Vaksinering

1) Ingen risiko for bivirkninger.

(Ulempen er at risiko for alvorlige bivirkninger fra sykdommene man utsettes for ved å ikke vaksinere er mange ganger høyere. Du bytter i praksis en ørliten risiko med en stor risiko.)

2) Vaksiner er ikke naturlig.

(Nei, det naturlige er at noen av barna dine dør før de blir voksne. Og hvis ditt naturlige instinkt er å ville beskyttet ditt barn mot en truende ulv, en parade av sultne soldatmaur, en vannbåren parasitt; hvorfor da ikke et mikroskopisk, dødelig virus?)

3) Barnet mitt slipper å bli traumatisert av nålestikk.

(Ja, akupunktøren din tror heldigvis ikke på vaksiner, og det traumet fra kvelende oppkasthoste er jo naturlig og derfor sunt. Eller kanskje heller lytte til forfatteren Roald Dahl som mistet sin syv år gamle datter til meslinger?)

4) Jeg gir ikke penger til den onde legemiddelindustrien.

(Ulempen er at «Big Pharma» tjener mange ganger mer på å behandle sykdom enn forebygge den. Og kosttilskuddene du gir barnet for å «styrke immunsystemet» bidrar mer enn nok til å fóre deres lommebøker. )

5) Den naturlige utviklingen av mitt barns immunsystem slipper å bli hemmet.

(Og derfor kysser du vel heller aldri barnet ditt, fordi det ville gitt det mange tusen ganger flere patogener enn hva hele vaksineprogrammet gjør. Pass også på at barnet aldri piller seg i nesen, gnir seg i øyet, får skrubbsår eller puster, ettersom alt dette utfordrer barnets immunsystem massivt hvert sekund hver dag.)

6) Barnet mitt slipper å få tungmetaller sprøytet inn i kroppen.

(Vel, kvikksølv ble fjernet fra alle norske barnevaksiner for mer enn 15 år siden, og det får i seg mange ganger mer aluminium når du ammer barnet enn fra vaksinene. Alt dette går tilnærmet rett i blodet – og er helt ufarlig i så små doser.)

7) Barnet mitt slipper å få skumle kjemikalier som formaldehyd rett i blodet.

(Pass bare på å aldri gi barnet ditt økologisk frukt eller fruktjuice da dette vil gi barnet mye mer formaldehyd i blodet enn hva en vaksine gjør. Heldigvis er det helt ufarlig i slike små doser.)

8) Barnet mitt slipper å bli autist.

(Den eneste måten fravær av vaksiner beskytter mot autisme er ved at barnet dør av en vaksine-beskyttende sykdom før det rekker å få diagnosen.)

9) God ernæring, rent vann og god hygiene er viktigere enn vaksiner for å beskytte barnet mitt mot sykdom.

(Tja, hvorfor sluttet norske barn å bli syke med Hib først da vaksineringen startet i 1992? Hvorfor ble utbredelsen av polio redusert med over 99,5 prosent først da vi begynte å vaksinere mot det, lenge etter at den vestlige verden hadde oppnådd god ernæring og hygiene? Sammenhengen mellom innføring av vaksiner og en massiv reduksjon av sykdomstilfeller er klar og tydelig.)

10) Barnet mitt kan få vaksinene senere, når immunsystemet har fått tid til å utvikle seg naturlig først.

(Da er det dessverre gjerne for sent. Antistoffene som barnet får fra moren varer bare i rundt seks måneder. Etter dette vil det være helt ubeskyttet om det ikke vaksineres. Og barn som vaksineres er mindre syke enn andre barn.)


Les også:

Vaksiner redder liv

Det naturlige er at barna dine dør

31 løgner om vaksiner

Svar til Gro Lystad om Skavlan og vaksiner

Kvikksølv-lureri fra antivaksineleiren

Om bilbelte og vaksiner

Å lese Dagbladet kan føre til kreft

En mor går i kausalitetsfellen

Spetalen sprer ubegrunnet frykt rundt HPV-vaksinen

Trude Helén Hole stiller spørsmål om vaksiner. Jeg svarer.

Gardasil og dødelige bivirkninger?

Risikobløff om HPV-vaksine

Om vaksiner og å klusse med naturen

 • Erlend Bjørnson

  Du glemte å få med en eller annen knytning til Aspartam, ellers var listen fin.

 • Andreas Nordgård

  Legger man frem 1000 tilfeller av vaksinasjoner, og en av dem har bivirkninger, så finner disse tullingene dette ene tilfellet som enn nok grunnlag til å si nei til vaksine. Folk flest vet bedre enn å nekte å vaksinere barna sine. Håper jeg.

 • Kalle Stokka

  Det verste er ett det ene tilfellet som har bivirkninger ikke engang trenger å ha bivirkninger av vaksinen,det kan like godt skyldes noe helt annet.Men det skjedde jo etter at man fikk vaksinen så da er det vaksinens skyld at man f.eks ble truffet av en bil..eller fikk kreft,lungebetennelse,ble autist eller noe annet urelatert til vaksine.

 • Andreas Nordgård

  Folk må bare ha noe å skylde på tror jeg. Er ganske kraftige bivirkninger på vanlige hodepinetabletter også, om man skulle være så uheldig.

 • Kalle Stokka

  Er nok mye vaksinemotstanderne sin skyld at folk blir syke..Hører man nok om at folk blir syke av vaksine og man selv blir syk etter at man har tatt en vaksine er det nok lett å gå i fella og tro at vaksinen er årsak til sykdommen..Man ser jo noe lignende når det gjelder «el-overfølsomhet»,man tenker seg rett og slett syk.

 • Gaute Gulbrandsrød

  Datteren vår er i dag 20 år og ble ikke vaksinert. De årene hun gikk i barnehage (fra toårsdagen) fikk hun penicillin bare en gang på alle de årene. Det virket som om de andre barna hadde tre til fire runder med peincillin i året. Datteren vår var klart den friskeste i flokken.

 • Erlend Bjørnson

  Oi, jøss. Sier du det? Nå vil nok all verdens helseforskere forkaste all forskning som peker i motsatt retning.

 • fulltnavn

  Jeg er 36 år, har tatt alle vaksinene mine, har aldri hatt behov for antibiotika og er generelt sett frisk. Nå har du et dobbelt så stort datagrunnlag til «forskningen» din; hva er din konklusjon?

 • Linn Helleve

  Datteren din var nok unntaket, ikke regelen. Dere var heldige.

 • StarfleetCommand

  Min datter har fått alle vaksiner. Hun har gått i barnehage siden hun var ett år. Hun har aldri fått penicillin og har aldri hatt behov for det. Hun er aldri syk, og har vært den klart friskeste i flokken. Andre barn som ikke er vaskinert har dessverre dødd av sykdommer de kunne vært vaksinert mot.

 • StarfleetCommand

  Hvordan ville du reagert om datteren din hadde fått meslinger og blitt f.eks døv? Eller i verste fall, død? Ville du skyldt på deg selv? Hva ville du tenkt?

 • Andreas Nordgård

  Placeboeffekten går begge veier.

 • Jorun

  Flott å høre at hun holdt seg frisk. Tror du det samme hadde skjedd om de andre i barnehageflokken heller ikke var vaksinert? Din datter kan nok takke flokkimmuniteten for at hun slapp å gjennomgå barnesykdommene i vaksinasjonsprogrammet.

 • Emil Åslund

  Jeg har spor av aspersers og selv hvis vaksiner forårsaket autisme, så vil jeg heller være frisk og eksentrisk enn dau.

 • Daniel

  Ved Punkt 9, motsier du deg ikke selv litt der?
  At artikkelen heter «10 grunner til å ikke vaksinere» så anbefales det vaksine under punkt 9? Eller har jeg forstått den feil?

 • Aspirinegloboid

  Vel dette er ironi da.. Altså forfatteren mener at man skal vaksinere barna sine..

 • Kalle Stokka

  Jepp.Tror det er Nocebo det heter når man tenker seg syk..

 • Kalle Stokka

  Jeg er 30 år, har tatt alle vaksinene mine, har aldri hatt behov for antibiotika og er generelt sett frisk.Enda en du kan ta med i datagrunnlaget ditt.. :)

 • Hakon 272

  http://www.iflscience.com/health-and-medicine/dear-parents-you-are-being-lied-0

  Anbefaler alle å lese denne. Spesielt viss du er far eller mor.

 • Truls

  Jeg har kjørt bil uten bilbelte, syklet uten hjelm, kjørt båt uten redningsvest, og kjørt på rødt lys, og jeg lever fortsatt. Antar at disse tingene da er totalt unødvendige.

 • Rolf Kenneth Myhre

  «1) Ingen risiko for bivirkninger.»
  Morbiditet ved infeksiøse barnesykdommer pr. i dag i de utviklede land kontra mulige bivirkninger ved vaksinasjon er noe som må dokumenteres for hver enkelt vaksine.

  «2) Vaksiner er ikke naturlig.»
  Verken vaksiner eller barnesykdommene i de utviklede land i dag er knyttet til død. Men det
  naturlige er at barnesykdommene gir livsvarig immunitet, som så til en viss grad overføres til avkom via svangerskap og morsmelk. Denne bonus kan ikke vaksinerte mødre gi. Og man må stadig revaksineres for å holde beskyttelsen oppe.

  «3) Barnet mitt slipper å bli traumatisert av nålestikk.»
  Høres ut som stråmannsargumentasjon.

  «4) Jeg gir ikke penger til den onde legemiddelindustrien.»
  Hvis argumentet er at Big Pharma utvikler vaksiner, ikke for å tjene Big Bucks, men for å være snill og god, vil nok bare skepsiserne svelge dette. Jeg tror Big Pharma vet best hva som er god forretningsstrategi for dem selv, og hva som ikke er det, uansett hvordan «Skeptical Raptor» måtte argumentere. Big Pharma vil gjerne tjene Big Bucks på ALLE målgrupper: 1) De som godtar vaksinering, 2) Alle som blir syke og som vil ha legemidler, 3) De som tror på syntetisk kosttilskudd. Å sette disse målgruppene opp mot hverandre, med ett eller annet formål om å vise at Big Pharma ikke bare er grisk, virker kunstig.

  «5) Den naturlige utviklingen av mitt barns immunsystem slipper å bli hemmet.»
  Det naturlige forløp ved barnesykdommer er etterfølgende livsvarig immunitet, som så delvis
  overføres til neste generasjon.

  «8) Barnet mitt slipper å bli autist»
  Formuleringen er her så generell at det langt på vei blir stråmannsargumentasjon. Den mer presise formuleringen skulle ha vært: «Meslingekomponenten i MMR-vaksinen er forbundet med regressiv autisme».
  http://www.rolfkenneth.no/Vax-F_Mesling-autisme.html

  «9) God ernæring, rent vann og god hygiene er viktigere enn vaksiner for å beskytte barnet mitt mot sykdom»
  Tjomlid velger her å belyse bare den ene siden av saken. I en kommende artikkel prøver jeg å belyse begge sidene av saken:

  «Sanitetsrevolusjonen (1870-1920) – som startet i London og New York City og så spredte seg til andre storbyer i Europa og USA – transformerte de dødelige infeksjons­sykdommene til relativt harmløse barnesykdommer i de utviklede landene. Da masse­vaksinasjon ble innført for noen av disse infeksjonssykdommene fra 1950-tallet og utover, falt den gjenværende insidensen (antall nye sykdomstilfeller pr. år) til nær nullnivået.

  I en evaluering av effekten av masse­vaksinering, må man skille mellom sykdommens insidens, morbiditet (det kliniske bildet, alvorlighetsgraden) og dødelighet. Masse­vaksinasjon kan gis æren for vaksine­forårsaket nedgang i insidens, og da indirekte for den morbiditet
  og dødelighet som folk gjennom denne nedgangen har blitt «spart» for. Den sparte morbiditeten og dødeligheten skal imidlertid beregnes ut fra det som var typisk etter innføringen av massevaksinasjon, ikke ut fra det som var typisk før massevaksinasjon eller i andre samfunn (f.eks. utviklingsland).

  Massevaksinasjon er ikke det eneste preventive tiltaket som kan bringe insidensen for en sykdom ned. Isolering av de syke er effektivt. Vitaminene A og særlig C er kraftige anti-infektiva, og adekvate nivåer herav kan hindre infeksjonen i å bli klinisk.

  Pro-vakserne fokuserer primært på nedgangen i insidens etter innføringen av masse­vaksinasjon; de velger å ignorere hvilket lavt nivå av morbiditet og dødelighet som
  sykdommen da var forbundet med. Anti-vakserne fokuserer primært på hvor lav
  morbiditet og dødelighet infeksjonssykdommene fikk etter sanitetsrevolusjonen i
  de utviklede landene; de ignorerer gjerne den siste nedgangen i insidens etter
  innføringen av massevaksinasjon. Pro-vakserne fokuserer minst mulig på bivirkninger og uhell ved massevaksinasjon, mens anti-vakserne vil ha disse bivirkninger og uhell mest mulig frem i lyset. Og ja, masse­vaksinasjon har resultert i uforutsette negative konse­kvenser som helse­myndighetene prøver å dekke over så godt de kan, og som anti-vakserne har kommet på sporet av.»

 • SpaceCake

  Hehe, ikke så mange som skjønner seg på åpenbar ironi her i kommentarfeltet…

 • Marte Taraldrud

  Hei.
  Bra du slår (nok et) slag mot anti-vakserne.
  Jeg lurer på en ting ang. det du skrev om amming og antistoffer. Jeg lette på siden du linket til, men klarte ikke å finne det. Hvor lenge produseres det antistoffer i morsmelken som barnets immunsystem kan «nyttegjøre seg»?
  Er det bare seks måneder? Så hvis man ammer lenger vil ikke antistoffene i morsmelken ha noe for seg?

 • Emil Muller

  Jeg fyller bensin på bilen og har lappet sykkeldekk kun 1 gang siste 12 måneder – mens naboen som kjører diesel, har måttet lappe sykkeldekk hele 5 ganger…. Glad jeg har bensindreven bil!

  Penicillin er et antibiotikum som brukes mot bakterieinfeksjoner og har fint lite direkte effekt på virus.

  Vaksiner gir deg beskyttelse mot virus.

 • ida

  Jeg fikk ingen vaksiner, var likevel den i klassen som var mest syk og gikk på AB stadig vekk. Så dette har ingen sammenheng. Kan legge til at jeg fikk meslinger da jeg var 20 år, og ble utrolig syk. I samme vaksine du får for meslinger får du også for røde hunder. Håper virkelig datteren din tar denne vaksinen før hun blir gravid, så hun slipper å risikere å miste fosteret om hun blir smittet av røde hunder.

 • Amming

  Morsmelken inneholder alltid antistoffer.
  Men når ungen er 6 måneder eller eldre skal immunforsvaret fungere av seg selv.

 • Dette har ikke så mye med antistoffer fra morsmelk å gjøre, men antistoffer det får mens det er et foster og allerede har i seg ved fødselen. Disse brytes gradvis ned, og etter 6 mndr er barnet relativt ubeskyttet. Men så begynner det å bygge opp eget immunforsvar etter en stund. Det er likevel spesielt sårbart fra rundt 6 mndr og en stund fremover.

  Du kan lese mer om dette f.eks. her:

  http://nhi.no/graviditetsoraklet/svangerskapsuke-36-foster-37756.html

 • Siv.ing.Studenten

  Fint at du kommer med eksempler, men tror heller hun har gode gener når det kommer til immunforsvar, snarere enn at det er spørsmål om vaksine/ikke vaksine.

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Det med vaksiner og autisme er bare piss! Hvem faen er du for en bedriten idiot egentlig??? Autsime er bestandig MEDFØDT!!! Man kan IKKE få det i løpet av livet! Derfor vaksiner eller ikke, ingen av stoffene i vaksiner kan føre til at man hverken får eller blir kvitt autisme! Man blir født med det og har det, og det kan IKKE helbredes! Enkelt og greit! Riktignok varierer det hvor lenge man lever før det blir oppdaget, men det er en annen sak!

 • Martin Kristiansen

  Hvem mener du er idiot? Hvem er det som ikke er enige med deg?
  Artikkelen sier i ihvertfall nettopp det samme du selv påstår.

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Jeg mener Gunnar er idiot som er i mot vaksiner fordi han han mener innholdet i sprøyta kan føre til Autisme! Selv har jeg BÅDE ADHD og Aspergers, og tar altid vaksiner fordi jeg mener det finnes enkelte ting imunforsvaret må ha hjelp til og takle! Hvis Gunnar er for vaksiner og mener det er tull at de kan utløse autisme, burde jo overskriften være: 10 grunner hvorfor du BURDE vaksinere barna dine!

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Aspersers??? Aspergers heter det! Tenker vi sier du har spor av DYSLEKSI jeg! LOL!

 • Martin Kristiansen

  Da har jeg gode nyheter, hele listen er ment som sarkasme. Det er 10 grunner du ikke burde høre på!

  Som han skriver: Den eneste måten fravær av vaksiner beskytter mot autisme er ved at barnet dør av en vaksine-beskyttende sykdom før det rekker å få diagnosen.

 • Christian Nyegaard

  Jeg er ikke 100% sikker på om du forstår hvilken blogg du er på :-).

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Vet du, selvom problemer med og forstå ironi er en del av min
  diagnose så skylder jeg nå både deg og samtlige under her VERDENS
  STØRSTE unnskylding! Jeg var nemlig (som du så observant påstår) litt
  for rask! Jeg leste bare overskriften, samt det med FETE TYPER! Ikke det
  DU hadde skrevet under! Nå har jeg lest ALT SAMMEN og jeg kunne aldri
  ha vært mer enig med deg! Så til Gunnar og alle under som mener trollet
  burde pelle seg hjem til berget sitt: UNNSKYLD! UNNSKYLD! UNNSKYLD! Jeg
  missforsto totalt og legger meg HELT flat!

  PS.: Please la meg bli i byen, jeg hater skogen

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Vet du, selvom problemer med og forstå ironi er en del av min
  diagnose så skylder jeg nå både deg og samtlige under her VERDENS
  STØRSTE unnskylding! Jeg var nemlig (som du så observant påstår) litt
  for rask! Jeg leste bare overskriften, samt det med FETE TYPER! Ikke det
  DU hadde skrevet under! Nå har jeg lest ALT SAMMEN og jeg kunne aldri
  ha vært mer enig med deg! Så til Gunnar og alle under som mener trollet
  burde pelle seg hjem til berget sitt: UNNSKYLD! UNNSKYLD! UNNSKYLD! Jeg
  missforsto totalt og legger meg HELT flat!

  PS.: Please la meg bli i byen jeg hater skogen!

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Vet du selvom problemer med og forstå ironi er en del av min
  diagnose så skylder jeg nå både deg og samtlige under her VERDENS
  STØRSTE unnskylding! Jeg var nemlig (som du så observant påstår) litt
  for rask! Jeg leste bare overskriften, samt det med FETE TYPER! Ikke det
  DU hadde skrevet under! Nå har jeg lest ALT SAMMEN og jeg kunne aldri
  ha vært mer enig med deg! Så til Gunnar og alle under som mener trollet
  burde pelle seg hjem til berget sitt: UNNSKYLD! UNNSKYLD! UNNSKYLD! Jeg
  missforsto totalt og legger meg HELT flat!

  PS.: Please la meg bli i byen, jeg hater skogen!

 • Marte Kvamme Strømmen

  Eg er 23 år, vaksinert, og har aldri vore alvorleg sjuk.

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Jeg gjør det nå, og har bedt om unnskylding!

 • Takk for beklagelsen :-) Husk å lese før du kommenterer i fremtiden ;-)

 • Igjen, takk for unnskyldningen, men du trenger ikke gjenta den ørten ganger :-) Det blir litt spammete.

 • Marius Thorsen

  Det heter Ass burgers. Dere er begge idioter.

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Dust! Det heter faktisk Aspergers! Navnet stammer fra etternavnet til den Tyske Barnelegen Hans Asperger, som oppdaget diagnosesyndromet like etter Andre Verdenskrig! Så vet du det! SOUTH PARK SUGER!

 • Tobb86

  Det var da voldsomt til hovering over en enkel skrivefeil.

 • Tobb86

  Jammen da kan vi jo like gjerne kutte ut hele vaksinasjonsprogrammet!

 • Remi Tasc Moen

  Ordet tyske skrives med liten ‘t’ midt i en setning. Det vet selv seksåring.
  Diagnosesyndromet? Funnet på ordet selv?
  Hvorfor i alle verden skriver du andre verdenskrig med store forbokstaver?
  Idiot?

 • Cat1967

  Tittelen er ironisk ;-) Ingen tvil om hva Tjomlid mener om vaksiner, og han er ikke imot.

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Nå har jeg endret på det! Din kverulerende stabeis!!!

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Altså, når man har hele to høyst opplagte skrivefeil i samma ordet så må man da ærlig talt ha lov til og si i fra!

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Sorry Tjommi! Men jeg ville bare være HELT 100 % på at ALLE fikk den med seg!

 • Mattias Daniel Damsgaard Woods

  Klabert det! ;-)

 • Marte Taraldrud

  Takk for svar :) Jeg regner med at morsmelken alltid inneholder antistoffer, men når barnet er 6 mnd, vil de da ikke bli nyttegjort på samme måte? Har du noen kilder på dette?

 • Marte Taraldrud

  Aha. Takk for svar. Jeg skjønner mitt spørsmål er litt på siden av temaet, men grunnen til at jeg lurer er fordi ei som fødte tvillinger fikk høre av en lege på sykehuset at hun ikke skulle ha dårlig samvittighet for at hun ikke orket å amme/pumpe mer enn 7 uker siden barna ikke nyttegjorde seg antistoffene i mer enn en måned etter fødsel uansett. Det syntes jeg hørtes veldig merkelig ut. Har prøvd å undersøke litt men ikke funnet noen gode svar på hvor lenge barnet nyttegjør seg antistoffene fra morsmelken.

 • Christian Norèn

  Vaksineskeptikere fremstår alt som mer psykisk utviklingshemmede enn autister. Bare synd deres idioti drar oss andre med ned i avløpet.

 • Morgan Dybdal

  *Samme
  *å si

  *kremt*

 • Mattias, du har tydeligvis ikke lest hva som sies om deg i denne posten av Tjomlid: http://tjomlid.com/2015/01/19/en-uheldig-umyndiggjoring-av-hoytfungerende-autister/ -Kanskje du bør roe ned litt når du ser skrivefeil? Du fremstiller deg selv som usmakelig.

 • fulltnavn

  Jeg har alltid trodd at dette bare gjaldt råmelk, men meget mulig jeg har tatt feil. Var visst vanskelig å finne troverdig informasjon om det på norsk, men fant i hvert fall en utenlandsk artikkel som sa at innholdet i råmelk var en størrelsesorden høyere enn i «moden» melk.

  For at antistoffer skal overføres så må det selvsagt være antistoffer å overføre. Enda en god grunn til å vaksinere seg :-)

 • daniel_984

  Dette er det teiteste jeg noensinne har lest. Hahaha, og noen av argumentene!! aaaaAAAAAHAHAHAHAHA!!!! Dette var bare så rævva teit ass! Herregud, this made my day!

  Hohhhh….. jaja.. Btw, knallgod timing, mtp oppblomstringen av meslinger i statene.

 • daniel_984

  Haha, eid(?)! Hovr mgnae fiel kan du fnine i dnnee stnegnien Gesut? Forhåpentlig klarte du lese den likevel *WOPPAH!*

 • Emil Åslund

  Oioi! Stikk til bunkeren, folkens! Nå er det verdens undergang!

 • Emil Åslund

  Oioi! Stikk til bunkeren, folkens! Nå er det verdens undergang!

 • Rolf Østvik

  «1)
  Morbiditet ved infeksiøse barnesykdommer pr. i dag i de utviklede land kontra mulige bivirkninger ved vaksinasjon er noe som må dokumenteres for hver enkelt vaksine.»
  De som har utdannelse og fagkunnskaper om dette vurderer nok disse tingene.
  F.eks. har man gode muligheter til å studere hvilke plager man får i dagens samfunn siden det oppstår epidemier grunnet folk som av egen vilje lar være å vaksinere barna sine.
  Det vil derfor være uetisk å f.eks. ikke vaksinere en generasjon med begrunnelsen av at man ønsker å se hvor mange skader som oppstår dersom man ikke vaksinerer.

  «2)
  Verken vaksiner eller barnesykdommene i de utviklede land i dag er knyttet til død.» Barnesykdommer er fremdeles i utviklede land knyttet til død. I tillegg så kan de skade på andre måter.

  «Men det naturlige er at barnesykdommene gir livsvarig immunitet,»
  De fleste vaksiner gir like lang immunitet som sykdommene. Noen vaksiner gir korter immunitet, andre gir lenger immunitet.

  «som så til en viss grad overføres til avkom via svangerskap og morsmelk. Denne bonus kan ikke vaksinerte mødre gi.»
  Feil. Vaksinerte mødre har også denne fordelen.

  «Og man må stadig revaksineres for å holde beskyttelsen oppe.»
  Nei.

  «4)»
  Hvis argumentet er at Big Pharma utvikler vaksiner, ikke for å tjene Big Bucks, men for å være snill og god, vil nok bare skepsiserne svelge dette.»
  Selvsagt ønsker Big Pharma å tjene penger. Det gjør vi alle. Men de som jobber med dette gjør det også for å hjelpe. Eller prøver du å si noe annet?
  I tillegg så bør de som fremstiller Big Pharma til å bare være ute etter penger tenke gjennnom hvilke inntekter som BigPharma har når barn med barnesykdommer havner på sykehus. Å påpeke at disse inntektene forsvinner når man vaksinerer er relevant i debatten om inntekter og jeg skjønner ikke hvordan du kan påstå det er kunstig.

  «5)
  Det naturlige forløp ved barnesykdommer er etterfølgende livsvarig immunitet, som så delvis overføres til neste generasjon.»
  Det samme som ved vaksinering. Men man slipper de skadevirkningene som naturlig følger ved et sykdomsforløp.

  ««8) Barnet mitt slipper å bli autist»
  Formuleringen er her så generell at det langt på vei blir stråmannsargumentasjon. Den mer presise formuleringen skulle ha vært: «Meslingekomponenten i MMR-vaksinen er forbundet med regressiv autisme».»
  Pisspreik. Vaksiner forårsaker ikke autisme.

  «9)»
  Selv om man i den vestlige verden har hatt nedgang i dødelighet og skader så ønsker pro-vakserne at man skal unngå de få tilfellene som allikvel ville oppstått. Men det virker som anti-vakserne synes det er helt greit at noen dør og blir alvorlig skadet av sykdommer som kan unngås om man vaksinerer.
  Pro-vakserne er klar over at det finnes bivirkninger, men vet at disse i de aller fleste tilfeller er ubetydelige og selv for de få vaksinene som eventuelt har alvorlige bivirkninger så er disse svært sjeldne og ikke så alvorlige som sykdommene kan være. Anti-vakserne overser skadene etter sykdommene, overdriver bivirkningene. De kommer også med påstander om bivirkninger som ikke er relle.

  Som vanlig så lirer du ut av deg mye feil informasjon og feilaktige konklusjoner og viser at du ikke har skjønt noe av det som gang på gang har blitt fortalt deg og som er tilgjengelig på nett.

 • Jau

  Det er litt drøyt å kalle autister psykisk utviklingshemmet. De er ofte veldig smarte, det er mere på linje med en avvikende personlighet.

 • WizHansen

  Det man gjerne unnlater å nevne er at om vaksinasjonsdekningen er over et visst nivå så er ikke uvaksinerte barn noe problem, det blir rett og slett for få smittekilder, men man ønsker jo å fremheve vaksinenes fremragenhet for å unngå for lav vaksinedekning. Noen vil vel kanskje si at de som ikke vaksineres vil snylte på de som tar «belastningene» med å vaksinere seg. Så er det jo slik at mange av sykdommene som før var vanlig, nå er definert som ikke eksisterende i vårt land.
  Men fremdeles bør hver enkelt bruke sin egen sunne fornuft mhp hva som måtte være best for sitt barn og da ikke hva våre helsemyndigheter måtte mene og anbefale. Disses troverdighet (av ulik årsak) kan og bør være diskutabelt.
  Personlig så har jeg en følelse av at det har vært langt flere bivirkninger og ulike skader av vaksinasjoner enn man får informasjon om/vet om/ønsker å vite. Men igjen, om vaksinasjonsfrykten blir for stor så sitter myndighetene igjen med et problem, derfor er det greit å nedtone det man ev. vet/burde vite.

 • Erlend Synnevåg

  Grunn 11: Hvis man ønsker senabbort.

 • Christian Norèn

  Det var nok ikke det beste eksempelet å bruke i den konteksten, men tror da de fleste autister kan sies å ha en eller annen grad av psykisk utviklingshemmelse. Tenker da på sosiale ferdigheter.

 • Husk at meslinger var definert som utryddet i USA frem til får noen få år siden da vaksinehysteriet bredde om seg etter Wakefield-skandalen. Så snart det oppstod lommer av uvaksinerte barn skulle det ikke mere til enn en flypassasjer fra utlandet med meslinger, så var utbruddene i gang. Vi er fryktelig sårbare selv om mange av disse sykdommene i praksis ikke eksisterer i landet lengre. Kommer vi under kritisk flokkimmunitet, kan de eksplodere på nytt, slik vi har sett med bl.a. polio i enkelte fattige land.

 • John Arne Loken

  Gunnar, hadde du forsått hva det som på engelsk kalles bio oxidative medicine er for noe, så hadde du ikke skrevet dette. Jeg vil anbefale http://www.aaot.us slik at du får en ærlig og god vinkling på medical ozone. Chlorine Dioxide er en annen oxidizer som alle burde forstå seg på. http://www.cdautism.com er en fin side some jeg også vil at du skal ta en titt på. Før du snakker mer om vaksiner hadde det vært fint om du hadde opparbeidet en god forståelse av medical ozone, chlorine dioxide og hydrogen peroxide. Er du lege, så kan du få nødvendig opplæring her, http://www.oxygenhealingtherapies.com
  Lykke til!

 • Joakim Jacobsen

  Ja, la oss slutte med vaksiner og la oss introdusere utryddete sykdommer og la oss alle dø. veldig smart!! Vaksiner!!!

 • FrodeSW

  «oppdaget diagnosesn» ?

 • FrodeSW
 • cooperchili

  Her burde du skrevet «i det samme ordet…» Komma etter «ordet». Og det heter «å si fra». I tillegg var det vel bare en skrivefeil? Hvordan er det ordtaket igjen? Det som handler om feiekoster og dører…

 • Glibert

  Dette er jo bare tull.

  Ingen er «ubeskyttet» om de ikke blir vaksinert, Kroppen har et immunforsvar som er designet til å beskytte oss mot sykdommer.
  Det vi trenger er god og sunn mat og/ eller kosttilskudd som gir os de vitaminer og mineraler som kroppen trenger for å styrke og vedlikeholde immunforsvaret.

  Vaksiner bryter ned kroppens immunforsvar og gjør oss derfor mer mottakelig for syukdommer.
  Og de som har svakt immunforsvar på forhånd kan bli syke og dø av vaksiner.

 • Glibert

  Polio «eksploderte» i enkelte land fordi barna ble vaksinert mot polio, og de fleste av barna som ble vaksinert mot polio fikk polio.

  Selv ble jeg i sin tid vaksinert mot meslinger.
  Jeg var den eneste i nabolaget som ble vaksinert mot meslinger, og ca to uker etter at jeg ble vaksinert så fikk jeg meslinger, med alvorlige bivirkninger.

  Ingen av de andre barna i nabolaget ble vaksinert mot meslinger, og ingen av dem fikk meslinger.

 • Svein Magne Osnes

  11. Bidra til nødvendig befolkningskontroll i fattige land ved, helt naturlig, å starte noen epidemier hver gang man tar med barna på dannelsesreise til et fattig land………..

 • Roger Johansen

  Du kommer med noen udokumenterte påstander her.

  Vennligst legg ved dokumentasjon på at de fleste barna som ble vaksinert fikk polio.

 • fulltnavn

  Veldig merkelig at du påstår at dette er tull når du helt åpenbart ikke har elementær forståelse av hvordan immunforsvaret virker.

  Det eneste som stemmer er at enkelte ikke tåler noen typer vaksiner. Enda en god grunn til at alle vi andre må vaksinere oss.

 • fulltnavn

  Hvis du har så knallgod kunnskap om dette her, så burde du i det minste klare navngi kjemikaliene på norsk.

  Mener du at man skal droppe vaksiner og oksidere kroppen i stedet? Hvordan sørger man for at det bare er virus som blir rammet av oksidasjonsmidlene?

  Det billigste må vel være å kjøpe klorin på butikken?

 • John Arne Loken

  Svar på dine spørsmål finner du i linkene.

 • fulltnavn

  Jeg vil høre det med dine ord. Siden du mener at dette er kjempeintelligent så regner jeg med at du står for innholdet og kan gi din beskrivelse av det.

 • Glibert

  Det jeg sier er ikke tull.

  Immunforsvaret trenger ingen vaksiner for å virke,men propagandaen fra dem som lager vaksiner går ut på det fordi de vil tjene mest mulig penger på oss. Og derfor så ønsker de at vi skal fortsette å ta vaksiner.

  Den samme industrien som selger vaksiner selger også andre medisiner, derfor er de også interessert i at vi skal bli syke slik at de også får solgt andre medisiner.

  Jeg forstår utmerket godt hvoran immunforsvaret virker, og det klarer seg utmerket godt uten vaksiner.
  Immunforsvaret er designet for å slå tilbake alle sykdommer, og det vi trenger for at det skal virke er vitaminer og mineraler, samt essensielle fettsyrer, og IKKE giftige kjemikalier og tungmetaller som fins i vaksiner.

 • fulltnavn

  Og hvordan får man dannet antistoffer fra vitaminer og mineraler?

  Hvilke giftige kjemikalier og tungmetaller mener du at finnes i vaksiner?

 • Glibert

  Jeg regnet med at det ikke var nødvendig å legge ut noe dokumentasjon som likevel ville bli avvist og utløse ville personangrep på meg.
  Derfor tenkte jeg at de fleste er nok smarte nok til å søke dokumentasjon selv om de ikke tror meg.

  Men det er ok, jeg kan legge ut noe likevel. Jeg har blitt angrepet så mange ganger allerede at jeg tåler vel litt til.

  http://nsnbc.me/2013/05/08/bill-gates-polio-vaccine-program-caused-47500-cases-of-paralysis-death/

  http://vactruth.com/2013/11/26/vaccine-associated-polio/

 • Kalle

  Så man får ikke polio selv om man ikke er vaksinert?

 • Kalle

  Slår immunforsvaret tilbake kreft?Meslinger?Polio?Tuberkolose?

 • Varm_kaffe

  Du sier både at immunforsvaret gir god nok beskyttelse, og at vi trenger å ta kosttilskudd. Okei. Så kommer du med en påstand du ikke prøver å underbygge og som vi har hørt 1000 ganger før, om at vaksiner svekker immunforsvaret.

 • Kalle

  Er fort gjort å motsi seg selv når man farer med usannheter,du må jo skjønne det ;)

 • Kalle

  Han kommer sikkert til å si formaldehyd.Den er jo så farlig at kroppen produserer den selv…skumle greier :P

 • Kalle

  Hva er medisinsk ozon?

 • Varm_kaffe

  Det ironiske er jo at grunnen til at vi fortsatt vaksinerer mot meslinger og lignende, er at sykdommene ikke er utryddet ennå. Hvis alle som kunne hadde vaksinert seg, og meslinger, for eksempel hadde blitt utryddet, ville vi ikke trengt vaksinene mer. Dette er grunnen til at vi ikke har kopper-vaksinen lenger, for eksempel. Vi trenger den ikke, for kopper finnes nå bare i «fangenskap» i laboratorier.

  Så ironien er at vaksinemotstanderne, i sin iver etter å bekjempe vaksinering, gjør at vi må vaksinere oss mer, siden vi ikke får bekjempet sykdommene like effektivt.

 • Kalle

  All dokumentasjon fra seriøse kilder blir godtatt.Du ville vel ikke godtatt dokumentasjon fra mora mi som bevis? :) Kan godt ordne en lapp fra ho som sier at vaksiner er trygge,ingen problem det :)

 • Varm_kaffe

  Plot twist: de store farmasøytiske selskapene du har så mye imot lager også kosttilskudd. Hva nå?

 • Kalle

  Du kan ikke bygge en teori utifra hva du tror og mener,du må sette deg litt inn i det først.Jeg kan ikke komme med en teori om liv på andre planeter f.eks,til det vet jeg altfor lite om andre planeter..

 • Kalle

  Hva med det faktum at de som mener vaksiner er farlige,ofte tjener penger på det de kaller ett alternativ til vaksinen?Er de bare snille de?

 • fulltnavn

  La meg utfordre den kritiske sansen din; anser du kildene over som troverdige?

  Siste rapporterte tilfelle av polio i India var i januar 2011. Tror du det skjedde 47000 tilfeller tidlig i januar 2011?

 • Kalle

  Tror han bare leser kildene som sier det han tror på.Det du refererer til er selvfølgelig noe som er manipulert av Big Pharma :P Eller kan hende det har noe med chemtrails å gjøre ;)

 • Kalle

  Er ingen av disse linkene som viser at ingen av de andre barna i nabolaget ikke fikk meslinger..

 • Varm_kaffe

  «Polio «eksploderte» i enkelte land fordi barna ble vaksinert mot polio, og de fleste av barna som ble vaksinert mot polio fikk polio.
  Selvfølgelig. Hvorfor gjettet jeg ikke det.

  «Selv ble jeg i sin tid vaksinert mot meslinger.
  Jeg var den eneste i nabolaget som ble vaksinert mot meslinger, og ca to uker etter osv. osv. osv.»

  Du har vært her lenge nok til å vite at anekdoter ikke beviser noe som helst. Spar meg.

 • Varm_kaffe

  Nå bruker du logikken feil vei igjen. Argumentet om at «u kanke stole på milliardindustri» skal brukes mot oss, av alternative, ikke omvendt!

 • fulltnavn

  Da er det vel mye mer effektivt å få røde hunder?

 • Kalle

  Beklager det ;)

 • BedCrunch .

  Jeg vil heller ha asparagus enn Aspergers. Men jeg vil foretrekke å snakke med Emil over deg.

 • John Arne Loken

  Les linkene!

 • Kalle

  Kan du ikke heller bare si det? :)

 • Kalle

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ozone_therapy

  En potensielt dødelig terapi som ikke har noen dokumentert positiv effekt mener du altså man skal bruke som behandling?Synes du det høres fornuftig ut selv?

 • Kalle

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chlorine_dioxide

  Virker som du er ute etter å drepe folk,er jo direkte farlig å følge dine råd!

 • Har man egentlig klart å isolere virus? Har hørt mye forskjellig her.

 • Varm_kaffe

  En tommelfingerregel jeg liker veldig godt sier at hvis du ikke kan forklare noe til en seksåring, så forstår du det ikke. Føler det er på samme måte hvis du ikke vet hva noe er på norsk. Her høres det ut som du bare gjengir ting du har lest uten å forstå det selv, bare fordi det høres overbevisende ut.

 • Per Tjøming

  Vaksine er gift.Godt det er frivillig å ta.

 • Varm_kaffe

  Hadde bare verden vært så enkel som du gir den ut for å være.

 • Therese

  Denne artikkelen er useriøs. Dette er bare tull!!! Selvsagt bør man så absolutt vaksinere barna sine! En sjelden bivirkning er uansett bedre enn utfallet om barnet får f.eks tuberkulose, røde hunder eller polio. Folk trenger å bli opplyst.. Les en bok, les forskning og les statestikker! !

 • Marius Thorsen

  Jeg vet ikke hvilken diagnose som passer på deg, men du må i hvert fall medisineres hardt og lenge om du skal ha noen sjanse til å klare deg i verden.

 • Sander Brynsnes

  Mon tro om man kan vaksineres mot å bli truffet av en bil

 • Sander Brynsnes

  Har det slått deg, din hippie, at det var nettopp din datter som var årsaken til at de andre barna måtte ha 3-4 penicillin-kurer i året?! At din datter ikke ble syk betyr ikke at hun ikke var smittsom for andre! Barn som ikke er vaksinerte utgjør faktisk en stor helserisiko, isærs i kollektiv (barnehagen er et ideelt sted). Du og dine likesinnede placebo-sauer tenker selvfølgelig aldri på andre rundt dere, bare dere selv

 • Sander Brynsnes

  Sannsynligvis det samme som andre intetanende ignoramuser: at det er samfunnet sin feil, at det er forurensingen, at det er legemiddelselskapene som sprayer virus i atmosfæren etc.

 • fulltnavn

  Ironidetektoren er ikke skrudd på i dag merker jeg ;-)

 • Fnis.

 • Therese

  Hehe. Nei det har du rett i.

 • Scrotumsen

  Du skjønner fortsatt ikke mye, nei…

 • Scrotumsen

  Hold deg på nyhetsspeilet.no og denslags sider. Her dummer du deg bare ut.

 • daniel_984

  Jeg utfordrer deg til å dra ned til Angola din tulling. Eller Nigeria. Eller Elfenbenskysten. Drit og dra og gå å dø der nede.

  Edit:
  Ikke glem tinnfoliehatten din i bagasjen..

 • daniel_984

  Er veldig åpenbart at du ikke skjønner hva en vaksine faktisk ER. Håper at du tar deg tid til å lese gjennom litt statistikk, og sjekke hva disse virusene faktisk kan gjøre med kroppen din. Hvis du enda ikke har tatt til vettet, så følg forslaget mitt noen poster lenger ned. Problem løst.

 • Chris

  Det heter _snev_ av dysleksi.
  Du bruker utropstegn der det skulle vært punktum og for mange spørsmålstegn.
  Dessuten mangler det et komma etter ‘DYSLEKSI’.

 • M. Hamilton

  Psykisk utviklingshemming måles ut i fra intelligensquotient og ikke ut i fra sosiale ferdigheter. En person som har normal kognitiv utvikling kan ha mangel på sosiale ferdigheter.

 • Chris

  En av grunnene til at hun holdt seg frisk, er at de fleste andra barna var vaksinerte og dermed bidro til at hun ikke kom i kontakt med smitte fra disse sykdommene.
  Vaksine beskytter ikke bare den som er vaksinert, men også de som ikke kan eller vil vaksinere seg om vaksineringsgraden er høy nok.

 • Chris

  Her er et strålende eksempel på hva man kan oppnå om bare tilstrekkelig mange foreldre tar til vettet og lar være å vaksinere barna sine.

  http://www.nrk.no/verden/wales-kjempar-mot-mesling-epidemi-1.10979569

 • Chris

  Virkelig god ide å satse på å snylte på at andre lar seg vaksinere.

  http://www.nrk.no/verden/wales-kjempar-mot-mesling-epidemi-1.10979569

 • Anonym

  Jeg er 24 år, og har bare hatt behov for antibiotika to ganger, begge gangene etter at jeg fylte 20. Jeg er også fullt vaksinert, og var veldig sjeldent syk som barn. Enda mer grunnlag? Jeg kan også nevne at jeg jobber i servicebransjen, og at en del nisser liker å hoste andre nisser rett i ansiktet uten å holde seg for munn. Fy!

 • Tobb86

  Lese først. Skrive etterpå.

 • Tobb86

  Ah du er en tosk på flere plan.

 • Tobb86

  Sitter du der og argumenterer for å promoterer unødvendige dødsfall under påskudd av «nødvendig befolkningskontroll», også det med fullt navn? Ikke bare er du et rasshøl, men du er åpenbart en idiotisk også.

 • Tobb86

  Går det an å få tilbake penger fra staten grunnet mislykket skolegang?

 • Adrian Jacobsen

  Du kunne også tatt med at vaksiner ikke beskytter 100%, så selv om barnet ditt er vaksinert og det ikke ga beskyttelse vil flokkimmuniteten redde barnet. Så om andre foreldre i barnehagen har valgt å ikke vaksinere sine egne, så kan det bety at ditt vaksinerte barn dør likevel.

 • Guest

  Ville vel gå ut fra at denne artikkelen er skrevet av de som produserer vaksiner.

 • Varm_kaffe

  Les innlegget en gang til, med stikkordene «satire» og «ironi» i hodet ;)

 • Tobb86

  Det kommer ikke over som ironi, og selv om jeg skulle gått med på det ser jeg ikke poenget. Det er vel ingen som faktisk bruker et argument som ligner dette?

 • Tobb86

  «før du begynner å snakke om fakta må du lese deg opp på vissvass og humbug.» roooooight.

 • Tobb86

  Kan ikke se at han kaller autister psykisk utviklingshemmet jeg..

 • Scrotumsen

  Produserer Tjomlid vaksiner? Duverden!

 • eninnlegger

  Haha på nr 8! Å ikke vaksinere reduserer dessuten sjansen for at barna havner i trafikkulykker, blir kidnappet, blir spist av ville hunder og stort sett ALT! (unntatt å dø fra sykdom)

 • Christian Norèn

  Alle med svekkede sosiale ferdigheter er ikke psykisk utviklingshemmede, men alle som er psykisk utviklingshemmed har svekkede sosiale ferdigheter.

  For å diagnostisere psykisk utviklingshemmelse, så er det i tillegg til IQ begrensning bla. krav om at personen har sterkt nedsatt funksjon i flere områder innenfor tilpasningsatferd (kommunikasjon, sosialisering etc.).
  http://en.wikipedia.org/wiki/Intellectual_disability#Diagnosis
  http://en.wikipedia.org/wiki/Intellectual_disability#Limitations_in_more_than_one_area

  «Det mest fremtredende kjennemerket på autisme er reduserte sosiale ferdigheter.»
  http://nhi.no/foreldre-og-barn/barn/sykdommer/autisme-symptomer-og-tegn-11726.html

  «Mange autistiske barn (ca. 75%) er også mentalt tilbakestående»
  http://nhi.no/foreldre-og-barn/barn/sykdommer/autisme-symptomer-og-tegn-11726.html

  «Forekomsten av utviklingshemming hos de med klassisk autisme er omkring 80 %»
  http://naku.no/node/762

 • Han skriver «mer psykisk utviklingshemmede enn autister», som vil si at autisme er en viss grad av psykisk utviklingshemmelse. Hvis du skal si at noen er elendig til å stå på ski, så sier du ikke «mer elendig enn Petter Northug», men kanskje «mer elendig enn en gjennomsnittsdanske»…

 • Tydeligvis ikke :)

 • Tobb86

  Uenig, det at han skriver «mer bla enn blabla» impliserer ikke at «bla» er «blabla». Han sammenligner de to ja, men det er ikke det samme som å si at det ene _er_ det andre. For å ta ditt eksempel så betyr jo ikke en slik setning at vedkommende _er_ en gjennomsnittsdanske (eller _er_ Petter Northug.)

  Han sier derimot at vaksineskeptiere _er_ psykisk utviklingshemmede.

  For å ta et annet eksempel:

  «Et eple er mer en frukt enn en grønnsak». Impliserer dette at en frukt er en grønnsak?

 • John Arne Loken
 • John Arne Loken

  Jeg kunne gjort det, men vil ikke!
  Linkene som jeg gitt deg er nok til at du kan få en god start på oksygen studiene.
  Desverre ser jeg at du refererer til wikipedia, så da kan du ha det så godt!
  Hadet!

 • fulltnavn

  Nå har du opptil mange spørsmål her som du har «glemt» å svare på. Hadde satt pris på om du kunne dele av din uendelige kunnskap.

 • Synes du misforstår ganske kraftig. Sammenligningen gikk på å være mindre dyktig på ski enn en gjennomsnittsdanske. Når man sammenligner «mer enn» eller «mindre enn» så er det ganske naturlig å sammenligne med ting som _er_ nettopp det man sammenligner med. I ditt eksempel (som ikke henger på greip i det hele tatt, siden et eple kun er frukt, ikke «litt frukt og litt grønnsak, men mest frukt»…) så ville det vært mer naturlig å si f.eks «dette eplet er mer syrlig enn…», og hva ville du da fylt inn? Noe surt eller søtt? «Dette eplet er mer syrlig enn en sitron» makes sense, mens «dette eplet er mer sylig enn sukker» bare er dumt, nettopp fordi sukker ikke er syrlig i det hele tatt.

 • Kalle

  Du vil ikke mer når jeg viser til fakta nei? ;)

 • Varm_kaffe

  Dette minner meg om «KONY 2012»-hysteriet, når alle var besatt av Kony, men det var umulig å få noe vettugt ut av dem om tema utover «SE FILMEN!».

  Igjen, hvis du ikke kan forklare noe til folk som spør, så har du ikke satt deg godt nok inn i det.

 • jaoy

  Sunt med skepsis, men ærlig talt, vaksiner redder liv, å overhode ikke vaksinere barna sine er omsorgsvikt.

 • John Arne Loken

  Varm Kaffe, jeg har gitt deg en mulighet til å lære noe nytt. Jeg har satt meg veldig godt inn inn i dette med aktiv oksygen fordi jeg har lært at leger har hull i utdannelsen etter endt medisinstudie. Lista over sykdommer som MD leger ikke kan kureres er lang! Heldigvis så kan veldig mange sykdommer kureres dersom man holder seg unna legemidler. A cured patient is a lost customer, og derfor kan ikke leger som praktiserer med legal drugs kurere sykdommer, de er derimot flinke til å diagnosere brand name diseases.
  Sykdommer skyldes ofte pathogens and pollution, noe som de høyt «utdannede» ofte ikke henger med på. Felles for medical ozone, hydrogen peroxide og chlorine dioxide er at de alle er oxidizers. Oxidize betyr burning without a flame. So, når oxidizers introduseres inn i kroppen vil forurensning gradvis forsvinne slik at det som kan kalles toxic load bli mindre og kroppen kan kurere seg selv. Oxidizers kan ikke kurere noen ting. Forurensning kommer fra vann, luft, mat og mange andre ting som for eksempel parfyme og vaskemidler.
  Jeg håper med dette at du lettere kan forstå. Dersom du ikke vil eller kan forstå er det helt greit for meg! Ozon o3, kan du tenke på som konsentrert oksygen. Ozon lages ved ultrafiolett lys eller der oksygen gass passerer ett gnistregn. Ozone produseres naturlig i himmelen. Etter en skikkelig storm med lyn og torden kan man lukte ozon.
  Fra http://www.ozonehospital.com kan dere lære mer om dette.
  Desverre er det vanskelig for «velutdannede» MD leger, til å forstå Ozon, fordi de lærer at det er farlig da de studerer! Avlæring kan være vanskelig når du har litt lurt!
  Nå skal vi ikke glemme at det er pilletrillerene som styrer utdannelsen deres, derfor kan man heller ikke håpe eller tro at de skal kunne noe om bio oxidative medicine. Desverre har mange av dem meninger om oxidative medicine uten å skjønne hvordan det egentlig fungerer.

 • Bente Kjesbu

  ….og poenget ditt er? Man trenger ikke antibiotika fordi man har fått en vaksine, og sykdommer i barnehagen skyldes som regel 1. At foreldre sender syke barn i barnehage 2. At foreldre sendre barn i barnehage før de er frisk 3. Dårlig/slurv med håndvask hos barn/foreldre/personell
  Så skriver du «virket som om de andre barna hadde tre til fire runder med penicillin i året»…….det betyr at du synser og antar på noe du aldeles ikke har peiling på. Legg frem en forskning som sier at barnehagebarn har 3-4 kurer i året…….det har uansett INGENTING med vaksiner og vaksinering å gjøre.

 • Kalle

  Ja,er ikke noe problem det :)

 • Tobb86

  «dette eplet er mer syrlig enn søtt» går det da helt fint an å si, det impliserer at epler kan være både syrlige og søte, men ikke at syrlig er det samme som søtt.

 • Tobb86

  Haha du er jo skvatt hekkende gal. Tror ikke du skjønner mer enn annenhvert ord av det du skriver.

 • Varm_kaffe

  Okei, punkt for punkt/klisjé for klisjé.

  Jeg har satt meg veldig godt inn inn i dette med aktiv oksygen
  Å «sette seg veldig godt inn i noe» innebærer vanligvis å kunne forklare det på en grei måte, samt gjerne å vite hva forskjellige ord og uttrykk er på norsk.

  fordi jeg har lært at leger har hull i utdannelsen etter endt medisinstudie. Lista over sykdommer som MD leger ikke kan kureres er lang!
  Dette er en klisjé som går igjen velidg ofte her. Ingen har påstått at leger er perfekte og allvitende og kan kurere alt. Selvfølgelig er det ting moderne behandling ikke kan helberede, og selvfølgelig vet ikke leger alt som er å vite etter endt utdanning — men dette har ingen ting å si for hvorvidt alternative behandlingsmetoder virker, så det blir bare en avsporing.

  Heldigvis så kan veldig mange sykdommer kureres dersom man holder seg unna legemidler.
  Eksempler?

  A cured patient is a lost customer, og derfor kan ikke leger som
  praktiserer med legal drugs kurere sykdommer, de er derimot flinke til å diagnosere brand name diseases.

  Merker meg at du bare bruker denne logikken på «vanlige» behandlere, ikke alternative behandlere. Hvorfor det?

  Sykdommer skyldes ofte pathogens and
  pollution, noe som de høyt «utdannede» ofte ikke henger med på.

  Hvorfor er «utdannet» i hermetegn, og hvor finner du leger som ikke er enige i at forurensning og patogener kan gjøre deg syk?

  Felles for medical ozone, hydrogen peroxide og chlorine dioxide er at de alle er oxidizers. Oxidize betyr burning without a flame. So, når oxidizers introduseres inn i kroppen vil forurensning gradvis forsvinne slik at det som kan kalles toxic load bli mindre og kroppen kan kurere seg selv. Oxidizers kan ikke kurere noen ting. Forurensning kommer fra vann, luft, mat og mange andre ting som for eksempel parfyme og vaskemidler.
  Snakk norsk.

  Jeg håper med dette at du lettere kan forstå.
  Det handler ikke om å forstå, det handler om at du kommer med påstander du selv ikke virker å skjønne, og som du ikke underbygger. Istedenfor forsvarer du behandlingen du pusher ved å slenge dritt om legemiddelindustrien, litt som den usikre jenta i ungdomskolen som dekket over sine egne feil ved å konstant slenge dritt om andre.

  Dersom du ikke vil eller kan forstå er det helt greit for meg!

  Med andre ord, «hvis du ikke tror meg, er det sikkert bare fordi du er trangsynt?». Den har jeg aldri hørt før her inne.

  Nå skal vi ikke glemme at det er pilletrillerene som styrer utdannelsen deres, derfor kan man heller ikke håpe eller tro at de skal kunne noe om bio oxidative medicine.
  Hvorfor har ikke «pilletrillerne som styrer utdannelsen deres» begynt å selge medisinsk konsentrert luft som brenner uten flamme selv for lenge siden, da?
  Å nei, det var sant, de holder folk syke med vilje for å tjene penger. My bad.

 • John Arne Loken

  Tror det er best vi avslutter her! Takk for meg!
  Ja, folk holdes syke for profitt. Det gjorde meg veldig sint veldig lenge til jeg forsto at det er business as usual. Det tok meg veldig lang tid til å forstå det.
  Vested interests liker ikke forandringer.
  Adios!

 • Varm_kaffe

  Du overbeviser ingen ved å gjenta de samme påstandene en gang til.

 • Jada, det går fint an å si, og det er nettopp poenget, for igjen misforstår du. Du sammenligner to adjektiver, og da er det ikke sånn at det ene adjektivet ligner på det andre, men at tingen adjektivene beskriver er litt av begge deler.

  Det jeg mener er når man sammenligner to ting (substantiver) og sier at den ene tingen er mer etellerannet enn den andre tingen. Da bruker man å sammenligne med en annen ting som faktisk er det etellerannet…

 • fulltnavn

  Hva er de som selger denne snake oil-en interessert i om ikke profitt?

 • Tobb86

  Han sier jo ikke at en ting er mer «noe» enn en annen ting, han sier at «denne tingen er mer noe enn noe annet.» Altså nærmere eksempelet i det første avsnittet ditt enn det andre.

 • Dette gidder jeg ikke lenger, tror du bare er vanskelig med vilje… Han skriver:
  «Vaksineskeptikere fremstår alt som mer psykisk utviklingshemmede enn autister. Bare synd deres idioti drar oss andre med ned i avløpet

  Med andre ord: vaksineskeptikere fremstår som mer (som i kraftigere/sterkere symptomer på) psykisk utviklingshemmede enn autister. Ikke at de fremstår mer som psykisk utviklingshemmede enn de fremstår som autister. Psykisk utviklingshemmet er adjektivet her, autist er her ikke brukt som adjektiv, da hadde det stått «enn autistisk».

  Signing off, siden det vel neppe går inn denne gangen heller, men nå gidder jeg som sagt ikke lenger.

 • Aldri før lest så mye sprøyt i en og samme artikkel, det dør langt fler barn av mangel på vaksine enn av vaksiner, og ikke vaksinerte barn utgjør en trussel for seg selv og omgivelsene.

 • Dag Inge Hansen

  Tiomersal erfaringer:

  An assessment of downward trends in neurodevelopmental disorders in the United States following removal of Thimerosal from childhood vaccines.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16733480

  Vi vet jo at Tiomersal ble brukt i Svineinfluensavaksinen, så de sakene som omhandlet narkolepsi i Norge og Sverige er alvorlige skader som kom på grunn av kvikksølv i vaksiner.

  Hva Andrew Wakefield sier om sin forskning, kan være et viktig bidrag for å balansere debatten:

  Dr Andrew Wakefield Defends His Research
  http://youtu.be/i6DuBR_xGQg

  Den alvorligste saken man må følge med på nå er; HPV-vaksinen:
  http://sanevax.org/hpv-vaccine-damaged-girls-colombia-stir-international-quest-justice/

 • Vil du virkelig sitere Geier? Kanskje du burde researche ham/dem først… ;-)

  Litt om de uetiske kjeltringene her:
  http://tjomlid.com/2013/04/23/ingen-sammenheng-mellom-vaksiner-og-autisme/

  Kvikksølv har INGENTING med narkolepsi-bivirkingingen å gjøre. Denne bivirkningen kom som konsekvens av selve H1N1-viruset, og ser også ut til å kunne oppstå uten vaksinen. Men adjuvansen i Pandemrix (skvalen AS03) ser ut til å ha forsterket immunresponsen så kraftig at enkelte genetisk predisponerte individer fikk utløst narkolepsi. En kombinasjon av H1N1 og skvalen, altså. Men det har overhodet ikke noe med kvikksølv å gjøre.

  Og at du henviser til enda en kjeltring, Wakefield, gjør at jeg bare må klaske meg i pannen. Hvis du må støtte deg kun til diskrediterte og straffedømte forskere og svindlere for å kunne underbygge ditt syn, burde det ikke da ringe noen bjeller om at du kanskje er på jordet?

 • Regnskapsfører

  Jeg har kjørt uten bilbelte, og sågar for fort mange ganger, i over 20 år, men har ikke fått så mye som en skramme i bilulykker. Jeg vet om andre folk som har brukt bilbelte men likevel omkommet i trafikkulykker, mens jeg jo er sprell levende. Hva sier det om bilbeltebruk?

 • Dag Inge Hansen

  At kvikksølv kan ha noe med narkolepsi er vel åpenbart, så dine påstander tror jeg overhodet ikke på. Wakefield er ingen svindler. Det er bare satt ut påstander for å sverte hans forskning. Dersom linken mellom vaksiner og autisme er reell, for det er sannsynlig at det kan være, så har nemlig vaksineindustrien store problemer med troverdigheten og massive søksmål osv. Hvorfor har de så fjernet kvikksølv i vaksiner for 15 år siden, hvis det var ufarlig som du sier?

  http://youtu.be/f4gIjxudTVk

 • Dag Inge Hansen

  Denne videoen er også viktig bidrag i debatten:
  Conversations w/Great Minds P1 Robert Kennedy Jr. – Thimerosal: Let the Science Speak

  http://youtu.be/DJXjIxP9aP8

 • Årsaken til at de fjernet kvikksølv kan du lese mange plasser om du faktisk ønsker å vite svaret. Inklusive i denne bloggen.

  Det handler om at kvikksølv kan finnes i ulike forbindelser. Tiomersal inneholder etylkvikksølv. Basert på en teoretisk bekymring for giftigheten til METYLkvikksølv, ble kvikksølv fjernet fra vaksinene. Men tiomersal inneholder altså ETYLkvikksølv, som man nå vet er en mye mindre giftig forbindelse som forsvinner ut av kroppen nesten umiddelbart. Den akkumuleres altså ikke, og det er kun hvis den akkumulreres at den kan skade nervesystemet over tid.

  Dosen er også så liten at den ikke er målbar i blodet til babyer etter vaksinering. Vi vet altså at det er ufarlig.

  At tiomersal skulle føre til narkolepsi i Pandemrix er absurd fordi det er gitt mange hundretalls million doser av vaksiner med tiomersal uten noen tegn til narkolepsi. Men ikke bare det. I motsetning til hva du synes å tro så sitter ikke forskre bare på sine kontoret og gjetter. Nei, det jobber knallhardt for å finne ut hvordan Pandemrix forårsaket narkolepsi hos enkelte. De har forsket og forsket på dette, analysert ulike vaksinemottakere statistisk for å finne fellesnevnere osv. Og nå vet de ganske sikkert hva mekanismen er.

  Det er bra både fordi vi da vet hvordan vaksinen forårsaket narkolepsi hos noen få, men også fordi det kan gjøre det mulig å kanskje behandle narkolepsi i fremtiden.

  Du må legge bak deg denne konspiratoriske tankegangen hvor du tror at alle er mot deg og forskere bare vil verden vondt. Du burde brukt noen dager sammen med forskere innen medisin og sett hvordan de jobber. Det hadde nok gjort deg noe mer ydmyk. Dette er mennesker som i all hovedsak ønsker å gjøre verden til et bedre sted. De sitter ikke og gjetter og lyver, men jobber hardt, med museskritt, for å nærme seg sannheten på ulike områder.

  Wakefield er en svindler. Han er diskreditert. Flere titalls studier er gjort de siste 15 år som har fullstendig og totalt vist at det ikke finnes noen sammenheng mellom hverken kvikksølg og autisme eller vaksiner generelt og autisme. Hvis du fortsatt velger å tro at en slik sammenheng er mulig, så kan du like gjerne tro på julenissen.

  Les disse bloggpostene tre ganger etter hverandre. Sov. Stå opp og les dem igjen. Se om du da kommer et skritt videre i din jakt på forståelse.

  http://tjomlid.com/2014/06/09/31-logner-om-vaksiner/

  http://tjomlid.com/2013/04/23/ingen-sammenheng-mellom-vaksiner-og-autisme/

  http://tjomlid.com/2014/06/17/kvikksolv-lureri-fra-antivaksineleiren/

  Det er fascinerende hvordan du støtter Wakefiel og Geier, som begge er avslørt for å ha regelrett misbrukt barn og begått grove medisisnke overgrep mot dem, fordi du er så desperat etter å føle deg spesiell. Jeg blir litt kvalm av deg.

  Det eneste lyspunktet er at du egenhendig raserer saken til de el-overfølsomme gjennom din gjennomførte uvitenskaplige og konspiratoriske tilnærming. De el-overfølsomme hadde nok hatt en bedre sak om du holdt deg borte fra tastaturet i noen år.

 • Varm_kaffe

  Jeg elsker hvordan det mest brukte «argumentet» fra antivaksere er at alle som er uenige med dem er «kjøpt og betalt», men at de samtidig hyppig siterer Wakefield, som vi vet at faktisk var kjøpt og betalt, og attpåtil drev forskning på en uetisk måte.

  Det er ikke så ille med «shills», storindustri og hensynsløse forskere bare de er enige med dere, hva, Dag Inge?

  «At kvikksølv kan ha noe med narkolepsi er vel åpenbart, så dine påstander tror jeg overhodet ikke på.»
  Har lyst å skrive noe om at det er dosene som spiller noen rolle og sånn her, men så vet jeg godt at du bare kommer til å fortsette å skrive dette om og om igjen uansett hvor mange ganger vi forklarer det for deg, så jeg gidder rett og slett ikke.

 • Dag Inge Hansen

  Jeg tviler ikke på forskernes gode hensikt. Man må dog si at forskerne sitter med enormt arbeide og har stor innsikt i sin lille del av faget, og kan dermed stå i fare for å forsvinne i det store bildet. Det store bilder inneholder også personer med litt annet syn på helse som kan være verdifullt, så som pasienter og de som er rammet av spesifikke lidelser. Grunnen til at jeg som el-overfølsom mener noe om dette er fordi jeg føler at min lidelse er i slektskap med dette. Mitt perspektiv går på dette med allergi som har med oksidativt stress og kvikksølv og andre giftstoffer. Vi som el-overfølsomme får gjerne problemer med kvikksølv, og det er allment kjent blant alle oss el-overfølsomme at amalgam-utskifting er en slik gunstig ting for oss. Dette har jeg nå vært igjennom i foregående året. Det er slik at hvis man blir følsom for kvikksølvet, så er det en forutgående el-overfølsomheten som har trigget dette. Da vil man bli ekstremt ovefølsom pga kvikksølvet. Mange kjenner ikke til denne mekanismen da el-overfølsomhet er så lite populært å snakke om. Dersom det ikke hadde vært for elektromagnetisk stråling, så hadde vi alle tålt bedre den bittelille dosen kvikksølv som vi utsettes for i det daglige, men som bør holdes til et minimum selvsagt. Kvikksølv er strengere regulert i dag, og det er rimelig logisk i et så mikrobølge-utsatt samfunn som vi i dag lever i, at kvikksølv bør bannlyses i de aller fleste produkter, også vaksiner. Sitter med en følelse av at du nedtoner skadeligheten av kvikksølv, og det bør ikke skyves under teppet.

  http://youtu.be/_Fv9pPgh3c0

 • Dag Inge Hansen

  Mange kilder forteller at adjuvansen kan være synderen i slike vaksiner, så det er nok ikke kvikksølvrelatert. Men da bør man vel være forsiktig med adjuvansen? Jeg tror at dette trolig kommer inn under teorien om oksidativt stress. Når man får en vaksine som aktiviserer imunforsvaret som igjen fører til en oksidativ stress-respons som angriper hjernen/nervesystemet og dets utvikling. Kan jo føre til autisme, som jeg tror er en utviklings-relatert skade, som i grunnen ikke er medfødt, men kan selvsagt ha noe med genene å gjøre. Hvordan kan man ellers forklare en så radikal endring i autisme-hyppighet. En så voldsom økning som ett hundre (100) ganger så stor sannsynlighet kan ikke forklares med gener alene! Miljøet har helt klart mesteparten av skylden!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Oxidative_stress

 • Det har ikke vært en økning i autisme. Det har vært en økning i diagnistosering av autisme. Det er to helt ulike ting. Dette har jeg skrevet om i bloggposter jeg har bedt deg lese. Sjekk kildene, og bli klokere.

 • Merlin

  Åssen stiller du deg til dette?

  CDC Whistleblower Emerges: Admits Coverup on Vaccine Link to Autism http://healthimpactnews.com/2014/cdc-whistleblower-comes-forward-admits-coverup-on-vaccine-link-to-autism/

  CDC WhistleblowerThompson Appologizes to Dr. Andrew
  Wakefield http://vaccineliberationarmy.com/2014/09/02/cdc-whistleblowerthompson-appologizes-dr-andrew-wakefield/

  American Public Officially Loses Faith in CDC

  “I am seeing statistically significant links across the board not only for autism and “ticks” but also for lower performance on IQ tests…”

  http://naturalsociety.com/american-public-officially-loses-faith-cdc/

 • Dag Inge Hansen

  Jeg må korrigere deg på et punkt. Du tar feil angående Tiomersal. Det inneholder ikke ETYLkvikksølv, men det er slik at kroppen omsetter til dette organisk stoff gjennom stoffskifte. Det er klassifisert som veldig giftig innen EU’s gift-klassifisering.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Thiomersal

 • Dag Inge Hansen

  Jeg skylder å gjøre oppmerksom på at gull-utvinning i Colombia fører til ukontrollerte utslipp av kvikksølv, og kommer i skyggen av HPV-skandalen hvor hundrevis av jenter ble akutt syke etter HPV-vaksinen som jeg linket til i ovenstående melding…

  http://e360.yale.edu/feature/threat_of_mercury_poisoning_rises_with_gold_mining_boom/2354/
  Dette medfører at miljøet er alvorlig forgiftet. Barn som vokser opp i slike miljø vil sannsynligvis ha oksidative stressnivå som er på bristepunktet, og dermed vil en vaksine utløse skader og dermed får vaksinen skylden. Har jeg rett?

 • Det samme er formaldehyd/metanol og klor(gass). Gjett hvor du finner slike stoffer? Tja, f.eks. epler og bordsalt.

  Men det handler altså om doser og forbindelser.

  Doser.

  Forbindelser.

  Kan det virkelig være så vanskelig å forstå?

 • Dag Inge Hansen

  Dårlig svar! Min kommentar gjelder Tiomersal, så drar du fram at formaldehyd finnes i epler? Det må du nesten utdype, for det virker som om du ikke har særlig mye kunnskap. Du later som om dine kjappe kommentarer skal være nok til å forstå budskapet ditt intuitivt, men jeg er meget skeptisk til din lettvinte logikk.

 • Varm_kaffe

  Ser ikke hva han må utdype, men for tusenende gang (siden dette er en enda en ting du har fått forklart for deg utallige ganger, men velger å ignorere hver gang):

  Det er dosen det kommer an på, ikke hvilket stoff det er snakk om. Drikker du en liter vodka kan det være livsfarlig — drikker du en liter vann iblandet en dråpe vodka er det helt harmløst. På samme måte har det faktisk veldig mye å si hvor mye kvikksølv du får i deg — om det er et par molekyler eller en spiseskje.

 • Dag Inge Hansen

  Jeg forstår dette banale poenget med liten dose, men det får da være grenser for å bagatellisere kvikksølv. Stråmannen!

 • Dag Inge Hansen

  En spennende hypotese er at tungmetaller er en årsak til autisme. Les denne forskningsrapporten som har testet en gruppe autister mot en kontroll-gruppe:

  http://www.maedica.org/articles/2012/1/2012_Vol7%2810%29_No1_pg38-48.pdf

  Dermed så er min teori at vaksiner ikke er direkte årsak til autisme, men indirekte årsak. Så alle foreldre som skylder på vaksine-industrien, og mener dem er skyldige kan ha rett på en måte. Vaksine-industrien sier at det var ikke oss, vi prøver å lage trygge vaksiner, kan ha sitt på det tørre sånn isolert sett.

 • Varm_kaffe

  Da er jeg redd jeg ikke forstår deg. Leste nettopp kommentarnee dine over om igjen, og slik jeg tolker det er du bekymret over kvikksølvet i vaksiner, og argumenterer med at det er et svært giftig stoff, og du tror dette kan ha noe med autisme å gjøre. Så vi gjør vårt beste for å forklare at det er dosen som er viktig, ikke hvorvidt noe er «giftig», og du blir sur på meg og beskylder meg for å «bagatallisere kvikksølv» og bygge stråmenn.

  Sorry, jeg har falt fullstendig av her. Skjønner du at det er dosen det kommer an på (og da gir det absolutt ingen mening å si at «kvikksølv er giftig» i denne sammenhengen), eller gjør du det ikke? Og hvis du skjønner det, hvorfor kaller du det et «banalt poeng»?

  Tror du epler og bordsalt forårsaker autisme, Dag Inge?

 • Ja, selvsagt er kvikksølv dritfarlig. Det vet vi. Men det er farlig først hvis det akkumuleres ikroppen og vår virke over lengre tid. Metylkvikksølv gjør det. Etylkvikksølv gjør ikke det. Du mener at doser ikke er relevante, men glemmer da at vi får i oss mer metylkvikksølv nesten daglig enn hva vi får av etylkvikksølv fra en vaksine. Dette er identisk med de som forsøker å skremme folk fra vaksiner (eller aspartam) ved å påpeke at de inneholder formaldehyd. Det er også farlig, men de glemmer at man får i seg mye, mye mer av å spise frukt eller drikke et glass juice.

  Å henge seg opp i en mikroskopisk kvikksølvdose fra en vaksine man får en eller få ganger i løpet av livet, når man daglig får i seg kvikksølv fra et utall kilder, er bare tullete. Du ser virkelig ikke perspektivene i saken.

  Amalgamutskfiting? Dette er igjen bare vås. Konklusjonen etter årevis med forskning er at amalgam i tennene ikke er neo problem for noen. Hvis det først var farlig ville selve fjerningen være noe av det verste, fordi da får man i seg mye høyere doser enn om de bare fikk være i fred.

 • Dag Inge Hansen

  Utskifting er ikke noe vås! Riktignok bør det være en grunn for å gjøre det. Når en tannlege gjør det på en sikker måte, så er det ganske trygt. Jeg fikk ingen problemer etter mine fire besøk hvor de brukte kofferdam som man vanligvis ikke har som standard prosedyre. Ironisk nok er det mange som sier det er ufarlig i munnen, men når det tas ut, da er det livsfarlig da! Amalgamfyllinger har ikke ubegrenset levetid; 20 år. Da de fleste av mine nå var gamlere, så tenkte jeg det var på tide å få det ut av munnen på statens regning når jeg fikk sjansen til det. Men jeg frykter at den dosen av kvikksølv som disse har avgitt opp gjennom åra har skadet meg allerede, så det reparerer sikkert ingenting annet enn å gjøre meg litt bedre med tanke på framtida som el-overfølsom.

 • Dag Inge Hansen

  Formaldehyd og klor er gasser, og vil ikke under noen omstendighet være i noen farlig konsentrasjon. Dermed kan vi avslutte denne avsporingen?

 • Varane

  Du vet at det beviser ingenting. For det første, du skriver dette på nettet uten noen bevis, derfor skal jeg gjøre det samme. Jeg har en rosa enhjørning i garasjen min, den står ved siden av min gullbelagte ferrari.
  For det andre: Hvis det du skriver er sant og la oss si at det er det, så er det mer et bevis for gode gener for et godt immunsystem enn at vaksiner ikke funker, fordi det gjør de.
  For det tredje, anekdotisk bevis er ikke bevis.
  For det fjerde, antibiotika/penicillin har ingenting med vaksiner å gjøre. VIRUS OG BAKTERIER ER TO FORSKJELLIGE TING.

 • Din kunnskapsløshet og manglende evne til logisk konsistens er smertefull å bevitne. Jeg lurer på om jeg er blitt bullshit-overfølsom. Kanskje det hjelper å fjerne hjernen?

 • Varm_kaffe

  Formaldehyd og klor er gasser, og vil ikke under noen omstendighet være i noen farlig konsentrasjon.

  Bare tuller du med oss nå, eller leser du ikke det du selv skriver?

  Redigert: og én gang for alle, er du enig eller uenig i at det er dosen som spiller noen rolle?

 • Varm_kaffe

  Men okei, jeg kan slutte å forklare gjennom metafor, noe som er en hyppig brukt måte å forklare ting på som vanligvis funker helt fint «avspore» og istedenfor legge ut denne her.

  http://www.cdc.gov/vaccinesafety/Concerns/thimerosal/thimerosal_faqs.html

  Ta det til deg, eller sett igang med konspirasjonsteorier om CDC. Ditt valg.

 • Dag Inge Hansen

  Alle bør høre dette foredrag av Trond Skaftnesmo. Andrew Wakefield saken er det verdt å lære litt om, ut over det som er drittkasting. Ta ikke alle løgner som er framsatt for god fisk. Det ligger an til at Wakefield vil renvaskes fordi den politiske svertekampanjen er basert på en rekke falske anklager og overdrivelser. Alle er i prinsipp enig at vaksiner er bra for oss, men man må dessverre erkjenne at vaksiner kan skade.

  Del 1:
  http://youtu.be/56q-HA7swb8

  Del 2:
  http://youtu.be/6CjVUi3yZU0

  Del 3:
  http://youtu.be/otH-8MRgGBQ

  Del 4:
  http://youtu.be/1o_psEs2W70

 • Varm_kaffe

  «Alle bør høre dette foredrag av Trond Skaftnesmo.»
  Nope. Argumenter med egne ord. Ingen som bare er kjapt innom et kommentarfelt gidder å se en 60 minutters YouTube-film.

  Andrew Wakefield saken
  er det verdt å lære litt om, ut over det som er drittkasting.

  Hva er «drittkasting»? Tingene han ble dømt for?

  Det ligger an til at Wakefield
  vil renvaskes fordi den politiske svertekampanjen er basert på en rekke
  falske anklager og overdrivelser.

  Og vi nevner i fleng?

  Alle er i prinsipp enig at vaksiner
  er bra for oss, men man må dessverre erkjenne at vaksiner kan skade.

  Du er virkelig håpløs.
  Ingen her inne har påstått at vaksiner ikke har bivirkinger. Ingen. Bare at vi ikke kjøper påstander som at «vaksiner gir autisme» eller «kvikksølv er farlig uansett dose fordi, se her, YouTube-video!» gjør ikke at vi

  Dette også har du fått påpekt for deg før (i kommentarfeltet her: http://www.friskogfunksjonell.no/vaksinemotstandernes-skitne-triks/), men nei, dere gjentar de samme utsagnene gang på gang i diskusjon etter diskusjon.

  Helt seriøst, hvorfor gjør dere det? Det er utrolig frustrerende å svare på de samme påstandene gang på gang, dere overbeviser ingen, og jeg føler dere gjør en utrolig dårlig figur når andre påpeker at æh, vi har svart dere på dette et dusin ganger før.
  For hundrede gang, hva prøver du å oppnå?

 • Dag Inge Hansen

  Hva vi prøver å oppnå er rettferdighet for alle ofre for denne politiske striden. Barn som er skadet og ikke får den oppreisning og anerkjennelse fordi de motarbeides av hardnakket fornektelse. Det er opplagt at disse barna trenger en stemme mot alle de som tror at vaksiner er en slags religion. Jeg hadde ikke trodd at du med din useriøse personangreps tilnærming skulle hverken høre på eller lese argumentene jeg kommer med, men andre som er mer oppegående intellektuelt kan hende vil finne det interessant å høre på og gjøre seg sin egen mening. Det er mulig at det både er beviser både for og mot den kontroversielle hypotesen om at vaksiner forårsaker autisme, men det er i og for seg underordnet når Wakefield ikke kan trekke noen bastant konklusjon i sin artikkel, men at det kreves mer forskning om hva autisme kan komme av. Jeg er ikke noen dogmatisk vaksinemotstander som mange kan få inntrykk av, men det jeg misliker er Tjomlids dogmatiske tilnærming til emnet, og blinde tro på vaksiner som jeg ikke kan akseptere. Hvis du leser den forrige posten jeg gjorde, så kan du se at tungmetaller generelt kan være en del av forklaringen, der jeg også nevner oksidativt stress som en mulig hypotese for mulig bidrag til utviklings-relaterte skader. Autisme er faktisk forklart slik:
  http://www.fhi.no/tema/autisme

  Når de uheldige barna i Wakefields studie er rammet av mage og tarm-sykdom, så betyr dette trolig at det oksidative stress-nivå i de uheldige barna er på sitt maksimale i vaksinasjons-tidsrommet, og dermed blir det mulig å argumentere for hypotesen. Jeg heller tror ikke vaksinen er ene og alene skyld i skaden, men indirekte utløser skaden fordi barna har en underliggende sykdom som gjør at nervesystemet kan være sårbart for disse adjuvansene som er nevnt som den mest sannsynlige synderen.
  En annen grunn er måten vi el-overfølsomme blir behandlet på her i Tjomlid’s blogg, hvor han nok en gang demonstrerer en slik populistisk autoritetstro som jeg ikke kan akseptere. Dersom man går inn for å vite sannheten om hva vi har blitt utsatt for, så kan man ikke hevde hardnakket at mikrobølger ikke gir noen skade. Det er altså mulig at mikrobølger og elektromagnetisk stråling alene ikke er skadelig, men det må sees i sammenheng med oksidativt stress som jo er meget framtredende forklaring på hva som egentlig skjer. Om kvikksølv og andre tungmetaller er med i forklaringen, så kan det altså være kombinasjon av flere skjulte faktorer. Men vi hevder at det er den samme stress-relaterte lidelsen som skjer, og er derfor beslektet med vaksine-skader, både i biologisk mekanisme samt i samfunnsmessig politisk omstridte betydning.

 • Daniel

  Vil bare komme med en liten kommentar:

  Jeg ville vært forsiktig med å kalle lenker som dette med slike navn «10-grunner-til-a-ikke-vaksinere-barna-dine/», for det er altfor mange mennesker som kun leser overskrifter og tar dette som god fisk.

  Og når da denne informasjonen kommer fra en legit kilde, så tar i alle fall folk det som god fisk. Dette er hva jeg tenker da i alle fall.

 • Håkon Sønstebø

  Men hva får deg til å tro at du kan oppnå noe som helst ved å lyve gjentatte ganger? Ja, jeg sier lyve, for når du gjentar de samme tilbakeviste påstandene gang på gang på gang, så er det direkte løgn. Og når folk ser hvordan disse løgnene atter en gang blir tilbakevist, så sier det seg selv at du faktisk ikke vil oppnå noe som helst.
  Så da blir spørsmålet: Hvorfor fortsetter du å spre løgner, når folk vet at du lyver?

 • Dag Inge Hansen

  Det handler om å finne svaret på et av vår tids mest kontroversielle mysterium. Hva vil så ditt bidrag være? Ikke mye konstruktivt ser jeg!

 • Dag Inge Hansen

  Mener denne saken er interessant i debatten om vaksiner. Gulf-veteraner har pådratt seg nevrologiske lidelser i en så stor mengde at det virkelig er grunn til bekymring. Mange studier er gjort for å finne svarene, men det har ikke blitt konkludert med sikkerhet. Mange av de kjente kjemiske stoffer som er brukt i krigføringen er nevnt som mulige årsaker, men det er omtrent umulig å påvise i ettertid. Vaksiner som ikke var utprøvd tidligere er nevnt som en faktor. Det nevnes at av vaksineringen var omfattende og tøff, men hvor viktig den faktoren var er usikker.

  Gulf War syndrome
  http://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War_syndrome

  Anthrax Vaccines ‘Major Factor’ In Gulf War Illness
  http://rense.com/general56/gulf.htm

 • Varm_kaffe

  «Hva vi prøver å oppnå er rettferdighet for alle ofre for denne politiske striden.»
  Og det tror du at du oppnår ved å legge ut de samme påstandene og løgnene utallige ganger, selv om de blir skutt ned hver gang? Hvordan da?

  «du med din useriøse personangreps tilnærming (…) andre som er mer oppegående intellektuelt…»
  Der gikk det glasshuset.
  For øvrig: det å påpeke at noen lirer av seg samme argumenter gang på gang i det uendelige, som du gjør, er ikke noe personangrep på noen som helst måte. Jeg forstår velig, veldig godt at du misliker at jeg og andre gjør det, men et personangrep går på person, altså utseende, navn, religion, hudfarge osv.

  Jeg «tar» deg for å bare gjenta de samme tomme påstandene nettopp fordi jeg foretrekker en saklig diskusjon. Vi har ikke en «dogmatisk» tilnærming, med mindre du kaller det et «dogme» at vi prøver å holde oss saklige, og underbygge påstandene våre med fakta.

 • Varm_kaffe

  Du svarer ikke på det han spør deg om. Vi lurer på hvorfor du lyver gjentatte ganger, og nekter å ta til deg det vi forklarer for deg. Jeg tror veldig lite på at du spammer løgner for å «finne svaret på et av vår tids mest kontroversielle mysterium» eller «oppnå er rettferdighet for alle ofre for denne politiske striden».

  Fint om du tar det til deg istedenfor å akke deg over hvor «usaklige» vi er. Å forholde seg saklig til deg er å måtte gi deg de samme svarene om og om igjen i det uendelige, fordi du bare fortsetter å spamme de samme påstandene. Det blir veldig lite konstruktivt i lengden, og det må tåle å høre at vi gir uttrykk for.

 • Bottom line er altså at krigsveteraner har nervelidelser, og at man ikke vet hva disse nervelidelsene kommer av… Og poenget med å ta dem med i denne diskusjonen er??

  Det er jo litt morsomt at den første linken du kommer med har et eget avsnitt som benekter det link nummer to hevder… Men du behøver ikke ta mitt ord for det, du kan jo lese kilden: http://www.va.gov/gulfwaradvisorycommittee/docs/GWIandHealthofGWVeterans_RAC-GWVIReport_2008.pdf

  Her listes vaksiner som en årsak som ikke kan tilbakevises, men som heller ikke ser ut til å være en sannsynlig årsak. De to mest sannsynlige årsakene er pyridostigminbromid (piller som skulle beskytte mot nervegass) og forskjellige sorter insektmidler, og som tillegg til denne coctailen kommer muligens til og med påvirkning av nervegass i seg selv. Norske soldater undersøkes også for dette, og heller ikke her er det noen entydlig konklusjon: http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/Gulfsyndromet-Norske-krigsveteraner-undersokes-5348520.html

 • Varm_kaffe

  1. noen soldater blir syke, og vi vet ikke hvorfor
  2. …
  5. derfor skal du ikke vaksinere barna dine!

 • Håkon Sønstebø

  Og hvordan tror du at du finner svaret på et såkalt mysterium ved å lyve til deg selv og andre gjentatte ganger?

 • Varm_kaffe

  «Det er mulig at det både er beviser både for og mot den kontroversielle hypotesen om at vaksiner forårsaker autisme»
  Nei. Det er overveldende bevis mot, og ingen argumenter/data for.

  «Jeg er ikke noen dogmatisk vaksinemotstander som mange kan få inntrykk av»
  Jeg vet ikke hva du er, men saklig og undrende er du i hvert fall ikke.

  «Hvis du leser den forrige posten jeg gjorde…»
  Jeg leser alltid alt du skriver før jeg svarer. Ulikt deg er jeg faktisk interessert i hva andre har å si.

  «En annen grunn er måten vi el-overfølsomme blir behandlet på her i Tjomlid’s blogg…»
  Hva er du misfornøyd med i så måte? At andre virker like skråsikre som deg?

 • Dag Inge Hansen

  Bra observert. Det er et enormt materiale her som går igjennom veldig mange opplysninger som viser hvor komplekst dette er. Men tydelig at man er på sporet av en forklaring når man kommer inn på soldater som fikk mange vaksiner.

 • Varm_kaffe

  Hvorfor er du så opptatt av akkurat vaksiner i denne saken når det som Jitte sier kan være bokstavelig talt tusen andre ting?

 • Dag Inge Hansen

  Det er som kjent en hel drøss med miljøpåvirkninger her, men det gjør bare poenget klarere. Man må nemlig ha alle muligheter åpne, og poenget er at man IKKE kan utelukke vaksinene. Skjønner at du er ute etter å eliminere vaksiner som tema, men det går ikke an.

 • Dag Inge Hansen
 • Varm_kaffe

  …skulle det være et svar på det Håkon spurte om?

 • Leser du det samme som meg? Det står at vaksiner IKKE ser ut til å være en sannsynlig årsak, men en av tingene som har vært undersøkt. Den mest sannsynlige årsaken ser ut til å være pillene de har fått for å motvirke nervegift kombinert med insektmidler, samt mindre doser av nervegiften selv. Forresten ikke veldig merkelig dersom nervegift skulle gi nevrologiske rariteter…

 • Håkon Sønstebø

  Dette svarer overhodet ikke på spørsmålet mitt, bare en lenke til en annen gruppe med løgnere.
  Igjen, du har fortalt en drøss løgner, og du har gang på gang på gang blitt fortalt hvorfor det er løgner. Hvorfor fortsetter du å lyve til folk som vet at du lyver? Hvordan tror du at det å fortsette med lyve vil hjelpe til med å finne svar på noe som helst?

 • Dag Inge Hansen

  Denne video’en produsert av Gary Null gir et ganske helhetlig bilde av Autisme-problemet. Viser til erfaring med ernæring som fører til at barn blir bra, og dermed har man helt klart en optimistisk side av problemet autisme.

  Autism – Made in the U S A – Gary Null’s Remarkable Documentary
  http://youtu.be/fwuyxyBUmwY

 • Varm_kaffe

  Du gidder ikke lese det vi skriver, men vi skal se YouTube-videoer på over halvannen time? Nope.

 • Dag Inge Hansen

  Hvem er «vi» som du refererer til? Har du sett den før kanskje?

 • Dag Inge Hansen

  Kom over en god TV-drama-produksjon som er severdig. Den omhandler den famøse Wakefield-historien om så mange har sterke meninger om:

  Hear The Silence (2003) Dr Andrew Wakefield Drama
  http://youtu.be/FkYGSGKI16Q

 • Dag Inge Hansen

  En av de med stor innsikt i hva som har skjedd er denne doktor Mercola.

  Dr. Wakefield Film ‘Hear the Silence’ Resurfaces After 10 Years
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/03/26/dr-wakefield-vaccine-film.aspx

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Er det ikke på tide å slutte med denne video-teppebombingen??
  En hver som henviser til Mercola har diskvalifisert seg fra diskusjonen!!!

 • Varm_kaffe

  YouTube-spam er i mine øyne alene nok til å diskvalifisere seg, særlig når det kommer fra folk som ikke gidder lese og ta til seg det andre sier.

 • Justin Case

  Hei, har noen ting jeg lurer på.

  1. Vaksinemotstanderne i USA trekker i de debattene jeg har sett frem at de gis en mye høyere andel vaksiner i USA fremfor land som Norge. Jeg har ikke funnet noe som underbygger dette, vet du om dette stemmer, og hvilke tall som faktisk gjelder?

  2. Finnes det noen god forklaring på at antall barn født med autisme har skutt i været de siste 20 åra? En åpenbar forklaring er jo at flere blir diagnostirert, men såvidt jeg har fått med meg er ikke den samme kjempestore økningen å finne for eksempel her i Norge.

  Håper Tjomlid eller en av hans lesere kan bidra med litt fakta her.

  Hilsen en vaksineFORKJEMPER.

 • Dag Inge Hansen

  Disse som tror de eier sannheten, og bare kalle andre for løgnere er jeg skeptiske til. Det er et av de mest barnslige utsagn. Verden er mer langt mer kompleks enn Tjomlid og dere andre luringer her inne later til å tro.

 • Varm_kaffe

  Enda en kommentar som ikke svarer på noe som helst…

 • 1) Det gid enkelte vaksiner i USA som ikke gis i Norge. Du kan jo sammenligne selv:

  USA (CDC):
  http://www.cdc.gov/vaccines/parents/downloads/parent-ver-sch-0-6yrs.pdf

  NORGE (FHI):
  http://www.fhi.no/artikler/?id=99167

  Sånn umiddelbart ser jeg at de i USA ser ut til å gi vaksine mot hepatitt B, som ikke gis rutinemessig i Norge. Men jeg vet ikke om den gis til alle, eller bare risikogrupper. De vaksinerer også mot røde hunder, som ikke gjøres rutinemessig i Norge, og hepatitt A. Men det ser ikke ut til å være de store forskjeller.

  Husk også at selv om antall vaksiner har økt de siste 10-20 år, så har antall antigener barna får injisert blitt redusert med rundt 90% fordi vaksinene blir mer effektive og man bruker speisifkke overflateproteiner heller enn hele celler i vaksinene. Så de som er redd en «belastning på immunsystemet» grunnet flere vaksiner, bommer kraftig, ettersom det faktisk er mye mindre «belastning på immunsystemet» nå enne før, selv om vaksinene er flere. Nå er jo uansett dette en feilaktiv frykt ettersom immunsystemet ville håndtert mange tusen samtidige vaksiner (og barna får mange flere antigener i seg gjennom skrubbsår, pusting, spytt, øyne osv hele dagen lang enn et helt liv med vaksiner).

  2) Hele økningen ser ut til å skylde utvidede diagnosekriterier og bedre diagnostisering. Dette er forsket på og man finner ingen holdepunkter for at det har vært en reell økning i autismetilfeller. Se også:

  http://tjomlid.com/2013/04/23/ingen-sammenheng-mellom-vaksiner-og-autisme/

 • Henok

  «Hvem er vi»…Meg, for eksempel.
  Hvis du virkelig ønsker å overbevise noen her inne, så kom heller med noen solide og seriøse forskningsbaserte argumenter i stedet for å spamme med youtube-videoer.

 • Dag Inge Hansen

  Andrew Wakefiled intervjues etter rapporten om at en i CDC har innrømmet å holde tilbake data i undersøkelsen av om autisme er forbundet med MMR vaksinering av svarte barn.

  Vaccine bombshell: CDC whistleblower reveals cover-up linking MMR vaccines to autism in African-Americans
  http://www.naturalnews.com/046535_MMR_vaccines_autism_CDC_whistleblower.html

  Dr. Andrew Wakefield breaks silence on #CDCWhistleblower
  http://youtu.be/oPTxDzsVvyY

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Du gir deg ikke? Hvor mange ganger må vi fortelle deg at ingen her inne ser You-tube som relevant dokumentasjon? Kom med forskningsresultater eller gravende journalistikk fra seriøse publikasjoner.

 • Siv Marsteintrædet
 • Svein Asleik

  Meslinger er en kjent årsak for hjerne skade Polio kan lamme deler av kroppen din. Røde hunder kan gi hjerneskade og lignende til foster. etc etc De som ikke vaksinerer seg utsetter også alle de som ikke kan vaksinere seg, og som ikke kan forsvare seg mot det.

 • Dag Inge Hansen

  Jeg er uenig. Grunnen er at en video er lett tilgjengelig og informativt. Det forteller mer enn rapporter, og du såg vel en journalist i videoen over, gjorde du ikke?

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Du mener at du poster videoene slik at du selv kan se dem? Siden du er uenig, mener jeg…

 • Dag Inge Hansen

  Andrew Wakefield i videoen «Dr Andrew Wakefield Defends His Research» gjør en artig sammenligning også om bilindustrien kontra vaksineindustrien. Han sier at hvis forholdet mellom myndighetene og vaksineindustrien ble overført til bilindustrien, så kan man si at sikkerheten i biler er det myndighetene som skal ha ansvaret for, og industrien ikke bære ansvaret. De skal kun teste bilene til en standard som myndighetene velger som fornuftig basert på kostnadene til industrien. Hvis det kommer fram at ulykker skjer hyppigere i noen biler, så skal myndighetene gå ut og erstatte de som rammes og lage minst mulig oppstyr rundt det. Bilfabrikanten blir ikke pålagt å forbedre sikkerheten fordi det var myndighetenes standard som er basis, og dermed kan de lene seg tilbake og neglisjere dyre ting som bilbelter, airbags og kollisjonstester. Forkjempere av sikkerheten skal latterliggjøres og møtes med tåkelegging og skylde på sjåføren, været eller hva som helst.

 • Dag Inge Hansen

  Jeg synes faktisk budskapet er essensen her, så tro hva du vil…

 • Varm_kaffe

  Bare det å poste lenker til naturalnews er nok til å diskvalifisere noen fra å bli tatt på alvor, i mine øyne, med eller uten YouTube-spam…

  Og Dag Inge, du har fremdeles ikke svart på hvorfor du spammer de samme tilbakeviste påstandene om og om igjen, samme hvor mange ganger vi svarer på dem. Å spamme en drøss YouTube-videor får ikke meg til å glemme spørsmålet.

 • Brunosten

  Hadde vi vaksineprogram for 30 år siden? Eller er det slik at det har kommet mange nye vaksiner de siste årene? Jeg har null prosent tiltro til at disse som lager vaksinene vil det beste for befolkningen, de er kun ute etter å tjene penger, og det gjør de på å «spille på menneskehetens største svakhet», nemlig vår evne til å la myndighetene tenke for oss. Slik kunne nazistene få et folk til å la seg følge, og slik kan BigPharma rundlure folket. Vi er en gjeng sauer, som ikke evner å tenke selv. Halvparten av disse vaksinene er antakelig helt bortkastet, men myndighetene får oss til å tro at de er helt livsnødvendige. Antakelig vil det vokse frem generasjoner av mennesker med defekter den ene eller andre veien, som autister og ungdommer med AD/HD, men ingen ser denne linken med vaksinene. En ting som jeg synes er veldig spesielt, er hvordan myndighetene legger frem dette med bivirkninger. De sier at en vaksine kan gi «litt forbigående feber» f.eks. Men sannheten er jo at vaksinene er i kroppen i mange, mange år, og de kan skape problemer for barna. Nei, verden er til for å bedras.

 • Varm_kaffe

  Nei, sykdommene det vaksineres mot er ikke farlige i det hele tatt. Ingen av dem som dreper 150 barn hver dag, i hvert fall.

  There is no specific treatment for measles and most people recover
  within 2–3 weeks. However, particularly in malnourished children and
  people with reduced immunity, measles can cause serious complications,
  including blindness, encephalitis, severe diarrhoea, ear infection and
  pneumonia. Measles can be prevented by immunization.

  http://www.who.int/topics/measles/en/

  Ellers har du vært flink til å samle alle klisjeene fra antivaksinefolkene i ett innlegg, med retorikk og alt (sauer, sammenligninger med nazistene, osv.).

 • 1) Legemiddelindustrien ville tjent ekstremt mye mer på å ikke lage vaksiner. Det å behandle sykdom er mange ganger mer inntektsbringende enn å forebyge sykdom.

  2) Det er ingen økning i antall barnmed autisme/ADHD. Dette handler kun om utvidede diagnosekriterier og bedre diagnostisering. Flere studier understøtter dette.

  3) Vaksiner er ikke i kroppen imange år. Ingrediensene vil forsvinne ut av kroppen etter få dager. (Jeg mistenker at du ikke vet hvordan en vaksine fungerer.)

  4) Selv om det er flere vaksiner, så er det mindre «vaksinestoff» fordi vaksinene stadig blir bedre og mer målrettede. Det er eksempelvis bare 10% av antigenene i dagens vaksiner sammenlignet med vaksiner for bare 15 år siden.

  Hva med å sette deg litt inn i saken før du kaster frempå tullete påstanden neste gang? Den eneste her som tenker som en sau er jo du, som åpenbart har svelget et lass antivaksinepåstander uten egentlig å ha sjekket om de er korrekte eller engang forsøkt å forstå hvordan ting henger sammen.

 • Dag Inge Hansen

  Larry King – Jim Carrey & Jenny McCarthy
  http://youtu.be/HX-SCdjDOrA

  Her diskuteres også hva er forskjellen mellom USA’s store vaksineprogram som ble innført 1990 og har pr. nå dobbelt så mange vaksiner som andre land, inkludert Norge. USA har ti ganger mer autisme. Er det en sammenheng? Et paradoks er også at den alminnelige medisin ikke tar for seg å se på autisme, og overlater dermed den oppgaven til den alternative bransjen.

  Hilsen en vaksineforkjemper, men jeg er realistisk i forhold til risikoen.

 • Dag Inge Hansen

  1) Argumentet om at vanlige sykdommer er mer inntektsbringende er tull. Jeg tror det er omvendt fordi alle vil ha vaksiner, mens vanlige medisiner er mye mindre marked for. Vanlige medisiner er utviklet fra før, og dermed er prisene mye lavere og konkurransen er stor. Dessuten kan utviklingen av medisiner være svært langvarig prosess, men for vaksiner er det veldig kort prosess. En spesiell avtale for vaksine-produsenter med myndighetene innebærer fraskrivelse av risiko ved skader..

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Her viste du stor innsikt…

 • Det er nesten imponerende å klare å skrive en faktafeil per setning.

  «Jeg tror det er omvendt fordi alle vil ha vaksiner, mens vanlige medisiner er mye mindre marked for.»

  Vaksiner får man stort sett en gang i livet. Medisiner mot hårtap, høyt blodtrykk, sviktende potens, diabetes, smerter, allergier, infeksjoner, blodfortynnende osv osv tar man gjerne i årevis eller flere tiår. Jeg tror du ser allerede her at markedet for en stor del medisiner er flere tusen ganger større enn for vaksiner,fordi de brukes flere tusen ganger oftere.

  «Vanlige medisiner er utviklet fra før, og dermed er prisene mye lavere og konkurransen er stor.»

  Det er da akkurat samme konkurranse for vaksiner. Det er åpne anbud som du selv kan lese på internett. Å si at «prisene er lavere» gir ingen mening. Lavere enn hva? Pris på medisiner varierer veldig. Vaksiner er sikkert dyrere enn noen og billigere enn noen.

  «Dessuten kan utviklingen av medisiner være svært langvarig prosess, men for vaksiner er det veldig kort prosess.»

  Vaksiner er underlagt de samme strenge krav til testing for effekt og sikkerhet som andre legemidler. Muligens strengere. Jeg vet ikke hvor du får det fra at det er raskere å utvikle vaksiner enn andre legemidler.

  «En spesiell avtale for vaksine-produsenter med myndighetene innebærer fraskrivelse av risiko ved skader.»

  Nei, det er ikke korrekt. Det ble gjort et unntak ved pandemivaksinen nettopp fordi de svært spesielle omstendighetene gjorde detumulig å teste den like godt som en vanlig vaksine, og hvis legemiddelprodusentene skulle stå økonomisk ansvarlige selv, ville de aldri tatt sjansen. Ikke fordi de regnet med at vaksinen ville være farlig, men fordi det skal så uhyre lite til å drukne i søksmål som ofte er totalt ubegrunnede. De fleste legemiddelselskap har allerede sluttet å produsere vaksiner fordi uriktige søksmål koster for mye tid og penger å håndtere.

  Med andre ord, alt du skrev var feil. Gratulerer.

 • Dag Inge Hansen

  Det var ikke meningen :-)

 • Dag Inge Hansen

  Men vi vet vel alle at det er rimelig umulig å droppe vaksiner og begynne med noe substitutter som enten er laget eller finne opp noe annet. Reagerer egentlig på at du som egentlig burde vite bedre bruker slik lettvint argumentasjon. Du framstiller det som om det er ren og skjær veldedighet å drive med vaksiner?

  Denne avsporingen som vi er inne på viser bare hvor lett det er å henge seg opp i slike ting som er tatt ut av luften. Men vi uinnvidde tenker «ut av boksen» påfallende lett, og det er jo lov å tenke tanken.
  Du kan veldig mye og korrekt informasjon rundt vaksoner, det skal du ha. Jeg er ikke mot vaksiner, som jeg har sagt før, men det later til at enhver liten kritikk eller fakta som strider mot den store vaksine-saken er tabu?

  Det er påfallende hvor lett du tyr til sverting av innlegg og motstridende innlegg. Hva med å se saken fra andre sine perspektiv og legge av deg den hovmodige tonen når man er saklig og prøver å skape debatt om ting man er opptatt av?

  http://www.nrk.no/norge/tjente-grovt-pa-svineinfluensaen-1.6979199

 • Håkon Sønstebø

  «Denne avsporingen som vi er inne på» er en avsporing som du lagde selv, helt ut av intet. Tjomlid svarte -direkte- på påstanden dine, hvordan er det i det hele tatt mulig å anse det som en avsporing… Med mindre man forsøker å lyve om det, selvsagt.
  En annen ting du lyver om er at Tjomlid framstiller det som om det er veldedighet. Hvis du leser innlegget hans ordentlig, så ser du jo at han påpeker at vaksiner er underlagt akkurat de samme strenge reglene som annen medisin, inkludert hvordan de kommer inn på markedet, via åpne anbud.
  At Tjomlid påpeker faktafeil er på ingen måte sverting; og å påpeke det faktum at du kommer med faktafeil i hver eneste setning er ikke det samme som å prøve å forsøke å gjøre noe tabu. Tvert imot, det faktum at han svarer direkte på hver av påstandene dine er jo bevis på at det -ikke- er tabu.
  Kanskje du ville følt deg mindre «svertet» dersom du hadde kommet med mere fakta og konstruktiv kritikk, snarere enn å gang på gang komme med påstander som er feil og atter feil.

 • Glibert
 • Petter Fjeldstad

  Det går an, men man kan aldri sette sine føtter utenfor leiligheten/huset sitt flere ganger :)

 • Ronny Andre Leistad

  For noe møl, vaksiner er et plaster ikke en kur, som ble utvilket etter at de oppdaget at mennesker som hadde kopper ikke fikk det ijenn, men så fungerer da vel ikke alle sykdommer slik heller, det hjelper deg å¨bearbeide no du GARANTERT får før eller sidn uansett vaksine, imunitet gir det derimot ikke, så slutt å demonisere de som velger å ikke vaksinere, de vaksinerte er ikke det SNEV mindre smittebærere på noen som helst måte

 • Kjell Wilhelm Olsen

  Og dette har du tenkt ut helt selv?

 • La meg tippe: Livets skole?

 • Schwieneinz

  Siden vi alle puster, trenger vi åpenbart vaksine for å holde friske fra alle bakterier vi kan få i oss. Derfor, skulle vi måtte ha vaksiner for luft, ville jeg heller ha vaksinert meg enn å dø.

 • Ørjan Vågenes

  Vaksine er ikke en bra ting, ferdig arbeid. De som ikke vet bedre får bare gjøre det. De tar blantannet blodprøve av navlestrengen, hvorfor er det kvikksølv i de sprøytene?

  Visst du teller antall selvmord pga ødelagt hjerne pga giften de sprøyter inn i mennesker som små. Halo, der er tatt ett utgangspunkt i hvor mange små barn.som lever kontra dør. Problemene kommer senere.i livet. Perfekte måten å.kverke noen, la de ta.liv av seg selv. Kunne like gått gitt folket.prozac.
  Koffor e alle så naiv

 • Et meget bra etisk og moralsk bidrag fra Tjomlid her.
  Det rekker jeg å skrive nå.
  Vaksinering er selvfølgelig bra, og kunnskaper er bra.

 • Kunnskapshat er noe møl.

 • Pia Welde

  Du er vel den personen som har flest lesere sett i forhold til din fullstendige mangel på forståelse for helse og kropp.
  At det er mulig å være så usynkronisert med virkeligheten bekrefter mye.

 • Atle Høyland

  Vesentlig forskjell på vaksine og antibiotika. De andre barna hadde 3-4 runder med penicillin i året? Det høres vel mer ut som fastlegen i bygda burdre hatt ett oppfrisknkngskurs.

 • luskendesokk

  klart , om du liker Darwin og tror at dine gener er sterkere enn alle andre sitt så.

 • Joachim G. Kalsaas

  Nr.8…. Hehehe.. Konge :)

 • Bengt222

  Vel, ingen heller kvikksølv i moderne medisin, men tiomersal ble brukt i den patetiske pandemivaksinen som Norge kjøpte. Det var alment kjent at vi kjøpte søpla som ble igjen mens fagfolk satt på gangen og ventet på bevilgninger skulle komme inn på konto fra politikere med sengangersyndrom. Frankrike og flere naboland ville ikke ha dritten. Vaksineeulogier blir ikke troverdige uten å nevne overgrepene. Likeledes er det alment kjent at vaksiner gir mest helse for penga, men det brukes uhyggelig lite penger på forskning, og det tok et år før vi visste at en dose pandemidrittvaksine var mer enn nok, eller om vaksinedoseringen er rett for alle, eller nye vaksiner for 100-vis av dødlige, og nylig dødlige sykdommer som gonorre.

 • Bengt222

  Iddiot. PDD-NOS. Aspergers finnes ikke i Norge.

 • Bengt222

  For den personen ville ikke-vaksine vært et svært godt valg. Siden kunne han nyde godt av kollektiv beskyttelse.

 • Bengt222

  Nei, vaksiner brukes mot sykdommene som står på etiketten og der finnes mange ulike mikroorgansimer og virus.

 • Andreas Nordgård

  Det er noe som heter «til flertallets fordel». Det er ikke alltid pent, men det er som oftest det fornuftige valget.

 • Tor Ole Grønvoll

  Plaster er heller ikke naturlig.. eller gips på brukne bein..

 • Maria Lärm

  Det er bare tull at autisme kommer fra vaksinasjon! Det var bare en mann som trodde det og der finnes ingen bevis. Please don’t believe things that aren’t scientifically proofed and please don’t spread those rumors. Measles had a revival in the past years, escpecially in Berlin and children died, because they weren’t vaccinated.

 • Tård Øksnes

  Er du verkelig så feig og ute av stand til å forsvare deg at du må blokkere meg frå å sjå argumenta dine? Dette er noko av det mest patetiske eg har sett frå ein vaksen mann.