Kornsirkelmaker avslørt?

Last updated on 26. september 2013

I min forrige bloggpost spekulerte jeg i om han som oppdaget kornsirkelen på Orre på Jæren for fem dager siden også var han som hadde laget den. Vel, nå har det dukket opp en video på YouTube som hevder å avsløre sannheten. Det vil si, en artist som kaller seg Alien Ken hevder å stå bak kornsirkelen.

This is Alien Ken from planet Melmac speaking.

I am giving you this message regarding the resent events in the southwest of Norway.

As you may know, a crop circle has been found in a field near Orre.

I made this crop cricle, and I will now put an end to all speculations.

Much pain, but still time.

Men hvem er Alien Ken? Det vet jeg ikke. Kjenner han kornsirkeloppdager Jon Helge Hesby? Er han Jon Helge Hesby? Er Hesby bare en tilfeldig oppdager? Er virkelig Alien Ken mannen bak kornsirkelen, eller hijacker han bare medieoppmerksomheten til egen vinning?

Jeg vet ikke. Denne bloggpost skrives på en iPhone fra Gardermoen flyplass, så muligheten for research er litt begrenset. Men jeg velger å likevel legge ut videoen, så følger jeg opp med mer straks jeg finner ut noe.

Og ja, hvis dette er et rent PR-stunt for musikken til Alien Ken (som jeg aldri har hørt), så lykkes han med det. Jeg lar meg gjerne bruke i den sammenheng :-) Vet du noe om dette, så fyr gjerne løs i kommentarfeltet.

Videotipset kom for øvrig fra en Linn Fiksdal fra e-postadressen [email protected]. Hmmm…


Oppdatering: Et søk på alienkeninc gir meg treff på firmaet Alien Ken Inc som drives av Ken Ove Gunvaldsen Johansen. En kikk på hans Facebookprofil bekrefter at dette er Alien Ken, og at også andre spekulerer i om kornsirkelen er laget for å promotere hans nye singel.

Og Linn ser ut til å være hans… kone?

Well played.


Og slik ble den laget. Video.

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!