryggen til sine kjære, vandaliserte hotellrom, sloss og skadet andre mennesker, ytret ufattelig mye idiotisk, og brøt utallige lover i utallige land og stater? Sid Vicious. Billie Holiday. Varg Vikernes. Lauren Hill. Tupac Shakur. Pete Doherty. Chuck Berry. James Brown. David Crosby. Ozzy Osbourne. Chuck Berry. Woody Allen. Roman Polanski. Gjør det kunsten deres mindre fantastisk? Brenner vi deres album, sletter mp3-filene, knuser DVDene og kaster kunstmaleriene på dynga? Eller kan vi forgude musikken og filmene, og samtidig fordømme kunstnerens fortid? Kan de være en inspirasjon, og samtidig en drittsekk?

* 42 Musicians Who Spent Time In Prison
* 10 Shocking Crimes Committed by Rock Musicians

Jeg ler fortsatt av Jim Carrey, og unner ham gjerne en pris eller fem for sitt skuespillerarbeid, selv om han er en forferdelig vaksinemotstander som sprer farlig propaganda.

Det er vanskelig dette. En vanskelig balanse. Burde James Watson blitt fratatt sin nobelpris for sine kvinnefiendtlige og rasistiske holdninger? Burde Chris Brown miste retten til fremtidige utmerkelser for sin musikk på grunn av sin voldelige historie? Burde ingen noensinne mer le av The Cosby Show fordi Bill Cosby ser ut til å ha vært en systematisk voldtektsmann? Jeg vet ikke. Men jeg tror ikke det. Jeg tror vi kan fordømme og straffe deres handlinger, og likevel hylle deres kunstneriske og vitenskapelige prestasjoner.

Vi er alle rasshøl

Til syvende og sist er vi alle noen rasshøl. I varierende grad, riktignok, men likefullt rasshøl. Vi er bare så heldige at folk flest ikke vet det. Raja er også et rasshøl. Men samtidig er han en helt. Et forbilde. Og en person vi ikke vil at barna våre skal lære sine holdninger fra. Han er ikke enten eller, han er begge deler. Slik vi alle er.

Det er få av oss som har dratt på oss skoene hver kveld for å gjøre den jobben Raja hard gjort. Jeg kan skrive bloggposter om det ene og det andre til fingrene blir blå, og mange synes det er flott. Jeg har også mottatt utmerkelser for det. Men det er alltid med en viss bismak, fordi det er andre der ute som gjør den viktige jobben.

Jeg kan skrive om flyktningkrisen, men det er ikke jeg som drar ned til Middelhavet og hjelper båtflyktningene i land. Og det er de som burde hylles. Det er de som burde få medaljer. Ja, til og med om mange av dem helt sikkert kommer fra en konservativ menighet på sørlandet som fordømmer homofili.

Så takk, Mohsan Raja, for den jobben du har gjort for flyktninger. For det er du en helt i mine øyne. Men når det gjelder dine ytringer, må du ta deg en bolle. Den dialogen er nå startet, og den vil du måtte leve med.

Selv har jeg lagt ned min sten. Jeg vil ikke kaste. Jeg vil derimot kaste opp litt av holdningene Raja har vist i sosiale medier. Men jeg er optimist. Jeg tror på dialog. Jeg tror at det å vise at gode gjerninger verdsettes kan bidra til at også holdninger endres. Med ros og økt selvfølelse, kommer også større raushet. Det ser vi allerede tegn på. Og nettopp ved å løfte frem de gjorde gjerninger utført av et uperfekt menneske, skaper vi et grunnlag for en debatt som gavner oss alle.

Det hadde derfor vært fint om vi som ikke er homofobe, konspiratoriske eller kvinnefiendtlige i det minste unnlot å være menneskefiendtlige i sosiale medier. Det hadde vært en god start.

 • Einar Næss Jensen

  Ting kan jo tyde på at innsatsen hans på Tøyen for det meste bestod i å gjøre hjelpearbeidet vanskelig for de andre som deltok der.

 • pcf111

  Maria Lundberg skrev dette:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153692129815199

  «Jeg vet ikke helt hvordan Aftenposten har jobba for å kvalitetssikre prosessen med å velge Årets Osloborger. Men jeg vet ganske sikkert at en mann som ytrer seg på denne måten, og som har en heiagjeng full av troll som ligger på samme hatske bunnivå i sine ytringer mot meningsmotstandere og kvinner, det er ikke en mann jeg vil titulere som Årets Osloborger.

  Ja, Mohsan Raja gjorde en flott innsats på Tøyen i høst, sammen med mange, mange andre frivillige, både i regi av Refugees Welcome To Norway (RWTNO), og i regi av det andre private frivillighetsinitiativet som etter hvert kalte seg Nattevaktene på Tøyen. Der RWTNO helt tydelig valgte en strategi for å sikre et best mulig samarbeid med PU, la Nattevaktene med Raja seg på en annen linje. RWTNO gikk for konsensus og dialogbasert samarbeid, mens Raja ledet an i en mengde konfronterende, konfliktskapende utspill som ikke bidro til å gjøre situasjonen enklere eller bedre for verken flyktninger eller frivillige på Tøyen. Veldig tidlig oppstod det helt unødvendige konflikter, der Raja var en sentral fyrbøter, og der til dels grenseoverskridende ytringer på nett signert Raja, også på RWTNO sine fb-sider, demonstrerte at det ikke blott er barmhjertig, uselvisk brorskap som kan sies å kjennetegne hans engasjement for folk.

  Noen er innmari rå på å få oppmerksomhet rundt egen person. Raja later til å være en av dem. Mange andre frivillige har gjort en vel så viktig og betydelig innsats for flyktningene denne høsten, men har kanskje ikke vært like gode eller ivrige på å få oppmerksomhet rundt egen person, som det Raja har vært. Åpenbart har de heller ikke vært gode på å mobilisere en heiagjeng som kunne lansere kandidatur og stemme dem frem til Årets Osloborger, på samme måte som Raja.

  Jeg mener at årets pris har gått til feil person. Ikke fordi Raja ikke har gjort en viktig innsats og ikke skal ha kred for det, – en kred han skal ha på lik linje med alle de mange andre som har stilt opp dag og natt på Tøyen. En helhetlig vurdering av hans ytringer må likevel bety noe i en slik sammenheng. Og spør dere meg, Aftenposten, så mener jeg at skjermdumpen her bekrefter at dere denne gangen har latt dere lure. At dere ikke har gjort jobben deres godt nok. Prisen derfor bør trekkes tilbake.»

 • Brian Cohen

  Ser ut for denne kan gjelde flere enn Sterri.
  http://minabai.blogg.no/1450798388_vi_vil_ikke_beklage_f.html

 • Kjell T. Ring

  Ville du forsvart en høyreekstrem også? Eller er det bare muslimer du unnskylder?
  Om Breivik hjalp flyktninger, ville du brukt samme argumentasjon?

 • Kjell T. Ring

  Han fikk pris fordi han var muslim. Det er viktig for media å tegne bildet av muslimer som snille, godhjertede, ufarlige mennesker. De mener det er kamp for en undertrykt minoritet.

 • Tom Dahle

  Du kunne med fordel ha lest blogginnlegget før du svarte, og ærlig talt, det går ikke an å sammenligne en kranglete homofob med en småkriminell fortid med barnemorderen med tidligere verv i et av dagens regjeringsparti (noe som det ikke er lov å nevne). Skjerpings.

 • Innsats2

  Helt utrolig at Tjomlid alltid finner en måte og forsvare innvandrere på! Blir helt matt, og dessuten » vi er alle rasshøl» snakk for deg selv uten og blande alle inn i det for at det passer til den rare logikken din. Ett håpløst innlegg og veldig lett og gjennomskue hersketeknikken din.

 • Rósa Edmond Gunnarsdóttir Ande

  Tjomlid har kommet med sin farlige naivitet før. En som forsvarer drap og sharia er rett og slett en stor fare for Norges sikkerhet! Kan umulig vri dette til noe positivt annet enn at vi får se hva han står for!

 • Kontaktfront

  En venstreradikal må til for å støtte den muslimske hateren.

 • Ravn Figenschou

  Ja det var mye svada på en gang

 • Perleif Halstein

  Skjønner ikke poenget ditt Tjomlid. 99 % av befolkningen er mindre drittsekk enn han her. Og de får ikke pris for Årets Person.

 • Agnar Hroarsen

  Du har krigshelter, og folk som hiver seg i båter, under ild, for å redde unger som drukner og unger som er skutt.

  Og så har du folk som serverer suppe til asylsøkere.

  Du har rett. Tror jeg kunne sett i mellom ganske mye grums i den første gruppen. Men ikke i den andre. For de er ikke engang i samme liga.

 • Perleif Halstein

  Tjomlid logikk: En anti-homo, anti-jøde og sharia-supporter som er grei mot en svært avgrenset gruppe mennesker som ligner han selv er en helt. Folk som misliker denne fyren pga. nevnte holdninger er drittsekker.

 • John Calvin

  Og hvor er relevansen til Frp? Eller hvorfor nevner du Frp i det hele tatt? Synes det er på sin plass siden det tross alt er Frp?

 • Tommy Zielinski

  Ikke lov å nevne?

  Du og flere andre nevner det da i hvert eneste innlegg dere har sjanse til.

  Lurer på hvor fattig din «argumentasjon» ville vært dersom du ikke hadde terroristen å falle tilbake på?

 • Ravn Figenschou

  Kjenner mange mennesker som ikke kan kategoriseres som rasshøl .selv ikke i liten grad.Raje er ikke noen helt og så absolut ikke ett forbilde .

 • Javel, mener jeg.

  Hvor naiv går det an å være? Morsomt hvordan venstresiden prøver å forsvare dette. Synes det er komisk å se på :)

 • Christian

  Tjomlid viser seg igjen som en simpel dobbeltmoralist. Det er faktisk patetisk hvordan han selv kan sette folk i bås, samtidig som han angriper sine meningsmotstandere for å gjøre nettopp det han selv gjør. Og dette er en tilsynelatende oppegående fyr, men til stadighet klarer han å bagatellisere omfattende karaktersvikt når det gjelder hans «likesinnede». På høy tid å se seg selv i speilet.

 • Winston S. Churchill

  Lurer på om han ville hjulpet homofile jøder på samme måte. Tyder ikke på det med de holdningene han har.

  Han har sagt ganske provoserende og unorske/u-oslo ting inneværende år (samme år han får årets æretsborgerpris)
  Jeg driter i hva denne fjotten har sagt de andre årene, men I ÅR har han ytret ting som er kraftig i mot norske verdier, og han fortjener IKKE prisen som årets osloborger selv om han har hjulpet sine egne på målstreken.

 • Ole J

  Nå skriver de fleste PK’er at de skal motarbeide alle som skriver hatefullt på nett, men i denne saken viser det seg at de velger å gjøre unntak. Det var heller ikke overraskende siden de alle er noen hyklere:

  https://no.wikipedia.org/wiki/Hykleri

 • tvedt

  Lurer på denne bagatelliseringen av islamske krefter skal ta slutt.

 • Shayetet13

  et hypotetisk spørsmål : Hadde Raja servert suppe til flyktningene om de var jøder og ikke muslimer?
  Hva tror folk?

 • Dylsectic

  La vinneren beholde prisen – Raja fikk tross alt flest stemmer – og det sier sitt. Nominerer herved Tjomlid til prisen årets kulturrelativist og apologet :-)

 • Hoovaloo

  Jeg synes Gunnar skal ha skryt for grundig gjennomgang her. Ingen er perfekte – og for å sitere Leonard Cohen: «There is a crack in everything, that is how the light gets in».

  Når det er sagt, som tankeeksperiment så hadde det vært interessant å byttet ut Mohsan Raja med eksempelvis Henning Holstad. Det er hevet over enhver tvil at Holstad har «rusk i maskineriet» for å si det slikt. Han er fengslet både i Norge og utlandet, bøtelagt og slått personlig konkurs.

  Men hvert år så gjennomfører Holstad alternativ jul som er et tilbud til personer som ellers ikke vil oppleve en julefeiring. Hvert år så bruker han (og andre) tid og ressurser for å hjelpe andre uten å skal ha noe igjen for det. Akkurat som Raja

  Hva hadde skjedd dersom prisen hadde gått til Holstad i stedet for Raja? Ville vi da reagert på samme måte? Jeg tror dessverre ikke det, og det gjør meg trist. Jeg tror twitter ville svømt over av #ikkeminosloborger, #skandaleaftenposten etc.

  Ville vi fått samme (delvis) harmdirrende innlegg fra Gunnar da hvor vi hadde sett «Vi er alle sammen konkursryttere». Jeg tror ikke det.

  Det som kjennetegner et liberalt samfunn bør være at vi bedømmer mennesker for hva de sier og hva de gjør, ikke om hvorvidt de tilfeldigvis har en innvandrerbakgrunn, frp-bakgrunn, eks-kommunist. etc.

  Så neste gang det står noe om innvandrere, frp-ere, kvinner, menn etc forsøk å bytt det ut med «sørlending», «nordlending», «svenske» etc. Dersom din reaksjon ville vært helt lik uavhengig av merkelappen som vedkommende har så er du inne på rett spor.

  Hvis ikke så er det kanskje velment, men misforstått (reversert) rasisme.

  Og – på tross av langt tekst fra Gunnars side – så lander han dessverre på den siden denne gangen også.

 • Dylsectic

  Nix

 • Sigurd

  Raja er ikke noe forbilde, som arbeidsledig så har han plenty tid til å snakke med nyankomne immigranter. Ryktene forteller at han rekrutterte nyankomne muslimer til sin moske.

 • Shayetet13

  tror ikke jeg heller, tror nok han serverer suppe siden han veit det er muslimer for det meste som kommer og han samler karma poeng..

 • Simen Midtfjord

  Det er lov å mene at homofili er synd, at samboerskap er ukristelig, og onani vederstyggelig. Det er når man begynner å mene at dødsstraff er passende for slike synder og for de som tror på noe annet enn en selv at det bærer aldeles galt av sted.

 • Javel, mener jeg.

  Storhaugen fikk flest stemmer, men hun fikk ikke en pris.

 • Johnnyfragangstistan

  Om Raja skulle forelske seg i en gutt på sin egen alder, så vil han få klar beskjed om at han har vår støtte.

 • Anniken Grønnfeldt

  Tipper også at rekruttering er et nøkkelord her. Flyktningene er jo et lett offer i et nytt land.

 • Johnnyfragangstistan

  Årets homofil isåfall?

 • Dan Danson

  «innsatsen» hans gikk i å dukke opp og kjefte og pushe damene i RWTN rundt helt til politiet ba alle frivillige om å forlate området. :

  Fra folk som kommenterte kontroverset :
  Ikke har han gjort så mye heller. Bare gått rundt og brukte kjeft på andre frivillige.

  Han har sine tilhengere i gruppen Nattevaktene, og motstandere i gruppen ‘Refugees Welcome to Norway’ som var på PU først og hadde et bra samarbeid med politiet. Så kom Nattevaktene og skulle liksom gjøre ting ‘bedre’. Han satte seg til sjef over damene fra RWTN og bosset dem rundt og var aggressiv og verbalt voldelig inntil de måtte reagere. Han sa også at alle måtte få slippe inn og ikke bare barna.. Det endte med at politiet ba alle frivillige om å forlate stedet.

  Deretter ba han sine tilhengere om å nominere og stemme seg til prisen, med tanke på å være en sjef på et mottak som skal få et godt navn.

  Alt han gjorde var å høste all æren for det alle de andre allerede har gjort.

  Hvis tjomlid er så saksynt som han utgir seg for å være så burde han jo undersøke hvordan han har oppført seg?

 • Johnnyfragangstistan

  Hun fikk ikke plaketten.
  Men æren, har hun fått til de grader!!!

  Bare å gratulere Hege!

 • Jan Erik Kristensen

  «Jeg tror på dialog».. Prate, prate, prate..
  Ja det er mange som deg.. Tror man kan prate seg til vennskap og forståelse..
  Tar du i det hele tatt av deg sovemaska, og plukker ut øreproppene når du står opp om morgenen..?
  Du tror vel også du kan prate de muslimene i Norge som er for sharia-lovgivning bort fra det også..
  Kanskje du kunne belyse oss lesere med hva du vil si i denne «dialogen» din, som kommer til gjøre noe forskjell..
  Eller er du bare en av dem som kritiserer noen, og roser noen, uten i det hele tatt ha noe løsning.. For dem er det jæ…g mange av… God Jul (til de som feirer, og aksepterer den.)

 • Ole J

  Veldig bra referat fra virkeligheten, dessverre er Tjomlid og gjengen fornektere, de ser bare det de vil se.

 • Mons

  Men kreativiteten er i det minste imponerende. Det skal han ha.

 • 123

  Hvorfor forsvare en intolerant ideologi (islam) i toleransens navn?

 • Javel, mener jeg.

  Hun ble en moralsk vinner.

 • tvedt

  Denne sammenlikningen med kristendom er forutsigbart og svakt. Hvilke land er det som praktiserer fengsling,til og med dødsstraff for homofili. Tildekking av barn, for å ikke vekke muslimske menn sine lyster. Tvangsekteskap, osv osv osv osv DET er nok ikke såkalte kristne land.

  Hva er det som skjer i hode på disse såkalte venstreorienterte liberale? Kanskje svaret er her: https://www.youtube.com/watch?v=vz4PjxSmtoI

 • Sånn kan det gå

  «Hvor mange rockehelter, skuespillere og kunstnere er elsket av hver og
  en av oss, selv om vi vet at de pulte rundt bak ryggen til sine kjære,
  vandaliserte hotellrom, sloss og skadet andre mennesker, ytret ufattelig
  mye idiotisk, og brøt utallige lover i utallige land og stater?»

  Jammen, er det ikke derfor noen blir skuespillere, rockehelter og kunstnere? :)

 • Erik Nilsen

  Sitat »Dengang som nå synes jeg slike holdninger og ytringer er forferdelige. Jeg tror det skadet en del unge som slet med usikkerhet rundt egen seksualitet eller mentale helse. Jeg synes det er forkastelig at disse kirkens menn og kvinner kunne tro og mene noe så middelaldersk og menneskefiendtlig»
  Men når en muslim med ytterliggående tendenser sprer sitt tankegods til sinte unge menn med verdensherredømme på agendaen så er det greit fordi han tar på seg skoene hver kveld og hjelper sine egne? Jeg synes ikke det, jeg synes han skal fordømmes opp, ned og i mente. Ok det var ikke han som ba om prisen, men Aftenposten i sin uendelige visdom så der er han frikjent. Det eneste positive som er kommet ut av hele denne suppen er at en med ytterliggående sympatier er outet, slik at vi vet hvem som vandrer blant oss.

 • Tryggve Raaen Nilsen

  Kjære blogger Tjomlid. Selv i all din storslagne toleranse for muslimsk intoleransk hat mot homofile, jøder og andre vantro kan du ikke mene a) at de krlstne konservative i Sirdal gjorde en fantastisk god jobb for ungdommen – b) og påstå at de samme hjelpearbeidere skadet mange av de unge med uheldig påvirkning. Jeg tviler sterkt på om du ville nominert noen av disse til årets Sirdøl. I likhet med Tjomlid kjenner jeg ikke denne mannens bravader i detalj, men etter hva jeg kan lese i hans blogg står han for den samme type hat og intoleranse som Tjomlid advarer sterkt imot når det gjelder nordmenns holdning til muslimske innvandrere. Tjomlids argumentasjon er intellektuelt uredelig og fordummende, og han gjør norske muslimer en bjørnetjeneste. De finnes mange muslimer i Oslo som er langt bedre kvalifisert til å bli årets Osloborger. Et godt eksempel er Ap´s nestleder Hadjik, som på tross av at jeg er uenig med henne politisk, står for meg som en av de aller flotteste, rauseste og modige muslimer i Oslo. Hennes argumentasjon i en rekke kontrolversielle saker burde være et mønster for oss alle når vi debatterer. Den damen er hva jeg vil kalle hel ved. Når Tjomlid argumenterer gjør han intoleranse til toleranse.

 • Kimmmmmmy

  Bare rabler mer og mer for deg Tjomlid, sett en del av de hårreisende utspillene dine på facebook de siste månedene, blant annet det der du sammenligner folk som ikke ønsker å ta imot flyktninger med mordere. Makan til fyr du har blitt.

 • Sigmund Nylund

  Nå har også bloggeren Tjomlid dummet seg ut!
  Er det bare muslimer som gjør og sier forferdelige ting du unnskylder? Gi oss et eksempel på andre personer som har dummet seg ut du har unnskyldt!!
  Hvorfor går du ikke ut og berømmer alle de mange andre som står på hele året? Folk i Frelsesarmeen, kirken, Røde Kors? Folk som gjør mye mer enn Raja hele året, år etter år.
  Du har tydeligvis ikke fått med deg alt om Raja før du kommer med din omfavnelse av homsehateren Raja?
  Det var nemlig ikke han som startet aktiviteten på Tøyen! Han kom bare inn og overtok noe andre hadde satt igang. I tillegg gikk han rundt og herset med kvinnelige initiativtakere og det verste av alt. Det var han selv som oppfordret andre muslimer til å lansere seg selv som Aftenpostens kandidat til årets Osloborger.
  Hva med å gjøre litt mer research Tjomlid før du dummer deg ut?

 • otts

  Hør hør!

 • Sånn kan det gå

  Jeg utnevner herved Tjomsland som kandidat til Årets Blogger!

 • Anniken Grønnfeldt

  Det kan hende, men tror ikke jeg hadde turt å smake på den suppa.

 • Feynman32

  Satt og hørte på intervjuet Dagsnytt 18 hadde med Raja. Jeg tror intervjueren hadde litt problem med å forstå hva Raja sa.

  Raja sa det som det er: Homofili er forbudt i islam. Det er hva han forhoder seg til. Personlig har han åpenbart en litt mer nyansert holdning til saken. Her er vi ved stridens kjerne. Barn lærer fra bleiestadiet at tro skal gå fremfor logikk, rasjonalitet og empiri.

  Det er ikke rart at vi får så mange forvirrede andregenerasjons innvandrere når de vokser opp med å skulle respektere tro fremfor virkelighet.

  Det som skremte mest var egentlig hva Raja sa om 11 september på slutten av intervjuet. Han hintet åpenbart om at han trodde USA selv sto bak angrepet.

 • Dylsectic

  Og deri ligger ironien, denne saken har gitt (nok) et ansikt til hva apologetene forsvarer – herlig :-)

 • kokosnøtt

  Helt enig at Årets Osloborger skal få lov til å ha avvikende meninger uten at det diskvalifiserer han fra en nominasjon. Spørsmålet som heller bør stilles, er om han faktisk har gjort en god gjerning eller ikke. Det er ingen tvil om at han var tilstede, dag og natt. Men gjorde han noe godt? Det som har kommet frem i ettertid fra andre frivillige på stedet, kan tyde på at spørsmålet er aktuelt. Og det er dette Aftenposten burde ha gravd i før de godkjente han som nominert.

 • Sånn kan det gå

  Spesielt det med oppførselen mot de kvinnelige frivillige.

 • Kjetil Iversen

  Noen har jeg faen meg fått nok av deg din jævla Tjomslid. Skal du for helvete begynne å forsvare en av de mest perverse menneskene i hele Norge også nå?!? Kyss meg i ræva Tjomlid, din helvetes verdiløse faen. Bare bann meg fra kommentatorfeltet ditt, jeg har ikke lyst til å kommentere mer her uansett din perverse freak.

 • Anton B.

  Dersom jeg er nynazist, synes at gode gamle Adolf var en helt, vandrer omkring og hevder i det offentlige rom at det eneste tragiske med WII var at Adolf ikke fikk gjort seg ferdig med utryddelsen av avskummet. Ville du da priset det at jeg hjalp en gammel dame over gaten?

  Kreket man her snakker om har nemlig gjort alt dette, men ikke i forhold til Adolf, men i forhold til Adolf sine etterfølgere, de ekstremistiske (på ingen måte alle) muslimske holdninger. DET er realiteten.

  Mannen er et kryp og fortjener en hederstittel i akkurat like stor grad som enhver annen nynazist (noe han er).

 • Per Fridtjofsen

  Som nordlending her oppe i svarte nord, og langt fan unna Oslo, så lurer jeg nå på hva slags forbilder dere Osloborgere har? Blir ikke overberasket om det til neste år blir Arfan Bhatti som blir hedersborger av Oslo.

 • Sånn kan det gå

  Woah! Klar tale!

 • Anton B.

  Ett lite spørsmål – ville du forsvart om Aftenposten hadde utpekt en nynazist som støttet alle Adolf sine ideer til årets Oslo borger? Dersom du ikke ville det så bør du ta en runde med dine to moraler. Vanligvis har jeg respekt for det du skriver. Ikke så mye her.

 • Jan Johansen

  Tjomlid .. du er fullstenfig på bærtur. Stakkars jente.

 • Sigurd

  Dersom ABB hadde tatt i mot flyktninger, døgnet rundt. Så hadde han blitt kåret til årets mann i oslo. Hva han har gjort før, og hvilke holdninger han har spiller vist ingen rolle.

 • Balalaika

  Det jeg ønsker meg til jul i år Tjomlid – er at du «svelger en kamel»(?) og leser boka til Hege Storhaug. Og at du deretter gir din kritikk av denne.

  Det HS peker på og dokumenterer i boken stemmer, det ser man igjen, igjen og igjen – senest i denne saken.

  Ellers synes jeg er det mye fornuft i mye av det du skriver her, du skal ha den!

  Håper nissen er snill mot meg i år og oppfyller mitt ønske…:-)

  God jul!

 • Realist8

  Med bakgrunn av Rajas hat mot jøder, ytringsfrihet og homofile, så er det 100% sikkert at Rajas «godhet» er svært selektiv og diskriminerende. Godheten gjelder bare muslimer og folk som ligner på han selv. Og folk som syns dette er feil og at godheten burde gjelde alle mennesker er «onde» iht Tjomlid. Jojo. De politisk korrekte møter seg selv i døren hele tiden. De mest komiske er feministene som går i tog for å forsvare islam som helt åpenbart innebærer kvinneundertrykking. Syntax error i hjernen kalles det.

 • Leo Osvald Eide

  Din redaktør Gunnar Stavrum, klinte til og k-l-i-n-t-e nevnte Raja her utover hele medieverden med at han HATER homser,Tjomlid – så du har kort vei for å avlevere misnøye mot nettmobberne!

 • Vegar Skogen

  «Det er ikke rart at vi får så mange forvirrede mennesker når de vokser opp med å skulle respektere tro fremfor virkelighet.»
  Sånn.

 • Per Johansen

  Ho, ho, ho, – er det noen snille barn her? Ikke det? Alle er «rasshøl»? Ja, ja – jeg får ta med meg gavene og dra videre.

 • Sånn kan det gå

  Eller enda verre, en gammelnazist! :)

 • rettfralevra

  Med uttalelser som » Leve sharia » og » Død over israel » fremstår denne » Årets Osloborger » som en ytterligående islamist og ikke noe annet og er en 100 % uverdig vinner.

 • Sigurd

  Årets osloislamist hadde vært en bedre tittel for kåringen.

 • Vegar Skogen

  «DET er nok ikke såkalte kristne land.»
  Derp. Jo kristne land gjorde det.. helt til sekularistene tok over.

 • W.Kirkehøyden

  Du skjønner ikke poenget, vi trenger ikke å lese deg, mer en gang, vi vet hvilket PC vås du vil lire av deg. Du er ikke alene, i norsk «presse» dere går 120 på dusinet.

 • Mjolner

  Tjomlid vil ikke ta sjansen på utfordre islam, siden han vet at da kommer det konkrete trusler som gjerne følges opp med fysisk vold.
  Når det gjelder Raja, er nok hans homofile syn bare en liten del av det han står for, siden han åpent vil ha sharia. Men det er nå merkelig at han sier han så en homofil muslim som hadde stått ute i 12 netter og gav ham en klem..
  Hva med hvordan Rajas grupper trakasserte bort de idelaistiske kvinnene som var der først under fanen til refugees welcome to Norway?
  Hvordan han ville ha en lederroole og oppfordret sine støttespillere til å stemme seg fram?

 • Rune Berntsen

  Svaksynte Tjomsen, du er ikke bare naiv, men du er totalt ute å kjøre i dine tilnærminger både i denne saken og andre saker. Jeg blir bare kvalm og uvel!

 • Apocalypticia

  Hadde det ikke vært for jødene, hadde ikke Raja vært i Europa.

  På mange måter bør innvandrere i Europa takke jødene, selv om de er bitre fiender i midtøsten og deres fiende står indirekte for krigene fra alfganistan til syria.

  Jødene er tross alt de største pådriverne for dette Multikulturen prosjektet, jeg ville servert suppe til en jøde om jeg hadde vært Raja.

  Men jeg ville ikke gjort det selv, slik situasjonen er nå.

 • Vegar Skogen

  Mennesker som ikke er noen direkte trussel, annet enn at de er uenige skal ikke møtes med noe annet enn dialog.
  Om du gjør noe annet er du verre enn ekstremistene du hater.

 • Leo Osvald Eide

  Trist som F-en å lese dette, Runar – herrejemi og så nå, før jul&alt&det.

 • Mjolner

  Så jødene ehar skylda og muslimene er de stakkars ofrene?
  Må si muslimer er meget dyktige i offerrollen, hva med hvordan de på det nærmeste har utryddet de kristene i midtøsten?

 • Apocalypticia

  Våpen til islamister fra amerikanske jøde styrte politikere og sheiker fra oljelandene.

  Dette handler om alliansekrig, og destabilisering.
  Libya handlet hovedsakelig om bank virksomhet, oljeveksling utenfor dollar.

  Det er utrolig at folk ennå ikke er mer informert om Problestillingen.

 • Marhabba2

  Absolutt. Etter å ha lest dette tror jeg det bør opprettes en pris for årets bloggdhimmi også..

 • Leo Osvald Eide

  Hm, ja du er vel spesielt opptatt av muslimer&sånt, Sigurd. Er du en Jorsalfarare, en som er ute på et korstog?

 • Anniken Grønnfeldt

  Denne avstemningen viser vel hvor lett det er å mobilisere muslimene i Oslo. Kan bli skummelt i politiske valg fremover. De stemmer det som imamene sier de skal stemme. Demokrati?

 • Sigurd

  Islamister sier jo at de skal ta makten i Norge og andre land, uten bruk av vold.

 • Jan Johansen

  Stakkars deg og alle verdens muslimer.

 • Bæljer

  «Til syvende og sist er vi alle noen rasshøl»
  Jepp!

 • Winston S. Churchill

  Er det bare hos meg, eller har posten blitt fjernet? Får jeg en liten flashback fra en episode det samme skjedde i høst?

 • Leo Osvald Eide

  Enig, det blir nok litt som da muslimhaterne mobiliserte og stemte muslimhateren Storhaug – til årets navn i VG nylig. Bare vås vettu, at nordmenn liker Storhaug – foruten menigheten for de mislykkede, de som må mobbe andre for å føle at de selv har noen verdi.

 • W.Kirkehøyden

  Ja, så prøvde han å trekke inn kristendom og jødedom. DnK er i ferd med å vie homofile, har akseptert prester lenge, og Tel Aviv er «the gay capitol of the world,» promotert av staten. Og Aftenposten visste ikke hvor mange «untermench,» som skal henrettes under Islam. Inkludert oss vanntroende hvis ikke konverterer, eller betaler en mafiaskatt.

 • Leo Osvald Eide

  Har de fortalt dette til deg når du er i moskéen?

 • Leo Osvald Eide

  Fast, noen mer romslige enn andre.

 • Leo Osvald Eide

  HVA, sånn konkret – er du reagerer på da, kjeltring?

 • openumind

  Du er og blir en klovn som tramper rundt med møkkete sko midt på bordet mens du høylytt kommenterer at andre bruker salatgaffelen til hovedretten.

 • Leo Osvald Eide

  Mens du bruker salatgaffelen til den møkken du har trakket i og fått på dine sko! Vel, vi har alle vårt;Jeg anvender møkkagreip for å fjerne møkk.

 • Sånn kan det gå

  ???

 • Per Berg

  Du har rett…
  Men man kan sammenligne ham med en del Nazister…

 • Robert Moseby

  Dette var jo direkte skuffende lesning.

  Siden hans dobbeltmoralisme og undertrykkende holdninger, samt ønske om død over et helt folkeslag kom for dagen så må han stå til rette for det.

  Jeg leser om litt for mange om dagen som synes dette må være greit siden han har hjulpet noen andre (sine egne).
  Fyren er en «scumbag» og fortjener kritikken han får.
  Avisa må ta tilbake prisen, og gi den til en verdig vinner uten helt ÅPENBARE dobbeltstandarder.

 • Jan Johansen

  Fjott !

 • W.Kirkehøyden
 • lasse larsen

  Ser du helt har utelatt Hege Storhaug i artikkelen……betenkelig

 • Sånn kan det gå

  Er jo ikke noe gøy med henne. Hun ødelegger jo alt med fakta og realisme. Hvor er «følelsene» og «medmenneskligheten»? Nei, fysj;)

 • Geiserik

  Raja og mange av hans likesinnede er mestre i dobbeltspill. De spiller helter og humanister når det passer. I det skjulte og blant sine egne viser de et litt annet ansikt. Da er det en strikt islam som gjelder. En Islam som ikke akkurat er kjent for toleranse mot kristne, homofile og kvinner. Islam i Norge har et troverdighetsproblem og vil på sikt bli en stor utfordring for det norske samfunnet for i Islam er nok toleranse sett på som svakhet og ikke som en styrke. Så forskjellig er verdiene blitt i Norge og forskjellene vil bli mer og mer tydelige jo mer makt vi gir fra oss. I så måte er saksynt en løpegutt for det intolerante og ikke som han tror for det tolerante

 • OlavMoen

  Jeg kjenner også mange flotte kristne mennesker, men det omfatter ikke slike som gjør seg til dommere og/eller bødler på guds vegne. Religiøsitet er en mental lidelse, og de som er så hardt angrepet at de ikke kan la sine medmennesker i fred bør tas i forvaring som alle andre alvorlig sinnslidende mennesker.

 • Tony Fernandez

  Raja er sikker skap homse.Han sammenligner homser med drap og narkoforbrytere. Han poserer med våpen så han er for drap og vold.
  Han er dømt for narkotika og vold.

 • Alexander Maroni

  Det er helt utrolig hvor hardt Tjomlid hater sine etniske landsmenn. Skulle tro han foretrekker å bytte oss ut. Hadde ikke Raja vært muslim hadde Tjomlid sittet i førersetet for å anklage han for dårlige verdier.

 • Apocalypticia

  Stakkars Europa og Vesten generelt på grunn av innvandring, og stakkars muslimer i krigsherjede områder i midtøsten ja.

  De har sine problemer, men alt er faktisk ikke deres skyld.

 • tvedt

  Skrev er, ikke var

 • Sånn kan det gå

  Så bra at du sammenligner en som har delt ut litt suppe med disse:

  «Sid Vicious. Billie Holiday. Varg Vikernes. Lauren Hill. Tupac Shakur.
  Pete Doherty. Chuck Berry. James Brown. David Crosby. Ozzy Osbourne.
  Chuck Berry. Woody Allen. Roman Polanski.»

 • My Name

  Jeg må si han minner meg om de fleste ekstremister som innehar de samme meningene som ham.
  Fellesnevner for flere av dem er at de har en kriminell fortid.

  Også rørende å se han sier at mennesker kan forandre seg.
  Vel… ikke om vi praktiserte sharia. Da hadde han vært halshugget
  Nede på Youngstorget for mange år siden.

  IQ er en fin bil har han hørt…

 • Erik Nilsen

  Så amerikansk politikk er styrt av jøder og muslimske sjeiker? Du kan si hva du vil om amerikanske politikere, men de er inkluderende om ikke annet.

 • vard47

  Sitter med en følelse om at Tjommisen er i ferd med å begrave seg selv i PK grava. Hvil i fred Tjommis, 2016 blir ikke noe bra år som «artikkelforfatter»

 • Bæljer

  Med utgangspunkt i hvilket utsagn kommer du fram til den konklusjonen?

 • vard47

  Det er et stort paradogs at venstresiden som har jobbet mest for likestilling og likeverd gjennom de siste 40 år, er nå de som støtter facisme og kvinneundertrykking. Hva i hel**te er det som skjer med samfunnet vårt???

 • Leo Osvald Eide

  ‘Død over Tyskland’ sa nordmenn med hjertet på rett plass og å ønske død over de som stjeler ens land, ens vann og som voldtar ens folk og sågar – torturerer barn. ALLE stater på kloden har militærapparat som vil bruke alle midler mot andre stater som forsøker seg på lignende med dem.

  Leve Sharia, vel Erna Solberg snakket også frempå om såkalte Sharia-råd og som med alt annet, er vel også dette – avhengig av en legger i begrepet. MEN, siden jeg skriver til deg, så er nok du inne på steining og lignende, ikke sant?

 • kroniker

  Jeg er helt sikker på at Tjomlid IKKE hadde støttet en ihuga innvandringsmotstander som hadde hjulpet etnisk norske i nød.
  Helt sikker!

 • Kjartan Kronstad

  Det renner over med venstre vridde som ønsker å tydeliggjøre sin holdning til åpne grenser at de forsvarer der de burde tiet. Aftenposten har ærlig innrømmet dårlig arbeid ved kåringen. Det eneste jeg vil fremheve er st den som ble kåret selv er uforskyldt kommet opp i dette pga den dårlige jobben Aftenposten gjorde. Men å omtale tidligare voldsdømt , homo hetser og narko dømt som noe grums alle som blir kåret kan ha betyr st prisen ikke er verd 5 sure sild. Men så er denne bloggeren også uten tillit utfra at han er tatt i grove åpenbare feil før.

 • Leo Osvald Eide

  Synes du det er for få etnisk norske og kanskje og kristne, som har fått denne prisen, kjeltring;

  2004: Finn Abrahamsen
  2005: Vibeke Omberg
  2006: Wenche Foss
  2007: Gunnar Sønsteby
  2008: Kåre Stølen
  2009: Arild Knutsen
  2010: Hanne Kristin Rohde
  2011: Fabian Stang
  2012: Bengt Eriksen
  2013: Christian Ringnes[1]
  2014: Frode Kyvåg[2]
  2015: Mohsan Raja[3]

 • Shayetet13

  så jødene drev dette infame spillet på Mohammeds tid verden over også? Er det derfor de er i Koranen som deres erkefiende altså? Damn, lærer noe hver dag…

 • rettfralevra

  Ikke overrasket over din støtte til årets Osloborger.

 • Leo Osvald Eide

  Jeg har da skrevet og det med reine ord i debatt hvor du deltok – at jeg nok ikke ville stemt på Raja. Så hvorfor du på død&liv skal tillegge meg meninger jeg ikke har – det tror jeg er fordi du ellers ikke klarer å gjøre rede for deg; Du må dikte opp hva andre står for, slik at du har noe å hogge løs på.

 • Apocalypticia

  Nei, at jødene styrer amerikansk politikk og pressen i landet, dette har med tiden blitt veldig tydelig for amerikanerne.

  Dette er ikke lenger noe hemmelighet hos dem, og de fleste amerikanere ville forstått hva det handler om hvis du hadde nevnt det for dem.

  Når det gjelder sheikene, har de sin egen agenda og makt på grunn av oljen.
  Der dreier det seg mer om Religion, enn direkte politikk på samme måten.

  Hvis du har sett syriana, er det en lett beskrivelse på situasjonen.

 • Gran

  Ting kan også tyde på at motivet for å hjelpe ikke var mennesker, men musli…

 • Leo Osvald Eide

  Hm, så her slippper du altså denne BOMBEN – at den ene religionen i sine hauggamle skrifter, skrevet for godt over tusen år siden – faktisk uttykte sterk misnøye med andre religioner? Herrejemi, ja dette var en STERK Nyhet og så nå – rett før jul&alt&det!

  Hvorledes mener jødenes hellige skrifter det skal gå med de som har andre guder enn deres, klarer du å svare på dette, Shayetett13?

 • Leo Osvald Eide

  Innsidere og folk som selv har vært tilstede, de skal man aldri avvise. Så, hvilke ‘ting’ har du sett da, Einar Næss Jensen?

 • Leo Osvald Eide

  Var det mange ikke-muslimer blant de syriske og afghanske flyktningene, Gran og – hvilke andre da?

 • Sånn kan det gå

  Tjomleif hadde sikkert klart å lire av seg noe som: «Innvandrere ofret på egoismens alter. Muslimhatere prioriterer sine egne først.»

 • AI00

  Jeg er mest bekymret over signaleffekten som en slik pris kan oppnå. Når en person med slike holdninger blir løftet opp og fram som en god borger, så vil det legitimisere hans holdninger. Han blir mer kjent, flere muslimer lytter til ham, og vi skal ikke overvurdere menneskers evne til å skille ut kun noen gode handlinger fra helheten. Holdningene hans var kjente før han fikk prisen, så han burde ikke fått prisen. Og det positive her er at han har fått kritikk, og at denne er like (eller mer) synlig som selve prisen. Vi har mange innvandrere vi skal integrere fremover. Og det gjør vi best ved å ta i mot de på en god måte, samtidig som vi er tydelige på at religion er kun en privatsak og at religionen må tilpasse seg samfunnet og ikke motsatt slik Raja ser ut til å argumentere for.

  Det er vel få eller ingen som brenner kunsten til gamle artister som har vist seg å være rasshøl. Men fordi de er rasshøl så fortjener de ingen nye priser. For meg så er ikke Bill Cosby morsom lenger, og Chris Brown er jeg enda lenger unna å like. Selv Jeremy Clarkson fremstår som mindre morsom etter alle kontroversene rundt ham.

 • Sigurd

  En NAV`er som overleverer en suppetallerken og rekrutterer nyankomne immigranter til moskeen er ikke noe forbilde.

 • Leo Osvald Eide

  Sikkert, men har han gjort det? Nei. Men det er jo fint å kunne tillegge folk standpunkt og meninger de ikke har – for å argumentere mot og slenge med leppa mot slike oppdiktede standpunkt. det blir så mye enklere da,vettu.

 • Jan Johansen

  Kvasiteorier. Denne vinneren er en farlig person på lik linje med Tjomlid.
  Han kommer ikke inn på motivene til denne såkalte vinneren.
  Viser kvinneforakt slik at kvinner ikke ville jobbe lenger på Tøyen.
  Hadde ikke hjulpet hvis det ikke var muslimer det var snakk om.
  Ingen Gandhi eller Mor Teresa slik noe prøver å fremstille han , men en kynisk,
  bortimot ekstrem muslim , som burde vært kalt inn til POT for en advarsel.

 • Leo Osvald Eide

  Nei det kan en si, men de som jobber på NAV, de som arbeider med å gi andre folk mat&drikke og sørge for deres vé&vel, de gjør vel et samfunnsnyytigt arbeide, vel?

 • Sigurd

  Fortell meg et yrke det ikke er behov for?

 • Leo Osvald Eide

  Men argumenter, nei-se-det er fraværende;Vet du hva det er å debattere, K.F.?

 • Sigmund Sognefest

  «Død over Israel» ville vel ikke vært så ille hvis Norge hadde vært okkupert av Israel. «Leve Sharia» er vel en hyllest til steining og avkapping av hender.

 • Leo Osvald Eide

  Så, du forstår ikke at folk kan ønskevet rasisitisk okkupantregime – sin død? På samme måte som jeg forsøkte å illustrere, som okkuperte nordmenn ønsket lignende mot sitt okkupantregime?

 • Knut Erik Severinsen

  Ikke ta alle over en kam og kall meg «rasshøl» Det vil jeg ha meg frabedt ! Derimot etter å ha lest dette innlegget forstår jeg de som synes du er et rasshøl, Gunnar Tjomlid!

 • Sigmund Sognefest

  Det fremgår av det jeg skrev at jeg nettopp forstår det. Men Norge er ikke okkupert av Israel.

 • Leo Osvald Eide

  Nå var det vel behovet som denne Raja fylller, som er det samfunnsnyttige her.

 • Sigurd

  Hva har han gjort, bortsett fra å servere suppe som andre har lagd?

 • laysee

  Øvelsen «Nordmenn pisker seg selv» har blitt kjedelig forutsigbar. Middelalderen og Bibelbelte er sikre innslag. Sjelden har middelalderen vært nærmere sist lørdag, og aldri har bibelbeltet vært lengre, bredere, eller mer knugende undertrykkende, enn når de politisk korrekte skal piske oss i sitt forsøk på å unnskylde bestialske holdninger i innvandrermiljøene. For de av oss som har opplevd både fyll, hor, bannskap, og annen festlig forlystelse på det blide Sørlandet, så virker det som en både litt uvirkelig og kunstig beskrivelse.

  At religiøse forskjeller gir seg utslag i at nettopp konservative kristne organisasjoner huser muslimer (tankeeksperiment; hvor sannsynlig er en omvendt situasjon?), er selvsagt et tapt poeng for de politisk korrekte.

  Verre er selvsagt de intellektuelle saltomortalene for å unngå de virkelig viktige spørsmålene, hvor representative er Rajas meninger blant muslimer? Hvem er meningsbærerne, hvordan ser strukturene ut, hvilke konsekvenser får det? Hvordan møter vi utfordringene.

  Men Tjomlid tilhører klikken som heller ser en gamling fra Snåsa som samfunnsfiende…

 • Tom Hansen

  Her burde Tjomlid ha dratt frem det tvers gjennom gode mennesket Vidkun Abraham Lauritz Jonssøn Quisling. Alt han gjorde for flyktninger og andre trengende i utlandet.

  Her er det ikke snakk om å henrette «årets osloborger», men å ta fra ham en nå verdiløs tittel.

 • Leo Osvald Eide

  Ikke forsøk å strekke deg til å a-r-g-u-m-e-n-t-e-r-e, Knut Erik – det er jo bare en drøy uke igjen av året!

 • Leo Osvald Eide

  Jeg er heller ikke okkkupert av Israel, men ønslker likevel slike terroristiske okkupantregimer sin død, på samme vis som at jeg ønsker andre terrorregimer sin død; Gjør ikke du og ifall ikke – hvorfor?

 • Sånn kan det gå

 • bitten

  Dette her er ikke flyktninger denne Mashan Raja har hjulpet ,
  men kun økonomiske immigranter som kommer hit .
  Dette verdisynet og denne holdningen som denne Moshan Raja har ,
  så burde han aldri ha fått denne prisen som årets Osloborger .
  Så at han hjelper økonomiske immigranter ved tøyen mottaksenter ,
  er ingen grunn til noe forsvar for denne muslimen av Tjomlid .

 • Sigurd

  Aftenposten forsøkte å skape en muslimsk superhelt ut av ingenting, men de endte opp med en islamist.

 • Sigmund Sognefest

  Men du er heller ikke årets Osloborger.

 • Leo Osvald Eide

  I din alder, Winston – er vel det meste ‘flashbacks’.

 • Arild J

  Dette er jo typiske holdninger for religiøse mennesker,spesielt muslimer som forsatt lever i middelalderen. Men mange konservative kristne ,særlig i usa mener jo det samme. Jeg mener det er på tide og få mørkemennene ut i lyset og konfrontere de med vitenskapelige bevis for hvordan planeten virker. Det hjelper ikke og være snill og grei når mann har holdninger som hører hjemme i middelalderen. Men hvorfor du hele tiden skal forvare disse folka skjønner jeg ikke.

 • Anne Marie Breien

  Alle oppegående mennesker vet at ekstrem liberalere som tjomlid og masoschister som finn schjøll alltid vil rationalisere ekstreme ytringer og terror så lenge de kommer fra minoriteter eller folk som er brune i huden .. Hadde dette handlet om en etnisk norsk nordmann hadde verken åpenbare hyklere som tjomlid eller homser som Finn tatt i temaet med ildtang ..

  Vi snakker om feiginger samt hyklere her, hvorfor får de i hele tatt media tid? De er latterlige og nakne.

 • Leo Osvald Eide

  HVA er det som er feil med et slikt ønske da, Sigurd – å ønske og kanskje sågar arbeide imot terrorregimer? Etter min mening er slikt arbeide prisverdig og de som arbeider med å hjelpe andre og som arbeider mot terror, pleier å høste anerkjennelse for slikt. Men du vil kanskje heller fordømme slikt?

 • Sigmund Sognefest

  Jeg ønsker ingen død. Jeg har aldri drept noen. Derimot har jeg brukt 3,5 år av mitt liv å forsøke med våpen i hånd å bidra til fred og sikkerhet for mennesker i Midt-Østen og Balkan.

 • rettfralevra

  Jeg nevner to uttalelser fra denne » vinneren » og du kommer som vanlig med ditt vanlige oppgulp. Samt at du hevder at du ikke ville stemt på Raja !! Samtidig som du hevder at jeg ikke kan gjøre rede for meg ??

 • Anne Marie Breien

  Gunnar Tjomlid er en rasist og en masochist. Aldri i livet om han hadde tatt side med årets oslo borger hadde ikke årets borger vært brun i huden.- Dette er elementært, venstresiden er en gjeng med feiginger som har forlatt alt som har med liberale verdier å gjøre for lenge siden..

 • Sigmund Sognefest

  Se mitt svar ovenfor. Hva har du gjort mer enn jeg har gjort???

 • Leo Osvald Eide

  Så du kjenner ikke til dette? Ja da synes jeg du bør lese deg opp, FØR du uttaler deg.

 • Sigmund Sognefest

  Jeg har 3,5 år som FN-offiser. Jeg har blitt truet med våpen, skutt på, ligget bak sandsekker mens 105 mm granater landet så nær at bakken ristet. Jeg er blitt hånet, truet, men forsøkt å være nøytral. Hva har du gjort, annet enn å tro feile ting om folk??

 • Leo Osvald Eide

  HM, ja du er sikkert en av de som mener du blir sensurert også. Om jeg kalle deg en feig, rasistisk maschocist fra ytre høyre, er det en fin måte å diskutere på synes du Anne Marie?

 • AI00

  Jeg støtter ikke holdningene hans, og mener han ikke burde fått prisen og har fått kritikk som fortjent.
  Men til din useriøse beskrivelse av ham så må jeg bare si: han gjør nok langt mer nytte for seg enn mange andre «NAV’ere». Egentlig burde man jo kunne kreve at alle arbeidsledige, forutsatt at de har helsen til det, hjalp flyktningene like mye som det han gjorde.

 • Lars Hansen

  Steike, det var jammen ikke lett å være apologet i dette tilfellet. Men her gravde man godt i kjelleren, og greide å ta utgangspunkt i et narrativ hvor vi alle i utgangspunktet er rasshøl. Det hjalp godt på. Og tro det eller ei, men etter mye slit og syltynne paralleller, så greide vi å komme i mål med noe som lignet et slags saksynt forsvar til slutt.

 • bitten

  Flertallet av muslimene av mennene her i samfunnet ,
  har de aller samme holdninger og verdisyn som Raja .
  Så det er skremmende å tenke på at slike holdninger ,
  florerer det av i muslimske miljøet her i landet .

 • Balalaika

  Enig, og det er jo merkelig at ikke Tjomlid har fått med seg forskjellen mellom radikal kristendom anno 2016 og radikal islam anno 622…

 • Balalaika

  Ja, og kanskje til og med en som ikke før nå har skjønt at han er det….?

 • Sånn kan det gå

  For å bruke et amerikansk ord, noe jeg sjeldent pleier å gjøre, men her kommer det. Klar?

  Meh….

 • Erling Olsen

  Årets osloborger 2015
  – ønsker å bruke vold mot homofile (statlig forbud mot homofili)
  – hater jøder (rasisme)
  – har utført flere grove voldelige angrep på fredelige mennesker
  – nedlatende holdninger ovenfor kvinner

  Denne mannen evner åpenbart ikke å skille mellom det å velge bort noe, og det å tvinge andre til å velge som ham.
  Hadde Aftenposten gjort jobben sin ville de sluppet å stått i skammekroken og denne mannen ville aldri vært nominert.

 • Sånn kan det gå

  Har hun sagt det? Men det er jo fint å kunne tillegge folk standpunkt og meninger de ikke
  har – for å argumentere mot og slenge med leppa mot slike oppdiktede
  standpunkt. det blir så mye enklere da,vettu.

  Hehe

 • Leo Osvald Eide

  Imponerende og jeg kødder ikke og jeg håper du representerte landet på en god6skikkelig måte!

  Men nå var ‘temaet’ her at du kritiserer en som ønsker død over et terrorregime og at jeg som spør deg hva som er feilt med det.

 • Astraios

  Enig – dette var et håpløst innlegg. Tviler på om årets Osloborger ville stå å dele ut mat og tepper til vantro kristen flyktninger . Han delte ut til sine meningsfeller – og den homofile gråtehistorien må man være journalist for å tro på.

 • AI00

  Det var da en ekstrem ordbruk og mange merkelapper du vil legge på de som du er uenig med. Oppegående folk som leser artikkelen og så din kommentar, tror jeg danner seg en helt annen mening om hvem som egentlig er «latterlige og nakne», for å bruke din ordbruk.

  Er det noe Tjomlid poengterer i artikkelen, så er det at han støtter også etniske nordmenn som gjør gode gjerninger og har samme type fundamentalistiske religiøse overbevisning.

  Personlig er jeg uenig med Tjomlid i denne saken, og mener Raja har fått kritikk som fortjent og aldri burde fått prisen. Men det er mulig å si seg uenig uten å ty til alle de useriøse merkelappene du bruker.

 • Shayetet13

  wow, nå satte du meg virkelig på plass, jeg må gå langt inn i meg selv nå, ta en grundig selvransakelse…
  La meg spare deg bryderiet med å lese litt, det er bare Buddhismen som ikke roper død og fordervelse over andre religioner, men det er kun Islam som roper det så høyt i så store mengder. Sånn, nå lærte du litt i dag også, på Nettavisen av alle ting, ikke VG eller DB…

 • Sånn kan det gå

  Vel, uansett. På innsiden er vi alle rosa.

 • Shayetet13

  noen kriger du veit om som ikke er en alliansekrig?

 • Anne Marie Breien

  Så enkelt det er å se nakne folk i gaten, så enkelt er det å kle av folk som tjomlid som har dobbelstandard for folk med forskjellige fargepigmenter i huden .. Elementært.

 • Gran

  HAHA! Tidenes kommentar!

 • Sigmund Sognefest

  Min erfaring er at det er ønske om død over andre som skaper død og krig. I Midt-Østen praktiseres fortsatt blodhevn. Det er en historie som heter «Honningfellen» som beskriver dette, nevnt i boka «Nederlaget» bl.a. Hvis en sjåfør kjørte på en person og denne omkom, måtte vi raskt rykke ut og sikre oss sjåføren, ellers kunne han bli drept av slektninger til avdøde eller folk som kom til stedet. Vold og død avler vold og død. Det er bl.a. dette FN-soldater ønsket å forhindre. Hvis du ikke har bodd eller vært en stund i en del muslimske land, kan du neppe forstå dette, kanskje ikke engang tro på det.

  her jeg bor er det sent på natt, så jeg sier god natt og god jul.

 • Shayetet13

  digger den mannen..

 • Anne Marie Breien

  Jeg henger meg aldri opp i merkelapper dog jeg bruker de flittig etter jeg først har argumentert for mitt syn . Skal mye til før jeg griner som deg dog.

 • Apocalypticia

  Når du finner ut Sannheten om dette, vil du trekke støtten til israel på dagen.

  Jeg håper du en dag gjør det, du støtter innvandring uten å forstå det selv.

 • Anne Marie Breien

  Hva med å ta tak i mitt argument istedetfor mine adjektiver, dog jeg og alle som leser vet hvorfor ; fordi logikk vinner.

 • AI00

  Han poengterer jo ganske greit (og lettforståelig) at han forsvarer også hvite nordmenn med lignende fundamentalistiske holdninger, dersom disse gjør gode gjerninger.

  Hvem er forøvrig denne venstresiden du og enkelte andre snakker om? Alle til venstre for FrP? Liberalismen i sin opprinnelige form var på høyresiden, så det er ikke venstresiden som har «forlatt» liberale verdier. De som derimot virker å ha forlatt grunnleggende liberale verdier er innvandringsmotstandere på høyresiden (og som paradoksalt nok argumenterer for at velferdsstaten ikke tåler innvandringen, altså den velferdsstat som egentlig er uforenlig med den klassiske liberalismen).

 • Anne Marie Breien

  Hamas og Hezbollah gjør også gode gjerninger, bør de få en pris i mellom sine massedrap på sivile? Du virker totalt sinnslidende, uten logikk samt hjernevasket.. Innvandringsmotstanderne.. hahaha. Du er din egen verste fiende samt latterlig.

 • Balalaika

  Og la ham få prisen for det han gjorde – helt greit for min del – men han skal kritiseres for det han står for og forsvarer – det er ingenting vi ønsker her i landet og når noen forsøker å forsvare slikt offentlig må det vises motstand – spesielt når det gjelder en radikal politisk ideologi som forsøker å få fotfeste «under radaren».

 • John Magne Trane

  Det verste er, at det tror jeg. Se bare på Hadia Tajiks syn på Breivik.
  Det er en total galskap hos slike. Man har ikke moralsk kompass, men dreier bare rundt med vinden.

 • AI00

  Du henger deg ikke opp i merkelapper, men bruker de flittig?
  Hva er det du egentlig mener med det? At du bruker merkelapper helt ukritisk?

  Forøvrig så brukte du ikke merkelappene etter at du hadde argumentert for ditt syn. Dine kommentarer startet med merkelappene, og så forsøkte du en argumentasjon som ikke godt nok forklarer at du har brukt merkelappene korrekt.

 • Leo Osvald Eide

  Jeg svarer deg med at jeg misliker å bli tillagt meninger&standpunkt jeg ikke har og det gjør vel ikke du heller? Videre forsvarer jeg de som ønsker at terrorregimer som Israel – sitt endelikt. Men Statsstyret og dettes terror, selvsagt hverken at staten Israel eller dets befolknings endelikt.

  Hva Sharia gjelder, så gjelder norske lover i Norge og om de praktiserer moralkodekser som holder seg innenfor norske lover, så er vel det i tråd med hvert enkelt menneskes frihet;Du vil vel ikke like at jeg skal trøkke min moral ned over deg og jeg vil ikke at du skal påtvinge din på meg – men våre felles skranker er norske lover. Du kan være uenig i noen lover og jeg likedan og i vårt system kan vi påvirke dette – ad demokrastiets vei.

 • Lars Persen

  Jeg vil ikke ha holdningene til Raja, men det ser ut som om dine holdninger er passe dårlige også. Tjomlid argumenterer godt til ettertanke, og tross alt har Raja gjort noe godt. Har du?

 • Anne Marie Breien

  Så du vil diskutere alt annet enn temaet? Du er akkurat som forventet, en forræder.

 • John Magne Trane

  Lol!

  «Med tidligere verv i et av dagens regjeringsparti». Femte av fem oppmøtte på en lokal avdeling av et ungdomsparti ja…

  Mens folk som står glisende sammen med statsministeren, før de drar og sprenger mennesker går fri…

  Det er slikt som gjør at oppfordringen om å skjerpe seg, bør gå til den opprinnelige fruktkniven…

 • Anne Marie Breien

  Hvis det hadde gitt mening ja.

 • Leo Osvald Eide

  God jul til deg og dine også!

 • John Magne Trane

  Problemet med «Dø over Israel», er at i hans flokk vil det si drap på alle jøder, menn, kvinner og barn. Derfor blir det ekstra avskyelig med slik rasisme.

 • Sigurd

  Mohsan Raja burde vel egentlig vært anmeldt for å skrive «død over jødene» etc.

 • Anne Marie Breien

  Ser bare en som ikke fortjener den, en anti-liberaler , homofob og konspiratoriker som fjols som deg bare forsvarer fordi han har pigmenter i huden som er brun.. Latterlige menneske.

 • AI00

  Ny merkelapp og ingen argumentasjon.
  Når innholdet ikke gir en mening, så må man diskutere ordbruken. Det er tydelig fra din ordbruk at du har en særdeles lav terskel for å bruke svært negativt ladede ord. Så enten så har du en alternativ definisjon for ordene, eller så kaster du bare ekstreme meninger rundt deg.

 • Apocalypticia

  Tjomlid er Migrant fra en Europeisk koloni i Tanzania.

  Ikke Norsk.

 • Leo Osvald Eide

  Du er så vag, John Magne – tør du ikke å skrive HVA Hadja Tajik sa angående Breivik som du synes er så umoralsk?

 • John Magne Trane

  Det som er så sykt med Aftenpoftens pris, er at det er jo der Halvor Tjønn holder hus. Han som skrev om nettopp Muhammed i sin bok – slik samtiden så ham. Man burde jo kunne håpe at journalister kunne lese.

 • John Magne Trane

  Vel, morsomt og komisk er det nok på sin måte, men mest tragikomisk. Når man tenker på alvorligheten av rasismen og kvinnehatet slike som denne svaksynte forsvarer.

 • Anne Marie Breien

  Har allerede argumentert min posisjon og fortært din latterlige argumentasjon, hvis du ikke takler adjektiver og begynner å grine så kan ikke jeg hjelpe deg gutt. Hva du ellers mener betyr intet. Scroll up , argumenter eller hold kjeft. Du tapte.

 • John Magne Trane

  Lanserte han seg selv altså? Var det derfor han også havnet i VGs liste over disse «gode»?

 • Leo Osvald Eide

  Er du medlem i disse organisasjonene eller mener du Raja her er det, siden du drar disse frem her?

 • John Magne Trane

  Hvis Nettavisen hadde en oppegående journalist et sted, hadde de syklet over til Tjomlid og spurt ham ut om alt dette. Kunne blitt en morsom seanse å lese om. I sær hvis journalisten hadde lest så og si alle kommentarfelt under hans rare innlegg først.

 • Anne Marie Breien

  Oh, god dag mann økseskaft .. Noen bør fraråde dumme folk til å poste her tydeligvis .. lol

 • John Magne Trane

  Jeg hang med deg helt til du tok opp APs dobbelt-innkvoterte…

 • shadowxavier

  Aldeles godt poeng. Forøvrig vil jeg si at;
  ,nei. Jeg orker ikke le av cosby lenger når jeg vet hvem han er.
  ,ja. Chris brown burde miste retten til priser som domfelt voldsmann og..
  ,ja. James Watson burde kanskje miste prisen hvis han gjør noe som strider mot det han fikk nobelpris for.

  Vi er kanskje rasshøl på et eller annet nivå alle sammen, men skal man først gi ut en pris trenger man ikke finne en som er over gjennomsnittet drittsekk heller. I det minste opplyse om grad av drittstøvel før man ber folk stemme…

 • John Magne Trane

  Herlighet… «De har dratt ned en ung mann i søla».
  «Dø over Israel»-mannen vil han for alltid bli kjent som. Og vi ser hvem som stiller seg på hans side og hyler med.

 • AI00

  Du har ikke argumentert godt nok, og de argumenter du har forsøkt på, tyder på at du ikke har lest artikkelen.
  Du strør om deg med merkelapper og ekstrem ordbruk, men mangler innhold. Et ekte nettroll.

 • Apocalypticia

  Vi har aldri hatt Demokrati i Norge.

 • Leo Osvald Eide

  Du har da ingen argumenter, kun utskjelling.

 • Shayetet13

  nope, jeg støtter den eneste øya av demokrati i en septik av diktatorer og hat.

 • Anne Marie Breien

  HVa er det egentlig Israel har okkupert etter 7 dagers krigen? En ørkenslette på vestbredden? hahaha. Jeg ler idiotiske anti-semitter opp i ansiktet daglig. Verdens minste konflik i antall døde, bare en symbolkonflikt for verdens anti-vestlige forrædere med forræder mappe i alle verdens vestlige land . Hvem faen er det dere tror dere er?

  Latterlige mennesker.

 • Leo Osvald Eide

  Jo, hun skriver dette og det står her og du kan få den voksenpersonen i din nærhet som leser høyt for deg til å bekrefte dette. Óg, hun fremfører ingen argumentasjon, bare utskjelling.

 • AI00

  Og enda flere merkelapper fra deg.
  Det er ingen som har sammenlignet med Hamas og Hezbollah, kun du som har gjort det, og sammenligningen er useriøs siden Tjomlid ikke har forsvart terrorisme.

  Du har sålangt kalt meg for følgende: sinnslidende, hjernevasket, forræder, og latterlig. Det er tydelig for alle som leser dette at du ikke har gode argumenter og må ty til unødvendig og ekstrem ordbruk.

 • Apocalypticia

  Sa akkurat det samme som deg før.

  Oppvåkningen kan være langsom.
  Men hvis det er noe trøst, har jeg vært der selv.

  Jeg tok også Feil.

 • AI00

  Hun/han er nok et ekte nettroll, tror vi gjør best i ikke å mate det mer :)

 • Anne Marie Breien

  Mulig du må scrolle opp og lese mine argumenter igjen, dog jeg kan fortsette adjektivene da det faller naturlig. Du virker virkelighetsfjern samt dum. Jeg tror samtlige her har ei mus slik at de kan scrolle opp og se begynnelsen på din sinnstilstand .. Når galninger ikke lenger kan rationalisere selv for seg selv , så eksploderer de..

 • Anne Marie Breien

  Endog bedre enn dine meta data, mulig du skal scrolle opp og ta det fra starten av? lol

 • Leo Osvald Eide

  Ja, sånn kan det gå gitt. Noen mener det viktigste er _at_ det går, mens andre mener det er veien de går og altså det som skjer underveis – som er viktigst. Så har vi de som er opptatt av at _noen_ er – veien og lyset og altså _for_ dem; Noen som kan lede dem. Mens jeg er hverken veiarbeider eller klar.

 • Sigurd

  Vær så snill og hold opp med våset ditt.

 • Anne Marie Breien

  In your dreams kid.

 • Anne Marie Breien

  Hva skjedde med drivhusene i Gaza når IDF trakk seg ut igjen?

  Er du bare ondskapsfull?

 • Sigmund Sognefest

  Jeg kjenner noen få israelske offiserer som var med i Yom Kippur krigen. De hadde mye mer forståelse for araberne enn vanlige sivile. Det var også denne gruppen som nektet å tjenestegjøre på Vestbredden.

 • rettfralevra

  Det som er fakta er at Israel fra 1948 har forsvart sin eksistens både i kriger fra sine naboland og de siste 40 år mot diverse terrorgrupperinger fra arabiske land og nå mot terrororganisasjonen Hamas. Islamister er dagens nazier og islam er dagens naziideologi og som Hitler og hans tilhengere er jødene og Israel det fremste målet. det ser vi ikke bare i Israel men også i Europa. Terror i år mot synagogen i København og terroren mot jødisk kjøpesenter i Paris begge i sammeheng med andre terroraksjoner. Krudtønnen og Charlie Hebdo begge for å ramme ytringsfriheten. Islam liker ikke det !! Mne jeg registerer at du ønsker død over Israel, dvs. staten Israel utslettet og det seier hvor di har ditt ståsted.

 • Anne Marie Breien

  Det som varmer mitt hjerte mest er at de fleste innvandrerne stemmer høyre og frp etter en viss tid i landet. Landsforræderne/marxsistene med tjomlid og media fjols blir latterligjort både i realitet og i handling.

 • rettfralevra

  Ditt standpunkt ved at du støtter » Død over Israel » sier meg nok om ditt standpunkt.

 • Anne Marie Breien

  Har du sett vestbredden og hva det handler om eller er du bare en puppet? Det FINNES IKKE EN DRITT PÅ VESTBREDDEN ANNET ENN DET NYBYGGERNE HAR BYGD DER!!

  Argh !

 • Anne Marie Breien

  Araberne kunne fått alt de ville, Israelsk statsborgerskap og samme vilkår som alle jøder .. Hva skjedde? Vel 1 av 5 Israelere er fortsatt arabere som godtok dette.

  Jeg er så møkkalei norsk løgnaktig media samt raddiser som deg.

 • Anne Marie Breien

  Når Iran får atom våpen og bruker det mot Israel vil Israel bruke the «samson option» .. Verden er da ferdig. Som den bør-. Raddiser og terrorister er verdens bane.

 • AI00

  Kilde? Eller er dette bare en personlig påstand?
  Jeg trodde det var vanlig blant ytre høyre å hevde at AP er så liberale i innvandringspolitikken fordi det er de som får innvandrerstemmene.. Men kanskje du sitter på sannheten, at det er H og FrP som tjener på innvandringen på sikt?

 • Bad Religion

  Argumentasjon som ber om hjelp!
  Gode gjerninger, dårlige holdninger! Kan det være så enkelt at slike mennesker har en agenda.
  Flyktningene som kommer er muslimer, hovedsaklig. Raja har en overordnet agenda om å hjelpe flest mulig muslimer inn i landet.
  Vi ender opp med:
  Dårlige holdninger, dårlige gjerninger….

 • Snuppelura

  Vet du Anne Marie jeg synes det er litt skremmende hvis det stemmer det du skriver . Det kan da virke som om politikken de fører ikke er hva den bør være.

 • Sigurd

  Det finnes undersøkelser som viser at de fleste innvandrere stemmer på AP.

 • AI00

  Ja, jeg vet det. Er derfor jeg stilte spørsmål til trådstarteren om hvor hun har sin påstand fra.

 • Anne Marie Breien

  Vel har bare sett paradigmet skje på egen hånd, har ingen kilder på dette. Blir en rekke personlige analogier. Dog har vokst opp på østkanten , samt bodd her i 40 år. Kanskje det bare er et ønske for oss alle ærlige som liker Norge? Dvs IKKE deg.

 • Steinar Olsen

  Neste år blir det abdullah hussein som blir årets Osloborger da kommer Gunnar Tjomli dragende med noen gamle røverhistorier langt tilbake i tid for å forsvare det også.

 • Leo Osvald Eide

  Ja jeg lærte at jeg ikke først skal fremme teite påstander og så bli motsagt på disse – for så, når jeg blir nettopp motsagt – så latre som om jeg ikke mente det jeg først skrev som noe spesielt.

 • Bad Religion

  Du er dessverre så blåøyd at det ikke er håp for deg….

 • Leo Osvald Eide

  Og det runger – rettfraseptikk1.

 • AI00

  Nå stemte jeg H selv og har selvsagt ikke noe mot at innvandrerne stemmer på høyresiden. Men greit å få bekreftet at din opprinnelige påstand bare er noe du har «sett» på egen hånd og er mer et ønske enn noe annet.
  Vi vet at de fleste innvandrere stemmer AP. Det må du jo ha fått med deg, for er derfor enkelte på ytre høyre hevder at AP har en liberal innvandringspolitikk (for å importere stemmer).

 • Sigurd

  Sikkert noen kristne i afrika som overgår han også.

 • Steinar Olsen

  Ja helt sikkert.

 • Sajber

  «Dere som raser: Har dere tenkt over dette»?

  For mitt vedkommende: Ja.

  Syns fortsatt det er helt på trynet å gi prisen til en homofob forhenværende karriere-kriminell med sharia og terror sympatier.

  Han representerer IKKE på noen måte noe forbilde for andre enn sine egne trosfeller.
  Aftenposten burde få seg enn skrape som svir for å ha lurt leserne/elendig journalistisk arbeid

  Det er ganske enkelt vyrde Tjomlid.
  Tror du han hadde fått denne prisen om folk satt med riktig informasjon?
  Jeg tror ikke det og derfor synes jeg prisen fremstår som verdiløs.

  Prisens eneste verdi ligger i avsløringen av Aftenpostens «kvaliteter»
  De kunne like godt gitt prisen til Ubaydullah Hussain for hans årelange innsats for ungdommen som fotballdommer

 • Anne Marie Breien

  Alle våre meninger kommer av ting vi har «sett» eller ting vi har «lest» . Du får ingen stjerner i boka av åpenbare logiske brister., da må du selv komme med ssb undersøkelser eller motsvar som overgår en analogi.

  Det jeg syns er mest påfallende er at folk på venstresiden hater nordmenn eller i det minste oppfører seg som om de hater nordmenn.

  Av den grunn hater jeg venstrefolk.

 • rettfralevra

  Ditt ståsted ved å støtte islamistenes slagord » Død over Israel » har du selv avsluttet ditt innlegg med.
  God Jul ,men usikker på om du feirer det ??

 • Bad Religion

  Et rasistisk okkupantregime får vi med mange nok som deg…

 • Sajber

  …og tross alt har Raja en 10 år lang kriminell karriere bak,
  Det har nok hverken du eller Bitten :)

 • AI00

  Kanskje det er derfor du bruker såpass mange merkelapper og ekstrem ordbruk, fordi alt du kommer med er bare personlige meninger, ting du mener å ha «sett» eller lest, uten å tenke kritisk over det.

  Når det gjelder hva innvandrere stemmer på, så er det selvsagt ikke noe jeg tar ut av løse lufta. Du kan jo lese denne her:

  http://www.nrk.no/norge/rapport_-_-ap-har-mest-a-vinne-pa-at-flere-innvandrere-stemmer-1.12497662

 • Anne Marie Breien

  Så mine beste innlegg blir ikke postet selv om det ikke finnes adjektiver , er det Treholt som har kommet hjem fra Kypros som er moderator???

 • Anne Marie Breien

  Ahh jeg glemmer, landsforræder Tjomlid er mod.. hahaha

 • Anne Marie Breien

  Jeg glemte dette var tjomlid.com .. hahaha. Så elementært.

 • Jan Johansen

  Det er kun Jordan som folkerettstridig okkuperer land i midt-østen.

 • Anne Marie Breien

  Ikke vær redd, og ikke grin for så lite. Verden er stor, jeg forstår. Skal mye til før jeg griner som deg. Begynn fra starten av , du har ikke forstått poenget.

 • Mjolner

  Var han ikke frimurer også? Kjørte han ikke VW? Hva med de merkeklærene han brukte?

  Kommer du på noe mer han kan linkes til?
  Du trekker frem en psykiatrisk tilfelle med ekstre narcisstiske trekk og ser på seg selv for en arme som kun eksiterer i sitt forvridde sinn.
  Han skulle aldri vært brukt som en politisk brikke for å kneble kritikken mot den hodeløse innvandringen, men blitt satt inn på lukket avdeling på livstid.

 • Sigurd

  Injurier er straffbart.

 • AI00

  Det stemmer jo selvsagt ikke det hun skriver. Når det gjelder hennes påstander generelt, så er det bare å se hva hun har skrevet før, det er stort sett bare mye tull. Når det gjelder hva innvandrere stemmer på, så har vi blant annet denne:

  http://www.nrk.no/norge/rapport_-_-ap-har-mest-a-vinne-pa-at-flere-innvandrere-stemmer-1.12497662

 • Sajber

  Sammenligningen er helt på sin plass dersom man ser på holdningene.
  Breivik og Mohsen er begge ekstremister på hver sin side riktignok, men de forfekter begge to farlige holdninger.

 • Anne Marie Breien

  La meg da gjøre det klinkende klart, ALLE FORRÆDERE ER VENSTREFOLK OG VENSTREFOLK ER STORT SETT FORRÆDERE .

  Nå få ræva di og anmeld det ditt fjols.

 • Sigurd

  Det hjelper heller ikke å gjemme seg bak TOR lenger, da den er dekryptert.

 • AI00

  Lite saklig kommentar, og jeg registrerer du unngår helt å kommentere den ssb-rapporten jeg linket til. Du tviholder altså på ditt eget verdensbilde selv når du får fakta som sier det motsatte.

 • Anne Marie Breien

  Ingen gjemmer seg her. Tror du PST har mapper på vanlige folk eller raddiser? hahaha

 • Steinar Olsen

  Jobber du som advokat, eller bare later du?

 • Sigurd

  Nei, men å kalle en journalist for landsforræder er helt klart injurierende.

 • Arild J

  Det finnes undersøkelser som viser at de fleste med lav utdanning og intelligens stemmer frp.

 • Anne Marie Breien

  Sigurd, kun hvis det ikke er sant..

 • granpomier

  Det er veldig rart å lese velkjente multikulkturalisters forsvarstaler for «Årets osloborger».

  Disse multikulturalistene, som vanligvis er nådeløse mot folk som skulle være så uheldig å ymte frempå om noe som kan tolkes som negativt om islam eller muslimer, øser nå ut av seg en bunnløs forståelse for å sidestille homofili med kriminalitet, å ønske død over en hel nasjon (Israel), å sette religion over norsk lov osv. osv. osv.

  Det er helt absurd å lese, det må jeg virkelig si.

  Neste gang noen ytrer at de f.eks vil sende alle muslimer ut av Norge, forby islam, eller kanskje til og med ønsker død over alle muslimer, ser jeg frem til å lese kronikkene deres hvor dere viser den dypeste forståelse for at folk kan ønske seg slikt, såfremt de har en god gjerning på et annet felt å vise til, og det har jo strengt tatt de fleste.

  Noe sier meg imidlertid at ikke alle kan forvente seg å bli den voldsomme forståelsen dere for tiden viser for «Årets osloborger» sine ekstreme meninger til del.

 • Steinar Olsen

  Å kalle alle som ikke vil ha tilstander slik man ser i Rosengård rasister, er ikke det injurierende også??

 • Sigurd

  lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-05-20-28/KAPITTEL_2-2#§120

 • Steinar Olsen

  Hva med å svare på det jeg spør deg om?

 • Anne Marie Breien

  Leo, Islam er møkk, som all religion. Det er moral som blir trøkt ned over hodet på unger i verste fall . Jeg hater folk som støtter slikt, som deg. Du er en hyklersk vits i beste fall og min fiende i verste fall.

  En dag vil du få din straff.

 • Sigurd

  Jeg forholder meg til norsk lov.

 • Nepseyo

  Tjomlid tar han i forsvar KUN fordi han er muslim, hadde det vært en kristen hvit selvfølgelig ville Tjomlid stått først i køen med rop om å ta han.

 • Dan Danson

  Jeg synes det er høl i hue å putte han tjomlid på forsiden når de selv går hardt ut med Aftenposten. Liksom for å virke balansert?

 • Steinar Olsen

  Du kan jo for pokker svare på det jeg spør deg om selv om du forholder deg til norsk lov.

 • Anne Marie Breien

  Jeg elsker det faktum at raddiser hater jøder og Israel, fordi de er suksessfulle.. Akkurat som borgerskapet eller hvem som helst som har det bedre, dere er søppel, vil alltid være søppel.

 • Stein Voll

  Vi må huske på at Breivik støttet Israel. Og dermed er Israel skyldig Norge en unnskyldning for at de skapte Breivik. Og inntil det skjer, anser jag alle som støtter Israel som terrorister

 • Anne Marie Breien

  Har allerede sagt at innvanderer stemmer stort sett AP, dog morsomt at du ser hva du vil se .. Jeg og tredje person visste allerede at du var uærlig. Du er deg selv, det skal du ha. Du er en vits.

 • Dan Reid

  Han neglisjerte jobben da han hjalp sine nyankomne, muslimske brødre, slik at han mistet jobben. (http://www.osloby.no/oslove/Han-ofret-jobben-for-a-hjelpe-flyktninger-8265079.html). Det eneste jeg er interessert i i denne saken er om han nå mottar penger fra NAV (dvs. oss) pga. at han lekte helt. Hvordan skulle det gått med samfunnet om vi alle hadde neglisjert jobben (og snyltet på andre) for å følge hjertesakene våre?

 • Anne Marie Breien

  Prøv å hold deg til temaet.. forsvar folk med brune pigmenter i huden og hat alle som er hvite som mashochister gjør/venstrefolk .. Dette er veldig enkelt. haha.

  Din rasist.

 • Steinar Olsen

  Helt korrekt, du ser jo at han prøver å bruke gamle røverhistorier om kristne for å forsvare dette ekstreme synet til denne «Osloborgeren»

 • Anne Marie Breien

  Det er også tydelig at mine innlegg blir slettet av tjomlid . Han er tydeligvis redd.

 • Capercaille

  Godt sagt! Nå slipper jeg å skrive noe lignende selv, og kan heller nyte juleølet og baconcrispen (les: mens det enda er lov å nyte slike ting). God jul, granpomier!

 • Anne Marie Breien

  Tjomlid istedetfor å slette mine innlegg kan du ringe meg 45443374

 • Thor

  Som de fleste andre fokuserer Tjomlid på negative ytringer homofili. Dette er selvsagt det som opprører den

 • Ole J

  Supert, nå er det bare til å kjøre på og skjelle ut alt og alle, så vanker det pris etterpå. Lurer bare på om jeg må konvertere først?

 • Sajber

  det er også ganske påfallende at de som roper høyest for å forsvare denne terrorsympatisøren…kommer fra den politiske venstresiden.

  Først var det Sterri og nå Tjomlid. Begge på venstreaksen.

  Ordføreren i Halden sier opp sitt abo på aftenposten.
  …han tilhører høyresiden.
  :)

  Jeg vet godt hvem jeg foretrekker av disse.

 • Stein Voll

  Nå er det akkurat det du gjør.

 • Anne Marie Breien

  Jeg sa akkurat opp abbonnementet for aftenposten på 3 forskjellige servicehjem(aldershjem). Over 800 abbonnenter.. _D

 • Ole J

  Men det blir jo ikke akseptert, så derfor lurer jeg på om konvertering er løsningen?

 • Stein Voll

  På Spydeberg er det lov å komme med drapstrusler, så lenge de er medlem av Frp.

 • Anne Marie Breien

  Raddiser vil bli på historiens søppelhaug i norges historien..

 • Ole J

  Har de konvertert?

 • Sajber

  Flere burde gjøre det samme

 • granpomier

  God jul ja :-)

 • Stein Voll

  Du må konventer til Frp, før det er lov å komme med drapstrusler.

 • Anne Marie Breien

  Haha , en taper ringte meg akkurat på 45443374 .. En nordlending, så la han på mens hans snufsa som en taper.

 • Anne Marie Breien

  raddiser har ingen ære-.

 • Steinar Olsen

  Og noen får priser som Osloborger for å komme med drapstrusler.

 • rettfralevra

  Blir vel Årets Spydebergborger vedkommende !!

 • Steinar Olsen

  Det er bare å konvertere til islam, ikke bare kan du komme med drapstrusler, man får priser for det, og ikke minst, DU hyller det.

 • Olaus Trøgheim

  Herre, enda en apologet artikkel på Aftenposten. Må da være den 5. eller 6. bare i dag! Skandalen bare ruller videre.

 • Ole J

  Raddiser er oppgulp etter Stalin.

 • Steinar Olsen

  Det motbeviser jo du, du virker jo ikke helt god i toppen, men stemmer neppe FrP.

 • Ole J

  Tjomlid er sin egen undergang, han rømmer fra konservative kristne på sørlandet og har endt opp i fanget til konservative islamister på østlandet….stakkars fyr.

 • Sajber

  Tror det er obligatorisk på venstresiden.
  En holdning de deler med SV, NRK, Gilbert, IS, Ubaydullah, Mullah Kreket, Norheim og nå også Mohsen Raja.

  En eksklusiv klubb med jødehatere

 • Arne Leif Hofgaard

  De fleste våkne norske VET at kirken og mange kristne organisasjoner har en bakgrunn som homo/lesbehatere, et hat norske etter hvert har avkledd både kirke og de aller fleste kristne organisasjoner.
  At den kristne kirke og kristne organisasjoner en gang i fortiden hadde synspunkter som Islam og muslimer i dag i enda større grad er befengt med, kan vel ikke brukes som unnskyldning for å gi en Sharia-ønskende homo-hatende muslim hederspris som årets Oslo-borger i 2015.

 • Sajber

  «Det er få av oss som har dratt på oss skoene hver kveld for å gjøre den jobben Raja hard gjort.»

  Det er også få av oss som hater homofile, mangler respekt for andre(les kvinner ), som har 10 år med kriminalitet bak seg, Hater jøder, ønsker dødstraff basert på Sharia, støtter drap på uskyldige og forfekter terrorsympatier.

  En islamist som kåres til årets Osloborger?? Sykt sykt sykt.
  Han var sikkert pro-sharia under sin egen kriminelle karriere.

 • Kai René Nordtømme

  Siterer et velkjent selskap sine store butikkers ´navn´ ved å kalle dette en Super Duper Bomkommentar :)

  Velkommen tilbake med noe som ligner kvaliteten på ditt annet arbeide. God Jul :)

 • Stein Voll

  Men i følge lensmannen på Spydeberg er alle i Frp som muslimer å regne.

 • Stein Voll

  Ja, Han berget spydet

 • Stein Voll

  Ja. Det er vel det Spydeberg Frp satser på ?

 • Steinar Olsen

  Osloborgeren bor ikke i Spydeberg, såpass trodde jeg du visste.

 • Sigurd

  Alle i Oslo burde si opp abonnementet på Aftenposten etter dette.

 • Sånn kan det gå

  Du må hate Rolness så intenst kjære Tjomulf. Åååå, det er nesten til å ta og føle på;)

 • Steinar Olsen

  Neppe, da hadde de kunne beskylde absolutt alle som er uenig med alt de måtte foreta seg for rasister.

 • Anne Marie Breien

  Når stort sett alle slår denne synseren med argumenter , så slår det meg at den eneste grunnen til at han er en del av nettavisens bloggere er fordi han irriterer folk/engasjerer folk med sin dumhet.. Hans argumenter har aldri stått tidens tann annet enn i hans egen forvridde sinn?

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Rodhe snakker om en søppefylling av møkkete meldinger:

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/media/bidrar-til-at-sosiale-medier-blir-en-soeppelfylling-av-moekkete-meldinger/a/23585006/

  Akkurat det er denne debatten her inne et godt eksempel på!

 • Sajber

  Heretter burde Mohsen Raja få muligheten til å dømmes av en Sharia-domstol.
  Det burde være et alternativ for de muslimene som ønsker seg dette svineriet.

 • Sigurd

  Synd hun ikke kommenterte møkkameldingene til årets osloborger da

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Jo, hun er jo kritisk, men det er de møkkete meldingene i etterkant hun snakker om. Skroll deg nedover, så ser du poenget.

 • Sajber

  Rohde fikk kanskje ikke med seg alt søppelet og hatet Raja postet på FB?

  Det er holdninger som Rajas som gjør sosiale medier til bøtter med spy.
  Ikke kritikerne.

 • Sajber

  I etterkant? Velldig selektivt eller hva?
  Mener Rohde at Mohsen oppgulp er renslig tro?

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Jo, hun tar avstand, som rimelig er. Men som sagt: Skroll deg nedover og les møkka som folk sprer, f.eks. denne Anne Marie Breien. Hun/han kan jo ikke være edru på en flekk.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Klikk deg inn og les!

 • Sigurd

  Åh, hun er kritisk uten å kritisere.
  Hvordan går det an?

 • Steinar Olsen

  Flott du kom og ordner opp, lurte på hva du holdt på med.

 • Steinar Olsen

  Hva med møkkameldingene til «Osloborgeren»?

 • Glibert

  La oss skjære gjennom her og få frem den virkelige grunnen til at denne Raja burde være diskvalifisert, og aldri fått noen pris, og heller aldri lov til å oppholde seg i Norge.
  Han er muslim, og han hater vantro, som alle muslimer så følger han koranen, og venter bare på en anledning til å behandle oss slik koranen oppfordrer til.
  Noe som bla hander om hoder.

  At han er kriminell kommer bare som en tilleggsgrunn, og det vi ser på som kriminalitet er fullt tillatt etter islams lov, som han følger, for alle former for kriminalitet mot vantro er tillatt.

  Jeg har forøvrig til gode å få vite hva han har gjort ellers som gjør at noen mener han fortjener en pris, for jeg har aldri hørt om fyren før nå.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Fint at du har funnet din like i Anne Marie Breien. Dere to ble jo straks sjelevenner, ser det ut som.

 • rettfralevra

  Du har rett, jeg så det første gang i den store tennisturneringen i Malmø for endel år siden der tennisspillere fra Israel deltok og det var en stor demonstrasjon mot Israel. De som deltok i denne demonstrasjonen var høyreekstreme (nynazister) islamister og venstreeskstreme, de gikk » hånd i hånd » og gjør det i dag og pressen ser det ikke, eller vil ikke se det !!

 • Sånn kan det gå

  Hvis du skrur ned mensen ett par hakk og leser kommentarene, så blir du kanskje litt mer opplyst ang. virkeligheten:) Men bare hvis.

 • Steinar Olsen

  Og du med den nye Osloborgeren.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Spørs om ikke han har funnet sin like hva angår møkk!

 • Sajber

  Han har en 10 år lang løpebane som kriminell.
  Det er summen av hans innsats for Oslo og byens innbyggere.

  Denne fyren har kostet Oslo millioner.

 • Steinar Olsen

  Ser masse likheter hos deg.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Nei, overhodet ikke, men jeg sprer ikke møkk om han dag etter dag. Senker meg ikke ned på hans nivå, men det gjør du og dine likesinnede.

 • Sajber

  Poenget er vel at dette hadde vært en ikke-sak om det ikke var for hans oppgulp i sosiale medier.

  Vi kan mao takke Raja for denne dritten.

 • Sigurd

  Har noe endret seg da?

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Var jeg deg, så ville jeg ligget litt lavt i terrenget. Synes ikke du har grunn til å kritisere andre, du som benekter at holo*caust har funnet sted, som snakker om jødenes ønske om verdensherredømme, som tror at Obama er muslim osv.

 • Sajber

  «Jo, hun tar avstand, som rimelig er»

  Det gjør også kritikerne…med samme retorikk som Mohsen Raja selv benytter seg av.

  Sosiale medier har dessuten alltid vært og vil alltid være søpplefyllinger

 • Steinar Olsen

  Du kritiserer ikke hans uttalelser

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Foreslår at du skroller det nedover ogselv leser kommentarene til f.eks. denne Anne Marie Breien.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Joda, det har jeg gjort for flere dager siden, men jeg nekter å delta i piskingen dag etter dag.

 • Tommy Kragseth Hansen

  Denne skrev jeg for litt over en uke siden, og den er like aktuell i dag…

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10153682633800631&id=574470630

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Men du har i alle fall funnet din like i hatretorikk i denne Breien. Dere fortjener hverandre!

 • Sigurd

  Det har ikke jeg sett, men det var kanskje en annen artikkel.
  Vi andre diskuterer denne artikkelen.

 • Sajber

  Ad hominem.
  Kan du ikke bedre en billige personangrep og hersketeknikk?
  Slike poster forsøpler . jfr Rohdes observasjoner som du selv linket til.

  Saklighet er en dyd.

 • Steinar Olsen

  Bullshit,

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Denne Glibert fortjener all den møkk han kan få. Spør han hva han mener om jødene! Om holo*caust! Om Obamas angivelige muslimske tro. Om forskjellige vanvittige konspirasjonsteorier! Kom så tilbake når du hører hans svar, så kan vi snakke om møkk fra både den ene og andre.

 • Glibert

  Ja, og jeg er ganske sikker på at grunnen til at sosialister mener han fortjener en pris, er at han er en av sosialistenes muslimske kjæledegger, som hjelper sosialistene i deres arbeid med å ødelegge landet.
  Og som også vil være til god hjelp i det pågående folkemordet på hvite etniske nordmenn og europeere.

  http://incogman.net/2015/09/the-planned-genocide-of-white-europeans/

 • Sajber

  Alle har godt av at slike holdninger henges ut til tørk i full offentlighet.

 • Sajber

  Foretrekker at vi holder oss til saken.

 • Steinar Olsen

  Du er mer opptatt av reaksjoner på at en med ekstreme meninger får en pris , enn denne ekstremisten

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Si det til denne Anne Marie Breien.

 • Sajber

  Hvilke meninger er det du reagerer på?

 • Steinar Olsen

  Og du med Osloborgeren, dere fortjener hverandre.Han ville jo ha sharialover, så det er bare å finne fram niqaben.

 • Steinar Olsen

  Tror du at hun/han får en pris som Osloborger? eller må man være mer ekstrem?

 • Leo Osvald Eide

  Smalt det – rettfraseptikk1!

  Plan D(alet), utarbeidet av David Ben Gurion, ble påbegynt i -47 og den gikk ut på og rense bort alle ikke-jøder og zionistene mishandlet, drepte, voldtok og knuste sågar babyer og de brente og smadret landsbyer og i godt over ett år holdt de på og terroriserte slikt bort trekvart million palestinere og de fjernet sporene av nærmere 500 palestinske landsbyer og tettsteder.

  Dette er dokumentert både av israelske historikere og av zionister som ennå lever og som deltok i denne terroren. en av disse historikeren som har dokumentert deler av dette, Benny Morris, menr riktignok nå i seinere år – at zionistene ikke terroristerte nok;De burde ha fjernet absolutt alle ikke-jøder fra deres byer og tettsteder og jaget dem fra gård&grunn!

  De europiske zionistene begynte å dra til Palestina rundt 1880-årene og deres hensikt var å fordrive de fastboende og der danne en zionistisk stat og de drev målrettet på og selv deres egne pionerer kritiserte deres nedlatende oppførsel og holdning overfor palestinerne, blant annet Asher Ginsberg.

  I 1967 angrpe Israel en forsvarsallianse og i morgentimene den 5.juni, utraderte Israel det egyptiske flyvåpenet og i løpet av en liten uke hadde de knust alle sine naboers militære styrker.

  Som en av de helt sentrale israelske generalene, Peled sa;Det blir fremstilt som om vi stod overfor en stor trussel, men det er jo å forsøke å trekke folks intelligens itvil – når vi slo knuste dem på 6 dager!

  Senere har Yitzhak Rabin og Menachem Begin vedgått at de ikke trodde at de ville bli angrepet av Egypt, siden Nasser (Egypts president) hadde så liten styrke i forhold til dem.

  Moshe Dayan har sagt at angående stridghetene med Syria – før Israel okkuperte golanhøydene – så var disse fremprovoserte av de griske israelske bødene som kjørte sine traktorer lengre og lengre og lengre inn på syrisk territorie – inntil syrerne ikke kunne overse det som tilfeldige grenseoverskridelser og så var tvungne til å reagere og, sa ayan – i mer enn 80% av konfrontasjonene var det de israelske bødene som framprovoserte disse.

  Israel får dekket mer enn 50% av sitt vannbehov på grunn av sine okkupasjoner, mellom 25 og 30% av vannet stjeler de fra palestinerne på VB og så har de stjålet golanhøydene fra Syria – hvor det er rike grunnvannsressurser og med denne okkupasjonen så stenger også Israel Syria ute fra Tiberia eller genesaretsjøen. Som Syria og Israel etter midtlinjeprinsippet altså skulle hatt like rettigheter til å nytte.

  Ellers okkuperer Israel Shebagården fra Libanon, hvilket gir hezzbollah legitimitet ennå;De vil ikke legge ned sine våpen før Libanon er fritt og – jaggu har de vært nyttige overfor den israelske terroren og deres gjentatte okkupasjonsforetak i Libanon! Israelsk terror har laget kvadratkilomtre med gravplasser i bittelille Libanon og i 1979 drepte israelsk, nærmere 20 000 libanesere og de aller fleste sivile.

  I 2006 teppebombet Israel Libanon og bare i Sør-libanon, et område på størrelse med en norsk kommune, pepret Israel med klasevåpen og spredte ca 4,5 MILLIONER sprengladninger. Disse landet på sykehus, i byer, på altaner, loft, i haer, på lekeplasser og altså overalt og de har forårsaket både skadde og drepte – både barn og sivile ellers. I snitt dreper klasevåpen nesten bare sivile;Knapt ti prosent av de som rammes var stridende!

  Mens Israel drepte ca tre sivile for hver stridende, så drepte Hezzbollah tre israelske soldater for hver sivile de drepte. 43 sivile og knapt 120 israelske soldater. Israel beskyldte gang på gang sin beskyting av libanesiske tettsteder, for å ha blitt beskutt fra disse, men alle undersøkelser avfeide dette som regelrett Usant;Straks israel angrep så søkte hezzbollhasoldatene til sine rakettbatterier som alle var plassert i grisgrendte og altså i avsidesliggende strøk.

  Israel gjennomførte mellom 7 og 10 000 bomberaid i Libanon og hezzbollha skjøt mellom 3 og 4000 raketter inn i israel og der det ble drept flest israelske sivile, var i de Nord-Israelske byene, der det nesten bare bodde israelske palestinere. Grunn;Fordi de israelske militære kjørte in våpen i disse byene og skjøt fra disse sivile områdene og tiltrakk seg da selvsagt beskyting tilbake.

  Som skrevet, det israelske REGIMET, DETS LEDELSE – er pill råtten og bør fjernes og hadde det internasjonale samfunnet behandlet Israel slik Israel behandler sine naboer – så hadde den zionistiske terroren vært en saga blott for lenge siden!

 • Steinar Olsen

  Hva vil du si til Osloborgeren?

 • Gregers21

  Tjomlid tror du Raja ville stilt opp om dem ikke var muslimer ?

 • Steinar Olsen

  Meget vesentlig.

 • Sajber

  Det er noe patetisk med argumenter som må ha hjelp av Breivik

 • Leo Osvald Eide

  Mener du enstemmige vedtak i FNs sikkerhetsråd – er istrid med folkeretten altså? Mener du israelsk høyesterett tar feil når de sier og altså¨fastslår qat Israel okkuperer annen manns land? Mener du ICJ, DEN høyeste autoritet på kloden vår mht okkupasjon og sånt – tar feil mht at Israel okkuperer? Ifall vil jeg vel si at du har temmelig høye tanker om din egen fortreffelighet og kunnskapsnivå.

 • Geir_ruben

  Er selv godt kjent i det sørlandske bibelbelte. Det som skiller de fra muslimene er at de ikke ønsker å henrette vantro, homser og utro mennesker.
  Eller kutte hender av folk som har stjelt et eple.

  Bare sånn for å nevne noe. islam straffer med drap. I kristendommen er det strengt forbudt å drepe. Koranen befaler mord på de som ikke retter seg etter ørkenboka.

  Å sammenligne kr.dommen og islam er som å sammenligne Gud og S*tan.

 • Leo Osvald Eide

  Det er fint at du koser deg og ler i denne høytiden, Anne Marie.

 • Christian

  Gunnar Sønstebø og Mohsan Raja på samme liste. sikker på at dette er riktig liste Leo?

 • Jan Johansen

  Ja det har jeg all grunn til å ha fordi det jeg skriver er korrekt.
  Det er av egne man sksl ha det, og Jordan okkuperer det som kunne hett Palestina.

 • Johnnyfragangstistan

  Nå må du gi Raja tid til å fullføre jobben han har begynt på…

 • Mogens

  For meg, rent personlig, har denne pakistaneren bare bidratt til en negativ utvikling. Jeg har ikke noe særlig stort ønske om å få flere muslimske hankjønn inn i Norge.
  Føler ikke at disse mennene er særlig hyggelige. Har både arbeidet sammen med et par stykker og møtt dem i andre sammenhenger.
  Uten unntak synes jeg de har en ufin oppførsel. De skal være så tøffe i trynet og alltid sette seg i RESSSSPEKTTT! Eia gjorde en god parodi på dem.

 • Sajber

  «Hva med campinggjestene…»

  «Hva med rockeheltene…»

  «Hva med de kristne….»

  «Hva med Jim Carrey…»

  «Hva med James Watson…»

  «Hva med Chris Brown…»

  «Hva med Bill Cosby…»

  …og til slutt.

  «Hva med alle andre…»

  Tjomlid, du har med dette satt norsk rekord i Whataboutisme.
  En tvilsom ære for en som lever av å blogge , dog mer fortjent enn prisen til Raja.
  Og ikke minst en elendig forsvars-strategi

  Om noen lurer på hva Whataboutisme er? Les dette blogginnlegget fra Tjomlid

  Å peke på andre for å avlede oppmerksomheten fra sakens kjerne.

  Mer her:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

  Trodde ærlig talt du visste bedre

 • Mogens

  Er det egentlig noen som liker muslimer lenger?

 • Johnnyfragangstistan

  Etter å ha sett intervjuet med Raja på Dagsnytt18, er det vel igrunnen ganske klart at han bør levere prisen tilbake.
  Om han gjør det, er en annen sak.
  Han har jo ingen egne meninger og henviser til islamsk råd norge.
  Regner med at vi får beskjed ganske snart om hva han har fått beskjed av dem om å gjøre.

 • rettfralevra

  Tull, vås og oppgulp. FN ga Jødene i 1947 et land med størrelse på Hedmark fylke og araberne fikk resten. Tostatsløsning. Det lille landstykket syntes araberne var for mye og fem arabiske land gikk til angrep på Israel i 1948 da de proklamerte sitt eget land. Det ble våpenhvile den gangen. To kriger til som også Israel vant, da gikk araberne over til terror og det bedrives i dag fra diverse arabisk/palestinske terrorgrupper som Hamas, Hellig Krig ( Jihad )og andre og det faktum at mange f.eks. på Gazastripen nå sympatiserer med IS og deres terror. Israel har forsvart sin eksistens i over 65 år og som en fri nasjon er de naturligvis i sin fulle rett til det. Bare siste måneden har det vært 130 terrorhandlinger fra arabere inne i Israel mot uskyldige israelere knivstikkinger og drap ved å kjøre inn i folkemengder.
  Gazastripen fikk sitt selsvstyre i 2006 og vi har sett hvordan Hamas har forvaltet, rustet seg til krig og lærer sin barn å hate jødet fra de er fem år gamle, de står ikke noe tilbake i sitt jødehat om en sammenligner med Hitlertyskland.
  Det du gjør er som du tidligere har støttet ved uttalelsen » Død over Israel » er at du plasserer deg på de ekstreme sin side og ønsker det eneste demokratiet i denne regionen utslettet. Du har plassert deg selv i godt selskap sammen med militante islamister.

 • Mogens

  Hvis Bhatti, Raja, Ubaydullah, Krekar og resten av gjengen hadde fått det samfunnet de ønsker seg, hadde alle vært henrettet for lenge siden.
  De lever som noen kriminelle svin på norsk godhet og hetser alt og alle rundt seg. Selv har de den hellige tittel muslim og er fritatt alt.
  I deres hode fortjener de all ære fordi de tilber en syk pedo dritt fra arabia år 600.

  Men dere er de absolutt eneste som tenker godt om dere selv. Resten av oss har fått muslimer så fullstendig komplett opp i halsen at det ikke er bra lenger.
  Jeg hadde gitt fullstendig f om det kom en lov om at dere alle måtte dra tilbake. Det hadde vel vært fortjent. Dere kan jo ikke å oppføre dere. JEG ER DRITTLEI.

 • Leo Osvald Eide

  Det er noe patetisk med folk som ikke har argumenter.

 • Odd Flolid

  Ja man kan alltid finne en positv side av en person ville tjomlid også fosvart breivik på den måten,eller er det kun muslimene som får den muligheten.

 • Leo Osvald Eide

  Der er noe patetisk med folk som ikke har argumenter.

 • Leo Osvald Eide

  Satt du inne samtidig med han, Sajber og – hvor lang er din kriminelle løpebane og var alle domene dine for vold?

  Skalle-Per, han som var så edru på Stortingets talerstol at han var sykemeldt i tre uker etterpå, er nå MINISTER. Heldigvis bare blant fiskene, dem kan han skalle, bite og HYLE på – uten at noen folk tar særlig skade og prøver han seg med det mot fiskerne, vil jeg tro han kjapt blir avvendt.

 • Sajber

  Plettfri vandel som det heter :p

 • Leo Osvald Eide

  FN fremmet et delings-FORSLAG og det innebar at ingen skulle fordrives. Hvilket zionistene gjorde og så aktivt at zionister som deltok, ennå blir uvelle av å fortelle om det!

  Når du ikke vet noesomhelst om et tema, hvorfor driver du da og later som? Du har simpelthen ikke peiling og jeg kan bøtte på med ISRAELERE og deltagere og historikere og younameit. Imorgen, nå skal jeg pakke inn presanger.

 • Leo Osvald Eide

  Det sier dere alle.

 • Sigurd

  Ferdig med å hetse Listhaug nå da?

 • Sajber

  «Der er noe patetisk med folk som ikke har argumenter.»
  Skrev Leo,
  Hvor er dine argumenter?
  Du mener kanskje Ad Hominem er god argumentasjon?
  Dine gjentatte personangrep kan jo tyde på det

 • Glibert

  Korrekt sammenligning, for det er satan som er muslimenes virkelige «gud» og som skjuler seg bak måneguden allah.
  Det er mao satan muslimene tilber, selv om de fleste nok ikke vet hvem det er de tilber.
  Men hvem de tilber gjenspeiler seg i muslimenes handlinger.

 • Sajber

  Riktig, og NETTOPP derfor bruker jeg minst mulig tid på deg og dine kamerater :P

 • Sajber

  Ikke Mohsen Raja…

 • Sajber

  Var det et vanskelig spørsmål for deg siden det brått ble stille?

 • Glibert

  Det har alltid forundret meg litt at folk som selv er full av hat kan øse av sitt ubegrensede hat over andre, men selv er de totalt blindet av sitt eget hat og ser ikke at det er de selv som er full av hat.

 • Sajber

  Personangrep tyder på at du ikke har argumenter.

 • Bjørn

  Håper at islamsk råd forteller han hva straffen er og at han da går ut i media og forteller om dette, fyren er en komplet idiot.

 • Sajber

  Det hadde vært interessant å lese. men profilen din er privat.
  Har du en link kanskje?
  :)

 • Sigurd

  Det er vel dødsstraff for narkotikabruk innen sharia.

 • babelfisken

  Kanskje det, men på den annen side hjalp han svjv ingen inn i landet, men tvert om de som alt hadde kommet seg inn. Deretter gjorde han sitt beste for at de skulle ha det bra når myndighetene sviktet (litt) og sammen med andre hjelp han dem som hadde det vanskelig.
  Jeg er ikke helt overbevist om at det er gyldig strategi for å få fler inn i landet og få dem radikalisert fortest mulig. Jeg vil tro han trenger å finpusse litt på taktikken dersom det er agendaen.

 • Sigurd

  Hun gjorde ikke det, hun hetset Listhaug.

 • Patrick Ramon

  Du kan sikkert finne noe bra ved alle, f.eks Adolf Hitler, han likte hunder og var vegetarianer bl.a. Hva sier du Tjomlid, tar du jobben med å renvaske Adolf Hitler ?

 • Fioler

  IS utfører også «gode gjerninger» i Syria, i den forstand at de forsøker å opprette en slags velferdsstat. Ville Tjomlid dermed forsvart dem dersom de ble utnevnt til årets organisasjon?

 • Sajber

  avhengig av definisjonen selvfølgelig.

 • Sajber

  Bombe :)

 • Sajber

  Med hans kriminelle karriere, tror jeg Mohsen Raja skal være takknemlig for at vi ikke har Sharia.
  I beste fall hadde han manglet noen lem. I verste fall hadde han vært henrettet for lengst.

 • Sigurd

  Før så var ikke det som var forbudt, forbudt.

 • AI00

  Nei

 • Sigurd

  Joda, Dagbladet hadde en positiv artikkel om IS.

 • Per Ykk

  Driver å leser den nå. Knallbra og skremmende bok, som absolutt er verdt å lese for å sette ting litt i perspektiv!

 • Per Ykk

  Koko koko!

 • Tjomlid omtaler bloggen sin som «Vitenskapelig nettsted»… Jeg «avfølger» deg herved.

 • Sigurd

  Hjernevasket nettsted hadde passet bedre.

 • Per Ykk

  Det lover svært dårlig for integreringen av de nyankomne isåfall…

 • AI00

  Hvis jeg husker rett så hadde Dagbladet en artikkel hvor de nevnte de positive tingene IS også gjorde, men var vel et forsøk på å forklare strategien til IS og hvorfor noen lar seg lure til å støtte dem. Ikke et forsvar for IS.
  Og spørsmålet til trådstarter gjaldt Tjomlid, jeg har ikke sett at han har vært i nærheten av å forsvare IS.

 • Bjørn

  Jeg håper at han slipper til i media og forteller oss alt om sharialover.

 • Sigurd

  Nei, det var en positiv artikkel som handlet kun om hvor snille IS var mot barna. Den handlet om at IS ga dem kaker, at de lekte og badet med barna. Det artikkelforfatteren ikke tenkte over at de var et ledd i en hjernevasking av barnesoldater.

 • AI00

  Da tenker jeg kanskje på en annen artikkel. Har du link til den du tenker på?

 • Frank Lauvstad Oslo

  Han kan jo begynne med T. Tvedt han har helt sikkert gjort noe bra en eller annen gang. De siste 30 årene har vi som har advart mot islamisering av samfunnet, blitt fremstilt som rabiate rasister som ønsker det Værste for alt å alke som er annerledes og kj er Inger tilbake på kjøkkenet.

  Nå er plutselig de ideene og ideologien helt ok å må ikke tas for alvorlig. Nå må dere vel snart slutte med å møte dere selv I døra. Grensen må vel også for dere være vel overtråkket når dere plutselig har begynt å forsvare ren nazistisk tankegang, ser dere ikke dette selv?

 • Sigurd

  Nei jeg husker ikke overskriften så jeg finner den ikke igjen.

 • Ole J

  Hun støtter homosaken, kvinnesaken og er imot sharia, men hun støtter også de som hater homoer, undertrykker kvinner og er for sharia. Det er litt sånn si fra når problemet er borte slik at jeg kan åpne øynene igjen, slik sosialister er satt sammen.

 • Kalle

  Man renvasker ikke noen selv om man sier at de har gjort noe bra i sitt liv.

 • Kalle

  Hvor har han forsvart han?Han sier jo at han ikke liker meningene hans.

 • Kalle

  Du vet kanskje ikke at Norge har blitt styrt av en konge som hadde barnebrud du?Mener du kanskje han også var pedofil,altså att Norge ble styrt av en pedofil?

 • Kalle

  De fleste gjør det,bortsett fra noen enkle sjeler som ikke har noe å si i samfunnet og derfor ikke er noe å bry seg så veldig mye om :)

 • AI00

  Her er den jeg tenkte på, den nevner også barn som leker, bader og får kaker. Men det er ikke forsvar for IS, overhodet ikke. Det er forsøk på forklaring på hvorfor enkelte lar seg tiltrekke og hvorfor propagandaen funker. Det var forøvrig den nærmeste artikkelen jeg fant hvor Islamsk stat og barn ble nevnt i samme artikkel på dagbladet-siden

  http://www.dagbladet.no/2014/08/21/nyheter/utenriks/syria/irak/isil/34896677/

 • Kalle

  Her er noen eksempler fra Skriftens Ord:

  ”Den som spotter Herrens navn, skal dø. Hele menigheten skal steine ham. Enten det er en fremmed eller en innfødt, skal han steines når han spotter Herrens navn”. (3. Mosebok 24:16).

  ”Når det i en mann eller en kvinne er en dødningemanerånd eller en spådomsånd, da skal de dø. De skal steines. Deres blod være over dem”. (3. Mosebok 20:27).

  —————————————————-

  Her oppfordres det til STEINING av SØNNER som er ulydige:

  ” Når en mann har en ustyrlig og gjenstridig sønn, som ikke vil lyde sin far og mor, og som er ulydig mot dem selv om de tukter ham, da skal hans far og mor ta og føre ham ut til de eldste i byen, til byens port.

  Og de skal si til de eldste i byen: Denne vår sønn er ustyrlig og gjenstridig. Han vil ikke lyde oss, han er ødsel og drikkfeldig. Da skal alle mennene i hans by steine ham til døde. Slik skal du utrydde det onde hos deg, og hele Israel skal høre det og frykte”. (5. Mosebok 21:18-21)

  ——————————————————-

  STEINING AV DYR:

  ”Om en okse stanger en mann eller kvinne så de dør, da skal oksen steines. Kjøttet må ikke etes. Men oksens eier skal være fri for straff. Men dersom det er en okse som har pleid å stange, og dens eier er advart, men ikke passer på den, og den dreper en mann eller kvinne, da skal oksen steines, og dens eier skal også dø”. (2. Mosebok 21:28-29).

 • Kalle

  Hvor har du det ifra at Allah er satan?Er det bare noe du finner på,som vanlig,eller har du en kilde å vise til?

 • Kalle

  «Hans argumenter har aldri stått tidens tann annet enn i hans egen forvridde sinn?» Da er det vel null problem for deg å komme med noen gode motargumenter? :D

 • Kalle

  «De fleste våkne norske VET at kirken og mange kristne organisasjoner har en bakgrunn som homo/lesbehatere, et hat norske etter hvert har avkledd både kirke og de aller fleste kristne organisasjoner» Hørt om frelsesarmeen?

 • Kalle

  Hvordan kommer du frem til den påstanden,hva tilsier at Tjomlid kun støtter han fordi han er muslim?

 • Kalle

  «Det jeg syns er mest påfallende er at folk på venstresiden hater nordmenn eller i det minste oppfører seg som om de hater nordmenn.» Hva legger du til grunn for den påstanden?Er det noe du finner på eller har du noe som underbygger svadaen?

 • Steinar Olsen

  Har du lest noe av det han skriver?

 • Kalle

  Morsomt å lese kommentarene dine,ser at du ikke har noe som helst å komme med :D

 • Kalle

  Ja,er derfor jeg spør.Har du ett svar på spørsmålet mitt?

 • Kalle

  Alle innleggene dine står her,kan ikke se at noen er blitt slettet.

 • Steinar Olsen

  Når han bruker gamle røverhistorier om kristne for å prøve å bagatellisere disse ekstreme holdningene så er det ganske så tydelig, du leser ikke så godt?

 • Kalle

  Så du har ikke ett svar på spørsmålet mitt,bare en påstand om at han prøver å bagatellisere ekstreme holdninger?Kan du vise til hvor han gjør det?Jeg kan nemlig bare se at han er sterkt imot holdningene til fyren jeg,men kan jo hende du har lest noe jeg ikke har lest…

 • Steinar Olsen

  Fortell litt om islam og synet på homofile, hvorfor holder ikke du deg til hva saken handler om, denne Osloborgeren med ekstreme meninger, hva er grunnen til at DU prøver å vri deg vekk fra det det egentlig handler om????

 • Steinar Olsen

  Hvis du fjerner de venstreekstreme brillene dine, så ser du det du også. Hvorfor må du blande inn kristendommen i denne saken? har denne saken noe med kristendommen å gjøre?

 • Kalle

  Hvorfor påstår du jeg prøver å vri meg vekk fra noe når jeg følger debatten?Hvorfor bryr du deg mer om han fyren her enn f.eks Max hermansen,en som sprer frykt og hat blandt hele Norges befolkning?Hvorfor bryr du deg ikke om alle de tusenvis av kristne her i landet som deler meningene til Raja,de sitter til og med i ledende stillinger?

 • Kalle

  Siden du ikke kan svare så avslutter vi her.Det blir for dumt å diskutere med deg når du bare kommer med påstander og dårlige forsøk på personangrep.Kom tilbake hvis du får noe saklig å komme med,hvis ikke gidder jeg ikke å svare.

  God jul :)

  Har ikke nevnt kristendom her,så skjønner ikke hvorfor du påstår det…

 • Steinar Olsen

  Hvorfor bryr du deg mer om f,eks Max Hermansen som er en fredelig liten lærer ,enn islam-net, profetens ummah, mulla krekar som spyr ut hat og trusler? No er det vel muslimer som har dette synet kalle klovn

 • Per Ove Husøy

  Mye bra i det du skriver. Det meste faktisk!. Rajas synspunkter er jo selvfølgelig hinsides, men er nok innenfor lovens rammer. Jeg synes egentlig den største «synderen» her er Aftenposten: Kvaliteten på arbeidet deres, som forårsaket det å trekke frem Raja uten å sjekke hva han stod for, for deretter å «fore» videre debatt. Men, synes jeg, et besynderlig punkt er. Av de holdningene Raja presenterrte har kommentatorer og aviser stort sett unisont fordømt Homo og Hebdo kommentarene. At han ønsker Israel fjernet fra kartet går stort sett ukomentert. Betyr dette at Norske aviser nå synes at dette er en grei holdning, og kanskje til og med representerer redaksjonenes eget syn? Jeg undres

 • Kalle

  Har aldri sagt det,skjønner ikke hvorfor du påstår det.

  Siden du nekter å svare på spørsmål og fortsetter med de dårlige forsøkene på personangrep avslutter vi «diskusjonen» nå,dette blir for dumt.Jeg er vant til å prate med voksne,ikke barn som kaller motparten klovn i mangel av argumenter.

 • Steinar Olsen

  Ta opp øynene dine da, hvor tror du en homofil er tryggest? i ett land bygget på de kristne grunnverdier, eller ett land styrt av islam. Vi har homofile prester og biskoper, homofile kan gifte seg i kirken!! Ta en titt på islam, kalle klovn.

 • Kalle

  Hvordan tar man opp øyne?Hvordan kan en religion styre ett land?Hvorfor forsvarer du en religion som er kjent for å undertrykke og drepe meningsmotstandere?Hvorfor prøver du deg på personangrep når du helt tydelig ikke får det til?

  Vil du prøve deg på en voksen debatt eller vil du fortsette med det tullet du holder på med?

 • Steinar Olsen

  Vi kan snakkes den dagen du fatter at islam er en undertrykkende voldelig politisk doktrine,

 • Kalle

  Hehe,så morsom du er :D Artig at du ikke vet forskjellen på doktrine og religion,tyder på at du ikke har peiling på hva du snakker om.Ha en fin jul og pass deg for de skumle muslimene :D

 • Kalle

  Her kan du lese og lære litt,kanskje du skjønner litt mer : https://no.wikipedia.org/wiki/Doktrine

 • Steinar Olsen

  Herlighet, spiller du dum eller? Feirer en ateist som deg jul da?

 • Steinar Olsen

  Hæ? jeg vet ikke forskjellen på doktrine og religion? er akkurat det jeg gjør, hvorfor tror du at det er dødsstraff for å forlate islam?

 • Kalle

  Du kan ikke kalle noen dumme bare fordi de er uenige med deg,det er barnslig oppførsel.
  Feirer jul ja,for det har ingenting med kristendommen å gjøre.Mange tror det er for å feire Jesus fødsel,men det er faktisk en skikk som kristendommen tok til seg i ett forsøk på å få mer makt.

 • Kalle

  Du gjør tydeligvis ikke det,for da hadde du ikke kalt en religion for doktrine.Det er ikke dødsstraff for å forlate islam,hvis du påstår det må du vise hvor i lovverket det er beskrevet.Og det kan du jo ikke,for det er ikke sånn :)

 • Steinar Olsen

  Så du er en av disse feige skapateistene? disse som er «motstander» av religion,samtidig som de feirer alle kristne høytider og bøyer hodet i respekt og redsel for islam, kvalmt.

 • Bjørn Inge

  «En dag vil du få din straff»

  Hvordan kan du hevde noe sånt uten å tro på en religion? En smule hyklersk..?

 • Kalle

  Nei,hvorfor tror du det?Jeg feirer ingen kristne høytider,ser ingen grunn til å feire eventyrfigurer.Bøyer heller ikke hodet i respekt for noen religioner,men jeg har respekt for mine medmennesker uansett hva de velger å tro på.

  Setter pris på om du slutter å lyve om meg og mine meninger,synes det blir for dumt siden alle kan se at det bare er noe du finner på.Klarer du det tror du,eller vil du fortsette som du gjør?

 • Steinar Olsen

  Les koranen kalle klovn

 • Steinar Olsen

  Hvorfor må du feire noe som helst da den 24 Desember?

 • Kalle

  Hvorfor det?Hvorfor blander du inn en eventyrbok når jeg spør deg om lovverk?Hvorfor prøver du deg hele tiden på avsporing når jeg stiller deg spørsmål?

 • Tulla

  Her har du langt på vei gjenvunnet min tillit. Ingenting er viktigere enn tvisyn i en fragmentert virkelighet.

 • Kalle

  Må ikke feire noe som helst jeg :) Hvorfor prøver du deg hele tiden på avsporing,er det i mangel av noe å komme med?

 • Limbeck

  Raja har vel ikke drept så mange? Ellers ja.

 • Steinar Olsen

  Les dette kalle klovn!!!Koranen (4:89) – De(vantro) ønsker at dere skal få en annen tro, det de selv tror på og at dere alle blir som dem. Derfor må dere aldri ta dem som venner, inntil de må flykte til Allhas sin tro fra sine hjem. Men viss de ombestemmer seg og vil forlate islam, så fang dem og myrd dem hvor enn du finner dem

 • Kalle

  Koranen er ikke lovverk,det er en slags bibel.Du kan ikke blande sammen religion og lover,det er 2 forskjellige ting det mister.Du skjønner vel det?

 • Kalle

  Siden du sidestiller koranen med lover og regler kan vi jo se litt på hva som står i bibelen som de kristne følger :

  Her er noen eksempler fra Skriftens Ord:

  ”Den som spotter Herrens navn, skal dø. Hele menigheten skal steine ham. Enten det er en fremmed eller en innfødt, skal han steines når han spotter Herrens navn”. (3. Mosebok 24:16).

  ”Når det i en mann eller en kvinne er en dødningemanerånd eller en spådomsånd, da skal de dø. De skal steines. Deres blod være over dem”. (3. Mosebok 20:27).

  —————————————————-

  Her oppfordres det til STEINING av SØNNER som er ulydige:

  ” Når en mann har en ustyrlig og gjenstridig sønn, som ikke vil lyde sin far og mor, og som er ulydig mot dem selv om de tukter ham, da skal hans far og mor ta og føre ham ut til de eldste i byen, til byens port.

  Og de skal si til de eldste i byen: Denne vår sønn er ustyrlig og gjenstridig. Han vil ikke lyde oss, han er ødsel og drikkfeldig. Da skal alle mennene i hans by steine ham til døde. Slik skal du utrydde det onde hos deg, og hele Israel skal høre det og frykte”. (5. Mosebok 21:18-21)

  ——————————————————-

  STEINING AV DYR:

  ”Om en okse stanger en mann eller kvinne så de dør, da skal oksen steines. Kjøttet må ikke etes. Men oksens eier skal være fri for straff. Men dersom det er en okse som har pleid å stange, og dens eier er advart, men ikke passer på den, og den dreper en mann eller kvinne, da skal oksen steines, og dens eier skal også dø”. (2. Mosebok 21:28-29).

 • Steinar Olsen

  Typisk patetisk dåreateist, ta noe fra NT da, eller er det for bra, legg ut det du vet om koranen da, se om du tør gjøre det,

 • Kalle

  Så det er greit siden det står i bibelen du lever etter,men når andre har det i sin bok er det galt?Litt dobbeltmoralistisk,synes du ikke?

 • Kalle

  Hvis du fortsetter med dårlige forsøk på personangrep så kommer jeg snart til å nevne det at din mangel på skriveferdigheter tyder på at du er enten veldig dum eller veldig dyslektisk…Vil du at jeg skal synke ned på ditt nivå eller vil du prøve deg på å debattere som en voksen og oppegående person?

 • Steinar Olsen

  No er det vel NT som er den hellige boken for kristne, så du turte ikke legge ut noe negativt fra koranen? he he dåreateist.

 • Steinar Olsen

  Se hvor voksen du er da, legg ut noe fra koranen,gjerne fra sverdversene.

 • Kalle

  Så bibelen er ikke hellig for kristne lenger altså?Det betyr vel at alle kirker osv har byttet ut de biblene de hadde?Hvorfor skal jeg legge ut noe negativt fra koranen,holder det ikke at vi siterer en tullete bok om gangen?Vil du kanskje jeg skal finne noe tull fra Asbjørnsen og Moe i samme slengen? :)

 • Kalle

  Hvordan gjør det meg voksen at jeg legger ut noe fra koranen når vi diskuterer noe helt annet?Hvorfor vil du ikke svare på noe av det du blir spurt om?

 • Steinar Olsen

  Fortell litt om koranen da, hvorfor er du så livredd for å gjøre det? er du muslim?

 • Kalle

  Hvorfor lyver du om meg,er det fordi jeg er uenig med deg og du ikke har noe å komme med?Jeg er ikke muslim nei,hvorfor tror du det?Hvorfor fortsetter du med avsporing,er det fordi du ikke klarer å svare på det du blir spurt om eller fordi du ikke har peiling på hva du snakker om?

 • Steinar Olsen

  Hva handler egentlig denne saken om? en muslim med ekstreme meninger blir Årets Osloborger, men du vil heller diskutere GT.

 • Steinar Olsen

  Ta noen utdrag fra koranen, hva er du så redd for?

 • Sajber

  Hmm…trodde ikke dødssrtaff for homofile var innefor norsk lov.
  Det er derimot helt innefor sharia lovgiving som Mohsen Raja ønsker seg.

  Mohsen Raja visste at dette ville få oppmerksomhet. Han valgte likevel å takke ja.

  At han nå er avkledd som en homofob straffedømt med terrorsympatier og sharia fetisj, kan han derfor helt og holdent takke seg stakke seg selv for.
  Det er ingen som har påtvunget han denne situasjonen
  Det unnskylder selvfølgelig ikke venstrehåndsarbeidet aftenposten har gjort i denne saken.

  Sett ideologi foran fornuften og det går rett til helv*te …hver eneste gang.

  Han er 100% uegnet som mottaker av denne prisen.
  Han vet det selv. Aftenposten vet det. Leserne vet de, men aftenposten velger å la avgjørelsen bli stående.
  Det er prinsippløst og skikkelig feigt men hva kan man forvente av en venstrevridd presse med jøder i vrangstrupen?

  Han er totalt uegnet som mottaker av denne «prisen»

 • Kalle

  Denne diskusjonen begynte med at jeg spurte en fyr om han hadde hørt om frelsesarmeen.Beklager at du ikke har fått det med deg,jeg var sikker på at du kunne lese forstår du så da ble det sånn.Hvis du refererer til hoverdiskusjonen så går den ut på at Tjomlid synes Raja har gjort en fin innsats selv om han har meninger de fleste ikke liker.Der er jeg helt enig,man kan gjøre noe bra selv om man har meninger som andre ikke liker.

 • Kalle

  Jeg gjør det hvis du forklarer litt om hvorfor du er så imot mennesker med en annen hudfarge enn hvit.

 • Steinar Olsen

  Hva pokker har frelsesarmeen med denne saken å gjøre?

 • Steinar Olsen

  Hvorfor er du det?

 • Steinar Olsen

  Hvorfor hater du folk med hvit hudfarge?

 • Kalle

  Du hadde skjønt det hvis du hadde følgt diskusjonen.Men kan jo nevne det at det er en kristen organisasjon som har veldig ekstreme holdninger…

 • Kalle

  Jeg gjør ikke det,hvorfor lyver du fortsatt?Har sagt jeg har respekt for alle mennesker,blir dumt av deg å lyve og si sånt tull når alle kan lese hva jeg har skrevet.

 • Kalle

  Hvorfor er jeg hva?Setter pris på om du klarer å skrive fullstendige setninger,det gjør det lettere å diskutere hvis jeg slipper å gjette hva du prøver å si…

 • Steinar Olsen

  Hvorfor vil du ikke snakke om denne muslimen og hans ekstreme holdninger? du vet det som denne saken handler om.

 • Kalle

  Her er ett fint utdrag,siden du maser så om det : .Sura AL-Isra 23-24

  Herren har bestemt at dere skal tjene Ham alene. Mot foreldre skal dere vise godhet. Om en av dem, eller begge, når høy alder hos deg, så si ikke «Uff», og vær ikke brysk mot dem, men tal respektfullt til dem!

  Senk vingen ydmykt av godhet overfor dem, og si: «Herre, forbarm Deg over dem, som de tok seg av meg da jeg var liten.»

 • Kalle

  Jeg gjør det også,men denne diskusjonen er om noe annet.Du hadde skjønt det hvis du klarte å lese,men det gidder du tydeligvis ikke å gjøre.Hvorfor fortsetter du med avsporingene når du har så mange spørsmål å svare på?Har du funnet ut hvor i Norges lover det står at det er dødsstraff for å forlate islam enda f.eks? :D

 • Steinar Olsen

  Her har du ett fint utdrag!!

  Koranen 3:19;
  «…., men den som ikke tror på tegn fra «Allah», da vil «Allah» være rask til å straffe dem». «Og det som Allah gjør utføres av muslimer»(Koranen 8:17)

 • Steinar Olsen

  Hvorfor blander du inn hudfarge da?

 • Steinar Olsen

  Husker du hvem som skrev dette????Jeg gjør det hvis du forklarer litt om hvorfor du er så imot mennesker med en annen hudfarge enn hvit.

 • Kalle

  Hehe.Morsomt at du tror muslimer følger sin bibel ordrett og samtidig sier at kristne ikke gjør det.Hvorfor forsvarer du en religion som har tatt landet ditt med makt,og som faktisk har kontroll over det meste av verden?

 • Steinar Olsen

  Kjekke ting dette her!!! Andre Koran vers som støtter opp om de mange referanse versene i Hadith, som sier at mennesker som forlater Islam kan skal drepes: 2:217, 9:73-74, 88:21, 5:54, og 9:66.

 • Sajber

  Kristendommen er reformert.
  Kan du si det samme om Islam.

  Forøvrig er det et elendig og svakt forsvar å peke på andres dritt.
  Det heter whataboutisme og er en taktikk man kjenner fra sovjettiden.

  Det er interessant å se at taktikken lever i beste velgående på den norske venstresiden

 • Steinar Olsen

  Du tenker på islam?

 • Kalle

  Selvsagt husker jeg det.Hvorfor vil du ikke svare på spørsmål?Hvorfor driver du med avsporing hele tiden?Hvorfor har du ikke lært deg å skrive norsk?Hvorfor lyver du?

 • Kalle

  Nei.Siden du ikke vet det så får jeg opplyse deg litt…Norge er styrt av kristendommen,vi har til og med ett kors i flagget vårt.Jeg lærte det på barneskolen,hvor var du i historietimene?

 • Steinar Olsen

  Hvis du tegner Buddah, Jesus eller mohammed, hvor tror du den voldelige reaksjonen vil komme fra? Og du mener at muslimer ikke tar koranen bokstavelig ??

 • Steinar Olsen

  Men du lærte ikke hvorfor vi feirer Jul?

 • Kalle

  Hehe.Det har ikke noe å si.Hadde alle troende trodd på det de leser i biblene sine så hadde de kristne også måttet drepe veeeeldig mange.Men som alle vet,bortsett fra deg,så er det ytterst få som følger sine hellige skrifter bokstavelig.

 • Sajber

  …og det er å ta problemet i feil ende.
  Hun burde satt fokuset på de møkkete meldingene Raja postet i forkant. Hans eget brune grums som er årsaken til at dette.
  Meldingene i etterkant er bare et resultat av oppgulpet og de primitive holdningene til Raja.

 • Steinar Olsen

  Hvorfor blander du inn hudfarge? er du rasist?

 • Kalle

  Har tegnet de alle sammen,ikke fått noen voldelige reaksjoner :) Jeg vet at det er veldig få muslimer som tar koranen bokstavelig,akkurat som det er veldig få kristne som tar bibelen bokstavelig.

 • Steinar Olsen

  Du burde jo ha flyttet til ett land styrt av sharia?

 • Steinar Olsen

  He he he he, du ja.

 • Kalle

  Jo.Du fikk det tydeligvis ikke med deg,men jeg forklarte deg det for ikke så lenge siden.Skal jeg gjenta det,eller klarer du å finne tilbake til det innlegget selv?

 • Steinar Olsen

  Hva du lærte i moskeen bryr ikke jeg meg om.

 • Steinar Olsen

  Hva synes du om den pedofile profeten som hadde sex med ett jentebarn på 9(les ni år) når han selv var 54?

 • Kalle

  Jeg er ikke det nei.Jeg spurte deg hvorfor du hater mennesker med en annen hudfarge,kan ikke se noen annen grunn til at du er imot muslimer.Siden mange av de har en annen hudfarge antok jeg at det var årsaken,men beklager hvis det var feil.

  Får gjenta meg selv enda en gang siden du tydeligvis ikke klarer å lese hva jeg skriver : Jeg har respekt for alle mennesker.Fikk du det med deg nå,eller må jeg gjenta meg selv enda flere ganger?

 • Kalle

  Moskeen?Hva snakker du om nå da?Er du litt forvirret,eller er du bare så glemsk at du surrer?Eller kanskje du er litt dum og ikke vet bedre?

 • Sajber

  og det bør også gjelde Mohsen Raja.
  Han blir ikke renvasket som person pga av sin innsats for sine trosfeller.
  Han er fortsatt homohater, han utrykker støtte til terror har et primitivt syn på ytringsfrihet og har forsatt en 10-årig kriminell karriere bak seg. Han foretrekker Sharia fremfor eksisterende lovverk

  Du har helt rett.
  Mohsen Raja blir ikke renvasket av et par gode gjerninger

  Du tror vel ikke han hadde stilt opp om dette ikke var snakk om muslimer?

 • Steinar Olsen

  Står det om islam i Norges lover da? det står i koranen, du vet den boken muslimer følger.

 • Steinar Olsen

  Jeg er bare ikke så hjernevasket som deg.

 • Kalle

  Synes det samme om det som jeg synes om de norske kongene som hadde barnebruder.Men,det var annerledes i gamle dager.De eneste som henger seg opp i det med pedofili er folk som ikke har peiling på historie,regnte med at du var en av de..

 • Steinar Olsen

  Du forsvarer tilogmed pedofili, blir kvalm av deg du trenger hjelp..

 • Kalle

  Hehe.Jeg tenker selvstendige tanker,du følger Maxipad hermansen og resten av tullingene.Du er til og med så dum at du tror det er dødsstraff for å forlate islam,det sier en del om hvor oppegående du er :D

 • Sajber

  Whatabout – whatabout – whataboutisme.

  Forsvarer du Muhammeds fetisj for småjenter med å peke på at andre også har gjort det?
  svakt…

 • Steinar Olsen

  Ser det på alle barnebrudene innen islam.

 • Kalle

  Jeg forsvarer ikke pedofili nei.Synes det er sykt av deg å komme med sånne løgner om andre,synes du skal gi deg nå.

 • Kalle

  Blir helt overveldet av alle de gode argumentene og faktaene du har å komme med :P Tenker vi avslutter nå,så kan du heller komme tilbake når du er ferdig med grunnskolen og har lært deg litt folkeskikk.

 • Stian Guttormsen

  Du problematiserer skillet mellom gode og onde mennesker her Tjomlid og spør hvor vi trekker grensen. Det går nok ikke å svare på for slik du selv skriver har alle større eller mindre svin på skogen. Når det er sagt vil jeg påstå at alle som hyller Sharia befinner seg meget, meget langt ned på skalaen og det skal ikke rent lite til av gode gjerninger for å oppveie for den slags grusomheter som der legges frem. Det holder i alle fall på ingen måte å stå å slenge ut noen ullpledd og kjefte på politiet og kvinnelige frivillige fra en annen organisasjon.
  Når det gjelder dine erkekristne bekjentskaper er jeg nok heller ikke langt utpå jordet når jeg påstår at ønsket om å frelse «de usle synderne som trengte deres hjelp» var en sentral motivasjonsfaktor i deres arbeide. (For ikke å snakke om en mengde psykologiske prosesser knyttet til gruppetilhørighet og identitet samt trusselen om å brenne i helvete som spiller inn men som jeg utelater å si mye om av hensyn til omfanget av innlegget)
  Altså var det slett ikke gode gjerninger utført av ren godhet men en handling med flere underliggende motiv som f.eks. å overbevise flere om at nettopp deres vrangforestillinger om magiske vesener er riktige og bekrefte overfor seg selv og resten av sin gruppe (og «gud») om at de var «gode kristne».
  Det ville vært en sensasjon å se noe organisert ut fra et rendyrket ønske om å hjelpe fra de kretser.

  Beklager, men de gode kristne du her hyller for deres «gode gjerninger» er faktisk ikke så flotte mennesker som du tror, noe også deres middelalderske tankegods om homofili, samboerskap, onani m.m. så til de grader understreker.
  Hverken de eller «Årets Osloborger» fortjener noen hyllest siden de alle bærer rundt på mengder av ondskapsfullt og barbarisk tankegods fra tidsaldre vi heldigvis har lagt bak oss for lenge siden. Men løftes frem må de gjerne; for å svare for sine heslige ideologier, meninger og uttalelser. Ikke for å premieres eller hylles!

 • Sajber

  Det var et spørsmål. Les igjen.
  Det burde være mulig å forstå selv om det mangler et spørsmålstegn.
  I klartekst: «ville tjomlid også fosvart breivik på den måten,eller er det kun muslimene som får den muligheten(?)

 • Steinar Olsen

  Det gjør du, hva synes du om at muslimske jenter blir tvangsgiftet bort til ukjente fettere,

 • Kalle

  Hehe,tror du virkelig lover styrer ett land du da?Hvorfor mener du jeg skal flytte til ett annet land?

 • Kalle

  Så det er ikke dødsstraff alikevel?Bra du innrømmer du lyver,setter pris på det :)

 • Kalle

  Sammenligning av bøkene må jo være greit når menneskehaterene peker på koranen som en unnskyldning for å være imot muslimer?Eller er det feil å vise at bibelen er minst like ille som koranen?

 • Steinar Olsen

  Tror? det vet jo de fleste, det burde du også vite, du som følger islam-net mullah krekar og profetens ummah.

 • Sajber

  Med andre ord videreformidler Dagbladet propagandaen til IS :)

 • Steinar Olsen

  Skal du snart i moskeen?

 • Sigurd

  Snakker du om 2015 eller i middelalderen?

 • Kalle

  Du må underbygge den syke påstanden din om at jeg forsvarer pedofili før jeg svarer på noe som helst av tullet ditt.Og siden du ikke kan det så avslutter jeg nå.

  God jul.

  Ser du det?Jeg er høflig og ønsker deg en god jul selv om du kaller meg alt mulig rart og til og med lyver om meg…Kan ikke du også lære deg litt folkeskikk? :)

 • Kalle

  Slutt å lyv om meg.Svarer ikke på noe før du sier hvorfor du beskylder meg for å forsvare pedofili.

 • Steinar Olsen

  Jeg kan godt ønske deg God Jul også, men du skal jo ikke feire Jul, så da sier jeg god helg.

 • Kalle

  Svarer ikke på noe før du slutter å lyve om at jeg forsvarer pedofili.Synes også du skal slutte med de dårlige forsøkene dine på både personangrep og hersketeknikker,du får ikke til noen av delene :)

 • Kalle

  Hva tror du?Snakker om nåtid selvsagt,de kristne tror jo fortsatt på den der boka…

 • Kalle

  Hehe,akkurat lært deg ordet whataboutisme eller?Ser du gjentar det hele tiden her inne :) Forsvarer ikke det nei,prøver bare å forklare at det var andre tider og at han langt ifra var alene om den praksisen.Men er nok for mye forlangt at folk skal kunne noe om historie når de er så opptatt av å være imot mennesker/religioner de ikke vet noe om…

 • Sajber

  Forskjellen ligger i tolkningen.
  IS og fundamentalister tolker ikke. De er bokstavtro og derfor er det å anse som den reneste form for Islam.
  Som sagt er kristendommen reformert. Ekstremisme innen kristendommen eksister men er ikke på langt nær like utbredt og truende som islam.
  Har du lest hvilke holdninger man finner blant såkalte «moderate muslimer». Det er utført undersøkelser på det.
  Et skremmende høyt antall støtter f.eks terror slik Mohsen Raja gjør

  Bibelen og Koranen har mye til felles. Eventyrbøker begge to.
  Men sammenligningen din bommer med ca 600 år.

 • Sigurd

  Mosebøkene tilhørte det gamle testamentet.

 • Kalle

  At en løgner som deg feirer en kristen høytid er vel omtrent det samme som å spytte på guden din?Står det ikke noe i de 10 bud om at man ikke skal lyve?

 • Sajber

  Det skyldes kun at det er såpass utbredt blant deg og dine meningsfeller og det er jæ’ig irriterende og ødelegger en debatt
  Tragisk dårlig argumentasjon.
  Tjomlid har akkurat satt ny norsk rekord, muligens europarekord vil jeg tro :)
  Se hvor mange eksempler du kan finne i blogginnlegget hans.
  Det verste jeg har sett.

 • Kalle

  Riktig,en del av bibelen.De kristnes hellige bok.De følger vel den,gjør de ikke?

 • Sigurd

  Mosebøkene er jødiske.

 • Kalle

  Mine meningsfeller?Da regner jeg med du snakker om de andre som mener at alle mennesker er like mye verdt,uansett hva de velger å tro på?

 • Steinar Olsen

  No er det du som er løgneren her, hva står det i koranen da Taqqiyya

 • Kalle

  Ett spørsmål med ett enkelt svar : Han forsvarer ikke muslimer,han synes bare mannen har gjort en god jobb selv om han ikke liker meningene han har.Ingen forsvarer breivik,men det er heller ingen som tror at alle kristne er terrorister selv mange kristne er det.Er kun muslimer som er så «heldige» at de blir satt i samme bås p.g.a sin religion..

 • Kalle

  Prøver du å si at de kristne ikke følger bibelen?Da bør noen si ifra til noen,for det er det man lærer på skolen…

 • Steinar Olsen

  Når jeg spør deg om hva du synes om profeten og jentebarne Aisha, så kommer du med noe vrøvl om kongefamilien, hvorfor svarer ikke du på det jeg faktisk spør deg om, er du flau av profeten din eller?

 • Sigurd

  Jeg vet ikke om noen steder i verden der kristne steiner mennesker, men du kan jo fortelle oss hvor det skjer i guds navn.
  Bortsett fra i muslimske land da selvfølgelig.

 • Sajber

  Han forsvarer Rajas uttalelser med å peke på andre.
  Igjen, whataboutisme

 • Kalle

  Som sagt,svarer ikke før du slutter å lyve om meg.Synes det er så lavmål at det blir for dumt,helt utrolig hva noen gjør for å slippe å svare på enkle spørsmål…

 • Kalle

  Dette blir for dumt,alle kan jo se at svaret mitt fortsatt står der!Nå kommer du med for mange løgner,dette blir for dumt.

 • Steinar Olsen

  Hva bruker man for å styre ett land da om ikke lovverk? , jeg mener du bør flytte til ett muslimsk land siden du har så store problemer med kristendommen.

 • Steinar Olsen

  Du er så til de grader avslørt.

 • Sajber

  http://www.deonvsearth.com/who-is-allah-evidence-discovered/
  eller
  http://otgministry.com/proof_that_allah_is_satan
  :)

  Søk på «Allah is Satan» og du finner masse lesestoff :)

  Selv tror jeg ikke på noen av disse eventyrfigurene.
  Religion er primitivt, fordummende og bakstreversk.
  En mangelsykdom.

 • Kalle

  Jeg har aldri hørt om kristne,i nyere tid,som har steinet noen i muslimske land…Men du har selvsagt dokumentasjon på den påstanden?

 • Steinar Olsen

  profeten og Aisha, hva synes du om dette?

 • Sajber

  Ikke bokstavlig nei.

 • Kalle

  hehe,ja der hadde du seriøs dokumentasjon å komme med….Er helt overbevist nå :P Synes du skal fortelle muslimene om dette,siden de ikke vet om det.

 • Sigurd

  Flott, da er vi enige om at steining som avstraffelse er noe som bare muslimer praktiserer.

 • Steinar Olsen

  I følge koranen er det dødsstraff for å forlate islam,jeg har lagt ut flere linker fra koranen, men som muslim fornekter jo du det.

 • Glibert

  Nei, mosebøkene er ikke jødiske, og på den tiden de ble skrevet så eksisterte det heller ingen jøder.

  Jødene har i dag sin egen bok kalt den babylonske talmud, og de bruker bare vers fra GT i forvridd form for å «bekrefte» sin egen perverse lære i den babylonske talmud.
  De som kalles for jøder i dag er forøvrig edomitter, som er Israels gamle fiender fra GT.

  De fleste er også etterkommere etter khazarene som konverterte kollektivt til jødedommen i år 740.

  Ingen av de som kalles for jøder i dag har røtter i midtøsten, og ingen av dem har noe med Bibelen og Israels stammer å gjøre.

 • Kalle

  Jeg svarer ikke psyke løgnere som deg,dere er ikke verdt det.

 • Sigurd

  Nei du er jo jøde og vet alt om det.

 • Steinar Olsen

  Det jeg kritiserer er islam, den voldelige undertrykkende politiske doktrinen, så da må du fortelle meg hva hudfarge den doktrinen har siden du blander inn hudfargen.

 • Kalle

  Avslørt?Siden du ikke klarer å lese det jeg skriver?? :D Morsom liten løgner du,nesten så jeg mistenker deg for å være en skuespiller eller lignende.Ingen kan jo være sånn som deg,nekter å tro det går an å være så dum og historieløs :D

 • Steinar Olsen

  akbar.

 • Kalle

  Det at du lyver i mangel av argumenter,hva synes du om det?Det at jeg ikke vil svare deg siden du kommer med noen stygge løgner om meg,hva synes du om det?

 • Steinar Olsen

  Personangrep??

 • Sajber

  Sett mye kristen internasjonal terror i det siste?
  Og nei det er ikke snakk om å tro at absolutt alle muslimer er terrorister.
  ..men du verden så mange av de som STØTTER terror.

 • Kalle

  Du fremstår som veldig dum når du bruker ord du ikke vet hva betyr…Hjelper ikke at du lyver i nesten hvert eneste innlegg,det tyder på at du ikke er så oppegående…

 • Steinar Olsen

  Så det var dette du synes om profeten og det lille jentebarnet? det fortelle jo det meste om deg, usj usj.

 • Kalle

  Ett litt langt ord ja,skjønner du sliter med det…Enkelt forklart så er det det du prøver på når du kaller meg dum f.eks.Skjønte du eller må jeg forklare det enda litt tydeligere?Jeg kan sikkert sende deg en tegning hvis det trengs,med sterke farger :)

 • Kalle

  Der var det enda en løgn gitt,så sjokkerende…Godt alle kan lese hva vi har skrevet,så blir det tydelig for alle å se hva slags type du er…

 • Steinar Olsen

  No er det vel du som fremstår som dum her, desperat etter å forsvare denne voldelige, politiske doktrinen.

 • Kalle

  Merkelig at du synes det er «usj,usj» at jeg besitter kunnskap…Men skjønner det litt,siden du har så lite kunnskap er det sikkert litt kjipt :)

 • Steinar Olsen

  Tegning av profeten da? he he

 • Sajber

  Stemmer.
  Narko var helt lovlig i steinalderen. Det var også greit å bruke vold uten å dømmes for det.
  :)

 • Steinar Olsen

  Hva er det som er løgn her din løgner?

 • Kalle

  Hvilken doktrine snakker du om?Jeg forsvarer ingen doktriner,ingen religioner eller noe lignende.Men jeg forsvarer menneskers rett til å tro på hva de vil uten at tullinger skal spre hat og løgner om de.

 • Kalle

  Hvilken profet da?Hvorfor tror du jeg mener en tegning av en profet når jeg spør om jeg skal sende deg en tegning så du skal skjønne hva personangrep betyr?Er du så dum eller spiller du bare?

 • Steinar Olsen

  Du sitter med kunnskap om profeten og Aisha?

 • Kalle

  Har ikke sett en eneste link fra deg.Jeg er ikke muslim.2 løgner i en setning det…Hva mener du jeg har løyet om?Eller er det enda en løgn du kommer med,som det du kom med i sted om at jeg forsvarer pedofili?

 • Kalle

  Nei,det er vi ikke.

 • Kalle

  Riktig.Akkurat som de fleste muslimer ikke følger koranen bokstavelig.

 • Steinar Olsen

  Klarer du å lese??Bukhari (84:57) – «Drep enhver som endrer sin islamske relgion».

 • Sajber

  Kanskje du skulle bli enig med deg selv før du skriver mer.
  Du fremstår som lettere forvirret.

 • Kalle

  Kommer an på hvem du mener,det er flere profeter…Men hvis du mener den jeg tror,så er svaret ja.

 • Steinar Olsen

  Lurer du enda????Koranen (4:89) – De(vantro) ønsker at dere skal få en annen tro, det de selv tror på og at dere alle blir som dem. Derfor må dere aldri ta dem som venner, inntil de må flykte til Allhas sin tro fra sine hjem. Men viss de ombestemmer seg og vil forlate islam, så fang dem og myrd dem hvor enn du finner dem.

 • Steinar Olsen

  Så du mener jentebarne Aisha på ni år hadde forhold til flere profeter?

 • Kalle

  Selvsagt klarer jeg å lese…

  Hvis du bruker det som argument for at det er dødsstraff for å forlate islam så kan jeg ta ett sitat fra bibelen som sier at det er dødsstraff for å ikke høre på hva mora de sier :
  «Når en mann har en ustyrlig og gjenstridig sønn, som ikke vil lyde sin far og mor, og som er ulydig mot dem selv om de tukter ham, da skal hans far og mor ta og føre ham ut til de eldste i byen, til byens port.

  Og de skal si til de eldste i byen: Denne vår sønn er ustyrlig og gjenstridig. Han vil ikke lyde oss, han er ødsel og drikkfeldig. Da skal alle mennene i hans by steine ham til døde. Slik skal du utrydde det onde hos deg, og hele Israel skal høre det og frykte”. (5. Mosebok 21:18-21)

  Sitatet ditt sier ingenting om at det er dødsstraff for å forlate islam forresten,men ser på skrivefeilene at du har skrevet det selv.Kanskje du glemte noe?

 • Steinar Olsen

  Hva er hat og hva løgner er det jeg har kommet med?

 • Sajber

  ..men støtte til terror er fortsatt utbredt blandt moderate muslimer.
  Du kan ikke si det samme om kristne.

  Der kristendommen er en reformert religion, er Islam en deformert religion.
  En perversitet av et maktinstrument.
  Kristendommen har mistet det meste av makten de engang hadde.( takk og lov )
  Det har, som vi ser idag, ikke islam. Tvert imot.
  Derfor er Islam mye farligere.

 • Steinar Olsen

  Så du mener at muslimer har en bok om lover? slik som det vi har? Norges lover?? er du morsom?

 • Kalle

  HÆ??Hvordan kommer du frem til det??Kan du være så grei å få en voksen til å lese for deg,kanskje støttekontakten din?Virker som du har alvorlige problemer,dyslektisk kanskje?

 • Sajber

  Verdi kan måles på flere måter.
  At du synes ABB er like mye verdt som andre får du ta på egen kappe.
  Selv mener jeg Breivik har null verdi som menneske.

 • Kalle

  «men støtte til terror er fortsatt utbredt blandt moderate muslimer» Denne påstanden må du underbygge med fakta,er skeptisk til at det stemmer..

 • Geir Olsen

  Adolf Hitler var faktisk snill mot hunden sin. Synd han ikke hadde deg til sin talsmann Tjomlid. Kunne jo blitt en krigshelt, kjernekar og ikke minst fått prisen for årets dyrevenn. Vi er jo tross alt bare mennesker selv om vi har litt forkastelige meninger om andre mennesker innimellom..

 • Steinar Olsen

  Du skriver» det kommer an på hvem du mener, det er flere profeter!! Når jeg nevner han som forgrep seg på denne lille jenta, så burde det ringe en bjelle, eller?

 • Kalle

  NEi,jeg gjør selvsagt ikke det,Kan du få noen til å hjelpe deg med å lese hva jeg skriver??

 • Steinar Olsen

  Hvorfor har du ingen sitater fra NT?

 • Kalle

  Jeg gjør som deg,plukker ut det som passer meg :)

 • Steinar Olsen

  Når det står i klartekst at den som endrer sin islamske religion, skal drepes, så fatter ikke du hva det betyr?? du er så pass treg i toppen?

 • Steinar Olsen

  Jeg plukker ut fra koranen, Bibelen er mer enn GT, men så pass lærer du ikke i moskeen.

 • Steinar Olsen

  Så hva styresett har man i muslimske land? mange muslimer i Norge setter jo koranen foran Norges lover, utrolig lite du vet.

 • Kalle

  Demokrati i de fleste.Hvor mange av muslimene gjør det?Regner med du har noe som underbygger den påstanden,siden den er ganske drøy…

 • Kalle

  Du lyver,jeg snakker sant.Så det betyr at jeg «vinner» :)

 • Steinar Olsen

  Demokrati? he he he he, islam, demokrati, ytringsfrihet, likeverd er overhodet ikke forenelig. Du er latterlig kunnskapsløs.

 • Kalle

  Riktig,det står endre religionen.Ingenting om hva som skjer hvis man bytter religion eller melder seg ut.Du vet vel hva det betyr å endre noe,og hva som er forskjell på å endre noe og bytte noe?Hvis ikke har du ingenting i denne diskusjonen å gjøre,det er jo noe man lærer før man begynner på skolen til og med…

 • Kalle

  Du sa ingenting om hvilken profet du mente,og Aisha er ett vanlig navn.Men jeg gjettet jo riktig,så skjønner ikke hvorfor du skal krangle videre…

 • Kalle

  Alle mennesker er likeverdige,til og med de som er onde.Skjønner ikke helt hvorfor du trekker det så langt som å inkludere ABB,men han er uansett ett menneske han også.

 • Kalle

  Så hva slags styresett har de da,ifølge deg?

 • Kalle

  «Du er latterlig kunnskapsløs.» Ironisk når det kommer fra deg :D

 • Kalle

  Du klarer fortsatt ikke å komme med annet enn påstander og løgn altså?Eller vil du underbygge den ville påstanden din med fakta?

 • Steinar Olsen

  Så du kan ikke lese?? her står det i klartekst hva som skjer hvis en muslim forlater islam, Andre Koran vers som støtter opp om de mange referanse versene i Hadith, som sier at mennesker som forlater Islam kan skal drepes: 2:217, 9:73-74, 88:21, 5:54, og 9:66.

 • Kalle

  Jeg kan lese,jeg leste jo akkurat hva du skrev.Ikke min feil at du ikke klarer å skrive riktig,du kan ikke forvente at noen skal vite hva du egentlig mente å skrive.

 • Steinar Olsen

  Så alle som het Aisha ble misbrukt av profeten?

 • Steinar Olsen

  Er ikke meg som har skrevet din hellige bok koranen.

 • Kalle
 • Steinar Olsen

  Hvorfor nekter du på at du er muslim? er du SÅ flau at du må komme med løgn?

 • Kalle

  NEi.SLutt å lyve,prøv heller å lese hva jeg skriver er du grei :)

 • Kalle

  Den har ingenting med dine manglende lese- og skriveferdigheter å gjøre.Dessuten er ikke jeg muslim,må visst gjenta meg selv IGJEN,så den boken er ikke hellig for meg…Kan du være så grei å lese hva jeg skriver istedet for å bare finne på ting?

 • Kalle

  Hvorfor påstår du jeg er muslim?Klarer du ikke å tro at noen faktisk klarer seg helt fint uten å måtte tro på en eller annen tulling oppi himmelen,eller tror du jeg er muslim fordi jeg ikke er imot muslimer?

 • Steinar Olsen

  Da burde jo det være enkelt for deg å vite at det var mohammed jeg mente når det var snakk om overgrep på dette jentebarnet, eller?

 • Kalle

  Blir fornærmet over at du tror jeg er så dum at jeg tror på en gud,synes du skal slutte å komme med de der påstandene dine nå.

 • Kalle

  Ja,det var jo det jeg antok.Beklager at du ikke klarer å lese hva jeg skriver,skal prøve å bruke korte ord som du skjønner…Skjønte du hva jeg skrev nå,eller må jeg gjøre det enda enklere for deg?

 • Steinar Olsen

  Nei, grunnen til at jeg tror det, er fordi du ikke tør kommenterer profeten og hans overgrep, ikke tør du legge ut sitater fra koranen bare fra GT, du sier at det er demokrati i muslimske land, du slenger all mulig dritt du kan om kristne og kristendommen, noe mer du lurte på?

 • Steinar Olsen

  Du antok det?? alle vet jo dette. det er vel ikke noe å anta.

 • Steinar Olsen

  Hva er det jeg ha skrevet som er feil da?

 • Kalle

  Må visst gjenta meg selv enda mer : Jeg synes ikke noe om hans forhold med Aisha,men det var sånn det var på den tiden så det kan ikke brukes mot religionen.Jeg ser ingen grunn til å legge ut sitater fra koranen når det er bibelen til de kristne som diskuteres.DET ER demokrati i noen muslimske land.Jeg slenger ikke dritt om kristne og kristendommen,jeg kommer kun med fakta.

  Du lyver,sier jeg forsvarer pedofili,kaller meg dum osv…I tillegg så tillegger du meg meninger jeg aldri har eller kommer til å ha.Hva er grunnen til det?

 • Kalle

  F.eks at jeg er muslim,at jeg støtter pedofili.Jeg har sagt gjentatte ganger hva du lyver om,hvorfor må jeg gjenta meg selv hele tiden?!

 • Kalle

  Alle vet profeter har vært med ungjenter ja,men det er vanskelig å gjette seg frem til hva du mener når du sier en profet uten å nevne navn.Hvorfor krangler du på noe som er en ikke-sak og som er avgjort for lenge siden???

  Kan ikke du heller si noe om hvorfor du lyver og sier jeg støtter pedofili?Eller si hvorfor du lyver om at det er dødsstraff for å forlate islam?Skal du si det så må du si at det er kun ifølge koranen,hvis ikke tror man automatisk at det faktisk er en lov som sier det og det er det jo ikke ifølge deg..

 • Kalle

  Så stille du ble…Bestemte du deg for å slutte å lyve? :P

 • Kalle

  «.men du verden så mange av de som STØTTER terror.» Hvor mange da sånn cirka?

 • Nicolai Nilsen

  Som vanlig rører den godt over gjennomsnittet udregelige Tjomlid sammen en suppe av dimensjoner I håp om å få folk til å falle av og ta fokuset vekk fra en som sammenligner homofile med drapsmenn, poserer med pistol I 2013 og ønsker sharialover. Det er så revnende likegyldig hva både Jim Carrey gjør og mener. Han er en god skuespiller, han er ikke årets Osloborger. Rockestjerner er nettopp det pga musikken. Folk liker musikken deres, ikke nødvendigvis hva de Gjør på fritiden. De er heller ikke årets Osloborger. Du er så patetisk.

 • Nicolai Nilsen

  Jorda er flat osv blablbla. ..

 • Nicolai Nilsen

  Flere ganger har du klaget over at folk som svarer ikke har noen argumenter? Herregud, du er patetisk.

 • Frank Lauvstad Oslo

  The road to hell is paved with good intentions

 • Nicolai Nilsen

  Klarer du virkelig ikke å se forskjellen I tolkningen av bøkene? Det var ikke sognepresten I Sirdal som angrep Charlie hebdo det var ikke korgutter fra Kvinesdal som slaktet 133 mennesker I Paris. Det var ikke kirketjeneren fra Molde som stod bak 9/11. Madrid, København osv osv I det vide og brede. Begriper ikke at det er mulig

 • Frank Lauvstad Oslo

  Så årets Oslo borger har lov, men Gilbert har det ikke?
  Nå må du snart bestemme deg om du skal forsvare nasister som tror på konspirasjonsteorier eller nasister som tror på konspirasjonsteorier.

 • Frank Lauvstad Oslo

  Han mener vel det samme som årets Oslo borger og han forsvarer du, så da må du jo forsvare Gilbert å. Kan ikke forsvare han ene og fordømme gan andre for å ha nøyaktig samme ideologi, bare med forskjellig navn.

 • Arne Lea

  Listhaug har rett. Det kristne miljøet i Norge er gjennomsyret av sosialister.

 • Skelethor Hadesguard

  Definerer man det å hjelpe flyktninger som en god gjerning, så er det dødfødt å ha åpent kommentarfelt på en blogg.

  Da får man heller trøste seg med at man tross alt har støtte for et slikt syn hos det store flertall av Norges befolkning.

  Det sagt, Mohsan Raja burde blitt forbigått i stillhet. Og det hadde han nok også blitt om flere kjente bakgrunnen hans før de stemte.

 • Stian Bjøntegaard

  Hjelper Raja flyktninger, eller verver han fundamentalister? Ellers mye bra i innlegget ditt Tjomlid. Sniker seg frem litt farmasi- industri- ryggslikking, men det er litt av din signatur, så legger nesten ikke merke til det lenger… :)

 • Skelethor Hadesguard

  Ja, huff.

  Nestekjærlighet og kristendom passer ikke sammen.

 • Skelethor Hadesguard

  Jeg tror UDI er bedre rustet til å vurdere om flyktningene er reelle eller ikke, en hva du er.

 • Frank Lauvstad Oslo

  Hvis du henger opp de tre tegninger på Grønland i Oslo da? Hvilken reaksjon tror du du hadde fått for de forskjellige tegningene da?

 • Arne Lea

  Kristendom og gudsbespottelse passer dårlig sammen. Å la seg forføre og hengi seg til falske profeter (satan) er det mange advarsler om i bibelen. Både det nye og gamle testamente

 • Frank Lauvstad Oslo

  Dette blir merkeligere å merkeligere I. flg Aftenposten hadde de bare mistet 10 kunder og med deg så vet jeg nå hvem 70 % av de er. Ikke dårlig:-) Kanskje Aftenposten skal sjekke med salgs- og abbonementsavdelingen sin en gang til. I dag skal jeg I juleselskap med en del eldre som kommer til å si opp sitt abonnement 27.12.15, det er jeg I hvertfall sikker på :-)
  Bra innsats med Aftenposten, jeg er oppe I 8 daglige utgivelser de slipper å trykke, så langt.

  Lik og del denne siden, så vi får med flere til å boikotte og si opp Aftenposten. Frem til de skjønner at Norges og Oslos befolkning ikke ønsker å belønne disse verdiene.

  https://m.facebook.com/Boikott-Aftenposten-og-%C3%A5rets-Oslo-borgers-verdier-797859377010543/

 • Gregers21

  Jeg var medlem av en sekt der alle mente det samme som Anders Behring Breivik. Saa EGENTLIG var han en hedersmann, MEN han er herved utfordret paa handlingene sine og der er vi ikke enige. Kanskje vil han en dag forandre standpunkt ? I sekten saa ble det spist kaker, kebab og drikket soda. Saa de er mye bedre mennesker enn de som leser denne teksten.

 • Gregers21

  Han har da ikke noe bedre holdninger enn ABB

 • Frank Lauvstad Oslo

  Er helt patetisk å se på, antisemittisme, hat mot kvinner og homofile, konspirasjonsteorier og ønsker om å utslette hele nasjoner, med menn kvinner og barn, er plutselig blitt en fanesak for venstresiden og PK folket.

  Ufattelig at man kan være så prinsippløs og blindet av egen overlegenhet at de ikke ser at de prater mot seg selv, og bare graver hullet de sitter I dypere og dypere.

 • Frank Lauvstad Oslo

  Må ikke glemme den mislykkede terroristen L. Gule

 • Frank Lauvstad Oslo

  Men det nytter jo ikke å diskutere saklig med hverken deg eller Tjomlid, dere er så overbevist om egen mening og meningsoverlegenhet at dere ser ikke skogen for bare trær.

  Alt skal bortforklares med at enten nordmenn eller noen andre er mye værre så da er det liksom greit. Samme unnskyldning som I overfallsvoldtekt debatten.»ja, men nordmenn er værre, flest voldtekter på fest og kun 10% anmeldelse» frem til nå hvor dere plutselig er blitt forkjempere for retten til å være en kvinnehatende homofil med nazistiske synspunkter.

  Ser du ikke hvor utrolig absurd dette er?

 • Jan Olsen

  Tjomlid, du er helt åpenbart et intelligent menneske. Kansje t.o.m. et godt over snittet intelligent menneske, men så politisk korrekt at du ikke evner å bruke intelligensen din til det du burde har gjort, FØR du skrev dette innlegget: Å gå Raja nærmere etter i sømmene og bl.a. sett nærmere på hans motiver for å drive med det han driver med og ikke minst hvordan han beter seg når han er ute i felten.

  Du skal liksom være så gravende og nøye, men du gjør akkurat den samme feilen som det politisk korrekte norske pressekorps; du stiller ikke spørsmålet «Hvorfor»! Hvorfor gjør du ikke det? -Det passer deg ikke inn i din agenda, tipper jeg.

  God jul og lykke til videre!

 • Kalle

  Fint liten reaksjon,man kan fint tegne hva man vil.

  Her har du ett lite sitat som slår hull på myten om at man ikke kan tegne Muhammed :
  «I Iran, som domineres av sjiamuslimer, produseres populære bilder av Muhammed og særlig Ali ibn Abi Talib, den første imamen etter Muhammed. Sjiaene i Iran sier at denne type avbildning kan aksepteres fordi de ikke er «ekte» portretter, men kunstneriske gjengivelser av konvensjonelle forestillinger. Bilder av Muhammed er kjent fra gammelt av, men er ikke særlig utbredte.» https://no.wikipedia.org/wiki/Muhammed

 • Kalle

  Det var kristne som startet 1. verdenskrig,det var kristne som startet 2. verdenskrig,Hitler var kristen,ABB var kristen,mange som står bak terror er kristne,kristne står bak veldig mye av det onde som skjer i verden.Kristendommen er blandt de største religionene,det sier seg selv at kristne står bak det meste av ondskapen i verden hvis man er i stand til å tenke logisk.

  Begriper ikke at det er mulig å være så trangsynt at man ikke skjønner hvilken religion som er farligst.Enda mer utrolig at noen faktisk forsvarer kristendommen samtidig som de er redde p.g.a en annen religion som har omtrent det samme innholdet.Helt ufattelig i mine øyne,hvorfor holder dere på sånn?

 • Kalle

  Er det ikke bare bra at han hjelper mennesker i nød da,uansett hva motivet hans er? :)

 • Kalle

  «Sniker seg frem litt farmasi- industri- ryggslikking,» Hvor i dette innlegget klarte du å finne noe som relaterte til «farmasi-industri-ryggslikking»?

 • Kalle

  «Definerer man det å hjelpe flyktninger som en god gjerning, så er det dødfødt å ha åpent kommentarfelt på en blogg»

  Hva kaller du det å hjelpe mennesker i nød?Jeg,og de fleste andre,kaller det å gjøre en god gjerning…

 • Astraios

  Det er bra at noen febrilsk forsøker å forsvare Aftenpostens Osloborger, men det underslår ikke det faktum at vår sivilisasjon har bragt kristendommen i vår del av verden ca. 400 foran islam, samt at islamsk syn på samfunnet ikke er i tråd med det samfunn 99,9 % av oss andre Osloborgere vil ha. Det er særdeles lite i den ideologi som Mohsam Raja og vennene hans forfekter som vi ønsker oss tilbake til. Klippe klipp sa kjerringa mot strømmen – men middelalderens barbari er en tid som vi håper å ha lagt bak oss. Vi er også borgere av Oslo og vil ha et ord med i laget.

 • Kalle

  Narkotika var ikke oppfunnet og vold ble nok slått ned på..

 • Kalle

  Hva er det islamske synet på samfunnet,og hvordan vet du at 99,9% ikke ønsker det?Veldig spent på hvordan du kom frem til det tallet,siden det er mer enn 0,01 % av befolkningen som er muslimer…

 • Kalle

  Hvordan kan man bli forført av noe som ikke finnes?Altså satan…

 • Åherregud!

  607 millioner sånn cirka.

 • Kalle

  Hvor har du det tallet ifra?Vil gjerne se den dokumentasjonen,det høres veldig tvilsomt ut…

 • Stian Bjøntegaard

  Jim Carrey………

 • Folkeavstemming og demokrati

  Ikke skriv negativt om terrororganisasjonen Hamas, om du ikke vil bli stemplet som «Troll»
  Vi har i Norge profilerte leger og minst en partileder som støtter Hanas.

 • Kalle

  Så det at Jim Carrey er vaksinemotstander betyr at Tjomlid driver med «farmasi-industri-ryggslikking»??Eller er det en annen grunn?Ikke så lett å gjette seg til hva du mener,fint om du gidder å skrive det….

 • Åherregud!

  Du vil ha dokumentasjon på alt personer uttaler seg om her inne du. Ta deg en lykkepille, aksepter tallet jeg dro ifra løse luften, eller still ett mer relevant spørsmål, som f.eks; «Hvordan bruker jeg Google?», eller «Hvordan bruker jeg internett, til å skaffe meg informasjon om saker og ting?» Det er mye mer fornuftig bruk av både min og din egen tid. Uansett hvilken kilde man henter frem, eller hvem som uttaler seg, så vet både du og jeg at du ikke er interessert i å få ett tall, bare en mulighet til å enten rakke ned på kilden, eller avvise den totalt. Så vidt meg bekjent, så eksisterer det ikke ett konkret tall, eller noen form for empiri på dette, noe jeg tror du vet godt selv også. Men det skal ikke mye til for å komme over veldig mye ekstremistisk grums hvis man bruker nettet, utenom kun kommentarfeltene til noen ymse nettaviser i Norge. Hvis du virkelig bryr deg om dette, så ta deg noen Google-søk rundt det du lurer på, så skal du se at du finner iallefall en pekepinn på hvordan den gjengse oppfatningen av islam er blant de troende.

 • Nicolai Nilsen

  Hvem utgjør den største trusselen I dag og årene som kommer? Hvilke land er det krig I? Hvilke land kommer det flyktninger fra? Hvilken religion er det I landene det er krig? Is, boko Haram, taliban og al shabab, er de kristne eller? Om du mener at kristendommen er den største trusselen må du lese litt aviser å sånt… jeg er ikke religiøs men har ikke noe problem med å se at islamister utgjør den største trusselen.

 • Kalle

  Visste at det bare var ett tall du fant på,var derfor jeg spurte om dokumentasjon.Fint at du innrømmer at du løy,men du hadde ikke trengt å skrive ett så langt innlegg for å si det.

  God jul :)

 • Kalle

  Setter forresten pris på om du lar meg bestemme hva jeg mener,synes det blir litt for dumt at du skal bestemme det.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Forsvarer ingen nazister, verken Raja eller denne forskrudde jødehateren Glibert!

 • Frank LOslo

  Tjomlid linker til tidligere «blogger» og ganske morsomt at han har en standard for å kritisere kirken og ett annet for å kritisere islam. Eller har du bytter standpunkt?

  Tjomlid verbale overgrep fra kirken.

  » I  hvilken grad skal kirken slippe unna med denne type horrible utsagn til dalens barn og ungdommer? Hvor står «Kyrkja i Sirdal» på disse sakene i dag, og hvilke budskap gir de til lokalsamfunnets unge i 2007? Har kirken sluttet med slik mental forpesting, eller tillates fortsatt en hver form for verbale overgrep så lenge det sies i Guds navn?

  Dessverre råder en frykt for å si dette offentlig, som om religion er noe som har krav på et spesielt vern mot kritikk, og derfor ser man få som tør gi sin støtte skriftlig. Jeg deler ikke denne frykt eller meningsløse religionsrespekt, og tar gjerne ordet for å motsi flere religiøse provokasjoner. Religion må holdes opp i lyset for kritisk granskning på samme måte som enhver annen offentlig sak.

  I mine Ten-Sing dager fortalte en av de kjente og kjære lokale andaktsholdere oss ungdommer at homofili var synd. Jeg vet i dag at det i denne forsamling av ungdommer satt minst en homofil, kanskje flere, og det er dypt tragisk at disse skal påføres skam og smerte gjennom å bli fordømt av en av sine forbilder. At en annen av andaktsholderne også uttalte, riktignok i privat sammenheng, at homofile ikke burde være lov i militæret fordi man kunne aldri stole på dem i en krigssituasjon, gjør ikke saken bedre.»

  Men nå er homohat fra en «kjær» muslim som driver med hjelpearbeid er helt ok? Du tror ikke han påfører unge muslimske homofile skam og smerte?
  Han sa vel å at homofili er noe du velger å bli, tror han,måtte bare sjekke med moskeen først, Iflg hans egne uttalelser på dagsnytt 18.
  Hva tror du muslimske homofile, lesbiske og transgenderpersoner tenker om sin legning når kjente og prisbelønte muslimer sier de skal straffes for sine lyster og følelser?

  Kanskje på tide å ta ett standpunkt å holde seg til det, ikke unnskylde at noen har lov å rakke ned på de I religions navn, mens det er forkastelig menneskesyn når en annen religion, som du tørr å kritisere, sier det samme.

  Og der er sånne vinglete holdninger, blandet med vi har alltid rett holdningen deres som gjør det helt absurd å skulle ta dere seriøst

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Nei, når hun fortjener kritikk, enten for det ene eller andre, så kommer jeg på banen. Ikke vær engstelig!

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Har jeg gjort det? Du må jo være helt skrudd både her og der!

 • Kalle

  Det var mange spørsmål…Den største trusselen mot hvem/hva?Det er krig i mange land,du kan finne ut mer ved å lese nyheter.Det kommer flyktninger fra flere land,det kan du også finne ut ved å lese nyheter.Det er forskjellige religioner i landene det er krig i,det kan du finne ut ved å lese både bøker og nyheter.IS,boko haram og al shabab er ikke kristne nei,de er terrororganisasjoner.Setter pris på om du leser hva jeg skriver istedet for å finne på ting om hva jeg sier og mener.Islamister er ikke den største trusselen nei,den største trusselen er onde mennesker uavhengig av hvilken fantasifigur de sier de tror på/kjemper for.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Du viser atter en gang at du ikke har stort å fare med. Raja burde ikke ha blitt valgt til årets Osloborger, men å drive med mobbing og hetsing av ham dag etter dag burde alle holde seg for god til, inkludert du selv. Akkurat dette er visst vanskelig å forstå for enkelte? Men så er det vel ikke så mye bak pannebrasken på flere av dere mest hatske inne på diverse debattfelt.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Skrev for to-tre dager siden at Aftenposten har gjort en sabla dårlig jobb! Men jeg driver ikke med mobbing, og det bør du heller ikke gjøre

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Tror ikke du, Glibert, skal snakke om hat, du som hater jøder, muslimer og alt mulig mellom himmel og jord.

 • Åherregud!

  Jeg løy ikke, jeg bare argumenterte på like tynt grunnlag som du gjør. Jeg har heller ikke interesse av å bestemme hva du skal gjøre, bare kommer med velmenende råd om hva jeg tror er det beste for deg. Men jeg regnet igrunn ikke med at det var til interesse for deg uansett. Kverulere, sette andre til veggs og ellers bare være en «social justice warrior», eller «tastaturkriger» på godt norsk, er vel alt du ønsker å oppnå. Forøvrig synes jeg YouTube klippet litt lengre oppe i tråden her beskrev veldig godt hvordan jeg tror du er. Så anbefaler deg å se det, hvis du trenger litt selvinnsikt. God Jul!

 • Frank LOslo

  Fint at det står det, men kan du ikke sette handling til ordene dine og holde en mohamed tegning utstilling på Grønland torv, så kan vi prate etterpå.

 • Kalle

  Du løy,du sa ett tall som ikke stemmer og visste at det ikke stemmer.Du innrømmer i tillegg at du lyver,da kan du ikke si at du ikke lyver.Det blir for dumt.

 • Kalle

  Jeg har vist tegninger av muhammed til muslimer og de synes det var fine tegninger.Vil du prate om det eller må jeg holde en stor utstilling for at du skal være fornøyd?Jeg lover at jeg skal holde en utstilling hvis du lærer deg orddeling… ;)

 • Nicolai Nilsen

  Gjør du deg så dum? Det er retoriske spørsmål som jeg vet svaret på, brukt for å vise hvem som står for drap, terror og krig. Som en ekte sosialist skriver du at det var kristne som startet begge verdenskrigene, men når det er muslimer som utfører terror og drap er de onde mennesker uten religion… sharialover er guds lover, altså det som står I de hellige bøkene skal være loven. Felles for alle de muslimske terrergruppene er at de vil ha det innført.

 • Åherregud!

  Uffda, så slemt gjort. Buhu! Skal jeg lære deg å bruke Google forresten?

 • Kalle

  Du fikk virkelig ikke med deg poenget du… :D For å bruke dine ord : «Gjør du deg så dum?»Du vet ikke at mange av krigene er startet av kristne du?Da vet du kanskje heller ikke at muslimer flest ikke tolker koranen bokstavelig?Det som er felles for de fleste «terrergruppene» er at de er ute etter makt og penger,de bruker bare religion som en unnskyldning…Omtrent alle,bortsett fra sånne som deg,vet det.

  Siden du prøver iherdig på både personangrep og hersketeknikker og er dårlig på å skrive norsk så går jeg utifra at du er en iherdig innvandringsmotstander?

 • Kalle

  Ikke slemt gjort,det gjør bare at du blir sett på som en som ikke har noe bedre å komme med enn løgner…Jeg kan selvsagt bruke Google,men ser ingen grunn til å bruke det for å finne dokumentasjon på en påstand som du kommer med.

  Skal jeg lære deg hvordan vi voksne diskuterer så du slipper å drite deg enda mer ut?Kan f.eks nevne at man kommer langt med å være høflig og forholde seg til fakta fremfor å lyve…

 • Skelethor Hadesguard

  Du er en av dem som dropper juletreet i jula du da?

  Siden bibelen beskriver dette som avgudsdyrkelse (Jer. 10, 3-15).

  Eller du dropper vel hele jula, for alle vet jo at Jesus ikke ble født i desember, og at jula er feiring av solguden?

  Presanger dropper du ihvertfall? Utgangspunktet for skikken er jo å gi til de fattige: reinspikka sosialisme.

 • Stian Bjøntegaard

  Carrey er en av mange som er skeptisk til vaksiner, som er en av farmasiindustriens melkekuer. Men med Tjomlids syn så er han en forferdelig motstander. Må jeg frem med mindre skjeer?

 • Sigmund Sognefest

  Jeg vet ikke hva du snakker om. Hvis du ikke er klar over det, kan jeg opplyse at Hamas styrer Gaza, og de er ikke noe godt styre, dessverre. Forøvrig har jeg aldri vært i Gaza og har derfor ikke førstehånds kjennskap.

 • Skelethor Hadesguard

  De fleste andre, ja.

  Men ikke i kommentarfeltet……..

 • Kalle

  » vaksiner, som er en av farmasiindustriens melkekuer» Den påstanden er så spinnvill at den må du dokumentere for at noen skal tro på den.

  I Norge har vi 90-97 % vaksinedekning,så det er veldig få som er imot vaksiner.De få som er det forsvinner jo av seg selv,så innen få år er de borte alle sammen heldigvis :)

  Det at du synes det er greit å spre feilinformasjon og ønske at andre folk skal bli syke og dø betyr ikke at andre gjør det,så vi normale mennesker ser på vaksinemotstandere som onde mennesker.

 • Nicolai Nilsen

  Det her blir for dumt. Du snakker om Hersketeknikk og personangrep. Les igjennom din egen tekst.

 • Ole J

  Det er vel du som stort sett sprer hat her, samt støtter de som sprer hat.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Den forsøker vel å si noe om virkemidlene IS bruker for å rekruttere, eller hva?

 • Kalle

  Menneskehaterne i kommentarfeltene har heldigvis ikke noe å si i samfunnet,de er så få og dessuten er de ikke akkurat smarte nok til å få til så mye…Se bare på Maxipadden og pegida,de har ikke fått til noe annet enn noen koselige spaserturer med noen få ensomme sjeler :D

 • Kalle

  Morsom du,håper virkelig at du ikke er seriøs :D

 • Kalle

  Jeg har vel lov å drive med personangrep og hersketeknikker selv om jeg ikke er innvandringsmotstander vel?Jeg gjør det bare for å komme ned på samme nivå som den jeg diskuterer med,oppfører meg ordentlig når jeg diskuterer med voksne :)

 • Åherregud!

  http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Vi-befinner-oss-i-en-krig-mellom-verdier-7902898.html

  http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/07/24/438257.html

  https://www.document.no/2015/11/hver-femte-britiske-muslim-har-sympat-med-is-krigerne/

  http://www.tv2.no/a/3096476

  Her er ett par artikler etter ett kjapt Google søk. Si meg, hva ville du med denne dokumentasjonen? har du intensjon om å lese den? Tallet jeg kom med var ikke løgn, ettersom jeg ikke vet hva tallet er, dermed var det en påstand, uten dekning fra min side, for jeg klarte å se hvor latterlig spørsmålet ditt var . Jeg skrev ikke at det var fakta. Som med alt rundt akkurat dette spørsmålet, så finnes det IKKE noe empiri, så er spørsmålet hvilke kilder man finner mest troverdige(noe du burde vite, hvis du er en voksen debattant, som er ute etter å diskutere, fremfor å stille teite spørsmål hele tiden, til alt og alle). Vel, om man tar ett veldig lavt tall på sympatisører, på rundt fem prosent, så er man fortsatt oppe i ca 60 millioner muslimer. Det er en del, hvis du ikke har tenkt over det?

 • Skelethor Hadesguard

  Hehe, sant nok.

  Men å lese kommentarfeltene er deprimerende i lengden.

  Og det er bekymringsfullt hvordan kommentarfeltene fungerer som ekkokammer for laverestående individer.

  Absurde ideer som de ellers i samfunnet ville blitt latterliggjort og imøtegått for, får de her bekreftelse for, og stadig færre normale mennesker gidder å delta i det som kunne vært konstruktive debatter.

  Det hele er egentlig ganske trist.

 • Thomas KP

  He he, ingen argumentasjon, bare nok et forsøk på hersketeknikk..

 • Kalle

  Så hvis 60 millioner som du sier støtter terror,hvorfor er det da ikke mer terror??
  Jeg ville ha dokumentasjon for å se om tallet du oppgav stemte,men siden det bare var løgn så er det jo ikke noe dokumentasjon å legge frem…Siden du kan finne på ting og fremsette de som fakta,er det greit om jeg også finner på noe?Kunne godt tenke meg å si noe sånt som at folk som gjemmer seg bak falske navn på internett egentlig er roboter som har som mål å starte 3. verdenskrig….Eller er det bare du som kan finne på ting?

 • Kalle

  Heldigvis har de fint lite argumenter og fakta å komme med,er stort sett løgner og påstander :) Det skulle vært flere normale mennesker med i debatten,det er ikke lett å holde en diskusjon når man hele tiden blir møtt av avsporinger og andre barnsligheter…

 • kenneth hovestøl

  Etter å ha lest dette. Så tenker jeg at Tjomlid prøver å uskadeliggjøre brodden.
  – Men det han egentlig gjør, er å tilføre mere gift, i debatten.

 • Thomas KP

  Så en muslim fra Norge skal da rettmessig ønske død over alle jøder, barn som voksne?

 • Thomas KP

  Du legger premisser som ikke finnes, da får du heller ikke svarene du søker!

 • Åherregud!

  Du stilte ikke spørsmålet til meg din gjøk. Tror du finner på nok som det er allerede, men be my guest. Dette er ett diskusjonsforum, hvor det det som skrives ikke har dokumentasjonsplikt, eller i alle tilfeller bør tas så seriøst. Slutt å spill så forferdelig dum. Det er nok av terror i midt-østen og andre muslimske land. Skal jeg finne kilder og videoer til deg? Grunnen til at det ikke har vært mer her(enda), er at selv om vi har en del kebabsjapper i Norge, så er ikke muslimer i en så stor prosentandel i Norge enda. Integrering har delvis fungert, men hvis vi fortsetter å ta inn alt som banker på døra vår, så skal vi nok få se mer segregering og terror anslag også i en gang så trygge og gode Norge.

 • Sigmund Sognefest

  Hvorfor skriver du dette til meg?? Uforståelig

 • Sigmund Sognefest

  Hvorfor skriver du dette som en kommentar til meg? Har ikke nevnt dette med et eneste ord. Følger du ikke med??

 • kenneth hovestøl

  «..og stadig færre normale mennesker gidder å delta i det som kunne vært konstruktive debatter.»

  – Og da er vel disse normale menneskene noen feiginger da vel? Som ikke vil stå opp for det som er normalt. Og i tillegg støtte de få normale som ennå står på barrikadene i debattfloraen.
  – Eller har de normale gitt sin falitt erklæring ved ikke å slutte opp i debattene?

 • Kalle

  Stilte ikke deg det spørsmålet nei,men du svarte.
  Ikke kall meg gjøk er du snill,synes det er så teit når voksne oppfører seg som små barn…
  Det er ikke dokumentasjonsplikt nei,men hvis du vil bli tatt seriøst noe sted så må du nesten fremlegge dokumentasjon når du kommer med en påstand som enten er spinnvill eller direkte usann.
  Midt-østen er ikke ett land,du bør ikke kalle andre dumme når du ikke engang vet det..

  Det blir nesten litt morsomt når en løgner som deg beskylder andre for å finne på ting,men bare nesten…

  Hva gjør at de 60 millioner,eller enda flere, muslimer som støtter terror ikke utfører mer terror?Disse tallene er fra deg,jeg antar de er mye lavere men bruker de for at du skal se hvor ulogisk det hele er…

 • Kalle

  De er ikke feiginger,antar heller at det skyldes det enkle faktum at menneskehatere/innvandringsmotstandere heller tyr til personangrep,trusler og sjikane fremfor argumenter…

 • Kalle

  Skal man dømme utifra oppslutningen til pegida og de andre gutteklubbene så er det ikke så mange støttespillere de har…Så vi kan trygt anta at vi normale er i klart flertall :)

 • kenneth hovestøl

  Det stemmer nok det…..på begge sider….tenker jeg.

 • Andre Olesen

  Dumheten lenge leve! Heia Tjomlid!
  Du gjør deg dummere enn du er, hvis ikke er det dårlig stilt!
  Chris Brown har ikke fått pris for kampen mot vold!

  Roman Polanski har ikke fått pris for mest fremstående borger!
  Osloborger er en som går foran med godt eksempel, en vi ser opp til,
  Det var mange andre blant de som jobbet på Tøyen som kunne velges og
  som også er gode eksempel.

 • kenneth hovestøl

  Tar du alle unormale debattanter for pegida tilhengere?

 • Kalle

  Nei,bare innvandringsmotstandere/menneskehatere.Hvordan det?

 • Kalle

  Bare å se igjennom kommentarene her inne det,så ser man at det stemmer. :)

 • Åherregud!

  Hehe.. Ingen fare, jeg blir tatt seriøst av de jeg ønsker å bli tatt seriøst av. ;)
  Jeg har lagt frem dokumentasjon på utallige nettfora til slike som deg tidligere, men har funnet ut at det ikke hjelper noe, for dere er ikke ute etter dokumentasjonen som fremlegges allikevel. Hvis dokumentasjonen er vanntett, så hopper dere videre til neste debattant i rekordfart og lar være å svare noe mer. Slik fortsetter dere det utrøttelige spillet dere holder på med gang på gang, så ikke rart noen av oss blir veldig lei av den type retorikk, når det aldri kommer noe saklig tilbake. ;)

 • Brian Cohen

  Laverestående individer, faktisk.

  Til å være «tolerante» og «menneskekjære» bruker dere ord som er veldig lik de nazistene brukte, skapislamister og forrædere mot demokrati og menneskerettigheter.
  P.S.: du har fortsatt ikke svart på spørsmålet mitt i tråden til Stavrum.

 • Arne Leif Hofgaard

  Jeg skrev «de aller fleste kristne organisasjoner», ikke ALLE

 • Kalle

  Er nok lettere å bli tatt seriøst uten dokumentasjon i de nettforaene du henger på enn her som det er folk med utdanning…Kommer du med dokumentasjon som tilsier at jeg har feil så endrer jeg selvsagt meningen min,er ikke så dum at jeg fornekter sannheten.

  Merkelig hvordan alle innvandringsmotstandere/menneskehatere som blir spurt om dokumentasjon nekter å fremlegge den og bruker nøyaktig samme unnskyldning som deg : «dere vil ikke ha den og når dere får den vil dere ikke tro på den.» Hvordan kan det ha seg,er det noe dere blir lært opp til på livets harde skole eller noe lignende?

 • Brian Cohen

  Du mener: det skulle vært flere som deg med i debatten, fordi du foretrekker et ekkokammer foran en debatt? Den som kommer med avsporinger og ikke har argumenter er faktisk du.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Men jeg kommer ikke opp på ditt nivå. Det skal det nemlig mye til for å gjøre.

 • Brian Cohen

  Siri Martinsen ville nok likt Hitler fordi han var så snill med hunden sin.

 • Kalle

  Du bruker mange av de samme ordene som Hitler brukte,betyr det at jeg kan sammenligne deg med Hitler?Du bruker også de samme ordene som både seriemordere og voldtektsmenn,betyr det at jeg kan sammenligne deg med de også?

 • Brian Cohen

  Jasså, og det kan du bevise? Sett i gang.

 • Kalle

  Jeg har ikke sporet av,jeg følger bare motparten sin avsporing.Jeg har mange argumenter og fakta i ryggen,hvorfor påstår du noe annet?Jeg foretrekker en debatt med voksne folk som ikke slenger dritt om noen som er uenige med de.

 • Åherregud!

  Fordi å sympatisere med terrorister, ikke er ensbetydende med å være en terrorist. Det er kun mindre begavede personer som tror det. Men sympatisører bidrar til at de virkelig ekstreme og totalitære fundamentalistene får slå rot i samfunn de sprer seg til. Veldig mange mennesker er sauer, som helst vil at en stat, eller lignende former skal ta vare på dem, slik som sosialistene. Løgner , bedrag og propaganda er virkemidler som blir brukt for å styre en befolkningsgruppe etter deres politiske, religiøse, (eller hva det måtte være) ideologi. Hvis du gadd å lese noen av linkene jeg fant frem til deg, eller gjør ett kjapt Google søk selv, så ser du at 5% av verdens 1,5-1,7 milliarder muslimer, er ikke ett høyt tall på sympatisører til forskjellige ekstreme muslimer, samt sharia lover.

 • Kalle

  Kan nesten garantere at Hitler sa alle disse ordene en eller annen gang,bare at han sa de på tysk : «Jasså, og det kan du bevise? Sett i gang.Laverestående individer, faktisk.

  Til å være «tolerante» og «menneskekjære» bruker dere ord som er veldig lik de nazistene brukte, skapislamister og forrædere mot demokrati og menneskerettigheter.
  P.S.: du har fortsatt ikke svart på spørsmålet mitt i tråden til Stavrum.»

  Sånn,da var det bevist.Skal du motbevise det så må du si at han ikke pratet,men det gjorde han jo beviselig….

 • Brian Cohen

  Tror neppe det der holder i en rettssak, Erasmus Montanus. Prøv igjen – dette holder ikke til 6.0 i stil en gang. Du bommet ikke bare på hoppkanten; du er i feil bakke.

 • Arne Leif Hofgaard

  Som det ble påpekt i medier her forleden, «norsk politi har ikke, til tross for informasjoner fra Interpol, etterforsket norske som har økonomiske interesser i «flyktning»-trafikken, selv om de SER norsk boende fremmed-kulturelle som har tett kontakt med nye ankomne «flyktninger».

 • Kalle

  «Fordi å sympatisere med terrorister, ikke er ensbetydende med å være en terrorist.» Det er jo noe alle vet.Men tallene tilsier at det bør være en god del av de igjen som er terrorister,så spørsmålet blir jo da: Hvor er alle de terroristene?? Resten av påstandene dine gidder jeg ikke å kommentere,forholder meg heller til saken som blir diskutert jeg :)

 • Åherregud!

  Hehe.. Jeg har hengt på dette nettforaet en god stund, men du skjønner, jeg har ikke til vane å kommentere alt og alle, bare for å gjøre det i alle sammenhenger. Ting jeg ikke bryr meg om, eller har peiling på, holder jeg meg for god til å svare på, og heller bruker det som en anledning til å lese andre sine svar og kanskje lære noe, istedenfor å leke «besserwisser».

 • Brian Cohen

  Ja, det påstår jeg. Du kan jo f.eks. begynne med å forklare hva som er så bra med sharia og hudud, og hvorfor det er «islamofobi» å kritisere dette.

 • Kalle

  Så du prøver altså å si at Hitler IKKE har sagt noen av de ordene??Den påstanden er så drøy at du må bevise den,jeg nekter å tro at Hitler aldri sa f.eks «sett i gang» eller «individer».

 • Ole J

  Nå må du tørke fråden rundt munnen og ta det litt rolig.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Nei, det er ikke kristendommen som har bragt vår sivilisasjon der vi er i dag. Vi er der på TROSS av kristendommen. Takk heller de som tenkte nye tanker under renessansen og i opplysningstida, og de som tok et oppgjør med kirka på og dens autoritet langt senere.

 • Kalle

  Det kan du finne ut selv,det står masse om det på nettet og det er urelevant for denne diskusjonen.Det er ikke islamofobi å kritisere dette,ikke prøv deg på å innta offerrollen sånn som dere pleier.Du bør google islamofobi,kanskje du finner ut hva det betyr :)

 • Kalle

  Så du har hengt her en stund,men har ikke lært deg at usannsynlige påstander må dokumenteres??Det nekter jeg å tro på,høres veldig usannsynlig ut.

 • rettfralevra

  FN resulosjon i 1947 om tostatsløsning som jødene godtok og dannet et demokratisk land i motsetning til araberne som valgte krig og terror og Israel okkuperer intet land. Du har tydelige hull i dine kunnskaper og kjenner muligens bare historien fra en part. og den parten du støtter er terrorister. Israel som nasjon er godkjent i alle internasjonale fora og det for mange 10 år siden. Fred kan det bli den dagen Hamas akseptere Israel sin rett til å eksistere.

 • Arne Leif Hofgaard

  Leo Osvald Eide.
  Og «a»P hadde parti-leder og stortingsrep. som stadig var på fylla i grad som førte til at GRO tok tak og fikk han kastet som «a»P. leder.
  Men hva har personene Steen og Sandberg med forholdet rundt Moshan Raja å gjøre?
  Ingen av dem har noen gang blitt foreslått som årets Oslo-borger.

 • Kalle

  Frelsesarmeen er en av de største,var derfor jeg nevnte den.

 • rettfralevra

  De du mener er vel av norges største » troll «.

 • Brian Cohen

  JEG vet hva sharia og hudud er, det gjør kanskje ikke du? Derfor du er så redd for å svare?

  Videre har du gjentatte ganger sagt at islamister ikke er farlige. Altså mener du at ISIL ikke er farlige. Det er du ganske alene om å mene her i landet, med unntak av Ubaydullah Hussain, Arfan Bhatti og kretsene rundt dem.
  Er du stolt?

 • Brian Cohen

  Islamofobi er et begrep oppfunnet av islamister, brukt av idi%ter for å kontrollere feiginger.
  Hvor i denne regla hører du hjemme?

 • Kalle

  Jeg skrev hvorfor jeg ikke vil svare,hvorfor leser du ikke det jeg skriver?Jeg har ikke sagt ISIL ikke er farlige,hvorfor påstår du det??Hvorfor kan du ikke bare lese det jeg skriver istedet for å finne på ting??

 • Kalle

  Hehe,det var litt av en påstand å komme med av en som ikke klarer å skrive idioter engang…Hvilen regle snakker du om?Den eneste jeg har sett bruke uttrykket islamofobi her er deg,det betyr ifølge deg at du er en idiot…Kanskje du bør tenke litt mer før du skriver,så slipper du å kalle deg selv idiot…Bare ett lite tips ;)

 • Åherregud!

  Spør du meg hvor terroristene er? haha.. dette tar virkelig kaka over teite spørsmål du lirer utav deg. Skal jeg dokumentere hver eneste terrorist og hvor han befinner seg også da eller?
  Står det terrorist i panna på en terrorist?(ett spørsmål på ditt saklighetsnivå. Det går nok rundt mange «tikkende bomber» i samfunnet vårt. Noen reiser til Syria og kjemper med IS der, eller i andre terror «organisasjoner/nettverk», noen sitter vel kanskje og planlegger terroranslag, noen blir vel oppdaget av PST og andre internasjonale politimyndigheter. Bare en ting er sikkert, og det er at terror vil vi få se mer av, men vi vet ikke når, hvor eller hvem som slår til neste gang. Krig mot terror er en krig mot en usynlig fiende, som ikke bærer ett flagg på brystet, som forteller om nasjonalitet, ideologi, eller religiøs overbevisning. Men å bruke retorikk som at fordi det ikke er mer terror i Norge, så kan vi invitere alle potensielle trusler inn i landet og vente til det smeller. For det er alltid best å være «etterpåklok», det vet vi alle. PST har ikke kontroll på hvem vi tar inn i landet, så vi tyr til bevæpning istedet, mens vi venter på litt action ifra de ekstreme som sitter i en kjeller og planlegger neste terroraksjon. Hvis du seriøst kan komme med ett godt saklig og godt argument til hvorfor dette er en god ide, så skal jeg ta av meg hatten for deg, hvis ikke, så synes jeg vi kan legge denne debatten død og gjøre noe mer fornuftig på selve julaften. :)

 • Åherregud!

  Du får lese mine tidligere innlegg da, for det er ikke så mange av dem. Hvor mange prosent av dine over 6000 innlegg er saklige og seriøse da? Hvis du låser opp profilen din, så kan jeg godt telle. Tipper det ikke er mange ;)

 • Kalle

  Jeg spør deg ikke om det nei.Gidder du å lese hva jeg skriver før du svarer?Resten av påstandene dine er ikke verdt å bruke tid på,du finner jo bare på ting istedet for å lese hva jeg skriver.

  God jul,jeg gidder ikke bruke tid på sånne som deg.

 • Kalle

  Det er mange useriøse innlegg der,for jeg må stadig svare på usakligheter fra sånne som deg.Men jeg lyver aldri :)

 • Åherregud!

  Nå er det du som er en løgner her.

  Sitat: «så spørsmålet blir jo da: Hvor er alle de terroristene??»

  Du gidder ikke bruke tid på saklighet nei, men det visste jeg jo ifra første stund og har påpekt det en stund. Men du beviser jo bare det jeg har sagt hele tiden. Fortsatt God Jul!

 • Kalle

  Riktig,du fikk det jo med deg jo :D Som du kan se så lurer jeg på hvor alle de terroristene er,jeg lurer ikke på hvor hver enkelt av de oppholder seg.Jeg lurer på hvorfor det ikke er mer terror når de har så mange støttespillere og så stort rekruteringsgrunnlag,men det skjønte jo tydeligvis ikke du…Må du virkelig ha alt inn med teskje eller er du bare vrang for å være vrang??

 • Kalle

  Jeg bruker heller tiden min på saklighet,fremfor å «diskutere» med en som lyver om meg og mine meninger.Ser ikke på det som en diskusjon,ser på det som barnslig dumhet fra motparten.

 • Tenor

  Jøde?

 • Åherregud!

  Du gjorde det nettopp i forrige innlegg. ;)
  Du har faktisk enda ikke tatt meg i en løgn, det er jo det artigste faktumet i denne diskusjonen vi har hatt. Hvis du spør meg om meningen med livet og jeg svarer; «å leve», så kan du spørre om dokumentasjon og kalle meg for en løgner om jeg ikke kan dokumentere det. Men det er bare en tankefeil ifra din side, ingenting annet. Fra min side kan det være en teori, ett argument, en overbevisning, en lite overveid tanke, men aldri en løgn. ;)

 • Kalle

  Sier du noe du vet ikke stemmer så er det en løgn.Er det bare noe du tror så må du si det,for jeg kan ikke lese tankene dine skjønner du.Eller,skjønner du det?

 • Åherregud!

  Hvis du skal være så generaliserende, så kan jeg med trygghet påstå og fastslå at flesteparten befinner seg i muslimske land (iallefall inntil videre). Frem til vi inviterer alle hit til oss.

 • Åherregud!

  Du har ikke brukt en setning av det du har skrevet til meg ennå, til noe saklig, kun Ad-hominem. Prøv litt hardere på den saklighetsbiten du. ;)

 • Kalle

  Du kan ikke fastslå det uten videre,men du kan fremsette en teori om at det er sånn.Skal du fastslå det så må du kunne dokumentere det.

 • Kalle

  Den påstanden er ikke sann.Gir opp,du får komme tilbake når/hvis du slutter å finne på ting…Svarer deg ikke mer,du juger for mye til at jeg gidder :)

  God jul

 • Åherregud!

  På generelt grunnlag, så trodde jeg det var noe slikt. Har vel lest kilder om har operert med 6-7/10 sympatiserer også, men siden du har vanskelig for å forstå enkle begrep, så er ikke kilden mer troverdig enn din egen overbevisning når det ikke foreligger noe empiri på dette området. Jeg påsto ikke at det var sannhet og heller ikke at det var noe jeg trodde, jeg forklarte hva det var, når du spurte. Jeg slengte som sagt bare ut ett tall, for jeg visste det ikke hadde noe relevans til din videre «saklige» diskusjon uansett. Men at du kaller det for løgn er bare artig. ;)

 • Åherregud!

  ZzZZZzzzzZZZzzz…

 • Åherregud!

  Finn en saklig setning ifra deg selv da, jeg utfordrer deg. Ad-hominem.

 • Skelethor Hadesguard

  Når saklighetsnivået synker under null, så er det rett og slett ikke interessant å delta i diskusjonen lenger.

  Og det ser vi desverre litt for ofte, slik som her.

 • Astraios

  Du får lese deg opp på islamistisk ideologi og politikk – og hvorfor flykter folk fra den mon tro? Lese litt om sharia, deres syn på demokrati, likestilling, homofili, vantro osv osv. Har du et godt svar?

 • Skelethor Hadesguard

  Nå er ikke jeg spesielt tolerant eller menneskekjær, jeg bryr meg stort sett bare om mine nærmeste.

  I tilfelle du lurte, så er du definitivt blant gruppen laverestående individer.

  Det faktum at du ikke engang skjønner at du har fått svar på spørsmålet ditt opptil flere ganger beviser poenget mitt.

 • Bjørn

  Man kan lure på om du har vært edru når du har skrevet dette, man kan lure på om du befinner deg i en sinnsyk tilstand.

 • Bjørn

  Du argumenterer som mor Nille.

 • Ingen kommentarer er slettet.

 • Ingen kommentarer er slettet. Ro deg ned.

 • Rart at de som synes å bruke kommentarfeltene mest ivrig er de samme som aldri forstår hvordan kommentarfelt fungerer. Ingen av dine kommentarer er blitt slettet.

 • Sajber

  Har du en link der du tar for deg uttalelsene til Raja slik du påstår?

 • Rasmus Jørgensen.

  Raja hjalp riktignok muslimer som ham selv.
  Men ville han hjulpet til dersom «flyktningene» hadde vært for eksempel jøder, kristne, kinesere eller øst-europeere?

 • Sajber

  Rusmidler trenger ikke «oppfinnes» når de kommer i naturlig form.
  De oppdages og menneskeheten har ruset seg i tusenvis av år :)

 • Sajber

  Du har altså ikke fått med deg Tamiflu skandalen?

 • Sajber

  Barnslig. Du vet godt hvilke begreper det dreier seg , men er såpass feig at du forsøker å avspore.

 • Sajber

  Ikke tilfeldig at det er Støre som åpner for gjeninføring av blasfemi paragrafen.

 • Brian Cohen

  Hva er så grunnen til din hjertevarme overfor islamister? Fordi du selv er blant dem?

 • Glibert

  Satan er denne verdens «gud», og du er en av satans tjenere.

 • Brian Cohen

  Sliter du med å lese? Jeg skrev at du har sagt at *islamister* ikke er farlige. Det er ganske avslørende at du nå prøver deg med «jeg har ikke sagt ISIL ikke er farlige»… svakt, men på forventet nivå fra en løgnhals og en islamistlakei og forræder mot menneskerettighetene.

 • Gregers21

  Han hadde mott opp med palestina skjerf og kastet stein mot de frivillige

 • Gregers21

  Jeg beklager paa vegne av oss nede i Oslo som paa ingen maate har Raja som aarets osloborger !

 • Brian Cohen

  Mulig det, men vi hadde ikke vært der om det var islam som måtte temmes.
  Det er jo som kjent «rasisme» og «islamofobi» å kritisere islam og islamske mørkemenn. Les f.eks. hva Skeletor og Kalle skriver.
  …og unnlater å svare på.

 • Brian Cohen

  «Nå er ikke jeg spesielt tolerant eller menneskekjær»

  Nei bevares, det har vi skjønt for lenge siden, islamist. Du skiller deg således heller ikke spesielt ut blant andre islamister.

 • Apocalypticia

  Vet hvordan dette høres ut.

 • Brian Cohen

  Beklager, men jeg lar meg ikke kontrollere av skapislamister som prøver å skremme folk til taushet ved å ty til det komplett meningsløse ordet «islamofobi».
  Spørsmålet er om du er islamist, en idi%t eller en feiging? Eller kanskje du er rene kinderegget, og faller inn under alle tre kategorier?

 • kenneth hovestøl

  Det er vel en definisjon på hva og hvem som mener det da.
  – Det jeg tenker på er at de som er saklige mister «makten» når de ikke gidder å svare/kommentere mot de som ikke er sakelige.

 • Brian Cohen

  Var indianere som var imot storinnrykk av europeere også «menneskehatere»?

 • Brian Cohen

  Så du innrømmer at du er en menneskehater? Argumenter har du jo aldri hatt… Det ser jo alle nedover i tråden her.

 • Frank LOslo

  Så da er det bare å begynne å klistre opp tegninger av mohamed på Grønland, da jeg kan orddelingsregler, selv om det du egentlig mente var vel særskriving:-) altså sammenskriving av ett flere leddet ord. Så før du prøver deg på herskerteknikker ved å påpeke «skrivefeil», bør du I det minste lære deg forskjellen på orddeling og særskriving, ellers funker ikke teknikken din:-)

  Så når kan vi forvente utstillingen din?

 • Brian Cohen

  Nei, det har hun ikke. Det er tøvprat.
  At den er gjennomsyret av PKere er en annen sak, men det fins bra sosialister og det fins bra kapitalister.

 • Glibert

  UDi «vurderer» bare de som ikke er muslimer blandt disse «flyktningene» Om det i det hele tatt er noen av dem som ikke er muslimer da.

  Det hele dreier seg om en politisk agenda, og formålet er folkemord på hvite etniske nordmenn.
  http://whitegenocideproject.com/about-white-genocide/

  http://incogman.net/2015/09/the-planned-genocide-of-white-europeans/

  http://whitegenocideproject.com/dalai-lama-opposes-mass-immigration-into-europe-says-immigrants-should-stay-in-their-own-countries/

  Vi skal mao utryddes og erstattes med muslimer fra midtøsten og Afrika.
  Disse som kommer hit er mao en invasjonshær, de er IKKE flyktninger, ordet flyktninger brukes bare for å gjøre det hele mer spiselig for folket, og lure folk til å akseptere sin egen utryddelse.

 • Brian Cohen

  Neimen helledussen! For et nivå… Du tror narkotika er noe som er «oppfunnet» nå nylig altså? Ynkelig…

 • Brian Cohen

  Joda, man kan nemlig være helt og skurk på én gang. Det er fullt mulig å f.eks. kritisere Hitler for massedrap på mennesker, men samtidig se opp til ham fordi han var så snill med dyr.
  (advarsel: dette er skrevet med en god porsjon sarkasme)

 • kenneth hovestøl

  «Skal man dømme utifra oppslutningen til pegida og de andre gutteklubbene så er det ikke så mange støttespillere de har…»

  – Her dømmer du ut i fra en oppslutning. Gjør du det med innvandringsmotstandere/menneskehatere også?
  – Jeg vil påstå at du legger selv føringen til dine meningsmotstandere ved å kalle dem for menneskehatere. Og at du definerer motstandere som hatere i samme konteksten sier vel litt om deg og de normale?

 • Glibert

  Det er du som påstår det, jeg har aldri sagt at jeg hater noen mennesker.

  Me det er jo slik vet du, at de som selv er full av hat tilegger gjerne andre mennesker de samme egenskapene.

  Disse menneskene som er blindet av sitt eget hat tror selv at de er «snille og gode» og har bare de rette meningene.
  Når det så kommer noen som tør å mene noe annet enn dem selv, så kommer dette hatet til utrykk bla ved at de tillegger andre de egenskapene, dvs det samme hatet som de selv har.

 • Geir Olsen

  Er vel det man kaller godhetens tyranneri ja.

 • Brian Cohen

  Ja ja, du Tjomlid.
  Det du sier er altså at det er mulig å være helt og skurk på én gang.

  Altså er det mulig å rose ISIL for deres innsats for (fundamentalistiske) sunni-muslimer, og kritisere dem for deres behandling av alle andre (inkludert drap og slaveri, også sex-slaveri av jenter ned i småbarnsalder)?

  Det er mulig å kritisere Hitler for massedrap (ja, det var noen fæle greier), men vi skal ikke glemme at han tross alt var snill mot hunden sin og andre dyr?

  God jul! Tror du trenger en liten ferie nå, gitt…

 • kenneth hovestøl

  Tenk litt motsatt på det du skriver, ÅMA.
  – For da kan man skrive at det som gjorde at de intellektuelle fikk synapsene til å jobbe på høygir var fordi den katolske kirken var så «tyrannisk.» De måtte finne bedre løsninger og svar enn kirken.
  – Dette er bare en tanke jeg fikk når jeg leste din kommentar. Ikke fakta.
  – God Jul Åsa Marie :)

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Ja, hva mener du forresten om kirkas motstand mot det heliosentriske verdensbildet, som de forøvrig anerkjente en gang på 1800-tallet (?)? Eller hva med G. Bruno, som ble ført kneblet til bålet for at han ikke skulle rope ut sine «kjetterske» vitenskapelige tanker? Tror nok faktisk det er du som bør tenke deg litt om.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Enig! Den islamske verden har uheldigvis ikke hatt sin renessanse og opplysningsid de siste hundreårene.

 • Sajber

  joda. den såkalte «eksperten.

 • Sajber

  Uten religion hadde vi vært anslagsvis 500-1000 lenger frem i utviklingen.

  De er bare å nevne hvordan kirken har bekjempet vitenskap og oppdagelser.
  Det foregår også idag med kreasjonister

  Religion er en klamp om foten for menneskeheten. Islam er det beste eksempelet på hvordan religion holder utvikling og samfunn tilbake.

 • Glibert

  Det er kristendommen og Guds velsignelser som har ført til vår fremgang, men disse velsignelsene er nå tatt bort, fordi folk flest i Europa og USA/Canada har forlatt Gud.
  Vi, hvite europeere av den kaukasiske rase, er fysiske etterkommere etter Israels stammer, og derfor har vår framgang kommet pga av Guds velsignelser som ble gitt til Abraham.

  Men nå har folk forlatt Gud, og alt er over.
  Derfor er våre land nå i fullt forfall og i ferd med å bli ødelagt. Økonomien er i ferd med å kollapse, og vi invaderes av fiendtlige muslimer, som er invitert hit av politikerne og de som kontrollerer politikerne.

 • Sajber

  Kristendommen har i likhet med andre former for overtro, holdt verden tilbake med drap og løgn.
  Uten religion hadde verden vært et bedre sted

 • Sajber

  At du gidder :)

 • Glibert

  Sosialismen har ødelagt kristendommen i Norge, og krikene er fulle av falsk lære.

  Sosialismen har også ødelagt Norge.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Du er nok sterkt hjelpetrengende, du stakkars Glibert!

 • Glibert

  Du får trekke hodet opp av sanden og følge litt med på hva som skjer rundt deg heretter så kanskje du forandrer mening.

 • kenneth hovestøl

  Du må missforstå meg rett på min kommentar over.
  – Jeg ser at du ikke forsto min retorikk.
  – Galileo Galilei var vel kanskje den mest kjente som ble kjettersk av den katolske kirke.

 • kenneth hovestøl

  Kommunismen i Russland ved hjelp av Stalin viser vel det motsatte?

 • Hauk Landsverk

  Tjomlid skriver at man må være enten/eller, helt eller skurk – og at dette er en trend i sosiale medier. Denne saken viser jo det stikk motsatte av det Tjomlid hevder: ingen er i tvil om at Raja har gjort gode gjerninger, men trekker frem at han også har både dårlige holdninger og gjerninger på samvittigheten. Derfor mener mange at han slett ikke fortjener prisen.

  Argumentasjonen er forførende, men lar seg ikke overføre på andre eksempler. En kvinnemishandler som hjelper eldre får neppe noen pris.

 • Skelethor Hadesguard

  Problemet med deg er at alt er svart/hvit, enten/eller, for eller imot.

  Jeg svarte deg bevisst indirekte for å sjekke om mine antagelser om deg var riktige.

  Du klarer ikke å skille mellom begreper som «ateist» og «muslimelsker», noe som fører til at du forsøpler en hver debatt.

  Antakeligvis har du en diagnose innen autismespekteret.

  Jeg har selv barn med diagnose, og kjenner igjen den manglende evnen til å forstå argumentene du blir møtt med.

  Det har ingen hensikt å diskutere med deg, av den enkle grunn at det ikke fører noen steder.

  Men jeg forventer at du i det minste klarer å lære deg såpass folkeskikk at du slutter å kalle alle som er uenig med deg for «muslimelskere» eller lignende.

 • Bad Religion

  Vi aner konturene av en radikalisert Raja.
  Og hans motiver for å hjelpe kjenner vi fra terrororganisajoner som Hamaz og Hisbollah

 • Sajber

  Religion og nestekjærlighet:
  Forkning har vist at barn som oppdras i religiøse hjem blir mer egoistiske og mindre tolerante

  http://www.mylder.no/tips/20908945/Brannfakkel+i+ny+forskning%3A+Religi%C3%B8s+oppdragelse+gir+egoistiske+barn

 • Skelethor Hadesguard

  Når du blir oppdratt med at alle med en annen tro en din egen vil havne i helvete, så gir resultatet seg selv.

 • Oddemann

  Jeg bryr meg ingenting om denne mannen lenger. Det er hans og de andre muslimenes holdninger og syn på annerledes tenkende mennesker som opptar med. De tror på en pedofil morder(mohammed) og ber til en grusom gud de kaller allah som har gitt dem terrorlovene sharia. Kan de ikke snart forstå at dette ikke passer med den norske kulturen.

 • Hauk Landsverk

  Dette er jo helt feil, Kalle. Å tolke Koranen er synd. Selv i land der muslimer ikke har anledning til å bedrive selvjustis med boken i hånd (vesten), benyttes den som moralsk fasit. Hvor har du din påstand fra?

 • Jan Olsen

  Hva vet du om hva han virkelig driver med, under dekke av å hjelpe «flyktninger»? Verver han medlemmer til en eller annen konservativ moské med tvilsomme imamer? Tar han imot unge menn på vegne av IS? Informerer han dem om hvordan få mest mulig ut av NAV?
  Disse spørsmål vet vi ikke svaret på, fordi både presse og «saksynte» kun er opptatt av å glatte over misæren.

 • Sajber

  Mange av IS terroristene som reiste fra norge hevdet det samme.
  De skulle drive nødhjelp.
  De er når dømt og sitter i fengsel :)

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Ja, vi kan vel gå enda lenger enn Sajber og si at også ytterliggående ideologier som venstreekstremisme og høyreekstremisme hører hjemme i et slikt ødeleggende bilde.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  He he. Ser det nå. Får skylde på at jeg fokuserte på den første setninga di. Trodde du var en religiøs mørkemann a la Glibert like ovenfor.

 • Sajber

  Det må du nesten utdype litt.

  Jeg kan ikke se hvordan kommunismen viser at religion IKKE har holdt verden tilbake, Slik jeg ser det har også kommunisme hold verden tilbake

 • Leo Osvald Eide

  Patetisk? Nevnte du patetisk? Du er ikke det engang, heller POTETISK;
  Først klager du på at ‘nå blir alle som er, som du formulerer det – kritiske til innvandring – satt i bås og kalt rasister. Så presterer du å sette alle på venstresiden i denne båsen din!

  Og når en person kritiserer deg for å gjøre nettopp det du selv kritiserer andre for, så skjeller du vedkommende ut for å være sosialist og plasserer altså han i en bås – du som altså nettopp klager på at andre båssetter deg. Og ‘sosialister’ for deg, det er alle de som er uenige med deg.

  Over her gir du deg til å trekke frem at Moshan Raja har sittet i fengsel; Javel? Men du liker ikke å bli klistret på lignende merkelapper selv, så hvorfor gjøre det med andre? Du er jo selve symbolet på skinnhellighet!

  Du er sikkert klinkende edru og, så du kan ikke skylde på juledrammen engang! Kritiserer og kritiserer, dag ut og dag inn, stolpe opp&stolpe ned – flisen i andre sine øyne. Mens du selv veiver rundt og dasker borti det meste, med to telefonstolper stikkkende ut av dine egne øger.

  Jeg tror du skal skippe ALL juledram og annen dram, for du sliter virkelig med å fokusere. God jul åkke som!

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Du er nok det motsatte erkekristne bildet på en erkefundamentalistisk islamist. Dere har svært mye felles! Begge tror dere på eventyrbøker og en gud som ikke eksisterer. Er nok stygt redd for at du og din likesinnede i den motsatte leiren (hypotetisk sett) vil bli sterkt skuffet over at et ikke eksisterer noe himmelsk paradis, hverken for deg eller islamisten, eller at det ikke finnes noen gud som vil ta i mot deg og din likesinnede (fremdeles på motsatt fløy) på den «ytterste dag». God hedensk jòl til deg!

 • Sajber

  Drikker ikke alkohol ;)

 • Astraios

  Det er svært mange som har gjort noe godt og som ikke blir nominert til årets Osloborger av Aftenposten. Og de aller fleste har neppe kriminell rullebane og forfekter et syn på homofile og på kvinner som vi absolutt ikke aksepterer i dagens Norge. Hvor er prisen til de som gjør gode gjerninger og samtidig aksepterer demokrati og menneskerettigheter? Hvor er norsk presse?

 • Leo Osvald Eide

  Nei, som jeg skrev er nok det absolutt på sin plass!

 • Sajber

  Denne var særdeles kreativ hva personangrep angår og beviser bare hva for en taper du er:

  «Satt du inne samtidig med han, Sajber og – hvor lang er din kriminelle løpebane og var alle domene dine for vold?»

  Tar meg ikke så veldig nær av det dog…

 • Leo Osvald Eide

  Jeg har aldri likt AP, og om du vil finne&lese noe av møkken AP har vasset rundt i, kan du google ‘Gro Gate’ og få informasjon som helt sentrale AP-ere har stått frem med.

  De som absolutt skal klistre AP til Sovjet, må da være ganske selektiv, for kontaktene til USA, CIA, Israel med mer – har vært MARKANTE, jf bl.a. Håkon Lie, NATO-medlemssakap, LoranC og lyttestasjoner, spionfly over Sovjet som tok av fra Norge osv osv. HVEM var det norske soldater kalte for ‘Fi’? USA eller ‘russerne’?

  Og så er det bortimot tanketomt og lissom henge ut Stoltenberg, gitt hans stilling. Se på norsk utenrikspolitikk: Om USA sier ‘hopp’ – har Norge allerede hoppet!

 • Brian Cohen

  Til å være ateist har du en merkelig forkjærlighet for islam foran andre religioner. Du skryter av at du boikotter Frelsesarmeen for deres syn på homofili, men du klarer visst ikke ta avstand fra muslimer med likt – eller verre – tankegods.
  Jeg har aldri kalt deg «muslimelsker», islamist. Jeg har kalt deg islamist og forræder mot demokrati og menneskerettigheter. Og du gjør ikke stort for å prøve å motbevise det.

 • AI00

  Hvis man klarer å lese slike artikler som propaganda om IS, ja da er det ikke rart man får en alternativ virkelighetsforståelse.
  Et forsøk på å forklare hvorfor folk lar seg tiltrekke av IS, Hitler, ABB eller hvem det måtte være, er ikke et forsvar for den ekstremisme slike står for. Det er viktig å forstå hvorfor folk tiltrekkes av slikt, og normalt oppegående folk forstår forskjellen på slike artikler og propaganda for IS.

 • Sajber

  Og du må lære deg forskjellen på «forsvar» og videreformidling.

  «normalt oppegående folk forstår forskjellen» og jeg har ikke påstått noe sted at DB forsvarer IS.

  Spar deg stråmannsargumenter er du snill. Det forsøpler.

 • Skelethor Hadesguard

  Og sånn gikk no dagan…..

 • Brian Cohen

  Du evner m.a.o. fremdeles ikke ta avstand fra sharia og hudud og de muslimene som støtter dette og dermed brudd på menneskerettighetene? Tsk tsk. God jul – hvis en «ateistisk» :-) islamist feirer jul, da.

 • Brian Cohen

  Granater til Hamas?

 • Skelethor Hadesguard

  Kommentarfeltene minner litt om Syria:

  Fundamentalistene fortrenger alle som bare vil leve i fred.

  Forskjellen er at IS bruker vold, mens nettdebatantene blir litt voldsomme.

 • Frank LOslo

  Så da er det bare å begynne å klistre opp tegninger av mohamed på Grønland, da jeg kan orddelingsregler, selv om det du egentlig mente var vel særskriving:-) altså sammenskriving av ett flere leddet ord. Så før du prøver deg på herskerteknikker ved å påpeke «skrivefeil», bør du I det minste lære deg forskjellen på orddeling og særskriving, ellers funker ikke teknikken din:-)

  Så når kan vi forvente utstillingen din?

  (Skjønner ikke hvorfor dette svaret forsvinner hele tiden )

 • Skelethor Hadesguard

  Helt enig.

  Det skjer ikke en d ritt i Syria, i virkeligheten er det bare fred og ro der nede.

  Strengt tatt er det ikke sikkert Syria eksisterer engang, det hele er sikkert bare propaganda.

 • Opplysningskontoret
 • Opplysningskontoret
 • Astraios

  Er for så vidt enig – renessansen og opplysningstiden bekjempet kristen fundamentalisme og overtro. Problemet er at islam er der kristendommens stater var på 1400 tallet. Karl Marx sa at religion er opium for folket – han hadde rett.

 • Astraios

  Ja ja – enhver er salig i sin tro…..
  Religion er nok opium for folket.

 • kenneth hovestøl

  Javist gjør jeg det. I farten kom det litt skjevt ut.
  – Det skulle være at ikke bare kristendom og andre former for overtro som holdt/holder verden med drap og løgner.
  – Også ateistiske former gjorde/gjør det samme. Slik som kommunismen.
  – Fikk jeg rettet opp kommentaren min nå?

 • AI00

  Da bør du nesten lese tråden du kommenterer i, for det er den jeg kommenterer på bakgrunn av, ikke kun hva du skriver. Premissene for tråden la trådstarter, når han spurte om Tjomlid ville forsvare IS. Og da svarte jeg nei, og så kom noen andre med eksempel på at Dagbladet hadde positiv artikkel om IS, som et eksempel på at de mener norsk media forsvarer IS. Han som påstod at Dagbladet hadde en artikkel som «handlet kun om hvor snille IS var mot barna» kunne ikke vise til den faktiske artikkelen, så da tok jeg på meg jobben med å finne den. Og som vi kan lese fra artikkelen, den handlet ikke kun om hvor snille IS var mot barna. Det var en artikkel som forsøkte å forklare årsakene til hvorfor enkelte lar seg friste. Så spørsmålet er fremdeles, ville Tjomlid ha forsvart IS, eller subsidiært har Dagbladet forsvart IS i den nevnte artikkelen? Svaret på begge er nei.

 • Glibert

  Dette er ikke «konspirasjonsteorier»

  De som driver frem dette folkemordet kontrollerer også media, og tror du da de vil innrømme hva de gjør ?

  Ebhver som følger litt med på hva som skjer, kan også lett se at det som skjer ie¨europa nå med denne muuslimske invasjonen ER folkemord ifølge FNs egen definisjon på folkemord.

  http://www.hrweb.org/legal/genocide.html

  Det samme skjedde i sørafrika og Rhodesia, og nå er de hvite utryddet i rhodesia, og en forfulgt minoritet som er truet av utryddelse i sørafrika.

  Ellers så skjer det samme i tibet, med massiv innvandring av kinesere. Da kaller alle sosialister det for folkemord.

  Så sosialistene mener altså at når dette skjer i Tibet, så er det folkemord, men når det samme skjer i europa så er det ikke folkemord.

  Hvorfor mener sosialistene plutselig at det ikke er folkemord når det samme skjer i europa ?

  Den forskjellen er jo at her er det ikke kinesere, men muslimer fra midtøsten og Afrika som invaderer våre land.

  Dalai Lama protestere jo også på det som skjer i europa og sammenligner det med det som skjer i Tibet.

  http://whitegenocideproject.com/dalai-lama-opposes-mass-immigration-into-europe-says-immigrants-should-stay-in-their-own-countries/

 • Sajber

  Skjønner.Er helt enig.

  Ideologi er religion uten gudsbegrepet. Det er bare byttet ut med persondyrking

  Sosialismen har som du sier også bidratt til å holde verden tilbake.
  Sosialisten Pol Pot ( SVs tidligere forbilde ) valgte å ta kverken på de intellektuelle
  Man kan se på øst-eurpoa etter sosialismens herjinger.
  Fattigdom og elendighet.

  Det gikk skikkelig bra.

 • Sajber

  Religion og ideologi er to sider av samme sak.
  Begge er maktinstrumenter.
  Og jo mer ytterliggående, desto farligere er det.

 • OlaPedersen

  Dette!

 • Glibert

  Det er bare en liten del av disse invasjonstroppene som er fra Syria, de fleste kommer fra Irak,Afghanistan,Pakistan og fra Afrika.

  Selv om noen av de fra Syria opprinnelig flykter fra krig, så opphører deres status som flyktninger når de ankommer det første landet som ikke er i krig, og det er Tyrkia.
  For alle som kommer fra midtøsten og Asia kommer via Tyrkia, der de får hjelp av menneskesmuglere til å reise videre inn i europa.

  Det som er felles for dem alle, også de som kommer fra Afrika, er at de er invitert hit av politikerne og dem som kontrollerer politikerne, for å hjelpe dem å fullføre folkemordet på etniske hvite europeere.

  Kristne og jezidier som virkelig trenger hjelp og er truet på livet av både ISIS og sine muslimske naboer i Syria, får ingen hjelp og får heller ikke komme til europa.
  Dette er fordi den politiske agendaen er å oversvømme europa med muslimer.

 • Skelethor Hadesguard

  Du rører fælt. Har de ikke beskyttelsesbehov så blir de returnert.

  Dublin avtalen gjelder ikke mindreårige.

  Dublin avtalen sier ikke «skal» men «kan».

  Alle med beskyttelsesbehov kan heller ikke sendes tilbake til en strand i Hellas, det skjønner selv du.

  Hellas, Tyrkia og Italia er heller ikke lenger i stand til å ivareta alle med beskyttelsesbehov.

  Mennesker med beskyttelsesbehov kan ikke returneres til et land som ikke kan ivareta dem, av den enkle grunn at Dublin avtalen ikke tilsidesetter grunnleggende menneskerettigheter.

 • Glibert

  Sosialistene har tilsammen drept ca 200 millioner mennesker på litt over hundre år, hvis vi går tilbake til da sosialismen ble skapt så øker nok dette antallet betraktelig.
  Men hva gjør det når den politiske agenda sier at kristendommen er verst ?

  Det er ikke bare hvite europeere som skal utryddes med den pågående muslimske invasjonen av europa, men også kristendommen.
  Dette er allerede begynt i midtøsten, der kristne hvert år blir drept i tusentall, og ingen politikere eller sosialister bryr seg, fordi kristendommen skal utryddes og derfor er det import av muslimer som står på den politiske agenda

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Tro det eller ei: Her er vi fullstendig enige!

 • Sajber

  Det måtte jo skje før eller siden

 • Sajber

  Skemmende lesning med tanke på at vi lever i 2015?
  Har ikke vitenskapen lært dere overtroiske noe som helst siden middelalderen?

  Det er forøvrig også mulig at dette forfallet startet når folk forlot Påskeharen…

 • Tante Pose.

  Går det ikke an å sette pris på den formidable jobben han gjorde med å hjelpe mennesker i nød, enten de var økonomiske migranter eller flyktninger? Så han er en troende muslim, og mener homofili er synd, han er også for Sharialover. Hvor mange muslimer deler ikke hans meninger- også i Norge. Når det er sagt, er jeg absolutt motstander av hans meninger, men kan vi ikke sette pris på hva han har gjort, helt uselvisk, med å hjelpe mennesker i nød, uten å tenke på hvordan man blir behandlet hvis man ikke er 100 % politisk korrekt.

 • Kjetil Iversen

  Si meg.. ville du kåret Anders Behgring Breivik til årets osloborger hvis han hadde gjort noe hyggelig for sine medfanger på Ullersmo?

  Poenget er at det finnes såpass mange som gjør snille ting hele tiden, at man ikke trenger å velge en person som har onde og perverse meninger til å være årets osloborger.

  Er det så vanskelig å forstå? Man kunne for eksempel kåret en av de andre som deltok i suppeutdelingen. En som IKKE hater jøder og homofile, en som IKKE sympatiserer med drap på karikaturtegnere, en som IKKE ønsker sharialover i Norge.

 • Kalle

  Takk for at du kaller meg en gud :D

 • Kalle

  Svarer på dine spørsmål når du har svart på mine :)

 • Kalle

  Jo,hvorfor antar du noe annet?

  Har du fått med deg at det er julaften i dag?

 • Brian Cohen

  Ja, jøss!! Håper du har bunkret opp med hermetikk, de fire rytterne er på tur…

 • kenneth hovestøl

  Du er inne på noe der. Tenker vi ungår å bli utryddet hvis vi konverterer……not!
  Den politiske agenda ble nedtegnet i stortingsmelding nr.74. Av Norlid regjeringen.

 • Sajber

  Hvorfor jeg antar noe annet? Er du seriøs?

  Du skrev:

  «vaksiner, som er en av farmasiindustriens melkekuer» Den påstanden er så spinnvill at den må du dokumentere for at noen skal tro på den.»

 • Glibert

  Jeg tror det var Gro Harlem Brundtland som sto for den stortingsmeldingen.

  Men det er uansett det samme, alle politikerne på stortinget samarbeider om å dolke oss i ryggen uandett.

 • Sajber

  «Du bruker mange av de samme ordene som Hitler brukte»

  Med mindre Hitler snakket norsk, er du som vanlig ute på vidda :)

 • Sajber

  Fobi;
  «En fobi (fra phóbos, som betyr «frykt» eller «sykelig
  frykt») er en irrasjonell, intens og vedvarende frykt for visse
  situasjoner, aktiviteter, gjenstander, dyr eller mennesker. »

  Med tanke på hvordan tilhengere av denne overtroen dreper for fote, terrrorbomber og bedriver etnisk rensing, vil jeg påstå at frykten for Islam IKKE er irrasjonell.

  IS/DAESH representerer den reneste form for Islam. Bokstavtro og fri for tolkning og er selve beviset på hvor farlig Islam er, og frykten er derfor begrunnet.

  Frykten er faktisk så reell ay verdenssamfunnet har gått sammen for å bekjempe denne styggedommen kalt Islam.

 • Åsmund Karlsen

  Trekk prisen!

 • Opplysningskontoret

  Jo, det er i høyeste grad konspirasjonsteorier! Minner litt om amerikansk kristenfundamentaisme, til og med. Har du sjekket hvem som står bak the white genocide projekt, f.eks, og hva slags agenda de har?

  Tror du kanskje at krigen Syria og Irak, Talibans frammarsj i Afghanistan og diktaturet i Eritrea, bare er oppspinn??

  Har du en viss forståelse for at mennesker legger på flukt fra bomberegn, terror, brudd på menneskerettigheter og nød? Hadde forholdene vært levelige i nærområdene, ville færre lagt ut på farefulle ferder til Europa.. Det er relativt usannsynlig at de fleste kommer hit for å kolonisere Europa og for å fortrenge den hvite, kristne befolkningen!? Et trygt liv og muligheter, står høyest på ønskelisten!

  The United Nations’ Convention for the Prevention and the Punishment of the Crime of Genocide defines «genocide» as one or more of the following:
  (a) Killing members of the group;
  (b) Causing serious bodily or mental harm to members of the group;
  (c) Deliberately inflicting on the group conditions of life calculated to bring about its physical destruction in whole or in part;
  (d) Imposing measures intended to prevent births within the group;
  (e) Forcibly transferring children of the group to another group.

  Kinesere flykter ikke til Tibet pga. krig, terror og nød??
  Israelere flykter ikke til Vestbredden pga. det samme, for å bosette seg i palestinske områder?

  Du er på bærtur når du ikke skiller krigsflyktninger og «inntrengere», uten beskyttelsesbehov! Jeg sier ikke at alle som har kommet til Europa har rett til asyl, men veldig mange har faktisk det.

  Sosialister forstår at man må hjelpe folk i nød, og at lover, regler, avtaler og konvensjoner må følges. Er man forfulgt og i fare, så har man rett til å søke asyl. Punktum!
  Man forskjellsbehandler ikke mennesker etter rase og religion!?

 • Siri Kleiven

  Nå er det en kontinuerlig konkurranse mellom journalister, på
  bekostning av stakkarene, om hvem som er den mest humane og bedre enn
  resten. Hvis vi skulle spørre med ordene til John Pilger: «Hvem gir dere rett til å gjøre hva du gjør rundt i verden?» ville de alle svare med overbevisning: «Vi gjør det for menneskerettigheter.»

  Takket være vestlige kriger har journalister oppdaget de er våre
  dagers «hellige», som hvert år konkurrerer om å vinne premien for beste
  menneskerettighetsforsvarer. Vinnerne er de som enten ved hjelp av
  artikler eller bilder best beskrive sivile lemlestet av bomber.
  Selvfølgelig er premien i samsvar med lengden og intensiteten av krigen;
  jo høyere antall sårede, vil mere berømmelse og gullmedalljer vil være i
  vente for vinneren.

  «Vinneren av prisen for den mest humanitære av 2015 er det ukentlige magasinet …» stående, applaus og høylytt applaus.

  Og det er internasjonale frivillige organisasjoner fra utlandet – som
  har vært involvert i flere tiår i politikken med regimeendring,
  fargerevolusjoner og arabiske vårer – som finansierer disse
  konkurransene og tunge journalistiske prisene. Faktisk er de autentiske
  bestikkelser! Bingo!

 • Glibert

  Du sier det i er konspirasjonsterorier fordi du jobber aktivt for å dekke over hva som skjer.
  Du er mao en av dem som støtter folkemordet på etnisk hvite europeere.

  Hva dette gjør deg til får du selv gruble på, jeg håper din samvittighet vil plage deg for dag og natt intil du evt. våkner og ser hva du gjør.

 • Disqusor

  Gunnar…den islam-fascistiske ideologien, start det nye året med den kreftsvulsent…

 • Frank LOslo

  Tjomlid, nå må du være rask å legge ut en fordømmende tekst om Lars Saaby-Christiansen, han har endelig vist seg som den skap-nazisten han er. Bare se på hvilket rasist propaganda og hyllest til norsk høyreside han har griset til avisene med I dag.

  «Saabye Christensen: – Man kan bli så tolerant at man utsletter seg selv

  Hvor lenge kan man synge Imagine etter en trussel? Etter terroren i Paris opplever Lars Saabye Christensen at godheten har nådd sitt metningspunkt»

  Tjomlid kom igjen sånn kan vi ikke ha det I Norge, rasister burde ikke få uttale seg og vi bør vise at Saaby-Christiansen har feil og at toleranse alltid vinner med å hente 10 millioner flyktninger.

 • Tante Pose.

  Mener du at det ikke er forskjell på en massemorder og en som ikke deler den PK meningen? Skal man utelukke alle troende muslimer fra fellesskapet, for at de har et forkvaklet menneskesyn? Man kan sette pris på mennesker uten å være enig med dem.

 • Arne Leif Hofgaard

  Hei og fortsatt GOD JUL.
  I medie-artikkel kan en i dag få et LITE innblikk i kontakter mellom norsk politiske venstreside/»a»P.-politikere og russiske myndigheter, bl. a. KGB.
  Etter opplysninger framkommet synes det, for meg, å være svært så merkelig at ingen reell etterforskning, av forhold som norske myndigheter og medier er kjent med om norske politikeres kontakter med KGB, ikke synes være foretatt.
  At norske politikere fra «a»P. brøt med norsk lov og norske interesser, i kontakt med andre nasjoners retterretningsorganer og myndigheter, er bare et svakt forsøk på ufarliggjøring.

 • Opplysningskontoret

  Nei, jeg sier det fordi jeg klarer å ha mange tanker i hodet samtidig og se ting fra ulike perspektiver! Jeg er også smart nok til å skjønne at demografiske forhold, som at befolkningstallet blant etniske europeere synker kraftig, fordi kvinnene føder for få barn? Hvorfor gjør de det? Ikke kom å fortell meg at det er innvandrernes/ muslimenes skyld, i alle fall!
  http://ec.europa.eu/economy_finance/structural_reforms/ageing/index_da.htm

  Det er jo ikke DIN definisjon av hva en krigsflyktning er som gjelder?!
  Vi har lover, regler, rettigheter og konvensjoner som regulerer dette!

  Utifra at du selv IKKE definerer noen av dem som kommer til Europa som flyktninger, blir det jo lett for deg å forsvare denne folkemord-fantasien din??

  Hva om du heller forholder deg til gjeldende definisjon av «flyktning»?
  Og til hvordan leveforhold, politiske forhold (inkl. ulike lands asylpolitikk, eller mangel på sådan) og sikkerhetssituasjonen er rundt omkring i verden? Løft blikket, se utover, sett deg inn i hva folk flykter i fra osv!

  http://www.une.no/no/Menneskerettigheter/Menneskerettighet2/
  http://www.une.no/no/Menneskerettigheter/Menneskerettighetene-setter-standard/

 • Anne

  Så det er så vanskelig for deg å eksemplifisere fra virkelighetens verden at du ser deg nødt til å konstruere opp hypotetiske problemstillinger?

  ABB hjalp aldri flyktninger. Punktum.

 • Kalle

  Siden du ikke vet det så finnes alle de ordene de på tysk også.De finnes også på flere andre språk.

 • Kalle

  Det er bra noe klarer å ødelegge kristendommen,vi bør alle bekjempe ondskapen som kalles religion.

 • Kalle

  Synes du skal slutte å spre løgner om hva jeg mener og tror,det er så dumt.

 • Opplysningskontoret

  ISIL truer og terroriserer liksom ikke muslimer??
  Er det trygt i Irak, Afghanistan, Eritrea og Iran, f.eks?
  Enten så er det meste du skriver synsing eller basert på temmelig grunne kunnskaper ?
  Du opererer med en helt egen definisjon og tolkning av
  flyktningbegrepet, som er ganske irrelevant! Det er ikke du som bestemmer hvem som har opplevd nok krig, tortur, terror og nød, og som kan ha rett til å få innvilget asyl?!
  Denne folkemord-fantasien din er også ganske ekstrem!

  http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report
  http://www.udi.no/statistikk-og-analyse/statistikk/asylsoknader-etter-statsborgerskap-aldersgruppe-og-kjonn/

 • Brian Cohen

  Løgner? Jeg gjentar jo bare det du selv sier. Så med mindre DU lyver…

 • Sajber

  Nææh…

 • Siri Kleiven

  Og så stempler han dem som ikke er enig med «raser». Tidligere var det stempling med «hatere». Denne mannen må snart bli redd for å gå ut på gata hvis hyklingen fortsetter sånn. Hva kan gjøre at man blir slik mot sine egne. Har han blitt pult i ræva som liten?

 • Skepsist

  Stakkers de tidligere vinnerne som må se navnet sitt på samme liste som Mohsan Raja.

 • Skepsist

  Det er lenge siden det ble tydelig at Tjomlid har mistet gangsynet fullstendig. Der han tidligere trakk lesere pga. gode og viktige innlegg om diverse saker ofte på siden av politikken, er det nå først og fremst pga. sitt forkvaklede politiske syn. Det begynner virkelig å bli an parodi.

 • Glibert

  Det spiller ingen rolle hva du kaller diss invasjonstroppene, de er invitert hit for å hjelpe til med å ødelegge europa og utrydde hvite etniske europeere uansett.
  Sosialistene ser på dette som den lenge etterlenktede verdensrevoluslon.
  Du vet hva som foregår, og du vet hva den politiske agenda er, men du mener som alle sosialister at målet helliger middelet.
  Så hva gjør det de med et folkemord på hvite europeere, når dere kan fylle europa med muslimer som er så mye lettere å lede.

  Dere sosialister er blandt de kaldeste og mest morderiske mennesker som eksisterer.

  Jeg vet hva dette handler om, jeg vet hva den politiske agenda er. Det er også mange andre som vet det, og stadig flere våkner opp og ser hva som skjer.
  Vi vet at dette er en politisk agenda som er planlagt lenge. Men du og andre sosialister jobber på spreng for å skjule for folket hva som skjer, og hva som er hensikten.

  Dere er ganske enkelt avskyelige og tvers gjennom onde mennesker.

  Du kommer nok ikke til å snu, for du vet godt hva som skjer, Du støtter folkemordet på hvitre europeere, og du gleder deg til det er over.
  Så jeg håper du blir plaget av dårlig samvittighet hver dag og hver time og hvert minutt for resten av den tiden du lever.

  Ting vil nok skje litt annerledes enn du ønsker.

 • Leo Osvald Eide

  Hele den vestlige tradisjon angående justis&fengselsvesen, er at rehabilitere folk til nyttige samfunnsborgere og det har vært suksessfylt for Mohsan Rajas del: Han hjelper de som samfunnet ikke klarer å yte det til.

 • Glibert

  Kristendommen er nok ikke helt borte ennå, statskirken er helt ødelagt av falsk lære som sosialistene og sosialismens skapere har plantet.

  Sosialistene og sosialismens skapere har tilsammen prøvvd å ødelegge kristendommen og drepe alle kristne helt siden Jesus Kristus ble drept på korset.
  Da Jesus var drept så gikk de også etter de som fulgte Jesus for å drepe dem også.

  Det som skjer nå er bare siste forsøk i en land rekke på å utrydde Israels stammer og drepe alle kristne, men det vil ikke lykkes denne gang heller, for til slutt vil sosialistene selv og sosialismens skapere
  Bli fjernet og straffet.

  Så dere har ikke så lang tid igjen nå, og dere får kose dere med dette folkemordet dere har planlagt så lenge mens dere kan.

  Den tilmålte straffen dere har i vente øker hver eneste dag.

 • Nepseyo

  Synest egentlig litt synd på at du ser alt som et angrep på Islam at du tiligmed må beskytte en homohatende muslim, er du virkelig så gal?

 • Kjetil Iversen

  Du tar ikke poenget, så la meg skrive det med store bokstaver.

  HVORFOR SKAL VI DELE UT PRISEN TIL EN PERSON SOM STØTTER TERROR?? HVORFOR SKAL VI DELE UT PRISEN TIL EN PERSON SOM ØNSKER DØD OVER HOMOFILE OG JØDER? HVORFOR SKAL VI DELE UT PRISEN TIL EN PERSON SOM STØTTER SHARIALOVER, NÅR DET FINNES FLUST MED FOLK SOM HAR HJULPET BÅDE FLYKTNINGER OG ANDRE MENNESKER, SOM IKKE HAR DISSE RÅTNE HOLDNINGENE?

  Mannen har forøvrig mange likhetstrekk med Berivik. Begge ønsker død over de menneskene de ikke liker. Slike mennesker skal ikke hedres med priser, de skal derimot marginaliseres og kritiseres til de kommer på bedre tanker.

 • Glibert

  Jeg vet hva du driver med.
  For din oppgave er å gå ut bla i kommentarfelt for å skjule og dekke over det som skjer, med bla å apellere til folks følelses og fortelle dem at dette er noen stakkarslige og fattige «flyktninger»
  Din oppgave er også å overbevise folk om at dette er våre medmennesker, og at der har ikke noe å si at de er muslimer.

  Et menneske er for deg ikke et menneske.
  Men mennesker for deg, samt for alle sosialister og politikere, er brikker i et spill som dere kan manipulere som dere selv vil for å fremme deres politiske agenda.

  Du kan legge ut så mye dokumentasjon fra offisiell media som du vil, men du lurer ikke meg med det, for jeg vet at det er de samme folkene som står bak denne muslimske invasjonen som også kontrollerer offisiell media.

  Jeg vet hva den politiske agenda er, og stadig flere våkner også og ser hva som skjer.

  Dere kan ikke drive deres skitne spill i det skjulte mer.

 • Kalle

  Jøss,du har litt av noen teorier…Du er ett godt eksempel på hvor skadet enkelte blir av religion.

 • Kalle

  Du gjør ikke det,du finner på ting som ikke stemmer.

 • Glibert

  Vel, det kunne jo være at det er du selv som er skadet av sosialismen.
  Du er ikke i posisjon til å avgjøre om andre er «skadet»

  Den ideologien som du dømmer ut fra er jo ganske ung, den ble skapt litt før 1800 tallet, og den ble skapt for å fremme en spesiell politisk agenda.

 • Kalle

  Jeg er ikke en sosialist,så skjønner ikke helt hva som tror at jeg dømmer deg utifra den ideologien…I motsetning til deg så tenker jeg selvstendige tanker og tror ikke på sånt tull som at det finnes guder osv.Tror du på julenissen,allah og alle de andre figurene,eller er det gud som er din foretrukne «superhelt»?

 • Ravn Figenschou

  Hei Tjomlid ! Begynn heller å skrive dikt .da kan du være useriøs og tullete men alikevell få god kritikk .bare ett godt tips.

 • Kalle

  Hehe,skal han liksom være redd for innvandringsmotstandere?De gjør jo ikke annet enn å skrive på nettet om hvor skumle muslimer er,har enda ikke sett at de gjør noe for saken sin…

  Og jeg må si at det er veldig spesielt av deg å lure på om Tjomlid har hatt analsex,men det har sikkert en eller annen relevans…. :P

 • Kalle

  Hva er grunnen til at noen ytterst få mennesker er så redde for mennesker som tror på en annen gud enn de selv gjør?Hva er det som gjør at f.eks muslimer er så skumle i deres øyne?

 • Ravn Figenschou

  Tror ikke det er så ytterst få som er redde for muslimenes fremferd .om man ser seg rundt litt i europa og på hvordan muslimer med en aggressiv oppførsel /væremåte tar over bydeler og stenger ikke muslimske folk ute med makt .nekter politi og myndigheter og komme inn i deres muslimske område som de kaller det .ja da er det vell ikke så rart att folk blir redde .

 • Kalle

  «For min egen del har denne bagasjen gjort det mulig for meg å kunne hylle årets Osloborger, Mohsan Raja, på tross av hans dårlige holdninger overfor homofili, på tross av hans kvinnefiendtlige ytringer, på tross av at han synes å være konspirasjonsteoretiker. Fordi på tross av alt dette, har han tatt på seg skoene hver kveld, gått ut, og gjort noe for felleskapet.» Han forsvarer ikke mannen i det hele tatt,han sier bare at han har gjort en bra ting selv om han har flere dårlige sider.

 • Glibert

  Mange sosialister i dag nekter for at de er sosialister, et godt eksempel på dette er ap som for noen tiår siden skrøt av at de var sosialister, men da sosialismen ble upopulær, så ble de plutselig «sosialdemokrater»
  Nå for tiden er til og med sv «sosialdemokrater»

  Du tenker aldeles ikke «selvstendige tanker» Det har du ikke evne til fordi du er hjernevasket av offisiell media og av politikerne som de feste andre i Norge.

  Mange klarer å bryte ut av hypnosen, men ikke du. Du klarer det ikke fordi du ikke vil bryte ut, du trives for godt med systemet som det er.
  Du ser ikke all ondskapen, alle skjevhetene, eller all uretten og overgrepene som blir gjort mot folket.

  Du ser ikke fordi du vil ikke se, for du bryr deg heller ikke om det.

 • Kalle

  Kan du nevne en plass hvor det er som du beskriver?Har aldri hørt om det,men har hørt det er noen myter om det i diverse konspiratoriske miljøer…

 • Kalle

  Hehe :D Morsom du er når du finner på ting som ikke henger sammen med virkeligheten :D

 • Glibert

  Mange sosialister i dag nekter for at de er sosialister.

  Du tenker heller ikke selvstendige tanker, for du har ikke evne til å tenke selvstendige tanker.
  Du blir som de fleste i dag, fortalt gjennom media hva du skal tenke.

 • Kalle

  Ironisk at en som fornekter virkeligheten beskylder andre for å være hjernevasket og blind :D Godt å vite at du ikke har noen som helst makt i samfunnet :)

 • Ravn Figenschou

  Du kan jo bare gå inn på youtube » french police chased from muslim zone og div andre .ikke veldig vanskelig å finne .finnes lignende steder i sverige også hvor de har tatt over og det er farlig og ferdes .

 • Kalle

  Så du kan ikke nevne en eneste plass?Når du nevner youtube som en seriøs kilde til kunnskap så blir jeg veldig skeptisk til din kildekritikk,men regner med du har noe seriøst å komme med når du fremsetter en så drøy påstand…Eller?

 • Kalle

  Alle har evnen til å tenke selvstendige tanker,det er noe alle bortsett fra deg vet.Media forteller meg ikke hvordan jeg skal tenke.Hvis du tror på det du sier her så bør du ta kontakt med helsevesenet,for da trenger du virkelig hjelp.

 • Bad Religion

  Din mentale vandel stilles i et underlig lys…

 • Bad Religion

  Migrasjon, ikke flyktninger; åpenbart for stedig flere….

 • Glibert

  Du vet nok godt hva som skjer, men du prøver å dekke over det så godt du kan for du håper at folket ikke skal oppdage hva som skjer før det er for sent.

 • Kalle

  Er det jeg gjør,er derfor jeg vet det ikke finnes noen sånne plasser som han beskriver.Mener du noe annet så er du hjertelig velkommen til å dele den informasjonen :)

 • Ravn Figenschou

  Gå inn på frieord.no og utenriks om innvandrerjente som ikke tør bo i den delen av malmø hun gjør pga de helt ville herjingene til innvandrerne der .og vill du ikke lete så er du jo ikke her for å diskutere men for å kverulere ,noe jeg aner når jeg ser dine andre innlegg .du vet det finnes troverdige nyheter som blir kringkastet selv på youtube .les mer så har du mer å komme med .

 • Kalle

  Siden du ikke har en link til noe som bekrefter påstanden din så går jeg utifra at det bare var tull.Det var du som fremsatt påstanden,da er det også din jobb å fremlegge noe som tilsier at den stemmer.Det er ikke min jobb å bekrefte dine påstander.Det finnes troverdige saker på youtube ja,men hvis du ikke finner noe andre steder så kan man anta at det bare er tull….

 • Glibert

  Det du vet er at det fins no go soner hvor muslimer har tatt over hele bydeler i flere europeiske land.
  Du vet også at muslimene presser på, med myndighetenes velsignelse, og at de tar over stadig større områder i våre land, slik at hele europa snart blir muslimsk, og vi blir en forfulgt minoritet i eget land.

  Dette vet du, og dette forsvarer du og prøver å dekke over, fordi det som jeg nevnte over er en lenge planlagt politisk agenda, og det vil vøre en fordel for politikerne og dem som kontrollerer politikerne at folk flest ikke vet om denne agendaen før det er for sent.

 • Ravn Figenschou

  Du er jo bare tullete hehe

 • Ravn Figenschou

  Mulig en fra afganistan .82 % er analfabeter og da kan han faktisk ikke lese nyheter .vi får bare hålle ut med han hehe

 • Kalle

  Jeg vet ikke det nei,er derfor jeg ber dere fortelle meg hvor det er «no go soner»..Vet heller ikke noe av det andre du påstår,for det er jo bare tull.Mener du det er sant så må du fremlegge noe som tilsier at det er sant,det holder ikke at du kommer med påstander om det.Klarer du ikke å komme med annet enn påstander så kan du bare la være å skrive noe,jeg er ikke en som tror på påstander.

 • Kalle

  Det var litt av en påstand å komme med…Kan vi ikke heller holde en voksen diskusjon uten forsøk på personangrep og masse løgner/påstander?Eller vil du jeg skal senke meg til ditt nivå og bare slenge ut masse tull?

 • Kalle

  Tullete?Er det fordi jeg sier at du juger,eller fordi jeg er uenig med deg?Eller skyldes det at jeg velger å ikke bruke youtube som en seriøs kilde kanskje? :D

 • Glibert

  Det tok tid før du fant ut at han er et useriøst nettroll.

  Det fins tonnevis med dokumentasjon på no go soner for ikke muslimer ol, men det er ikke noen vits i å kaste perler for svin.

  For den fyren vil ikke akseptere noe før du evt lager dokumentasjon som dokumenterer hans egne meninger.

 • Kalle

  Det finnes tonnevis men du klarer ikke å sende en eneste link?Kan du slutte å juge og heller prøve deg på å si ting som stemmer?

 • Glibert

  Du kan jo legge ut dokumentasjon som viser at du ikke vet det.

 • Kalle

  Gidder du å ikke dele opp alle ordene på den merkelige måten du gjør?Blir så tungvint å lese,og mye kan feiltolkes når du f.eks skriver «ikke muslimer»…

 • Glibert

  Ja dessverre så er eneste valg å prøve å overse ham.

  Jeg vet ikke hvor han er fra, men noe kunnskap om det som diskuteres her har han ikke uansett.

 • Kalle

  Det finnes ingenting som tilsier at det er nogo-soner noenvei,så jeg kan trygt si at det ikke finnes.Hvis du som du sier har tonnevis med dokumentasjon så er det vel ikke noe problem å vise bittelitt av den sånn at du slipper å bruke tid på å påstå at det finnes?

 • Kalle

  Helt utrolig han der glibert,tullingen prøver å si at det finnes en gud,at det finnes nogo-soner,at kondensstriper fra fly er farlige kjemikalier og en hel haug andre tulleting.Kan du skjønne at det går an å være så dum og naiv??

 • Ravn Figenschou

  Bor faktisk bare litt i underkant av en time fra malmø og sønnen har bodd der i ett år så jeg vet alt om tillstandene der .og ja det er bare å le av slike som han .i en diskusjon må man jo regne med å ha motstandere med andre tanker og meninger men dette mennesket her ingen mening ,bare masse vås .jaja

 • Kalle

  Jeg var i Malmø for en måned siden ca,var ingen steder jeg ikke kunne gå.Hvorfor kan du ikke si en plass hvor det er som du beskriver,skyldes det at du ikke klarer å finne en sånn plass eller klarer du bare ikke å lime inn link til noe?

 • Glibert

  Det fins mye dokumentasjon på dette med no go soner jo.

  Men man skal ikke kaste perler for svin, og derfor får du ikke noe.

 • Kalle

  Hehe.Jeg kan dokumentere at det ikke finnes.Så da finnes det ikke.

 • Glibert

  Han er som en plate med hakk.
  Uansett hvor mye dokumentasjon han får så vil han fortsette på samme sporet.

 • Ravn Figenschou

  Litt hardt av tjommis å si att vi alle har en skitten fortid .jeg har da venner ,eller sågar familie som ikke kan sies å ha det .han har kanskje ikke helt kvittet seg med den kristne indoktrineringen om att vi alle er syndere .

 • Kalle

  Neida,jeg trenger bare å få en eneste link eller noe som tilsier at påstanden din stemmer.Kan du ikke bare gi meg det så slipper dere å bruke tid på å påstå at det er sånn?Dere sier det finnes masse dokumentasjon,så da kan det jo ikke være noe problem å sende meg noe…

  Lurer på hva det er som er grunnen til at dere ikke vil dele den informasjonen med andre,kan det kanskje skyldes at dere egentlig er ute etter å skjule den?

 • Kalle

  Har spurt deg gjentatte ganger både her og i andre diskusjoner om å få dokumentert påstandene dine,men har aldri fått noe.Hver gang sier du at det finnes,men du vil aldri dele den med andre.Det fremstår for meg som at du bare finner på ting,hvis ikke hadde du jo delt informasjonen…

 • Ravn Figenschou

  Og ang jim carrey så er det ikke så helt på jordet att han er mot vaksinasjoner .leste senest i dag om den vaksinen jenter tar mot underlivskreft og det var ikke snille biefekter fra den .svineinnfluensavaksinen i sverige hadde mange triste saker i ettertid .

 • Kalle

  Hvilke bivirkninger har HPV-vaksinen som er verre enn kreft?

 • Glibert

  Kreft er bare noe de bruker for å skape frykt, slik at folk villig sendersine tenåringsjenter for å bli vaksinert.
  Det er ingen naturlov som sier at de som ikke blir vaksimnert vil få kreft. Men det er ganske mange naturlover som sier at de som blir vaksinert vil få store helseproblemer fra bivirkningene av vaksinen, og antakelig også kreft om nen år fordi kreftvirus er noe somsprøytes inn med vaksinen.

 • Kalle

  Hvilken naturlov mener du da?Velger du bort alt som muligens kan være skadelig for enkelte individer?Hva er det som gjør at det blir bivirkninger,og hva er de bivirkningene?

  Forventer ordentlige svar nå,ikke bare en haug med påstander og svada..Klarer du ikke å komme med det denne gangen heller så synes jeg du skal slutte å kommentere her….

 • Ravn Figenschou

  Det er også stor forskjell på å få en nobelpris for å oppdage DNA-strukturen som wattson gjorde og å få en pris for å være årets borger med ordene «Raja har kvaliteter aftenposten mener årets osloborger bør ha ,du representerer noen av de beste verdiene » så med andre ord er det verdiene til ett godt menneske de er ute etter når de leter etter osloborgeren 2015 og det er det jo ikke i noen av de tilfellene tjommis nevner her .

 • Glibert

  Du har fått gandke mye dokumentasjon i de forskjellige tråder.

  Men uansett hva du får så sier du alltid at du ikke har fått noe dokumentasjon.

 • Kalle

  Kan ikke du heller dokumentere noen av påstandene du har kommet med tidligere før du fremsetter flere?Det begynner å bli veldig mange udokumenterte påstander nå…

 • Kalle

  Har ikke fått noe som helst…Venter fortsatt,men regner ikke med det at det kommer noe….

 • Ravn Figenschou

  Ååååååå er det deg

 • Kalle

  Saklig og voksent svar,akkurat som forventet…Vil du ikke engang prøve å late som at du er seriøs?

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  I tillegg er den gode Glibert overbevist om at Obama er muslim, at holo*caust aldri har funnet sted, at jødene alltid har jobbet for verdenshegemoni, hvilket de fremdeles gjør, at alle politikerne er i lomma på muslimene og aktivt jobber for en muslimsk overtakelse av Europa osv. Fyren er med andre ord noe for seg selv, for å si det diplomatisk, og i tillegg er han kristenfundamentalist som bare savner sitt motstykke i islamistiske fundamentalister! Vet ikke om vi skal kalle ham lattervekkende eller skremmende? :D

 • Glibert

  Nei, akkurat.
  du sier det jo selv «jeg har ikke fått noe». Du bekrefter jo bare det jeg sier.

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Har du satt deg inn i hva slags nettsted frieord.n* er?

 • Kalle

  Hmm,ifølge forskning så har du feil : http://www.fhi.no/tema/hpv/sporsmaal-og-svar Hvis ikke du har noe som tilsier at de har feil så velger jeg å tro på Folkehelseinstituttet,regner med de er litt mer troverdige enn en som tror at kondens er farlige kjemikalier…

 • Kalle

  Hva slags påstand dokumenterte du da?Var det den om at kondens er farlige kjemikalier,den at holocaust ikke skjedde,den om at vaksiner er farlige eller var det kanskje den om at det finnes en gud?

  Jeg vet at jeg ikke har fått noe som helst,for da hadde jeg jo ikke gått og ventet på å få det…Jeg hadde heller ikke brukt tid på å diskutere,for jeg hadde jo selvsagt trodd på det siden det var dokumentert uansett hva det var.

 • Ravn Figenschou

  Ja

 • Ravn Figenschou

  Trodde det var allment kjent att obama var muslim

 • Kalle

  Det er den siden som blir drevet av en nasjonalist som var leder i en nynazistisk organisasjon det?

 • Glibert

  Blant annet ja.

  Men du har en merkelig mening om hva dokumentasjon er for noe, for du tror at dokumentasjon er noe som alltid skal vise at dine meninger er riktig.

 • Kalle

  Nei,nå tuller du igjen gitt.Dokumentasjon er noe som beviser om noe er sant,uansett hva jeg tror.Dokumenterer du f.eks påstanden din om at kondens er farlig så tror jeg selvsagt på det,for når noe er bevist å være sant så er det selvfølgelig sant.Man kan ikke fornekte sannheten.

 • Kalle

  Jeg ser på han som lattervekkende,til tider tragikomisk :D Er jo litt morsomt at hver eneste gang han blir spurt om dokumentasjon så sier han at han har gitt det mange ganger før så han orker/klarer/gidder ikke å gi noe mer til noen. :D

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Ha ha ha. Ja, du befinner deg kanskje på gliberts nivå. :) Vel, vi får håpe at du spøker…..

 • Glibert

  Folkehelseinstituttet er ikke troverdig, for Folkehelseinstituttet eies og drives av de samme som også lager vaksiner og som bruker vaksiner til befolkningsreduksjon.

 • Kalle

  De skjuler det selvsagt.Sier seg selv at det ikke er noe problem,det er jo ingen amerikanere som skulle ønske at noen fikk avdekket noe som gjør at de må bytte ut presidenten sin…Det er jo ikke sånn at noen prøver å finne ut bakgrunnen hans eller om han skjuler noe,det er heller ingen som er imot å ha en svart president…. *IRONI* (Best å merke det tydelig,er tydeligvis mange her inne som tror på alt de leser på internettet)

 • Glibert

  Hvis du mener at man kan ikke fornekte sannheten, hvorfor gjør du det da ?

 • Kalle

  Hvilket selskap eier Folkehelseinstituttet,og hvilke vaksiner lager de?Hvilke vaksiner er det de bruker til befolkningsreduksjon?

  Vil du gi meg ordentlige svar denne gangen,eller kommer du bare med flere påstander igjen?Vedder en tusenlapp på at du ikke har noen beviser eller noe som tilsier at det du sier stemmer… :D

 • Kalle

  Jeg gjør jo ikke det,da hadde jeg ikke spurt etter beviser for de påstandene du kommer med…Jeg spør om det fordi at hvis det er sant så vil jeg selvsagt vite vil,vil jo ikke gå og tro på noe som ikke stemmer.Så hvorfor vil du ikke dele informasjonen du sitter på?Hva er grunnen til at du prøver å skjule sannheten??Er du en hemmelig agent for myndighetene eller noen andre som har en skummel agenda kanskje? :D

 • Kalle

  Hvorfor forsvinner du alltid fra debatten når du blir spurt om å dokumentere påstandene dine?Er det ikke mye enklere å bare gi dokumentasjonen fremfor å bruke lang tid på å komme med flere påstander?

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Nettopp! Jeg forsøkte å hinte noe om kildekritikk, men slikt spreller av som vann på gåsa! :D

 • Glibert

  Du må lære deg å slutte å lyve.
  Jeg har aldri påstått at kondens er farlig, det er kun noe du påstår for å prøve å latterliggjøre meg.

 • Kalle

  Virker ikke som de vet hva kildekritikk er…Skal man dømme utifra hva de tror på så virker det som at de tror på alt de leser på internettet :D

 • Kalle

  Sa ikke du at kondensstriper fra fly var noen farlige kjemikalier da?Er det kanskje bare kondens som er oppi lufta som er farlig? :D

 • Kalle

  Du klarer fint å latterliggjøre deg selv,du trenger ikke min hjelp til det :D

 • Kalle

  Hva er grunnen til at du nekter å dele informasjonen du sitter på?

 • Kalle

  Du påstår at du sitter på informasjon som angår liv og helse,det er ondskapsfullt av deg å skjule det for allmennheten.Synes det er helt sykt at du setter tusenvis,muligens millioner, av liv på spill.Får du ikke dårlig samvittighet av å tenke på alle som kunne vært reddet hvis du delte informasjonen du sitter på??

 • Glibert

  Det er tydeligvis mye du ikke vet, for media gjør akkurat det, de forteller folk hva de skal tenke og mene.
  Det er bla gjennom media at makthaverne manipulerer folket til å mene det som makthaverne vil at folket skal mene, og media er blitt brukt til dette i mange år.

 • Ravn Figenschou

  barack Obama through muslim eyes av Daniel pipes .ja hvem vet .alt er tydeligvis mulig i denne gale verden med folk som ofte er noe helt annet enn de gir seg ut for .

 • Kalle

  Helt ufattelig hvor ond du er,sitter der med informasjon som muligens kan redde mange liv også nekter du å dele den med andre!Skjønner ikke hvordan det går an å bli så kynisk,helt utrolig.Får du ikke dårlig samvittighet når du tenker på alle du kan redde bare ved å dele informasjonen du sitter på?

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Nå i desember er det jo så populært med diverse priser for årets ditt og årets datt. Jeg innfører med dette «tulling-prisen», og kårer uten å nøle glibert og deg som ÅRETS VINNERE!!!! Dere to deler prisen. Vel fortjent! Gratulerer!!!!

 • Kalle

  Hvordan klarer de å skjule for alle,bortsett fra deg,at han er muslim?
  Hva er det som gjør at du vet dette og velger å ikke la resten av verden få vite det?
  Hvorfor vil du at en muslim skal styre USA?Regner med at du vil det,siden du ikke deler informasjonen du sitter på med hverken aviser eller andre mennesker…

 • Åsa Marie Aadnekleiv

  Vet du ikke at glibert har sett på youtube at Obama er muslim, så da så….

 • Glibert

  Hvis denne Raja-fyren bare har gjort det de påstår han har gjort fr å få denne prisen, så er jo hele prisen bare sirkus, for det er mange i Oslo som har gjort mye mer for å hjelpe folk både i Oslo og i utlandet enn denne kriminelle Raja-fyren.

  Men så var det jo det at han er muslim da, og sosialister elsker jo muslimer.

 • Kalle

  Regner med det er noe sånt,men spør for å få vite hvordan det står til med kildekritikken ;) Lurer på om det finnes noen som er så dumme at de tror på spinnville teorier uten bevis bare fordi de har lest det på internettet,nekter å tro at noen faktisk er så dumme…Selv om det er stor fare for det når jeg leser hva enkelte faktisk tror på :)

 • Kalle

  Hvorfor nekter du å dele informasjonen du sitter på?Gjør du det fordi du er ond eller er det andre grunner til at du synes det er greit at mennesker lider og dør?

 • Glibert

  Du bør nok lære deg å lese også, for jeg har aldri sagt at kondensstriper frs fly er farlige kjemikalier.

 • Nimbus800

  Hadde du hyllet en med disse holdningene om han var en etnisk norks kristen? Hvis svarer er ja, er det helt ok, (Vi snakker da om ekstrem nazist). er svaret nei ,bør du vurdere om dette var en klok artikkel, og om det å hylle er høyreekstrem på denne måten har positive sider overhode.

 • Kalle

  Hvorfor skal han hylle en etnisk norsk kristen for at det skal være ok når han ikke hyller Raja?Hvis du leser artikkelen så vil du se at han ikke hyller han i det hele tatt,han sier bare at han gjør en god ting…

 • Kalle

  Så du har skjønt at det du kalte «chemtrails» bare er kondens altså?Så godt å høre :) Beklager at jeg trodde du fortsatt trodde det,skal ikke gjøre den feilen igjen…Hvordan går det forresten,finner du noe av dokumentasjonen jeg etterspurte?

 • Glibert

  Muslimer gjør aldri noe godt.

 • Kalle

  Jo.Hvis du leser artikkelen du kommenterer under så står det faktisk om en muslim som gjør noe godt…Merkelig at du ikke har fått den med deg,den fyller opp veldig mye av denne siden og den blir faktisk diskutert i dette kommentarfeltet…

 • Glibert

  Jeg har heller ikke sagt at chemtrails bare er kondens.

  Når skal du lære deg å være ærlig ?

 • Kalle

  Chemtrails ER jo kondens.Siden du ikke kan bevise at det er noe annet så velger jeg igjen å tro på all forskning og alle seriøse kilder som samtykker om at kondens er kondens.Skal du overbevise meg om at det er noe annet så må du fremlegge beviser for det.Og det vet jo alle at du ikke kan…

 • Glibert

  Kanskje du heller kan fortelle oss hva slags «godt» du mener at han har gjort ?

 • Kalle

  Han har hjulpet mennesker i nød.Hvis du leser artikkelen over her så slipper du å spørre meg om hva det står der :) Klarer du det?

 • Glibert

  Chemtrails er IKKE kondens.

  Men selv om det sto et fly på asfalten og sputet kjemikaliene rett i ansiktet på deg så ville du likevel ikke oppdage dem, men fortsette å tro at det er kondens.

 • Glibert

  Hvem har han hjulpet ?

 • Kalle

  Mennesker.Klarer du ikke engang å lese hva jeg skriver nå lenger?Kanskje du skal hvile deg litt? :)

 • Kalle

  Hvis du ikke klarer å komme med ett eneste bevis på denne kjente konspirasjonsteorien så er det bare en løgn.

  Hvordan klarer de å skjule at det skjer?Hvordan får de alle involverte til å ikke si noe om hva som skjer?Hvorfor flyr de ikke om natten istedet for midt på dagen når alle kan se de?Hvorfor vil du ikke dele bevisene du sitter på?Hvordan unngår de å sprøyte feil personer med det de liksom sprer?

 • Kalle

  Hvordan vet du at dette er sant,hvilke beviser har du sett som overbeviste deg?Og hvorfor vil du ikke dele de med noen?Synes du det er greit at de gjør sånn siden du ikke sier det til noen,eller er du kanskje en av de som jobber med det?

 • Glibert

  Hva slags mennesker er det han har hjulpet ?

 • Kalle

  Mennesker i nød.Igjen,kan du ikke bare lese artikkelen?Alt du spør om står der,ser ingen grunn til at jeg skal måtte hjelpe deg bare fordi du ikke gidder/klarer å lese…

 • Glibert

  Jeg vil gjerne dele alt jeg vet med andre, det er derfor jeg i lang tid har deltatt på fora online og i kommentarfelt.

  Me når man har diskutert online i mange år slik jeg har, så har man etter hvert lært hvem det er som egentlig ikke er interessert, men spør etter dokumentasjon kun for å prøve å finne noe som kan brukes til å angripe budbringeren.

 • Glibert

  Hva slags mennesker er det som er i nød i Oslo ?

 • Kalle

  Dokumentasjonen kan jo ikke brukes mot deg,hvordan skal det gå an?

  Synes du er veldig ond som sitter på sånn informasjon og nekter å dele den med andre.Du må jo være psyk som finner glede i å se andre lide,hva er motivasjonen din for å gjøre noe sånt??

 • Kalle

  Levende mennesker.

 • Kalle

  Svarer ikke på flere ting som du kan lese i artikkelen over her,nå får du lese den selv.Klarer du det??

 • Glibert

  Du vet det altså ikke.
  Men hvorfor sier du at han hjelper mennesker i nød når du ikke vet hvem det er han hjelper ?

 • Kalle

  Hva er forskjellen på ett menneske og ett menneske?Det er jo som å spørre hva som er forskjellen på ett eple og ett eple…

 • Glibert

  Det er mange forskjeller mellom mennesker.

  Hvem er de ? Hvor kommer de fra ? Hva slags kultur har de ? Hva slags idologi/religion følger de ? Hva slags motiver har de ? og hvilken rase er de ?

  Et eple er heller ikke det samme.
  Det avhenger mye av hvor de vokser og om de er gjødslet med kunstgjødsel eller naturgjødsel.
  Jorden der de vokser samt hva slags gjødsel som er brukt har mye å si for næringsinnholdet i eplene som vokser der.
  Det har også mye å si om det er brukt kjemiske insektsmidler eller ikke.
  Vi har også forskjellige typer epler med forskjellige farger, som også har litt å si for næringsinnholdet.

 • Kalle

  Hva har det å si hvilke mennesker han hjelper?Han hjelper mennesker i nød,det vil jeg si er en god ting.

  Hvorfor vil ikke du dele informasjonen du sitter på,hvorfor ønsker du å skade mennesker?Er det ondskap eller har du andre grunner?
  Er du ett ondt menneske eller synes du kanskje bare det er helt greit at mennesker lider og dør siden du nekter å dele livsviktig informasjon?

 • Glibert

  Det har mye å si hvilke mennesker det er han hjelper.

  Etter din mening så er det en god gjerning uansett om du hjelper en morder med å drepe sitt offer eller om du hjelper offeret å unnslippe.

  Men slik er det jo ikke, derfor må vi være litt forsiktige med hva slags mennesker det er vi hjelper.

 • Kalle

  Slutt å lyve om mine meninger!
  Mennesker i nød er mennesker i nød,da er det ikke snakk om å hjelpe en morder å drepe noen.Det er snakk om å hjelpe de som er i nød.

  Siden du ikke klarer å slutte å lyve og heller ikke klarer å dokumentere noen som helst av de spinnville påstandene dine så gidder jeg ikke å diskutere med deg.
  Du får heller finne deg noen som deler dine psykoser å snakke med,eller kanskje du klarer å finne noen som er like naive som deg..

 • Glibert

  Jeg svarte jo bare på ditt spørsmål.

  Du spurte om det har noe å si hva slags mennesker han hjelper.

  Jeg svarte at det har mye å si, og fortalte hvorfor.

  Ut fra ditt spørsmål så kan man også lese hva du mener om dette.

  Du mener altså at det spiller ingen rolle hvem man hjelper eller hvilke motiver de har, bare man hjelper noen.

 • Kalle

  Som sagt,slutt å lyve om mine meninger.

 • Glibert

  Jeg lyver ikke.
  For etter det du selv har sagt her så stemmer den konklusjonen jeg kom ffrem til.

 • Kalle

  Kanskje du slutter å lyve hvis du lærer deg å lese hva folk skriver til deg…Her har du en link som kan hjelpe deg litt : http://www.dagbladet.no/2013/09/05/kultur/bok/litteratur/barnebok/barnebokapp/29098221/

 • Kalle

  Nei,den stemmer ikke.Kan du ikke spørre en voksen om de kan hjelpe deg å lese?Du klarer det tydeligvis ikke selv…

 • Kalle

  Siden du ikke skjønner hva jeg skriver prøver jeg igjen : Jeg synes det er en bra ting å hjelpe mennesker i nød.Må jeg gjenta det flere ganger eller klarer du å lese det nå?!

 • Glibert

  Jeg lyver ikke, for du har jo selv sagt at du mener det er ingen forskjell på mennesker.

 • Kalle

  Nei,jeg har ikke det.

 • Glibert

  Har du allerede glemt at du stilte dette spørsmålet

  «Hva er forskjellen på ett menneske og ett menneske»

  og dette «Hva har det å si hvilke mennesker han hjelper «

 • Kalle

  Jeg vet jeg skrev det.Står ingenting der om at mennesker ikke er forskjellige…Synes du skal se på den linken jeg sendte deg,kanskje du kan lære deg å lese :)

 • Glibert

  Nå må du slutte med å prøve å vri deg unna, for om du ikke hadde ment at det er ingen forskjell på mennesker, så ville du ikke stilt dette spørsmålet » Hva er forskjellen på ett menneske og ett menneske» og heller ikke det andre spørsmålet.

 • Kalle

  Hadde jeg trodde alle var like hadde jeg ikke diskutert med deg fordi vi da hadde vært enige.

  Siden du ikke skjønner så mye skal jeg prøve å forklare det for deg : Når man hjelper mennesker i nød har det ikke noe å si hva slags hudfarge de har eller hva de tror på,man hjelper de fordi de er mennesker i nød.

  Skjønner at du blir litt forvirret siden du sliter med å lese og tar hele setninger ut av kontekst.Det hjelper nok heller ikke at du er veldig naiv og faktisk tror at noen tror alle mennesker er like,jeg skal prøve å huske på at du er så naiv i fremtiden og passe på at til og med ett barn kan lese det jeg skriver…

 • Glibert

  Det er ingen mennesker i nød i Oslo.

 • Kalle

  Neivel..Så det er ingen fattige,ingen uteliggere og ellers ingen som lider altså?

 • Kalle

  Så rart,ifølge denne nettsiden er det flere som både er i nød og har vært det : http://www.osloby.no/ Hvordan kan det ha seg,du sier jo at ingen mennesker er i nød i Oslo?

 • Glibert

  Jo, det er fattige og det er uteliggere i Oslo, og de trenger hjelp, men i direkte nød er de ikke.
  Det er uansett ikke disse so du eller denne muslimen bryr dere om.

 • Glibert

  Jeg har sett på siden, men hvor står det am alle som er i nød ?

 • Kalle

  Det står om flere der,ikke mitt problem at du ikke klarer å lese…Skal jeg sende deg link til ett par av de som er eller har vært i nød,eller vil du prøve å finne de selv?

 • Glibert

  Ja, så langt er det ok.
  Men det jeg lurte på er, hvem er det som er i nød ?

 • Kalle

  Jeg bryr meg om de.I motsetning til deg så synes jeg mennesker er verdt noe.Du er jo bare en ond fyr som finner glede i å se andre lide mens du sitter og nekter å dele livsviktig informasjon med de.

 • Kalle

  Jeg har ikke navnene på de,så kan ikke svare på det.Hvorfor vil ikke du si hva som er grunnen til at du ønsker mennesker skal lide og dø,er det fordi du skammer deg?Eller er du bare ond?

 • Glibert

  Jeg gidder da vel ikke lete opp det du har tenkt å bruke som dokmentasjon.

  Det kan jeg ikke heller, for jeg kan jo ikke vite hva du har tenkt å bruke som dokumentasjon.

 • Glibert

  Hvem i Norge er i slik nød at de må lide og dø ?

 • Kalle
 • Glibert

  Du bryr deg ikke om mennesker, du bryr deg bare om den politiske agenda.

  Du sier andre lider i Norge, men hvem er det du mener som lider ?

  Dette vil du jo ikke svare på.

 • Kalle

  Jeg snakker om de som dør av det du sier er skadelige vaksiner,»chemtrails» osv…De som dør siden du nekter å dele informasjonen du sitter på.Hvis det du sier stemmer så er du en ond fyr som lar folk lide og dø…

 • Kalle

  Jeg bryr meg ikke om politiske agendaer,jeg bryr meg om mennesker.Har svart på dine spørsmål gjentatte ganger,hvorfor nekter du å svare på mine??

 • Glibert

  Det er fortsatt usikkert hvem du mener som lider nød er det hun som ble knivstukket du mener ?
  Er det dem som drepte Khai Ngoc Dinh eller noen av de andre som er straffet for drap elle voldtekt eller voldtatt ?
  Eller kanskje den varetektsfangen som ble iutsatt for et overgrep fra en fangevokter ?

  Uansett hva du mener så er vel ingen her i direkte nød, bortsett fra hun som ble knivstukket.
  Men det var jo ikke dette jeg mente., og det er jo heller ikke noen av disse denne muslimfyren som vi diskuterer her har hjulpet.

 • Kalle

  Hun som ble knivstukket var nok i nød vil jeg anta,siden hun bl.a ringte nødtelefonen..De som ble straffet er selvsagt ikke i nød,det sier seg selv.

  Nå er det nok avsporinger fra din side,hvis ikke du klarer å holde deg saklig og slutte å lyve så avslutter vi her.Blir for dumt når du finner på ting om meg og mine meninger,du bør ta medisinene dine og finne senga nå du…

 • Glibert

  Jeg lyver ikke.
  Og det med avsporingene er det du som står for fordi du ikke ville svare på mitt spørsmål men prøvde å vri deg unna..

  Ellers så var det siste med å finne senga egentlig ikke så dumt forslag.

 • Kalle

  Du lyver jo hele tiden.Du har enda ikke svart på mine spørsmål,hvorfor vil du ikke det?Hvorfor vil du ikke fortelle hvorfor du ikke vil dele livsviktig informasjon,men heller velger å la mennesker lide og dø?Skammer du deg over at mennesker lider p.g.a deg?

 • Glibert

  Jeg har svart på dine spørsmål, de er ikke min feil at du ikke vil akseptere svaret.

 • Kalle

  Du trenger ikke å dele informasjonen med meg,du kan bare legge den ut på nettet så kan alle se den der.Og hvis noen bestemmer seg for å ta budbringeren så kan du trøste deg med at du har reddet millioner av menneskeliv…

 • Glibert

  De fleste er som deg, de er pk og stoler bare på løgnene som de får servert av media og politikerne.

 • Kalle

  Men man har jo ikke annet valg enn å tro på deg,du har jo selvfølgelig beviser for at det du sier er sant.For du er vel ikke så dum at du tror på noe uten å ha beviser,er du vel?Så alle kommer til å tro på deg,du blir en helt!Hvis ikke du mangler beviser da,da kommer du jo til å fremstå som en tulling :P

 • Kalle

  Jeg er ikke politisk korrekt,langt derifra.Jeg tror heller ikke på løgner,det er jo derfor jeg er skeptisk til dine påstander når du ikke kan dokumentere de.

 • Kalle

  Hvorfor ble du så stille,bestemte du deg for å slutte å lyve? :P

 • Glibert

  Det denne Mohsan Raja har gjort er kun å hjelpe noen «flyktninger» Dette er muslimer som har samme interesse som han selv, som er å erobre Norge for islam og drepe de vantro.
  Hvorfor er det så mange som mener at dette er en god Gjerning ?

  Disse «flyktningene» er en invasjonshær, og Mohsan Raja tilhører første bølge, de som skulle etablere et brohode i Norge..
  Det er da ingen god gjerning han har gjort, det er en krigshandling.

  Han som tilhører første bølge, av invasjonen og har vært med å skape et brohode i Norge, hjelper andre bølge å etablere seg.
  Dette er som sagt ingen god gjerning,. Det er en fiendtlig handling mot oss og mot landet.
  For disse folkene følger koranens oppfordring om å erobre nytt land for alllah.

  And whoever emigrates for the cause of Allah will find on the earth many
  [alternative] locations and abundance. And whoever leaves his home as an
  emigrant to Allah and His Messenger and then death overtakes him – his
  reward has already become incumbent upon Allah . And Allah is ever
  Forgiving and Merciful.

  http://quran.com/4/100

  Folk burde skaffe seg litt kunnskap om islam gør de roper over seg av begeistring og tilbedelse av disse muslimene som alle har fiendtlige hensikter.

 • Kalle

  Ingenting av det du sier stemmer.Jeg kan bevise det,men ifølge deg trenger man ikke å bevise noe som helst.Hvis ikke du tror på meg er du pk og hjernevasket!!

 • Brian Cohen

  Virkelig? Og du kan nevne…?

 • Glibert

  Det jeg sier er riktig, uansett hva du påstår.

  Dine forsøk på å dekke over det som skjer for å støtte den politiske agenda er patetisk, du kan ikke bevise noe som helst, for det du sier er bare løgner, og du kan ikke bevise noe som er løgn.

  Du mener vel kanskje også at jeg har skrevet det gjengitte koranverset selv ?

  Sannheten er at det er nettopp for å erobre europa og Norge for islam at muslimene kommer hit, og mange innrømmer det også.

 • Leo Osvald Eide

  Av med foliehatten du, Tom – der er knapt noe å beskytte uansett.

 • Leif Hjorteland

  Det var litt av en bortforklaring og unnskyldning for Rajas ynkelige og grusomme holdninger. Han vil ha sharia, som blant mye annet innebærer at homofile må dø. Var det mange kristne sirdøler som ville drepe homofile, Tjomlid? Men du er så forutsigbar som det er mulig å bli, islam har jo ingenting med islam å gjøre. Og hatere skal få pris, heder og ære. Vel å merke kun hvis de er muslimer.

 • LinnD

  Mener du virkelig at det ikke finnes folk som ikke er homofobe kvinnehatere! i Oslo man kan velge i stedet Gunnar?
  Jeg synes det er merkelig at det tydeligvis er så få mennesker i Oslo at man må velge en skikkelig jævel av en homofob kvinnehater som deres borger. Det sier en del. Det er synd at du er omringet av slike jævler Gunnar, men personlig kjenner jeg masse flotte folk som gjør gode ting for andre uten å være religiøse fundamentalister.
  Man trenger ikke å velge den jævligste personen man finner. Hadde man gått inn for det hadde man også funnet en nazist som gjør masse bra for mennesker og dyr, men man hadde ikke trengt å gi han/hun en pris for det.

  Og jeg er uenig i at kristne fundamentalister gjør mye bra for folk. De står der med livsviktig medisin i en hånd og bibelen i den andre. Det er ingenting selvoppofrende eller «godt» med det. Bare se hva de har gjort med land som f.eks Uganda.

  Jeg må si at jeg synes at innleggene dine blir mer og mer intetsigende Gunnar. Det synes som om din eneste oppgave nå er å forsvare diverse religiøse ekstremister. Hvor har det blitt av dine harmdirrende innlegg mot diverse fanatikere. Nå synes du tydeligvis at de kristne homofobe i bygda di er flotte folk likevel.
  Jeg savner også flere innlegg om det du virkelig er god på (altså vaksiner, overtro osv). Det er selvsagt din rett til å skrive hva du vil, men jeg har begynt å kvie meg for å lese bloggen din i stedet for å glede meg).

 • Shabana Rehman Gaarder

  kan ikke svare for Tjomlid, men joda rasister har også blitt forsvart i norsk presse for samme type hets som Mohsan Raja har bedrevet http://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/Haddy-Njie-og-den-fortapte-sonn-3824110.html

 • Kalle

  Ingenting i det verset som bekrefter noen av løgnene/påstandene dine.Jeg likte denne delen godt :. «And Allah is ever Forgiving and Merciful.»

  Når vi er inne på religion,hva synes du om at hun som ifølge eventyrene fødte jesus var 13-14 år når det skjedde?Jeg synes det høres veldig rart ut å reagere på at mohammed giftet seg men ei på 9,men ikke bry seg om at jesus ble født av ett barn..Veldig mye dobbeltmoral ute og går :)

 • Kalle

  «Det jeg sier er riktig, uansett hva du påstår.» Så det er altså riktig at gud finnes,satan er gud og kondens er farlig? :D

  Du er langt ute på jordet du mister,håper helsevesenet fanger deg opp og gir deg den hjelpen og medisinen du trenger snart.Er bekymret for at du kan være en fare for omgivelsene dine,psykoser som dine kan være utrolig farlige.Se bare på alle de som har blitt drept av psykotiske mennesker de siste årene…

 • Jan Iversen

  Synes Tjomlid dummer seg ut ganske ettertrykkelig med dette innlegget. Har han overhodet fått med seg hva Raja står for og har sagt? Man må undres: Betaler Nettavisen penger til denne Tjomslid for at han skal skrive sine stadig tynnere og stadig mindre reflekterte tulle-innlegg? Det bør være tide for at redaktøren sørger for å luke litt i bedet her.

 • Kontaktfront

  Virkeligheten må svi for dere sosialister i disse dager. Gledelig er det….

 • Vidar Skogvoll

  Enig i mye, men det et et poeng du ikke har adressert i at eventuelle holdninger må ses i sammenheng med hvilken pris man har blitt tildelt. Det er ikke så veldig problematisk at en med grumsete holdninger får nobelprisen fordi denne blir tildelt for faglige prestasjoner. Kanskje er det heller ikke noe problem at en kone-banker får krigsmedalje heller fordi krigsmedaljen gis utelukkende for en heltemodig innsats under krigen.

  Hva forventer vi av «Årets Osloborger»? Vel, kanskje først og fremst at hen er en samlende person. Og da er holdninger mot minoriteter viktige.

 • Synnøve Sårheim Alme

  Wow! Gledelig jul, Gunnar Tjomlid! En glede å få dette innlegget ditt til romjulslesing.

 • Absolutt. Slik jeg leser nominasjonen handler den derimot spesifikt om hans arbeid for flyktningene på Tøyen. Altså en utmerkelse for sin innsats som borger. Skal prisen derimot være «Årets forbilde», blir saken en annen. Da vil jeg si hans ytringer/holdninger på andre områder er så problematiske at Raja ikke kvalifiserer.

  Men da kommer man fort inn i problemstillingen med om noen i det hele tatt kan sies å være et forbilde? For har ikke alle sine svin på skogen, kjent eller ukjent?

  Å kåre forbilder kan derfor være vanskelig. Men så lenge det avgrenses spesifikt nok knyttet mot spesifikke handlinger/ytringer, kan det fungere. Jeg mener at Raja kvalifiserer til utmerkelsen om den spesifikt er knyttet til hans arbeid for flyktningene på Tøyen, noe jeg også oppfatter at utmerkelsen er, men hvis det sees på som en kåring av største forbilde i Oslo, i et totalperspektiv, blir det verre…

 • Leo Osvald Eide

  Men argumenter, nei-se-det er fraværende;Vet du hva det er å debattere, K.F.?

 • LinnD

  Det er da mange hyggelige folk som kan sies å være et forbilde. Jeg lurer igjen på hva slags folk du omgir deg med Gunnar. Hvis alle rundt deg er like store mannsjåvinister, religiøse fanatikere og homofobe som årets osloborger så bør du vurdere å bytte omgangskrets snarest. Oslo er en stor by så jeg vil vedde på at det er like mange hyggelige folk der som der jeg bor. Jeg omgir meg ikke med kvinnehatere og homofobe så jeg vet med all sikkerhet at det finnes folk uten disse karaktertrekkene.

  De svinene årets osloborger har på skogen er av en helt annen art enn det andre folk har. De fleste folk har kanskje kjørt 5 km over fartsgrensen, lastet ned en sang ulovlig eller til og med latt dolokket stå oppe. Jeg synes ikke det kan sammenlignes med det religiøse hatet årets osloborger fremviser.
  Hvis det er slik at alle er like (siden tydeligvis alle har svin på skogen i følge deg) så burde det være det samme om man gir prisen til folk som Tore Tvedt og bhatti eller andre. Kanskje dette er første steg i en ny trend der man forsøker å velge årets største jævel. Jeg holder en knapp på at det blir mullah krekar neste gang. :)

  Det som irriterer meg mest er at det hatet han utviser mot homofile og kvinner tydeligvis ikke betyr noe. Hadde prisen blitt gitt til en rasist som uttaler at svarte er mindreverdig eller at muslimer bør drepes hadde det med rette blitt opptøyer i gatene, og jeg tviler på at du ville forsvart han da Gunnar. Men siden han bare spyr ut ulumskheter om f.eks kvinner og homofile er det liksom greit. De gjør meg ekstremt frustrert.

 • Opplysningskontoret

  Og din oppgave er å tåkelegge debatten med konspirasjonsteorier?

  Du ser kanskje ikke at du spiller like mye på følelser som du påstår at jeg driver med? Forskjellen er bare at dine «følerier» befinner seg på motsatt ende av skalaen!? «Det er oss stakkars etniske hvite som er i ferd med å bli utslettet av innvandrere og migranter». Liksom.

  Du forholder deg jo ikke til fakta når du ikke forstår hva som ligger i flyktningbegrepet?! Istedenfor har du tilsynelatende konstruert en egen definisjon, som så mange andre av dine meningsfeller. Ut i fra den virker det logisk for deg, at alle innvadrere er migranter, og at de kommer for å utradere oss! Det hele virker som en logisk brist, spør du meg.

  Det burde vært kjent for de fleste nå, at de som ikke regnes som flyktninger IKKE får asyl. De aller fleste av dem som har kommet til Norge de siste månedene, kommer til å få asyl her! Du kan være uenig så mye du vil, men det hjelper ikke. Det er ikke deg som bestemmer!

 • Opplysningskontoret

  Jeg blir nesten målløs av hva du klarer å lire av deg!?

  Du ser vel kanskje ikke selv hvor ekstrem du faktisk er?
  God bedring!

 • Zapp

  Det er en skandale at Aftenposten ikke har trukket tilbake denne prisen!

 • Lars Pedersen

  Selvsagt ikke. Dette handler om en eneste ting: Religionen til Tjomlid. Altså masseinnvandring fra ikke-fungerende land. Det er det han tror på og det er det som gir han frelse. Den som tror på masseinnvandring skal ikke gå fortapt men ha evig liv. Omtrent sånn er det.

 • John Magne Trane

  Hva er det du sier? Han ville jo hjelpe arabiske terrorister, mot at de hjalp hans (uhorvelig mange) tempelriddere, bare hver på sitt område. Og hjelpe Israel? Med å utvise jødene fra Norge?

 • John Magne Trane

  Hæ? Tørre å trykke på en tast?
  Vag? Les bare hennes syn på Breivik, så lærer du nok noe, du også.
  Barnemordere må sitte i fengsel. Så enkelt er det.

 • Glibert

  Disse «flyktningene» er ikke «flyktninger»dette ordet er bare noe som myndigheteene bruker -fyren har fått en ris forfor å berolige folket, for disse «flyktnjingene er i virkeligheten WMD som skal brukes mot oss..

  Så det som har skjedd er at denne Raja-fyren har fått en pris av aftenposten for å hjelpe til med å armere WMD som skal brukes mot oss.

 • Glibert

  Jeg vet hvorfor disse muslimene kommer hit, og jeg vet hva den politiske agendaen er.
  Du trenger ikke å prøve å unnskylde deg eller å bortforklare hva som skjer.

  Så du får bare bli «målløs» for jeg vet som sagt hva som skjer, hvem som har invitert disse muslimene til europa og Norge og hvorfor de har invitert dem.
  Jeg sa ikke at sosialistene har invitert dem, jeg sa at sosialistene er blant dem som har invitert dem, og det samme gjelder politikerne.

  Jeg kan kanskje minne på hva morderen Thomas Hylland Eriksen sa i et intevju for noen år siden “Målet var er omdefinere Norge»,. Og: “Den viktigste hvite
  flekken består nå i å dekonstruere majoriteten og gjøre det grundig slik
  at den aldri kan kalles majoritet lenger».
  flere politikere har sagt noe tilsvarende.

  Du kan jo også se på disse websidene.
  http://redicecreations.com/article.php?id=31993
  http://redicecreations.com/article.php?id=34352
  http://redicecreations.com/article.php?id=34083

  Og disse.
  http://fredrikstadliv.origo.no/-/bulletin/show/857434_gro-harlem-brundtland-stortingsmelding-nr-74-og-agenda-21?ref=checkpoint
  http://menneskerettigheter.info/fradrgoebblestildrgro.html

  Selve stortingsmeldingen er desverre tatt av nettet, men det det gjør ikke noe, for vi vet jo hva den handler om.
  Det er mao ikke noe vits for deg å komme med unnskyldninger, for det jeg har sagt er riktig, og disse er IKKE flyktninger.

  Du kan jo også ta en titt på denne videeoen.

 • Glibert

  Du kan putte disse «menneskerettighetene» dine opp et sted hvor solen aldri skinner.
  For det hele er kun et politisk dokument, og disse såkalte menneskerettighetene gjelder tydeligvis ikke for hvitre europeere.

  De er mao skrevet kun i et forsøk på å å legalisere den gjeldende politiske agenda

 • Gregers21

  hehe ja det er imponerende

 • Glibert

  Du vet hva jeg driver med ja, for du vet at jeg forteller sannheten, og dette prøver du å dekke over så godt du kan.

  Ingen av disse muslimene som invaderer europa er flyktninger.
  Noen av dem som kommer fra Syria flykter fra krig, men de flykter til Turkia, og der slutter de å være flyktninger.
  I Tyrkia får de så hjelp av menneskesmuglere til å reise videre i europa til det landet med de velferdsordninger som de selv mener passer dem best.
  Flertallet er av disse folkene er muslimer som bla kommer kun for å erobre europa for islam etter oppfordring fra koranen.

  And
  whoever emigrates for the cause of Allah will find on the earth many
  [alternative] locations and abundance. And whoever leaves his home as an
  emigrant to Allah and His Messenger and then death overtakes him – his
  reward has already become incumbent upon Allah . And Allah is ever
  Forgiving and Merciful.
  http://quran.com/4/100
  Mange av dem inrømmer det også slik som denne fyren.

 • LinnD

  Glem å diskutere med Gilbert. Se på hva han har skrevet tidligere. Det er nok best å ignorere han. Jeg håper at han sitter og morer seg med å trolle oss og ikke faktisk mener det han skriver i alle de paranoide innleggene sine. Dessverre er det såpass mange paranoide konspirasjonsteoretikere der ute at det er vanskelig å vite hvem som er troll og hvem som faktisk er slik i virkeligheten.

 • Kalle

  Hvorfor fortsetter du å spre løgner?

 • Kalle

  Hvordan klarer du å finne på så mange rare teorier,hvor finner du inspirasjonen?

 • Glibert

  Å gi en pris til Mohsan Raja for å hjelpe disse «flyktningene» er som å gi en pris til dem som hjelper en morder å planlegge mordet han ønsker å begå.

 • Glibert

  Jeg sprer ikke løgner. Men du sprer løgner.

  Jeg soer sannheten, og det vet du. Det er derfor du så desperat prøver å latterliggjøre og diskredittere meg.
  Du vet at jeg forteller sannheten og det liker du ikke, for du støtter folkemordet på etniske europeere, og du vil derfor skjule for folket hva som skjer.

 • Skelethor Hadesguard

  Nå skal jeg fortelle deg noe, din lille ufyselige kø dd.

  Sånne som meg er i flertall her i landet, og det skal du være jæ… glad for.

  Hadde sånne som meg sett på grunnleggende menneskerettigheter på samme måte som sånne som deg, så hadde vi hatt makt til å ta rotta på sånne deg for lenge siden.

  Sånne som deg lever på flertallets nåde. Vi verner om dine menneskerettigheter som inkluderer din rett til å være en ufyselig kø dd.

  Så kritiser i vei så mye du orker, men du bør skaffe deg såpass med vett at du skjønner at uten grunnleggende menneskerettigheter så hadde du vært i alvorlig trøbbel.

 • Opplysningskontoret

  I ditt hode er de ikke flyktninger, kanskje. Men jeg gjentar; det er faktisk ikke DIN tolkning av flyktningbegrepet som gjelder!? Fint om du kunne fyllt hodet ditt med mer kunnskap, da hadde det vært mye mer interessant å diskutere med deg.
  Her kan du lese deg opp:

  http://www.une.no/no/Menneskerettigheter/Menneskerettighet2/

  Det står ingen ting der om at man slutter å være flyktning når man har kommet til Europa!
  Hvordan vet du at det er trygt å være flyktning i Tyrkia, når du faktisk ikke har lest noe om forholdene der?? Du har hatt muligheten, men du gidder vel ikke..
  De færreste får arbeidstillatelse, barn blir tvunget ut i barnearbeid for å forsørge familien, de mister skolegang.. osv. Men det er mulig du hadde følt deg trygg, hvis du måtte bo på gata og holdt på å sulte ihjel?!

  Hvordan kan du komme med så mange «faktaopplysninger» og vite «sannheten», når du åpenbart kun har lest det som passer din egen snevre, virkelighetsforståelse?
  Ja, det er mulig noen muslimer ønsker å islamisere Europa. Vet du at det gjelder alle?
  Det er ikke noe nytt at menneskesmuglere hjelper flyktningene, men det er en sannhet med modifikasjoner at «alle» vil til landene med de beste velferdsordningene. Mange vil også dit de allerede har et nettverk/ familie. Ikke overraskende.
  Her kan du finne ut hvor de fleste har søkt asyl og sammenligne det med hvor velferdsordningene er best.
  http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report

  Det er noe som heter kildekritikk! Vet du hva det er?
  Da jeg var student, lærte jeg blant annet at disse to punktene er essensielle:

  1. Er kilden din troverdig? Har forfatteren/avsenderen en tydelig egeninteresse?
  Vær kritisk til kildens agenda!

  2. Objektive kilder finnes ikke og det er derfor viktig å tenke over kildens synsvinkel.

 • Opplysningskontoret

  Samme kan jeg si.
  Det jeg har sagt, er også riktig.

  Du kan ikke kalle noe som iIKKE er et folkemord for et folkemord!

 • Leo Osvald Eide

  Beklager, jeg trodde du hadde et poeng. Men forstår nå at jeg tok feil.

 • Håvard Windingstad

  Tjomlid hvorfor i all verden likestiller du negative fordommer med konspirasjonsteori?
  Mener du at de som teoriserte om at Irak ikke hadde masseødeleggelsesvåpen før invasjonen i 2003 er dårlige mennesker til tross for at akuratt den konspirasjonsteorien ble til offisiell virkelighet?
  Du rakker ned på kritisk tenkning fordi det finnes synspunkter der ute som kan være uenig med din virkelighetsoppfattning. Med slike utsagn stigmatiserer du enhver person som måtte ha faktabevis som setter offentlige historikk i tvil. Det finnes unekteilge sinnsyke konspirasjonsteorier der ute, og det finnes unektelig konspirasjonsteorier med rot i virkeligheten, og unektelig konspirasjonsteorier som er beviste konspirasjoner.
  Ønsker du et homogent monolittisk samfunn for enhver pris?
  Hvis ikke burde du ikke la pop-kulturen omdefinere ordenes faktiske betydning.
  Så for å være litt ledende konspiratorisk, hvorfor tror du at du har en så feil definisjon av «konspirasjonsteori»?
  Tror du det er tilfeldig?
  ;)

 • Kalle

  Hvis du sier sannheten,hvorfor kan du ikke da dokumentere noe som helst?Og hvorfor er du den eneste som vet om de tingene du vet?

 • Glibert

  Nå må du slutte å spille dum

  Du vet hva som foregår, og jeg har også lagt ut nk dokunentessjon her at enhver med gjennomsnittlig intelligens kan forstå hva som foregår.
  Så det er bare to muligheter her, og den første er som sagt at du vet det, men prøver å skjule for folket hva som skjer.

  Den andre muligheten er at du virkelig er så dum at du ikke forstår det tross al dokumentasjon.
  Men jeg har vanskelig for å tro at du virkelig er så dum at du ikke forstår dette.

 • Kalle

  Du har ikke lagt ut noe som helst,bare noen tulle-videoer som en eller annen person har lagt ut på youtube…
  Veldig rart at du kaller en person som ikke tror på løse påstander for dum,skulle jo tro at det kun var dumme mennesker som tror på løse påstander…

  Det at du ikke vil dele informasjonen du liksom sitter på må enten bety at du ønsker at folk skal dø fremfor å få vite sannheten,eller så betyr det at du ikke har dokumentasjon og bare kommer med løgner.Hvilken av de er riktig?

 • Glibert

  Hvorfor mener du at det ikke er folkemord å utrydde hvite europeere, mens du som alle andr sosialister, mener att det er folkemord det kina driver med i Tibet ?
  Det er jo akkurat det samme, bare med andre folkegrupper involvert.

  Hvorfor vil du ikke svare på dette ?

  Det er forøvrig ikke noe galt med mine kilder, det er deg det er noe galt med.
  Du vil ikke akseptere noe uansett fordi du prøver aktivt å dekke over det som skjer fordi du støtter den politiske agenda.

 • Glibert

  Nå må du roe deg ned og slutte å kalle folk som er eldre enn deg for «lille ufyselige kødd» nnoe som forøvrig passer mye bedre på deg selv.

  Desverre er det slike ufyselige folk som deg som har makten, men dere er ikke i flertall i landet.
  Vi vet jo alle hvordan det gikk i russland/sovjet der tilsammen nesten 100 millioner mennesker ble drept av slike sosialister som deg, og de hadde nok en god unnskyldning for det de gjorde den gang også.

  Du er en av dem som ganske sikkert ønsker å gjennomføre noe slikt igjen, for du har akkurat samme morderiske innstilling.

  Det fins ingen «menneskerettigheter» som kan brukes som unnskyldning for å begå folkemord.

 • Glibert

  Jeg vet som sagt hva som er den politiske agenda, og det er å utrydde hvite etniske europeere.
  Jeg vet også at du aktivt støtter dette folkemordet, Du er som en morder som prøver å berolige offeret om at det ikke er så farlig om han eller hun blir drept

  Du kan kutte ut å prøve å lære meg kildekritikk,for den «kildekritikken som folk lærer på skolen i dag er kun ment for å sikre at de ikke bruker statlig godkjente kilder, og/eller offisiell media.

  Dessuten så avviser du jo også stortingsmelding 74 , og de Thomas Hylland Eriksen sier, det Ervin Kohn sier i videoen osv.

  Som sosialist så mener du at alle kilder er useriøse hvis de legges ut av en person du ikke liker,og/eller du ikke liker den eller de som driver websiden.
  For å helgardere deg så mener du også at useriøse kilder er alle som avslører den politiske agenda som sosialistene støtter.

 • Skelethor Hadesguard

  «Sosialister» som meg har ikke drept noen som helst.

  At du ikke klarer å skille mellom sosialdemokrater som vi har i Norge, og kommunister som Stalin og Lenin, viser ikke bare at du trenger grunnleggende menneskerettigheter for å beskytte din rett til å spre søpla di, du er antakeligvis så sjuk oppi hue ditt at du trenger behandling.

 • Opplysningskontoret

  Skal du konspirere om at bare statlig godkjente kilder kan brukes, også nå?

  Du rører fælt, om det meste!! Det er ikke så mye mer å si om det, i grunnen..

  Det er mulig du og dine høyreekstreme venner mener dere kjenner sannheten.

  Synes det er interessant at så mange av dere, en del med doktorgrad fra «livets skole»,
  vet så mye mer om verden enn alle andre!? Mange med lange utdannelser! Her snakker vi om mennesker som har lært seg kildekritikk og saklighet. å se verden fra ulike synsvinkler og som har et analytisk blikk på verden. Noe som sjelden kan sies om dere!
  Det burde være et tankekors!?

  Alt dere legger fram av «dokumentasjon», er kun ment å fremme deres egen agenda!
  Dere pøser på med halvsannheter, plukket ut av sin opprinnelige sammenheng og kobler dem sammen etter eget forgodtbefinnende.

  Jeg biter ikke på det, jeg biter ikke på den høyreekstreme propagandaen og konspirasjonsteoriene deres!

 • Opplysningskontoret

  Jeg skiller epler og pærer, noe ikke du gjør.
  Du kaller alle flyktninger for migranter! Det er feil!
  Feil, feil, feil!

  Flyktninger kommer til Europa for å få beskyttelse, for å få muligheter og noe de kan kalle et LIV!
  De kommer blant annet fordi forholdene i hjemlandene og nærområdene er ulevelige.
  Du vet kanskje at hjelpearbeidet der har vært underfinansiert over flere år?
  Du hadde flyktet til Europa hvis alt håp var ute, du også!

  Velferdsmigranter kommer hovedsakelig for å finne et levebrød og en vei ut av fattigdommen.

  Det er mulig at noen migranter og flyktninger har skjulte agendaer.
  Men de færreste har bevisste tanker og planer om å fordrive/ utrydde den opprinnelige befolkningen, eller islamisere hele Europa.
  Syrere er blant de minst religiøse muslimene som finnes!
  Muslimer fra Iran er aller minst religiøse.
  Kvinnene derfra kaster som regel sløret med det samme de kommer hit!?
  Det er altså utenkelig at ALLE muslimer ønsker å bidra til det du kaller «folkemord»!

  Kinesere flykter ikke til Tibet pga. krig/ ulevelige forhold i Kina!
  Israelsek jøder flykter ikke til Vestbredden for å få beskyttelse i palestinske områder!
  Deres handlinger og forflytninger er bevisste!
  De tar seg til rette på andres eiendom og utnytter andres (natur-)ressurser.

  Der har du forskjellene mellom epler og pærer!

 • Glibert

  Sosialister som deg har drept nesten 200 millioner mennesker på litt over 100 år.
  Du har nok ikke personlig drept noen ennå, men ideologien er pill råtten, og er du sosialist, så støtter du det som foregår og har foregått i sosialismens navn.
  De sosialistene som nå kaller seg for «sosialdemokrater» kalte seg selv for sosialister bare for noen tiår siden.
  Sosialistene begynte først å kalle seg for sosialdemokrater da sosialismen begynte å bli upopulær.

  Du følger samme ideologien som de som har drept ca 200 millioner mennesker på litt over hundre år, og du har den samme ånden.
  Du mener at sosialistene har makten, eller er i «flertall» som du sier, og dermed mener du at dere kan behandle «mindretallet» som dere selv vil.
  Alle folkemordene i historien har begynt på denne måten, og også folkemordet i sørafrika og folkemordet i europa.

  At du forsvarer disse folkemordene gjør deg like skyldig som om du hadde deltatt aktivt selv, og med tiden så vil du nok delta aktivt selv også om du får sjansen.

  Sosialisme og kommunisme er forøvrig det samme, kun forskjellige navn på samme ideologi.
  Kommunisme var det navnet som Karl Marx satte på sosialismen.

  Når du sier at «du er antakeligvis så sjuk oppi hue ditt at du trenger behandling»
  Så kan jeg bare si dette: på seg selv kjenner man andre

 • Glibert

  Flyktninger flykter til det nærmeste trygge landet, og ikke til en annen verdensdel, i dette tilfellet europa.
  Det er nok av trygge land i midtøsten og Afrika som ikke er i krig og som disse folkene kunne flykte til, naboland med omtrent samme kultur og samme religion.
  i slike naboland er de også nært hjemlandet, og kan lett reise tilbake for å bygge opp landet når krigen er over.

  Da det var krig i Europa så var det ingen som flyktet til midtøsten eller Afrika, selv om det ikke var krig der.
  De flyktet til nærmeste trygge land, eller holdt seg mest mulig unna kamphandlingene og ble værende i sitt eget land, for selv i et land i krig så er det forholdsvis trygge områder.

 • Opplysningskontoret

  Jeg mistenker at han ikke vet bedre og faktisk mener det han skriver!?
  Så jeg vil være forsiktig med å kalle ham et troll.
  Men ekstrem, med paranoide trekk, det er han.

  Heldigvis finnes det ikke så mange av hans kaliber.
  Han er så fastlåst i sin egen verden, at jeg ikke har noe håp om å nå fram med noe av det jeg skriver. Men det er litt interessant å konfrontere holdningene og meningene hans, likevel!

 • Opplysningskontoret

  Som sagt, i ditt hode!
  Ikke i virkeligheten.
  Hvor har du lest at retten til vern som flyktning opphører når man kommer til Europa?

  Det står ingenting om det her!
  http://www.une.no/no/Menneskerettigheter/Menneskerettighet2/

  Hvordan DU definerer flyktninger er totalt irrelevant!
  Skal du liksom returnere alle til en strand i Tyrkia eller overfylte flyktningleire i Jordan og Libanon? De fleste muslimske land gir IKKE asyl til andre muslimer, og flyktninger har knapt noen rettigheter der!

  Ja, hva slags plan har du for alle flyktningene og migrantene du vil kaste ut av Europa??

  Hva med menneskerettighetene?
  Hva med Flyktningkonvensjonen?

  Hva innebærer trygghet for deg?

 • Derullandei

  Du er syk. Få hjelp.

 • Skelethor Hadesguard

  Du har jo ikke snøring.

  Sosialdemokrati er en styringsform som er grunnleggende kapitalistisk, med innslag av velferdsgoder og omfordelingspolitikk.

  Og har ingenting med kommunisme å gjøre.

  Hvis du vil fortsette med å kalle sosialdemokrater for kommunister, så får du finne noen andre å diskutere med. Dette tøvet gjør vondt i hjernecellene mine.

 • Jan Olsen

  Er du virkelig SÅ naiv, Eide? Da står det mye dårligere til, enn jeg har fryktet…

 • Jan Olsen

  Nynazister er ikke høyreekstreme, de er venstreekstreme. Nasjonalsosialister kan godt omtales som brune sosialister. De hater jødene, akkurat som alle andre sosialister.Fascistene innen islam likeså.

 • Glibert

  Hvorfor mener du jeg er syk bare fordi jeg forteller sannheten ?

  Her er forøvrig litt om folkemordet i sørafika som foreløpig er det siste i en lang rekke folkemord som sosialistene og sosialismens skpere har utført.
  Folkemordet i sørafrika er snart fullført, og nå er sosialistene også begynt i Europa.

 • Alexander Maroni

  Det er heller konklusjonen av helheten etter å ha lest innlegg på innlegg fra Tjomlid. Virker som mannen lider av forakt for det bygdesamfunnet og det tradisjonelle norske samfunnet han vokste opp i.

 • Ralieur

  Tjomlid gidder ikke ta i det egentlige problemet: At leserne kåret vinneren på feil grunnlag. Er det ikke litt arrogant å anta at leserne ville stemt frem Mohsan om de visste på forhånd hva vi vet nå?

  Mohsan er sikkert verdig en pris som Årets Flyktninghjelper, men for de som bor i og bryr seg om Oslo, må det føles litt klamt at denne personen er kåret til Årets Osloborger.

  Hitler var en av de beste statslederne tyskerne noensinne har hatt, men får neppe noen priser post mortem. Hvor ond må man være før ondskapen overstråler gode handlinger?

 • Anne Marie Breien

  Beklager, var ikke til deg. :D

 • Runar Andersen

  Det er dårlige gjerninger å hjelpe de som er kommet hit? Å hjelpe folk i kulden med mat og varme klær?
  Du har en veldig sær definisjon på dårlige gjerninger.

  Dine holdninger om muslimer er heller ikke helt gode. Du skjærer alle over en kam. Det er heller ikke helt godt. Har stygge historiske øyeblikk her.

 • Runar Andersen

  Jeg synes det var meget mye fornuftig: At folk som har andre meninger og holdninger enn deg fremdeles kan gjøre gode gjerninger.

 • Runar Andersen

  Språket ditt bidrar til å opprettholde myten om at mange innvandringskritiske mangler folkeskikk. De fleste innvandrere er bedre enn deg. Hva med å forsøke å argumentere saklig en gang?

  Tjomild er bedre enn deg sånn. Har du ikke har andre motargumenter enn personangrep så bør jo han ta det som et stort kompliment!

 • Runar Andersen

  Takk for et av de første saklige innleggene i denne debatten jeg har lest.

  Jeg mener at ros kanskje er bra, men om Oslo-borger er det – er jeg mer i tvil om.

 • Runar Andersen

  Har du ellers noe saklig å si om selve teksten?
  Du påstår at det rabler for han, men han er i det minste meget saklig. Jeg ser verken noen saklige argumenter verken for eller imot.
  Personangrep som du bedriver, tyder ofte på at du ikke har noen saklige motargumenter.

 • Runar Andersen

  En viss forskjell på ha sterke meninger om homofile og å være massemorder…

 • Runar Andersen

  Godt skrevet. Og gode tankekors.

  Personlig mener jeg vel at han fortjener ros, men årets Osloborger kanskje ikke var den rette.

  Samtidig så er jeg skremt av dette og andre kommentarfelt for tiden. En god del av som kritiserer Raja for hans menneskesyn har ganske skremmende holdninger om medmennsker selv.

 • Glibert

  Det er bla slike tikkende bomber denne Mohsan-fyren hjelper med å etablere seg i Norge, han har sikkert også gitt dem noen «gode» råd på veien,

 • Bad Religion

  Gjerningene er knyttet direkte til Rajas motivasjon for å gjøre dette; Han er islamist og har en agenda om å » hjelpe» muslimer» som skal være en del av islamiseringen av landet….

 • Anne Marie Breien

  Tjomlid og idioter som han forstår ikke at ærlige folk som ikke ser farge som en formildende ei heller forringende faktor ser rett gjennom offer rollen, masoschist rollen som tullingene fra venstresiden intar.

  Jeg har et olje maleri på veggen som beskriver det veldig godt.

 • Flemming Mathisen

  I følge Bibelen, som burde være grunnleggende lære for alle kristne, så er homofili, det vil si praktisering av homofili, en synd. Så jeg skjønner ikke helt hva han mener?

 • Odd-Steinar Arntzen

  Jeg er nå blitt pensjonist og får god tid til å lese det jeg vil. Dette var det første blogg innlegg jeg har lest, jeg synes det var veldig omfattende, velskrevet og interessant. Jeg har opplevd mye av det samme som forfatteren. Folk med «idiotiske» meninger kan ofte være gode samarbeidspartnere i sak. Jeg ser at Quisling blir trukket fram som et eksempel i debatten som følger artikkelen. Jeg tror jeg kunne ha samarbeidet med ham. Han var en foregangsmann i Nansen – hjelpen i Russland. Han ble heller ikke henrettet for sin «ondskap», men for sitt svik. Det ville derimot ha vært umulig å samarbeide om noe med en person som Henry Rinnan. En person som ville brukt alle midler til å fremme sine interesser. En person uten empati.

 • Nordnes

  Alle dere som hater alt religiøst og alle troende kan vise meg et ateistisk suppekjøkken. Da kan vi snakkes.

 • Tom Hansen

  Kjenner du virkelig ikke til Quislings samarbeid med bl.a. Fridtjof Nansen i Russland og Ukraina? Nansen vant Nobels fredspris for dette arbeidet. Personlig engasjerte Quisling seg blant annet med to pro-forma ekteskap med ukrainske damer.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Vidkun_Quisling#Travels

  Quisling som utlending utenom mottok av britene den ekstraordinære æresutnevnelsen Order of the British Empire. Denne ble tatt fra ham, noe som man også burde kunne innse i forhold til den håpløse tildelingen det her er snakk om.
  https://no.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_British_Empire

 • Jan Olsen

  Hvorfor svarer ikke du på seriøse, lange og velformulerte innlegg, Tjomlid? Er det kanskje litt ubekvemme spørsmål som tas opp og som helst bør overses i ekte PK-ånd?!

 • Renate

  Så om jeg gjør en god handling motivert kun av min egen vinning, er jeg god eller ond da? For jeg tviler sterkt på at Raja gjorde dette fordi han er en snill og omtenksom person som behandler ALLE mennesker på samme måte? Realiteten er vel heller det at hele målet til mangen muslimer er å etablere seg over hele verden og omvende alle til Islam.

 • Morten Horn

  Jeg er veldig enig i dette du skriver,Gunnar Tjomlid. Mennesker er sammensatte – og vi bør være varsomme med å dømme en person nord og ned pga. at han har en eller flere dårlige sider. De fleste har en miks av gode og mindre gode sider, og de færreste får eksponert alle sine sider i offentligheten.

  Men – én konsekvens av den erkjennelsen du kommer med, er at vi kanskje også bør være litt varsomme med den uforbeholdne hyllest. Jeg har, særlig med årene, blitt mer og mer skeptisk til alle former for «heltedyrkelse». Heltedyrkelse kan naturligvis ses slik at vi løfter fram en eller noen få egenskaper, som vi vil hylle og oppmuntre andre til å strekke seg etter. Men det bidrar også til å skape dette inntrykket av at det faktisk finnes helter, at det finnes slike endimensjonale mennesker som liksom bare er helter – mens andre liksom bare er forbrytere.

  Jeg skrev for et par år siden, i Vårt Land, en spalte der jeg kritiserte den ensidige hyllesten av «sjakk-geniet» Magnus Carlsen. Tipper de fleste syntes jeg dummet meg ut med den – men jeg står ved det som var mitt poeng: Jeg har et menneskesyn der de fleste mennesker har sånn circa 100 poeng – og selv om det er veldig «flashy» med mennesker som liksom har plassert nesten alle poengene på én eller noen få egenskaper, så blir man ikke av den grunn et «bedre menneske» enn andre.

  Vi må erkjenne at alle mennesker er satt sammen av et sett med egenskaper, der noen er enten «gode» eller «imponerende» eller på annet vis attråverdige, mens andre er mindre så. Vi mennesker lever også i en kontekst, som i stor grad påvirker hvordan vi framstår, setter rammene for vår utfoldelse.

  Vi bør være mindre opptatt av å klassifisere hverandre – mer opptatt av å diskutere hva slags handlinger og holdninger vi synes er positive og negative. Men i dette ligger det at vi kanskje også bør revurdere om diverse helte-kåringer egentlig er så hensiktsmessig. Eksemplet med Mohsan Raja illustrerer vel dette: Han gjorde en viktig jobb – og den typen jobb bør vi applaudere. Men som menneske er han, som jeg, altfor kompleks til at han uten videre lar seg presse inn i det strenge helte-formatet for «Årets Osloborger». Tipper det gjelder flere av våre helter.

 • Gregers21

  Ville Raja stilt opp for jødiske flyktninger da ?

 • Ola-Ola

  «Det er fullt mulig å være både forbilde og tulling på samme tid.»

  Det er en glimrende oppsummering. Det er også grunnen til at jeg følger Tjomlid både her og på Facebook: Han er et lysende forbilde for meg når det gjelder kritisk tenking, mens jeg er svært uenig politisk. Deri ligger ingen motsetninger.

 • Stian Bjøntegaard

  Morsomt at du velger å kalle noe som er fullstendig åpenbart for spinnvilt. Danner ikke akkurat noe grunnlag for å diskutere dette videre.

 • Kalle

  Åpenbart for en som deg kanskje,men ikke for noen som vet hvor lite «melkeku» vaksiner er :)

 • Stian Bjøntegaard

  Selges de non profitt kanskje? :)

 • Kåre Larsen

  Stille fra deg nå etter hendelsene i Køln, Hamburg og Stockholm!!! Ikke så lett å være så eplekjekk skeptiker langt utpå liberalistsiden nå lenger!

 • Kalle

  Nei,men de er langt ifra en melkeku.Behandlingen for mange av sykdommene vi vaksinerer mot er mye mer «melkeku» så det er jo ikke vanskelig å skjønne hvorfor enkelte ønsker at man ikke skal vaksinere seg…Har hørt en litt artig teori om at vaksinemotstandere egentlig er ansatt av «big pharma» for å hjelpe til å spre sykdommer som de kan tjene enorme summer på å behandle.

 • Julius Clausen

  Forstår du er bitter etter en tapt barndom i kristenkonservativt miljø. Prøv å komme over det til beste for deg sjøl og dine omgivelser. Å framstå som en grinebitende fundamentalist er selvskading. Lykke til!