I går tok jeg til motmæle mot forsøkene på karakterdrap på meg som ekstremistene blant de alternative driver med. Jeg gikk inn i en debatt inne i deres mørke hule, en Facebookside de kaller «I Lyskilden». Her innbiller de seg at de sitter og sprer kjærlighet og godhet, mens de egentlig bare spyr ut dritt, mobbing og hatske personangrep på alle som tør true deres økonomiske inntektsgrunnlag med sånne ekle ting som vitenskapelige fakta.

I debatten som dreide seg om mine gamle bloggposter om seksualpolitikk og seksualitet tror jeg at jeg kan si jeg knuste dem ettertrykkelig, og jeg oppsummerte en del av mine poenger i denne bloggposten som jeg la ut i går. Jeg tok dem i gjentatte løgner, sitatforfalsking og en rekke faktafeil. Og når disse folkene tas med buksa nede i løgner og personangrep, mens de later som om de «bare stiller spørsmål» og «ønsker å diskutere sak», så vet man hva som skjer. Derfor la jeg ut følgende spådom i diskusjonstråden før jeg la meg i går kveld:

Skjermbilde 2012 12 10 kl 10 39 39

De brukte noen timer lenger enn jeg hadde regnet med, men rundt kl 10:30 i dag ble jeg plutselig blokkert fra Facebook igjen. Denne gangen for 3 døgn.

Og hva var årsaken til utestengelsen? Vel, en av debattantene i tråden mente at jeg «skrøt på meg» at noen hadde kalt meg pedofil. Hun hadde aldri sett dette noe sted. Dermed lenket jeg til en del gamle bloggposter hvor jeg viser til at både Rolf Erik Hanssen og Kjetil Dreyer har gått ut og kalt meg pedofil, og at selv moderator inne i kjærlighetsredet «Lyskilden» har omtalt meg som «pedoblogger». De ba om bevis, jeg la ut bevis, og så masserappoorterer de det til Facebook som personangrep mot dem selv.

Er det ikke elegant, dere? De slenger injurierende dritt mot meg, nekter for det, og når jeg legger frem bevis så rapporterer de det som et angrep på seg selv. Dette er samme taktikk som vi har sett dem bruke mot andre debattanter som for eksempel Didrik Søderlind. Les NRK-artikkelen Slik knebles meningsmotstanderne på Facebook for mer bakgrunnsinfo.

Her er meldingene som møtte meg da jeg forsøkte å logge inn igjen på Facebook etter plutselig å ha blitt logget ut automatisk:

Skjermbilde 2012 12 10 kl 10 32 48

Skjermbilde 2012 12 10 kl 10 32 59

Skjermbilde 2012 12 10 kl 10 33 06

Bloggposten jeg hadde lenket til i kommentaren jeg ble blokkert for var: Rolf Erik Hanssen: Oppmerksomhetssyk homeopat.

Dette er bare foreløpig siste eksempel på det jeg i min kronikk på NRK Ytring kalte for «digitale mord». Sist jeg ble blokkert var det også fordi jeg nevnte Rolf Erik Hanssen ved navn i en kommentar, og den gang fordi jeg lenket til en bloggpost som demonstrerte hans grove angrep på meg inne på Facebook.

Så sånn går nu dagan. Ekstremistene vinner dette fordi Facebook har et rapporteringssystem som de kan utnytte til sin fordel. Gå gjerne inn i diskusjonstråden på Lyskilden og give ’em hell, men husk – det skjer på egen risiko, fordi hvis de ikke liker deg kan de ta knekken på også din Facebook-konto. Det har ingenting å si om du bryter Facebooks reglement eller ikke. Dette er et automatisert system som kan misbrukes til egen fordel av de som er organiserte nok og uærlige nok til å gjennomføre det. De to kommentarene jeg er blitt blokkert for har ikke brutt med reglementet. Men når ekstremister taper en debatt, hevner de seg med digital vold. Så patetiske er de.

Dermed får jeg ikke postet eller kommentert noe inne på Facebook før torsdag formiddag. Og hva skal jeg da gjøre? Skal det virkelig være slik at disse folkene kan opprette tråder hvor de henger meg ut som en farlig pedofil mann fordi jeg har kritisert alternativ behandling, og når jeg tar til motmæle for å forsvare meg selv blir jeg kastet ut fra Facebook? Kan det i det hele tatt bli mer absurd? Er det virkelig slik at jeg må holde kjeft og la dem skrive akkurat hva de vil om meg, fordi de sitter med makten? Skal virkelig Facebook ta fra meg muligheten til å forsvare meg selv mot injurierende ytringer på deres egen plattform?

Her er et lite knippe av tinge de har skrevet bl.a. om meg, og som jeg altså ikke får lov til å forsvare meg mot: Ondskapsfulle pedofilianklager og Flere pedofilianklager.

Jeg blir så oppgitt.

(Og ettersom jeg ikke får postet dette på Facebook selv, setter jeg pris på at du som leser det deler så mye du kan. Dette budskapet må ut slik at folk ser hvilket problem Facebook har, og hvilke drittsekker vi har med å gjøre i leiren til de mest ekstreme alternativtilhengerne og vaksinemotstanderne.)


Litt bakgrunnsstoff:

Tøvsugeren: Nettmobberen Rolf Erik Hanssen

Tøvsugeren: Alternativbevegelsens problembarn

Min oversikt over bloggposter som handler om mobbing og hets fra de alternative.


Oppdatering: Til min store overraskelse kom en ansatt i Facebook inn og fikset dette manuelt, slik at jeg nå har tilgang til å poste på Facebook igjen! Blokkeringen varte derfor bare rundt en time. Det viser seg altså at en som følger meg på Twitter kjenner noen som jobber i moderatorteamet til Facebook, og han avblokkerte meg.

Dette beviser to ting:

1) Facebook bruker et helautomatisert system som blokkerer på grunnlag av masserapportering uavhengig av om det som rapporteres faktisk bryter med retningslinjene eller ei. Dette kan altså overstyres manuelt hvis en ansatt i Facebook faktisk sjekker innholdet i det som er rapportert. Det viser atter en gang at jeg ikke er blitt blokkert fordi jeg faktisk har brutt retningslinjene, men fordi noen forsøker å kneble meg. Kudos til Facebook for å ha fikset dette så kjapt!

2) Kanskje alle presseoppslagene som NRK har vært glitrende til å fronte den siste tiden har gjort at Facebook er blitt mer oppmerksomme på problemet og på oss som lider under det. Det viser at det nytter å rette fokus på problemet!


Diskusjonstråden hos Lyskilden ble til slutt fjernet fra deres forside, jeg og andre skeptikere ble blokkert, og kritiske kommentarer ble slettet. For å vise hvor langt ut å kjøre deres virkelighetsforståelse er må jeg vise denne siste kommentaren fra dem i tråden:

Skjermbilde 2012 12 10 kl 16 41 54

Priceless :-)

Her ligger screenshot av hele tråden før sletting og blokkering startet: Lyskilden

 • Anmeld.

 • Anon

  Du har sannsynlig blitt blokkert av Iversen og gjengen hun vanker med fra Ronny Alte og co. Det er flere som har opplevd rapporteringer fra den kanten. At det lyskildeforumet også har tatt i ett tak gjør selvsagt ikke saken bedre.

 • Hva har dette med Ronny Alte?

 • Hva har dette med han og gjøre?

 • Ok. Skal lese.. Ble litt satt ut. Kjenner jo han godt.

 • Oppgitt… Huff.

 • Lena

  Jeg rapporterte faktisk forumet lyskilden som støtende til facebook i går, fordi jeg faktisk synes de gikk langt over streken. Sjelden jeg rapporterer noen, men jeg synes den debatten som foregikk det langt i fra var noen lysende diskusjon men faktisk ganske alvorlige og støtende anklager mot deg.
  Jeg har tidligere vært nysgjerrig på det alternative i mange år og også det spirituelle. Egentlig helt fra barnsben av og lenge før det var en slik blomstrende kultur for det slik det er i dag. Likevel har jeg hele tiden vært skeptisk, ønsket seriøstitet, forskning og bevis. Ettersom det har blitt en mer og mer stuerent å være alternativ og spirituell, har det liksom tatt helt av. Jeg har vært på en del alternative samlinger som har artet seg som massesuggesjon og halleluja møter. Alternativmessen har blitt verre og verre for hvert år. Og nå ser folk engler overalt og kan helbrede andre for 800 kr kvarteret på telefonen.
  Jeg er så skuffet over hvordan denne trenden har utviklet seg og har nå faktisk sluttet å tro på nesten alt. Og sist men ikke minst har jeg funnet ut at alternativmiljøet er preget av dårlige kurs og utdanninger, lettvinte løsninger og høye priser. Og langt i fra bare lys og kjærlighet som det predikeres så høyt om.
  Dypt inni i meg er det fremdeles en nysgjerrighet på å vite om det finnes noe mer mellom himmel og jord. Det er fremdeles spennende å høre jordnære mennesker fortelle om mystiske opplevelser og grunne over hva det kan ha vært. Jeg skulle ennå likt å møte snåsamannen.
  Men alternatibransjen holder jeg meg langt unna. Tror jeg melder meg inn i HEF igjen jeg.

 • eilicec

  Lurer på hva som skjer dersom man feilaktig raporterer mange ganger.

 • Dessverre virker det ikke som om dette har negative konsekvenser. Eller kanskje de bare sørger for å stadig opprette nye fake-profiler slik at de ikke rammes av eventuell «straff» fra Facebook.

 • Takk for fin kommentar. Jeg tror det som driver skeptikere er nettopp nysgjerrigheten på «å vite om det finnes mer mellom himmel og jord», som du beskriver det. Det er drivkraften bak denne bloggen også. Jeg går inn i ulike påstander og gransker dem nøye. Bruker mange timer på å sjekke hva som er fakta og hva forskningen viser, eller graver i bakgrunnshistorier for å se om f.eks. påstander om klarsynte etc stemmer. Så langt har resultatet vært nedslående. Det samme gjelder for andre skeptikere som f.eks. Susan Blackmore som brukte 30 år av sitt liv på å forsøke å bevise at «det fantes mer mellom himmel og jord», men til slutt måtte gi opp. Det hun fant var at hver eneste gang en studie hevdet å kunne bevise telekinese, telepati eller noe annet paranormalt, så var det bevisst juks eller dårlig forskning. og hun ønsket virkelig å bevise disse tingene fordi hun trodde så sterkt at det måtte være noe. Men til slutt ga hun opp.

  Skeptisisme er drevet frem av nysgjerrighet, men samtidig en vilje til å kreve gode bevis, fordi vi så inderlig godt vet hvor lett det er å lure oss selv. Vi kjenner de tallrike måter hjernen vår svikter når det kommer til å oppleve en «objektiv virkelighet», og derfor må vi basere oss på ulike verktøy for å motarbeide disse fallgruvene. Når det gjøres står vi alltid igjen med enten naturlige forklaringer, eller i noen tilfeller ingen forklaring. Og sistnevnte betyr bare at vi inntil videre må si «vi vet ikke», heller enn å pakke det inn i den paranormale forklaring vi selv _ønsker_ å tro på.

  Derfor støtter jeg HEF sin aksjon mot lureri. Fordi den hjelper folk til å lære disse kritiske verktøy som må brukes når vi skal analysere virkeligheten. Og den avslører mye av de kyniske økonomsike kreftene som ligger bak f.eks. Lyskildens hetsekampanjer og mye av den kampen alternative bruker for å forsvare sin virksomhet.

 • Kanskje ikke rart om folk reagerer på slike poster…

  Gunnar Roland Tjomlid «Unni Anita Iversen en av de sentral skikkelse på Lyskilden. Nå har hun også funnet tonen med Ronny Alte, tidligere leder av Norwegian Defence League. Iversen er særlig glad i Atles blogg og bruker den som kilde i saker som hun etter beste evne forsøker å lage debatter, noe som ikke går så veldig bra, hun evner ikke å argumentere for sine synspunkter i noen særlig grad. Hun hadde en periode en rekke innlegg inne på Facebook-gruppene Brodins snakkeboble, Diskuteket og på gruppen Ordet er fritt på FB. Sistnevnte er en gruppe fullstendig uten moderering – den 16.10 ble gruppen lukket på grunn av det intense rapporteringshysteriet enkelte der inne har, Mulig den åpnes igjen senere, i følge gruppeeier.
  Det hører med til historien at Ronny Atle tok på seg jobben med å opprette en Facebook gruppe «Vi som støtter opprettelsen av et fredssenter på Utøya». Der er også Iversen moderator. Men når virkeligheten “beit henne i ræva” følte hun plutselig behov for å skaffe seg advokat for å nyansere bilde av seg selv i forbindelse med at pressen begynte å vise interesse. Hun er definitivt blitt mer radikalisert det siste året og er aktiv på del grupper/forum, blant annet her.

  Hun har tydeligvis “lært opp” gjengen på Lyskilden og Vaksineaksjonen i hvordan de effektivt kan overvåke personer, tagge navnene og masserapportere alle som kommer i deres vei. Lyskiden holder sin beskyttende hånd over Rolf Erik Hanssen med sin spesialtilpassede språkdrakt hvor han i stor grad er mest opptatt av hvordan folk ser ut, og ikke mist tillegge de en rekke negative egenskaper.»

 • Det er latterlig å beskylde meg for å stå bak rapporteringer, til orientering fikk jeg selv 3 dagers karantene fra å poste noe på FB i dag. Mulig det er en tilfeldighet, men stiller spørsmålstegn ved at denne 3dagers karantenen kom samtidig som Gunnar fikk tilbake sin konto.
  Men jeg sier det igjen: Jeg har IKKE noe med de rapporteringene å gjøre, det er ren løgn!

 • Til opplysning så har aldri jeg beskyldt deg for å ha noe med rapporteringene å gjøre. Jeg har aldri diskutert noe med deg på Facebook og kjenner ikke til deg overhodet utover det jeg leser om deg på Tøvsugeren og NRK.

  Hvis du har fått 3-dagers karantene synes jeg du skal legge ut dokumentasjon med screenshots som viser hva du ble rapportert for, slik jeg har gjort. Det er ganske sentralt å se om man faktisk har brutt FB sine retningslinjer eller ikke.

 • Guest

  For ca et år siden i en diskusjon med Iversen tok hun noe jeg sa ut av sammenheng, fordi jeg spurte om ett av hennes barns livssyn, barn hun på det tidspunktet selv hadde dratt inn i diskusjonen. Hun klarte å oppfatte dette som jeg var rasist. Jeg spurte henne om hun syns det var greit at jeg kalte henne for rasist siden hun hadde postet noe på FBgruppa til SIAN (egentlig noe mot dem).
  Dette medførte en måned med trusler om politianmeldelser. Som konkluderte i noe som i dag fungerer som smultringhull.
  Se hvor hun er i dag. :)

 • Den kommer på hjemmesiden, men siden det er første gangen jeg utestenges tok jeg selvsagt ikke skjermdump av hva jeg ble utestengt for, men var av alle ting en link….
  Og om du ser så svarte jeg denne Anon som ikke er tøff nok til å skrive sitt eget navn engang til tross for hans grunnløse beskyldninger!

 • Det begynner vel å bli helt tydelig at vi trenger å desentralisere kommunikasjonen, og dermed makten, på internett: http://blogg.forteller.net/2011/think-internet/

 • Alte, du benekter altså å ha oppfordret til masserapportering av diverse brukere på Facebook?

 • Er det latterlig å beskylde deg for rapporteringer? Si meg: Tror du det er uten grunn at du befinner deg i den eksklusive foreningen av mennesker svært mange av oss som ikke deler dine synspunkter bevisst unnlater å nevne ved navn i kommentarfelt i grupper der de som deler dine synspunkter er medlemmer? Er det ikke åpenbart at det må komme av at man, for et godt ord, blir utestengt fordi man har nevnt ditt navn?

 • Magne ta deg en tur ut i byn å se etter små barn med ballonger du! Og jeg hørten dere satt å laget de skjermsumpene i noen grupper ja… Trur det var en jornalist i den ene av de gruppene deres også så lykke til med dere såkalte skjermdumper!

 • Tim Knutsen

  Stå på Gunnar! Hvis det er noe vi som støtter deg og saken kan hjelpe med, må du si ifra! mvh Tim

 • Jeg har fortsatt etterlyst de såkalte bevisene deres ja!

 • Alt som er skrevet i denne posten her, med unntak av det som dreier seg om Lyskilden og Vaksineaksjonen, som jeg ikke har noe forhold til, kan jeg gå god for.

  Dette under fullt navn. :)

 • Du er klar over at du ved én anledning satt inne på LIM og forsvarte det faktum at du hadde beordret og deltatt i masserapportering av en muslimsk Facebookside, fordi du anså den som en hatgruppe?

 • Lena

  Økonomi er nok en stor del av drivkraften for mange når det kommer til å etablere seg som alternative behandlere. Det gjelder ikke alle, men de fleste tar seg godt betalt. Etter å ha både mottatt og også forsøkt meg på å utøve (ubetalt) alternativ behandling av ulike slag gjennom noen år er konklusjonen min at placeboeffekten kan være ganske sterk og gjøre godt. Medmenneskelighet og vilje til å hjelpe andre er også mirakelmedisin og sistnevnte er noe jeg vil fortsette med resten av livet – til og med helt gratis.

  Nysgjerrigheten på om det kan være noe mer og «livets mysterie» (for å si det med en klisje) kan jo være spennende å spekulere videre på. Vi får mest sannsynlig aldri svar på det heller…ergelig det der.

  Jepp jepp, ha en fin kveld. Jeg kommer til å følge bloggen din videre. Og jeg fikk faktisk lyst til å begynne å bloggen igjen selv også!

 • Pingback: Løgner i alternativland | unfiltered perception()

 • Kari-Anne

  Jeg har hittil, til tross for en ukes utestengelse etter diskusjon med to av dine meningsfeller, ikke koblet deg eller ditt miljø inn i denne masserapporteringstrenden, Ronny Alte. Dette også til tross for flere offentliggjorte skjermdumper der folk har fått utestengelse for å nevne navnet ditt.
  Så kommer du altså med et blogginnlegg til ditt «forsvar», der du har limt inn ditt eget navn i en kopi av en tråd der jeg skriver at jeg har blokkert og rapportert en person. En person som altså ikke er deg i en tråd som ikke handler om deg. Personen jeg rapporterte og blokkerte en måned før jeg skrev i den tråden, er helt klar over at jeg rapporterte og blokkerte ham, noe jeg heller aldri har prøvd å legge skjul på. Men du redigerer altså den tråden og limer inn ditt eget navn, deretter publiserer du den delen av tråden i bloggen din.
  Etter at en av dine meningsfeller har lagt ut denne bloggen i en gruppe og fått massiv motbør, forsvinner navnet ditt fra den kopierte tråden, men fremdeles publiserer du altså dette som om saken handlet om deg selv og som et bevis på at du har blitt rapportert.
  Og så klager du over at du har lav troverdighet? Really? :)

 • Du sier det er første gang du utestenges, men til NRK for snart en uke siden sa du at du hadde blitt utestengt en gang tidligere. Og du får ikke 3 dagers utestengelse med mindre du først har fått en på 24 timer.

  Hvorfor lyver du?

  http://www.nrk.no/vitenskap-og-teknologi/1.9460365

 • Kanskje å tide at Facebook, som internasjonalt konsern, begynner å ta seg selv seriøst nok, også som en meget populær og i prinsippet ikke så aller verst plattform for offentlig samtale og diskusjon, til å oppgi hvor brukere av Facebook kan henvende seg når de føler de blir utestengt på grunnlag av de mest absurde ting? Noe jeg selv, i løpet av de siste par år, så mange ganger er blitt, at det faktisk er lite som irriterer meg mer enn eksistensen av hele rapporteringsmuligheten?

 • KriKra

  Eg trur du må kontakte Facebook om problemet. Facebook er for øvrig i ferd med å rasere seg sjølv frå innsida, og det heilt utan at dei leiande i selskapet klarar å sjå det. Men Facebook er då så 2010…

 • Wow. Jeg leste den skjermdumpen i rundt ti minutter før jeg bare måtte gi meg. Hvordan noen kan behandle andre mennesker på den måten kommer jeg aldri til å forstå.

 • Greit å søke alternative svar, men homeopati? LOL! Vann med hukommelse? Men noen tjener jo store penger på dette, og har all interesse av å lure folk. Etter å ha lest bloggen og de postene den linker til er det lysende klart for enhver hvem som oppfører seg som bøller her ;)

  Når det gjelder konspirasjonsteorier, er det nettopp slike idioter som ødelegger for de som gjør seriøse undersøkelser rundt disse. Det gjør at folk tror at konspirasjoner rett og slett ikke finner sted i verden, noe de selvsagt gjør daglig i stort og smått omfang. JFK, Vietnam og 911 anser jeg som åpenlyse konspirasjoner, mens månelandingskonspirasjonen f.eks. beviselig ikke var en konspirasjon men en romferd til månen ;)

  La deg ikke avskrekke av usaklige idioter og stå for ditt syn. Vi er sikkert også uenige om ting, men jeg ville foretrekke å diskutere som en voksen person ;)

 • Har begynt å poste linken til denne artikkelen der jeg kan, bl.a. på «I Lyskilden» på Facebook, men merkelig nok ble de fjernet og jeg ble blokkert fra å poste der…

 • Bernt

  Rolf Erik Hanssen er desperat etter å bli anmeldt. Han tigger på sine knær om en anmeldelse. Den vil garantert bli storslått feiret. Dette er så erketypisk aggressiv mobbing. Har man vært utsatt for noen av disse iløpet av livet så kjenner man det igjen med en gang. Man plager sitt offer til det sprekker, og man får til slutt den reaksjonen man ønsker, bare man holder på lenge nok. Det krever ofte ekstrem tålmodighet (og kyniskhet, og total mangel på empati).

  Jeg er imponert over hvordan du klarer å holde deg saklig Gunnar. Mange ville fått problemer og mistet mye nattsøvn over det som blir sagt om deg i offentligheten.

 • Skeptikerenene

  For et sabla bråk du lager for at du ikke klarer å oppføre deg på Facebook Tjomsen :-) At du blir blokkert 24 timer med egen brukerkonto er da ikke store straffen. Jeg har fått 5 kontoer sperret pga intens masserapportering fra pedoklikken du vanker sammen med og dildohead satt vel å skrøt vilt og hemningsløst over bragden en av gangene. Litt ekstraarbeid med å bygge opp en ny, men ble jo vant til det etterhvert da :-) Og nå har jeg vært på FB i 14 måneder uten at kontoen har blitt sperret!! Så fremfor å sitte med utaggerrende atferd å banke i vei påstander at jeg gidder å bruke tid på å rapportere ubetydelige samfunnsvedheng som deg og noen andre blir en morsom konspirasjon :-) Ellers regner eg med at du gleder deg til julegaven fra meg med nok en blogg som virkelig har gravd frem skikkelig gørr om deg :-) en fin og fredfull helg inntil videre. Her blir det julebord og er jeg heldig kan det jo hende at jeg møter på noen skeptikere jeg kan mobbe og herje med.

 • Ole

 • Øivind Bergh

  Jeg er også blokkert, Gunnar! Av samme person. Kampanjen mot deg og Søderlind er gjennomført avskyelig. Jeg tror vi skal sette økt lys på de ekstreme miljøene rundt Lyskilden og Nyhetsspeilet. Det er klare forbindelseslinjer til de politisk høyreekstreme, særlig miljøet rundt Ronny Alte. Så det får bli nyttårsønsket: neste år skal de få møte enda sterkere motstand.

 • Pingback: Ekstrem oppførsel på sosiale medier fra miljøet rundt Human Etisk Forbund | infiltered perception()

 • Peter Udbjørg

  Interressant tråd, men er det helt tingen å være så «kjapp i kjeften» som du ofte er i dine innlegg på den tråden? «Nommin, tråkket jeg på noen ømme tær», for eksempel. Ikke et direkte sitat, men du fremstår ofte med «muntlige utsagn» som jeg for min del finner «usaklige». Altså, det du SIER er greit nok, det jeg reagerer på, er MÅTEN du sier det på. Når du ellers er så «ordentlig» på denne bloggen, hvorfor så «uordentlig» på Fjaseboka?

 • Frank Kristiansen

  Du er ikke alene om å bli blokkert – når lynsjemobben får herje fritt også aviser og tv kanaler og du legg ut fakta opplysninger og rene statistikker så blir lynsjemobbben sint for at det fins oppegående folk som har lest litt som påpeker hva som er galt og da er dem så tafatt at dem raporterer inn og du er blokkert. Selv norske politikere og norsk media gjør dette for å få bort folk som er med på å åpne opp øynene til folk på hva som skjer og bruker bl.a grunnloven før eu inntoget og forteller folk hvor mye ulovlig som skjer fra maktkåte perosner som politikere.