Om meg

Gunnar Roland Tjomlid
Gunnar Roland Tjomlid

Kortversjon

Gunnar Tjomlid (f. 1974) er blogger, foredragsholder og forfatter. Han vant prisen for «Årets sterke mening» i Vixen BlogAwards 2013, og gjennom sitt samarbeid med Nettavisen fra 2010-2013 hadde han en av Norges mest leste blogger. På bloggen sin «Saksynt» skriver han mye om vitenskap, samfunn og kritisk tenkning. Høsten 2013 ga han ut boken «Placebodefekten – Hvorfor alternativ behandling virker som den virker» som fikk gode kritikker og som Kulturrådet valgte å kjøpe inn gjennom sin innkjøpsordning for ny norsk sakprosa for voksne. Høsten 2016 ble boken «Håndbok i krisemaksimering» gitt ut. Tjomlid har deltatt i flere TV-programmer og er en mye brukt foredragsholder. Våren 2017 startet han podcasten «Dialogisk» sammen med komiker Dag Sørås. Tjomlid er daglig leder i IT-selskapet Thin, og er bosatt i Oslo.

 


Langversjon

Helt siden jeg laget min først hjemmeside i 1993/94 har jeg hatt lyst til å bruke mer tid på å skrive om mine tanker og meninger på nettet. Jeg elsker å skrive, noe mitt hjertebarn dikt.no vitner om, og jeg elsker å diskutere. Å spille djevelens advokat er en god øvelse i å finne ut hva en selv mener om vanskelige tema.

Jeg ble født av norsk far og engelsk mor i Daar Es Salaam (Tanzania) den 3. august 1974, langt ute i bushen et sted. Jeg var vrien å få inn i denne verden, og jeg skal være minst like vrien å få ut igjen. Foruten 4 år i Tanzania og Kenya (hhv 74-76 og 84-86) og et par års studier i Oslo, har jeg bodd på mitt hjemsted Tonstad i Sirdal kommune (Vest-Agder) hele mitt liv. I slutten av desember 2009 flyttet jeg til Oslo, og jeg bor nå på Tøyen hvos jeg stortrives!

Helt siden ungdomsskolen har min fritid vært preget av to ting: musikk og data. Det startet med en Commodore 64 midt på åttitallet, og i 1989 fikk jeg min første PC. Både dager og netter gikk da med til å programmere, spille og utforske datamaskinens muligheter.

Parallelt med dette komponerte jeg musikk, spilte i band og laget elektronisk musikk på PCen. Det ble også litt tid til å skrive dikt, noveller og å tegne, så mine kreative sider har alltid fått stor frihet. Samtidig har jeg siden jeg var liten alltid vært svært nysgjerrig, spørrende, kritisk og opptatt av hvordan ting fungerer og henger sammen. En far som var utdannet biolog og lærer var da god å ha.

Etter 3 år på Sirdal videregående skole (90-93) gjorde jeg mye forskjellig, bl.a:

  • leder for den kommunale fritidsklubben
  • lærer på barne- og ungdomsskole
  • musikkskolelærer (piano, synth, slagverk, gitar, samspill/band, drama, bass)
  • avtjening av siviltjeneste i 14 måneder (98-99)
  • studier ved Norsk Lydskole, Musikerutdanningen (nå NISS)
  • 1 år ved Universitetet i Oslo, Ex.phil, informatikk og litt astronomi
  • 1/2 år på Høyskolen i Stavanger, Medieteknikk

I 1999 startet jeg IT-firmaet SirCon A/S hvor jeg var daglig leder. Det tok stort sett hele min tid, dag og natt, og i slutten av 2007 bestemte jeg meg for å finne på noe nytt å gjøre. Tidlig i 2008 ble derfor selskapet solgt, og jeg fikk endelig (litt) betalt for mange års svette og tårer. I dag jobber jeg som daglig leder og webutvikler i et nytt lite IT-selskap som heter Thin AS, og har kontor midt i Oslo. Thin har per i dag 4 ansatte som sitter på ulike steder i landet. Vårt hovedprodukt er nettavisløsningen NewsFlow som brukes av rundt 30 aviser landet rundt.

Gjennom denne bloggen skal jeg få luftet en del av mine tanker omkring ulike tema. Abonner gjerne på RSS-feed for å få med deg nye artikler så snart de legges ut. Alle kommentarer mottas med takk, enten du er enig med meg eller lar deg provosere av mine meninger.

Den geniale tegneserien xkcd har i en av sine striper oppsummert min holdning til livet og verden på en utrolig flott måte. Les for all del dette!

Hvis min blogg har en rød tråd, så håper jeg at det er jakt på rettferdighet, kunnskap og troen på det ukrenkelige prinsipp om at ingen andre mennesker skal få sin frihet innskrenket fordi flertallet finner det komfortabelt.


Bloggsamarbeid med Nettavisen

I januar 2013 inngikk jeg et samarbeid med Mediehuset Nettavisen A/S, og endret samtidig navnet fra «unfiltered perception» til SAKSYNT.

Dette samarbeidet valgte jeg å avslutte i januar 2016, noe jeg skrev mer utførlig om her.


Kreativ output

Jeg har alltid likt å drive med ulike «kunstneriske uttrykk», og har prøvd meg på litt forskjellig. Jeg var mest produktiv i min ungdomstid med ulykkelig kjærlighet og mange ensomme stunder, og det har dessverre blitt lite inspirasjon, og ikke minst tid, til å gjøre annet enn å skrive de siste årene.

Her er et lite knippe ting jeg har laget:

Tegninger

Da jeg var rundt 18-19 år tegnet jeg disse to tegningene av to jenter jeg da var forelsket i, den ene etter den andre.

Kathrine

Nina

 

Dikt og andre skriverier

I mine gymnasdager og litt etterpå skrev jeg veldig mye dikt og litt noveller. Dette resulterte til slutt opp i at jeg grunnla og utviklet nettstedet dikt.no. Dikt.no ble lagt ned 1. juni 2017.

Musikk

Jeg har spilt piano siden jeg var 8 år, og fra ungdomsskolealder har jeg spilt i band. Gjennom årene har jeg lært med å traktere flere instrumenter, og i ulike band og musikkprosjekter har jeg både vært vokalist, spilt slagverk, bass, gitar og tangenter. Jeg har skrevet en musikal, laget musikk til en annen musikal, arrangert og fremført musikk for flere musikaler, teaterstykker, band og kor. Jeg har også laget svært mye musikk på PCen.

Dessverre ligger også det meste av dette i fortiden, og det er, med et par unntak, mange år siden jeg var musikalsk produktiv. Jeg har likevel både gitar, piano og slagverk i leiligheten, så jeg jammer litt for og med meg selv i ny og ne.

slickerball.com kan du finne en del musikk jeg har laget alene eller sammen med andre.

(Visited 364 times, 1 visits today)