Alternativbøllene slår til igjen: Blokkert fra Facebook

I går tok jeg til motmæle mot forsøkene på karakterdrap på meg som ekstremistene blant de alternative driver med. Jeg gikk inn i en debatt inne i deres mørke hule, en Facebookside de kaller «I Lyskilden». Her innbiller de seg at de sitter og sprer kjærlighet og godhet, mens de egentlig bare spyr ut dritt, mobbing og hatske personangrep på alle som tør true deres økonomiske inntektsgrunnlag med sånne ekle ting som vitenskapelige fakta.

I debatten som dreide seg om mine gamle bloggposter om seksualpolitikk og seksualitet tror jeg at jeg kan si jeg knuste dem ettertrykkelig, og jeg oppsummerte en del av mine poenger i denne bloggposten som jeg la ut i går. Jeg tok dem i gjentatte løgner, sitatforfalsking og en rekke faktafeil. Og når disse folkene tas med buksa nede i løgner og personangrep, mens de later som om de «bare stiller spørsmål» og «ønsker å diskutere sak», så vet man hva som skjer. Derfor la jeg ut følgende spådom i diskusjonstråden før jeg la meg i går kveld:

Skjermbilde 2012 12 10 kl 10 39 39

De brukte noen timer lenger enn jeg hadde regnet med, men rundt kl 10:30 i dag ble jeg plutselig blokkert fra Facebook igjen. Denne gangen for 3 døgn.

Og hva var årsaken til utestengelsen? Vel, en av debattantene i tråden mente at jeg «skrøt på meg» at noen hadde kalt meg pedofil. Hun hadde aldri sett dette noe sted. Dermed lenket jeg til en del gamle bloggposter hvor jeg viser til at både Rolf Erik Hanssen og Kjetil Dreyer har gått ut og kalt meg pedofil, og at selv moderator inne i kjærlighetsredet «Lyskilden» har omtalt meg som «pedoblogger». De ba om bevis, jeg la ut bevis, og så masserappoorterer de det til Facebook som personangrep mot dem selv.

Er det ikke elegant, dere? De slenger injurierende dritt mot meg, nekter for det, og når jeg legger frem bevis så rapporterer de det som et angrep på seg selv. Dette er samme taktikk som vi har sett dem bruke mot andre debattanter som for eksempel Didrik Søderlind. Les NRK-artikkelen Slik knebles meningsmotstanderne på Facebook for mer bakgrunnsinfo.

Her er meldingene som møtte meg da jeg forsøkte å logge inn igjen på Facebook etter plutselig å ha blitt logget ut automatisk:

Skjermbilde 2012 12 10 kl 10 32 48

Skjermbilde 2012 12 10 kl 10 32 59

Skjermbilde 2012 12 10 kl 10 33 06

Bloggposten jeg hadde lenket til i kommentaren jeg ble blokkert for var: Rolf Erik Hanssen: Oppmerksomhetssyk homeopat.

Dette er bare foreløpig siste eksempel på det jeg i min kronikk på NRK Ytring kalte for «digitale mord». Sist jeg ble blokkert var det også fordi jeg nevnte Rolf Erik Hanssen ved navn i en kommentar, og den gang fordi jeg lenket til en bloggpost som demonstrerte hans grove angrep på meg inne på Facebook.

Så sånn går nu dagan. Ekstremistene vinner dette fordi Facebook har et rapporteringssystem som de kan utnytte til sin fordel. Gå gjerne inn i diskusjonstråden på Lyskilden og give ’em hell, men husk – det skjer på egen risiko, fordi hvis de ikke liker deg kan de ta knekken på også din Facebook-konto. Det har ingenting å si om du bryter Facebooks reglement eller ikke. Dette er et automatisert system som kan misbrukes til egen fordel av de som er organiserte nok og uærlige nok til å gjennomføre det. De to kommentarene jeg er blitt blokkert for har ikke brutt med reglementet. Men når ekstremister taper en debatt, hevner de seg med digital vold. Så patetiske er de.

Dermed får jeg ikke postet eller kommentert noe inne på Facebook før torsdag formiddag. Og hva skal jeg da gjøre? Skal det virkelig være slik at disse folkene kan opprette tråder hvor de henger meg ut som en farlig pedofil mann fordi jeg har kritisert alternativ behandling, og når jeg tar til motmæle for å forsvare meg selv blir jeg kastet ut fra Facebook? Kan det i det hele tatt bli mer absurd? Er det virkelig slik at jeg må holde kjeft og la dem skrive akkurat hva de vil om meg, fordi de sitter med makten? Skal virkelig Facebook ta fra meg muligheten til å forsvare meg selv mot injurierende ytringer på deres egen plattform?

Her er et lite knippe av tinge de har skrevet bl.a. om meg, og som jeg altså ikke får lov til å forsvare meg mot: Ondskapsfulle pedofilianklager og Flere pedofilianklager.

Jeg blir så oppgitt.

(Og ettersom jeg ikke får postet dette på Facebook selv, setter jeg pris på at du som leser det deler så mye du kan. Dette budskapet må ut slik at folk ser hvilket problem Facebook har, og hvilke drittsekker vi har med å gjøre i leiren til de mest ekstreme alternativtilhengerne og vaksinemotstanderne.)


Litt bakgrunnsstoff:

Tøvsugeren: Nettmobberen Rolf Erik Hanssen

Tøvsugeren: Alternativbevegelsens problembarn

Min oversikt over bloggposter som handler om mobbing og hets fra de alternative.


Oppdatering: Til min store overraskelse kom en ansatt i Facebook inn og fikset dette manuelt, slik at jeg nå har tilgang til å poste på Facebook igjen! Blokkeringen varte derfor bare rundt en time. Det viser seg altså at en som følger meg på Twitter kjenner noen som jobber i moderatorteamet til Facebook, og han avblokkerte meg.

Dette beviser to ting:

1) Facebook bruker et helautomatisert system som blokkerer på grunnlag av masserapportering uavhengig av om det som rapporteres faktisk bryter med retningslinjene eller ei. Dette kan altså overstyres manuelt hvis en ansatt i Facebook faktisk sjekker innholdet i det som er rapportert. Det viser atter en gang at jeg ikke er blitt blokkert fordi jeg faktisk har brutt retningslinjene, men fordi noen forsøker å kneble meg. Kudos til Facebook for å ha fikset dette så kjapt!

2) Kanskje alle presseoppslagene som NRK har vært glitrende til å fronte den siste tiden har gjort at Facebook er blitt mer oppmerksomme på problemet og på oss som lider under det. Det viser at det nytter å rette fokus på problemet!


Diskusjonstråden hos Lyskilden ble til slutt fjernet fra deres forside, jeg og andre skeptikere ble blokkert, og kritiske kommentarer ble slettet. For å vise hvor langt ut å kjøre deres virkelighetsforståelse er må jeg vise denne siste kommentaren fra dem i tråden:

Skjermbilde 2012 12 10 kl 16 41 54

Priceless :-)

Her ligger screenshot av hele tråden før sletting og blokkering startet: Lyskilden

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!