Mine bøker

Jeg har gitt ut to bøker: “Placebodefekten - Hvorfor alternativ behandling virker som det virker” (2013) og “Håndbok i krisemaksimering” (2016).

E-BØKER
Hvis du heller ønsker å lese bøkene elektronisk på Kindle/nettbrett, kan du kjøpe Placebodefekten e-bok hos Humanist forlag eller du kan finne begge bøkene som e-bok hos ebok.no. Dessverre kan disse ikke leveres med signatur ;)

LYDBØKER
Nå får du også begge bøkene som lydbøker! Jeg har lest inn begge bøkene mine selv, og disse kan du få på ulike måter:

  • Du kan bestille dem i Qualia Store, og vil da få tilsendt lydfil tilpasset ebokavspiller. Du kan også få seperate mp3-filer om ønskelig.

  • Du kan støtte meg på Patreon og vil da få både lydbøkene, video av at jeg leser dem, foredragsvideoer, bonusepisoder til Tomprat podcast, reklamefri og tidlig versjon av Tomprat podcast, rabattkoder og mer. Her vil du også kunne få lydbøkene mine lett avspillbare i nettleseren, i din foretrukne podcast-app eller i Patreon-appen.

Lydbokversjon av Placebodefekten finnes også tilgjengelig gratis til låns på nlb.no hvis du kvalifiserer til medlemskap der. Placebodefekten ble også kjøpt inn av Kulturrådet og finnes tilgjengelig til utlån i de fleste biblioteker i landet.


Placebodefekten

Utgitt på Humanist forlag, 2013

På denne siden vil jeg samle informasjon om boken min «Placebodefekten – Hvorfor alternativ behandling virker som den virker».

Du kan kjøpe boken hos de fleste bokhandlere enten i butikk eller på nett, eller bestille rett fra Humanist Forlag – hvor du også kan kjøpe og laste ned e-bok-versjoner for iBooks og Kindle (epub og mobi). Boken kan også kjøpes i iTunes Store.

Boken ble i desember 2013 bestemt kjøpt inn av Kulturrådet gjennom deres innkjøpsordning for ny norsk sakprosa for voksne, og vil derfor vært bredt tilgjengelig også i biblioteker landet rundt!

Du kan også bestille bøker med eller uten signatur/hilsen rett fra forfatteren her.


Sagt om boken

«Den er mesterlig! Jeg er forelsket i den.»

Erik Tunstad på lanseringsfesten for Placebodefekten på Litteraturhuset, 9. oktober 2013


«Anbefalt lesing – endelig en ikke-arrogant god bok om alternativ behandling!»

– Psykologistudent @eivorb (Eivor Berg) på Twitter


«Anbefaler Placebodefekten av @CiViX. Norges svar på Ben Goldacre. Imponerende grundig og godt formidlet.»

– Psykolog og forsker Silje Endresen Reme på Twitter


«Skal man bare lese en skeptikerbok i livet, må det bli denne.»

– Ole Erik Thingstad


«Har lest ut #Placebodefekten av @CiViX. Fantastisk godt skrevet, morsom og opplysende. Anbefales til absolutt alle.»

@nesrhten på Twitter


Kriminelt spennende! […] Fantastisk viktig bok – især for oss helsearbeidere!

– Ulf Borthen, Redaktør i Helsefagarbeideren


«Skal du kun kjøpe én bok i år, må det bli #Placebodefekten av @CiViX»

– Lege @WasimZahid på Twitter


«Placebodefekten av @CiViX er en glimrende bok, folkens! Smart skrevet, lærerik, tankevekkende og ofte morsom! Anbefales varmt! #kvalitet»

– Lege @HegeBreivik på Twitter


«Placebodefekten var en positiv overraskelse. Forbausende få frådende rants, behagelig mange veloverveide argumenter. Bra arbeid, @CiViX!»

@morten_lode på Twitter


«Helt klart en av de beste bøkene jeg har lest.»

Petter Orvik Grønningsæter på Facebook


Bokanmeldelser


Media


Noter

Notene i slutten av boken er for det meste lenker. Her finner du dem i klikkbar form. Noen sider har også blitt flyttet etter at boken ble trykket, og disse lenkene er oppdatert her.

Finner du døde lenker blir jeg glad om at du tipser meg!

(URLene er i listen forkortet til bare domenet for å ikke ta for mye plass. Men når du klikker på domenet i listen under, så vil du komme til den spesifikke nettsiden det er referert til i boken.)


Håndbok i krisemaksimering

Utgitt på Spartacus forlag, 2016

Maten har aldri vært farligere, gatene har aldri vært mer utrygge, folkehelsa har aldri vært dårligere, seksualkriminalitet har aldri vært mer sjokkerende, og muslimer har aldri vært skumlere enn i dag. Om vi skal tro avisforsidene. Men sannheten er ofte det motsatte. Vi lever i en bedre, tryggere og sunnere verden enn noensinne tidligere, og likevel gir media inntrykk av at enden er nær.

HVER ENESTE DAG.

Se på denne boken som et lite verktøyskrin for å tenke kritisk. Du vil lære hvorfor det meste av det du leser av helsenyheter er feil, hvordan medieoppslag rundt kriminalitet kan skape mer kriminalitet, hvorfor eksperter ofte ikke er til å stole på, hvordan pressens språk påvirker vårt syn på verden, og hvordan evolusjon har formet hjernen din til å frykte feil ting.

HVER ENESTE DAG.

Ikke minst vil du lære å bli den middagsgjesten som alltid gjør seg upopulær ved å påpeke at saken nok er litt mer komplisert enn som så. Men når endetiden likevel er nær, har du ingenting å tape, ikke sant?


Boken kan kjøpes i de fleste bokhandler (f.eks. Norli), eller du kan kjøpe den som e-bok på f.eks. ebok.no eller iTunes. Du finner den selvsagt også hos Spartacus forlag.

Du kan også bestille bøker med eller uten signatur/hilsen rett fra forfatteren her.


Sagt om boken

Nettopp ferdig med «Håndbok i krisemaksimering» av @CiViX. En sann glede å lese. Smart og nyttig. / Denne boken er en vaksine mot forenklede fremstillinger og tendensiøs bruk av statistikk. Nyttig, overraskende og smart. Løp og kjøp!

Mads Wam Schneider på Twitter og Facebook


Anbefaler boka til Gunnar Roland Tjomlid. Fengende fra første side!

Wasim Zahid på Facebook


Solid stykke arbeid av @civix. Får meg nesten til å ønske at jeg fortsatt hadde «Sannhetsministeriet» på radio.!

Dag Sørås på Instagram


Anbefales!

Nicolai Langseth Eliassen på Facebook


Anmeldelser


Media