10 grunner til å ikke vaksinere barna dine

Vaksinering

1) Ingen risiko for bivirkninger.

(Ulempen er at risiko for alvorlige bivirkninger fra sykdommene man utsettes for ved å ikke vaksinere er mange ganger høyere. Du bytter i praksis en ørliten risiko med en stor risiko.)

2) Vaksiner er ikke naturlig.

(Nei, det naturlige er at noen av barna dine dør før de blir voksne. Og hvis ditt naturlige instinkt er å ville beskyttet ditt barn mot en truende ulv, en parade av sultne soldatmaur, en vannbåren parasitt; hvorfor da ikke et mikroskopisk, dødelig virus?)

3) Barnet mitt slipper å bli traumatisert av nålestikk.

(Ja, akupunktøren din tror heldigvis ikke på vaksiner, og det traumet fra kvelende oppkasthoste er jo naturlig og derfor sunt. Eller kanskje heller lytte til forfatteren Roald Dahl som mistet sin syv år gamle datter til meslinger?)

4) Jeg gir ikke penger til den onde legemiddelindustrien.

(Ulempen er at «Big Pharma» tjener mange ganger mer på å behandle sykdom enn forebygge den. Og kosttilskuddene du gir barnet for å «styrke immunsystemet» bidrar mer enn nok til å fóre deres lommebøker. )

5) Den naturlige utviklingen av mitt barns immunsystem slipper å bli hemmet.

(Og derfor kysser du vel heller aldri barnet ditt, fordi det ville gitt det mange tusen ganger flere patogener enn hva hele vaksineprogrammet gjør. Pass også på at barnet aldri piller seg i nesen, gnir seg i øyet, får skrubbsår eller puster, ettersom alt dette utfordrer barnets immunsystem massivt hvert sekund hver dag.)

6) Barnet mitt slipper å få tungmetaller sprøytet inn i kroppen.

(Vel, kvikksølv ble fjernet fra alle norske barnevaksiner for mer enn 15 år siden, og det får i seg mange ganger mer aluminium når du ammer barnet enn fra vaksinene. Alt dette går tilnærmet rett i blodet – og er helt ufarlig i så små doser.)

7) Barnet mitt slipper å få skumle kjemikalier som formaldehyd rett i blodet.

(Pass bare på å aldri gi barnet ditt økologisk frukt eller fruktjuice da dette vil gi barnet mye mer formaldehyd i blodet enn hva en vaksine gjør. Heldigvis er det helt ufarlig i slike små doser.)

8) Barnet mitt slipper å bli autist.

(Den eneste måten fravær av vaksiner beskytter mot autisme er ved at barnet dør av en vaksine-beskyttende sykdom før det rekker å få diagnosen.)

9) God ernæring, rent vann og god hygiene er viktigere enn vaksiner for å beskytte barnet mitt mot sykdom.

(Tja, hvorfor sluttet norske barn å bli syke med Hib først da vaksineringen startet i 1992? Hvorfor ble utbredelsen av polio redusert med over 99,5 prosent først da vi begynte å vaksinere mot det, lenge etter at den vestlige verden hadde oppnådd god ernæring og hygiene? Sammenhengen mellom innføring av vaksiner og en massiv reduksjon av sykdomstilfeller er klar og tydelig.)

10) Barnet mitt kan få vaksinene senere, når immunsystemet har fått tid til å utvikle seg naturlig først.

(Da er det dessverre gjerne for sent. Antistoffene som barnet får fra moren varer bare i rundt seks måneder. Etter dette vil det være helt ubeskyttet om det ikke vaksineres. Og barn som vaksineres er mindre syke enn andre barn.)


Les også:

Vaksiner redder liv

Det naturlige er at barna dine dør

31 løgner om vaksiner

Svar til Gro Lystad om Skavlan og vaksiner

Kvikksølv-lureri fra antivaksineleiren

Om bilbelte og vaksiner

Å lese Dagbladet kan føre til kreft

En mor går i kausalitetsfellen

Spetalen sprer ubegrunnet frykt rundt HPV-vaksinen

Trude Helén Hole stiller spørsmål om vaksiner. Jeg svarer.

Gardasil og dødelige bivirkninger?

Risikobløff om HPV-vaksine

Om vaksiner og å klusse med naturen

Fant du noe feil i bloggposten? Gi meg gjerne beskjed via kontaktskjemaet eller kommentarfeltet nedenfor, så vil jeg korrigere feilen. Husk at du må spesifisere hva som er feil/upresist og hvorfor, helst med god dokumentasjon hvis relevant.


Vil du booke meg til foredrag om kritisk tenkning, vitenskapsformidling, sosiale medier eller annet? Ta en kikk på hva jeg kan tilby, mine tidligere oppdrag, og bookinginformasjon her!


Likte du dette? I så fall kan du støtte mitt arbeid ved å bli patron på patreon.com/tjomlid for å få tilgang til mer ekslusivt innhold og hjelpe meg til å produsere mer av det jeg brenner for!