Kornsirkelmaker avslørt?

I min forrige bloggpost spekulerte jeg i om han som oppdaget kornsirkelen på Orre på Jæren for fem dager siden også var han som hadde laget den. Vel, nå har det dukket opp en video på YouTube som hevder å avsløre sannheten. Det vil si, en artist som kaller seg Alien Ken hevder å stå bak kornsirkelen.

This is Alien Ken from planet Melmac speaking.

I am giving you this message regarding the resent events in the southwest of Norway.

As you may know, a crop circle has been found in a field near Orre.

I made this crop cricle, and I will now put an end to all speculations.

Much pain, but still time.

Men hvem er Alien Ken? Det vet jeg ikke. Kjenner han kornsirkeloppdager Jon Helge Hesby? Er han Jon Helge Hesby? Er Hesby bare en tilfeldig oppdager? Er virkelig Alien Ken mannen bak kornsirkelen, eller hijacker han bare medieoppmerksomheten til egen vinning?

Jeg vet ikke. Denne bloggpost skrives på en iPhone fra Gardermoen flyplass, så muligheten for research er litt begrenset. Men jeg velger å likevel legge ut videoen, så følger jeg opp med mer straks jeg finner ut noe.

Og ja, hvis dette er et rent PR-stunt for musikken til Alien Ken (som jeg aldri har hørt), så lykkes han med det. Jeg lar meg gjerne bruke i den sammenheng :-) Vet du noe om dette, så fyr gjerne løs i kommentarfeltet.

Videotipset kom for øvrig fra en Linn Fiksdal fra e-postadressen [email protected] Hmmm…


Oppdatering: Et søk på alienkeninc gir meg treff på firmaet Alien Ken Inc som drives av Ken Ove Gunvaldsen Johansen. En kikk på hans Facebookprofil bekrefter at dette er Alien Ken, og at også andre spekulerer i om kornsirkelen er laget for å promotere hans nye singel.

Og Linn ser ut til å være hans… kone?

Well played.


Og slik ble den laget. Video.

 • z

  … spekulerte på, ikke i.

 • Proffen Pelle

  > Denne bloggpost skrives på en iPhone fra Gardermoen flyplass, så muligheten for research er litt begrenset.

  Storsinnet av deg at du ikke sa noe om at du hadde lagt igjen den ordentlige telefonen din hemme, og måtte låne konas iPhone. Men på mesterlig vis klarer du likevel å formidle det, siden bare damer bruker iPhone i dag. ;)

 • Ken Madsen

  well played indeed. men tviler på at det var disse som faktisk lagde sirkelen. rett og slett fordi det er litt dyrt å bli tatt på fersken i å trampe ned kornet til noen. den/de skyldige sitter nokk hjemme i stua si og ler godt uten å si noe om det.

 • Marius Vasaasen

  Jeg for min del synes dette er ganske åpenbart. Svaret ligger jo allerede i starten av mailen der det avsløres at kornsirkelmakeren kommer fra Melmac:

 • Pingback: Kornsirkel på Jæren | SAKSYNT()

 • Hogne Bø Pettersen

  Imponerende mange som har skodd seg på publisiteten rundt dette. Bare sjekk alle artiklene i Rogalands Avis med forfattere, fotografer, artister og folk som vil selge «sannheten» om sirklene.

 • Sølve Friestad
 • Linn Fiksdal
 • Thomas Hansen

  Det der er da så lite :D

  ps, google; «ufo i porsgrunn» og se antall mediehus som hadde dette som hovedoppslag for et års tid siden …